Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 09:44   #3691
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
masakra 2-3 litry wody no nic. trzeba bedzie tyle pic....... Pojade dzis po zgrzewki 2 wody i bede miała na 6 dni. heh......

Ja wogole pije mało. I wiesz co? czuje sie jakbym była obrzeknieta bonawet mi sie stopki wibijają w noge..... nie mówiąc ze ciało inne....i nawet twarz taka opuchnięta zwlasczza jak rano wstaje.....

ja niewiem ile % mam rozrzedzenia krwi ale pewnie tez za mało......

.
Ja nie jestem w stanie tyle wypić dziennie. Ale pocieszę Cię, liczą się wszystkie płyny, nie tylko sama woda. Moja gin mi mowila, ze jesli wody nie lubię, to ziołka, soki, herbata, cokolwiek, co z powodu przepływ płynów w organizmie.
Ja dodaje do wody sok z cytryny i lepiej mi idzie picie. W sumie najwięcej piję w pracy, bo jest tam bardzo sucho, więc od poniedziałku ruszam pełną parą.
Prince, a może dużo wody Ci się odkłada i stąd ta opuchlizna?

% rozrzedzenia krwi jest na podstawowych wynikach morfologii, sprawdz

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
ale mi chyba też się należy. Niby piję kawę, herbatę, wodę z sokiem, jem jogurty, serki homogenizowane, zupy i owoce, ale czasem mam wrażenie, że tej wody też za mało.

Edit:
Prince - skoro masz obrzęki, to pijesz o wiele za mało! I koniecznie powiedz o nich ginowi, bo do upałów daleko i trzeba coś z tym zrobić. Tylko pij często po kilka łyków, bo duże ilości jednorazowo obciążają nerki.
Maciejka, może nie tak za mało, przyjrzyj się tematowi.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Ja powoli szykuje się na to połówkowe, już się doczekać nie mogę
To dzisiaj ???
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:47   #3692
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

To dzisiaj ???
dzisiaj

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:55   #3693
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

nie było mnie tu od wtorku a tu 30 stron do nadrobienia

we wtorek w nocy dostałam takiego krwotoku, że wylądowałam w szpitalu, gdzie okazało się że mam krwiaka na macicy, który rosnąc odkleja łożysko w środę w nocy tak samo się stało i tylko czekaliśmy aż przestanie by później sprawdzić czy dzidzia żyje ordynator był okropny, każda jego gadka na obchodzie mnie dobijała... gdy mu powiedziałam że krwawienie ustało to usłyszałam: "i co z tego, i tak może pani jeszcze krwawić, wtedy zrobimy zabieg" byłam załamana (jeszcze do tego jak się człowiek napatrzy na te różne przypadki na oddziale to ma dość).
Całe szczęście wczoraj miał dyżur mój lekarz, zbadał mnie i powiedział że na razie cech krwiaka nie widać, a dzidziuś żyje i lepiej jak będę leżeć plackiem w domu w miłej atmosferze niż tam. Więc wczoraj po południu mnie wypisali i leżę cały czas i biorę lutkę pod język.

Trzymajcie kochane kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.
Przepraszam ale raczej nie dam rady was nadrobić, bo naskrobałyście ponad 30 stron! a jeszcze jestem trochę słaba
Wspolczuje, trzymaj sie, bedzie dobrze. Odpoczywaj jak najwiecej

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:06   #3694
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Maciejka, może nie tak za mało, przyjrzyj się tematowi.
Ja wiem, że liczą się wszystkie płyny , ale na pewno nie uzbierałabym z tego 3 litrów. Dzisiaj mi zimno, więc na pewno będę je uzupełniać ciepłymi herbatkami.

Agunia - badanie już niedługo, dasz radę.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Z udziałem teściowej to podobno nie wizyta, tylko wizytacja, chociaż oczywiście można trafić lepiej. Udanego popołudnia.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:21   #3695
blueberry88
Zakorzenienie

Dzień dobry, witam radośnie, choć do 2.30 nie mogłam zasnąć, myśląc o studiach
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Co sądzicie o takich kolorach ścian w pokoju maleństwa? http://regiodom.pl/portal/sites/regi...ranzacja-1.jpg
Dla mnie trochę za ciemny kolor. Na zdjęciu wygląda ładnie, ale tylko jak masz naprawdę dobrze nasłoneczniony pokój. Ja bym u siebie nie ryzykowała.

chmielinka, kochana leż! Leż i jeszcze raz leż! Co za durny koleś - tak się już zdarza, że takowe przypadki chodzą po świecie

Cytat:
moja mama ma dzis urodziny, prawie zapomniałam

i musze sie przyznac. ja niepije od jakiegos czasu znowu wody. Masakra....
pije tylko kilka łykow..... w ogóle malutko pije.....
zlejcie mnie toporkiem bym sie poprawiła, ile tej wody tzreba w ciązy dziennie pic? i jaka pijecie?
Ja nie rozstaje się z butelką... Jak to brzmi

Cytat:
dzisiaj
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:21   #3696
chmielinka
Zadomowienie

kathrinaaaaa
Paula SHIN
agunia82
modnisia86
Maciejka__
prince_polo
izasz-b
blueberry88

dziękuje wam za wsparcie. Oczywiście leżę plackiem, nic nie robię. Tak się tam w szpitalu strachu najadłam, że nic mnie nie pokusi żeby wstać. A co do tego ordynatora to nie był tylko jeden taki tekst do mnie... w ogóle dziwię się jak taki człowiek może być "szefem" takiego oddziału. Niby człowiek wie, że nie powinno się brać takich słów do siebie, jednak w takiej sytuacji jest to trudne.
Ale wiecie jak się cieszę, że jestem w domu... dla maleństwa ścierpię wszystko

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-02-25 o 10:23
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:22   #3697
pumas
Zakorzenienie

A wiecie co mój tż wymyślił pod moją nieobecność? Nie mogę tego pojąć. Dał mamusi swojej klucze do naszego mieszkania i mamusia przyjeżdżała nie wiedzieć po co...

Aga, powodzenia, zobaczysz, że będzie wszystko dobrze i wrażenia wspaniałe

Ja dzisiaj chyba cały dzień spędzę w łóżku, przeziebienie musi mi minąć, bo w poniedziałek MUSZĘ BYĆ W PRACY (ważne osobistości przyjeżdżają ze świata...). Błagam o jakieś sposoby na polepszenie mojego stanu

Ah i wiecie co, nie wiem jak to możliwe, ale dostałam więcej wypłaty tylko z powodu weekendu na L4 - możliwe?
Stary 2012-02-25, 10:24   #3698
blueberry88
Zakorzenienie

A nas obiad zaprosiła moja mama - będą roladki z serem - takie sobie zamówiłam
A wcześniej odwiedzimy największy dziecięcy w mieście - jeszcze tam nie byłam

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
A wiecie co mój tż wymyślił pod moją nieobecność? Nie mogę tego pojąć. Dał mamusi swojej klucze do naszego mieszkania i mamusia przyjeżdżała nie wiedzieć po co...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:26   #3699
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Kobietki
No to mamy weekend Jest plus można się pobyczyć no i na naszym wąteczku jest spokojniej. Znaczy, że w końcu będę na bieżąco
Póki co jedziemy na zakupy

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:38   #3700
depoison
Zadomowienie

chmielinka, ale miałaś 'przygody', biedna

Cytat:
zlejcie mnie toporkiem bym sie poprawiła, ile tej wody tzreba w ciązy dziennie pic? i jaka pijecie?
We wtorek pierwszą rzeczą, o jaką zapytała mnie położna (ktg mi włącza i krew pobiera) było, ile piję. Mówię, że ja ten typ, co to cały dzień potrafił przeżyć na kubku porannej kawy, ale teraz STARAM się wypijać około 2 litrów płynów dziennie - i uznała to za odpowiedź satysfakcjonującą.
Robię sobie tabelki (co uznała za świetny pomysł, skoro nie mam odruchu picia) i wypisuję w nich pozycje, jak
sok
sok
woda
woda
herbata
herbata
inne
inne (inne to np. jogurt pitny, zupa)

Tabelka podzielona jest na dni tygodnia i zawsze jak coś wypijam, to w odpowiedniej rubryce stawiam 'ptaszka'. W przeciwnym razie na pewno piłabym mniej, bo, jak wspomniałam, ja prawie nie odczuwam pragnienia, od lat, choćby najcieplej było
Może też powinnaś coś takiego zrobić? Kartka papieru, 3 minuty pisania, przykleić na lodówkę i już

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:43   #3701
natee
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny

we wtorek w nocy dostałam takiego krwotoku, że wylądowałam w szpitalu, gdzie okazało się że mam krwiaka na macicy, który rosnąc odkleja łożysko w środę w nocy tak samo się stało i tylko czekaliśmy aż przestanie by później sprawdzić czy dzidzia żyje ordynator był okropny, każda jego gadka na obchodzie mnie dobijała... gdy mu powiedziałam że krwawienie ustało to usłyszałam: "i co z tego, i tak może pani jeszcze krwawić, wtedy zrobimy zabieg" byłam załamana (jeszcze do tego jak się człowiek napatrzy na te różne przypadki na oddziale to ma dość).
Całe szczęście wczoraj miał dyżur mój lekarz, zbadał mnie i powiedział że na razie cech krwiaka nie widać, a dzidziuś żyje i lepiej jak będę leżeć plackiem w domu w miłej atmosferze niż tam. Więc wczoraj po południu mnie wypisali i leżę cały czas i biorę lutkę pod język.

Przepraszam ale raczej nie dam rady was nadrobić, bo naskrobałyście ponad 30 stron! a jeszcze jestem trochę słaba
matko kochana cośty przeszła jak mi Ciebie żal ale cale szczescie skonczo sie dobrze, teraz tylko lezec!!! Trzymam z całych sił
Cytat:
dzisiaj
no to czekamy z niecierpliwościa
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki
No to mamy weekend Jest plus można się pobyczyć no i na naszym wąteczku jest spokojniej. Znaczy, że w końcu będę na bieżąco
Póki co jedziemy na zakupy
udanych zakupow
ja tez jade ogladac komode i biurko

buziaki dla Was wszystkich i udanej soboty Kochane mamuśki

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:46   #3702
pumas
Zakorzenienie

Depoison, dobry pomysł z tą tabelką.
Stary 2012-02-25, 10:53   #3703
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam weekendowo

Cytat:
Napisane przez karolka333 Pokaż wiadomość
Hej laseczki ja tez mam stresa okropnego jak czytam o tych ruchach co czujecie to az lezka mi sie kreci ja nie czuje nic a to juz 20 tydzien i druga ciaza wiec powinnam czuc, ale moze lubi duzo spac za 2 tyg usg oby bylo tylko wszystko dobrze
Spokojnie Kochana. Na pewno wszystko jest w porządku.

Cytat:
Podobno dzieciaczki spokojne w brzuchu, później są demonami I na odwrót
Raczej nie Znam kilka przypadków dzieci szalejących i w brzuszku i poza nim.

Cytat:
No to ja mogę mieć cały czas spokojne maleństwo

I niech ma dołeczki po tatusiu
Ooo dołeczki są słodkie. Sama mam Ale nie takie bardzo głębokie niestety.

Cytat:
A moje wymagania to uroda i figura po mamusi, a inteligencja po mamusi i tatusiu połączona po tatusiu ząbki i ścisły umysł i starczy
Jej, ale wymagania Ja ie mam w sumie żadnych. Jestem po prostu ciekawa, jaki on będzie.

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Wy to macie wymagania ja sie tylko martwię po kim dziecko nos dostanie - bo ani małża ani mój dobrze nie rokuje
Ooo u mnie nochal jest duży Lepiej niech ma po tatusiu albo po dziadkach.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nie ma szans żebym Was nadrobiła

Wróciłam z urodzin-było super Atmosfera naturalna, tematy dzieciowo-ciążowe też się pojawiły, ale nie sądzę by ktoś był skrępowany. Nie było czym się martwić na zapas-no ale ja już tak mam
No to fajnie!

Cytat:
Co sądzicie o takich kolorach ścian w pokoju maleństwa? http://regiodom.pl/portal/sites/regi...ranzacja-1.jpg
Myślę, że stanowczo za ciemne Już w wielu miejscach czytałam, że kolory w pokoju dzieciątka powinny być pastelowe, uspokajające.

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
i jeszcze czuję jak dostaję takie kopniaki ??? w dół brzucha - chyba w szyjkę macicy od środka - to już jest prawie bolesne... taką mam silną dzidzię
miłych snów. mam nadzieję, że do jutra minie mi katar...
U mnie to samo. Normalnie aż mnie czasem boli tak jakby pęcherz albo szyjka od strony macicy.
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Jak sliczniutki kawaler pogratulowć

ubranka bardzo fajne
Dziękujemy!

Cytat:
cześć dziewczyny

Biedactwo Współczuję bardzo Leż Kochana plackiem, a krwiak na pewno się wchłonie
Co za burak z tego ordynatora
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 10:58   #3704
Linka25
Zakorzenienie

chmielinka
współczuję bardzo, ale to na pewno przejściowe trudności
będzie dobrze tylko leż, leż i jeszcze raz leż
całusy !!!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:09   #3705
hanjah
Zakorzenienie

Mój mąż właśnie wraca z pracy do domu Ma jakieś problemy z żołądkiem Boję się żeby to nie był jakiś wirus Mam dla niego tabletki, ale nie wiem jak chronić siebie i Dorotkę Tych tabletek ja w ciąży brać nie mogę... Póki co dobrze się czuję, po tych witaminach dla kobiet w ciąży to raczej mam problemy z wypróżnianiem... wystarczy jak będę dużo pić żeby w razie czego się nie odwodnić? Jakby co to będę się ratować colą i bananami-miałam tak raz jak jeszcze karmiłam piersią...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:14   #3706
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witam z kawą, bo ja nie zamierzam się odzwyczajać. Od połowy czwartego miesiąca na jedną dziennie sobie pozwalam i jak po trzecim mówiłam ginowi, że ciągnie mnie do kawy, to zalecił wstrzymanie się jeszcze przez dwa tygodnie. Wcześniej mnie nie odrzucało, ale bałam się o maleństwo i żeby nie zwracać na siebie uwagi, to w pracy przez pół dnia piłam jedną lurę (czasem nawet nie do końca), a w domu odstawiłam zupełnie.
.
Dziwne Dostałam od mojej gin poradnik żywieniowy i tam pisze, że spokojnie 2 kawki dziennie można pić. Oczywiście nie za mocne.

Cytat:
To bardzo źle Popraw się szybciutko! Piję wodę źródlaną.
Staram się wypijać około 2,5-3 l płynów dziennie (woda, soki, mleko, zupa)

Cytat:
Ja niestety jestem przeziębiona tak konkretnie, a L4 kończy mi się jutro i co tu zrobić. Pewnie cały dzień spędzę w łóżku, o matko.
Oj to zdrówka życzę

Cytat:
Ja wogole pije mało. I wiesz co? czuje sie jakbym była obrzeknieta bonawet mi sie stopki wibijają w noge..... nie mówiąc ze ciało inne....i nawet twarz taka opuchnięta zwlasczza jak rano wstaje.....
Kurcze, to chyba z powodu małej ilości wody. To może być sygnał, że nerki źle pracują Koniecznie powiedz o tym ginowi.

Cytat:
Treść usunięta
Moja tak samo

Cytat:
dziękuje wam za wsparcie. Oczywiście leżę plackiem, nic nie robię. Tak się tam w szpitalu strachu najadłam, że nic mnie nie pokusi żeby wstać. A co do tego ordynatora to nie był tylko jeden taki tekst do mnie... w ogóle dziwię się jak taki człowiek może być "szefem" takiego oddziału. Niby człowiek wie, że nie powinno się brać takich słów do siebie, jednak w takiej sytuacji jest to trudne.
Ale wiecie jak się cieszę, że jestem w domu... dla maleństwa ścierpię wszystko
Będzie dobrze Kochana! Tylko leż cierpliwie.

Cytat:
O matko... Ale bym zrobiła awanture mojemu, gdyby wpadł na taki super pomysł.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A nas obiad zaprosiła moja mama - będą roladki z serem - takie sobie zamówiłam
Zazdroszczę Moja mama mieszka daleko, a teściowa, chociaż mieszka po sąsiedzku, prawie wcale nie zaprasza nas na obiady Dość dziwny z niej człowiek...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
.
Robię sobie tabelki (co uznała za świetny pomysł, skoro nie mam odruchu picia) i wypisuję w nich pozycje, jak
sok
sok
woda
woda
herbata
herbata
inne
Fajny sposób. Ja mam trochę inny. Rano wlewam do szklanki sok albo mleko, a do drugiej wodę. Jak wypiję, wlewam znów to na co mam ochotę (sok lub mleko), a wodę w szklance uzupełniem przez cały dzień
Stary 2012-02-25, 11:17   #3707
prince_polo
Zakorzenienie

:[/QUOTE]

Cytat:

Ja dzisiaj chyba cały dzień spędzę w łóżku, przeziebienie musi mi minąć, bo w poniedziałek MUSZĘ BYĆ W PRACY (ważne osobistości przyjeżdżają ze świata...). Błagam o jakieś sposoby na polepszenie mojego stanu
kuruj sie!!
a co do tesciowej to

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
We wtorek pierwszą rzeczą, o jaką zapytała mnie położna (ktg mi włącza i krew pobiera) było, ile piję. Mówię, że ja ten typ, co to cały dzień potrafił przeżyć na kubku porannej kawy, ale teraz STARAM się wypijać około 2 litrów płynów dziennie - i uznała to za odpowiedź satysfakcjonującą.
sok
sok
woda
woda
herbata
herbata
inne

Tabelka podzielona jest na dni tygodnia i zawsze jak coś wypijam, to w odpowiedniej rubryce stawiam 'ptaszka'. W przeciwnym razie na pewno piłabym mniej, bo, jak wspomniałam, ja prawie nie odczuwam pragnienia, od lat, choćby najcieplej było
Może też powinnaś coś takiego zrobić? Kartka papieru, 3 minuty pisania, przykleić na lodówkę i już
dobry pomysł. Musze sobie taka zrobic!!!!!! bo ja serio mało pije i niemówie tutaj o wodzie....... ale ja mam tak w zimie. Latem biegam z butlą non stop......

a jak zaczne pic duzo to juz w ogole bede na kibelku siedziec ciagle teraz co chwile latam a co dopiero jak sie za siebie wezme......

własnie pije wode i jem Prince polo

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:17   #3708
Linka25
Zakorzenienie

hanjah może to zwykła niestrawność?
Nie martw się na zapas, my w grudniu trochę mieliśmy stracha bo mąż miał anginę, a ja byłam w 10 tc. ... Na szczęście ja wtedy dużo godzin spędzałam w pracy, spaliśmy osobno i nie zaraziłam się.
Unikaj męża
Stary 2012-02-25, 11:19   #3709
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

O matko... Ale bym zrobiła awanture mojemu, gdyby wpadł na taki super pomysł.

No.... ja się dowiedziałam o tym przypadkiem wczoraj, gdy mi mówiła, że była u mnie i widziała to czy tamto, w sensie maskotkę i ciuszki. Ciuszki są schowane w szafie, a maskotka w sypialni. Zrobiłam wielkie oczy i dopiero tż pozniej się przyznał, że dał mamie klucze, ale nie umiał wyjaśnić po co.
Stary 2012-02-25, 11:19   #3710
prince_polo
Zakorzenienie

kurde nie wszystko mi zacytowało

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:22   #3711
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
No.... ja się dowiedziałam o tym przypadkiem wczoraj, gdy mi mówiła, że była u mnie i widziała to czy tamto, w sensie maskotkę i ciuszki. Ciuszki są schowane w szafie, a maskotka w sypialni. Zrobiłam wielkie oczy i dopiero tż pozniej się przyznał, że dał mamie klucze, ale nie umiał wyjaśnić po co.

Oooo... nie wiem czy mój TŻ czy by uszedł z życiem po czymś takim
Stary 2012-02-25, 11:23   #3712
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mój mąż właśnie wraca z pracy do domu Ma jakieś problemy z żołądkiem Boję się żeby to nie był jakiś wirus Mam dla niego tabletki, ale nie wiem jak chronić siebie i Dorotkę Tych tabletek ja w ciąży brać nie mogę... Póki co dobrze się czuję, po tych witaminach dla kobiet w ciąży to raczej mam problemy z wypróżnianiem... wystarczy jak będę dużo pić żeby w razie czego się nie odwodnić? Jakby co to będę się ratować colą i bananami-miałam tak raz jak jeszcze karmiłam piersią...
Nie wiem co Ci doradzić... Miejmy nadzieję, że to jednak nie jest wirus. I że się z Dorotką nie zarazicie...Trzymam kciuki
Stary 2012-02-25, 11:24   #3713
Linka25
Zakorzenienie

A my w końcu urządzamy mieszkanie, kończymy. Remont był u nas w lato a teraz kupujemy ostatnie meble
Stary 2012-02-25, 11:25   #3714
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
cooo

a ja co do picia pije dużo, zawsze lubiłam wode, my z TŻ nawet nie lejemy do szklanek bo nie ma sensu, mamy w pokojach butalki 1,5l kazdy swoja i ciagniemy z gwinta
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:26   #3715
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam weekendowo

zanim przeczytam co u Was to napisze co u mnie, nasz synek pozostał synkiem, znowu pokazał klejnoty rozrabiał strasznie na usg wszystkie parametry w normie u mnie też ok, wszystko pozamykane czyli kaszel nie zaszkodził jest większy niż wiek ciąży więc mogę urodzić wcześniej, ma już ponad 400 gram mały urósł bardzo a mi przybyło tylko pół kilo,
ahh moje kochane słoneczko
ale jestem szczęśliwa

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-02-25 o 11:28
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:26   #3716
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Musiałaś być w ciężkim szoku
I co? Zabierze Jej te klucze?

Zapisaliśmy się do szkoły rodzenia Na maj. Zajęcia w soboty.
Stary 2012-02-25, 11:28   #3717
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Jak będzie bardzo źle się czuł to rzeczywiście go odizoluję Na szczęście mam gdzie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hanjah może to zwykła niestrawność?
Nie martw się na zapas, my w grudniu trochę mieliśmy stracha bo mąż miał anginę, a ja byłam w 10 tc. ... Na szczęście ja wtedy dużo godzin spędzałam w pracy, spaliśmy osobno i nie zaraziłam się.
Unikaj męża
Mam nadzieję, że to nie wirus... a jeśli to czy to może tak nagle złapać? Wczoraj czuł się dobrze, w nocy też nie wstawał... a w pracy kilka razy biegusiem do wc musiał... a że pracuje przy produkcji żywności to musiał się zwolnić żeby nikogo nie pozarażać. Od jutra ma 4 dni wolne, także jak coś to będzie miał czas się wykurować. Dam mu tabletkę-odpowiednik polskiego stoperanu więc powinno być ok.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Nie wiem co Ci doradzić... Miejmy nadzieję, że to jednak nie jest wirus. I że się z Dorotką nie zarazicie...Trzymam kciuki
Idę sobie od razu przygotować dzbanek wody w razie czego Piszecie o piciu w ciąży, a ja to tak może litr-półtora dziennie tylko wypijam
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:28   #3718
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
A my w końcu urządzamy mieszkanie, kończymy. Remont był u nas w lato a teraz kupujemy ostatnie meble
Remontów nie lubię ale urządzać wnętrza jak najbardziej. Ja jestem na etapie urządzania pokoju dla dziecka to znaczy zamówiłam meble na wymiar ( szafę) i szukam jakiegoś małego spania ale i tak nie mogę się doczekać lata kiedy kupie łóżeczko dla szkraba
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:29   #3719
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja lubię takie zakupy Planowanie, wybieranie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witam weekendowo

zanim przeczytam co u Was to napisze co u mnie, nasz synek pozostał synkiem, znowu pokazał klejnoty rozrabiał strasznie na usg wszystkie parametry w normie u mnie też ok, wszystko pozamykane czyli kaszel nie zaszkodził jest większy niż wiek ciąży więc mogę urodzić wcześniej, ma już ponad 400 gram moje kochane słoneczko
ale jestem szczęśliwa
Wspaniale No to duży chłopczyk z Maluszka
Stary 2012-02-25, 11:31   #3720
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witam weekendowo

zanim przeczytam co u Was to napisze co u mnie, nasz synek pozostał synkiem, znowu pokazał klejnoty rozrabiał strasznie na usg wszystkie parametry w normie u mnie też ok, wszystko pozamykane czyli kaszel nie zaszkodził jest większy niż wiek ciąży więc mogę urodzić wcześniej, ma już ponad 400 gram mały urósł bardzo a mi przybyło tylko pół kilo,
ahh moje kochane słoneczko
ale jestem szczęśliwa
Gratuluję
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości