|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
Dziękuję wszystkim za zachęcenie, od dnia dzisiejszego próbuję
![]() Tutaj mój (przyszły) blog: http://anna3101.blogspot.com A co do żelek, polecam Bioplanet. Mmmm dobre: http://wiem-jem.pl/produkty/przetwor...atyny-bio/3795
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
a wysyłają do Polski?
|
|
#1563 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Szukam jakiejś grupy na Wizazu aby mieć gdzie podyskutować o zdrowym odzywianiu. Podczytałam z pierwszego postu, że tutaj też o tym można? Nie chcę Wam rozwalać wątku, wiec jakby co pogońcie mnie. ![]() Gdybyście znały jakis aktywny watek o zdrowym odżywianiu to proszę o linka. W sumie wkręciłam sie od jakiegoś czasu w naturalną pielegnacje, wiec nie tylko kwestia odzywania i podejscia do zycia jest dla mnie ważna. Jestem też wrażliwa i wykazuję dużą empatię związaną z zwierzetami. Nie jestem wegetarianką choć zastanawiam się nad tym, ale mało jem mięsa. Cytat:
Nie mam konta jakie aktywują się na blogu, wiec nie mogę zostawić Ci tam komentarza. Nigdy nie zastanawiałam się glębiej nad wpływem takich produktów na ekologię, system itd. Bardzo dobrze, że poruszyłaś ten temat na swoim blogu. Trzymam kciuki i na pewno będę go podczytywać. Darowałam sobie linki (na razie), jestem zbyt wrażliwa na takie sceny. Wiadomo świata nie zmienimy, ale najważniejsze to nasza świadomość i choćby mówienie o tym czy nasze jednostkowe odrzucenie takich produktów jest cenne i wartościowe. Możesz cos napisać, jak w praktyce wychodzi Ci szukanie produktów nie "made in china"? Pozdrawiam
Edytowane przez Poli Mana Czas edycji: 2012-02-23 o 20:07 |
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyczytałam na blogu, że pochodzisz z Rosji studiuję filologię rosyjską i marzy mi się podróż do Petersburga :
|
|
|
#1565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każda z nas interesuje się po trochu zdrowym odżywianiem, ekologią, nierzadko naturalną pielęgnacją Spora część z nas jest wegetariankami, ale nie wszystkie. Natomiast łączy nas to, że chcemy żyć zdrowo, ekologicznie i jak najmniej szkodzić - zwierzętom, środowisku itp.
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2012-02-23 o 21:51 |
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie jakieś mistrzynie gotowania mogłyby wklejać jakieś swoje przepisy bo ja to jestem noga z gotowania a coś bym popróbowała
|
|
#1567 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już włączyłam opcje, żeby każdy mógł dodawać komentarze. Na pewno napiszę jeszcze o tym, jak mi idzie z poszukiwaniem rzeczy niechińskim. W sumie nie tak źle, drażni mnie tylko strasznie podejście do klienta niektórych ludzi na allegro i nawet w niby "cywilizowanych" sklepach... "A po co to Pani?", "Co Pani sama nie wie, skąd teraz wszystko jest?", "Po co Pani zadaje takie głupie pytania?" lub po prostu ignor... ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Mi czasami trochę brakuje osoby, z której mogłabym swój rodzimy język poćwiczyć A sama byłam w Petersburgu tylko raz w życiu
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
||
|
|
|
|
#1568 |
|
Raczkowanie
|
Aniu to ja Cie zapytam w takiej małej sprawie
http://spragnieninatury.pl/naturalny...jacy-p962.html http://spragnieninatury.pl/organiczn...lat-p1091.html Kojarzysz tego producenta? PIERWOJE RESHENIE Ten sklep prowadzi produkty rosyjskie i maja bardzo fajne składy, ale nie mam zielonego pojęcia o tej firmie. Slyszałas o niej, miałas z nią stycznosc? Bo ciekawi mnie jaką one mają opinie wsrod konsumentów rosyjskich. Czy to popularna marka czy jakis za przeproszeniem badziew który sie nigdzie nie sprzedaje i wciskają na nasz rynek. Ja od jakiegoś czasu eksperymentuje w kuchni, czasem polegam na jakims przepisie ale zmieniam składniki i przekształcam go na własną modlę ![]() Nie mam kuchenki mikrofalowej ani piekarnika, pichce jedynie w piekarniku małym elektrycznym wolnostojącym. To jezeli chodzi o powazniejsze wypieki ![]() Odkad interesuje sie tym co jem, szukam i probuje nowych skladników, produktów, smaków itd. Mówie NIE: białej mące, białemu cukrowi, sztucznym dodatkom. Staram się aby to co jem było WARTOSCIOWE I NATURALNE. Sylvi To w koncu watek plotkowy.. tu chyba nic nie może być off top No chyba, ze sie mylę w koncu jestem tu nowa
Edytowane przez Poli Mana Czas edycji: 2012-02-24 o 23:43 |
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam jak moj kuzyn z USA poszedl do sklepu w PL z lazienkowymi rzeczami, a gosciu wylazl do niego zza sciany i w te slowa" no czego chce..." ![]() Cytat:
Super sa. Ja uzywam bialej maki i mieszam ja z brazowa. Tak naprawde biala maka nie jest biala tzn. jest biala bo jest wybielana sztucznie. Ja kupuje zawsze make nie wybielana i ona jest ciemna
|
|
|
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
Samantha Miałam na myśli pszenną biłą
Po prostu nie kupuje tych bardzo oczyszczonych.Jezeli chodzi o makarony to kupuje pelnoziarniste, razowe lub jak uda mi sie orkiszowe. Gdy sama piekę ciasta, nalesniki itp. to używam razowej a ostatnio staram sie wszystko robic na orkiszowej. Czytam o orkiszu i coraz bardziej sie do niego przekonuje. Lubie tez mąke kukurydzianą, sojową, ryżową a ostatnio dorwałam mąke z cieciorki Ja tam eksperymentuje w kuchni na co moja mama się czasem krzywi hehe O, jestes w USA Od dawna? Ykym, ja się kiedys fascynowałam (nadal w sumie hehe) kultura i sztuką Indian Ameryki Północnej Nawet pisałam prace dyplomową o nich haha Masz w poblizu jakies ich ośrodki kulturalne? Nie wiem na jakiej zasadzie kultura regionalna działa w Stanach, czy oni wogli wyparli ludność Indianska z kultury masowej? Udają, ze ta kultura i ludnosc nie istnieje i jest piętnowana? Czy jest jej jakis przejaw tak jak u nas w Polsce kultury góralskiej czy kaszubksiej, ktora badz co badz czasem pojawia się w sztuce czy popkulturze masowej? Przepraszam, ze tak pytam ale ciekawi mnie jak to wyglada tak realnie a nie jak piszą w ksązkach.
Edytowane przez Poli Mana Czas edycji: 2012-02-25 o 00:58 |
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Poli tez mam make ryzowa,ale jeszcze jej do niczego nie uzylam. Zastanawiam sie nad nalesnikami z tej maki. Ja jak zawsze cos kupie to boje sie, ze zmarnuje bo nie cierpie marnowac :/
Jakis dobry przepis z jej uzyciem musze dorwac. W Stanach jestem na stale 5lat. Co do Indian to nie wiem dokladnie jak to jest. Jak przyszla cywilizacja to oni sie chyba w tym nie za bardzo odnalezli. Nie docieralo do nich, ze trzeba isc do pracy zeby zarobic. Napewno nie sa wypierani, kazdy z nich zyje jak chce i nie sa dyskryminowani etc. Jak z nimi jest w moim stanie to nie wiem,ale zwiedzilam juz prawie cala Ameryke ( w 2 stanach tylko nie bylam, a tak to mam na koncie 48 gwiazdek ) i mialam z nimi do czynienia . To bardzo mili ludzie. Glownie zajmuja sie teraz sprzedaza swoich wlasnych recznych wyrobow roznej masci, hodowla zwierzat,ale najwiecej z nich zajmuje sie prowadzeniem kasyn i hoteli. Sa zwolnieni z podatkow i nie musza wcale zyc w rezerwatach. Rezerwaty to nie sa jakies zamkniete miejsca gdzie bialy ni emoze postawic swojej nogi. Sa ta poprostu takie miasteczka, w ktorych zyja jedynie Indianie w zaleznosci jakie to jest plemie, a czasem sa zmieszani.Jesli pojedzie sie do Grand Canyon Arizona to mozna poczuc tego ducha indianskiego i zobaczyc swoja wyobraznia te plemiona jak to bylo kiedys ![]() Maja oni swoje strony internetowe, gdzie zapraszaja do udzialu bialych ludzi zeby wiecej poznali ich kulture, szczegolnie dzieci. Wiem, ze w stanie Michigan sa tacy prawdziwi Indianie, ktorzy zadko dopuszczaja do siebie bialych ludzi i nie chca zdradzac swoich tajnikow np. uzdrawiania. Dokladnie Ci nie powiem gdzie co i jak bo te info to z zaslyszenia. Znajoma sie interesuje uzdrawianie inaczej i chciala do nich dotrzec,ale sie nie dalo.W Ariozna jest ich duzo, South/North Dakota i Utah. Mozesz sobie w googlach ich poszukac np. tutaj cos jest o indianach Utah http://www.utetribe.com/ a tutaj o Sioux Indian http://www.rosebudsiouxtribe-nsn.gov/ Kazde plemie ma swoj odzielny rzad z tego co ja zrozumialam
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2012-02-25 o 01:49 |
|
|
|
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz poprawiać moje błędy językowe heheCytat:
|
|
|
#1573 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć czołem
Cytat:
Cytat:
Pewnie, ze rozmawiamy tutaj o zdrowych odzywianiu, a ja wciaz licze na jakies nowe kulinarne inspiracje. ![]() Linus probowalam Twojego przepisu i ![]() ![]() ![]() Gzie w Pl kupujecie mąkę ryżową gdzieś w sklepach stacjonarnych? ja używalam mąki dyniowej i migdałowej ta ostatnia super! Cytat:
Widziałyście http://www.youtube.com/watch?feature...&v=gXxuSx7K9h0 |
|||
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale to btw )Mam nadzieje, ze w PL ta eko zywnosc jest naprawde w przystepnej cenie, bo u nas w USA jest podwojnie czasem drozsza. Strasznie mnie to denerwuje, ze tez powtal taki supermarket ze zdrowa zywnoscia,ale tylko dla bogatych bo idziesz tam 6 rzeczy kupisz i $80 jestes lzejszy. Taka zywnosc powinna byc ogolnodostepna dla wszystkich. Ludzi swiadomosc sie zwieksza co raz to bardziej,ale wiem, ze energie Ziemi tez sie zmieniaja i wielu ludzi tej presji i wszystkiego nie wytrzyma. Duzo ludzi zeswiruje na powaznie, beda widziec rzeczy i istoty, ktorych ludzki mozg nie obejmuje. Powiem Wam, ze nie szkoda mi ludzi, ze jedza te smieci bo sami jestesmy sobie winni jako gatunek. Najbardziej mi szkoda tych niewinnych istot, ktorym zrujnowalismy zycie nie majac do tego zadnego prawa. Ja wierze, ze jest jakas sprawiedliwosc i sad jest bliski- jakby to nie brzmialo.
|
|
|
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehe, ale jak usłyszałam o pieczywie to się przeraziłam bo nigdy wcześniej o tym nie słyszałam. Mi jest troche żal ludzi, bo widzę, że do wielu nie dociera to wszystko. To, że to szkodzi bo ufają innym ludziom, że każdy dookoła robi to co dla większości najlepsze. Niestety wydaje mi się, że supermakety będą miały się bardzo dobrze, ja też często- zwłaszcza w zimie -kupuje warzywa i owoce w biedronce:/ i chociaż wiem, że to źle to i tak dalej to robię. I dlatego tak dobrze działaja te sieci - bo większość tam kupuje...a i tak ile tych warzyw sie psuje, ale oni i ta je wyczyszcza i znowu na polki trafia dlatego będę sobie ogladala ten film raz w miesiacu i moze przestawie sie na warzywa od rolnika(jak znajde jakiegos fajnego), i na te z ogrodka:/A co do zwierzat jeszcze to wiadomo wykorzystywanie i złe traktowanie jest najgorsze, ale jest jeszcze jedna kwestia taka, że ta cała przetworzona żywność ląduje w brzuchach pupili i dzikich zwierząt:/ i do tego dochodzi jeszcze zatrucie środowiska no i WODA. Dlatego wydaje mi sie, ze słowa" zrujnowalismy im zycie " doskonale pasuja i to sie tyczy nie tylko zwierzat hodowlanych, wykorzystywanych przez mode, urode, sport, rozrywke. Tak jak piszesz, ja też wierze w sprawiedliwość gdybym nie wierzyła to na 100% bym sie tu nie udzielała bo bym chyba stała się złym człowiekiem albo wcześniej zwariowała oglądając to całe cierpienie. |
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
co do żywności eko tudzież z hodowli zwierząt z humanitarnym przewozem i ubojem ceny są wysokie w PL, dodatkowo ludzie jak to ludzie często oszukują np. na jajkach wstawiają 0 a prowadzą chów klatkowy dlatego trzeba się mocno namęczyć zanim się znajdzie dobre źródło, w wielkich miastach są specjalne sklepy ale cenowo np. kilo kurczaka (udka np.) kosztują ok 50 zł (gdzie wiadomo jaka jest cena w zwykłym mięsnym takiego z hodowli przemysłowej), wołowina (ponad 100 zł za kilogram), warzywa są w miare podobnej cenie jak te w marketach. Zwykłe jajka nawet te normalne tam 3 zeta-4 te z 0 ponad 7. Dla osoby, która zarabia najniższą krajową jest to koszt nie do przejścia. Ja mam ten plus, że mieszkam jeszcze z rodzicami i jakoś tam te wydatki się zmniejszają przez podział, tylko to lekko uwłaczające, że sie pracuje, normalnie te 8h w tygodniu a zarabiasz tyle, że nie stać Cię nawet na własne mieszkanie :/ czy nawet na kupno lepszego jedzenia. Dlatego też zbliża się czaj mojej emigracji
|
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Indianie pozostali na rezerwatach (ci, którzy chcieli). Rezerwaty są objęte prawem indiańskim (poszczególnych plemion, do których rezerwat należy), a nie amerykańskim. Dlatego np. w stanach, w których kasyna są nielegalne są one prowadzone na rezerwatach i rządowi nic do tego. Podobnie indianie nie płacą podatków. Mają prawo do używania własnego języka i mają wybór jak chcą żyć. Wielu z nich prowadzi kasyna, stacje benzynowe (brak opłat i ceł dla rządu), robią biżuterię bądź ceramikę indiańską. Ci, którzy chcą, mogąopuścić rezerwat bez problemu is tarać się zasymilować. Są jedyną mniejszaścią, której bez pytań przysługuje darmowa edukacja wyższa (studia). Ogromnym problemem Indian jest szerzący się alkoholizm. Spora część nie potrafiła się przystosować do nowego życia ani za bardzo żyć w starym. W obecnym stanie prawnym indianie są traktowani w USA bardzo dobrze - czyli przysługują im prawa obywateli USA, ale nie mają tych samych obowiązków. Nigdy nie spotkałam się z prześladowaniami ani nawet mówieniem źle o Indianach. Wielu Amerykaów, z którymi rozmawiałam, czuje się w pewien sposówb winna za traktowanie Indian w historii. Oczywiście nie jest to ich wina, ale w sensie że źle się z tym czują. bardzo ciekawie wygląda pod tym względem Nowy Meksyk - jest to swoista mieszanka 3 kultur - tzw. hispanic (hispanistycznej), Native American (właśnie indiańskiej) i właśnie amerykańskiej. Mają dość ciekawą mieszankę etniczną i kulturową, mieszane grupy przyjaciół i nawet domy. Bardzo interesujące miejsce.
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2012-02-25 o 18:41 |
|
|
|
|
|
#1578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja to tutaj moge znalezc.Wiekszosc warzyw i owocow jest z Kalifornii bo tamjest cieplo. No,ale powiedzenie swieze owoce czy warzywa tez sie mija z celem bo taki transport do Kalifornii i powrot trwa 5dni <zonk>Cytat:
Kolo sie zamyka. Cytat:
Jednak Navajo wciaz sa najsilniejsi jako plemie w USA. Co do tego alkoholu to niestety sie zgadza,ale w ogole ludzie na zachodzie maja z ta woda ognista bardzo duzy problem :/
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś był taki pomysł (i sądzę, że to powinien być wymóg), żeby fundusze z Unii szły tylko (albo w głównej mierze) na małe lokalne przedsiębiorstwa a nie na molochy przemysłowe wtedy może te ceny wyglądałby bardziej przystępnie.
|
|
#1580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
|
|
|
|
|
#1581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale slyszalam, ze teraz maja poprawic jakos zycia kur i jajek 2,3 ma juz nie byc. Jajka rzadko kupuje, miesa w ogole. Ale owoce, warzywa, lepsze maki, lepsze herbaty wszystko jest drozsze. Ale odkad przeszlam na kosmetyki wolne od okrucienstwa i w duzym stopniu naturalne to troche zaoszczedzilam na kosmetykach. Odgracilam sie mam kilka szamponow, roznych odzywek itd. ale robie przemyslane zakupy i wole wydac pieniadze na lepsze jedzenie niz na kolejna odzywke cud, albo niepotrzebna pianke do wlosow(albo co gorsza maseczki do twarzy i pilingi - nowosci, moja skora nie toleruje zwyklych marketowych maseczek ) Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1582 |
|
ma zielone pojęcie
|
1. Gdzie kupujecie jajka 0? Bo ja nie widziałam nigdzie jajek 0, które nie należałyby do producenta, który ma też 2 i 3
Chociaż ostatnio mnie po prostu odrzuca od jajek, nie wiem o co chodzi ![]() 2. U Was też są takie ohydne pomidory? Ja od kilku lat nie mogę kupić dobrych... Wszystkie z hodowli na wacie. Czerwone z zewnątrz i twarde białe w środku ![]() 3. Zaczęłam jeść pestki słonecznika. Są pyszne! W kolejce czekają jeszcze pestki dyni i żytnie otręby. Tu pojawia się kolejne pytanie... 4. Jak jeść żytnie otręby? One są prawie tak drobno mełte (mielone) jak mąka...
|
|
#1583 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Mogę się przyłączyć? Wydaje mi się, że wątek tematycznie idealny dla mnie (jestem wege (co za tym idzie popieram wszystkie akcje chroniące zwierzęta, nie tylko w kwestii żywienia) i zdecydowanie jestem pro-eko i pro-zdrowe odżywianie. I cieszę się, że trafiłam na ten wątek, bo w swoim otoczeniu mam niestety niewiele osób, które dzieliłyby ze mną mój punkt patrzenia na tego typu rzeczy.
|
|
|
|
|
#1584 |
|
ma zielone pojęcie
|
l4lena, witamy
Wątek zdecydowanie jest odpowiedni dla Ciebie
|
|
#1585 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze z działki od dziadka Z otrębów robię naleśniki. Albo mieszam z mąką albo nawet używam mieszanki otrębów zamiast mąki. Smakują inaczej, ale też ciekawie ![]() Cytat:
Za to lubimy sobie pomarudzić na znieczulicę, więc zapraszamy
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2012-02-26 o 15:56 |
|||
|
|
|
|
#1586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak, odczuwam tę znieczulicę dookoła. I choć staram się swoich znajomych (szczególnie tych najbliższych) uświadamiać i nawracać jak tylko mogę, to działa najczęściej na chwilę i tylko bardzo drastyczne fakty. Ale to jest baaaardzo chwilowe. A później i tak robią swoje. Tego właśnie nie rozumiem - w momencie, gdy człowiek zostaje uświadomiony o pewnych faktach i rzeczach, jak może NIE próbować im przeciwdziałać? Nie działać zgodnie ze swoją świadomością tego czy innego faktu? No nie zrozumiem tego nigdy. |
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
a propos poprawy życia kur w chowie klatkowym, faktycznie klatki miały być większe ale... http://wiadomosci.ekologia.pl/srodow...jka,16596.html widać w Polsce zawsze musi być na odwrót, może jak stracą kasę z UE to się nauczą
ja jajka kupuję albo na wsi u sprawdzonej osoby albo w sklepie ze zdrową żywnością, mają tylko 0 z firmy nie wiem jakiej, sprawdzę potem w lodówce o ile je jeszcze mam dzisiaj kupiłam sobie otręby i owsiankę otręby takie bardziej pozlepiane bo po operacji nadal mam problemy z jedzeniem i tę mączne sprawiają, że się duszę. A otręby jak wspomniane wyżej: naleśniki, jogurty - mój tata mięsożerca używał też do panierki do mielonych.
|
|
#1588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnio wkurzyłam się i nie kupowałam w ogóle pomidorów takie były paskudne. Wiosną i latem kupują na ryneczku. Jajka "0" i "1" ja kupuję w Piotrze i Pawle, w Almie też są albo na wsi u babci kupuję... bez porównania. W P&P są np. jajka zielononóżki kuropatwianej (chyba "1"). Mnie też ostatnio odrzuca od jaj... i mięsa :/
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.” kosmetyki nietestowane na zwierzetach |
|
|
|
|
|
#1589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Codziennie gotuję parę razy dziennie zupy: pomidorówka, wegetariańskie chili (acz tu muszę z przyprawami uważać), grochowa, grzybowa, z soczewicy, z czerwonej soczewicy, czarnej fasoli, czerwonej fasoli, ciecierzycy, curry, normalnie się tak wyrobię, że z osoby, która nigdy nic nie gotowała, zostanę kuchennym guru! Nawet się wprawiłam w mieszankach świeżo wyciśniętych soków, sorbetów (sorry Sorbecik ), koktajli, napojów kakakowo-owocowych, warzywnych, mlecznych, no mówię wam. Ale niestety mama jeść za dużo nie chce, a jak je, to bardzo rozwodnione. Pomysły mi się kończą, a na takim jedzeniu to ona za wiele nie przytyje, chociaż pcham zmiksowane pestki i orzechy, a także zmiksowaną gorzką czekoladę czy nawet chałwę gdzie się da. Masz może jakieś pomysły? W zamian oferuję opublikowanie paru przepisów
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2012-02-26 o 19:00 |
||
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny jakich podkładów używacie? tzn z jakich firm? ja mam obecnie Revlona
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Bo ja to tutaj moge znalezc.Wiekszosc warzyw i owocow jest z Kalifornii bo tamjest cieplo. No,ale powiedzenie swieze owoce czy warzywa tez sie mija z celem bo taki transport do Kalifornii i powrot trwa 5dni <zonk>
Chociaż ostatnio mnie po prostu odrzuca od jajek, nie wiem o co chodzi 

Najlepsze z działki od dziadka