|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
dzien dobry
![]() Mala snilo mi sie ze rodzilas,tzn nie widzialam ale wiedzialam ze rodzisz i jeszcze ktoras z dziewczyn tez juz rodzila, ale nie wiem ktora, a i w ogole sama myslalam ze w nocy tez sie u mnie cos zaczyna z tego wrazenia bo mialam skurcze z bolem na @ dosc czeste, ale udalo mi sie zasnac.co do potomstwa, to sama jestem jedynaczka, wiec chcialabym aby Hania miala rodzenstwo, zawsze myslalam ze jedno po drugim byloby super (ale z kolei teraz widze ze chce sie zregenerowac po ciazy), i ze wzgledow finansowych bede chciala poczekac jakies 3-4 lata, bo na dwa zlobki nie damy rady wyrobic, oplacenie zlobka dla jednego dziecka to polowa mojej pensji. wiec chcialabym poczekac az Hania pojdzie do szkoly (czyli tutaj chyba 4-5 latek). Tikki sliczna ta Wasza Peluska. a co do stricte seksu to my od poczatku nic no Tz uprzywilijowany bardziej, pomagam chlopakowi jak moge dzisiaj rano mnie scigal, ale powiedzialam mu ze najpierw musze zjesc bo Monia jak glodna to zla
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-25 o 10:42 |
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Nie było mnie tu od wczoraj, a tu juz nowy temat i 12 stron do przeczytania
no cóż, postaram sie nadrobić ![]() Więc MELDUJĘ się w nowym temacie
|
#333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Dzisiejsza noc-kolejna beznadziejna, siku z 5 razy, brzuszek twardy, ale jeszcze troszke ![]() Ja zaraz biore sie za odkurzanie a moja mama zabiera Filipka na przejazdzke autobusem do egzotarium i przy okazji podejda na dworzec ogladac pociagi ![]() On jest juz wniebowziety ![]() Asika trzymam mocno kciuki, zeby okazalo sie ze wszystko jest w porzadku! MoniqW trzymaj sie tam kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi sie ze tak.Wyczytalam teraz jeszcze, ze podaje sie przy porodzie antybiotyki z grupy penicylin, czesto znana ampicyline. A ja na oddziale w pracy zawsze wczesniej robie probe uczuleniona na Ampicyline, bo czesto uczula. No i zastanawiam sie czy taki antybiotyk beda podawac czy inny? Jak zdaze w srode podpytac lekarza to zapytam, ale wlasnie nie wiem czy doczekam Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska czy te skurcze ktore masz ostatnio to duzo jeszcze im brakuje do porodowych?
|
|
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie powiem ze nie czuje napiecia z tego powodu A mnie te skurcze wykoncza ![]() Cytat:
![]() Bo przy Filipku mialam tez duzo tych skurczy juz od 20tc, twardnial mi mocno brzus, w trakcie skurczu czulam tez tak jak teraz uczucie goraca na buzi i gorzej mi sie oddychalo...A jak zaczal sie porod to do tego wszystkiego po prostu dolaczyl sie jeszcze bol na @, ktorego sila sie z czasem zwiekszala. A teraz dodatkowo przy takim skurczu mam jeszcze parcie na odbyt i kregoslup krzyzowy a tego nie mialam w tamtej ciazy wiec nie wiem co to moze oznaczac Ale to promieniowanie bolu do krzyza to tak od paru dni...
|
|
#336 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Ewa śpi po karmieniu więc mam chwile dla siebie. Mam nadzieje że małej zostanie już taki tryb "życia" bo nie wiem jak ona, ale ja się wysypiam Karmimy się o 21 , 00 i 04 więc jest super.Cytat:
Ależ tutaj na forum przedporodowe nastroje, trzeba kobitki słuchać intuicji, przygotować sobie wszystko tak, żeby o nic się nie martwić i rodzić Już tylko to Wam zostało ![]() Ja idę oddoić sobie "awaryjne mleczko". Wczoraj zjadłam coś co małej nie spasowało i akurat przydało mi się moje smaczniejsze z lodówki.Ehh wybredne podniebienie mi się urodziło Pozdrawiamy! |
|
|
|
|
#337 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że masz sympatyczne koleżanki na sali, to juz połowa sukcesu ![]() Cytat:
Cziqua jeśli chodzi o golenie to ja staram się chociaz raz w tygodniu ogarniać :P Choć lekko nie jest i prawdziwa to gimnastyka ![]() A jeśli chodzi o seks to takie mamy podejście jak gosia. Dlatego tez pozwoliłam sobie zacytowac poniższą jej wypowiedź:Cytat:
Dodam tylko że na początku ciąży miałam poronienie zagrażające i wtedy się wstrzymywaliśmy a potem jak miałam 3 tygodnie temu twardnienia to też był okres abstynencji żeby dzidzia jeszcze posiedziała a dziś już tę abstynencję zakończyliśmy - w końcu zaczynamy 38 tc Cytat:
|
||||
|
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzień dobry ![]() ja już z rana byłam na zakupach, weszłam raptem do trzech sklepów, bo byłam w cukierni, jarzynowym i po wędlinę, i jak wróciłam to musiałam się położyć, bo tak się umęczyłam teraz czeka mnie odgruzowanie domu i gotowanie obiadku- łazanki będą
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
mój tż od rana robi szafe komodora dla małego
I już od rana mnie siostra zdenerwowala z telefonem czy moj tż nie moglby przywiesc takiej komody 3 regalowej którą mają zabrac dla siebie no ale bez przesady niedośc ze czlowiek daje to jeszcze dźwigaj to i im zawies a szwagier gówno robi zrobili z niego kaleke a moj jak odmówi to najgorszego z niego robią już mam tego po dziurki w nosie !!!
|
#340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Gratuluję kolejnym mamusiom Ja mam nadzieję, że moje dziecko jeszcze posiedzi przynajmniej do czasu az mi katar minie Normalnie noce to masakra, nie mam czym oddychać i nie wyobrażam sobie rodzić w takim stanie |
|
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
Wizażowe kciuki podziałały
Jestem w domku i wszystko jest w jak najlepszym porządku Dzidziolek jeszcze się nie pcha na świat Dziękuję
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Monia no to nieźle... ciekawi mnie czy miewasz czasami prorocze te sny??? hihi..
mam nadzieję, że miałam lekki poród ![]() Aguśka Kurcze... może to są już sygnały, że godzina zero nadchodzi... może faktycznie to już się zaczyna powoli.... bo gdzieś mi się obiło, że te krzyżowe bóle zaczynają się kilka dni przed porodem nawet... Ja ma przy tych skurczach mocne kłucie w szyjce... w ogóle mam wrażenie że mam w nią wbitą dużą igłę tak mnie coś tam kuje a jak mały tam kopnie to aż piszczę ![]() Co do potomstwa...to ja chcę jeszcze na pewno... jedyne co to boję się, że mi się powtórzą te twardnienia... Ja wzięłam się za ścieranie kurzu z komody i miałam na tym zakończyć...bo wczoraj miałam masakrę ze skurczami i bólami... ale jak zaczęłam tak starłam kurze w całym mieszkaniu ...i wypolerowałam całą kuchnię... i nadal coś bym porobiła chociaż dziś też mam wariację... Mam smaka na słodkie i chyba...coś upiekę za raz....bo w domu mam tylko czekoladki z alkoholem...a nie mam na nie smaka...
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dzieweczki
Ja już po wizycie i w miarę jest OK - szyjka się trochę skróciła, ale zamknięta więc nie jest źle... przesunęła się tylko bardzo do tyłu przez tego mięśniaka. A mięśniak urósł od grudnia tylko 4mm więc jestem przeszczęśliwa... Wyniki badań krwi powiedziała, że rewelacyjne Hania rozwija się dobrze... następna wizyta za 2,5tygodnia i wtedy będziemy już planować kiedy cięcie...Gin dała mi jasno do zrozumienia, że jest duże prawdopodobieństwo, że Hania na Wielkanoc może być już z nami Z jednej strony się cieszę, z drugiej troszkę martwię czy to nie za wcześnie... |
|
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja sie melduje ze jestem z Wami
Ivonka! Gratuluje i witam serdecznie Ewunie na naszym swiecie Jest przesliczna, Ty rowniez wygladasz kwitnaco! Konia, gratuluje Czekam na zdjecie Kajuni i wiecej informacji No i widze za Aaagga sie rozpakowala, rowniez gratuluje sporego Dominisia i doczytuje dalej jak tam porod!
|
#346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zupke ogorkowa ugotowalam.
Mama z Filipkiem pojechali, zjem i biore sie za odkurzanie ![]() gkatarzynka super wiesci z wizyty! Cytat:
A ta wydzielina wodnista to mowili Ci co to moze byc? No bo wody plodowe nie uciekaja wiec co to jest? Cytat:
no zobaczymy wszystko wyjdzie "w praniu" jak to sie mowi ![]() Widze, ze Ciebie tez rozpiera energia ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- desia
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Desia chyba wypoczęta po Karpaczu
energią aż bije ![]() Ja wstawiłam pranko i byłam w sklepie po same dobre rzeczy typu rogalik w czekoladzie, chałwa, soczek vitaminka i bananowy
|
#348 |
|
Rozeznanie
|
To muszą być upławy, bo wszystko według badania wyszło w porządku. Mam brać Clotrimazol globulki dopochwowo. I zobaczymy czy coś się zmieni z tymi upławami.
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() desia desia bo my tu juz do rodzenia gotowe
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie skończyłam smażyć wątróbkę a potem sobie zrobię sałatę w śmietanie bo tak za mną chodzi
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#351 | |||
|
Gang Iren
|
Kurcze na godzinke tylko do domu przyszlam i znowu trzeba wyjsc,tym razem odebrac Wiki ze szkoly.Troche pogadalam z mamami o sprawach komunijnych,zakupy po drodze i zanim sie zakulalam do domu to zostala mi godz na odpoczynek.I znowu poltorej godz marszu mnie czeka.
Cytat:
Tez planuje rozek,albo rozek z kocyka,a na lato jakis spiworek kupie. A masz podejrzenia co Ewci nie podeszlo? Cytat:
Cytat:
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, my nie mozemy sie dzis z łożka zwlec
ale mam ochote na jakiegos dobrego batona np marsa, wiec musze ruszyc tyłek i isc do sklepu, łazienka sie do mnie uśmiecha, a TZ niby mi dzis obiecał ze zlozy łóżeczko, ale dzis stwierdzil ze nie ,bo musi najpierw okna umycJolka, adaikaka ale macie sliczne i duze brzuszki ))Ja za dresami tez nie przepadam, wole getry i tunike niby sie mieszcze w sukienki ,tuniki i bluzki z przed ciazy, ale szkoda mi je rozciagac i chodze w 3-4 takich ktorych mi juz nie żal )Co do kolejnego potomstwa jednoznacznie sama nie wiem...wypowiem sie za rok ![]() Nogi depiluje co drugi dzien,ale tak gdzie sięgne jako ze ja goraca kobita to ociplacza nie hoduje i co drugi dzien w miare dokładnie gole, a tearz tym bardziej ,bo boje sie ze jakbym zaczela rodzic i taka nieoagrnieta pojechala do szpitala, to by mi źle z tym było![]() nawet manicure i pedicure robie regularnie tak na wszelki wypadek, co drugi dzien sie peelenguje nawet ![]() u nas sexu brak od poltora miesiaca, radzimy sobie inaczej i jakos to jest![]() na obiad dzis ziemniaczki, bigos i jajo sadzone czyli obiad dla leniwych
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
A ja z tych emocji, to prawie zemdlałam.... i teraz leżę sobie, a mój Mąż gotuje obiadek... co się niegdy nie zdarzało, bo On ma dwie lewe ręce do gotowania i woli zmywać.... a dziś się przejął.... i chyba powoli dociera do Niego to, że za miesiąc Maleńka już może być gotowa do wyjścia....
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę uzgodnić z tż czy w końcu jedziemy na wakacje w sierpniu czy nie bo jak się nie określi dokładnie to znowu nam terminu zabraknie żeby rezerwować
|
|
|
|
#355 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie dość, że córeczka daje mi się we znaki-kopie i rozpycha się jak szalona tuż po tym jak się położę do łóżka przez min pół godz. Jest to nieprzyjemne i bolesne, w ciągu dnia też często się rozpycha, ale nie nie jest to nieprzyjemne, robi się takie dopiero w nocy po całym dniu gdy już jestem zmęczona i obolała-a może ona wtedy rozpycha się bardziej, nie mam pojęcia![]() O ok 5 rano, obudziły nas hałasy z podwórka...Myślałam, że jacyś gówniarze wracają z nocnej imprezki i robią specjalnie hałas, a to okazało się być okropną awanturą pod oknami, pomiędzy kilkoma mężczyznami, były tam jeszcze jakieś dziewczyny, jedna zaczęła płakać...Wydzierali się strasznie, wykłucali o coś, jedni stali pod oknami, drudzy byli w mieszkaniu i wyglądali i kłucili się z okna...Irlandczycy to byli, nie wiem o co chodziło bo niemal nic nie zrozumiałam z ich jazgotu, ale trwało to z 40 minut! Wyglądało to bardzo poważnie i nie wiem, czemu nikt nie wezwał gardy, ale w końcu się rozeszli....a my nie mogliśmy już długo zasnąć Z kolei dziś pod oknami w trawniku lerzą sobie pięknie 3 kolejne pampersy wraz z zawartością, gdyż nasi nowi sąsiedzi z góry wyrzucają je beztrosko przez okno Już raz wyrzucili nawet cały worek smieci, zużyte torebki po herbacie itp. Nie wiem, jak można mieć taki tupet???? Pewnie dlatego przez te pampersy sąsiedzi z dołu zaczepili raz Tż i pytali jak tam żona, i na kiedy mam termin bo może myśleli że to MY je wyrzucamy??? Ło, matko |
|||
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mialas nocke ![]() A to rzucanie pieluch i smieci przez okno to bez komentarza ![]() Uciekam poodkurzac:
|
|
#357 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie ze wszystko dobrze. Ja tez wrocilam ze szpitala. Mialam KTG - wyszly lekkie skurcze, ale ja ich nie czuje Rozwarcie dalej 2.5 cm wiec mnie lekarz wypuscil do domu. Mam wrocic jak sie zacznie porod ![]() Cytat:
* Tez mam dzisiaj bigos od mamy, ale zjemy z chlebkiem - bez ziemniakow ![]() Cytat:
|
|
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię jakoś ostatnio mniej ruchliwe
i brzuch mi o dziwo mniej twardnieje. Za to katar nadrabia za wszystkie dolegliwości
|
|
|
|
#360 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Spadam w trase.Ale mi sie nie chce...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

no Tz uprzywilijowany bardziej, pomagam chlopakowi jak moge
no cóż, postaram sie nadrobić 

Wydaje mi sie ze tak.
aby tych zmartwień było dla Nas jak najmniej aby końcówka była szczęśliwa a rozwiązanie piękne i wymarzone i9 za zdrówko maluszków!

a może zoofili nie chce uprawiac i z wielorybem się kochac
a szwagier gówno robi zrobili z niego kaleke a moj jak odmówi to najgorszego z niego robią 

Już raz wyrzucili nawet cały worek smieci, zużyte torebki po herbacie itp. Nie wiem, jak można mieć taki tupet???? Pewnie dlatego przez te pampersy sąsiedzi z dołu zaczepili raz Tż i pytali jak tam żona, i na kiedy mam termin bo może myśleli że to MY je wyrzucamy??? Ło, matko