Biedronka - produkty godne polecenia cz. XIII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 12:38   #1081
As_kaa
Raczkowanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XIII

Dziewczyny, a jak z pieczarkami w Biedronce? są na wage luzem czy pakowane na tacce jakos?
As_kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:40   #1082
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
u mnie w kilku biedronkach do ktorych chodzę też jest na stałe. ale wędzona nie pieczona uwielbiam ten smak więc kupuję od czasu do czasu i nie zdarzyło mi się ze go nie ma :P
ja do waszego klubu nie dołącze wręcz chciałabym przytyc ze 3 kg:P, ale co bym nie jadła jest to nieosiągalne
QUOTE=Gofrzyca;32531534]ja tak miałam całe życie, ale kurka wodna jakieś 2 lata temu zaczęło mi przybywać tu i ówdzie, i z wagi 42 doszłam do prawie 52 i mi cholera zaczyna przeszkadzać to

przecież to super waga 42 to szkielet nie dziewczyna :P

jeju jak ważąc 52 kilo może ci się coś wylewać ?:P no chyba że masz 140 cm wzrostu:P też waże 52 kg przy wzroscie 168 i naprawdę chciałabym przytyć ....

żeby już tak nie offtopować to własnie wcinam pyszne paluszki rybne z biedrony <mniam >
chcialam kupic wczoraj szarlotke o której wspominaliście, ale nie bylo...byly tylko babki cytrynowe i jakas graciella truskawkowa, którą kupiłam 400 g za 4.89 czy jakoś tak nawet dobra, ale też traktuje ją jako większą drożdzówkę nie ciasto :d[/QUOTE]

Paluszki rybne mrrr Zeżarłam wczoraj cała paczkę maczając w sosie czosnkowym, tak do filmu

Ja będe bronić tematu kto ile powinien wazyć. Można ważyć 40 pare kilo i wcale jak szkielet nie wyglądac, uwierz mi. Całe życie miałam drobniutka budowę, malutkie rączki i stópki, drobniutkie ramiona i jak utyłam ( a właściwie spuchłam po sterydach jak Pudzianowska) to przy swojej budowie wyglądałam wręcz komicznie A wagę nie miałam jakąś potężną bo 64 kilo maksymalnie. No ale nie do tych kości. Aż mama sie smiała że rodzić chyba będę to mnie kurna zmotywowało.
No to i suknia ślubna Zdecydowanie lepiej mi w tych 48 kg do twarzy Tylko chipsy do mnie tęskno machają

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2012-02-25 o 12:45
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:41   #1083
One_LoVe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez As_kaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak z pieczarkami w Biedronce? są na wage luzem czy pakowane na tacce jakos?
są w takim plastikowym niebieskim pudełeczku, bodajże pół kilo.

Kosmetyki na wymianę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016
One_LoVe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:42   #1084
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez As_kaa Pokaż wiadomość
U mnie są paczkowane, nie widziałam chyba luzem na kg.
Stary 2012-02-25, 12:47   #1085
zuzat
Raczkowanie

u mnie w żadnej biedrze nie ma pieczarek luzem, pakowane w niebieskie pudełka po pół kilograma

ciekawa jestem jakie będą te pierogi ze szpinakiem- pewnie kupię bo dla samej jednej mnie to mi się nie chcę robić, a Tż to się raczej nie tknie tego :P
Stary 2012-02-25, 12:55   #1086
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez zuzat Pokaż wiadomość
u mnie w żadnej biedrze nie ma pieczarek luzem, pakowane w niebieskie pudełka po pół kilograma

ciekawa jestem jakie będą te pierogi ze szpinakiem- pewnie kupię bo dla samej jednej mnie to mi się nie chcę robić, a Tż to się raczej nie tknie tego :P
O to tak jak u mnie, mój nie tyknie, a jeszcze splunie na to bokiem
Pewnie więc zakupię, babrac się dla 5ciu pierogów też nie zamierzam
A spróbuję, nie jadłam wcześniej.
Stary 2012-02-25, 13:04   #1087
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
To moj odziwo bardzo lubi
Jesli beda te z virtu to polecam pyszne sa
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:06   #1088
tinekk
Zadomowienie

Cytat:

Alamirka priv

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:09   #1089
As_kaa
Raczkowanie

Cytat:
są w takim plastikowym niebieskim pudełeczku, bodajże pół kilo.
Cytat:
U mnie są paczkowane, nie widziałam chyba luzem na kg.
Cytat:
Dziekuje !

dziś na obiad mielone z pieczarkami, wiec czas sie wybrac do B.
As_kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:10   #1090
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
Alamirka priv
Nie umiem obsługiwac privów, mam nadzieje że doszło

Pierogi taaaak wielbiam każde i ze wszystkim. Spróbuję, ktokolwiek by je nie robił, Virtu czy ten drugi
Stary 2012-02-25, 13:13   #1091
tinekk
Zadomowienie

Cytat:
Nie umiem obsługiwac privów, mam nadzieje że doszło

Pierogi taaaak wielbiam każde i ze wszystkim. Spróbuję, ktokolwiek by je nie robił, Virtu czy ten drugi

Jak widać jednak umiesz

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:27   #1092
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
wlasnie mam w lodowce kg pierozkow ze szpinakiem virtu muszę sobie pomrozic bo przeciez nie przejem nie moglam się powstrzymac jak wreszcie trafilam na nie w sklepie, wszystkich innych rodzajów pełno, tych ostatnie paczki
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:31   #1093
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Z tej firmy beda,beda tez z serem

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:36   #1094
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
wlasnie mam w lodowce kg pierozkow ze szpinakiem virtu muszę sobie pomrozic bo przeciez nie przejem nie moglam się powstrzymac jak wreszcie trafilam na nie w sklepie, wszystkich innych rodzajów pełno, tych ostatnie paczki
tez tak robie jak kupie 1kg dziele i mroze dlatego zawsze szukam tych opakowan 400g mam je na 2 razy i wtedy juz nie mroze
Polecam tez nalesniki szpinakowe i bolognese z tej firmy

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
dziekowac za info super, ze virtu
Stary 2012-02-25, 13:45   #1095
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
a od kiedy będą?
hoppipolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:50   #1096
Emocja20
Zadomowienie

Poddaję się. Nie nadrobię 37 stron. Nie było mnie 4 dni, a tu nowy wątek i to z tyloma stronami! Lecicie jak nie wiem

W końcu udało mi się zdobyć pasty, juuhuu Wszystkie mi bardzo smakują. Najbardziej suszone pomidory-oliwka-twarożek. Przeszłam się w końcu do innej Biedrony i co? Jeżu, ile tam rzeczy! Znowu kupiłam ogórki z chili Ale cebulki nadal nie ma

TŻ kazał się was spytać, czy ta smażona kapusta to jakaś dobra jest, bo ma na nią ochotę, ale nie ma odwagi sam kupić
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:57   #1097
kaaren84
Raczkowanie

[QUOTE=alamirka;32531393]Laski, a ja niedawno zakupiłam nowe masło Isany w Rossmannie, 200 gram za 4.49 i jestem zakochana
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...i-i-mleko.html

Pachnie mrrrr do zjedzenia, a nawilża jeszcze lepiej niż pachnie, więc niestety babaj masełkom z Biedronki któe tak bezczelnie podrożały w tej gazetce
to był off top

Dzięki za info. Pognałam zaraz do R. i masełko jest moje - było ostatnie, więc kupiłam tylko jedno
Po powyższym offtopie, zredukuję poniedziałkowe zakupy masełkowe w B.
Przyłączam sie do grupy chwalącej czipsy Tasty o smaku sera i szynki. Te zieloną cebulka - też dobre.A gdzie szukać pierogów ze szpinakiem? Tam gdzie te ze Swojskiej chaty, czy w mrożonkach? Popatrywałam, ale pewnie mało wnikliwie i nie zobaczyłam, a szpinak i pierogi - mniam . Teraz zapijam się biedronkowym sokiem z marchwi - Just fit . Polecam.

I mam pytanie do Wizażanek i Wizażystów pracujących w Biedronce. Przewija się tu wątek innej ceny przy kasie i innej na półce i prawie klienta do walki o swoje pieniądze . Też miałam niedawno taki przypadek - inna cena na półce(niezdjęta cena promocyjna), inna( sporo wyższa) przy kasie. Zorientowałam się po odejściu od kasy, ale jeszcze w sklepie. W pierwszej chwili, chciałam interweniować, ale czytając w prasie horrory o wykorzystywaniu pracowników w B., pomyślałam, że moja interwencja, może skończyć się poleceniem po premii jakiejś dziewczynie, odpowiedzialnej za zmiany cen i......zrezygnowałam. Miałam rację obawiając się takiej reakcji kierowniczki - czy nie? Wiem, wiem, że o swoje (pieniądze) należy walczyć i że kto ma miekkie serce, musi miec twardą d().......

kaaren84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:59   #1098
oleeencja
Rozeznanie

Byłam w biedronce i nie ma lassagne ze szpinakiem, ryby w sosie ani tej pasty kanapkowej ;/
-pokonać swojego lenia
-być bardziej cierpliwa!

Myśl pozytywnie!
oleeencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:03   #1099
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaren84 Pokaż wiadomość
I mam pytanie do Wizażanek i Wizażystów pracujących w Biedronce. Przewija się tu wątek innej ceny przy kasie i innej na półce i prawie klienta do walki o swoje pieniądze . Też miałam niedawno taki przypadek - inna cena na półce(niezdjęta cena promocyjna), inna( sporo wyższa) przy kasie. Zorientowałam się po odejściu od kasy, ale jeszcze w sklepie. W pierwszej chwili, chciałam interweniować, ale czytając w prasie horrory o wykorzystywaniu pracowników w B., pomyślałam, że moja interwencja, może skończyć się poleceniem po premii jakiejś dziewczynie, odpowiedzialnej za zmiany cen i......zrezygnowałam. Miałam rację obawiając się takiej reakcji kierowniczki - czy nie? Wiem, wiem, że o swoje (pieniądze) należy walczyć i że kto ma miekkie serce, musi miec twardą d().......
Ja co prawda nie pracuję w Biedronce, ale inne firmy ubezpieczają się tak, że cena promocyjna ma datę - czyli np. Frytki przecenione z 5zł na 2,5zł i malutkim druczkiem u góry jest data promocji. Wtedy sklep może naliczyć normalną cenę 5zł po tym, jak promocji już nie ma. Fakt faktem, że jest to jakieś oszukiwanie, no bo kto będzie chodził z lupą i patrzył, czy data się zgadza, ale cóż poradzić...

Ja miałam taki przypadek w Biedronce, że cena na półce była wyższa, a na paragonie niższa, także w sumie nie wiem z czego to wynika.
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:31   #1100
atatoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez One_LoVe Pokaż wiadomość
byłam wczoraj ale u mnie tych masełek nie było.
Cytat:
haha uroki zakupów
u mnie było ich całkiem sporo, aż pomyślałam, że wieczorem je wypróbuję i jesli mi przypasuje to jutro polecę po drugie (no ale to było przed dorwaniem kolczyków wiec nie wiem..) Z drugiej strony mam tyle napoczętych mazideł.. Z trzeciej strony pewnie i tak się mu nie oprę i otworzę..
co do uroków zakupów... wysłać babę do rossmana

Edytowane przez atatoja
Czas edycji: 2012-02-25 o 15:05
atatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:43   #1101
Zussska
Zakorzenienie

Uwaga, moje własne, świeże odkrycie(choć może ktoś już o tym pisał, nie wiem, nie sprawdzałam)

Herbata Dakir zielona liściasta oraz zielona z białą, które sa chyba po 2,99 zł. produkowane są przez firmę Mokate. Naszą polską

Proszę o klik w podpis

Edit:
Kaszki mleczny start robi za to Lubella(właśnie sprawdziłam). Napisano na opakowaniu, że Maspex, ale jak sprawdzimy na gepir.pl jest lubella

Żeby było ciekawej płyn do płukania ust robi TORF CORPORATION Fabryka Leków, czyli Tołpa

Edytowane przez Zussska
Czas edycji: 2012-02-25 o 14:53
Zussska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:51   #1102
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
A w biedronie to maja te wielkie lustra tylko sobie spojrzy i juz wie czy czegos przypadkiem nie wywoze, kiedys tez musialam podniesc gazetke ktora oczywiscie nie ja zostawilam w wozku juz tam byla no ale nie wazne bardzo mnie tym rozbawila Bo co bym niby mogla ukryc pod tak plaska gazetka
Coś płaskiego, np. przyprawę lub coś w tym stylu. Ludzie mają mnóstwo pomysłów, żeby coś gdzieś przemycić.

Cytat:
Napisane przez atatoja Pokaż wiadomość
co do tych "cichych klientów" to niedawno zostałam poproszona o bycie takim w kauflandzie dano mi koszyk z produktami, miałam z nim podjechać do kasy i w razie pytan odpowiedać "tak to też chcę kupić". Okazało się że np w gazecie była inna gazeta, w pudełku z żarówką schowane było pudełko zszywek. COś tam jeszcze innego niby chciałam podwędzić. Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać jak kasjerka sprrawdzała te produkty, wyciągała przemycane przez mnie rzeczy a za mna kolejka wpatrzonych we mnie ludzi na szczęscie po skonczonych zakupach podszedl kierownik i wyjaśnił głośno że to tylko taka akcja była a ja w rzeczywistości nie jestem kleptomanką
Poproszona w Kauflandzie? Huhu... Do tej pory wózek testowy robił w Kaufie po prostu zwykły pracownik kas, więc jak widziałam, że z zakupami do mnie podjeżdża koleżanka w czerwonym fartuszku, to muszę wózek i towar przetrzepać na drugą stronę i zajrzeć w każdy zakamarek. Niby śmieszne, ale przy zwykłych klientach też często mi się zdarzało odkryć pastę Blendamed w pudełko pasty Noname, podmienione kremy do twarzy, kartki z życzeniami w gazetach czy 1,5 kg ogórków z nalepką 0,7 kg. Hitem były gumki do włosów założone a'la bransoletki na rękę.

Byłam dzisiaj na mini zakupach, bo skończyły się tabletki do zmywarki. Mam nadzieję, że te Biedronkowe Glossima też będą fajnie zmywały.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:00   #1103
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez atatoja Pokaż wiadomość
u mnie było ich całkiem sporo, aż pomyślałam, że wieczorem je wypróbuję i jesli mi przypasuje to jutro polecę po drugie (no ale to było przed dorwaniem kolczyków wiec nie wiem..) Z drugiej strony mam tyle napoczętych mazideł.. pewnie i tak się mu nie oprę i otworzę..
co do uroków zakupów... wysłać babę do rossmana

Oj mazideł i ja mam od groma. Nie wiem na ki gwint tak je kolekcjonuję

Ktoś pisał że zapachy do odkurzacza pachną na raz,. Dementuję Po trzecim odkurzaniu bez pachnie jeszcze całkiem mocno
Miałam je w zeszłym roku i tak mi się wydawało że pachną, ale myslałam że się popsuły czy coś, ale nie, są ok. Tyle że ja mam tylko ten jeden zapach bzu, nie wiem jak reszta
Stary 2012-02-25, 15:13   #1104
jofka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zussska Pokaż wiadomość
Uwaga, moje własne, świeże odkrycie(choć może ktoś już o tym pisał, nie wiem, nie sprawdzałam)

Herbata Dakir zielona liściasta oraz zielona z białą, które sa chyba po 2,99 zł. produkowane są przez firmę Mokate. Naszą polską

Proszę o klik w podpis

Edit:
Kaszki mleczny start robi za to Lubella(właśnie sprawdziłam). Napisano na opakowaniu, że Maspex, ale jak sprawdzimy na gepir.pl jest lubella

Żeby było ciekawej płyn do płukania ust robi TORF CORPORATION Fabryka Leków, czyli Tołpa

Też to odkryłam. Ja sobie go chwalę, tzn. nie widzę różnicy w porównaniu z innymi

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:15   #1105
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Coś płaskiego, np. przyprawę lub coś w tym stylu. Ludzie mają mnóstwo pomysłów, żeby coś gdzieś przemycić.

Poproszona w Kauflandzie? Huhu... Do tej pory wózek testowy robił w Kaufie po prostu zwykły pracownik kas, więc jak widziałam, że z zakupami do mnie podjeżdża koleżanka w czerwonym fartuszku, to muszę wózek i towar przetrzepać na drugą stronę i zajrzeć w każdy zakamarek. Niby śmieszne, ale przy zwykłych klientach też często mi się zdarzało odkryć pastę Blendamed w pudełko pasty Noname, podmienione kremy do twarzy, kartki z życzeniami w gazetach czy 1,5 kg ogórków z nalepką 0,7 kg. Hitem były gumki do włosów założone a'la bransoletki na rękę.

Byłam dzisiaj na mini zakupach, bo skończyły się tabletki do zmywarki. Mam nadzieję, że te Biedronkowe Glossima też będą fajnie zmywały.
mysle,ze przyprawe to raczej bedzie widac pod taka gazetka ale masz racje pomyslowosc i glupota ludzka nie zna granic
Stary 2012-02-25, 15:22   #1106
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
W jakiej cenie ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:24   #1107
tapetka22
Zakorzenienie

ktoś pisał o orientalnych topikach.
u mnie ich z 5kartonów
Stary 2012-02-25, 15:33   #1108
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
W jakiej cenie ?
7,99zł w auchan

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Gdyby któras szukala balsamów green nature to są 3 kartony na szadkowskiego w wawie a ja wciaz walczę i jeszcze go nie kupiłam..
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:37   #1109
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
7,99zł w auchan

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Gdyby któras szukala balsamów green nature to są 3 kartony na szadkowskiego w wawie a ja wciaz walczę i jeszcze go nie kupiłam..
myślałam ze sa w biedronce.. kiedys kupowałam w takiej cenie w Tesco ale juz nie ma

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:42   #1110
atatoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość

ja pracuję na terenie kauflandu, ale nie w kauflandzie więc to nie jest tak ze podeszli do jakiegoś zwykłego klienta generalnie kojarzymy się z pracownikami być może kasjerka, która mnie kasowała też zwiększyła czujność z tego powodu. tak czy inaczej byłam w szoku jak oni mi pochowali te rzeczy. choć prawda jest taka, że bym się wściekła jakby faktycznie każdego klienta tak przetrzepywali, bo kasowanie każdego trwałoby dwa razy dłużej albo i więcej. Szybko mozna sprawdzić czy ktoś sobie czegoś nie wrzucił do gazety, ale już sprawdzenie zawartości pudełka z żarówką trwa dłużej... Stalibyśmy godzinami w kolejkach..

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości