Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 14:45   #3331
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
lubcia happy birthday to you

fablous czemu nie jesteś zadowolona z wyboru wódki??

znalazłam papier z zaliczką za suknią i mam zadzwonić do salonu 28 marca

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ladystar zdecydowanie bez trenu za to z długim welonem stawiam na komfort żeby później nie bawić się w szwaczkę

idę zrobić sobie caffe latte z ekspresu i wracam do Was
Widzisz, już się stresować telefonem nie musisz;p

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:45   #3332
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Z tą wódką to długa historia. Mój TŻ strasznie się zawziął, że koniecznie musi kupić dobrą wódkę. Dla mnie ta sprawa była raczej drugorzędna, wiadomo nie chciałam kupować najtańszej i najgorszej ale też na pewno nie jakąś bardzo drogą. Raczej z tej średniej półki i taką, którą wszyscy raczej znają np. Wyborową. TŻ i w zasadzie moja mama też się w to wkręciła, zaczęli jeżdzić po hurtowniach, wypytywać, porównywać ceny. Kupili też kilka butelek różnych marek i zaczęły się wielkie testy i degustacje. Co dla mnie było trochę śmieszne, bo w ogóle nie rozumiem pojęcia jak wódka może być "dobra". Jedyna różnica jaką jak stwierdzam to ciepła / zimna wódka. Poza tym dla mnie każda "smakuje" tak samo. Ostatecznie wybrali jedną, wg nich najlepszą. TŻ wcześniej wspominał, też cały czas, że będzie polował na jakąś limitowaną edycję lub na nową wódkę, jeśli wejdzie jakaś na rynek, bo jego zdaniem wtedy jest najlepsza i na pewno nie podrabiana. I takim sposobem wybrali Polonię, nową wódkę która niedawno się dopiero pojawiła w hurtowniach. Nie ważne, że ja się nie zgadzałam. Dla mnie, osoby, która nie zna się w ogóle na alkoholach, jakaś nowa wódka której nigdzie nie widziałam wygląda zwyczajnie dziwnie i podejrzanie. Tak jakby była kupiona gdzieś na bazarze za 10zł . To samo powtarzałam TŻtowi, moim rodzicom ale oni nic. Wmawiali mi, że ja się nie znam i że każdy inny to pomyśli tak jak oni - że nowa wódka więc na pewno dobra. Ja byłam zdania, że tak pomyśli 2/10 osób a reszta tak jak ja - że to jakaś dziwna, nikomu nie znana wódka. Jakbyśmy kupili np. Wyborową to nikt nie miałby obaw przed jej wypiciem. A tak to takie nie wiadomo co . Mówię wam, strasznie jestem zła o to. A najbardziej na samą siebie, że odpuściłam. TŻ mówił, że wybór wódki to sprawa pana młodego, że w razie czego to jego będą krytykować. A z rodzicami cięzko było mi się kłócić tym bardziej, że to oni fundowali zakup wódki na pół z teściami. No i została ta nieszczęsna Polonia
Z tego wszystkiego mam nauczkę, że teraz będę się już ostro kłócić i stawiać na swoim jeśli coś nie będzie mi pasować.

ajajaj powiem ci że ja bym takiej "nowej" wódki nie wybrała na wesele, na wesele to musi byc wódka sprawdzona i którą znają wszyscy bądź większa częśc gości, u naszego kolegi była wódka vodka.pl i szczerze? właśnie pomyśleliśmyże jakaś tania nie dobra i cholera wie gdzie kupiona wiem głupie rozumowanie ale taka była nasza pierwsza reakcja bo nigdy tej wódki nigdzie nie widzieliśmy w żadnym markecie/sklepie... co do smaku owej wódki rzeczywiście była ona niedobra głowa mnie na następny dzień bolała nieziemsko i na drugi dzień jej nie tknęłam, ostatnio byłam w markecie oglądaliśmy wódki patrzymy.. a tam vodka.pl i jest droższa od Krupnika chyba dopiero niedawno zaczęła się pojawiac w marketach, w zwykłych sklepach nigdzie jej nie widziałam.. ale nigdy więcej jej nie wypiję

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2012-02-25 o 14:47
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:46   #3333
(kicia)
Zakorzenienie

Lubcia wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

Niestety ojciec mojej chrzestnej zmarł dziś eh

Lecę do TŻ
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:52   #3334
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
lubcia happy birthday to you

fablous czemu nie jesteś zadowolona z wyboru wódki??

znalazłam papier z zaliczką za suknią i mam zadzwonić do salonu 28 marca

Opisałam wszystko wyżej
Ekspres do kawy to moje marzenie . Cafe latte w domowym zaciszu codziennnie

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ajajaj powiem ci że ja bym takiej "nowej" wódki nie wybrała na wesele, na wesele to musi byc wódka sprawdzona i którą znają wszyscy bądź większa częśc gości, u naszego kolegi była wódka vodka.pl i szczerze? właśnie pomyśleliśmyże jakaś tania nie dobra i cholera wie gdzie kupiona wiem głupie rozumowanie ale taka była nasza pierwsza reakcja bo nigdy tej wódki nigdzie nie widzieliśmy w żadnym markecie/sklepie... co do smaku owej wódki rzeczywiście była ona niedobra głowa mnie na następny dzień bolała nieziemsko i na drugi dzień jej nie tknęłam, ostatnio byłam w markecie oglądaliśmy wódki patrzymy.. a tam vodka.pl i jest droższa od Krupnika chyba dopiero niedawno zaczęła się pojawiac w marketach, w zwykłych sklepach nigdzie jej nie widziałam.. ale nigdy więcej jej nie wypiję
Ja myślę dokładnie tak samo ale mojego TŻta nie dało się przegadać. Dlatego jestem cholernie wściekła na niego przez tą wódkę nieszczęsną

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:52   #3335
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dobra to teraz ja Was pomęczę powiedzcie mi proszę, bo widziałam, że niektóre z Was chodzą na lekcje tańca, czy ktoś z moich okolic, czyli okolic Warszawy mógł polecić jakieś studio bądź nauczyciela bądź szkołę?
Druga sprawa ile z Was tańczy jakiś układ? Bo ja zaczynam mieć problem, mój TŻ już zakończył okres gdzie tańczył i teraz Go namówić to po prostu mocno się muszę nagimnastykować....a tańczymy do tej piosenki
http://www.youtube.com/watch?v=lmIbkR1mqAo
i ja sama się zaczynam gubić w tym jak mam do tego tańczyć...pomóżcie proszę...
my chodzilismy na kurs w ubieglym roku, pozniej mielismy przerwe od listopada do ubieglego tygodnia. Planujemy zrobic w ten sposob, ze teraz uczymy sie wielu figur do roznych tancow, a na koniec wezmiemy kilka lekcji indywidualnych i z tego co umiemy zrobimy jakis uklad.

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:01   #3336
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:

Zrób proszę i dla mnie
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:03   #3337
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
moj tak samo!! podglada, a ja mowie ze nie moze bo to forum "Panny Mlode 2012" a on - a jest takie forum "Panowie Mlodzi 2012?"

Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy i porady
, bo kto mi pomoze jak nie WY
Pytanie brzmi: czy lepiej wybrac tren do sukni, ktory wyglada przepieknie w kosciele, ale na sali jest uciazliwy, przeszkadza w tancu, i te guziczki utrzymujace tren, ktore zawsze sie zrywaja
Czy lepiej wybrac suknie bez trenu, tylko zainwestowac w dluuuugi welon (cos a'la Popielewicz - moze troche krotszy) do kosciola, ktory po kosciele zdejme, a przynajmniej cale wesele bedzie wygodniej...
Pomozcie

http://8.s.dziennik.pl/pliki/2358000...94-643-482.jpg

przypominam tylko ze mam falbankowa sukienke a dylemat pojawil sie po wczorajszych zdjeciach audrey, bo mam prawie taka sukienke jak ona tylko bez trenu, a jej tren mnie urzekl
Zdecydowanie dlugi welon, suknia z trenem, ciezka, niewygodna, do tego ten problem z guzuczkami i kaczym kuperkiem, nie wszyscy go lubia, a welon kupisz sobie taki dlugi jak tylko ci sie zamarzy, i zdejmiesz kiedy tylko bedziesz miala go dosc

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

Kochane!!! Zdecydowałam się na suknię

we wtorek jadę się mierzyć i zamawiać

Ostatecznie padło na tą, tyle że górę będzie miała troszkę inna

A teraz też pytanie do was moje ekspertki Chciałabym welon taki 75 cm tylko zastanawiam się czy pasuje taki z aplikacją na brzegu, zaraz wkleję fotę jak znajdę
A i suknia będzie kosztować 2100 zł choć Pani powiedziała, że spuści z ceny, i dorzuci welon, a potem moge oddać suknię im do komisu

mam welon - chodzi mi o tą aplikację przy brzegu
Wg ten wzorek na brzego w ogole nie pasuje do tej sukienki, ja widze zupelnie gladka mgielke...

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Góra chyba będzie taka jak w tej, tylko mam się zastanowić nad tym ramiączkiem, mi nie bardzo podchodzi to ramiączko
Nie podobaja mi sie takie ramiaczka, pozniej bedziesz miec problem z bizuteria, zadnego naszyjnika, nie wiadomo jakie kolczyki....lepiej bez...
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:04   #3338
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Niestety ojciec mojej chrzestnej zmarł dziś eh
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:08   #3339
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Opisałam wszystko wyżej
Ekspres do kawy to moje marzenie . Cafe latte w domowym zaciszu codziennnie
jak będziesz grzeczna to może z dziewczynami zrobimy Ci prezent weselny niestety bez kespresu mój ojciec żyć nie potrafi i uwierzcie mi lub nie ale mój tatko wypija 15-20 kaw dziennie a do tego papierosek
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:11   #3340
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
jak będziesz grzeczna to może z dziewczynami zrobimy Ci prezent weselny niestety bez kespresu mój ojciec żyć nie potrafi i uwierzcie mi lub nie ale mój tatko wypija 15-20 kaw dziennie a do tego papierosek

A ja myślałam, że moje 2-3 dziennie to sporo

Stary 2012-02-25, 15:13   #3341
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
ladystar stawiam na długi welon
Sama się nad takim zastanawiam , ale nie wiem czy do mojej sukni będzie pasował??
Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
mi się podobają długaśne welony i sama bym chciała, ale nie wiem, czy do mojego JA będzie mi pasować
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Zdecydowanie stawiam na wygodę, brak trenu i długi ciągnący sie po ziemi welon
Cytat:

ladystar zdecydowanie bez trenu za to z długim welonem stawiam na komfort żeby później nie bawić się w szwaczkę
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie dlugi welon, suknia z trenem, ciezka, niewygodna, do tego ten problem z guzuczkami i kaczym kuperkiem, nie wszyscy go lubia, a welon kupisz sobie taki dlugi jak tylko ci sie zamarzy, i zdejmiesz kiedy tylko bedziesz miala go dosc
DZIEKI DZIEWCZYNY!!
widze ze wszystkie jestescie jednomyslne, wiec nie mam juz zadnych watpliwosci
teraz pozostaje tylko kwestia wyboru materialu na falbanki, taki jak mialam czy ten ktory ma Audrey, ale o tym pewnie zdecyduje na miejscu.
Jest jeszcze jedna kwestia do przemyslenia - czy gorset sznurowany czy zapinany na suwak. Panie w salonie polecaly sznurowany, bo wiadomo - mozna dopasowac idealnie do sylwetki, a na suwak bedzie caly czas taki sam - ale jednak bardziej mi sie podoba. Ciekawe co panie na takie rozwiazanie jak ma Nena, Audrey jak wrocisz to daj znac czy pokazywalas w salonie rozwiazanie ze sznurowaniem wewnetrznym tylko zapewne nie da sie takim sznurowaniem za bardzo scisnac w przypadku schudniecia bo wtedy pewnie zamek odstaje

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie kochane dziewczyny

Mój dzień zaczął się od wyjścia do fryzjera na podcięcie końcówek włosów i zrobienie próbnego makijażu ślubnego Powiem wam że jak przyszłam do domu i mamcia mnie zobaczyła to mówi że wyglądam bardzo elegancko i nie tak jak zwykle na co dzień ale podoba się jej. Mam nadzieję że innym też się spodoba ja ogólnie jestem zadowolona Zdjęcia dodam później to ocenić czy wam się podoba czy też coś zmienić.
Teraz uciekam przygotowywać się do małego spotkania z rodzinką i znajomymi bo dziś jest co świętować chociaż nie wiem czy mam się czy
Kochana!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!
oczywiscie ze masz sie radowac podobno od tego momentu dopiero sie zycie zaczyna

Stary 2012-02-25, 15:13   #3342
karolinka85
Rozeznanie

Lubcia, Wszystkiego Najlepszego
-
a i czekamy na fotki z próbnego makijażu..
Tenebrosa, tak Twoja suknia jest na wystawie..i nawet ją przymierzałam..tak z ciekawości, żeby zobaczyć jak będę w niej wyglądać..i powiem Ci, że nawet ok..tylko z tyłu jakoś dziwnie mi się układała-tzn. odstawała..albo tylko tak mi się zdawało.. bo ta co zamówiłam od samego początku wpadła mi w oko..i w tej mi chyba było najlepiej
Cieszę się, że ją już zamówiłam bo już tylko 6 miesięcy do ślubu..!
A co do ramiączek to też myślę, że nie bo chyba to popsuje efekt całej sukni..i za dużo będzie tego wszystkiego
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:13   #3343
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Lubcia wszystkiego naj naj

co do wódki to muszę przyznać że mam takie samo zdanie - bałabym się pic wódkę której nie znam ja lub mój TŻ. I podchodziłabym jak do jeża...

Moja rada - zrób ubranka lub naklejki wtedy nie będzie widać co to - zwykła weselna wódka - każdy spróbuje i dopiero oceni
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:21   #3344
Lubcia
Zadomowienie

Dziękuje dziewczyny za życzenia jesteście kochane mam nadzieję, że ta 3 z przodu przyniesie mi wiele radości i szczęście z moim Tż a teraz zmykam bo goście niedługo się pojawią miłego popołudnia życzę i wieczorku
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:26   #3345
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Jak to możliwe. Toż doby ledwo starczy na takie picie kawusi. A może Tój tatko zagina czasoprzestrzeń?
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za życzenia jesteście kochane mam nadzieję, że ta 3 z przodu przyniesie mi wiele radości i szczęście z moim Tż a teraz zmykam bo goście niedługo się pojawią miłego popołudnia życzę i wieczorku
Na pewno przyniesie A ja w grudniu dołączę do tego jakże szacownego grona 3ek
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:28   #3346
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Jak to możliwe. Toż doby ledwo starczy na takie picie kawusi. A może Tój tatko zagina czasoprzestrzeń?
możliwe możliwe Raciczko kończy jedną to robi już drugą, rano jak wstajemy i szukujemy się do wyjścia do pracy to ojciec wypija 3 kawy a to dopiero początek dnia
19.05.2012
Stary 2012-02-25, 15:31   #3347
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Na pewno przyniesie A ja w grudniu dołączę do tego jakże szacownego grona 3ek
moj TZ rowniez i rowniez w grudniu 82 - piekny rocznik

Stary 2012-02-25, 15:33   #3348
Madziuniusia
Zakorzenienie

Lubcia wszystkiego naj
Stary 2012-02-25, 15:34   #3349
kasia_kuku
Zakorzenienie

Wstawić wam zdjęcie sukni ślubnej mojej babci?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-02-25, 15:38   #3350
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Wstawić wam zdjęcie sukni ślubnej mojej babci?
Nie pytaj, tylko wstawiaj
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Stary 2012-02-25, 15:45   #3351
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
Nie pytaj, tylko wstawiaj
Zdjęcie zdjęcia wyszło kiepskie, a chciałam je przyciąć, żeby twarzy nie było. Mogę teraz wam wrzucić na pocztę a dla bezpocztowych zeskanuję

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-02-25, 15:48   #3352
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Zdjęcie zdjęcia wyszło kiepskie, a chciałam je przyciąć, żeby twarzy nie było. Mogę teraz wam wrzucić na pocztę a dla bezpocztowych zeskanuję
ok. to wrzucaj na pocztę
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Stary 2012-02-25, 15:49   #3353
fablous
Zakorzenienie

A w kwestii poczty, to do kogo trzeba się uśmiechnąć żeby dostać dostęp?

Stary 2012-02-25, 15:50   #3354
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
A w kwestii poczty, to do kogo trzeba się uśmiechnąć żeby dostać dostęp?
a to ty nie masz dostępu???????????????? chyba do kici trzeba się zgłosic

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:51   #3355
kasia_kuku
Zakorzenienie

Już

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-02-25, 15:55   #3356
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
moj TZ rowniez i rowniez w grudniu 82 - piekny rocznik
mój TŻ też 82 ale za to czerwiec, a tak dla jasności 5 czerwiec tak samo jak mój ojciec
19.05.2012
Stary 2012-02-25, 15:57   #3357
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

ja tez nie mam poczty jak to w ogóle działa?
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:58   #3358
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
a to ty nie masz dostępu???????????????? chyba do kici trzeba się zgłosic
No właśnie tak wyszło, że nie mam a jestem z Wami, z małymi przerwami, już chyba od maja
Kiciu czy mogę w takim razie uzyskać dostęp do poczty?

Stary 2012-02-25, 15:58   #3359
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
ja tez nie mam poczty jak to w ogóle działa?
Po 3 miesiącach od pierwszego wpisu możesz napisać do Kici po login i hasło, ale musisz być aktywna w miarę swoich możliwości i się udzielać, mówić o sobie, żebyśmy miały do Ciebie zaufanie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-02-25, 15:58   #3360
karolinka85
Rozeznanie

kasia-kuku, śliczna
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości