|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
[QUOTE=Nusia7;32489794 Gratuluję pielęgnacji, super wynik Choć jakbym miała tyle perfum, to byłoby dla mnie za dużo. A ile masz kolorówki?[/QUOTE] Dzięki Przyznam Ci poniekąd rację z perfumami, bo niektórych praktycznie nie używam np. Magnetism czy Hypnose, a z drugiej strony mam do nich sentyment i szkoda mi się rozstać z nimi Co do kolorówki, to policzę w weekend, ale mam za dużo i cały czas mam w głowie listę co bym chciała mieć![]() Cytat:
Sporo masz perfum Ja własnie w większość zaopatrzyłam się będąc w Anglii. Ceny tam są przystępniejsze, fajnie promocje i inne zarobki.Dzięki Od dawa mnie zastanawia znaczenie Twojego podpisu, a konkretnie liczb?Cytat:
Zapomniałam dodać, że zużyłam szampon Head & Shoulders cytrynowy...Szkoda trochę, że się skonczył
Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2012-02-23 o 21:30 |
|||
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Cuciola zazdroszczę koncertu
Luskap może następnym razem się uda Gani cieszę, że spodobał Ci się przepis. Daj znać, czy smakowało Co do perfum to ja mam zdecydowanie za dużo ![]() TŻ zrzucił z szafki pudełko z lakierami i zbił mi dwa Bell Pastel Palette zielony i Sally Hansen biały z cienkim pędzelkiem do frencha
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam.
Muszę potestować i wreszcie zadecydować co dalej.
|
#2944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nynka, przerąbaną masz teściową, współczuję serdecznie
Cytat:
![]() Przykro mi kochana Na pewno za drugim razem się uda. Ale zrobiłaś tylko jeden błąd? Bo jeśli tak, to nie miała prawa Cię oblać i to jeszcze za taką bzdurę ![]() Cytat:
Może ściągnę sobie tą płytę ![]() Cytat:
A to chyba nic nadzwyczajnego hihi Ojej ). Na pewno następnym razem zdasz Cytat:
![]() Oo, nie, co za tragedia
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-02-23 o 22:02 |
||||
|
|
|
#2945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uśmiałam się przy tym co piszesz, ale widzę że na co dzień to można z nią do nerwicy dojść, współczuję. Oj przykro mi, że się nie udało tym razem. Ale nic straconego, za drugim razem na pewno zdasz. Dobrze Ci szło, poćwiczysz jeszcze trochę, podejdziesz do tego ze spokojem i będzie dobrze. ![]() Mam nadzieję, że się nie poddałaś? Cytat:
|
|
#2946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też kilku zapachów nie używam. Może mamie oddam![]() Cytat:
Już prawie mijają 2 lata od ostatniego egaminu. Wydaje mi się, że ogólnie nieźle jedźiłam i nawet pewnie się czułam za kółkiem, ale egzaminy rozwalają moja psychikę. Za każdym razem wychodziłam stamtąd z płaczem i dlatego cieżko mi się znowu za to zabrać, chociaż obiecuję sobie, że wrócę do tego.
|
|||
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap:
Następnym razem na pewno zdasz ![]() Po południu przyjeżdżają meble do salonu i kuchenka
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-02-24 o 10:59 |
|
|
|
#2948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do teściowej to tak, ma 65 czy 66 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a poza tym zaszłam w ciążę akurat po tym jak zaczęły się poważniejsze kłótnie z nią o pieniądze, że TŻ to ma tak dużo a brat nie ma za co wesela wyprawić to powinien mu dać i siostrze do mieszkania dołożyć bo zamierza sobie kupić jak tak można wtrącać się w czyjeś pieniądze do groma ciężkiego no tym sobie najbardziej u mnie nagrabiła i to w takim momencie kiedy zakładamy rodzinę i też potrzebujemy pieniędzy chociażby żeby dom do porządku doprowadzić żeby jako takie warunki dla dziecka tu były ale jej to nie obchodzi... Cytat:
|
|
#2949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
hosenko super drzwi ile płaciliście jesli można wiedzieć,a widać mieszkanko bedzie super.
|
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Nynka, nie zazdroszczę teściowej, ja ze swoją nie mam takich problemów ale pewnie dlatego ,że nie mieszkamy razem, dzieli nas 25 km
Hosenko ślicznie urządzacie to swoje gniazdko .pochwalę się nowym nabytkiem ,nareszcie kupiłam aparat http://www.optyczne.pl/3587-nowo%C5%..._megazoom.html nie wypróbowałam go na tyle by coś o nim więcej powiedzieć a poza tym nie kupiłam nic kosmetycznego |
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzięliśmy jedne z tańszych, zwłaszcza, że były w promocji - 299zł/szt, ale braliśmy jeszcze ościeżnice. Ściana przy salonie jest strasznie gruba i tam ościeżnica wyszła ok 400 zł Razem za 5 drzwi, ościeżnice, klamki i montaż zapłaciliśmy 3400.Gabipati: remont i robota kosztowała nas wiele - i pieniędzy i wysiłku. Zwlaszcza jeśli chodzi o łazienkę - znalazłam ostatnio moje rysunki, jak kombinowałam, co by tu z nią zrobić, żeby ją powiększyć. Udało się Dzisiaj miałam wolne, ale jutro praca :/ Tzn nie taka typowa w biurze, ale organizujemy Galę i muszę iść służbowo.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-02-24 o 20:35 |
|
|
|
|
#2954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zużyłam krem do rąk Kamill z rumienkiem
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeliczyłam kolorówkę (licząc każdy cień z inglota osobno) i mam wszystkiego 85 Wiele rzeczy bym chciała, ale wiele mam też takich, bez których bym się obeszła Ostatnio udało mi się też posprzedawać kity kolorówkowe, więc trochę zeszłam z ilości. A Ty ile masz?![]() Zużyłam biedronkowy płyn do ust. Na jego miejsce kupiłam ten sam. Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2012-02-25 o 07:28 |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hosenko dziekuje za odpowiedź, nawet nie dużo wyszło ,nie mogę się napatrzeć na te drzwi , |
|
|
|
|
#2957 | ||
|
Zakorzenienie
|
spoko co nie?
![]() Cytat:
![]() fajny aparacik, my z TŻ też mamy w planach kupić sobie jakiś Cytat:
|
|
#2958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki zakup zawsze cieszy ![]() Cytat:
A co to za gala? Długo musisz na niej być?Cytat:
![]() 85 to nie tak źle Ja mam ponad 100. Popołudniu w domu sprawdzę dokładnie, bo nie pamiętam.Masakra. Jeszcze jak doczytałam w klubie, że z rodzeństwem finansowe sprawy są praktycznie uregulowane, to już w ogóle nie mogę zebrać szczęki z podłogi... Jak dobrze, że już się kończy ten ciężki tydzień. Teraz tylko relaks. Wczoraj po pracy TŻ zabrał mnie na kolację, a dziś idziemy na imprezę
|
|||
|
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
o co chodzi z tym klubem?
gabipati super zakup!!!! Nusia7 kolacja pewnie super..... ja to nie wiem kiedy wybiore się do jakiejś restauracji na jakąś romantyczną kolacje Edytowane przez edyta29 Czas edycji: 2012-02-25 o 10:47 |
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie długo - 12-15, ale ja lubię leniwe soboty ![]() Na blogu lakier Bell Glam Wear - przybrudzony granat
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drzwi wejściowe na razie musimy odpuścić. Jak już będzie wszystko gotowe, przygotuję fotograficzną relację z remontu
|
|
#2963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z niecierpliwością czekam na relacje remontowe |
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- a właśnie Hosenko, odnośnie Waszego remontu miałam pytać ale zapomniałam, jakie to kolory w tym pokoju co był fiolet i bodajże beż bardzo mi się to podobało
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a drugie połączenie to beż ("biała czekolada") i brąz ("ziarnko kawy") - mi też się w niektórym świetle wydaje, że domieszka brudnego fioletu w nim jest,
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
carrola, 4 m-ce to strasznie długo! Testy wychodzą po pół roku, a tu tyle czekania! Lynn, szkoda już tej wydanej kasy... może spróbuj jeszcze się za to zabrać. Kurs masz ciągle zaliczony... ale fakt, nerwy są straszne... Też płakałam jak wracałam z TŻw samochodzie... ![]() Hosenko, świetnie to wygląda! Bardzo ładne drzwi! nynka, może teściowej chodzi o to, żeby TŻ spłacił rodzeństwo z mieszkania, bo on dostał je, a reszta musi sama zapracować. Remont to nie to samo co kupowanie mieszkania czy budowanie domu od podstaw. Było to uregulowane przed przepisaniem domu na TŻ? No właśnie, potem doczytałam, że to samo pytanie zadała Koshatka. idę doczytać do klubu. Co do odwyku, to oddałam ostatnio babci na urodziny 2 kremy z Avonu, a wcześniej połowę perfum LBD koleżance i zużyłam próbkę kremu Bioderma Hydrabio legere.
|
|
#2967 |
|
zawsze mam racje
|
Witam,
pozwolę sobie dołączyć do odwyku. Policzyłam dzisiaj część kosmetyków i nie podoba mi się to.
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
witaj kobietko
co sie gromadzi w twoich zbiorach?
|
|
|
|
#2969 |
|
zawsze mam racje
|
Póki co podliczyłam np:
*balsamy i masła do ciała 10 -1 brązujący -9 nawilżających -do tego masło i mini masło z zsk, ale jedno jest jako dodatek do masek, drugie do twarzy czasem, więc nie wiem w jakiej kategorii je liczyć, ale są *odżywki do włosów-8 *szampony - 8 - tu będzie długa droga, szczególnie, że 2 są całkowicie pełne, a kolejne 3 ledwo zaczęte *maski do włosów- 6 - na szczęście dwie z alverde mają tylko po 100 ml, więc pójdą szybciutko * kremy do rąk- 6 - za dużo, ale znowu z jednym bym żyć nie chciała, jeden na jednej umywalce, jeden na 2, następny do noszenia w torebce i jeszcze jeden na szafce nocnej, 4 byłoby idealną ilością *żele do mycia twarzy- 2 i do tego jedna mieszanka do ocm *toniki- 0 *hydrolaty- 2 *kremy do twarzy - 4 ( w tym jeden na dosłownie raz czy dwa) *oleje -3 mini do twarzypo 15 ml - z pestek brzoskwini, z ogórecznika, z pestek arbuza -6 innych - alterra brzoza&pomarańcza (resztka), avocado, 2 razy migdałowy, arganowy, rycynowy *rzeczy do stóp- 4 - 2 sole do kąpieli, krem i sztyf przeciw pękaniu *żele pod prysznic/płyny do kąpieli - 11 (a było ponad 20, więc i tak sukces *sole - jedna z biedronki, kilka w małych saszetkach (nie wiem ile bo nie mam dostępu przez remont do tej szuflady) do tego z 10 dermasel spa(jedno opakowanie na jedną kąpiel)- skusiła promocja w naturze, z tymi mi się nie spieszy, po jednej w tygodniu, tutaj zakup celowy bo były po 4,50 do 7 zł, a w necie są po 19 zł *maseczki -glinki sypane- 3 pudełeczka z zsk -algi w proszku- 2 pudełeczka małe z zsk -w tubkach - 2 -saszetki-strach liczyć, dobre kilkadziesiąt *kremy pod oczy-3 *serum do twarzy-2 *żele z kwasem hialuronowym- 2- jeden z zsk, drugi z apteki *peelingi do ciała-2 *peelingi do twarzy-2 *żele do higieny intymnej- 1 *do tego jakieś dodatki z zks jak l-cysteina, jedwab itd Jeśli o kolorówkę chodzi to cieni najgorzej z lakierami, podkłady mam 2, tusze 3 (w tych dwóch resztki), więc ok. Lakiery muszę zliczyć, ale dziś już brak sił. Podsumowując: najgorzej z: -lakierami do paznokci -balsamami -maseczkami -produktami do włosów -żele pod prysznic I właśnie na te produkty wprowadziłam póki co 4 tygodniowy szlaban od 12 Lutego, potem pozwolę sobię kupić jeden szampon, odżywkę, maskę, balsam, żel pod prysznic, parę saszetek dermiki alabaster(bo bez tej maseczki nie lubię egzystować) i działam dalej w zużywaniu. Czemu kupuję jak tyle mam? bo wolę po dobroci po jednym niż się zaprzeć a potem w szale napaść na każdą drogerię po kolei Dobrze, że są kategorie w których nie mam problemów jak: -hydrolaty -peelingi -rzeczy do stóp Dobre i tyle W tym tygodniu słabo póki co- tylko żel pod prysznic, pójdzie jeszcze resztka odżywki klorane, balsam, ze 2 maseczki w saszetkach. Za to w następnym poleci parę opakowań
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-02-25 o 14:12 |
|
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to nie do końca też tak że on dostał wszystko oni musieli zapracować, TŻ spłaci siostrę, drugi brat też ze swojej części domu i coś tam na mieszkanie będzie już miała, a że rodzice zapewnili im wykształcenie dzięki któremu mogli znaleźć sobie całkiem dobrą pracę chyba też się liczy nieprawdaż? to wszystko jest pokręcone bo oni niczego od TŻa nie żądają tylko teściowa
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

Choć jakbym miała tyle perfum, to byłoby dla mnie za dużo. A ile masz kolorówki?
Przyznam Ci poniekąd rację z perfumami, bo niektórych praktycznie nie używam np. Magnetism czy Hypnose, a z drugiej strony mam do nich sentyment i szkoda mi się rozstać z nimi
Co do kolorówki, to policzę w weekend, ale mam za dużo i cały czas mam w głowie listę co bym chciała mieć

tu już nie ma się z czego odwykować
Tzn nawet nie byłam tego świadoma, po wszystkim mi babka powiedziała(bo egz. była pani) Jak powiedziała, ze błąd, to byłam pewna, ze chodzi jej o nieodpowiedni pas a nie tam o kierunek, choć byłam pewna, ze pas dobry... echh teraz muszę czekać miesiąc aż na następny 

Bell Pastel Palette zielony i Sally Hansen biały z cienkim pędzelkiem do frencha 

Razem za 5 drzwi, ościeżnice, klamki i montaż zapłaciliśmy 3400.