|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Zawsze musi być ten pierwszy raz
. Najwyżej następnym razem mrozić nie będziesz jak się nie sprawdzi
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja zamroże
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
hehe oby tak bylo!
![]() widzisz nie jestes sama ![]() dobranoc |
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
a mi nie dobrze jakoś
nie wiem czy iść spać czy czekać na TŻ on dopiero przed 3 będzie yhhh
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo
pierwszy raz jestem na 2. miejscu w ilości napisanych postów w wątku mamusiowym . Jestem z siebie dumna Mogę iść spokojnie spać .---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Może Maluch skopał Ci żołądek? |
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zaraz nadrobię, bo naprodukowałyście pod moją obecnośc parę stron
![]() Dziewczyny czują się dobrze, Kajunia je i śpi ![]() Pierwsze wstanie z łóżka było dla koni bolesne, ale jest już coraz lepiej. Przekazuje dla wszystkich moc pozdrowień! ![]() gosia super, że wszystko ok na USg! Najważniejsze że z dzidzią w porządku i że Ty się uspokoiłaś! ![]() Cytat:
MoniqW trzymam kciuki, żeby szybko minęły dni w szpitalu i by było wszystko dobrze z Tobą i Maluszkiem! ![]() alamig za dobre wieści na wizycie!![]() princepolo trzymaj się ciepło, a my trzymamy kcuiki za Ciebie i Córcię w brzuszku ![]() my do tej pory planowaliśmy 2 zobaczymy jak będzie. Najpierw musimy sprawic sobie większe mieszkanko, bo w tym się już nie pomieścimy![]() tikki piękny ten Twój piesek! adaikaka, Jolka piękne brzuszki!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-25 o 00:18 |
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie powiem, zaskoczyl mnie... Mowie mu troche za szybko, a on ze w sam raz, nie ma na co czekac fajnie... Jednak mysle ze bedzie to troche pozniej
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() a ja cały czas zastanawiam się jak będzie wyglądało moje maleństwo ![]() TŻ to już doczekać się nie może
|
|
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny;-) Właśnie oglądamy z tżtem film jakiś na tvp 2. Mały kopie jak wariat spać mi nie daje co noc. Gratulacje serdeczne dla rozpakowanych mam
mi już ciężko od pon. Zaczynamy 37 tydzień. Kluje mnie ma wysokości spojenia lonowego.. Jak chodzę czy też przekładam się z boku na bok w nocy to umieram z bólu. Leci mi więcej siary.. Wizytę mam kolejna 2 marca. Strasznie dużo leci mi białej wydzieliny pojawiły się hemoroidy i uczucie wilgoci cały czas latam do łazienki sprawdzać czy wody mi się nie sączą. Wczoraj miałam pierwszy skurcz trwał 50 sek. Czekałam na więcej ale się nie doczekałam.. Bolał brzuch jak na okres i czułam jak by mi ktoś paskiem go ściągnął taki twardy się zrobił. Czułam że to nie dzidzia się wypiela. Lecę teraz spać a wy się trzymajcie
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Spać nie mogę, juz ze 2 godziny tak leze. Gdyby nie ta kroplowka chyba bym poszła sie przejśc po szpitalu. Właśnie kroplówka na obchodzie wieczornym mowie lekarzowi ze leże podpieta od południa a moje skrcze sa bez zmian. Okazało sie, że pielegniarka na wczesniejszej zmianie zle ustawiła pompe i zamiast 0,4 dostawałam 0,04
W kazdym razie odkad przełaczyli na własciwa dawke jest duzo lepiej! Tak sobie pomyslałam, dobrze ze to nie zaden lek ratujacy zycie ...Co do dzieci to ja nie wiem jak to u nas bedzie. Tz by chciał przynajmniej 2 ale ja nie jestem przekonana pozatym nie wczesniej jak 3 lata roznicy a w wtedy w metryce bede juz miala 36 i mam obawy, ale sie nie zarzekam ... Kto wie ? W temacue stroju na wyjscie to aktualnie zajmuje mnie tylko to jak ubrac maluszka a dla siebie mam zamiar zabrac to w czym mi bedzue najwygodniej i co akurat bedzie wyprane kto mnie bedzie ogladał, nie planuje przyjecia powitalnego a pozatym to mam w nosie czy sue komus spodoba moj wyglad po porodzie i mysle, ze inne sprawy beda mnie zajmowały )))---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- Co do szpitala to ogolnie miło na ile miło mozy byc w szpitalu. Panie bardzo sympatyczne, dziele pokoj z 2 innymi pacjentkami jedna z nich na dokładnie tym samym etapie ciazy (31t) tez na takie twardnienia i problem ze skracajaca szyjka. Wiec mamy wspolne tematy. Jedzenie jak dla mnie bardzo srednie no i jałowe co akurat przy mojej diecie bez solnej moze okazac sie zbawienne. Troszke sie napisałam i reka z wenflonem mnie pobolewa wiec koncze i moze postaram sie zasnac... |
|
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie doznałam szoku ile stron muszę nadrobić
Właśnie szykuję się do szpitala i napewno dam znać czy tam zostanę czy nie. Jeśli zostanę to będę pisać na telefon do którejś z Was bo nie chce brać laptopa ze sobą, a w moim telefonie nie ogarniam internetu tak do końca Jestem dobrej myśli, musi być dobrze Obym wróciła po badaniach do domku Wczoraj stwierdziłam, że kobiety powinny rodzić w domu i to do nich powinni lekarze przyjeżdżać, a nie jeszcze jeździć na szpital Dla mnie ostatnio widok szpitala mrozi krew w żyłach Buziaki Kochane ![]() Odezwę się później
|
|
|
|
#314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pozdrowienia dla Mamusi i Dzidziusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Ja się właśnie zbieram na wizytę, trochę się stresuję wizją szpitala, ale może nie będzie tak źle ... i słucham piosenki, którą dostałam od mojej szefowej: http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA&noredirect=1 |
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
witam
jeśli chodzi o golenie to ja was wszystkie przebiję nogi ostatnio chyba z 1,5 miesiąca temu goliłam ale blond włosy do tego jakoś wolniej rosną i dopiero ostatnio zaczęły byc zauważalne natomiast ocieplacz łonowy nie golony od 10 tygodni chyba dziewczyny a jak stoicie z sexem nadal czynnie uprawiacie? bo ja to bym czasami chyba miała może nawet chęc ale chyba tż jest zdania że teraz to już nie wypada bo o tyle o ile wcześniej zagadaywał na bten temat tak teraz zero nic a może zoofili nie chce uprawiac i z wielorybem się kochac i tak ogólnie biorę się za ogarnianie mieszkania potem zapodam sobie jakiś film i będę dalej tworzyc kibicowski kocyk dla synka a na obiad jajo sadzone kartofelki i mizeria
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#317 | |||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ja dzis nawet wyspana.Juz po sniadanku-buleczka z pasta jajeczna zjedzona,ale cos jeszcze dojem,bo sie nie najadlam.Znowu dziecko mi zjadlo wiekszosc ![]() Teraz kawke pije,a za godz musze zaprowadzic Wiki do polskiej szkoly.Tak,ze trasa 45 min w jedna strone.Trzeba trzymac kondycje ![]() Od rana klotnia z mloda o ubranie:to jej nie pasuje,w tym zle wyglada,to cisnie,z tego beda sie smiac dzieci.Raaany!A co to bedzie dalej?Wystosowalam pouczenie o biednych dzieciach,ktore chodza w zamalych,podartych ubraniach i ze trzeba sie cieszyc z tego co sie ma i nie marudzic ![]() Cytat:
Ja poczulam w 16 tyg.Przy drugim dziecku wczesniej z reguly sie czuje,wiec musialabym urodzic w 32 tyg? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zebys nie musiala zostawac w szpitalu.Z tego co wiem to mozna w domu rodzic.Ale w Polsce to chyba dosc kosztowne jest i z tego co slyszalam trzeba miec wzorowa ciaze,wszystkie wyniki super,samopoczucie tak samo. Ja jednak wole w szpitalu,bo nigdy nie wiadomo jak pojdzie porod,jak to bedzie z dzieckiem.A w domu mogloby nie byc potzrebnych sprzetow.A w szpitalu wszystko maja na miejscu.
|
|
#318 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczesniej nie mialam problemu ze spaniem na plecach a teraz po kilku minutach czuje dretwienie rak i takie mrowki w barkach oraz ciezko mi sie oddycha... moj maz dzisiaj stwierdzil, zebym mogla sobie zapuscic klaczki zeby mala miala sie za co zlapac przy wychodzeniu Szczerze mowiac to nie wiem. Na dzien dzisiejszy mowie NIE.... ale byc moze za kilka lat mi sie zmieni, bo jednak nie chcialabym zeby Julia byla jedynaczka.... Cytat:
a pierwsze wyrazne ruchy poczulam dokladnie w 18+4 ![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj jednak nie bylismy w tej restauracji, jakos odeszla nas chec na wyjscie bylam zdolowana bo nie mialam co na siebie wlozyc Nocke mialam srednia, od 3 nie spie ... no i po czwartkowym goleniu dostalam podraznienia na wzgorku lonowym i boli i swedzi mnie skora, wiec posmarowalam bepanthenem i poki co mam spokoj. Rano mezyk mi zrobil sniadanko do lozka a chwile po 8 ja chcialam zrobic jemu i poszlam do kuchni, dalam rade wstawic jajka do gotowania i zrobic mu kawe i malo nie zemdlalam byl zamkniety w sypialni i nie slyszal mnie bo telewizor chodzil, polezalam, a jak mi sie lepiej zrobilo to poszlam do sypialni, opieprzylam go i sie pobeczalam ....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Po porodzie bedzie dluga abstynencja,wiec trzeba wykorzystac teraz okazje
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
no to ja dzisiaj też dałam popis ale sama przed sobą bo tz zdążył oczywiście spierniczyc do roboty już
niech się lepiej nie tyka takich rzeczy bo zawsze coś spier....
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym ze odkad mieszkamy razem czyli juz 3 rok to maz nie tyka prania chyba ze chodzi o wstawienie go do suszarki a co do sexu ... to co to jest??
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak bierze się za pranie to też tylko jego rzeczy (ciemne) się wypiorą a moje czekają. Ale wolę, żeby już tak to zrobił, niż mieszał kolory. Wczoraj odpadłam przed północą Bardzo szybko zasnęłam, bo chyba jeszcze zanim się położyłam spać Budziłam się równo co 2 godziny na siusiu, ale nie przeszkadzało mi to.
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja już po zakupach i po pierwszej dawce podawania Antkowi bactrium poszło nieźle . A do tego musze się pochwalić że poszłam jeszcze na pocztę i wysłałam PIT-y teraz tylko czekać za wpływem na konto
|
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() jeszcze tylko 5 dni i się stąd nareszcie wyprowadzam! I ani minuty dłużej, mam dość! Asika za wizytę w szpitalu i dobre ktg
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
noc była ciężka te przekręcanie z boku na bok - i ciągle nie wygodnie, ciągle brak wygodnej pozycji to istna masakra ![]() rano wstałam wykąpałam się, wysuszyłam włosy i teraz kończę śniadanko i zaraz trzeba się ubrać, wyszykować do końca i zmykać na miasto na zakupy dzisiaj sama, a tak mi się nie chce bo wieje jak cholera ![]() co do sexu to my tak co tydzień w każdy weekend w sumie czasem w tygodniu też, ale rzadko kiedy bo TŻ ma nocki po 12h wraca rano - ja rano nie mam ochoty zazwyczaj
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
HI
![]() Mnie tak wczoraj wieczorem naszło i myślałam sobie o Was...i kurcze fajnie jest wiedzieć i czuć, że nie jestem sama z moimi rozterkami, obawami bólami...skurczami... że Wy tez martwicie się o KTG wizyty, przeżywacie pobyty w szpitalu i żyjecie nadal...w dodatku nadal jesteście silne i z optymizmem, że to wszystko tylko Nas wzmacnia! Trzymam kciuki aby tych zmartwień było dla Nas jak najmniej aby końcówka była szczęśliwa a rozwiązanie piękne i wymarzone i9 za zdrówko maluszków!......no i oczywiście jak super będzie móc się z Wami podzielić tą radością i miłością, która już niebawem wypełni Nas doszczętnie posłuchać rad i innych mądrości...i cieszyć się z innymi mamusiami (Wami) ...Fajnie![]() ![]() Aguśka No ciekawa jestm czy ta niedzielna Noc okaże się TĄ magiczną ???Ale by było ![]() **JA miałam wczoraj masakrę z bólami i skurczami w takich dniach myślę, że zaraz urodzę!!! aż włożyłam sobie pod prześcieradło podkład...w razie W...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-25 o 10:11 |
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobrek!
![]() Cytat:
no i się znów pobeczałam.. Fajna piosenka.. Jeju... jakie to niesamowite - niedługo będę Mamą! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
|
|
|
|
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widocznie potrzebowalam troche ruchu Cytat:
![]() przykro mi z powodu wujka ![]() A u mnie noc byla spokojna, dzien zapowiada sie tez ![]()
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia a już myślałam, że coś się rozkręciło
![]() Co do sexu to u nas ostatni raz było na rocznicę tj. 19 grudnia i było fajnie ale potem na USG 3D lekarz odradził sex, bo mała ma bardzo nisko główkę i jak TŻ to usłyszał to choćbym nie wiem jak go prosiła on się boi i koniec w sumie ja troszkę też... Ale tyle bez wytrzymaliśmy to jeszcze troszkę damy radę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

. Najwyżej następnym razem mrozić nie będziesz jak się nie sprawdzi

no właśnie, łazanki...

Zycze byscie nie wstawaly co chwile na siku
nie wiem czy iść spać czy czekać na TŻ 

za dobre wieści na wizycie!
a może zoofili nie chce uprawiac i z wielorybem się kochac
niech się lepiej nie tyka takich rzeczy bo zawsze coś spier.... 

no i się znów pobeczałam.. Fajna piosenka..