|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Cytat:
Pomyśleć że takie rzeczy naprawdę dzieją się na świecie. Takim samym kobietom jak my...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Moje dziecko zastosowalo nowa kuracje odmladzajaca :P
wczoraj zrobilam sobie mieszanke z oleju rycynowego plus oliwki dla dzieci w proporcjach 10% rycynowego reszta oliwka. Chcialam zaczac kuracje olejowania. no i zrobilam, reszte zostawilam w miseczce na parapecie w lazience. dzisiaj chcialam malego kapac, nalalam mu wody i poszlam rozbierac. ale przypomnialo mi sie, ze okienko w lazience otwarte wiec poprosilam tate aby zamknal je. no i tata poszedl, cos mu spadlo ale nie zwrocilam na to uwagi. wsadzam szymka do wanienki,myje a on coraz bardziej tlusty mi sie robi. kurcze mysle sobie o co chodzi, nowy plyn do kapieli tak dziala czy jak. Ale cos nie bardzo mi woda pacchnie. patrze do gory moja miseczka z olejkiem pusta stoi. No wiec pokojarzylam fakty i sie pytam taty, co mu spadlo i gdzie. Tata na to, ze miska do wody szymka ale nie mowil, bo myslal, ze juz pusta byla.
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Szybkie pytanie kwote brutto czy netto za internet odliczam od podatku ?
|
|
|
|
#1684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i gratuluję zaliczenia ![]() brunetka brutto za internet |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do kąpieli to nieźle , |
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
laski a jak przeliczacie %? znaczy skąd wiecie, że 20 procent akurat Wam się naleje ? na ml normalnie czy jak? ( może durne pytanie, ale nie wiem )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1687 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za piękne wymiary..Ja jak już to i tak wybiorę się do browaru.. bliżej mam, a jako, że z Hanią musimy skorzystać z komunikacji miejskiej to nie chce mi się z nią tłuc aż do malty.. Cytat:
spała jako tako, ale filmu jeszcze nie zdążyłam obejrzeć.. wczoraj się za późno ściągnął.. w dzień nie miałam kompletnie czasu a na noc już nie oglądam bo się skicham chyba w nocy jutro rano będzie seans więc możesz się zapytać w niedzielę jak spałam![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hania śpi.. ale się ciepło na dworze zrobiło.. czuć wiosnę normalnie |
||||||||||
|
|
|
#1688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1690 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1692 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no z czerwca niby duży się wydaje a waży 8kg ![]() Cytat:
u nas by się w sumie zgadzało a co do tata to widze jak u mnie tatuś na to czeka tak dziś na nich popatrzyłam to stwierdziłam że jak powie to chyba tż będzie tak mega wzruszony coś jak pierwsze chwile razem Cytat:
![]() a dziadek uwielbiam takie historie Dziekuję dziewczyny za życzonka nie trzeba było ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- super ze już lepiej jacieee a na co mieliście wczoraj tą szczepionke? |
||||||
|
|
|
#1693 | ||||
|
Zadomowienie
|
Igi, Jasiu, ale z Was przystojniacy!
Jasiu wszystkiego dobrego z okazji miesięcznicy. Cytat:
Cytat:
nasze dziewczyny mają podobne gabaryty.![]() Ja wolę ten film z Meryl Streep- uwielbiam ją! Cytat:
Ja dzisiaj na spacerze mijałam Panią pchającą wózek (gondolę), na którym ustawiona była wieża z grubaśnego koca, a na to folia przeciw deszczowa (która ledwo obejmowała wózek przez nadmiar koca)- dodam, że nie padało nic, a nic. A na termometrze 11 stopni, więc nawet nie chcę myśleć jak ona w mrozy z dzieckiem wychodziła.Cytat:
- niech dzieciaki szybko wracają do zdrowia. |
||||
|
|
|
#1694 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Współczuję, ale na pewno dasz radę. ![]() 3. Daj znać jak wyszły wyniki. ![]() 4. Brawa dla Julki. ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam na jutro strogonowa i powiem nieskromnie, że wyszedł przepyszny. Cieszę się tym bardziej, że robiłam go po raz pierwszy.
|
|||||
|
|
|
#1695 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Nie bylo mnie od wczoraj a tu tak malo do czytania... zapomnialam ze piatek i weekend sie zbliza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla mojego ziecia. Bardzo przystojny mi sie trafil A ja dzis kupilam Wiki OBALLA i zainteresowanie srednie. Ogladalam rano w DDTVN wlasnie dzieciaki testowaly ta zabawke i sie skusilam. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-24 o 22:03 |
|||
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, przejął się wczorajszą rocznicą i postanowił zacząć już coś z tym robić
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
ja strogonowa nie robiłam, jak sie go robi?
|
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marinko zapomnialabym, IGi jest cudowny i ten jego lobuzerski usmiech...trafia w serducho Ide zmywac bo jeszcze po obiedzie gary stoja ![]() Madziaranew i co obcykalas te jogurty? ja znalazlam ostatnio w tesco z hipp (angielskie), ale te polskie wydaja sie lepsiejsze Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-24 o 22:09 |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
Agadus, Stronczek korzystałam z mojego ulubionego bloga
http://margarytka.blogspot.com/2012/...useczkami.html. Wszystko zrobiłam jak w przepisie i wyszło idealnie, nic nie trzeba było więcej doprawiać.![]() Kajool, ale dziadek zafundował Szymonowi aromatyczną kąpiel. ![]() Ja też dzisiaj oglądałam DDTVN- przegięli z tymi wózkami. I jeszcze ten tekst Ibiszowej, żeby rodzina złożyła się na taki wózek za 4000 zł, a nie na bodziaki.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-24 o 22:17 |
|
|
|
#1700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sto lat bo chyba nie skladalam. Cytat:
|
|
|
#1701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zapomniałam się pochwalić/pożalić
U nas dziś od 11 nie ma ciepłej wody. Znowu I jeszcze nie włączyli Zabiłabym kogoś z administracji, jakby mi w ręce wpadł ![]() Na kąpiel Tymcia w garnkach gotowałam i kąpaliśmy go w dziecięcej wanience w związku z tym. A on już jej nie pamięta i się wystraszył na początku trochę ![]() A i jeszcze do pełni szczęścia - Tymuś dziś nie zjadł prawie nic ![]() I lodówka przyszła Ale nawet jej umyć nie mogę, no bo jak w lodowatej wodzie
|
#1703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepis wydaje sie prosty i niedrogi w wykonaniu... tylko mieska bede musiala poszukac w tutejszych supermarketach... Cytat:
Szybko Ci dostarczyli to lodowke... ale nie ma to jak Stolica ![]() aaaaa i jeszcze pytanko male na dobranoc.... czy gluten moze byc przyczyna zmniejszenia apetytu? od 2-3 dni przestalam ekspozycji i wydaje mi sie jakby Wiki miala lepszy apetyt... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-24 o 22:45 |
||
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś pusto...
Dobranoc więc
|
#1705 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Hot news: -Johny jest uzebiony!!!! - w związku z powyższym ma w zwyczaju się budzić kilka razy w nocy - w związku z powyższym moja obecność o tej kosmicznej porze. Jak ocuce się rano kawa to napisze coś wiecej Najlepsze życzenia dla Zuzi i Kingi ![]() Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Johnego. Moja Wiki tez od godziny nie śpi i ja razem z nią. Mam ochotę ja wystawić na balkon Wrrrr
|
|
|
|
#1707 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Stronczek, marzena_s, karolinee1983, JustiPi, Natka, aania_20, Patik, Żanetaa88, brumek, jacieee - Kochane dziękuję za życzenia
tak okrągła 30. a w związku z tym i teściowie z wizytą .ale obdarowali mnie jak na gwiazdkę. ale oni zawsze przesadzali z prezentami . Tak więc urodziny pełną gębą.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oliweczka - no jak u mnie Emil wyskoczy z TATA jako pierwsze słowo to się chyba obrażę Kinga , Zuzia - spóźnione sto lat!! ![]() Żaneta88 -za ten placek ziemniaczany to cię chyba uduszę - ja tez chcę!!!! ![]() Kayool - a taka kąpiel w olejkach to chyba nieszkodliwa dla takiego malucha?
|
||||||
|
|
|
#1708 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Moi panowie jeszcze leżą więc wpadam się przywitać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Natka, a Ty jak na uczelni? Cytat:
![]() Kajool, fajny tata Szymek też chce dbać o urodę po prostu ![]() Monia, zdrówka dla dzieci! Telik, brawa za ząbka!!!!
|
|
|
#1709 | ||
|
Wtajemniczenie
|
3 dawka skojarzonej
Cytat:
A Ty się Tymonku nie wygłupiaj tylko jedz Cytat:
![]() I nie zazdroszczę nieprzespanych nocy Dzień doberek Szykuję się do pracy. TŻ niespodziewanie też poszedł, więc czekam na teściową, bo ma do Dominika przyjechać. Rano miał temperaturę w pupce 36,9 więc myślę, że gorączka poszła precz Szymon, Hania, Igor za miesięcznice
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kobietki!
Przeleciałam ostatnią stronę i widzę, że mogę gratulować kolejnych zębów (Jasio), miesięcznic (Kinga i Zuza), rocznic (Agni - no 30, piękny wiek ), naturalnej dbałości o skórę (Szymek ), zdolności poetyckich (Żaneta), zdanego egzaminu (Patik), pierwszych słów (Julka).... Chyba tyle...My mamy turne po rodzinie, trzeba popocieszać niektórych ![]() Zosia ok, chociaż wczoraj na teścia i wujka się zbiesiła i był ryk - boi się ich głosów, bo maja takie wyjątkowo tubalne, aż mi było ich szkoda, bo się starali, a gwiazda i tak była na nie ![]() Miłego weekendu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

)

Pomyśleć że takie rzeczy naprawdę dzieją się na świecie. Takim samym kobietom jak my...

ze mnie a nie matka, zapomnialam o miesiecznicy mojej corki... podwójna 

Martwi mnie to 

ale postanowiłam pomimo niesprzyjających warunków atmosferycznych odprowadzić dziecia do przedszkola, a co tam
- niech dzieciaki szybko wracają do zdrowia. 

nie ma nas na pasku żadnych życzeń 

To już go wpisuję na moją listę MUST HAVE