|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio trafiłam na książkę ,,dieta dobrych kalorii" tzn. że trzeba jeść takie składniki które nie powodują, że tłuszcz nam się odkłada a zaległy się spala, wkleję Wam : DOBRE KALORIE: Nabiał: chude mleko, chudy biały ser, jogurt naturalny, kefir. Ryby: słodkowodne, oprócz węgorza, z morskich: dorsz, flądra, halibut, sola, tuńczyk, łosoś. Mięso: cielęcina, chuda szynka wieprzowa, białe mięso kurczaka i indyka bez skórki, wątróbka. Owoce: jabłka, gruszki, śliwki, wiśnie, truskawki, czereśnie, cytrusy, brzoskwinie, morele, agrest, porzeczki. Warzywa: por, seler, pietruszka, kapusta, pomidor, ogórek, fasola, groszek, szpinak, kalafior, brokuły. Węglowodany: pieczywo pełnoziarniste, otręby pszenne i owsiane, makaron, ryż i kasze. Słodycze: niewielka ilość cukru. ZŁE KALORIE: Nabiał: jajka, tłuste sery, tłuste mleko i jego przetwory. Ryby: węgorz, z morskich np. karmazyn, morszczuk, mintaj. Mięso: pozostałe (wołowina, wieprzowina, baranina, kaczki, gęsi, dziczyzna, cynaderki). Owoce: awokado, daktyle, figi, arbuzy, ananasy, dojrzałe banany, suszone, rodzynki, orzechy, pestki. Warzywa: marchew, kukurydza, oliwki, ziemniaki. Węglowodany: płatki śniadaniowe, białe pieczywo. Słodycze: inne. Co o tym mydlicie? jakby tak spróbował przez 2-3 tygodnie... oczywiście trochę to jest do poprawki bo nie wyobrażam sobie diety bez płatków i jaj ![]() Jeszcze są jakieś zasady: Najważniejsze zasady: 1. Przez pierwsze 2 tygodnie ograniczyć do minimum spożycie białka zwierzęcego. 2. Śniadania i przekąski mogą zawierać tylko „dobre kalorie”, na obiad i kolację można jeść złe, ale tylko w połączeniu z dobrymi w proporcji 1:4 3. Nie wolno łączyć białka zwierzęcego z węglowodanami i owocami. 4. Należy uzupełniać dietę preparatami witaminowo-mineralnymi, pamiętając szczególnie o dostarczaniu wit. A,C,E, magnezu, potasu, miedzi i chromu. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]()
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
![]() Ja dużo spacerowałam z moim maluszkiem w wózku i to na prawdę wystarczało aby waga leciała w dół, plus dieta oczywiście ![]() 8,5 kg to już nie tak mało! ręcę bolą od noszenia! ![]() Cytat:
![]() Moje udziory też były ogromne.... gigantyczne że tak powiem! Trzęsły się jak galareta a cellulit z kilometra było widać.....nawet przez spodnie odznaczały się te grudki tłuszczu pod skórą..... Gdzie ja tam piękna ![]() ![]()
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Jeszcze dodam, że z jedzeniem mi w miarę idzie ale Tż mnie ciągnie na pizze w sobotę :/ ostatnio jadłam chyba w październiku....chyba się skuszę ale od poniedziałku bez grzeszków
![]()
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dorisek16 witamy ![]() ![]() Monia Ja bym w życiu nie powiedziała, że ty byłaś 2 razy w ciąży ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Milena001
![]() całkiem fajnie wygląda ta dietka ![]() ![]() ![]() ![]() a Tobie pizza się należy! tak pięknie dietkujesz i ćwiczysz, że jeden dzień luzu Ci nie zaszkodzi ![]() Cocktail no na siłowni ćwiczę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powinnaś się bać że będziesz gruba na swoim ślubie! Masz jeszcze trochę czasu i na pewno zgubisz te pare kilo ![]() ![]() JA Ci radzę nie myśleć o tej wadze 58 kg tylko chudnąć tyle ile się da! (oczywiście w granicy rozsądku ![]() ![]() Nie raz jest tak że człowiek ustali sobie że chce dojść do 58kg a jak mu się nie udaje a jest blisko "ustalonego" terminu to się poddaje. Walcz do ostatniego dnia i się nie poddawaj! Tylko tak możesz ujrzeć wymarzoną wagę ![]() ![]() Cytat:
No ja żadnym ekspertem nie jestem i nie chciałabym podważać tu czyjejś wypowiedzi (tzn. o tych kaloriach) ale kilka rzeczy mi się tu nie podoba. Ja nie uważam aby marchewka czy jajka miały złe kalorie. Wiadomo, że wszystko w granicach rozsądku się je ale żeby były one złe ? ![]() ![]() ![]() No teraz to już sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() A Ty jaki wosk używasz i jak ? A jednak! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No tylko ja bym chciała w ciąży przytyć jak najmniej i mieć tylko piłeczke ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Monia ja juz oficjalnie zdeklarowałam się w pracy,że zabieram sie za odchudzanie oficjalnie od 1 marca!wiosna juz tuz tuż, trzeba naprawdę wziąć się w garść.Z usg troche zawaliłam , nawet nie rozglądałam sie za gabinetem w którym mieliby mi zrobic badanie.Weekend dostałam wolny na uczelnie-tylko,że zmieniali mi rozklad zajęć i zajęcia mam w nastepny weekend:/maż znalazł prace(marnie płatna, ale lepsze to niz siedzenie w domu)
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Ja tez nie znosze golic nóg.Dostałam kiedys od męża depilator ,ale go nie uzywam , bo za bardzo boli.Używam maszynki,ale zeby miec mega gładkie nogi musialabym robić to codziennie.Musze usuwac włosy nie tylko z łydek ale tez z ud-potem wychodza mi krostki-masakra.dla mnie golenie to cały rytuał ![]()
#249 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie boli Cię jak zrywasz te paski? Całe nogi woskujesz? Cytat:
![]() ![]() Przede wszystkim w ciąży trzeba uważać co się je, wcale nie trzeba jeść nie wiadomo ile ![]() Moja mama też tyła po ok. 30 kilo w ciąży - tak jak ja. A była dwa razy w ciąży bo mam jeszcze siostrę. Później tez udawało jej się schudnąć. Tyle, że ona jest bardzo niziutka i szczupła. Ja budowę ciała mam po tacie bo on wysoki i choć też szczupły to ma grube kości. Ale ciążę przechodziłam tak samo jak moja mama a nie np. babcia czyli mama mojego ojca mimo, że geny mam po rodzinie taty. Cytat:
![]() Z tym USG to nie zwlekaj tak - zdrowie najważniejsze! Załatw to szybko i będziesz miała z głowy! ![]() A to jak pracujesz od poniedziałku do piątku to normalnie weekendu nie masz wolnego? Jak to jest w Biedronce? Super, że mąż znalazł pracę! Zawsze to jakies pieniądze! Będzie Wam lżej na pewno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() http://1.bp.blogspot.com/-AOkzFQOvEw...0/P2010420.JPG Nie ma nic lepszego! Wystarczy odrobinkę rozsmarować aż zrobi się taka pianka i cudownie się goli! Nie ma żadnych krostek i szczypania. Tak samo golę sobie miejsca bikini i kiedyś miałam mase krostek a teraz a ni jednej ![]() Po goleniu smaruję jakimś tłustym balsamem - najlepsze są z olejami np.słonecznikowym bo jest tłusty i pięknie nawilża skórę i łagodzi wszelkie wrażliwe miejsca. Ja używam ten : http://2.bp.blogspot.com/--N6sYbzBTA...C_3138.NEF.jpg z Orifame. Jest boski! Ale w Rossmannie na pewno dostałabyś coś podobnego. Najważniejsze aby balsam czy mleczko nie szczypało bo wtedy zawsze krostki będą wyskakiwać. Ja nie moge używać np.balsamów z Dove bo zawsze mnie piecze/szczypie skóra po nim. aaaa i pamiętaj, że podczas golenia nie możesz mieć "gęsiej skórki" bo krostki też będą. Mam nadzieję że Ci to pomoże i choć trochę zmniejsza się Twoje katusze podczas golenia ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2012-02-24 o 23:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Chyba pójdę spać... co prawda mi się nie chce, ale muszę wstać o 5
![]() ![]() Mój TŻ pojechał do Krakowa dzisiaj (znaczy wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a ja się właśnie zastanawiałam gdzie Ty sie podziewasz! ![]() Wstaniesz o 5, dasz ta książeczke i dalej pójdziesz spać ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to mój synek zasnął dziś o 20 !!!! ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem co mu się stało ![]() ![]() Starszy synuś poszedł na nocke do mojej mamy ![]() ![]() Ide już do wyra ![]() No dobra to dobranoc ![]() ![]()
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() byłoby spoko, gdyby bus podjechał pod blok ![]() ![]() ![]() no to masz spokój ![]() ![]() ![]() rzecz w tym, że mi się w ogóle spać nie chce ![]() Monia, też się coś czuję niewyraźnie ![]() ![]() ![]() To dobranoc! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie smuć się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ojjj juz pare razy tak było.... Po prostu za szybko poszedł spać i w nocy wstawał wyspany ( tez tak mam jak się za wczesnie położę ![]() Wypijesz Coldrex i pewnie Cie zmuli ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobranoc ![]() ![]() ![]() ![]() No to papapapa ![]()
![]() |
#254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś idę na 14 na pogrzeb mojego Tż kolegi z pracy. Zginął w wypadku samochodowym Wracali w czwórkę po nocnej zmianie z pracy i wpadli w poślizg pod duży samochód no i ten chłopak od razu na miejscu a jeden kolega w szpitalu zmarł a tych dwóch jest w ciężkim stanie ale raczej wyjdą z tego. Oby. Chłopaki 30 nawet nie mieli. I dziś też jest pogrzeb kolo mojej miejscowości dwóch kobitek 32, 34 lata, też zginęły w wypadku tzn jedna na miejscu, druga w szpitalu Po dwójkę małych dzieci zostawiły ![]() ![]() Dobra koniec tych smutasów ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do mamy w ciązy to ona po 2 dzieci była szczuplutka po mnie ważyła chyba niecałe 50kg a ma chyba z 164cm wzrost. Także mam nadzieje, że odziedziczę po niej ![]() A ja jestem załamana zero reakcji wagi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Dziś pożyczam rowerek od teściowej ![]() Monia dzieki wielkie za te rady co do golenia, dzis popołudniu jak juz sie odrobie ze sprzataniem i zakupami wskakuje do wanny i upiekaszam się ![]() Jesli ktos pracuje od poniedziałku- do piątku to naturalnie ma wolny weekend!(chodziło mi o to ,że specjalnie musiałam miec taki grafik,żeby wyszedł mi wolny weekend ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Milena w wakacje to bedziemy opychac sie pysznymi świezymi owockami a nie fast foodami ![]()
#257 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() U mnie pomału robi się wiosennie ![]() ![]() ![]() Dorisek ślicznie zdjęcia ![]() ![]() ![]() Monia ja to samo jak siedzę to mam wałeczki ![]() ![]() ![]() A co do tycia podczas ciąży to ja mam nadzieję, że odziedziczę to po mamie, moja mama w ciąży przytyła tylko 8 kg, a później schudła jeszcze więcej niż przed ciążą tak jej w kość dałam ![]() ![]() ![]() Milenko kochana rób swoje a na pewno kg szybko zlecą ![]() ![]() ![]() Kamikadze cieszę się, że mąż znalazł pracę, masz rację lepsze to niż siedzenie w domu bez niczego. No i również trzymam kciuki za Twoją dietkę ![]() A co do golenia, to ja na szczęście mam bardzo małe owłosienie, pod pachami to prawie wcale nie mam włosków ![]() ![]() ![]()
#258 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ! dołączam się do wątku
![]() ![]() tak więc zabawę zaczynam od początku - chodzę na basen i TBC oraz opracowuję nową dietę trzymajcie kciuki ![]()
#259 |
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
![]() Ale miałam noc ![]() ![]() Spojrzeli się na mnie obydwoje jakby ducha zobaczyli! Wzięłam synka, wyłączyłam telewizor i poszliśmy do kuchni picie zrobić. Synek zjadł plasterek szynki, pół banana i położyłam go do łózeczka. Kręcił się ciągle, bo spać nie chciał. Jakimś cudem w koncu zasnął. Rano znowu to samo.... tak cicho wyszedł z łózeczka że nic nie słyszałam! Dopiero usłyszałam jak spadł wazon z kwiatem z szafki w salonie.... zerwałam się z łózka, biegnę a tam kot po meblach łazi i wazon strącił ![]() ![]() On tak często robi, że wychodzi z łóżeczka i nic nie słychać, dlatego w domu mamy powykręcane klamki w oknach, żeby czasem nie otworzył a drzwi zamykam na klucz i go chowam. Także z domu mi nie wyjdzie na bank. No i nic sobie w domu nie zrobi, bo wszystko co ostre czy niebezpieczne pochowane albo wyrzucone na śmietnik. On to zazwyczaj jak wstaje to idzie bajki oglądać i kota męczy a ja i tak zaraz się budze jakos odruchowo jak czuję że go nie ma w łóżeczku i też wstaję. No ale w ogóle sie nie wyspałam dzisiaj...... zamulona jak piekarnik jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa dzwoniła do mnie ta babeczka ze sklepu co jej mój wózek dałam do sprzedania!!!! I sprzedała! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie śniegu w ogóle juz nie ma ![]() ![]() Idę się zaraz szykować bo do 15stej szybko zleci. ![]()
![]() |
#260 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czekałam na tego busa 20 minut na dworcu ![]() ![]() ![]() ![]() jogging zaliczyłam i poszłam w kimę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() rowerek to dobra rzecz ![]() ![]() ![]() ![]() dobrze, że ludzie z którymi pracujesz są w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() powodzenia ![]()
Edytowane przez heroine86 Czas edycji: 2012-02-25 o 11:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tyle tych wypadków ![]() Jakis czas temu zginęła w wypadku mojej siostry koleżanka. Jechała z mężem i bratem samochodem i siedziała z tyłu bo trzymała psa. Akurat stali na czerwonym świetle czy na jakimś skrzyżowaniu i z tyłu wjechał w nich z mega prędkością TIR bo nie zdążył wyhamować... ona zginęła na miejscu... mąż i brat przeżył. Dziewczyna miałą 25 lat i była rok po ślubie ze swoim mężem. Moja siostra ma jej zdjęcia na swojej stronie tej Foto-Trendy bo kiedyś jej sesje robiła na prawdę śliczna dziewczyna. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater - tam jest sporo jej zdjęć. Jakie te życie jest kruche.... ![]() No faktycznie trzeba się wziąć za siebie, wiosna tuż tuż! zdejmie sie kurtkę to cały tłuszcz będzie widać! trzeba to zgubić ! ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
No właśnie łydki to juz pewnie ciężko samej woskiem wysmarować i te paski przykleić.... depilatorem pewnie jest łatwiej.... No mi głownie chodzi o pachy i miejsca bikini bo tam najszybciej włoski odrastają. Mam nadzieje że też to jakos przeżyję... a nogi najwyżej maszynką dalej będe golić :P Prawdopodobnie więc ciąże przejdziesz tak jak mama ![]() ![]() Zaraz wiosna przyjdzie to będziesz się ruszać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() Nie ma za co ![]() ![]() Aha rozumiem ![]()
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Monia
A jednak synek wstał ![]() ![]() ![]() no to miłej imprezki ![]() ![]() ![]() ![]() ten wiatr to chyba w całej Polsce nagina równo ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sesji to zapraszam do mojej siostry ![]() ![]() Wałeczki to ma bardzo dużo kobiet, nawet mega szczupłych. Wiadomo, że to nie tłuszcz a po prostu skóra przy zgięciu tak się układa. My mamy jej ciut więcej bo kiedyś miałyśmy grubsze brzuszki i ta skóa już troszkę jest rozciągnięta ale najważniejsze Madziu że jak stoimi to mamy ładne płaskie brzuszki :P Ty masz na prawde śliczny ![]() Oczywiście smaruj i ćwicz trochę bo bardziej sie ujędrni ![]() Pewnie Ty w ciąży też nie przytyjesz więcej niż Twoja mama ![]() ![]() No to dałaś rodzicom popalić ![]() ![]() ![]() Do dziś mi to babcia ciągle opowiada ![]() Fajnie, masz z tymi włoskami ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() A co to za leki? Chora jesteś na coś ? ![]()
![]() |
#266 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nooo i bardzo dobrze ![]() ![]() To tak jak mnie! Jak zasnęłam to nawet nie słyszałam, że synek wyszedł z łóżeczka :/ Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Te wiatry co ostatnio często Polskę nawiedzają, nie? Kiedys tak często nie wiały, a teraz co ciągle jakies huragany. Pogoda sie strasznie zmienia....
![]() |
#269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój Misio właśnie pisze egzamin ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
No to trzymam kciuki za Twojego misia ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Dobra ja spadam! Zaraz 14sta a ja w piżamach siedzę i niepomalowana!!!! Jeszcze muszę prezent jakiś dla szwagra kupić, tylko co ![]() Jak wrócę to będę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.