|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Karolca to jak kupisz i Ci przyjdzie to zdaj relację
bo ciekawa jestem jak tam z tymi haftami jest czytałam na innych wątkach sporo pozytywnych opinii na temat ich produktów fiu fiu ale łowy
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Ja też śpię tylko na bokach, ale mam taką ogromną ochotę położyć się na brzuchu
.
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia alez super ze wszystko ok, ja bym zwrocila uwage tej poloznej ze tylko niepotrzebnie Ciebie stresowala. bo one to sa takie kosmitki i wrozki czesto. najwazniejsze jednak ze wszystko jest dobrze!!!
Moniq trzymaj sie w tym szpitalu, aby czas szybko Ci minal. wiecie co mi powiedziala wczoraj health advisor (przypuszczam ze to odpowiednik polskiej pielegniarki srodowiskowej), ze dzidzia w lozeczku powinna spac w dole lozeczka (nozki jak najblizej scianki) a nie w gorze lozeczka, chodzi o to ze zeby nie zsunela sie nizej i przez przypadek nie przykryla kocykiem. |
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja jeszcze parę tygodni temu budziłam się w pozycji na plecach, ale teraz jest mi w niej niewygodnie . Zresztą ostatnio to chyba w każdej pozycji jest mi niewygodnie. Siedząc czy leżąc...ratunku...ja chcę już kwiecień i móc bezpiecznie urodzić Andreę.
|
|
|
|
|
#215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi wrocily mdlosci i zawroty glowy ![]() ![]() ja do 16 odkurzylam 2 pietra, wysprzatalam 2 lazienki, umylam wszystkie okna ... mialam powera jak nigdy... ba, nawet ochote na te okna, ktorych tak nienawidze myc ![]() a potem padlam do 18 ![]() no i teraz zdycham na bol plecow gratulacje dla mamusi i synka Cytat:
a kocyk rewelacja ![]() zazdroszcze i podziwiam zdolnosci Cytat:
![]() piekne te lowy
|
|
#216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Karolca ale zakupy
fajne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdarza mi sie codziennie mocz popuszczac ![]() normalnie schize mam bo naczytalam sie o saczeniu sie wod plodowych |
|||||
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie dobry pomysł...ja chyba raczej bym o tym nie pomyślała i materac zostałby zalany.
|
|
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już dziś sobie marzyłam, że dziecko smacznie sobie śpi, ja leżę wygodnie na brzuszku a mąż masuje mi plecy i na samą myśl było mi tak błogo ![]() Cytat:
![]() Ja i tak mam na tyle "małą" kołyskę, że dzieciątko nawet nie będzie miało możliwości aby się przesunąć w dół.
|
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Gosia super że z dzidzią wszystko dobrze, położna nie potrzebnie Cie zdenerwowała
![]() Cytat:
to może dziś się coś szykuję![]() trzymam kciuki![]() Poszłam na zakupy do tesco i tak mi mała na szyjkę naciskała że ledwo do domu doszłam. Teraz mnie krocze boli.. |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gucia czyzbys sie szykowala do porodu mi strasznie brakuje spania na brzuchu
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-24 o 21:53 |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
jakos mi sie nie wydaje
![]() moje dzieci sa uparte (podobnie jak mamusia ) i przychodza na swiat kiedy chca...z Sandra tez wymyslalam, a i tak urodzila sie po terminie ![]()
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam zdjęcia brzucha na maila - oczywiście jak zwykle sama musiałam sobie je zrobić
ale może jutro albo w niedziele TŻ mi pstryknie coś lepszego to wrzucę ![]() karolca super łowy
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...taki na siedząco nawet nie umywa się do tego na leżąco na brzuchu---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Jolka ja już nawet mojego męża nie proszę o zdjęcia bo nie mam cierpliwości. Nono...duży brzucho To ja się nie dziwię mojej gin, że mówiła, że mój taki malutki . A my mamy tylko tydzień różnicy ![]() Tak w ogóle to parę dni temu prasowałam ubranka dla Dzidzi, ale byłam w stanie wyprasować tylko pół tego co wyprałam, bo aż mi się łzy cisnęły do oczu z bólu kręgosłupa
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-02-24 o 22:03 |
|
|
|
|
#224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój zawsze chce mi zdjęcia pstrykać jak nie wyglądam No właśnie duży i od paru dni jest mi z nim tak ciężko, że usiedzieć nie mogę ani nic. |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka i adaikaka bardzo ladne brzuszki
![]() moje kochane dziecko ciagle mnie w prawe zebro wali jak siedze a mnie juz strasznie boli szczegolnie jak sie schylam
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-24 o 22:08 |
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Serdecznie gratuluję
Wreszcie jakiś chłopak, bo tak to tylko jeden rodzynek był ![]() I ja się melduję w nowej części, ale nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego co piszecie U mnie póki co torba w większości spakowana, ale mam mieć planowaną cesarkę wstępnie 12-13 marca ze względu na wadę wzroku. Buziaki dla wszystkich mam rozpakowanych i jeszcze w jednym kawałku
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
gucia no wlasnie ja teraz siedze bo tak sie nasprzatalam ze ruszyc sie nie moge. A jak wstaje to chwile trwa zanim calkiem sie wyprostuje
![]() I jeszcze te skurcze: brzuch kwadratowy i promieniuje mi bol do kregoslupa krzyzowego masakra
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, coś będę musiała
![]() przygotuje sobie 2-3 zestawy na wszelki wypadek
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pogody to ja też nie mam zielonego pojęcia jak tu będzie. Dziś np. chodziłam w bluzce bez rękawów i było mi strasznie gorąco .---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Moja dzidzia ciągle bawi się w nornicę i przesuwa nóżkami pod skórą .
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis zmarł mój dalszy wujek.
![]() A dokladnie mojej babci siostry mąż. Miał udar, leżał ponad miesiąc w szpitalu, no ale mial ponad 80 lat, wiec dolaczyly sie inne sprawy... W kazdym razie moja mama oczywiscie mowi ze wymienia moje dzieciatko. ![]() A wiecie co...tak sie smieje z mamą (jesli chodzi o porod) bo została mi jedna tabletka no-spy (ktora przez ostatni czas mam tylko na noc zazywac). W srode mam wizyte i mysle ze juz odstawi mi ją zupelnie, bo moge juz bezpiecznie rodzic. No i ta ostatnia no-spa wypadalaby na jutro, a na niedziele juz nie. A z niedzieli na poniedzialek to jest przejscie u mnie z 37 na 38 tydzien i smiejemy sie ze to moze byc ta noc.... Pisalam Wam, ze Filipa urodzilam w pierwszy dzien 38 tygodnia. Porod zaczal mi sie wlasnie w nocy z 37 na 38 tydzien. I teraz ta magiczna nocka bedzie z niedzieli na poniedzialek. A urodzilam tak samo Filipa jak moja mama mojego brata w pierwszy dzien 38 tyg. a mnie moja mama urodzila tez w pierwszy dzien 38 tygodnia. I ciekawe czy drugi porod bede miala taki sam. Moze byc inaczej ale moze znow drugi raz powiele porod mojej mamy
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-24 o 22:27 |
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
ja na wyjscie chyba wezme tunike i leginsy chyba ze jakims cudem wyjde z tym w czym przyjade do szpitala
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolka sliczny brzus i jaki juz duzy
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() duży duży ciekawe ile ten maluch w środku waży może w środę się dowiem
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
To moja jedną rączką pod skórą z boku mnie atakuje, a drugą śmiga po pęcherzu. Oba miejsca bolą. Za rączkę to ją czasem złapię
i po stukamNie wiem czemu to dziecię nie chce dziś spać. Ja czuję się kiepsko, bo ciśnienie spada, a młoda jak na złość musi dokuczać...
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca Ewelinka chce sie do zycia pobudzic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

bo ciekawa jestem jak tam z tymi haftami jest

.

. Ja jeszcze parę tygodni temu budziłam się w pozycji na plecach, ale teraz jest mi w niej niewygodnie
. Zresztą ostatnio to chyba w każdej pozycji jest mi niewygodnie. Siedząc czy leżąc...ratunku...ja chcę już kwiecień i móc bezpiecznie urodzić Andreę.

normalnie schize mam bo naczytalam sie o saczeniu sie wod plodowych