|
|
#3301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
![]() Cytat:
i to o co się pokłóciliśmy - o wózek dla Bąbla! kurcze blade, dziad jeden jak chorągiewka na wietrze... niezobowiązująco na razie oglądam wózki (na razie mój faworyt to taco z gondolą, spacerówką, fotelikiem adapterem i innymi dodatkami za ok 1400 zl więc średnia półka). Wczoraj kolega mu powiedział, że on kupił wózek wielofunkcyjny w komisie za 600 zł. wiem, ze można, ale ja chcę nowy, bo: - zakładam, ze będziemy mieć 2 dzieci więc akurat będzie dla drugiego bobasa - widzę, jak wyglądają używane wózki (oczywiście można znaleźć perełki, ale te, co ja widziałam, i to jak użytkują je mamy np. moja koleżanka, to za nic nie chcialabym mieć takiego wózka) - kupując uzywany można natknąć się na bubla (ten kolega kupił chicco niby wszystko cacy, ale okazalo się, jak montowali po kilku miesiacach spacerówkę, że czegoś brakuje - nie zauważyli wcześniej, bo się nie znali - i spacerówkę można zamontować na stałe, przez co nie da się jej złożyć i przewieść, albo się nie będzie trzymać) no i się wk*** na całego, bo na dziecku oszczędzać nie będę. Tym bardziej, ze to nie zakup na chwilę. Ubranka mogę kupować używane, bo faktycznie na nowe szkoda kasy (szczególnie przy tym 23% podatku) a dzidziuś i tak chwila moment wyrośnie. No i już rozmawialiśmy o tym wózku i o tym, że ma być nowy. A tu wystarczy słowo kolegi i mu się odmienia.... ale twarda ze mnie laska i nie ma szans na przekonanie mnie, bo znajduję więcej minusów tego pomysłu.wreszcie wybieram się na zajęcia z podyplomówki z bhp (już 3 razy nie byłam, bo nie byłam w stanie, ale w ten weekend mam nadzieję dzidź mi pozwoli pójść) ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
a z jajkami... teoretycznie tylko w tych na twardo nie ma ryzyka salmonelli... Też mam ochotę na jajko na miękko, ale staram się nie skusić. Chyba, że jajka byłyby ze sprawdzonego źródła. Zresztą to , jak ze wszystkim.
|
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
dziendoberek!
ja sie obudzilam dzis o 3 calkiem wyspana ale zapewne popoludniu bede nietomna chodzila
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
. Ja wpadłam się przywitać zjadłam śniadanko i się pakuje troszke,bo mąż na cały dzień do pracy a ja z małym na cały dzień do mamci i tyle rzeczy musze wziąść hehe .Miłego,wesołego dnia dziewuszki |
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3305 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny. Takie mam pytanie dla tych które są na luteinie: ile bierzecie tabletek dziennie?Ja 4, wydaje mi się że to dużo. Po dopochwowej gorzej się czuję (wcześniej brałam doustnie). Jaki powinien być prawidłowy poziom progesteronu, zależy od tygodnia ciąży?
Nie mam apetytu. Czuję się dobrze tylko kiedy śpię
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic by w tym złego nie było gdyby nie to że ona każdemu facetowi do łóżka wchodzi bo tak zarabia. Nagle po kilkunastu latach sobie o nim przypomniała i mu dupe zawraca a ja tej małpy nie trawie. By se chłopa znalazła ale w jej przypadku to może być trudne bo wygląda beznadziejnie Na szczęście udało mi sie go przekonać i nie będzie jej robił tego auta ![]() Co do spacerów to mam z głowy bo jestem przykuta do łóżka bo ciągle plamienia więc nie wychodze prawie spod kołdry. Męczy to leżenie i czucie sie takim do niczego bo nic zrobić nie moge. Mam nadzieje że to minie w końcu i bede mogła sie potem móc pochwalić brzuszkiem rosnącym ![]() Coraz cieplej sie robi i ja już bym chciała wyjść z domu
|
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na krawężniku, do żadnego sklepu też nie wejdę, bo śmierdzi, nawet na klatkę schodową mi trudno wyjść, bo jak ktoś smaży jakieś kotleciory, to już jestem ugotowana. Chciałabym wyjść, ale jestem słaba. Dzisiaj robiłam przelew, to 3 razy się pomyliłam przy wpisywaniu nru konta i z czym tu do ludzi
|
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Weekend, to pewnie cichutko tu będzie, akurat jak ja mogę posiedzieć więcej ![]() U mnie wszystko ok, tylko ciągle od południa męczą mnie mdłości i nie wiem, gdzie siebie podziać!! Idę się wziąż za sprzątanie, obiadek jakiś przyrządzę, myślałam o roladkach z indyka ![]() Ale coś nie mam dziś humoru |
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
też chcesz chłopczyka?
![]() Cytat:
mi się podoba x-lander xa ale zanim jakikolwiek kupię muszę najpierw im się przyjrzeć na żywo któraś ma już wybrany wózek? a co do wapna to nie miałam pojęcia że aspartam szkodzi w ciąży i prawie codziennie wypijam taką tabletkę
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() Jestem tu nowa, ale mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona ![]() Jestem w 13 tygodniu ciąży, planowany termin na 31 sierpnia, ale pani doktor mówi że najprawdopodobniej to będzie troszkę później ![]() A tak w ogóle to jestem Karolina, mam 23 lata i to nasz pierwszy dzidziuś ![]() Byłam wczoraj na trzecim już USG i widziałam maluszka, był tak fajnie ułożony że widać było nawet jak ssie kciuk Pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymam kciukasy za te z Was które problemy, oby wszystko było dobrze
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plecy mnie już bolą od leżenia w ogóle męczą mnie zaparcia i aż mam stres do wc iść żeby te plamienia sie po zaparciach nie rozkręciły znowu. Nie wiem już co tu jeść czy pić żeby pozbyć sie zaparć ![]() Witam nowe mamusie
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabieram się za obiadek jakiś i sprzątanie. Póki mi się chce
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny szczerze Wam współczuje tych niezbyt przyjemnych dolegliwości.
Ja przechodzę ciążę całkowicie bezobjawowo ![]() Nie mam mdłości, nudności ani żadnych innych atrakcji dodatkowych ![]() Mam za to tyle energii że wysprzątałam już dziś cały dom, ugotowałam obiad i muszę sobie znaleźć jakieś nowe zajęcie bo umrę z nudów
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolluki, zazdroszcze że tak dobrze znosisz ciąże i oby tak dalej
|
|
|
|
|
#3316 |
|
Raczkowanie
|
z tą lodówką to ja tak samo robie zatykam nos!
MissMonika oh jakbym chciala chłopczyka ![]() ellena badz dobrej mysli, moze rzeczywiscie do zagniezdzenia doszło pozniej ? gratuluje dziewczyny pozytywnych wynikow badań prenatalnych karroluki witamy ![]() sandra piękne maleństwo oh nie mogę sie doczekać mojej poniedzialkowej wizyty
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odkryłam coś, co mi wchodzi bez problemu - chleb poligonowy z almy z serkiem almette - od razu przechodzą mdłości ![]() A teraz wsuwam tubkę kakaowego mleka zagęszczonego... mmmm |
|
|
|
|
#3318 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam dość na dzisiaj.Urwałm sie z zajęć bo wysiedzieć nie mogłam.Nie wiem czy jutro dotre.Echh.Denerwuje się środową wizyta i moje myśli sprowadzają się tylko w kierunku dzidzi
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek
właśnie wróciłam z zajęć. W drodze autobusem do myślałam, że od tego dziwnego zapachu w autobusie... dlatego postanowiłam sie przespaccerować w drodze powrotnej. Gdyby nie ten wiatr, byłoby ciepło i przyjemnie... strasznie się zmęczyłam. Jednak pół godziny spaceru i wejście na 4 piętro może człowieka wykończyć...Cytat:
na wczorajszym usg wyszedł mi tp również na 31.08. dziś 13t1d
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie do Was dziewczyny. Na poczatku ciazy bolaly mnie jajniki (no dol brzucha jak na okres) a potem sie to uspokoilo ale dzis znowu sie pojawily a mam 11 tydzien juz. Myslicie ze pod koniec 1 trymestru jest to jeszcze normalne czy to moglo byc z tego ze dzis troche popracowalam w domu tzn.umylam lodowke i odkurzylam ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- a co do wozka to podoba mi sie ten http://allegro.pl/darex-lancer-wozek...151267820.html nie jest drogi i wydaje mi sie konkretny i ma ciekawy dizajn
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli jedna trzecia ciąży już za nami ![]() Może będziemy się rozpakowywać tego samego dnia
Edytowane przez karolluki Czas edycji: 2012-02-25 o 14:18 |
|
|
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przed ciążą baaardzoo chciałam
Cytat:
Iwoncia - mi zaparcia już minęły na szczęście! ![]() ale ja sama jadłam otręby z naturalnym jogurtem oraz piłam 1,5l wody niegazowanej dziennie. i pomagało ![]() My już po dzisiejszej wizycie Wszystko w jak najlepszym porządku Doktorek cieszył się, że mimo przeziębienia grzybicy nie ma . Badania genetyczne zrobił w cenie wizyty, z czego bardzo zadowolona jestem . Wszystko wyszło tak jak powinno. Prawdopodobieństwo minimalne. Powiedział też, żeeeee.. najprawdopodobniej to chłopczyk .---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Jezeli nie mina do jutra to wtedy mozna sie glowic dlaczego tak dlugo sa Ale mysle, ze to normalne |
||
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
colds to sie ciesze,bo one nie sa jakies wyjatkowo bolesne,bo prostu nieprzyjemne. W poniedzialek zreszta mam wizyte u gina
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
No ja dzisiaj w trakcie USG usłyszałam, że Fasolinka ma fujarke
.Nawet specjalnie dla TŻa Doktorek zrobil zdjecie fujareczki |
|
|
|
#3326 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
APELACJA!!!
Jagoda zrób coś z tym pierwszym postem plizzzzzzzzzz. Inne wątki mają takie ładne, z przydatnymi rzeczami, linkami. A u nas? Link do zupy i książki. Fajną stronę znalazłam z różnymi kalkulatorami, na pewno nie jedna z nas skorzysta: http://www.ciazowy.pl/ W ogóle fajna stronka. Objawy porodu, po porodzie, opieka nad maluchem. Taki powinien być pierwszy post. Moim zdaniem oczywiście. |
|
|
|
#3328 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie. Też przeglądam inne wątki i te pierwsze posty są super, dają multum przydatnych informacji na każdym etapie ciąży, a u nas... Brak słów po prostu.
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeezu wreszcie zaparć sie pozbyłam.
Ostatnio miałam duuuuużą chęciawke na coś podobnego do nutelli ale pod inną nazwą i chyba mnie to zakorkowało :P Wcinam jogurty, owoce, wody pije butelkami ale chwilowo nie podziałało - do teraz ![]() Dziękuje wszystkim za pomocne rady ![]() Co do płci maluszka to już bym chciała wiedzieć kto tam we mnie fika ![]() Zawsze przed ciążą chciałam dziewczynke ale teraz mam przeczucie, że to będzie chłopczyk. Oczywiście nie jest to dla mnie ważne bo najważniejsze żeby było dzidzi zdrowe w pełni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

ale twarda ze mnie laska i nie ma szans na przekonanie mnie, bo znajduję więcej minusów tego pomysłu.

ale zapewne popoludniu bede nietomna chodzila

na krawężniku, do żadnego sklepu też nie wejdę, bo śmierdzi, nawet na klatkę schodową mi trudno wyjść, bo jak ktoś smaży jakieś kotleciory, to już jestem ugotowana. Chciałabym wyjść, ale jestem słaba. Dzisiaj robiłam przelew, to 3 razy się pomyliłam przy wpisywaniu nru konta i z czym tu do ludzi

. Wszystko wyszło tak jak powinno. Prawdopodobieństwo minimalne. Powiedział też, żeeeee.. najprawdopodobniej to chłopczyk