|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
dziewczyny, widziałyście to?
Może którejś się przyda A jeżeli ktoś już to tu pokazywał, to sorry za dubel http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
kurde jestem ponbad 10 stron za Wami
![]() wczoraj i przedwczoraj poswiecilismy z mezem na przemeblowanie w calym malym pokoiku, niby maly no ale roboty na dwa dni! wywalilam stare duze biurko, kupilam nowe mniejsze, zrobilam miejsce na 2 komody dla malego DO dziewczyn z twardniejacym brzuchem.... ja wiem, ze tak nie powinno byc, no ale mi tez twardnieje bardzoooooooooooo... No ale juz nie chcialam lezec wiecej w szpitalu, nie chcialam kroplowek i nic im nie mowilam o tym, tylko pielegnirka badajac tetno malego kazala mi duzo lezec, bo powiedziala ze mam brzuch taki jak nie powinien byc. Lekarz mnie badal przy przyjeciu do spzitala, ale powiedzial ze wsyztko jest ok. Ogolnie to mi twardnieje czesto, za duzo tylko pochodze po domu!<na dwor juz nawet nie wychodze bo mam jak kamien>...takze sie oszczedzam...leze ![]() sprobuje Was teraz nadrobic, bo tz w pracy a w domku mam posprzatane Ja sie czuje dobrze, choc to tetno nadal mam ciagle wysokie,,, eh nie wiem, juz sie nie wglebiam w to wsyztko bo idzie oszalec... Najwyzej beda mnie ciac.... Dziewcyznki siedzace w szpitalach trzymajcie sie !!!
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-25 o 10:18 |
|
|
|
#3093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
patrz, czy nic Ci nie cieknie w ciągu dnia. Ja też miałam dokładnie tak samo, jak zaczęłam ćwiczyć z balonikiem epi-no, ale to było po 36 tygodniu. Natychmiast zadzwoniłam spanikowana do swojej położnej, a ona mi powiedziała, że to właśnie śluz i że to normalne i nie ma się co przejmować. I faktycznie, po każdych ćwiczeniach miałam to na baloniku. Powiem Ci, że ten śluz nie wygląda jak śluz, tak jak sobie to wyobrażamy, w sensie, że gęste, tylko właśnie taka przezroczysta ciecz - leciutko tylko bardziej zagęszczona, niż woda, ale to normalnie jest całkowicie płynne, nie ma konsystencji nawet rzadkiego kisielu. Na baloniku wyglądało jak spore krople wody, więc nie martw się na zapas Rozumiem Twój lęk, bo ja sama też panikowałam, jak ostatnio poleciało mi troszkę krwi, ale gin mnie uspokoiła, że to też całkowicie normalne i czasem nawet po wysiłku może się zdarzyć, że pęknie jakieś naczynko. Macica z maluszkiem już sporo waży ma prawo się zmęczyć czasami![]() Agatka661, a Ty się trzymaj i dbaj o brzuszek
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-25 o 10:58 |
|
|
|
|
#3094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczekaj moze troche, jak dlaej bedzie to cos lecialo to chyba udalabym sie do lekarza ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
jestem zadowolona z zakupu -- komaoda ma obłe brzegi i w miare bezpieczne uchwyty wiec mam nadzieje sie nie martwic w przyszlosci |
||
|
|
|
#3095 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczekam. Od wczoraj nic się nie dzieje więc jest nadzieja, że to nic groźnego. Hania szaleje w brzuszku, a to póki co najważniejsze.
Dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy Ja jestem dopiero w 24tc Właśnie się poryczałam, bo czytałam historie kruszynek urodzonych właśnie w tym okresie ![]() Muszę czymś się zająć, żeby tyle o tym nie myśleć... agatka, odpoczywaj ile wlezie pozdrawiam |
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo słonko sie schowało i wiejeee, a o 9 tak ślicznie świeciło...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-02-25 o 11:07 |
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jej raczej nic mi nie porwie u mnie na biskupinie co jakiś czas niby wychodzi, ale jest nieprzyjemnie. Umówiłam się z mężem po jego pracy w Magnolii, więc tak czy inaczej wyjść z domu będę musiała Tą Bavarie 0,0% pisałyście, że można w Tesco dostać?
|
|
#3099 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ewunia, Twój psiak powinien w taką pogodę chodzić na spacery z ołowiem na pasie Takim, jak mają nurkowie |
||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak dla mnie za droga taka oranżadka bo coś koło 4zł chyba za małą buteleczkę... wolę sobie już jakiś soczek dobry kupić - bananowy, albo ale koniecznie fortuny bez cukru sok brzoskwiniowy
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm, obadam sprawę jak będę dzisiaj w Magnolii. Też pewnie się okaże, że szkoda mi będzie kasy, chociaż może z zawodowej ciekawości jedną zakupię, żeby zobaczyć co to w ogóle jest
|
|
#3102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nic mi się nie chce. głowa mnie boli. zaraz jedziemy do OBI. mąż potrzebuje paru rzeczy. potem muszę ładnie łazienkę umyć, siebie ogarnąć - włączyć kosiarkę włosy wyszorować i jazda na mamine urodziny |
||
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka ja kupuje te 2 komody z ikea - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...a%2C+5+szuflad i taka sama tylko 3 szufladowa, wiec one sa lekkie
chcialam tanie jakie si proste )Gabii ze mnie tez sie ciagle leje woda, pytalam gina, powiedzial ze mam traki sluz, musze caly czas wkladki nosic woglole ostatnio kichnelam i mi siku polecialo![]() eh uroki ciazy )ja nie kupuje kolderki ani poduszki narazie, ale odrazu z komoda z ikei poprosilam ciocie zeby mi kupila- http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10107784/ posciel posciel z ikea chyba ogolnie ma taki wymiar, ze trzeba bedzie u nich dokupic kolderke i poduszke, no ale to keidys )http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90129904/ ochraniacz i w sumie na allegro znalazlam - http://allegro.pl/hl945-naklejki-sci...080509687.html <o dziwo przyszly i sa ladne> Dziewcyzny lozeczko mam pozyczone, ale chce nowy materac do niego. myslicie ze taki na allegro do 100 zl wystarczylby ?? http://allegro.pl/materac-gryka-pian...122782894.html ![]() :conf used:
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-25 o 12:10 |
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od godziny się zbieram nad odkurzeniem domostwa, ale zamiast tego siedzę i
Muszę orchideę wstawić do wody, żeby się napiła bidulka. Najchętniej poczekałabym na M. żeby mi pomógł z tą chatą, ale pewnie zaraz mi leń przejdzie. |
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie machnęłam 2 okna
Wieczorem P powiesi firanki i będzie gites Jeszcze tylko okno balkonowe i kuchnia Hania się mocno uaktywniła więc sobie odpocznę chwilkę. Jedziemy dzisiaj oglądać nowy samochód dla P Jak ja lubię podróże. Bierzemy naszego psiaka i w drogę.Ja komód nie kupuję. Postanowiłam przemalować te, które mam na biało
|
|
|
|
#3106 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny..nie było mnie 2 tygodnie a tu juz tyle stron..Nie miałam internetu bo zamieszkałam u mojego męża a tam akurat padł komputer . Mam takie pytanie...jakie są lepsze lakatory te elektryczne czy mechaniczne??? miałam osttanio kupic i nie mogłam się zdecydowac..jeśli temat juz był to przepraszam ale zanim bym przeczytała te wszytskie strony to by mi chyba tydzien minął
|
#3107 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej!
Wczoraj już pisałyście o brzydkiej pogodzie, a u mnie było jeszcze znośnie. Natomiast dziś z rana była taka okropna ulewa i wichura, że cieszyłam się, że nie muszę się z rana ruszać z domu. Już jest po deszczu, ale wichura dalej ![]() Cytat:
![]() Tak to jest z zakupami przez internet, że zawsze trzeba liczyć się z tym, że trzeba będzie odesłać i wymienić, i dodatkowo za tą przesyłkę zapłacić... Ja bardzo dużo ogólnie kupuję przez internet, więc czasem coś odsyłam, ale ogólnie i tak wychodzi mi to o wiele taniej niż zakupy w normalnych sklepach Cytat:
Cała rodzinka uwielbia!Cytat:
Ale ja np. zastanwiałam się nad taką trochę tańszą...http://allegro.pl/komoda-z-przewijak...166288989.html Mało komentarzy ma ten użytkownik, ale w końcu każdy kiedyś zaczynał na allegro ![]() Cytat:
Jeśli jesteście sobie z mamą chrzestną bliskie i wiesz, że nie wymyśli czegoś dziwnego, to czemu nie...Cytat:
![]() Cytat:
...i tym sposobem pospałam do 8 - 14h ![]() Przynajmniej dziś wieczorkiem nie padnę a to mi pasuje, bo Maksiu znowu zaproszony do babci, więc my wychodzimy do knajpki spotkać sie ze znajomymi zanim jeszcze będzie ze mnie całkowity wieloryb Cytat:
Mi się od dziecka podobało posiadanie podwójnego nazwiska, ale że z ojcem nie utrzymuję kontaktów, to z radością się panieńskiego pozbyłam ![]() Cytat:
Jak chcesz jakieś skierowanie, to musisz milion ścieżek wydeptać, żeby je dostać, ale jak nie chcesz to Ci wcisną Cytat:
Ja gaduła coś o tym wiem Jak mam sporo zaległości, czytam i zaznaczam do cytowania, to co chwilę otwieram w osobnym oknie odpowiedź i jak już mam więcej niż 10 postów, to te końcowe przekopiowuję do poprzednio otwartej odpowiedzi i za chwilę znowu tak samo, otwieram następną odpowiedź, przekopiowuję do tej pierwszej... W jednym poście możesz zamieścić więcej niż 10 cytatów, tylko po prostu nie są one z automatu zapamiętane do cytowania.O, i takie podejście do bliźniaków mi się podoba
|
|||||||||
|
|
|
#3108 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owszem, będzie Ci wszystko jedno ![]() Cytat:
Tylko to rozcięcie mam połowę albo jescze więcej krótsze i nieduże piersi Nic mi nie wystawało.Cytat:
Cytat:
Ale to fakt, że przynajmniej przez kilka dni dalej wygląda się trochę, jak we wcześniejszej ciąży ![]() Cytat:
http://zdrobnienia.pl/?q=%B3ucja Link do tej strony jest w pierwszym poście ![]() Cytat:
To może być cokolwiek moim zdaniem... Jeśli jednorazowe to mało prawdopodobne, żeby to były wody, raczej myślę, że pozostałość po poprzednim czopku... Jakby się powtarzało, to wcześniejsza wizyta u gina nie zaszkodzi... Mój czop śluzowy był akurat zupełnie śluzowaty i kisielowaty ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że nie zanadto nie wgłebiasz w problemy i wyluzowujesz, odpoczywasz To też może pomóc Cytat:
Mój był całkiem śluzowaty i lekko podbarwiony na brązowo.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z takimi materacami też nie mam doświadczenia... Maksiu miał wyprawkę robioną mocno po kosztach
|
||||||||||
|
|
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka po dwóch tygodniach wyglądała, jakby w ogóle nie rodziła, a ja po 6 tygodniach zaczęłam wchodzić w swoje CIĄŻOWE spodnie z golfikiem na brzuchu, które nosiłam na początku ciąży (bo potem były za małe) . Jak widać, sprawa bardzo indywidualna Na pocieszenie dodam, że oczywiście po porodzie ostro się za siebie wzięłam i potem ważyłam 10 kg mniej niż przed ciążą, więc wszystko można
|
|
#3110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mamy już jedną taka tylko w ciemnym kolorze, niestety nie znalazłam jej ostatnio w Ikea są tylko te jasne, ale są godne polecenia bo można w dużo w niej pomieści
|
|
|
|
|
#3111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobre? Ja jeśli w końcu kupię Malma z Ikei, to blat na przewijak będę robić u stolarza Cytat:
Elektryczne droższe, ale mniej się trzeba namachać, choć nie zawsze ciągną jak należy. Moje piersi miały w nosie laktator, choć jak Maks tylko zapłakał, a ja pomyślałam o nakarmieniu, to czułam charakterystyczne mrowienie i wypływające kropelki ![]() Ja w ogóle w związku z tym nie kupuję laktatora, przez te pierwsze 4-5 mies, jak będę musiała koniecznie wyjść sama, to nic się nie stanie jak mały sporadycznie dostanie mm, a potem zawsze w czasie mojej nieobecności może dostać zupkę, owoce, kaszkę... Przez ostatnie 20 str. raczej nic o laktatorach nie było, wcześniej już kilka razy ![]() Jak tam małżeńskie życie Ci się podoba?
|
||
|
|
|
#3112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. To był śluzowaty, zgodnie z nazwą ja niestety nie mam pojęcia, jak wygląda czop śluzowy taki własnie przed samym porodem, bo na dwa dni przed terminem jak byłam na kontroli u swojej położnej, kazała jednak, żeby mnie obejrzał lekarz, który zrobił USG i stwierdził, że maluch słabo się rusza i ze ilość wód się bardzo zmniejszyła, więc w ciągu kilku godzin muszę urodzić, żeby wszystko było dobrze, no i dostałam test oksytocyny - ok. 14:20. Ok. 16:00 odeszły mi wody - moja położna powiedziała, że oksytocyna na to nie miała wpływu, tak więc i tak bym przyjechała sama tego dnia na porodówkę, tylko troszkę później O 19:42 synek był na świecie a ja dalej nieświadoma, jak wygląda czop śluzowy
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-25 o 13:18 |
|
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu Twój czop był inny, mój inny... Też rodziłam po oksytocynie i śluzowy czop śluzowy odszedł mi już po podaniu kroplówki...
|
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie klikalam na gg z kolezanka, ktora urodzila lekko ponad miesiac temu
![]() na pocieszenie napisze, ze napisala ze polecialo jej juz 20 kilo... miala spora nadwage, tera zmowi ze karmi piersia i samo leci oh przydaloby sie tak zeby samo lecialo z tyg na tydzien
|
#3116 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do materacyka - pewnie że wystarczy, ja bym taki kupiła do łóżeczka Cytat:
widzisz jaka kreatywność? zobaczycie dziewczyny ile jeszccze pomysłów nam wpadnie żeby czegoś nie kupić bo zbędne
|
|||||
|
|
|
#3117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
) to w sumie takie delikatne i naklejki tez ladne )co do materaca nie chce jakiegos mega drogiego wlasnie, taki wlasnie do 100 zl bylby jak na moja kieszen super i tak jeszcze sporo wydatkow przede mna- wozek i fotelik!![]() ps. jak bylam w szpitalu przyszly mi rzeczy od tego sprzedawcy z allegro p77? jakos tak... polecam, wszytkko oprocz pieluch tetrowych tych takich tanich za 1,80..... kupilam te podwojne tkane 10 szt i sa super i 10 szt tych cienkich... szmaty straszne, mysle ze po 1 praniu sie rozleca
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-25 o 13:39 |
||
|
|
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze nie ustaliliśmy na 100% imienia ale jak będzie Łucja to pewnie będziemy mówić do niej po prostu- Łucja, chociaż kto wie....![]() Oglądałam sobie dzisiaj moje stare zdjęcia na płytach, takie sprzed kilku lat i dopadł mnie zły nastrój. Kiedyś mogłam po prostu wsiąść do pociągu i jechać do rodziców, do dziadków np. na miesiąc w czasie wakacji... i nigdy już tak nie będzie, spędzałam tam takie beztroskie chwile, tęsknię za tym ;( Ostatnio u rodziców byłam w zasadzie na 1 dzień w święta, kiedy następny raz będzie - nie mam pojęcia. Na Wielkanoc nie pojedziemy, bo to będzie już dla mnie zbyt męcząca podróż ( 7-8 godz jazdy samochodem), potem urodzę więc też nie, później dzidzia będzie zbyt mała, żeby z nią podróżować tak daleko ( nie wiem czy takie 3 ms dziecko może tak długo w foteliku leżeć, nawet z przerwami-ale pewnie nie)...nie wiem pewnie za rok w święta jeśli będzie taka możliwość, wiadomo- z małym dzieckiem nie ma co jechać na 1-2 dni bo to też jest męczące, my sami moglibyśmy jechać.... ehh no i złapałam doła. Oczywiście bardzo się cieszę, że będę miała mojego maluszka przy sobie, może gdy się pojawi na świecie to inaczej zacznę myśleć... Idę robić barszcz. Nawet nie posprzątaliśmy jeszcze. |
||
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi się marzy, żeby po ciąży tylko cycki zostały
.Cytat:
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-25 o 14:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

Ale jak się tylko coś dzieje, co mnie niepokoi, to od razu chcę się z Wami podzielić tą wiadomością i liczę na pocieszenie, poradę itp. Generalnie, dziękuję że jesteście
nooo słonko sie schowało i wiejeee, a o 9 tak ślicznie świeciło...

Więc jej raczej nic mi nie porwie 
wstałam

tż ma podwójne pierwsze swoje i później moje (bo moje ładniejsze) a ja pozostałam przy swoim
Mi się od dziecka podobało posiadanie podwójnego nazwiska, ale że z ojcem nie utrzymuję kontaktów, to z radością się panieńskiego pozbyłam 

Dobre?
Ja jeśli w końcu kupię Malma z Ikei, to blat na przewijak będę robić u stolarza