|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz.5
Witamy Wszystkie Panie w naszej 5 części wątku
![]() ![]() Ten wątek stworzony został dla kobiet które chcą schudnąć i wyglądać szczupło i atrakcyjnie. Nasza dieta oparta jest na zdrowym jedzeniu pięciu posiłków dziennie w granicy 1000-1200 kcal. Nie chcemy tu osób które jedzą mniej, są już bardzo chude i dążą do anoreksji. Nie tolerujemy dziewczyn które wywołują wymioty gdy za dużo zjedzą albo biorą leki przeczyszczające ( wyjątkiem są zaparcia). My chcemy zdrowo schudnąć i wyglądać pięknie ![]() Nikogo do niczego nie namawiamy!!!!!!!!!!! Każdy jest tu z własnej woli i tylko po to aby sobie polepszyć ![]() Jemy prawie wszystko oprócz produktów wysokokalorycznych (np. słodycze, fast foody). Jesteśmy przeciwniczkami głodówek!!! poprzednie wątki :
![]() Dieta 1000 kcal Czy wiesz, ile kalorii ma pomidor? Kromka chleba? Twój ulubiony serek? Ta wiedza będzie ci potrzebna, jeśli zdecydujesz się na popularną dietę 1000 kcal, która polega na sumowaniu kalorii każdego zjedzonego posiłku. Wydaje się to trudne? Na szczęście możesz korzystać z portalu www.tabele-kalorii.pl, który ułatwi ci zadanie. Stosując tę dietę, będziesz tracić na wadze w zdrowym tempie – mniej więcej 1 kg tygodniowo – i masz dużą szansę na uniknięcie efektu jojo. Jak to się dzieje, że chudniesz? Dawka 1000 kcal nie wystarcza na pokrycie potrzeb energetycznych dorosłego człowieka, dlatego organizm szybko zacznie czerpać ze zgromadzonych zapasów, czyli tłuszczyku. Prawidłowo przygotowana dieta jest zbilansowana, to znaczy zawiera odpowiednie proporcje białek, tłuszczów i węglowodanów, a także witamin i mikroelementów. Co to oznacza? Twoje posiłki nie mogą się składać np. z samych słodyczy, nawet jeśli w sumie mają 1000 kcal. Błędem jest również jedzenie samych warzyw – dania powinny być urozmaicone. Jak chudnąć z dietą 1000 kcal? Krok 1 Zaprzyjaźnij się z portalem www.tabele-kalorii.pl Załóż konto i zapisuj każdy posiłek, który został przez ciebie zjedzony. Dzięki temu będziesz na bieżąco kontrolować liczbę spożywanych kalorii, a także proporcje tłuszczów, białek i węglowodanów w posiłkach. Co więcej, w raportach będziesz na bieżąco śledzić spadek wagi, a nic tak nie cieszy, jak systematycznie ubywające kilogramy! Krok 2 Przez kilka dni zapisuj wszystkie swoje posiłki – to pozwoli Ci zorientować się, ile średnio kalorii spożywasz. Krok 3 Zaplanuj 5 posiłków dziennie:
Krok 4 Uważaj na to, co pijesz. Wyeliminuj z diety wszelkie napoje gazowane i alkohol (jest bardzo tuczący!). Ogranicz kawę i czarną herbatę – zamiast niej wybieraj zieloną. Pij dużo niegazowanej wody – ok. 2 litry dziennie. Krok 5 Więcej się ruszaj! Przy diecie niezbędny jest wysiłek fizyczny, ale pamiętaj, że wybrana aktywność ma być dla ciebie przyjemnością. Jeśli nie lubisz biegania, a uwielbiasz pływać, zapisz się na basen, zamiast męczyć się na bieżni. Pamiętasz, że w dzieciństwie byłaś mistrzynią skakanki? Znów zacznij skakać! Kochasz taniec? Zapisz się na salsę, taniec brzucha lub flamenco, a nawet nie zauważysz, kiedy minie czas zajęć. Krok 6 Pamiętaj, że przy każdej diecie najważniejsze jest nastawienie! Pomyśl, dlaczego chcesz schudnąć i przypominaj sobie o tym za każdym razem, gdy będziesz mieć chwile słabości na widok czegoś baaardzo tuczącego. Powodzenia wszystkim ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2012-02-21 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
No to witam!!!!!!
![]() No na miły początek zdróweczko ![]() żebyśmy w nowym wątku były jeszcze piękniejsze, mądrzejsze, bo bardziej zaje***te już być nie możemy ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
![]() ![]() Melduje sie ![]() Zdrowko kochane ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
taaaa! trzeba opić nowy wątek!!!!! aby był taki cudowny jak poprzedni
![]() ![]()
#5 |
Zakorzenienie
|
Czekoladko, ale wiem o kogo chodzi
![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nie? ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Az mi sie paznokiec rozdwoil z tego wszytskiego
![]() Pojde az se zapale tak sie podniecilam takie emocje z nowym watkiem, prawie jakby Kliczko walczyl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
aaaaaaaaaa padłam!!!! Czekoladko ale tekst!! hahahaha ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() palisz? ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 8 stopien ADHD osiagnelam o ile takowy jest ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- jak smoook ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też oglądałam tą walkę ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 8 stopień ADHD ![]() ![]() a fuuuujjjjjjjjjjj ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoja droga moim marzeniem jest kiedys pojechac na taka gale boksu tylko ja bym musiala w takim pasie bezpieczenstwa tam wjechac bo inaczej by mnie roznioslo ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |||
Zakorzenienie
|
Wracając do postu ze starego wątku :
Nooo będę dziś spac jak zabita ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poważnie? A gdzie konkretnie? heheheheh to fakt! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Oka pieknoty ja lece bo jutro o 7 musze wstac na badanie ths
![]() Nie wiem jak ja to uczynie ale bede musiala ![]() Pozostawiam Was wiec z bolem w sercu ![]() Dobrej nocyyyy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Taka piękna kobieta i fajki pali!!!!!! rzuć to cholerstwo natychmiast!
![]() Nie pasują fajki takiej ślicznej kobiecie jak Ty! Strasznie to musi wyglądać!!! Będziesz miała zęby żółte, brzydką cerę i mase zmarszczek na starość! 1 papieros skraca zycie o 7 minut! No i włosy tez się ponoć niszczą jak ktoś pali! Grozi Ci rak płuc! Jeszcze mam Cie przekonywać czy starczy? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
A za co siedzi? Ja bym nie chciała pojechać na taką walkę..... nie lubię jak się ktoś bije. :/
![]() |
#18 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Poważnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() śpij dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czekoladko, rzuć to pieruuuuństwo! ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Zmykam spać, bo jutro będę cierpieć przy wstawaniu ![]() ![]() Kolorowych senków! ![]() ![]() ![]()
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Mój synek nie chce spać
![]() Wywalił mi wszystkie kartony od kompa i od telefonów i wszystko z tych kartonów.... czyli mase różnych kartek typu gwarancje, sposób użytkowania itd. Siedziałam na podłodze i sprzatałam :/ połowę wywaliłam do smieci bo za dużo już tego było. Idę zaraz spać. Cytat:
![]() ![]() Ojj tam to w ogóle inny świat! A wypłaty !! Kosmos po prostu! Najlepsze jest to, że tam ceny są identyczne jak u nas a tam ludzie zarabiają 5 razy więcej niż w Polsce. Nawet benzyna kosztuje w Niemczech tyle co w Polsce! Gaz również. ooo jak dobrze ![]() ![]() Cytat:
No ja wiem co mówię! Moja siostra paliła 12 lat! Wyglądała jak zombie! Jak tylko rzuciła to od razu cera wyładniała, włosy zaczęły rosnąć jak szalone, zęby zrobiły sie bielsze i w ogóle lepiej wygląda ![]() Też już zmykam ![]() ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2012-02-22 o 00:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przyszłam się przywitać i lecę na siłownię ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() ![]() Fajnie tak Was poczytać na początek dnia i się pośmiać ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra teraz uciekam, bo czasu nie mam, ale później jeszcze wpadnę to po odpisuję Wam ![]() Miłego dnia ![]()
#22 |
Rozeznanie
|
hłe hłe hłe, czesc laski
![]() poraz pierwszy w zyciu przechodze zmiane watku bo poprzedni sie skonczyl. Wiec padam z wrazenia ![]() Monia, ciesze sie ze maz wrocil caly i zdrow, a Ty biedna mialas z synkiem wczoraj mala "walke" ![]() Chcialam zakomunikowac, ze zwazylam sie przed chwila i NIE WIEM JAKIM CUDEM ale wyszlo gdzies 59.8 kg. Wczoraj jak sie wazylam bylo podobnie, mam nadzieje ze to nie wahanie ![]() Chyba odszukam plyt ktore nagrywalam mojej mamie z Turbo Jam, a Shauna robilam dwa razy wiec zobacze turbo najpierw ![]() Nie ide na zajecia bo 1) zaspalam, musialam wstac o 4 zeby dac TZowi antybiotyk a jak budzik zadzwonil o 6 15 to z miejsca go wylaczylam ![]() DObra piekne, dzisiaj all day poswiecam Wam ![]() ![]() Heroine- tylko nie przesadz na silce ![]()
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo musze pedzic do pracy ![]() Cytat:
![]() I co wstalas o 7? Bo ja nie i musze pedzic ![]() dooopa wołowa ze mnie ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Milego Dnia Panieneczki ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Monia co do tej grypy to teraz dowiedziałam się, że ten chłopak podleczył się na własną rękę i później miał powikłania
![]() ![]() Heroine no Ty to co chwile słyszysz takie niusy, bo Twój Tż jest lekarzem, więc wiesz co to się dzieje ![]() Monia no ja wiem jaki to jest ból podczas robienia tatuażu ![]() ![]() ![]() ![]() Czekoladko cieszę się, że już lepiej się czujesz ![]() Heroine ja to zawsze jak robię z mamą pierogi to najem się tego farszu jak głupia ![]() ![]() ![]() Kamilon ![]() ![]()
#25 |
Zadomowienie
|
Melduje się że i ja dotarłam na nową cześć wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |||
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() Ja dziś zaszalałam z synkiem i wstaliśmy po 12stej ![]() W ogóle to brzuch mnie boli na okres :/ dwa syfy mi wyskoczyły z dwa dni temu ale nie zajarzyłam, że to też na okres! Jedyną dziwną rzeczą jest to, że cycki mnie nie bolą ![]() ![]() Zastanawiam się czy iść dzisiaj na dwór z synkiem.... taka chlapa że szok! Dobrze, że chociaż śnieg nie pada ale z tego co wiem to wieje i ma jeszcze gorzej wiać! Na czwartek zapowiadają wiatr do 90 km/h nad samym morzem! a na północy dalej od morza do 75 km/h. Także troche będzie wiało :/ Muszę iśc na pocztę zrobić im zadyme!!!! Listu nadal mąż tam w Niemczech nie dostał!!!!!! co za powalona poczta!!! Także przejdę się z synkiem, daleko do poczty nie mam i o 15stej odbiorę synka z przedszkola. Mureczko chciałam Ci powiedzieć , że ten rejon gdzie będziemy mieszkać ![]() Lata tam są mega gorące i bardzo długie. Średnie temperatury w lato to 21 stopni w cieniu, ale przeważnie temperatury nie spadają tam poniżej 30 stopni w cieniu!!!! Wyczytałam to wczoraj w internecie na kilku różnych stronach ![]() Dlatego jest tam tyle tych nie krytych basenów ![]() http://www.bruchsal.org/sites/defaul...n%20oben_1.jpg http://www.bruchsal.de/servlet/PB/sh...erkanonen1.jpg http://www.lokalmatador.de/storage/3...62eca52c_l.jpg ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Zapomniałam jeszcze dodać że fajki kosztują od groma kasy!!! a za to mogłabyś sobie np. nowe ciuszki kupić ![]() ![]() Miłej pracy ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Ale on musiał się na prawdę kiepsko czuć i aż dziwne, że z tego bólu nie poszedł do lekarza ![]() Szkoda chłopaka ![]() ![]() Mój mąż też chce sobie tatuaż zrobić ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Ooooo czyli to Twój debiut w przechodzeniu z wątku na wątek ![]() ![]() Też się cieszę, że mąż dojechał szczęśliwie. Dziś już poszedł do pracy, dzwonił, że się nie wyspał ale do 16stej da radę ![]() Z synkiem wojne miałam ale za to dzisiaj rano dłużej pospał więc i ja się wyspałam trochę ![]() Gratuluję 5 z przodu ![]() ![]() ![]() No cały dzien to pewnie ukochanym się będziesz zajmować ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- No dobra ja uciekam,..... idę wypije kawkę , ubiorę się i umaluję, wyszykuję synka i pójdziemy na miasto ![]() A coś mnie gradło tak w ogóle boli :/ ale Strepsils Intensive póki co pomaga. No i katar mam taki nie duży :/ to pewnie po wczorajszym bieganiu do Urzędu :/ Dziś na noc wypiję Coldrex. LEcę! niedługo wrócę ![]() ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2012-02-22 o 12:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |||||
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie przesadziłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak myślisz? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() witamy! ![]() ![]() No więc, melduję dzisiejsze ćwiczenia: 60 min na bieżni 45 min rowerek 20 min twister ![]()
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Część dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]()
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki,widzę,że to zostało weryfikowane przez moderatora,wciąz się tu nie ukazało. Dlatego jeszcze raz napiszę po krótce to,co chciałam Wam przekazać
![]() Przede wszystkim chciałam podziękować Wam na miłe przyjęcie. Wierzę,że wspólnymi siłami dojdziemy do wymierzonych sobie celów ![]() Murka004W zupełności się z Tobą zgadzam,ale moi najbliżsi nie rozumieją moich problemów. Mój Tż uważa,że życie jest zbyt krótkie żeby sobie odmawiać jakiś smakołyków....A przecież od 4 kostek czekolady jeszcze nikt nie przytył...taaa,tylko co to są 4 kostki czekolady... ![]() Meeedzikpodziwiam Cię za trzymanie się limitu kalorii,a Was wszystkie za motywację do ćwiczeń.Aż wstyd się przyznać,ale u mnie w pokoju stoi bieżnia,która świetnie się sprawdza w roli wieszaka na torebki i ubrania....Pewnie już nawet zapomniała,do czego tak naprawdę została stworzona ![]() ![]() To naprawdę uroczysty moment,moja walka zaczyna się z dniem założenia 6 części wątku,a więc za nasze postanowienia dziwczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() teraz Ty będziesz się męczyć z @ ![]() ![]() u mnie też chlapa ![]() ![]() ale u Ciebie widzę, jakieś wichury zapowiadają ![]() ![]() nie dostał?!!! ![]() ![]() ![]() Ja zamówiłam sobie wczoraj żelazko w sklepie internetowym ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja bym chciała 4 z przodu zanim ten wątek dobiegnie końca ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.