Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 21:59   #4231
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Czy ktoś mi odpowie na temat odciągania pokarmu??? :pro si:
Stary 2012-02-24, 22:19   #4232
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Dziewczyny przypomnijcie jak si robi krochmal do kapieli
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 22:24   #4233
NataliaM1103
Rozeznanie

Zastanawiam sie czy można juz cwiczyc brzuszki albo iśc na silownię???czy trzeba poczekac do końca połogu???bo mnie tak wkurza ten wiszący brzuchol!!!!!!!!!!!!!!!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 22:25   #4234
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Zostało mi jeszcze trochę nadrabiania, ale to już nie dziś

Cytat:
Napisane przez Haniula;32499956[B
bambusiek[/B] ja wlasnie wczoraj szukałam czegos dla siebie i wybrałam chyba
http://moda.allegro.pl/sukienka-z-pu...112397351.html
tylko zastanawiam sie nad kolorem czy chabrowy czy karmelowy podoba mi sie jeszcze pomaranczowy ale to chyba nie na taką okazje

dziewczyny a bierzecie kolacje w restauracji tez? Bo my sie zastanawiamy, ale mi sie wydaje ze tyle godzin siedzenia z du*a bedzie meczace
Mi się ta sukienka średnio podoba przez ten zamek
Planuję coś w tym stylu, ale może bardziej wypasione, żeby i na wesele spasowało

u nas będzie obiad 2-daniowy + kawa i ciacho

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Agatek ja tez sobie nie wyobrazam gotowac i piec teraz Pozatym nie mialabym gdzie posadzic te 12 osob w naszym 'apartamencie' Dlatego definitywnie tylko restauracja
Ale tz chcial obiad+kawa+ kolacja ale mi to za długo sie wydaje I tez skłaniam sie ku obiad+kawa
U nas też 12 osób, to chyba na ścisk jak śledzie musielibyśmy usadzić

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Mogę zapytać ile płacicie za osobę?
70 zł/os
zupa+ II danie (2 mięska/os., 3 surówki, warzywka itp.) + kawa, herbata z deserem lodowym
2 blachy ciasta i tort doniesiemy

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
czy waszym maleństwom po każdym jedzonku się odbija?
zazwyczaj

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
JESTEM nie wiem czy mnie ktoś tu pamięta jeszcze
Urodziłam Kubusia, miał 4020 i 55cm długości więc facet ze ho ho
DZIEWCZYNY POMOCY !!!
Wróciliśmy ze szpitala i nie wiem co mam jeść, macie jakieś przepisy albo cos polecacie? jestem trochę lewa do gotowania a jesteśmy sami z mężem i nie chciałabym sie zagłodzić bo jadę na bulkach z chudą wędliną i wafelkach z wodą.
Napiszcie co jadłyście zaraz po powrocie ze szpitala
Pozdrawiam

jedz normalnie, wartościowo, tylko uważaj na przyprawy i produkty zakazane
na takim jedzeniu jak piszesz, to możesz długo nie ujechać
_________________________ __________
u nas dziś dzień prezentów dla T.

mały dostał dziś od mojego brata takie cuś http://allegro.pl/fisher-price-konik...115395305.html
może nauczy się sam przy tym zasypiać w łóżeczku
mój brat mówił, że na jego znajomych synka podziałało

a od naszej przyjaciółki komplet pościeli i kilka zabawek

T. właśnie zjadł... ostatnie dni co chwila po moim pokarmie był głodny, więc teraz dostaje już pół na pół z mm... no, ale jak jest najedzony i zadowolony, to nie żałuję, że daję butlę ale pierś przyjmuje chętnie, więc postaram się wrócić do mniejszej ilości mm
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 22:33   #4235
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to możliwe że dostałam @ karmiąc piersią już? Jak długo po cc się oczyszczałyście?

i drugie pytamie. dla dziewczyn karmiacych piersia i odciagajacych laktatorem... kiedy odciagacie? miedzy karmieniami? po? z jednj piersi do jednego pojemniczka? czy mieszacie? boja chce odciagac zeby bylo na moje wyjscia...

Ranula
już niedługo... kiedyś musisz urodzić. Nie wiem czy Cię nie przebiłam, urodziłam 11 dni po terminie
Agawoo
pisalaś że twoja Mała ma podejrzenie skazy białkowej... a jakie ma objawy? Bo ja cały czas zastanawiam się czy wysypka Julka to to...
Pear ja robię tak, że wychodzę a tż daje butlę i mm. Julek już teraz nie ma problemu ani z cyckiem ani z butlą.
ja robię tak. Mała usypia po karmieniu prawa piersią to ściągan po jej zaśnięciu z lewej piersi. Wstaje to dostaje cyca i butle i tak w kółko. Ściągan przez wygląd na poranioną brodawke.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 22:52   #4236
pearpearl
Wtajemniczenie

Jak czytam o rozwoju niemowlat i widze zdanie,ze noworodek przesypia mniej wiecej 20 h, to sie zastanawiam, czy na pewno mam noworodka w domu :/
dostal dwa wielkie cyce, a paszcza caly czas otwarta i chce wiecej i wiecej
teraz Mama probuje go uspic, ale juz dwa podejscia nie wyszly
moze do trzech razy sztuka
Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
pearl wlasnie po twoim opisie zaczynam to doecniac i robie sobie goraca kapiel w ciszy z ksiazka
no nic innego nie pozostaje.inaczej czlowiek by zwariowal.ale ktos chyba dluzej chodzil z brzuchem,nie zoska? tylko trsymajcie kciuki zebym na 29tego nie trafila bo wtedy to urodziny co 4 lata:p
o matenko, jak ja Tobie zazdroszcze...
jak ja bym chciala do wanny z ksiazka
albo chociaz obejrzec na spokojnie serial od poczatku do konca
a 29 fajnie wiecznie mlody maluch bedzie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Juz ja to widze jak wyjade z Lilą z wózkiem na wioche Ale będzie gadka i poruszanie się firanek w oknach

jeju, powinni Ci placic za dostarczanie rozrywek na wiosce

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
tż jedzie ale jadą 2 samochodami do PL bo tu zostawiają jedno auto, i mogą być nawet o 10-11 bo pewnie się gdzieś zdrzemną po drodze... w końcu 800 km

Pearl nie ma za co, dla Ciebie wszystko!!!!!

Dziś wypadły karmienia tak, że dopiero szykuję kąpiel

Dobranoc dziabągi
o jeju,jeju
hazbend wraca do Agatka, superancko
to sie CuKinia zdziwi, ktoto zajal miejsce obok mamuni
kciuki,zeby szybko dojechali

Cytat:
Pear ja robię tak, że wychodzę a tż daje butlę i mm. Julek już teraz nie ma problemu ani z cyckiem ani z butlą.
a od kiedy zaczelas mu dawac butle? bo w szpitalu, jak mi dokarmiali raz cala noc butla, to pozniej musialam stoczyc walkce,zeby chwycil cyca
boje sie tej butli jak cholera

Cytat:
ja tak karmie. najpierw dostaje trochę butli tak 40 ml a potem leci na cycu. A czasem tylko na cycu. musiałam zacząć odciągać bo strasznie poraniła mi jedną brodawkę.

oj spora... jak mi powiedzieli wagę to odwróciłam się na tym samolocie (szyli mnie) i z lekkim krzykiem '' ile?'!'
Nie myślałam ze zdołam tak duże dziecko urodzić sn...
no widzisz, jaka zuch dziewczynka z Ciebie
a wyobraz sobie np 4300 jak moja Mama mnie

Jasiek chyba usnal.
Ale jak zwykle to nie ja go uspilam:/ Jak Mama wyjedzie,to mam przekichane...
wykorzystam chwile spokoju na wieczorna toaletke

p.s.
dolaczam do pytania Inutil, kiedy odciagac - przed czy po, czy miedzy karmieniami

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:06   #4237
*Agatek*
Zakorzenienie

moje dziecko coś nie chce spać... była kąpiel przed 21, o 21 jedzonko i przysypia na chwilę, ale męczy się z brzuszkiem mimo dawanych kropel ss babcia usypia, ale muszę ją zmienić, bo ktoś musi iść dać jeść pieskom :/

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w przychodni ginekologicznej z tym bólem krocza.
Co się okazało : ZOSTAWILI MI KILKU - KILKUNASTO CENTYMETROWY SZEW KOSMETYCZNY W POCHWIE, KTÓRY NIBY MIAŁ SIĘ ROZPUŚCIĆ, A WYSZEDŁ I TO MI ZROBIŁO TAKĄ INFEKCJE.

Miałam taką jazdę z lekarzami w szpitalu, ale zdjął mi ten co mi założył. Trochę bolało, ale teraz jest o niebo lżej.

Mam nadzieje, że już nie będę miała takich niespodzianek - 3 razy zdejmowane szwy po porodzie - jakaś masakra. Ale nie dostałam antybiotyku na szczeście, lekarz mówi, że nie jest mi potrzebny. Tylko jakiś żel do smarowania, tantum rosa i octanisept.

Dziękuję za kciuki
ja mam jeszcze 1 szwa,jeden sam puścił, a drugi jeszcze trzyma... sama sobie znów spróbuję zdjąć za kilka dni

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-02-24 o 23:12
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:34   #4238
MissZuzia
Zadomowienie

moj tez ma jakis problem z zasypianiem wieczornym ostatnio...
ehsss

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Fasola dostal dwa cyce i teraz probuje go uspic bujajac noga bujaczek. Tz przywiozl mi laktator. Na allegro byl 20 zl tanszy
Dzisiaj bede go sprawdzac i mam nadzieje troche odpoczac dzieki niemu.
Mam nadzieje,ze jak Jasiek dostanie od czasu do czasu mleko z butli to nie zapomni cyca??? Ktoras Mamusia tak robi? Karmi przede wszystkim cycem, a tylko czasem daje butelke? Nie wplynelo to na laktacje i na radzenie sobie dzidzi z cyckiem?

Kochane, co najlepsze na suchutka, luszczaca sie skore? Malizna mial naswietlenia w szpitalu i to bardzo mu wysuszylo mu skore. Luszczy sie jak rybka

W ogole jak tu ogarnac dzieciaka?? Poki jest Mama wszystko wydaje sie proste, bo mam sniadania i obiady podane pod nos, ale pozniej to nie wiem, jak ja to zrobie. Dzieciak, mieszkanie, obiady i jeszcze czas dla siebie,zeby nie zwariowac? Co robic z dzieckiem, ktore jest najedzone, przebrane i spokojne? Nie moge mu caly czas dawac cyca, bo peknie.

Zoska, przelecialo mi przed oczyma, ze ktos tu sie zakochal w swojej coreczce, a tak sie bal macierzynstwa...

Fajnie... ja chyba musze dojrzec do takiej szalenczej milosci. Pomimo tego, iz zabilabym za Jaska, to nie zwariowalam na jego punkcie tak, jak zwariowal np tz czy moja Mama.Oni maja do niego duzo wiecej cierpliwosci niz ja. Ja robie przy nim wszystko tak machinalnie, a jak daje sie we znaki i nie moge spac, to lzy mi same leca,jak sobie pomysle,ze koniec swobody i wolnosci i ze teraz wszystko sie musi krecic wokol niego. Mam nadzieje,ze to tylko baby blues i przejdzie.
smaruj oliwka moze kilka razy na dzien albo takim emoilum moze
http://www.emolium.pl/produkty/skora..._specjalna,11/
co do podawania pod nos to ja mialam szkole zycia bo pomimo przyjazdu mamy zaraz po wyjsciu ze szpitala, musialam martwic sie sama co zjesc, ugotowac i posprzatac.... bo ona mogla jesc kanapki jak mi powiedziala a ja kur.wa co wrrrr
Cytat:
Czy ktoś mi odpowie na temat odciągania pokarmu???
bardzo bym chciala ale piersia nie karmie
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
w klubie jest wklejony przepis - jednak nie ma bo sprawdziłam przed chwilą ale to Monia pisała i pamietam ze 2 łyzki mąki ale rozmieszane w jakiej ilosci wody to nie pamietam juz
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie czy można juz cwiczyc brzuszki albo iśc na silownię???czy trzeba poczekac do końca połogu???bo mnie tak wkurza ten wiszący brzuchol!!!!!!!!!!!!!!!
mnie tez wkurza moj brzuch ale poki ci nie mam bardzo jak bo boli
Cytat:
moje dziecko coś nie chce spać... była kąpiel przed 21, o 21 jedzonko i przysypia na chwilę, ale męczy się z brzuszkiem mimo dawanych kropel ss babcia usypia, ale muszę ją zmienić, bo ktoś musi iść dać jeść pieskom :/

ja mam jeszcze 1 szwa,jeden sam puścił, a drugi jeszcze trzyma... sama sobie znów spróbuję zdjąć za kilka dni
u mnie tz z nim siedzi no bo ktos musi produkowac mleko
oj ja bym sie bala tam grzebac brrrr podziwiam cie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-02-24 o 23:39
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 23:35   #4239
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Jak czytam o rozwoju niemowlat i widze zdanie,ze noworodek przesypia mniej wiecej 20 h, to sie zastanawiam, czy na pewno mam noworodka w domu :/
dostal dwa wielkie cyce, a paszcza caly czas otwarta i chce wiecej i wiecej
teraz Mama probuje go uspic, ale juz dwa podejscia nie wyszly
moze do trzech razy sztuka
o matenko, jak ja Tobie zazdroszcze...
jak ja bym chciala do wanny z ksiazka
albo chociaz obejrzec na spokojnie serial od poczatku do konca
a od kiedy zaczelas mu dawac butle? bo w szpitalu, jak mi dokarmiali raz cala noc butla, to pozniej musialam stoczyc walkce,zeby chwycil cyca
boje sie tej butli jak cholera
hmm, u nas to było tak, że Julek po cc i wcześniejszym długim porodzie cały dzień spał, miałam go na piersi ale śpiącego. Na noc go wzięli bo miał zbyt gęstą krew i nie dało się pobrać i dopajali wodą i glukozą i przy okazji mleczko z butli bo ja nie wstawałam(jak by dla nich był problem żeby mi przystawiać na leżąco... ale to już inna historia). No i następnego dnia rano już był problem przy cycu i żeby nie był głodny ciągle butle dostawał...

po kilku dniach cyca nie chciał wcale. walczyliśmy z panią od laktacji w dzień wypisu (bo nie przychodzi w weekend a ja urodziłam w piątek -> położne w szpitalu najpierw zawaliły sprawę a potem jak prosiłam o pomoc rozkładały ręce i przynosiły butlę) i kolejne 3 dni jeździliśmy do szpitala na konsultacje. W końcu udało się z nakłdkami go przystawić, to już był dla nas sukces. Co jakiś czas dawałam mu cycka ale był taki bunt, płacz (Julka i mój), że rezygnowałam i dawałam w nakładkach/ Okazało się po tygodniu, że Julek nie przybrał wcale na wadze i pediatra kazała dawać mm dwa razy dziennie (czyli powrót do buntów). No i się z tż zawzięliśmy i na siłę przystawialiśmy Julka do cycka tak jak pani laktacyjna pokazywała. No i dwa tygodnie po urodzeniu w końcu załapał i zaczął jeść. Teraz cyca uwielbia i z butli je normalnie...

Ot, to właśnie nasza historia, nieźle się rozpisałam, ale może komuś pomoże i pokaże, że jak się chce bardzo to można. Wymaga to pracy, wysiłku i wielkiego spokoju... ale można. no i nie udaje się od razu
Stary 2012-02-25, 00:02   #4240
Blanszor
Rozeznanie

Cześć Mamuśki

Pear gratulacje pusto tu było bez Ciebie. Opis narodzin dzidzia super

Wczoraj się załamałam! chciałam sobie kupić spodnie, bo na widok ciążowych robi mi się niedobrze ŻADNE nie pasowały przez mój za☠☠☠isty zwis brzuszny Nawet w rozmiarze 46 nie mogłam dopiąć w talii. Jedyne spodnie jakie pasowały to bojówki w rozmiarze 48!!! Przed ciążą nosiłam 42!!! wrrrrrr.......

Dziś byliśmy u znajomych, co mają 7 miesięczną córę było bardzo fajnie. Mama tej dziewczynki odciąga pokarm Medelą Swing 7 miesięcy! Sprzedała mi dziś Medelę Mini Electric za 150 pln bo używała ją krótko, dla niej była za słaba. Dla mnie super. Właśnie zakończyłam 30 minutowe ściąganie z efektem 150 ml. Do tej poty ściągałam ręcznym Aventem i nie było problemów (średnio ściągałam 120-160 ml w 10 min). Od tygodnia ściągam jednorazowo 60-70 ml a potem już nic nie leci, więc kicha. Mam nadzieję, że Medela pomoże mi rozkręcić laktację. I to, że nie trzeba się namachać jest cudowne

Pisałam w klubie, że kupiłam sobie do samochodu na wyprawy do miasta, sklepów itp. spacerówkę Peg Perego Uno (jedyna spacerówka przystosowana dla noworodków bez miękkiej gondoli). Wózek mam od 2 tygodni i przetargałam go już w różnych sytuacjach. Jest super! Waży 10 kg, mieści się bez problemu do bagażnika małego auta. Jestem przeciwnikiem wożenia niemowlaków w fotelikach samochodowych na stelażu wózka (niektóre mamy wożą dziecko tak po kilka godzin) i ten wózek to świetna alternatywa. A maluch leży wygodnie na płasko jadąc sobie w tym wózeczku. Wózek na pewno nam długo posłuży. Drugi wózek gigant 2 w 1 na pompowanych kołach, mam do jeżenia po mojej zapyziałej dziurawej mieścinie i do lasu. Po kilku wycieczkach w śniegu i błocie włożenie go do bagażnika auta było dla mnie traumą. Dlatego dokupiłam ten mały wózek.

Alan jak zje o 21 po kąpieli, śpi sobie słodko 6h dostaje papu i potem śpi do 7, znowu papu i pobudka o godzinie 9-10. Moje dziecko chyba mnie lubi W dzień je co 3-4h. Faza na jedzenie po 160 ml już mu przeszła, teraz je ok. 120-140. Uffff nie chcę mieć dzidziola bułki

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 00:07   #4241
NataliaM1103
Rozeznanie

23.00 - 7 karmienie głodomora i znowu 130ml, - troszeczkę zmęczona dniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120224855.jpg (107,4 KB, 73 załadowań)
Stary 2012-02-25, 00:17   #4242
NataliaM1103
Rozeznanie

Zuzia mi lekarka też zapisała emolium na suche stupki i rączki i krem i emulsje do kąpieli - pomogło
Stary 2012-02-25, 04:44   #4243
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Pear gratulacje pusto tu było bez Ciebie. Opis narodzin dzidzia super

Wczoraj się załamałam! chciałam sobie kupić spodnie, bo na widok ciążowych robi mi się niedobrze ŻADNE nie pasowały przez mój za☠☠☠isty zwis brzuszny Nawet w rozmiarze 46 nie mogłam dopiąć w talii. Jedyne spodnie jakie pasowały to bojówki w rozmiarze 48!!! Przed ciążą nosiłam 42!!! wrrrrrr.......

Dziś byliśmy u znajomych, co mają 7 miesięczną córę było bardzo fajnie. Mama tej dziewczynki odciąga pokarm Medelą Swing 7 miesięcy! Sprzedała mi dziś Medelę Mini Electric za 150 pln bo używała ją krótko, dla niej była za słaba. Dla mnie super. Właśnie zakończyłam 30 minutowe ściąganie z efektem 150 ml. Do tej poty ściągałam ręcznym Aventem i nie było problemów (średnio ściągałam 120-160 ml w 10 min). Od tygodnia ściągam jednorazowo 60-70 ml a potem już nic nie leci, więc kicha. Mam nadzieję, że Medela pomoże mi rozkręcić laktację. I to, że nie trzeba się namachać jest cudowne

Pisałam w klubie, że kupiłam sobie do samochodu na wyprawy do miasta, sklepów itp. spacerówkę Peg Perego Uno (jedyna spacerówka przystosowana dla noworodków bez miękkiej gondoli). Wózek mam od 2 tygodni i przetargałam go już w różnych sytuacjach. Jest super! Waży 10 kg, mieści się bez problemu do bagażnika małego auta. Jestem przeciwnikiem wożenia niemowlaków w fotelikach samochodowych na stelażu wózka (niektóre mamy wożą dziecko tak po kilka godzin) i ten wózek to świetna alternatywa. A maluch leży wygodnie na płasko jadąc sobie w tym wózeczku. Wózek na pewno nam długo posłuży. Drugi wózek gigant 2 w 1 na pompowanych kołach, mam do jeżenia po mojej zapyziałej dziurawej mieścinie i do lasu. Po kilku wycieczkach w śniegu i błocie włożenie go do bagażnika auta było dla mnie traumą. Dlatego dokupiłam ten mały wózek.

Alan jak zje o 21 po kąpieli, śpi sobie słodko 6h dostaje papu i potem śpi do 7, znowu papu i pobudka o godzinie 9-10. Moje dziecko chyba mnie lubi W dzień je co 3-4h. Faza na jedzenie po 160 ml już mu przeszła, teraz je ok. 120-140. Uffff nie chcę mieć dzidziola bułki
ja mialam 38 i musialam kupic 40 coz, oby do wiosny

moj zaczal duzo stekac przy zasnieciu i podczas snu tez, wskutek czego ja sie czesto budze jak teraz

co do odciagania to ona odciaga jak ja na kazde karmienie ja nie wiem czy tyle wytrzymam

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
23.00 - 7 karmienie głodomora i znowu 130ml, - troszeczkę zmęczona dniem
sliczny ten twoj glodomorek , pieknie razem wygladacie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:02   #4244
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Inutil bardzo proszę o radę

Ja zauważyłam, że mój sutek jest jakiś dziwny, w sumie to samo mi pielęgniarki powiedziały, bo on przez trochę jest taki "sterczący", a potem robi się wklęsły, może to ją denerwuje. Kupie sobie te nakładki.

Ale już drugi dzień co raz więcej ciągnie cyca, może przez tą poduszkę do karmienia - wygodniej nam

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:09   #4245
Angelika_26
Raczkowanie

Dzień dobry!!

Dziewczyny czy Was też bolał dół brzucha przed porodem?? Taki ból jak na okres.Od wczoraj mnie już męczy. Biegunka do tego doszła. Długo po tym zaczęła sie akcja porodowa??
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:36   #4246
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie

U mnie przeziębienie się rozwija prawie wszystkie domowe sposoby odpadają, bo albo czosnek, cebula(wzdymające), to miód(uczula) i mleko(staram sie za dużo nie pić, tylko do kawy i przetwory), a może o czymś zapomniałam??......do kataru doszedł suchy kaszel wkurzam się bo jak ją karmię i przysypia, to smarkanie albo kaszlanie ją budzi i od razu robi wielkie oczy

Tak ogólnie to w nocy śpi ładnie, 2 razy po 4 h a czasami nawet jeszcze złapie 3 sen jak np teraz

Wczoraj tz oglądał 2 chaty ale odpadają, cały czas czekam co z tą fajną, tż dzwonił i będzie dostępna do obejrzenia w przyszłym tyg
ps.dzięki za kciuki

Teraz troche ponadrabiam, dalej siedzę pod kołra z laptopem....jak mała mi pozwoli to dam radę bo trochę się nazbierało stron
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:38   #4247
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Dziewczyny czy Was też bolał dół brzucha przed porodem?? Taki ból jak na okres.Od wczoraj mnie już męczy. Biegunka do tego doszła. Długo po tym zaczęła sie akcja porodowa??
Ja nie miałam żadnych objawów przepowiadajacych poprostu wody zaczęły się saczyc i tyle wiec nie pomogę :/
Zaczynam mieć dola ze względu na moje ciało i jeszcze wczoraj bratowa powiedziała ze wyglądam jak w 5 miesiącu oczywiście włączył mi się wyjec ;(
Pytanko uzywacie pasów poporodowych?
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:51   #4248
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Agawoo
pisalaś że twoja Mała ma podejrzenie skazy białkowej... a jakie ma objawy? Bo ja cały czas zastanawiam się czy wysypka Julka to to...
Inutil, główne objawy to śluzowate kupki A do tego jeszcze taka troszkę łuszcząca się skóra na brwiach ... Wysypkę ma taką jak trądzik, ale niezbyt dużą - głównie na policzkach ....
Odstawiłam nabiał, ale na razie nie pomogło

Ja już sama nie wiem co jej jest - teraz mama mnie nastraszyła, że to jej prężenie i wyginanie to może być jakieś napięcie mięśniowe i mnie do neurologa wysyła

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Ja nie miałam żadnych objawów przepowiadajacych poprostu wody zaczęły się saczyc i tyle wiec nie pomogę :/
Zaczynam mieć dola ze względu na moje ciało i jeszcze wczoraj bratowa powiedziała ze wyglądam jak w 5 miesiącu oczywiście włączył mi się wyjec ;(
Bardzo taktowną bratową masz

Ja pasów nie używam i nie mam w planie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:09   #4249
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Ale mieliśmy noc... masakra. Julek ciągle chciał jeść i się niesamowicie wiercił. W końcu rano daliśmy mu butlę z moim odciągniętym mlekiem. Wypił 80ml i poszedł spać... nie wiem dlaczego na to wcześniej nie wpadliśmy...

Cytat:
Inutil bardzo proszę o radę

Ale już drugi dzień co raz więcej ciągnie cyca, może przez tą poduszkę do karmienia - wygodniej nam
poduszka jest super, mi pomaga bardzo. Nie potrafię karmić bez niej...
A jeśli chodzi o nakładki to są dobre na przejście z butli na cyc, ale Julek miał problem i wyciekała mu połowa mleka którą sobie wyciągnął...

Teraz nie mam czasu, bo Julek zaczyna marudzić.

Cytat:

ja nic nie miałam więc nie pomogę. Ale piszą, że biegunka i takie bóle to mogą być przed porodem.

Cytat:
no to super bratowa ja używam pasa.

Cytat:
Inutil, główne objawy to śluzowate kupki A do tego jeszcze taka troszkę łuszcząca się skóra na brwiach ... Wysypkę ma taką jak trądzik, ale niezbyt dużą - głównie na policzkach ....
Odstawiłam nabiał, ale na razie nie pomogło

Ja już sama nie wiem co jej jest - teraz mama mnie nastraszyła, że to jej prężenie i wyginanie to może być jakieś napięcie mięśniowe i mnie do neurologa wysyła --
hmm, Julek też miał śluzowate kupy ale nie jem nabiały już prawie 3 tygodnie i już są normalne... u nas właśnie na podstawie wysypki i też takiej łuszczącej się skóry lekarz stwierdził
Stary 2012-02-25, 10:11   #4250
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Martunia urodziła !!!

'' urodziłam dzis o 12.33. Mała waży 3090 g i mierzy 53 cm. Poród był ekspresowy''
Gratulacje

Cytat:
aaa- moja też się wydziera jak odciągam jej smarki z nosa
Ja to nie nadazam za małą...u nas to raz ją krzyki straszne a raz to się smieje w głos

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
nie zauwazyłam ceny sorki za glupie pytanie
wcale nie głupie bo czasami idzie utargować ale w tym przypadku odpada bo zazwyczaj jak są chaty zniszczone to można negocjawać.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

Kasik współczuje przeziebienia, ja tez głowy na dół od dwoch dni nie moge spuscic bo mnie tak z tyłu cala nawala ze szok
mieszkanko swietne, ile u was kosztuje wynajem takiego??
No proszę następna nie widzi ceny .......Ten dom jest za 650euro miesięcznie, to nie jest duże miasto więc ceny nie są najgorsze choć w tym mieście co mieszkam mieszkania są jeszcze tańsze.

Dom w którym mieszkalismy jak przyjechaliśmy do Ie kosztował za wynajem 800euro, teraz mieszka w nim moja siostra(na początku mieszkaliśmy razem) a w tej chwili oni płacą 600euro(ostatnio im właśnie obniżył jescze o 50) Tak ceny poszły w dół

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
witam dziewczyny już was nie nadrobie bo za dużo tego , urodziłam 14 lutego w walentynki Alicja ważyła 3300 i 55 cm
poród sn .

mam pytanko czy wasze maluchy też mają biału nalot na języku? bo nie wiem czy to pozostałości mleka czy może są to pleśniawki, położna była wczoraj ale nic nie mówiła.
Gratulacje

Moja ma cały biały język(opruch czubeczka) i mi lekarz powiedział ze to od mleka, Ale Monia kiedys pisała ze trzeba pilnować bo u nich też tak było aż w końcu okazało sie ze to pleśniawki.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Kasik robimy chrzciny w restauracji, i oczywiscie chce ładnie odświetnie ubrac lenke, ale wolałabym zeby w kosciele tez wygladała tak chrzcinowo a ni w normalnym białym kombinezonie
A no chyba że tak...strojnisia msi być wszędzie
My chrzścimy dopiero w sierpniu i jeszcze się nie zastanawiałam nad menu ale coś po deserze chyba tak jak nie kolacja to moze chociaż przekaska.

Cytat:
może rzucić na Ciebie czar zasranych ubranek?? dołączyłam do klubu kasikzaki, że wszystko obsrane

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
nawet nie nadrabiam bo to u mnie nie wykonalne w domu mam szpital na peryferiachtz chory,maluszek chory i na koncu jeszcze jamasakra idzie się tylko pociąc, na szczescie tz jest z nas najsprawniejszy to dużo mi pomaga bo ja ledwo chodze a jak chodze to się poce:/ najbardziej mnie boli serce że mój Sebuś źle się czuje ma katarek i kaszle myślelismy że obejdzie się bez antybiotyku ale niestety od dziś mu podajemymam nadzieję że bedzie lepiej
W klubie dodałam kilka obiecanych zdj pozdrawiam
Dużo zdrówka zyczę

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość

Trzymajcie kciuki za zdrówko Tymotka

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-02-25 o 10:12
Stary 2012-02-25, 10:11   #4251
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!!

mi własnie w taki sposób rozpoczął się poród Były skurcze dołem brzucha i biegunka, trwało to kilkanaście ładnych godzin (od 20godz wieczorem w czwartek do 14godz w piątek) skurcze się nasilały z czasem, a później wylądowałam na sali porodowej
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Dwie duże łyżki mąki wsypujesz do szklanki i dopełniasz zimną wodą. Mieszasz. Tą mieszankę wlewasz pomału do wody gotującej się w garnku (takim jak robisz zupę). Wlewasz to do wanienki i uzupełniasz wodą - włala, kąpiel gotowa W sumie to gotuje się tak jak kisiel

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:13   #4252
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hi

u nas dziś dzień prezentów dla T.

mały dostał dziś od mojego brata takie cuś http://allegro.pl/fisher-price-konik...115395305.html
może nauczy się sam przy tym zasypiać w łóżeczku
mój brat mówił, że na jego znajomych synka podziałało
my mamy tego konika, i niunius zawsze przy nim zasypia, takze miejmy nadzieje, zei u was sie sprawdzi

Dzień dobry
melduje, ze u nas prawie wszytsko dobrze, ciemieniucha juz prawie zeszla tylko mamy starszny problem z wieczornym snem Nikosia, on zasypia nie wczesniej niz 23 i to po dlugiej walce, czasem juz mi sil brakuje w dzien nie ma problemu, a wieczorem tragedia...
Pisałyscie tez o jedzeniu i spaniu maluszkow, nasz krolewicz zjada nie wiecej niz 70 na jedno karienie i je co 2 h, za nic nie chce wiecej, a na wadze pieknie przybiera, wiec chyba taki jego urok

Któraś pytala tez o to co mozna jesc, ja na poczatku bardzo uwazalam i tylko pieczony lub gotowany kurczak, krupnik, rosol i kanapki z wedlina drobiowa, odstawial tez nabial bo maly mial kolki, ale teraz gdy ma juz dwa miesiace jem praktycznie wszystko, poza uczulajacymi, nie pogardzial pizza, kebabem czy smazonym schabowym i zupa pieczakrowa

aaa i Pearl, ja karmie tylko piersia, sporadycznie dajemy butle jak musimy wyjsc, a nie mam jak cyca dac i maly nie przestawia sie i zawsze chetnie ssie piers, poza tym ciagle tez podajemy herbatki przez butle
Stary 2012-02-25, 10:23   #4253
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Zoska, ja mam tak, ze jak musze zrobic cos przy Jasku, to robie, ale wole, zeby to inni sie nim zajmowali. Jakos mi glupio i boje sie,ze wyczuje, ze jego stara nie jest do konca pewna swoich uczuc do niego. U mnie minal dopiero tydzien, a ja codziennie nocami wspominam te dni, kiedy byla tylko Malgosia, a nie JAS i gdzies tam pozniej Malgosia. Chcialabym,zeby tylko jadl i spal, bo nie bardzo wiem, co mam z nim robic, jak zostajemy sami i nie spi... Nocami placze z bolu i zmeczenia i tego, ze skonczyla sie wolnosc. Jak tz to widzi, to od razu zaczyna sie burzyc i prawic te swoje madrosci,ze powinnam byc taka dumna i szczesliwa,bo stworzylismy cos cudownego, ale ja tak nie umiem jak on. Jasiek nie jest totalnie uzalezniony od niego, ode mnie tak. On sobie moze wyjsc z domu, spotkac sie z ludzmi, ja jeszcze przez dlugi czas nie. Czasami to jestem zazdrosna, ze moze pojsc do roboty :/

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

o matko, jakbym czytała swoje myśli sprzed dwóch tygodni! miałam identycznie, miałam wszystkiego dość, bałam się zostawać sama z dzieckiem a jak się budził wpadałam w panikę. Kochana to są uroki połogu, hormonów, to taki baby blues który większość kobiet nie omija ale szybko mija. Ja już miesiąc po i znacznie lepiej jest, dałabym się już pokroić za małego i łatwiej spędzać mi z nim całe dnie a i on się uspokoił jak ja jestem spokojniejsza. Ja jeszcze pierwsze dwa tygodnie miałam ciągłe ataki płączu, ale też byłam po cc i cały dzień zupełnie sama, więc to pewnie ze zmęczenia i bólu. Głowa do góry, zobaczysz jak czas szybko mija i z każdym dniem będzie lepiej!
kochana i jeszcze jedno! u nas teżtak było na początku z cycem, non stop chciał wisieć, potem ulewał a jak u nas okazało się że to odruch ssania tak powodował, teraz dostaje smoczka i jest super a problemów ze ssaniem piersi nie ma żadnych a na smoczku jest już ponad 3 tygodnie!

Cytat:
Dziewczyny, czy to możliwe że dostałam @ karmiąc piersią już? Jak długo po cc się oczyszczałyście?

i drugie pytamie. dla dziewczyn karmiacych piersia i odciagajacych laktatorem... kiedy odciagacie? miedzy karmieniami? po? z jednj piersi do jednego pojemniczka? czy mieszacie? boja chce odciagac zeby bylo na moje wyjscia...
co do okresu to nie wiem, ale któś wklejał taki fajny link ostatnio i tam było napisane że nie możę być to okres tylko chyba jeszcze oczyszczanie bo owulacji nie było ale pewności nie mam.
Co do odciągania pokarmu ja odciągam MIĘDZY karmieniami albo jak mały skończy wtedy dociągam, też staram się robić zapasy. Ale od tego odciągania kapie mi z (.)(.) i mieszam pokarm w przeciągu 12 godzin, do torebki i zamrażalnik

u nas po Debridacie i probiotyku od soboty kolki minęły, dalej są akcję z kupkami, stekanie, sapanie i skręcanie się alto to już chyba taki urok noworodka. Ja już nabiału nie jem od ponad 3 tygodni, odstawiłam też ryż, a kupki według mnie dalej śluzowate, właśnie skąd wiadomo że są śluzowate u nas są takie rzadkie i ciągniste żólte ale o jednakowej konsystencji, czasem są takie drobinki różne CZY TAK WYGLĄDAJĄ ŚLUZOWATE KUPKI?? proszę o opinie
buziaki
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:23   #4254
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Na ostatniej wizycie pani neonatolog powiedziała, że dziecku karmionemu piersią ZWYKLE odbija się, ale tak cichutko, że my tego nie słyszymy
I powiedziała też, że wystarczy dziecko spionizować przez minutkę nawet pocierając lub poklepując plecki i wystarczy
Tak właśnie robię i to chwilkę przed odlotem (czyt. zaśnięciem), bo przy cycku usypia. Je, pionizuję, je jeszcze 2 minutki i śpi
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Ja noszę od 2 dnia po cc, nie mam wyjścia W szpitalu jak mi ją przyprowadzili tak zostawili i musiałam sobie radzić, w domu też jestem sama więc co poradzić Mam nadzieję, że nic tam złego się nie dzieje. W sumie to jestem 2 tyg. po cc i czuje się bardzo dobrze, czasami tylko coś tam mnie zaszczypie lub zakłuje
Tak bardzo chciałabym iść już na basen lub na siłownię
Umówmy się, że hasła basen i siłownia nie wymawiamy jeszcze jakiś czas
Kiedy można iść poćwiczyć
Cytat:

1. Czy zastosowałyście profilaktykę antykolkową jak tak to od kiedy i jaką?
2. Czy można spróbować zrobić cokolwiek, żeby brzuch po cc się chociaż trochę zmniejszył?? Może jakiś masaż?
3. Czy jest coś, co zapobiega powstawaniu bliznowca?
4. DO KARMIĄCYCH TYKO PIERSIĄ: jak często jedzą Wasze dzieci i jak długo śpią?
5. Czy to normalne, że po cycu b. rzadko odbija?

Tysiąc buziaków dla dziewczyn!
1. Nie stosowaliśmy profilaktycznie nic. (oprócz diety antywzdęciowej )
2. Pojęcia nie mam co zrobić. On chyba sam sie wchłonie - mam nadzieję
3.
Chociaż wiem! Mój szwagier po wypadku (butla gazowa wybuchła mu w twarz) dostał ze szpitala taką maść, po której nie ma żadnej blizny. A podkreślam, ze miał chirurgię całej twarzy robioną.
4. Krzyś je tak często jak tylko chce, a to różnie bywa z tym - ogólnie jak nie śpi to zawsze jest przy cycku
5. Post wcześniej pisałam jak to jest z odbijaniem u dzieci karmionych piersią.
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
hej mamusie
Własnie wróciłam ze szpitala. Pamiętacie jak pisałam o wysokiej gorączce? Przez 3 dni nie mogłam zbić temperatury i w końcu pojechałam na ginekologiczną IP bo myślałam że to coś się dzieje po porodzie. Po badaniach okazało się, ze mam niezłe zakażenie układu moczowego i muszę zostać w szpitalu
Koczowałam tam 5 dni i z ledwo ubłagałam lekarza żeby mnie wypuścili, dostałam receptę z dwoma antybiotykami doustnymi i zastrzykami przeciwzakrzepowymi (muszę sobie je robić w brzuch )
Najgorsze było to, że musiałam zostawić Asię w domu z Tż-em i tesciową
Wyleżałam się w szpitalu za wszystkie czasy,najpierw 6 dni po porodzie bo moja Dziunia miała żółtaczkę, później 3 dni w domu i od poniedziałku znowu 5 dni szpitala
No ale to już za nami... ufffff...
Było tyle czekać?
No, ale najważniejsze, ze pojechałaś i wszystko juz dobrze
Cytat:
DZIEWCZYNY POMOCY !!!
Wróciliśmy ze szpitala i nie wiem co mam jeść, macie jakieś przepisy albo cos polecacie? jestem trochę lewa do gotowania a jesteśmy sami z mężem i nie chciałabym sie zagłodzić bo jadę na bulkach z chudą wędliną i wafelkach z wodą.
Pozdrawiam
Gratulacje
Na obiad polecam kaszę jęczmienną z kurczakiem gotowaną i do tego marchewka duszona. Dziecku nie zaszkodzi, a Twoim jelitom pomoże
Cytat:
a jaki masz?
kurcze z moim porodem był taki problem że mała za wcześnie cisła się na świat ur się 6 a cc miało być 8 no i oczywiście wszystkie sale były zajęte a w czasie czekania (1h) zrobiło mi się rozwarcie na 8cm i mała wystawiała już główkę, skurcze były nie do wytrzymania powiedzieli że jak się zgodzę na sn to podają mi znieczulenie już więc się zgodziłam, na porodówce się okazało że nie dam rady urodzić sama ale... znieczulenie nie zadziałało!!! dostałam 2 dawki i nic ;( a na "żywca" nie chcieli mnie kroić, narkozy nie mogli podać więc podjeli decyzję o sn no i co prawie całą mnie rozerwało nacięcia krocza mam aż dwa, szyjka rozerwana i te komplikacje.... jeszcze nie doszłam do siebie
Jeny
Byłaś dzielna kobito!!!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:30   #4255
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

T. na cycu, coś markotny dzisiaj

Ta zabawka co wklejałam wczoraj zadziałała
najpierw Timi spał 23-3 ze mną w łóżku, tzn. poszłam spać i wzięłam go na chwilę i żeśmy oboje usnęli. Zwykle wtedy mężol bierze małego do łóżeczka, ale mówił, że tak ładnie się mały we wmni wtulił
o 3 pobudka, jedzenie, 2 tury działania zabawki i kima do 7,40

Aaaa... miałam jeszcze wczoraj pisać, że kupiłam na all kombinezon biały na chrzest za całe 16 zł z przesyłką - wczoraj przyszedł T. się spokojnie zmieści, nawet za te 3 tygodnie no i w ogóle nie zniszczony ani brudny... tylko wyprać i będzie super
G. 9.1O.18
Stary 2012-02-25, 10:33   #4256
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc lasencje

Pearl fajnie, ze zajrzałas

Agaton pewnie w objęciach małża

czy ja Wam mówiłam, ze mam cudowne dziecko?? które przesypia prawie całe nocki?? co prawda w dzień nei śpi prawie wcale ale wole to niz odwrotnie Napierw nam sie budził co 3 h (czyli norma), potem zaczął spac od jedzonka po kąpieli (czyli ok 20-20.30) do 1-2.00, potem do 4 a ostatnio do 5 MA to po mamusi mamusia tez całe nocki przesypiała jako taki szkrab

Któras pytała o kryzys laktacyjny (przepraszam ale zapomniałam która ;/)- u mnie tak sie zaczął początek końca karmienia (ło matko ale pojechałam poprawną składnią )) po prostu się mlesio skończyło. jak rozmawiałamz połozną to stwierdziła ze u mnie od początku musiało byc mało mlesia i dlatego sie szybko skonczylo- jak w szpitalu w 3-4 dobie powinien byc nawał to mi prawie zanikł pokarm- wtedy troche pomogły herbatki laktacyjne...ale nie na długo- po 3 tygodniach susza maksymalna...[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

aaaa no i wczoraj skończył mi się połóg IGOREK SKOŃCZYŁ 6 tygodni
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:51   #4257
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, tak jakby ciągnący katar , galaretka taka trochę ... Nie zawsze takie są, ale często

Aha, Kasik - cudne mieszkanie. oby udało się Wam je wynająć ( to się do was wprowadzę )
Powiem szczerze że ja dopiero na tym forum sie dowiedziałam że są w ogóle takie kupki i że to coś znaczy. Ja się nawet na początku jak sie Mili urodziła za bardzo im nie przyglądałam tylko kolor bo położna pytała

A z tą skazą to trzymam kciuki zeb to jednak nie to było i tak jeszcze dodam od siebie (bez oceniania kogokolwiek) to wydaje mi sie że w Polsce lekarze za szybko stwierdzają skazę(jestem prawie pewna że Mili by też miała postawioną taką diadnozę) i uważam też ze za szybko przepisuja maści na bazie sterydów. Mojej przyjaciółki syn jedzie na sterydach na atopowe zapalenie skóry i tez ma niby skazę. Są przecież maści bezsterydowe, droższe ale są. Siostra moja miała taki problem z synem 7 lat temu. Lekarz przepisał zyrtek(nie wiem czy tak sie pisze) ale ona załatwiłą sobie lek beszterydowyz niemiec bo tam jest refundowany a w Pl 100zł kosztuje.
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ku..........rwa!!!!! tyle sie napisałam i mi wcieło to ehh nie chce mi si episać drgui raz jestem dziś padnięta mały pół dnia przeryczał ale tak przerazliwym tym płaczem ze aż mi serce pękało bo noie szło go uspokoić dziąsła go bolą bo się ślinił dziś znowu strasznie wpychał piąstki do buzi posmarowałam mu dziasła maścią i mocno do siebie przytuliłam to po jakimś czasie się uspokoił
o 19 go wykąpałam nakarmiłam długo się męczył z zaśnięciem niuplał te piąstki stękał aż wziełam sie położyłam położyłam go sobie na piersi i tak sobie leżał aż zasnął jak narazie drzema ale raz po raz się wybudzi patrzy czy jestem w pokoju i zasypia dalej

Coś mi się wydaje że moja też ma coś z tymi dziąsłąmi, czasami jak marudzi to jej pocieram dziąsła a ona isę uspokaja i zauważyłam że też sie bardziej ślini i wciska piąstki do buzi.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Hej mamusie proszę o pomoc powiedzcie mi czy tygodniowe maluszkowi można już podać jakieś kropelki na ból brzuszka ? Mała strasznie sie męczy przy kupię i płacze zanim ją zrobi nie wiem czy to jest nie wina tego czasu że jestem chora i bioręantybiotyk
sory za błędy ale podczytuje was i pisze z telefonu z mała na rękach
Ja dałam dopiero po 2 tyg, espumisan, dziewczyny kiedyś pisały co można od urodzenia ale ja nie pamiętam bo u mnie i tak nie są dostepne mama ni espumisan wysłałą.

Cytat:
Witajcie ! Idę dzisiaj do poradni ginekologicznej (z łaską przez telefon mi baba kazała przyjechać, bo przecież nie ma miejsc na dzisiaj u lekarza). Próbowałam się dostać do mojego ginekologa, ale on ma termin na 5 marca dopiero i inaczej mnie nie przyjmie, a tylko jemu ufam

I jadę do tej poradni, gdzie dwa razy baba ściągała mi szwy, jak mnie znowu zobaczy, to jezuuuu .... mam być po 11 - aż się boję co to będzie.

Wczoraj miałam strasznego doła, pół dnia wyłam jak bóbr. I przez to krocze (w nocy zobaczyłam, że to ropa się wydziela) i przez karmienie. Julka poczuła smak butli i mojego mleka już nie chce - przykre ;(

Trzymam kciuki za dwupaki

miłego dnia
Kochana nie poddawaj siez tym cycem, dużo dziewczym pisało że teraz załuje że siemocniej nie starały. Ja też swoje przecierpiałam zeby być tylko na cycu i teraz jestem mega szczęśliwa ze mi sie udało.
Trzymam kciuki
Łooooł....szok

Zuzia czytam Twoje posty i nic nie znalazłam co Ci pediatra powiedział odnośnie podejżenia skazy białkowej. Soski jak przeoczyłam

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
niestey nie zawsze
Cytat:
Cześć dziewczyny

ja tak na szybko, bo Pearl prosiła mnie, żebym się Was wypytała:

1. Czy zastosowałyście profilaktykę antykolkową jak tak to od kiedy i jaką? espumisan od 2 tyg.
2. Czy można spróbować zrobić cokolwiek, żeby brzuch po cc się chociaż trochę zmniejszył?? Może jakiś masaż?
3. Czy jest coś, co zapobiega powstawaniu bliznowca?
4. DO KARMIĄCYCH TYKO PIERSIĄ: jak często jedzą Wasze dzieci i jak długo śpią? mniej więcej co 3-4h ale w dzień potrafi nawet cały czas wisień na nim
5. Czy to normalne, że po cycu b. rzadko odbija?nie wiem czy to normalne ale u mnie się nie sprawdza to ze po cycu dziecko nie musi odbijać bo wtedy często ulewa.

Pearl pisze: GRATULACJE DLA CZUBASKA!
Tysiąc buziaków dla dziewczyn!
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
hej mamusie
Własnie wróciłam ze szpitala. Pamiętacie jak pisałam o wysokiej gorączce? Przez 3 dni nie mogłam zbić temperatury i w końcu pojechałam na ginekologiczną IP bo myślałam że to coś się dzieje po porodzie. Po badaniach okazało się, ze mam niezłe zakażenie układu moczowego i muszę zostać w szpitalu
Koczowałam tam 5 dni i z ledwo ubłagałam lekarza żeby mnie wypuścili, dostałam receptę z dwoma antybiotykami doustnymi i zastrzykami przeciwzakrzepowymi (muszę sobie je robić w brzuch )
Najgorsze było to, że musiałam zostawić Asię w domu z Tż-em i tesciową
Wyleżałam się w szpitalu za wszystkie czasy,najpierw 6 dni po porodzie bo moja Dziunia miała żółtaczkę, później 3 dni w domu i od poniedziałku znowu 5 dni szpitala
No ale to już za nami... ufffff...

Diablica, Martunia GRATULACJE
O jejku współczuję

Cytat:
DZIEWCZYNY POMOCY !!!
Pozdrawiam
Gratulacje
Ja pierwsze co to zjadłam rosołek z duzą ilościa gotowanej marczewki i ziel. pietruszki o gotowanego kurczaka.

edit. a kidy urodziłaś?? chciała bym uzupełnic listę.
Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość

mam jeszcze jedno pytanie czy karmiąc piersią pijecie kawę? bo na liście ze szpitala pisze że nie można ale wdg tej listy to mało co można jeść i pić .
generalnie to piję inkę ale zdarza mi się w gościach wipić normalną słabą, nie zauważyłam różnicy w śnie małej.

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-02-25 o 12:48
Stary 2012-02-25, 11:27   #4258
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Kochana nie poddawaj siez tym cycem, dużo dziewczym pisało że teraz załuje że siemocniej nie starały. Ja też swoje przecierpiałam zeby być tylko na cycu i teraz jestem mega szczęśliwa ze mi sie udało.
Trzymam kciuki
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami

U mnie najpierw była walka o zdetronizowanie butli i tylko dzięki nakładkom Aventa wygrał cyc no, ale jedną pierś mam ciut felerną (nie leci jak powinno i zarazem mniej produkuje), więc zaczęliśmy dokarmiać mm na jednej bym nie wyrobiła z karmieniem

Teraz w zależności od potrzeb i dnia dostaje 1-3 porcji mm/dobę. Jak nie mamy żadnych gości/wyjść itp. daję mu wisieć ile zechce
G. 9.1O.18
Stary 2012-02-25, 11:35   #4259
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Nie mam dzis juz siły. Lila nakarmiona, przewinięta , leży w łozeczku i beczy, a mi juz sie nawet nie chce jej uspokajac, bo ile mozna, non stop ryk, a odbiło jej sie wszystko powinno byc ok.

Czy Was tez bolą piersi po karmieniu ? Tz nie tyle bolą co kłują, mnie w czasie karmienia i po kłują piersi w roznych miejscach.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:56   #4260
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Czy Was tez bolą piersi po karmieniu ? Tz nie tyle bolą co kłują, mnie w czasie karmienia i po kłują piersi w roznych miejscach.
zdarza się
dziś na przykład czuję, jakby były bardziej pełne... A chwilę temu skończyłam karmić
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości