Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 10:08   #3091
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

dziewczyny, widziałyście to?
Może którejś się przyda
A jeżeli ktoś już to tu pokazywał, to sorry za dubel
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
Stary 2012-02-25, 10:17   #3092
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

kurde jestem ponbad 10 stron za Wami
wczoraj i przedwczoraj poswiecilismy z mezem na przemeblowanie w calym malym pokoiku, niby maly no ale roboty na dwa dni!
wywalilam stare duze biurko, kupilam nowe mniejsze, zrobilam miejsce na 2 komody dla malego

DO dziewczyn z twardniejacym brzuchem.... ja wiem, ze tak nie powinno byc, no ale mi tez twardnieje bardzoooooooooooo... No ale juz nie chcialam lezec wiecej w szpitalu, nie chcialam kroplowek i nic im nie mowilam o tym, tylko pielegnirka badajac tetno malego kazala mi duzo lezec, bo powiedziala ze mam brzuch taki jak nie powinien byc.
Lekarz mnie badal przy przyjeciu do spzitala, ale powiedzial ze wsyztko jest ok.

Ogolnie to mi twardnieje czesto, za duzo tylko pochodze po domu!<na dwor juz nawet nie wychodze bo mam jak kamien>...takze sie oszczedzam...leze

sprobuje Was teraz nadrobic, bo tz w pracy a w domku mam posprzatane
Ja sie czuje dobrze, choc to tetno nadal mam ciagle wysokie,,, eh nie wiem, juz sie nie wglebiam w to wsyztko bo idzie oszalec... Najwyzej beda mnie ciac....

Dziewcyznki siedzace w szpitalach trzymajcie sie!!!

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-25 o 10:18
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:53   #3093
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Ja już po śniadaniu, planuję zabrać się za karpatkę i sprzątanie

Muszę znowu Wam się pożalić.
Z reguły nie jestem panikarą i staram się na życie patrzeć optymistycznie, a tutaj na wątku wychodzę na jakąś mędzącą non stop babę Ale jak się tylko coś dzieje, co mnie niepokoi, to od razu chcę się z Wami podzielić tą wiadomością i liczę na pocieszenie, poradę itp. Generalnie, dziękuję że jesteście (to taki wstęp )
Wczoraj, podczas wieczornej aplikacji czopka zauważyłam, że poleciało mi tak jakby trochę wody. Oczywiście wzięłam najgorszą wersję pod uwagę i boję się, że to wody płodowe mi puszczają Myślicie, że to możliwe? Nie wyglądało mi to na upławy, bo miało konsystencję i kolor (właściwie jego brak) jak woda dosłownie. Martwię się
Wiesz, to może być po prostu śluz z czopa śluzowego patrz, czy nic Ci nie cieknie w ciągu dnia. Ja też miałam dokładnie tak samo, jak zaczęłam ćwiczyć z balonikiem epi-no, ale to było po 36 tygodniu. Natychmiast zadzwoniłam spanikowana do swojej położnej, a ona mi powiedziała, że to właśnie śluz i że to normalne i nie ma się co przejmować. I faktycznie, po każdych ćwiczeniach miałam to na baloniku. Powiem Ci, że ten śluz nie wygląda jak śluz, tak jak sobie to wyobrażamy, w sensie, że gęste, tylko właśnie taka przezroczysta ciecz - leciutko tylko bardziej zagęszczona, niż woda, ale to normalnie jest całkowicie płynne, nie ma konsystencji nawet rzadkiego kisielu. Na baloniku wyglądało jak spore krople wody, więc nie martw się na zapas Na pewno warto sprawdzić szyjkę dla świętego spokoju, ale nie martw się Rozumiem Twój lęk, bo ja sama też panikowałam, jak ostatnio poleciało mi troszkę krwi, ale gin mnie uspokoiła, że to też całkowicie normalne i czasem nawet po wysiłku może się zdarzyć, że pęknie jakieś naczynko. Macica z maluszkiem już sporo waży ma prawo się zmęczyć czasami

Agatka661, a Ty się trzymaj i dbaj o brzuszek

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-25 o 10:58
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:56   #3094
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry.

Ja już po śniadaniu, planuję zabrać się za karpatkę i sprzątanie

Muszę znowu Wam się pożalić.
Z reguły nie jestem panikarą i staram się na życie patrzeć optymistycznie, a tutaj na wątku wychodzę na jakąś mędzącą non stop babę Ale jak się tylko coś dzieje, co mnie niepokoi, to od razu chcę się z Wami podzielić tą wiadomością i liczę na pocieszenie, poradę itp. Generalnie, dziękuję że jesteście (to taki wstęp )
Wczoraj, podczas wieczornej aplikacji czopka zauważyłam, że poleciało mi tak jakby trochę wody. Oczywiście wzięłam najgorszą wersję pod uwagę i boję się, że to wody płodowe mi puszczają Myślicie, że to możliwe? Nie wyglądało mi to na upławy, bo miało konsystencję i kolor (właściwie jego brak) jak woda dosłownie. Martwię się
hejka
poczekaj moze troche, jak dlaej bedzie to cos lecialo to chyba udalabym sie do lekarza lepiej nie ryzykowac

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
kurde jestem ponbad 10 stron za Wami
wczoraj i przedwczoraj poswiecilismy z mezem na przemeblowanie w calym malym pokoiku, niby maly no ale roboty na dwa dni!
wywalilam stare duze biurko, kupilam nowe mniejsze, zrobilam miejsce na 2 komody dla malego
a ja dzisiaj zlozylam wreszcie zamowienie na komode, tylko najgorsze ze ona wazy 50kg i jak mi kurier jej nie wniesie to najwyzej bede wnosila po kawlku i sama zloze
jestem zadowolona z zakupu -- komaoda ma obłe brzegi i w miare bezpieczne uchwyty wiec mam nadzieje sie nie martwic w przyszlosci
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:03   #3095
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a czy to nie może być tak, że to od tych czopków taki inny śluz poleciał?
Nie znam sie na tym, ale moge powiedzieć jak to jest u mnie przy tabletkach dopochwowych bo myślę, że Kapukat może mieć rację. Ja wsadzam co kilka dni. Wiadomo, że na drugi dzień coś tam na wkładkę cieknie, na trzeci dzień też może, a potem wkładka jest czyściutka i wydaje się, że tabletka już sie w środku rozpuściła. Jednak kiedy wkładam nową tabletkę okazuje się, że reszta tabletki dalej sobie tam była i jest tego tyle, że jak włoże palec to cieknie mi po nogach i na podłogę. I jest to wodniste.Kurde sorki za taki szczegółowy opis

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Fakt. U mnie na Krzykach sloneczko cały czas jeszcze świeci. Cudna pogoda dzisiaj.
Kurde, też mieszkam na Krzykach, a tu paskudnie jak nie wiem co. Będę musiała przypiąć moją Chihuahua na smycz żeby mi ją wiatr nie porwał. Hehe najwyżej będę latawiec puszczać
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:05   #3096
Gaabbi
Wtajemniczenie

Poczekam. Od wczoraj nic się nie dzieje więc jest nadzieja, że to nic groźnego. Hania szaleje w brzuszku, a to póki co najważniejsze.
Dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy
Ja jestem dopiero w 24tc Właśnie się poryczałam, bo czytałam historie kruszynek urodzonych właśnie w tym okresie
Muszę czymś się zająć, żeby tyle o tym nie myśleć...

agatka, odpoczywaj ile wlezie pozdrawiam
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:06   #3097
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Kurde, też mieszkam na Krzykach, a tu paskudnie jak nie wiem co. Będę musiała przypiąć moją Chihuahua na smycz żeby mi ją wiatr nie porwał. Hehe najwyżej będę latawiec puszczać
nooo słonko sie schowało i wiejeee, a o 9 tak ślicznie świeciło...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-02-25 o 11:07
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:09   #3098
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam bokserkę Więc jej raczej nic mi nie porwie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
nooo słonko sie schowało i wiejeee
u mnie na biskupinie co jakiś czas niby wychodzi, ale jest nieprzyjemnie. Umówiłam się z mężem po jego pracy w Magnolii, więc tak czy inaczej wyjść z domu będę musiała

Tą Bavarie 0,0% pisałyście, że można w Tesco dostać?
Stary 2012-02-25, 11:10   #3099
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Wiesz, to może być po prostu śluz z czopa śluzowego patrz, czy nic Ci nie cieknie w ciągu dnia. Ja też miałam dokładnie tak samo, jak zaczęłam ćwiczyć z balonikiem epi-no, ale to było po 36 tygodniu. Natychmiast zadzwoniłam spanikowana do swojej położnej, a ona mi powiedziała, że to właśnie śluz i że to normalne i nie ma się co przejmować. I faktycznie, po każdych ćwiczeniach miałam to na baloniku. Powiem Ci, że ten śluz nie wygląda jak śluz, tak jak sobie to wyobrażamy, w sensie, że gęste, tylko właśnie taka przezroczysta ciecz - leciutko tylko bardziej zagęszczona, niż woda, ale to normalnie jest całkowicie płynne, nie ma konsystencji nawet rzadkiego kisielu. Na baloniku wyglądało jak spore krople wody, więc nie martw się na zapas Na pewno warto sprawdzić szyjkę dla świętego spokoju, ale nie martw się Rozumiem Twój lęk, bo ja sama też panikowałam, jak ostatnio poleciało mi troszkę krwi, ale gin mnie uspokoiła, że to też całkowicie normalne i czasem nawet po wysiłku może się zdarzyć, że pęknie jakieś naczynko. Macica z maluszkiem już sporo waży ma prawo się zmęczyć czasami

Agatka661, a Ty się trzymaj i dbaj o brzuszek
Cytat:
Nie znam sie na tym, ale moge powiedzieć jak to jest u mnie przy tabletkach dopochwowych bo myślę, że Kapukat może mieć rację. Ja wsadzam co kilka dni. Wiadomo, że na drugi dzień coś tam na wkładkę cieknie, na trzeci dzień też może, a potem wkładka jest czyściutka i wydaje się, że tabletka już sie w środku rozpuściła. Jednak kiedy wkładam nową tabletkę okazuje się, że reszta tabletki dalej sobie tam była i jest tego tyle, że jak włoże palec to cieknie mi po nogach i na podłogę. I jest to wodniste.Kurde sorki za taki szczegółowy opis

Dziękuję. Nawet nie wiecie, jak dużo dla mnie znaczą Wasze opisy

Ewunia, Twój psiak powinien w taką pogodę chodzić na spacery z ołowiem na pasie Takim, jak mają nurkowie Pokaż zdjęcia swojego cudaka.
Stary 2012-02-25, 11:16   #3100
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja mam bokserkę Więc jej raczej nic mi nie porwie

u mnie na biskupinie co jakiś czas niby wychodzi, ale jest nieprzyjemnie. Umówiłam się z mężem po jego pracy w Magnolii, więc tak czy inaczej wyjść z domu będę musiała

Tą Bavarie 0,0% pisałyście, że można w Tesco dostać?
ja kupowałam w Carefurze
tylko jak dla mnie za droga taka oranżadka bo coś koło 4zł chyba za małą buteleczkę...
wolę sobie już jakiś soczek dobry kupić - bananowy, albo ale koniecznie fortuny bez cukru sok brzoskwiniowy to moje ostatnio smaki
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:21   #3101
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
wolę sobie już jakiś soczek dobry kupić - bananowy, albo ale koniecznie fortuny bez cukru sok brzoskwiniowy to moje ostatnio smaki

hmmm, obadam sprawę jak będę dzisiaj w Magnolii. Też pewnie się okaże, że szkoda mi będzie kasy, chociaż może z zawodowej ciekawości jedną zakupię, żeby zobaczyć co to w ogóle jest
Stary 2012-02-25, 11:49   #3102
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
No właśnie, a jak to jest z tym brzuszkiem po porodzie?? Kiedy brzuszek maleje??
moja koleżanka po wyjściu ze szpitala z córką wyglądała jakby miała iść rodzić.

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
wstałam zjadłam śniadanie i zaraz zabieram się za porządki w szafie - ale takie porządne, postanowiłam, że muszą zostać tylko rzeczy w które się mieszczę, albo letnie, które przydadzą się po porodzie (rozpinane )
też muszę, ale chyba dopiero po remoncie.

nic mi się nie chce. głowa mnie boli. zaraz jedziemy do OBI. mąż potrzebuje paru rzeczy.
potem muszę ładnie łazienkę umyć, siebie ogarnąć - włączyć kosiarkę
włosy wyszorować i jazda na mamine urodziny

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:51   #3103
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Moniczka ja kupuje te 2 komody z ikea - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...a%2C+5+szuflad i taka sama tylko 3 szufladowa, wiec one sa lekkie chcialam tanie jakie si proste )

Gabii ze mnie tez sie ciagle leje woda, pytalam gina, powiedzial ze mam traki sluz, musze caly czas wkladki nosic woglole ostatnio kichnelam i mi siku polecialo eh uroki ciazy )
ja nie kupuje kolderki ani poduszki narazie, ale odrazu z komoda z ikei poprosilam ciocie zeby mi kupila-
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10107784/ posciel
posciel z ikea chyba ogolnie ma taki wymiar, ze trzeba bedzie u nich dokupic kolderke i poduszke, no ale to keidys )
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90129904/ ochraniacz
i w sumie na allegro znalazlam - http://allegro.pl/hl945-naklejki-sci...080509687.html <o dziwo przyszly i sa ladne>

Dziewcyzny lozeczko mam pozyczone, ale chce nowy materac do niego. myslicie ze taki na allegro do 100 zl wystarczylby ??

http://allegro.pl/materac-gryka-pian...122782894.html :conf used:

Czas edycji: 2012-02-25 o 12:10
Stary 2012-02-25, 11:55   #3104
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja od godziny się zbieram nad odkurzeniem domostwa, ale zamiast tego siedzę i

Muszę orchideę wstawić do wody, żeby się napiła bidulka.

Najchętniej poczekałabym na M. żeby mi pomógł z tą chatą, ale pewnie zaraz mi leń przejdzie.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:25   #3105
Gaabbi
Wtajemniczenie

A ja właśnie machnęłam 2 okna Już nie mogłam na nie patrzeć Wieczorem P powiesi firanki i będzie gites Jeszcze tylko okno balkonowe i kuchnia
Hania się mocno uaktywniła więc sobie odpocznę chwilkę.

Jedziemy dzisiaj oglądać nowy samochód dla P Jak ja lubię podróże. Bierzemy naszego psiaka i w drogę.

Ja komód nie kupuję. Postanowiłam przemalować te, które mam na biało Mam nadzieję, że to wypali. Średnio mi się uśmiecha wydawać dodatkową kasę na komody, a te wyrzucać. Zastanawiamy się tylko co z przewijakiem. Najbardziej odpowiednia opcja, to wybrać się do stolarza, żeby dorobił blat na jedną z komód. P ostatnio wpadł też na świetny pomysł, żeby kupić taką większą stolnicę i przymocować
Stary 2012-02-25, 12:28   #3106
lijuana
Raczkowanie

hej dziewczyny..nie było mnie 2 tygodnie a tu juz tyle stron..Nie miałam internetu bo zamieszkałam u mojego męża a tam akurat padł komputer . Mam takie pytanie...jakie są lepsze lakatory te elektryczne czy mechaniczne??? miałam osttanio kupic i nie mogłam się zdecydowac..jeśli temat juz był to przepraszam ale zanim bym przeczytała te wszytskie strony to by mi chyba tydzien minął
Stary 2012-02-25, 12:59   #3107
kism
Wtajemniczenie

Hej hej!
Wczoraj już pisałyście o brzydkiej pogodzie, a u mnie było jeszcze znośnie. Natomiast dziś z rana była taka okropna ulewa i wichura, że cieszyłam się, że nie muszę się z rana ruszać z domu. Już jest po deszczu, ale wichura dalej

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Kism, to teraz to już zupełnie nie wiem co z tymi spodniami.
Myślałam, żeby wziąć M-kę, ale jeśli mówisz, że mają 83,5 cm to nie wiem czy nie będą za krótkie na mnie, bo zmierzyłam swoje inne spodnie i mają 85 cm. Te Twoje sa na długość ok czy jakbyś była 4 cm wyższa to też by było ok?
W biodrach (w najszerszym miejscu) mam 96cm a w udzie 52cm. Zamówiłabym sobie, ale boję się, że będą odstawać, źle leżeć.
Hmm... To M moim zdaniem na pewno będzie na Ciebie za duże, weź S... Spodnie lekko mi się marszczą na kostkach, a jak wyprostuję to są za piętę, więc myślę, że o długość nie musisz się martwić
Tak to jest z zakupami przez internet, że zawsze trzeba liczyć się z tym, że trzeba będzie odesłać i wymienić, i dodatkowo za tą przesyłkę zapłacić... Ja bardzo dużo ogólnie kupuję przez internet, więc czasem coś odsyłam, ale ogólnie i tak wychodzi mi to o wiele taniej niż zakupy w normalnych sklepach

Cytat:
U nas dziś pomidorowa z makaronem. Ugotowałam duży garnek i mam obiad na dwa dni, a co tam się będę jutro obiadem przejmować
U mnie też pomidorowa na dwa dni Cała rodzinka uwielbia!

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Stwierdzilam, ze wole dolozyc te 200zl i miec drewno, za kilka lat pomaluje ja na taki bialy vintage przecierany
Pewnie, co drewno to drewno Ale ja np. zastanwiałam się nad taką trochę tańszą...
http://allegro.pl/komoda-z-przewijak...166288989.html
Mało komentarzy ma ten użytkownik, ale w końcu każdy kiedyś zaczynał na allegro

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
moja mala moze miec 2 imiona i tak mysle, czy nie pozwolic jej przyszlej mamie chrzestnej na wybor imienia a niech tam, niech sie cieszy mama chrzestna, ze ma na cos wplyw
A to ładny pomysł Jeśli jesteście sobie z mamą chrzestną bliskie i wiesz, że nie wymyśli czegoś dziwnego, to czemu nie...

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię to imię i przez to że jest mało spotykane czuję się taka hmm.....wyjątko wa.
Ja Twoje imię traktuję podobnie jak moje, które też bardzo lubię (Marta), takie zwykłe, niezwymyślane, dobrze znane, ale nie za często nadawane

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Pewnie ciśnienie... Zajęłam się tymi kwiatkami i jakoś przeszło... Może nie wróci...
Oj, ja przez to "ciśnienie" padłam do spania o 18 wczoraj Potem od 1 w nocy już się parę razy budziłam, ale szybciutko zamykałam oczy z powrotem, bo wiedziałam, że jak wstanę, to potem w ciągu dnia będę jak zombie ...i tym sposobem pospałam do 8 - 14h
Przynajmniej dziś wieczorkiem nie padnę a to mi pasuje, bo Maksiu znowu zaproszony do babci, więc my wychodzimy do knajpki spotkać sie ze znajomymi Fajnie wyjść do ludzi i zrobić się na bóstwo zanim jeszcze będzie ze mnie całkowity wieloryb

Cytat:
u nas będzie Wiktor plus 9 literowe nazwisko najlepsze że moje tż ma podwójne pierwsze swoje i później moje (bo moje ładniejsze) a ja pozostałam przy swoim mam nadzieję, że mu nie odbije żeby podwójne nadawać (niby ustalone jeszcze przed ślubem, ale ja wiem czy mu się nie odwidzi)
A to ciekawe i rzadkie rozwiązanie, fajnie że mąż się zgodził Mi się od dziecka podobało posiadanie podwójnego nazwiska, ale że z ojcem nie utrzymuję kontaktów, to z radością się panieńskiego pozbyłam

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja wam nie pisałam ale jak byłam tydzień temu u ginki(bo nie było mojego doktorka) to ona mnie wysłała na psychoterapię do psychologaZe względu że M po chorobie,że ciąża grożąca porodem przedwczesnym,że byłam w szpitalu.Więc ja jej na to że jak będe chciała się wypłakać to pójdę na ploty do koleżanki.Kurnaa czy aż tak ze mną zle?
To taki polski zwyczaj robienia na przekór Jak chcesz jakieś skierowanie, to musisz milion ścieżek wydeptać, żeby je dostać, ale jak nie chcesz to Ci wcisną

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Czy wielocytowanie można robić dla dowolnej liczby postów czy jest jakieś ograniczenie? Bo właśnie przeczytałam chyba z 10 stron i sobie pozaznaczałam które posty chcę zacytować, a teraz widzę, że tych początkowych nie ma w okienku, tak jakby mi je wyciało - oco kaman?
Nasze dziecię (i ile nie wyjdzie wcześniej) to będzie bliźniakim i ja się cieszę, bo bliźniaki są fajne, mam paru znajomych spod tego znaku i wszyscy są sympatyczni Jak wyjdzie wcześniej to będzie byczek, też może być
Niestety, tak jak kapukat napisała, wizaż zapamiętuje 10 postów do cytowania Ja gaduła coś o tym wiem Jak mam sporo zaległości, czytam i zaznaczam do cytowania, to co chwilę otwieram w osobnym oknie odpowiedź i jak już mam więcej niż 10 postów, to te końcowe przekopiowuję do poprzednio otwartej odpowiedzi i za chwilę znowu tak samo, otwieram następną odpowiedź, przekopiowuję do tej pierwszej... W jednym poście możesz zamieścić więcej niż 10 cytatów, tylko po prostu nie są one z automatu zapamiętane do cytowania.
O, i takie podejście do bliźniaków mi się podoba
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:01   #3108
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, i miałam po południu kiepski humor, normalnie załamka, krzyczałam na męża, że to, że tamto, jestem teraz na siebie zła, że byłam taka niedobra. A to nie pierwszy raz Nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje
Czy podczas porodu w wodzie rodząca jest całkiem naga? Chyba bym się czuła dziwnie. Siedząc w wodzie nie, ale do niej wchodząc i z niej wychodząc. Wiem, że w dalszej części porodu będzie mi pewnie wszystko jedno, ale sama świadomość na początku...chyba nie dla mnie.
To tylko hormony...
Owszem, będzie Ci wszystko jedno

Cytat:
Jak myślicie, czy taka koszula będzie wygodna??http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...124727060.html No i wiecie...nie rozchyli się, kiedy nie będę tego chciała?? Czy może lepsza taka z guziczkami?
Mam takie jeszcze po porodzie z Maksem Tylko to rozcięcie mam połowę albo jescze więcej krótsze i nieduże piersi Nic mi nie wystawało.

Cytat:
To ja już sama nie wiem. Ja te informacje mam również od położnej
Mówisz, że gaz nic nie daje? To bez sensu w ogóle próbować.
Na teraz, to ja się w ogóle zastanawiam, gdzie rodzić
Gaz niewiele daje, ale też nie ma skutków ubocznych. Jak kobieta nie chce/nie ma możliwości skorzystać z innego znieczulenia, to zawsze można z tej opcji skorzystać i na sobie wypróbować...

Cytat:
No właśnie, a jak to jest z tym brzuszkiem po porodzie?? Kiedy brzuszek maleje??
Troszeczkę wydaje mi się zawsze musi zmaleć, w końcu wyskakuje stamtąd 3-4-kilogramowy bobas Ale to fakt, że przynajmniej przez kilka dni dalej wygląda się trochę, jak we wcześniejszej ciąży

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
potem mężowi i w sumie mnie też spodobało się Łucja- tylko jak to zdrobnić....
Ja też myślałam o Łucji, pierwsze zdrobnienie, które przychodzi mi na myśl to Łusia. Więcej tutaj:
http://zdrobnienia.pl/?q=%B3ucja
Link do tej strony jest w pierwszym poście

Cytat:
Generalnie, dziękuję że jesteście (to taki wstęp )
Zawsze możesz na nas liczyć
To może być cokolwiek moim zdaniem... Jeśli jednorazowe to mało prawdopodobne, żeby to były wody, raczej myślę, że pozostałość po poprzednim czopku... Jakby się powtarzało, to wcześniejsza wizyta u gina nie zaszkodzi... Mój czop śluzowy był akurat zupełnie śluzowaty i kisielowaty

Cytat:
Ja sie czuje dobrze, choc to tetno nadal mam ciagle wysokie,,, eh nie wiem, juz sie nie wglebiam w to wsyztko bo idzie oszalec... Najwyzej beda mnie ciac....
Gratuluję przemeblowania!
Dobrze, że nie zanadto nie wgłebiasz w problemy i wyluzowujesz, odpoczywasz To też może pomóc

Cytat:
Powiem Ci, że ten śluz nie wygląda jak śluz, tak jak sobie to wyobrażamy, w sensie, że gęste, tylko właśnie taka przezroczysta ciecz - leciutko tylko bardziej zagęszczona, niż woda, ale to normalnie jest całkowicie płynne, nie ma konsystencji nawet rzadkiego kisielu
Różnie bywa, nie u wszystkich jest tak samo Mój był całkiem śluzowaty i lekko podbarwiony na brązowo.

Cytat:
Ja jestem dopiero w 24tc Właśnie się poryczałam, bo czytałam historie kruszynek urodzonych właśnie w tym okresie
Muszę czymś się zająć, żeby tyle o tym nie myśleć...
Zdecydowanie, to nie jest dobry moment na czytanie i stresowanie się takimi rzeczami

Cytat:
Dziewcyzny lozeczko mam pozyczone, ale chce nowy materac do niego. Bylam w sklepach i ceny ponad 300 zl!, myslicie ze taki na allegro do 100 zl wystarczylby ??
Podpinam się pod pytanie
Z takimi materacami też nie mam doświadczenia... Maksiu miał wyprawkę robioną mocno po kosztach
Stary 2012-02-25, 13:03   #3109
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
moja koleżanka po wyjściu ze szpitala z córką wyglądała jakby miała iść rodzić.

Moja koleżanka po dwóch tygodniach wyglądała, jakby w ogóle nie rodziła, a ja po 6 tygodniach zaczęłam wchodzić w swoje CIĄŻOWE spodnie z golfikiem na brzuchu, które nosiłam na początku ciąży (bo potem były za małe). Jak widać, sprawa bardzo indywidualna Na pocieszenie dodam, że oczywiście po porodzie ostro się za siebie wzięłam i potem ważyłam 10 kg mniej niż przed ciążą, więc wszystko można
Stary 2012-02-25, 13:10   #3110
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Moniczka ja kupuje te 2 komody z ikea - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...a%2C+5+szuflad i taka sama tylko 3 szufladowa, wiec one sa lekkie chcialam tanie jakie si proste )
My tez kupujemy tą komodę dla dziecka mamy już jedną taka tylko w ciemnym kolorze, niestety nie znalazłam jej ostatnio w Ikea są tylko te jasne, ale są godne polecenia bo można w dużo w niej pomieści
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:10   #3111
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Zastanawiamy się tylko co z przewijakiem. Najbardziej odpowiednia opcja, to wybrać się do stolarza, żeby dorobił blat na jedną z komód. P ostatnio wpadł też na świetny pomysł, żeby kupić taką większą stolnicę i przymocować
Stolnica Dobre? Ja jeśli w końcu kupię Malma z Ikei, to blat na przewijak będę robić u stolarza Mam nadzieję, że to nie więcej niż 100 zł, biorąc pod uwagę, że duuużą asymetryczną półkę na książki zrobił mi ostatnio za 250 zł.

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
hej dziewczyny..nie było mnie 2 tygodnie a tu juz tyle stron..Nie miałam internetu bo zamieszkałam u mojego męża a tam akurat padł komputer . Mam takie pytanie...jakie są lepsze lakatory te elektryczne czy mechaniczne??? miałam osttanio kupic i nie mogłam się zdecydowac..jeśli temat juz był to przepraszam ale zanim bym przeczytała te wszytskie strony to by mi chyba tydzien minął
Ile użytkowniczek, tyle opinii Elektryczne droższe, ale mniej się trzeba namachać, choć nie zawsze ciągną jak należy. Moje piersi miały w nosie laktator, choć jak Maks tylko zapłakał, a ja pomyślałam o nakarmieniu, to czułam charakterystyczne mrowienie i wypływające kropelki
Ja w ogóle w związku z tym nie kupuję laktatora, przez te pierwsze 4-5 mies, jak będę musiała koniecznie wyjść sama, to nic się nie stanie jak mały sporadycznie dostanie mm, a potem zawsze w czasie mojej nieobecności może dostać zupkę, owoce, kaszkę...
Przez ostatnie 20 str. raczej nic o laktatorach nie było, wcześniej już kilka razy
Jak tam małżeńskie życie Ci się podoba?
Stary 2012-02-25, 13:13   #3112
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ooo ja też mam na drugie Elżbieta, po mamie. To tata wybierał imiona dla mnie i dla siostry. Ja mam dwa a ona jedno. My nie będziemy dawać drugiego imienia dla małej. Zawsze mówiliśmy sobie, że damy córce imię Anastazja, potem mężowi i w sumie mnie też spodobało się Łucja- tylko jak to zdrobnić.... Dla syna miał być kiedyś Maksymilian, ale jeśli okaże się, że córeczka zmieni się w synka to będzie Staś.
Ja mam bratanicę Łucję (4,5 r.) i mówimy na nią: Łucusia, Łucuśka, Łucunia, Łucka, albo po prostu Łucja

Cytat:
Może którejś się przyda
Pooglądam sobie w wolnej chwili
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:17   #3113
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Zawsze możesz na nas liczyć
To może być cokolwiek moim zdaniem... Jeśli jednorazowe to mało prawdopodobne, żeby to były wody, raczej myślę, że pozostałość po poprzednim czopku... Jakby się powtarzało, to wcześniejsza wizyta u gina nie zaszkodzi... Mój czop śluzowy był akurat zupełnie śluzowaty i kisielowaty

Różnie bywa, nie u wszystkich jest tak samo Mój był całkiem śluzowaty i lekko podbarwiony na brązowo.
Ale pewnie dlatego, że Twój był już taki zupełnie "przedporodowy". To był śluzowaty, zgodnie z nazwą ja niestety nie mam pojęcia, jak wygląda czop śluzowy taki własnie przed samym porodem, bo na dwa dni przed terminem jak byłam na kontroli u swojej położnej, kazała jednak, żeby mnie obejrzał lekarz, który zrobił USG i stwierdził, że maluch słabo się rusza i ze ilość wód się bardzo zmniejszyła, więc w ciągu kilku godzin muszę urodzić, żeby wszystko było dobrze, no i dostałam test oksytocyny - ok. 14:20. Ok. 16:00 odeszły mi wody - moja położna powiedziała, że oksytocyna na to nie miała wpływu, tak więc i tak bym przyjechała sama tego dnia na porodówkę, tylko troszkę później O 19:42 synek był na świecie a ja dalej nieświadoma, jak wygląda czop śluzowy

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-25 o 13:18
Stary 2012-02-25, 13:27   #3114
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale pewnie dlatego, że Twój był już taki zupełnie "przedporodowy". To był śluzowaty, zgodnie z nazwą ja niestety nie mam pojęcia, jak wygląda czop śluzowy taki własnie przed samym porodem, bo na dwa dni przed terminem jak byłam na kontroli
Ale dlaczego 2 dni przed terminem Twój czop śluzowy miałby być inny niż "normalnie" byś miała? Po prostu Twój czop był inny, mój inny... Też rodziłam po oksytocynie i śluzowy czop śluzowy odszedł mi już po podaniu kroplówki...
Stary 2012-02-25, 13:28   #3115
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

wlasnie klikalam na gg z kolezanka, ktora urodzila lekko ponad miesiac temu
na pocieszenie napisze, ze napisala ze polecialo jej juz 20 kilo... miala spora nadwage, tera zmowi ze karmi piersia i samo leci oh przydaloby sie tak zeby samo lecialo z tyg na tydzien
Stary 2012-02-25, 13:30   #3116
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Może którejś się przyda
oo ja z chęcią sobie obejrzę

Cytat:
DO dziewczyn z twardniejacym brzuchem.... ja wiem, ze tak nie powinno byc, no ale mi tez twardnieje bardzoooooooooooo... No ale juz nie chcialam lezec wiecej w szpitalu, nie chcialam kroplowek i nic im nie mowilam o tym, tylko pielegnirka badajac tetno malego kazala mi duzo lezec, bo powiedziala ze mam brzuch taki jak nie powinien byc.
Lekarz mnie badal przy przyjeciu do spzitala, ale powiedzial ze wsyztko jest ok.

Ogolnie to mi twardnieje czesto, za duzo tylko pochodze po domu!<na dwor juz nawet nie wychodze bo mam jak kamien>...takze sie oszczedzam...leze

Dziewcyznki siedzace w szpitalach trzymajcie sie!!!
leż i pozwól że będą Cię obsługiwać

Cytat:
opis mnie powalił

Cytat:

Gabii ze mnie tez sie ciagle leje woda, pytalam gina, powiedzial ze mam traki sluz, musze caly czas wkladki nosic woglole ostatnio kichnelam i mi siku polecialo eh uroki ciazy )
ja nie kupuje kolderki ani poduszki narazie, ale odrazu z komoda z ikei poprosilam ciocie zeby mi kupila-
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10107784/ posciel
posciel z ikea chyba ogolnie ma taki wymiar, ze trzeba bedzie u nich dokupic kolderke i poduszke, no ale to keidys )
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90129904/ ochraniacz
i w sumie na allegro znalazlam - http://allegro.pl/hl945-naklejki-sci...080509687.html <o dziwo przyszly i sa ladne>

Dziewcyzny lozeczko mam pozyczone, ale chce nowy materac do niego. myslicie ze taki na allegro do 100 zl wystarczylby ??

wow - miałam chrapkę na ten sam zestaw i ten sam ochraniacz, ale potem znalazłam coś na miejscu, a z komody zrezygnowałam, bo pokój okazuje się na razie za mały - musi stać tam łóżko jedno "na wszelki".
co do materacyka - pewnie że wystarczy, ja bym taki kupiła do łóżeczka

Cytat:
A ja właśnie machnęłam 2 okna Już nie mogłam na nie patrzeć Wieczorem P powiesi firanki i będzie gites Jeszcze tylko okno balkonowe i kuchnia
Hania się mocno uaktywniła więc sobie odpocznę chwilkę.

Jedziemy dzisiaj oglądać nowy samochód dla P Jak ja lubię podróże. Bierzemy naszego psiaka i w drogę.

Ja komód nie kupuję. Postanowiłam przemalować te, które mam na biało Mam nadzieję, że to wypali. Średnio mi się uśmiecha wydawać dodatkową kasę na komody, a te wyrzucać. Zastanawiamy się tylko co z przewijakiem. Najbardziej odpowiednia opcja, to wybrać się do stolarza, żeby dorobił blat na jedną z komód. P ostatnio wpadł też na świetny pomysł, żeby kupić taką większą stolnicę i przymocować

widzisz jaka kreatywność? zobaczycie dziewczyny ile jeszccze pomysłów nam wpadnie żeby czegoś nie kupić bo zbędne
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:37   #3117
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
My tez kupujemy tą komodę dla dziecka mamy już jedną taka tylko w ciemnym kolorze, niestety nie znalazłam jej ostatnio w Ikea są tylko te jasne, ale są godne polecenia bo można w dużo w niej pomieści
No ja komode musze meic bo nie mam gdzie naprawde wsadzic rzeczy dla dziecka, cena jest dobra i dobrze, ze Twobie dobrze sluzy, nie bede wkladala do niej nic ciezkiego wiec powinna byc dla mnie odpowiednia )

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wow - miałam chrapkę na ten sam zestaw i ten sam ochraniacz, ale potem znalazłam coś na miejscu, a z komody zrezygnowałam, bo pokój okazuje się na razie za mały - musi stać tam łóżko jedno "na wszelki".
co do materacyka - pewnie że wystarczy, ja bym taki kupiła do łóżeczka
No ja wlasnie nic na miejscu nie znalazlam, jak dla mnie wsyztko zbyt wzorzyste w tych sklepach ) to w sumie takie delikatne i naklejki tez ladne )

co do materaca nie chce jakiegos mega drogiego wlasnie, taki wlasnie do 100 zl bylby jak na moja kieszen super i tak jeszcze sporo wydatkow przede mna- wozek i fotelik!

ps. jak bylam w szpitalu przyszly mi rzeczy od tego sprzedawcy z allegro p77? jakos tak... polecam, wszytkko oprocz pieluch tetrowych tych takich tanich za 1,80..... kupilam te podwojne tkane 10 szt i sa super i 10 szt tych cienkich... szmaty straszne, mysle ze po 1 praniu sie rozleca

Czas edycji: 2012-02-25 o 13:39
Stary 2012-02-25, 13:38   #3118
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka po dwóch tygodniach wyglądała, jakby w ogóle nie rodziła, a ja po 6 tygodniach zaczęłam wchodzić w swoje CIĄŻOWE spodnie z golfikiem na brzuchu, które nosiłam na początku ciąży (bo potem były za małe). Jak widać, sprawa bardzo indywidualna Na pocieszenie dodam, że oczywiście po porodzie ostro się za siebie wzięłam i potem ważyłam 10 kg mniej niż przed ciążą, więc wszystko można
no to wszystko zależy od organizmu - ja już raz zrzuciłam 20 kg mam nadzieję, że tym razem po ciąży pójdzie mi łatwiej

Cytat:
wlasnie klikalam na gg z kolezanka, ktora urodzila lekko ponad miesiac temu
na pocieszenie napisze, ze napisala ze polecialo jej juz 20 kilo... miala spora nadwage, tera zmowi ze karmi piersia i samo leci oh

przydaloby sie tak zeby samo lecialo z tyg na tydzien
ojojoj.... warto pomarzyć - z takim nastawieniem od razu po porodzie zaczyna nam lecieć waga jak szalona i to sobie musimy powtarzać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:55   #3119
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja też myślałam o Łucji, pierwsze zdrobnienie, które przychodzi mi na myśl to Łusia. Więcej tutaj:
http://zdrobnienia.pl/?q=%B3ucja
Link do tej strony jest w pierwszym poście

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja mam bratanicę Łucję (4,5 r.) i mówimy na nią: Łucusia, Łucuśka, Łucunia, Łucka, albo po prostu Łucja
Jeszcze Łusia przejdzie ale i tak nie jestem przekonana do końca, takie dziwne te zdrobnienia jeszcze nie ustaliliśmy na 100% imienia ale jak będzie Łucja to pewnie będziemy mówić do niej po prostu- Łucja, chociaż kto wie....

Oglądałam sobie dzisiaj moje stare zdjęcia na płytach, takie sprzed kilku lat i dopadł mnie zły nastrój. Kiedyś mogłam po prostu wsiąść do pociągu i jechać do rodziców, do dziadków np. na miesiąc w czasie wakacji... i nigdy już tak nie będzie, spędzałam tam takie beztroskie chwile, tęsknię za tym ;( Ostatnio u rodziców byłam w zasadzie na 1 dzień w święta, kiedy następny raz będzie - nie mam pojęcia. Na Wielkanoc nie pojedziemy, bo to będzie już dla mnie zbyt męcząca podróż ( 7-8 godz jazdy samochodem), potem urodzę więc też nie, później dzidzia będzie zbyt mała, żeby z nią podróżować tak daleko ( nie wiem czy takie 3 ms dziecko może tak długo w foteliku leżeć, nawet z przerwami-ale pewnie nie)...nie wiem pewnie za rok w święta jeśli będzie taka możliwość, wiadomo- z małym dzieckiem nie ma co jechać na 1-2 dni bo to też jest męczące, my sami moglibyśmy jechać.... ehh no i złapałam doła. Oczywiście bardzo się cieszę, że będę miała mojego maluszka przy sobie, może gdy się pojawi na świecie to inaczej zacznę myśleć...

Idę robić barszcz.
Nawet nie posprzątaliśmy jeszcze.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:56   #3120
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mi się marzy, żeby po ciąży tylko cycki zostały .

Cytat:
Oglądałam sobie dzisiaj moje stare zdjęcia na płytach, takie sprzed kilku lat i dopadł mnie zły nastrój. Kiedyś mogłam po prostu wsiąść do pociągu i jechać do rodziców, do dziadków np. na miesiąc w czasie wakacji... i nigdy już tak nie będzie, spędzałam tam takie beztroskie chwile, tęsknię za tym ;( Ostatnio u rodziców byłam w zasadzie na 1 dzień w święta, kiedy następny raz będzie - nie mam pojęcia. Na Wielkanoc nie pojedziemy, bo to będzie już dla mnie zbyt męcząca podróż ( 7-8 godz jazdy samochodem), potem urodzę więc też nie, później dzidzia będzie zbyt mała, żeby z nią podróżować tak daleko ( nie wiem czy takie 3 ms dziecko może tak długo w foteliku leżeć, nawet z przerwami-ale pewnie nie)...nie wiem pewnie za rok w święta jeśli będzie taka możliwość, wiadomo- z małym dzieckiem nie ma co jechać na 1-2 dni bo to też jest męczące, my sami moglibyśmy jechać.... ehh no i złapałam doła. Oczywiście bardzo się cieszę, że będę miała mojego maluszka przy sobie, może gdy się pojawi na świecie to inaczej zacznę myśleć...
Ja tak miałam, jak pooglądałam zdjęcia koleżanki z Gór Sowich. Sama jazda do PL to za jakiś czas będzie mega wielka wyprawa z ekwipunkiem, a co dopiero wypad w góry. Co prawda teraz na Wielkanoc jedziemy, ale potem to już dopiero na Boże Narodzenie. Zawsze możemy Małą dziadkom podrzucić, żeby się nacieszyli wnusią, no ale jednak zawsze będzie z tyłu głowy ta myśl, czy Mała nie płacze i jest wszystko ok.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-02-25 o 14:01
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości