Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 12:41   #3301
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

ladystar stawiam na długi welon
Sama się nad takim zastanawiam , ale nie wiem czy do mojej sukni będzie pasował??
No właśnie: jak myślicie???

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:43   #3302
ladystar
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ja bym trenu nie chciała, rzeczywiście pięknie wygląda w kościele ale jest uciążliwy ja wybrałabym długi welon który napewno będzie robił ogromne wrażenie
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Ja bym postawiła na wygodę - welon. Welon równie pięknie wygląda w kościele.
Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Szczerze to już od Ciebie zależy jak się czujesz w sukienkach z trenem. Mnie bardzo podobają się sukienki z trenem, ale jak takie mierzyłam to bardzo ciężko się czułam. W efekcie mam lekką sukienkę "prawie" bez trenu (mówię prawię, bo jednak troszkę ma przedłużony tył, jednak typowym trenem, takim o jakim tutaj rozmawiamy bym go nie nazwała) Ja chcę postawić właśnie na długi welon w ramach tego- ale nawet teraz już mi powoli przechodzi na niego faza
Poza tym wydaje mi się, że latami praktyki krawcowe opracowały już takie "technologie" co by porządnie podpiąć tren, co w efekcie pozwoli utrzymać go na miejscu przez całe wesele
Więc raczej rozważyłabym opcję, jak się będziesz czuła w takiej sukience i czy nie będzie sprawiać Ci kłopotu ten dodatkowy ciężar trenu
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Ja rowniez mam sukienkę z falbankami i nie wyobrażam sobie trenu, stawiam na długi welon o wiele wygodniej
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
treny wyglądają ładnie w kościele. Tyle, że przejście przez kościół to tak 2x3 minuty. A potem kilka godzin męczenia się. Wg. mnie w sukni trzeba nie tylko wyglądać ale i czuć się dobrze dlatego welon wydaje mi się lepszy pomysłem
Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Ja zdecydowanie postawiłabym na wygodę i wybrałabym welon

Ja w ogóle nie rozumiem tej ekscytacji związanej z trenami Jak mi tylko babka w salonie dawała suknie z trenem, to zawsze moje pierwsze pytanie brzmiało: można uciąć tren ? Ja wychodzę z założenia, że to jest ślub i owszem, muszę wyglądać pięknie, ale bez przesady, chcę też czuć się w miarę wygodnie, noi nie mieć później problemu z odpinaniem się trenu
Poza tym zawsze jak myślę o trenie, to mam przed oczami "modelkę", która na targach ślubnych chodziła w sukni ślubnej z trenem (i rozdawała ulotki), a za nią ciągnęły się kłębki kurzu
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
ladystar, ja wybieram opcję nr 2, czyli długi welon i bez trenu. Bo trenu nigdy nie chciałam, a welon w sumie raz w życiu ma się okazję założyć, więc do kościoła biorę długi. A na zabawę weselną oczywiście zmieniam na krótki, żeby było mi wygodnie. I też mam suknię z falbankami.
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Co do trenu - mnie zachwyca w sukniach koronkowych, ale nie podoba mi się w ciężkich, gładkich materiałach jak np. tafta. Przy falbanach też bym sobie odpuściła. W mojej sukni jest cienki tren z muślinu i nie wiem sama czy go ucinać. I tak pewnie będzie podpięty, ale przy takim materiale się jakoś specjalnie w oczy nie będzie rzucał chyba. Zdecyduję na przymiarce jak się naradzę z mamą i świadkową.
DZIEKUJE WAM DZIEWCZYNY!! KOCHAM WAS!! JESTESCIE NIEZASTAPIONE!!
Cala noc o tym myslalam i nic nie wymyslilam
Ale dzieki Wam pozostaje w takim razie przy pierwszym pomysle - bez trenu i z dlugim welonem

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:44   #3303
kasia_kuku
Zakorzenienie

Iceflower: Prowadzisz bloga kosmetycznego?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:53   #3304
Kabriela
Zadomowienie

Dziękuję za kciuki, bo udało mi się załatwić to co miałam do załatwienia, teraz muszę spiąć pośladki i przez dwa tygodnie siedzieć nad mgr i może uda mi się obronić, bo nie wytrzymam dłużej narzekań wszystkich dookoła...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:56   #3305
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Kochane!!! Zdecydowałam się na suknię

we wtorek jadę się mierzyć i zamawiać

Ostatecznie padło na tą, tyle że górę będzie miała troszkę inna

A teraz też pytanie do was moje ekspertki Chciałabym welon taki 75 cm tylko zastanawiam się czy pasuje taki z aplikacją na brzegu, zaraz wkleję fotę jak znajdę
A i suknia będzie kosztować 2100 zł choć Pani powiedziała, że spuści z ceny, i dorzuci welon, a potem moge oddać suknię im do komisu

mam welon - chodzi mi o tą aplikację przy brzegu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (29,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w4001.jpg (16,2 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez Lily ofthe Valley
Czas edycji: 2012-02-25 o 13:01
Lily ofthe Valley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:59   #3306
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

A teraz też pytanie do was moje ekspertki Chciałabym welon taki 75 cm tylko zastanawiam się czy pasuje taki z aplikacją na brzegu, zaraz wkleję fotę jak znajdę
A i suknia będzie kosztować 2100 zł choć Pani powiedziała, że spuści z ceny, i dorzuci welon, a potem moge oddać suknię im do komisu
śliczna!

Osobiście dałabym gładki welon, bo góra sukni zdobna. Żeby się nie przytłoczyć za bardzo

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-02-25, 12:59   #3307
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULUJE!! bedziesz piekna Panna Mloda!!
a w jaki sposob zmieniacie gore?

Stary 2012-02-25, 13:02   #3308
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki, bo udało mi się załatwić to co miałam do załatwienia, teraz muszę spiąć pośladki i przez dwa tygodnie siedzieć nad mgr i może uda mi się obronić, bo nie wytrzymam dłużej narzekań wszystkich dookoła...
Łączymy się w bólu bo ja męczę lic.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-02-25, 13:03   #3309
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Góra chyba będzie taka jak w tej, tylko mam się zastanowić nad tym ramiączkiem, mi nie bardzo podchodzi to ramiączko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (48,0 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-02-25, 13:08   #3310
Kabriela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Łączymy się w bólu bo ja męczę lic.
A na jakim etapie jesteś? Mam wrażenie że jesteś bardziej zdyscyplinowana ode mnie, jeżeli chodzi o takie rzeczy i dlatego tak strasznie to przeżywam. Ja już i tak strasznie opuściłam sobie, bo mój termin był na maj tamtego roku więc teraz przed ślubem muszę się obronić, ale nie umiem się do tego zabrać i strzela mnie........kiedy muszę nad tym siedzieć...
Stary 2012-02-25, 13:10   #3311
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka Lachoniki

Wystałam się na poczcie Nie było dużo ludzi, sztuk 4 raptem, ale jedno babsko wybierało kartki 15 minut. Każdą chciała wąchać Nie wytrzymałam i jej powiedziałam, że jak sobie chce powąchać to niech sobie kwiatków na rabatce posadzi i niucha ile wlezie.

Ale na pocieszenie jak wróciłam kurier z DPD przytargał nasze zaproszenia Fotki później może będą jak zreanimuję aparat

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Laski sikam Kolejna rozmowa z Tż jak był u mnie :
JA:"cholercia Misiek ja już sama nie wiem, dziewczyny na wizażu mówią tak jak ja, że tren nie pasuje, a mama za to uważa, że mam zostawić ech...
Tż:
Ja: No co? Co tak patrzysz?
Tż: ... noo... ale.... co to jest ten tren?!
Ja: o matkoo... Ty nie wiesz co to jest tren?
Tż: no co...
Ja: No okej, już się uspokoiłam no to powiedz, z czym Ci się kojarzy ?
Tż: Nooo.. nie wiem treny kochanowskiego były w liceum no ale to nie.... to jakiś trening?
Ja: o matkoooo
Tż: dobra kurde! W googlach se znajde! [po czym bierze laptopa i wpisuje w google: "TRENY ŚLUBNE"]
Wtedy już zupełnie padłam i tak się śmiałam, że teraz siedzi obrażony

Nosz w mordę! Myślenie facetów nie zna granic
O mamo... dobry jest Ale Ty będziesz zdrowa i długowieczna. Tyle śmiechu masz Boski jest!
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
to mój tż jak zobaczył moja zalotkę do rzęs to mu sie to skojarzyło z przyrządem ginekologicznym
Bo fantazja, fantazja....
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

Mój ostatnio nie był lepszy...

Ja: Kochanie jak będę mieć bukiet z piwonii to Ty będziesz miał taki wielki kwiat w butonierce
On: buto... czym?
Ja:
On: no w czym?
Ja: yyy.. butonierce???
On: No nie, wymyśliłaś buty z sercami, teraz z kokardami i chcesz mi powiedzieć że ja mam mieć kwiatki przy butach?
Ja: litości! w BUTONIERCE!! Nie wiesz co to butonierka?
On: mina z serii: CO JA PACZE ...
Ja: zniecierpliwiona mina z wywalonymi gałami na drugą stronę
On: No co!! Powiedz mi! W końcu pierwszy raz się żenie
Ja: oby ostatni....
Kolejny gwiazdor

Ale macie przeboje z Waszymi TŻami. Normalnie aż mi czasami żal, że mój taki ogarnięty Też bym się chciała pośmiać czasami. Ale u nas to ja jestem czymś wiecznie zdziwiona i TŻ ma ubaw ze mnie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:15   #3312
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
A na jakim etapie jesteś? Mam wrażenie że jesteś bardziej zdyscyplinowana ode mnie, jeżeli chodzi o takie rzeczy i dlatego tak strasznie to przeżywam. Ja już i tak strasznie opuściłam sobie, bo mój termin był na maj tamtego roku więc teraz przed ślubem muszę się obronić, ale nie umiem się do tego zabrać i strzela mnie........kiedy muszę nad tym siedzieć...
Ja jestem na 3 roku, więc idę zgodnie z planem. Do środy mam oddać pierwszy rozdział ( ok 15 stron). Dziś zaczynam- ale mam dobry plan i wszystko w z książek wybrane- więc tylko przepisać

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-02-25, 13:16   #3313
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

ja tez ostatnio padlam:
mamy wychodzic do kina, przyjechal przyjaciel tz i czekaja na mnie
ja: chlopaki ale ja nie wiem co mam na siebie wlozyc!!
TZ: nie wiem... moze bolerko...?
ja: wiesz co to jest bolerko?
TZ: nie, ale slyszalem ze sobie ostatnio kupilas wiec pewnie to cos do ubrania , D. wiesz co to jest bolerko?
D: <mysli> jakas hiszpanska wyspa...?

Od dzisiaj będę chodziła d kina tylko w bolerku... Samym...
Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki

Mój dziś siada z rana widzi, że siedzę na wizażu... siada koło mnie i mówi: TŻ: Ja sobie posiedzę koło ciebie i poczytam o czym tu rozmawiacie
ja: Ale to jest babski watek, więc niech mi tu nic nie podczytuje. Bo to rzeczy nie dla facetów!
TŻ: (bulwers z jego strony) A jest takie jakieś ślubne forum dla facetów?
ja: nie wiem... sprawdź sobie
Za chwilę złażę z laptopa... po czym tż załącza google i widzę, że wpisuje... Forum ślubne dla facetów...
TŻ: (jego diaboliczny śmiech) Ha ha ha... widzisz jest! Teraz i ja będę mieć swoje ślubne tajemnice... Tylko proszę mi nie podczytywać, bo to forum tylko dla facetów
Tylko pamiętaj, nie podczytuj mu
Stary 2012-02-25, 13:33   #3314
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

witajcie
wpadłam na chwilkę - nie dam rady was teraz nadrobić wiec to co widzę na tej stronie

Cytat:
Góra chyba będzie taka jak w tej, tylko mam się zastanowić nad tym ramiączkiem, mi nie bardzo podchodzi to ramiączko
na zdjęciu wygląda ładnie - ale ja osobiście u siebie nie lubie takich na jedno ramię - może nich ci zaproponuja inne rozwiązania?

dziewczyny macie cudownych TŻków
uśmiałam się do łez : hahaha:
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:44   #3315
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie kochane dziewczyny

Mój dzień zaczął się od wyjścia do fryzjera na podcięcie końcówek włosów i zrobienie próbnego makijażu ślubnego Powiem wam że jak przyszłam do domu i mamcia mnie zobaczyła to mówi że wyglądam bardzo elegancko i nie tak jak zwykle na co dzień ale podoba się jej. Mam nadzieję że innym też się spodoba ja ogólnie jestem zadowolona Zdjęcia dodam później to ocenić czy wam się podoba czy też coś zmienić.
Teraz uciekam przygotowywać się do małego spotkania z rodzinką i znajomymi bo dziś jest co świętować chociaż nie wiem czy mam się czy
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:46   #3316
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dobre. Moj ostatnio sie pyta czy bedzie mial kwiatka przy butonierce, takze tym mnie zaskoczył ale jakis czas temu na lambrekin, oczywiście nie wiedząc co to jest, powiedział mini zasłonka a o odróżnianiu kolorów juz nie wspomnę
mój dowiedział się jaki to kolor to turkusowy, jak sobie auto w tym kolorze kupił (dawno dawno temu), ale miałam ubaw jak mi przez telefon tłumaczył jaki to kolor (nie przeczytał w dowodzie rejestracyjnym)
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:53   #3317
Kabriela
Zadomowienie

Dobra to teraz ja Was pomęczę powiedzcie mi proszę, bo widziałam, że niektóre z Was chodzą na lekcje tańca, czy ktoś z moich okolic, czyli okolic Warszawy mógł polecić jakieś studio bądź nauczyciela bądź szkołę?
Druga sprawa ile z Was tańczy jakiś układ? Bo ja zaczynam mieć problem, mój TŻ już zakończył okres gdzie tańczył i teraz Go namówić to po prostu mocno się muszę nagimnastykować....a tańczymy do tej piosenki
http://www.youtube.com/watch?v=lmIbkR1mqAo
i ja sama się zaczynam gubić w tym jak mam do tego tańczyć...pomóżcie proszę...
Stary 2012-02-25, 13:57   #3318
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Te moje zawieszki przypominają papier fotograficzny. Są porządnie wykonane
Dziękuję za informację

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:

Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy i porady
, bo kto mi pomoze jak nie WY
Pytanie brzmi: czy lepiej wybrac tren do sukni, ktory wyglada przepieknie w kosciele, ale na sali jest uciazliwy, przeszkadza w tancu, i te guziczki utrzymujace tren, ktore zawsze sie zrywaja
Czy lepiej wybrac suknie bez trenu, tylko zainwestowac w dluuuugi welon (cos a'la Popielewicz - moze troche krotszy) do kosciola, ktory po kosciele zdejme, a przynajmniej cale wesele bedzie wygodniej...
Pomozcie

http://8.s.dziennik.pl/pliki/2358000...94-643-482.jpg

przypominam tylko ze mam falbankowa sukienke a dylemat pojawil sie po wczorajszych zdjeciach audrey, bo mam prawie taka sukienke jak ona tylko bez trenu, a jej tren mnie urzekl
mi się podobają długaśne welony i sama bym chciała, ale nie wiem, czy do mojego JA będzie mi pasować
Stary 2012-02-25, 14:07   #3319
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie kochane dziewczyny

Mój dzień zaczął się od wyjścia do fryzjera na podcięcie końcówek włosów i zrobienie próbnego makijażu ślubnego Powiem wam że jak przyszłam do domu i mamcia mnie zobaczyła to mówi że wyglądam bardzo elegancko i nie tak jak zwykle na co dzień ale podoba się jej. Mam nadzieję że innym też się spodoba ja ogólnie jestem zadowolona Zdjęcia dodam później to ocenić czy wam się podoba czy też coś zmienić.
Teraz uciekam przygotowywać się do małego spotkania z rodzinką i znajomymi bo dziś jest co świętować chociaż nie wiem czy mam się czy
Koniecznie śmiać. Zaczyna się piękny wiek
Stary 2012-02-25, 14:08   #3320
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

WRÓCIŁAM!!

Powiem Wam że jestem mega mega szczęśliwa!! Suknia którą miałam mieć szytą- suknia LadyStar również nie była do końca "moja", troche mi nie leżała, wiele rzeczy było tam do przerobienia, do zmiany, bo niekoniecznie mi się widziały.
Podczas przymiarki mierzyłam sam szkielet, atłasową? sukienkę gładką, docinany był dół, dekoldzik itp. I zaczęłyśmy rozmawiać o tym dole, znowu pokazywałam suknię Very Wang i... Pani mówi mi że mają na 2013 rok nową suknię już model, który na pewno bardziej mi się spodoba i co? Dziewczyny uwierzcie, miłość od pierwszego wejrzenia, jedyne co zostanie zmienione to przedłużona talia, zostanie skrócona do wysokości bioder bo teraz jest dłuższa, ale tak to wszystko jest takie ja chciałam, inspirowana suknią Neny co pewnie będzie widać no i ma już tren którego bardzo chciałam w poprzedniej. Jestem totalnie zachwycona. Jedynie pas będzie w kolorze cafe latte, takim szampańskim, delikatnym nude i będzie sięgał samej ziemi z tyłu.

Wklejam zdjęcia i można je już dodać do postu z sukniami ślubnymi
Przepiękna
Fajnie wymyśliłaś z tymi przeróbkami, teraz rzeczywiście zaburza proporcje sylwetki ale później będzie cudnie. Ma piękny dekolt, ta aplikacja pod biustem też śliczna no i szarfa
Nie jestem zwolenniczką falban, ale jak pokazujecie takie cudne suknie to zastanawiam się czy nie pożegnać się z moją wizją delikatnej, muślinowej sukni
Zdradzisz w jakim salonie zamówiłaś tą suknię? W jakiej miejscowości?

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Kicia ma racje. Drugiego dnia para młoda po wejściu na salę rozpoczyna zabawę pierwszym tańcem. Kompletnie o tym zapomniałam, a styczniu byłam u znajomych na weselu i też tańczyli pierwszy taniec na poprawinach Szczerze też średnio mi się to widzi, ale tak jest. I wolałabym sobie wybrać do czego zatańczę.
U mnie nie ma takiego zwyczaju, pierwszy raz słyszę o tym, że para młoda tańczy pierwszy taniec na poprawinach.

Cytat:

Bardzo ładna
Mierzyłam ostatnio taki weoln, długi z hiszpańską koronką, ale czułam się trochę jak Maryja . Mimo, że bardzo podobają mi się tego typu welony. Chyba jednak zdecyduję się na długą, delikatną mgiełkę.

Dziś mamy kolejne spotkanie z rodzicami . Tym razem u TŻta w domu. Do ślubu już coraz bliżej dlatego mam zamiar obgadać więcej szczegółów. Najbardziej zależy mi na tym, żeby przekonać wszystkich do winietek / wizytówek. Ja, moja mama i teściowa są za, natomiast TŻ, mój tata i teść nie chcą się zgodzić. Mi bardzo na tym zależy dlatego będę walczyć ostro. Trzymajcie kciuki .

Widziałam, że dużo z was zrobiło podsumowania załatwionych spraw, też postanowiłam to trochę uporządkować i zrobić małą listę.
Na dziś dzień mamy załatwione:
- kościół, zaklepana godzina 17.00
- sala (wpłacona prawie połowa kwoty)
- orkiestra
- kamerzysta
- fotograf
- alkohol (niestety nie jestem zadowolona z wyboru wódki... )
- kucharkę
- transport (autokar)
- dekoratorkę (dekoracja kościoła, sali, kwiaty)

Do załatwienia:
- suknia! i to jak najszybciej bo czasu coraz mniej
- garnitur dla TŻta (ale to jak już zamówię suknię)
- zaklepać termin w cukierni - zamówić tort
- wybrać piosenkę do pierwszego tańca, może pomyśleć nad układem
- obrączki - mamy swoje złoto, wzór też już w zasadzie wybraliśmy i musimy tylko zdecydować się na złotnika
- samochód do ślubu - na to mamy jeszcze czas
- zaproszenia - planuję zamówić kilka próbek z allegro i wybrać jeden wzór
no i mnóstwo innych spraw o których w tej chwili nie pamiętam

A tak w ogóle, dziewczyny z 25.08, mamy dziś pół roku do ślubu!

ten czas biegnie w zastraszającym tempie

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:09   #3321
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Dobra to teraz ja Was pomęczę powiedzcie mi proszę, bo widziałam, że niektóre z Was chodzą na lekcje tańca, czy ktoś z moich okolic, czyli okolic Warszawy mógł polecić jakieś studio bądź nauczyciela bądź szkołę?
Druga sprawa ile z Was tańczy jakiś układ? Bo ja zaczynam mieć problem, mój TŻ już zakończył okres gdzie tańczył i teraz Go namówić to po prostu mocno się muszę nagimnastykować....a tańczymy do tej piosenki
http://www.youtube.com/watch?v=lmIbkR1mqAo
i ja sama się zaczynam gubić w tym jak mam do tego tańczyć...pomóżcie proszę...
ekspertem od tańca nie jestem ale moje zdanie jest takie:
jak najłatwiejszy układ!
ludzie chcą oglądać was i sukienkę - to jest na to nomem więc powinnaś się kręcić i obracać żeby eksponować sukienkę - powinniście się przytulać żeby było widać ze się kochacie.
piosenka jest długa bo 3 minuty tańca to nie jest mało - i jeśli coś wam nie idzie to pewnie się gdzieś zatniecie - po co się stresować?
Moim zdanie więcej powinny tańczyć ręce niż nogi zwłaszcza że suknia nie ułatwi zadania.

http://www.youtube.com/watch?v=rwnSE...ure=plpp_video

moim zdaniem to ładny taniec -można by jeszcze go trochę uprościć i tez nie wyglądał by źle. ( mam na myśli sposób tańczenie )
Stary 2012-02-25, 14:14   #3322
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Hej Piękne

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Kicia ma racje. Drugiego dnia para młoda po wejściu na salę rozpoczyna zabawę pierwszym tańcem. Kompletnie o tym zapomniałam, a styczniu byłam u znajomych na weselu i też tańczyli pierwszy taniec na poprawinach Szczerze też średnio mi się to widzi, ale tak jest. I wolałabym sobie wybrać do czego zatańczę.
Przyznaję, że drugiego dnia orkiestra zaczyna grać i jako pierwsi wychodzą Młodzi na parkiet, ale z Młodymi cała reszta, więc raczej nikt nie zwraca uwagi na to co tańczą młodzi, więc u nas na luzie zatańczymy do tego co nam zagrają

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
l"TRENY ŚLUBNE"
UMARŁAM

Ale tak analizując to zestawienie, to kto wie, może nasi mężowie po ślubie zaczną odczuwać głęboki żal (za wolnością oczywiście) i któryś wpadnie na pomysł napisania trenu ślubnego

Cytat:
D. wiesz co to jest bolerko?
D: <mysli> jakas hiszpanska wyspa...?

dostałam zakwasów na brzuchu przez Was

Audrey Twój TŻ tez genialny

Cytat:

,
Zdecydowanie stawiam na wygodę, brak trenu i długi ciągnący sie po ziemi welon

Cytat:
za decyzję. Jeśli chodzi o welon- to do tej sukni wybrałabym gładki.

Wstyd się przyznać, ale dopiero wczoraj pierwszy raz oglądałam Bękart Wojny. Jak zwykle ubawiłam się na filmie Tarantino- genialny jest! I film świetny, polecam! Ale miłośniczki kina Tarantina już pewnie dawno widziały
I cały film lałam z akcentu Brada Pitta

A wieczorem idziemy z TŻtem na... pierwszą spowiedź...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:15   #3323
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

Na dziś dzień mamy załatwione:
- kościół, zaklepana godzina 17.00
- sala (wpłacona prawie połowa kwoty)
- orkiestra
- kamerzysta
- fotograf
- alkohol (niestety nie jestem zadowolona z wyboru wódki... )
- kucharkę
- transport (autokar)
- dekoratorkę (dekoracja kościoła, sali, kwiaty)

Do załatwienia:
- suknia! i to jak najszybciej bo czasu coraz mniej
- garnitur dla TŻta (ale to jak już zamówię suknię)
- zaklepać termin w cukierni - zamówić tort
- wybrać piosenkę do pierwszego tańca, może pomyśleć nad układem
- obrączki - mamy swoje złoto, wzór też już w zasadzie wybraliśmy i musimy tylko zdecydować się na złotnika
- samochód do ślubu - na to mamy jeszcze czas
- zaproszenia - planuję zamówić kilka próbek z allegro i wybrać jeden wzór
no i mnóstwo innych spraw o których w tej chwili nie pamiętam

jaką masz wódkę i dlaczego jesteś niezadowolona?
Stary 2012-02-25, 14:17   #3324
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

, bo kto mi pomoze jak nie WY
Pytanie brzmi: czy lepiej wybrac tren do sukni, ktory wyglada przepieknie w kosciele, ale na sali jest uciazliwy, przeszkadza w tancu, i te guziczki utrzymujace tren, ktore zawsze sie zrywaja
Czy lepiej wybrac suknie bez trenu, tylko zainwestowac w dluuuugi welon (cos a'la Popielewicz - moze troche krotszy) do kosciola, ktory po kosciele zdejme, a przynajmniej cale wesele bedzie wygodniej...
Pomozcie
ja jestem za długaśnym welonem bo sama taki planuję z tym że moja suknia jest bez opcji trenu w ogóle wiec nie miałam się nad czym zastanawiać
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Ewusia, na pierwszy ogień polecam zobaczyć to, co opisałam tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=234 I My na pewno jeszcze raz wybierzemy się na rejs do Sa Calobra, bo to tam się zaręczyliśmy i pojedziemy w okolice Formentoru tzn. nie do miasta i nie na miejsce widokowe, tylko w takie miejsce powyżej punktu widokowego, są tam chyba jakieś ruinki. W każdym razie zaciekawiło nas ostatnio to miejsce i musimy sprawdzić, co tam jest I na pewno będziemy chcieli zwiedzić katedrę w Palmie, bo ostatnim razem nie udało nam się wejść do środka. Co do reszty, to jeszcze do ustalenia, ale na pewno podzielę się inspiracjami I wklejam specjalnie dla Ciebie kilka fotek:

Sa Calobra
Załącznik 4522433

Jaskinie Smoka (Cuevas del Drach)
Załącznik 4522434

Plaża w Formentor
Załącznik 4522442

Miejsce widokowe na Cap de Formentor
Załącznik 4522444
dziękuję Kochana zapisałam sobie Twoje posty, żeby mi gdzieś nie zginęły
Cytat:

śliczna
ale welon do niej widziałabym raczej gładki
Cytat:

Lubcia wszystkiego najlepszego, samych radosnych dni i owocnego zakończenia przygotowań ślubnych

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:21   #3325
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

LUBCIA wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin
Dużo uśmiechu na twarzy, miłości
i samych pogodnych dni!
Do tego zdrówka, szczęścia, pomyślności
i spełnienia wszystkich marzeń
Żyj nam 100 lat!

Cytat:

Gratuluję półrocznicy i załatwionych spraw

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:21   #3326
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
ekspertem od tańca nie jestem ale moje zdanie jest takie:
jak najłatwiejszy układ!
ludzie chcą oglądać was i sukienkę - to jest na to nomem więc powinnaś się kręcić i obracać żeby eksponować sukienkę - powinniście się przytulać żeby było widać ze się kochacie.
piosenka jest długa bo 3 minuty tańca to nie jest mało - i jeśli coś wam nie idzie to pewnie się gdzieś zatniecie - po co się stresować?
Moim zdanie więcej powinny tańczyć ręce niż nogi zwłaszcza że suknia nie ułatwi zadania.

http://www.youtube.com/watch?v=rwnSE...ure=plpp_video

moim zdaniem to ładny taniec -można by jeszcze go trochę uprościć i tez nie wyglądał by źle. ( mam na myśli sposób tańczenie )
My cały czas bijemy się z myślami czy zatańczyć jakiś układ czy po prostu normalny bujaniec przytulaniec . A jesli układ to czy wybrać się na jakieś lekcje czy samemu z youtuba się nauczyć czegoś prostego. Z jednej strony podoba mi się kiedy para młoda rozpoczyna wesele pięknym wyćwiczonym tańcem. Ale boimy się też tego, że wyjdzie zwyczajnie sztywno, nierówno i będzie widać cały stres. Byliśmy na weselu kuzynki TŻta gdzie co prawda mieli piękny układ ale tańczyli go jak kołki, byli tak zestresowani. W takim wypadku dużo lepiej by wyszło jakby po prostu zatańczyli zwykły taniec, bez przygotowania. No i sami nie wiemy... Znalazłam na youtubie układ, który bardzo mi się spodobał. Pokazałam TŻtowi no powiedział: chyba mi nie każesz tak skakać jak oni
http://www.youtube.com/watch?v=PlYWPCJO9P4

Stary 2012-02-25, 14:31   #3327
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
My cały czas bijemy się z myślami czy zatańczyć jakiś układ czy po prostu normalny bujaniec przytulaniec . A jesli układ to czy wybrać się na jakieś lekcje czy samemu z youtuba się nauczyć czegoś prostego. Z jednej strony podoba mi się kiedy para młoda rozpoczyna wesele pięknym wyćwiczonym tańcem. Ale boimy się też tego, że wyjdzie zwyczajnie sztywno, nierówno i będzie widać cały stres. Byliśmy na weselu kuzynki TŻta gdzie co prawda mieli piękny układ ale tańczyli go jak kołki, byli tak zestresowani. W takim wypadku dużo lepiej by wyszło jakby po prostu zatańczyli zwykły taniec, bez przygotowania. No i sami nie wiemy... Znalazłam na youtubie układ, który bardzo mi się spodobał. Pokazałam TŻtowi no powiedział: chyba mi nie każesz tak skakać jak oni
http://www.youtube.com/watch?v=PlYWPCJO9P4
fajny układ ale faktycznie bardzo skomplikowany.
Jeśli twój TŻ nie czuje się nie siłach to bym go nie zmuszała bo to właśnie wyjdzie sztywno i nie naturalnie..
Ale tez nie ryzykowała bym iść na żywioł - nie musicie mieć układu ale przetańczcie piosenkę kilka razy żebyście sie zgrali i może dodajcie do tego kilka obrotów i wystarczy.
Proponuje też żebyście spróbowali kilka razy jak będziesz w sukni - to nie musi być dokładnie ta byle była szeroka na dole - bo to naprawdę jest różnica
Stary 2012-02-25, 14:36   #3328
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

ten welon wydaje mi sie bedzie pasowal bardziej do koronkowych sukienek, do Twojej moze cos lzejszego, zwiewniejszego, jesli z aplikacja to moze tylko jakas delikatna...

Cytat:
gora sliczna, zdecydowalabym sie bez ramiaczka

Stary 2012-02-25, 14:40   #3329
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość

jaką masz wódkę i dlaczego jesteś niezadowolona?
Z tą wódką to długa historia. Mój TŻ strasznie się zawziął, że koniecznie musi kupić dobrą wódkę. Dla mnie ta sprawa była raczej drugorzędna, wiadomo nie chciałam kupować najtańszej i najgorszej ale też na pewno nie jakąś bardzo drogą. Raczej z tej średniej półki i taką, którą wszyscy raczej znają np. Wyborową. TŻ i w zasadzie moja mama też się w to wkręciła, zaczęli jeżdzić po hurtowniach, wypytywać, porównywać ceny. Kupili też kilka butelek różnych marek i zaczęły się wielkie testy i degustacje. Co dla mnie było trochę śmieszne, bo w ogóle nie rozumiem pojęcia jak wódka może być "dobra". Jedyna różnica jaką jak stwierdzam to ciepła / zimna wódka. Poza tym dla mnie każda "smakuje" tak samo. Ostatecznie wybrali jedną, wg nich najlepszą. TŻ wcześniej wspominał, też cały czas, że będzie polował na jakąś limitowaną edycję lub na nową wódkę, jeśli wejdzie jakaś na rynek, bo jego zdaniem wtedy jest najlepsza i na pewno nie podrabiana. I takim sposobem wybrali Polonię, nową wódkę która niedawno się dopiero pojawiła w hurtowniach. Nie ważne, że ja się nie zgadzałam. Dla mnie, osoby, która nie zna się w ogóle na alkoholach, jakaś nowa wódka której nigdzie nie widziałam wygląda zwyczajnie dziwnie i podejrzanie. Tak jakby była kupiona gdzieś na bazarze za 10zł . To samo powtarzałam TŻtowi, moim rodzicom ale oni nic. Wmawiali mi, że ja się nie znam i że każdy inny to pomyśli tak jak oni - że nowa wódka więc na pewno dobra. Ja byłam zdania, że tak pomyśli 2/10 osób a reszta tak jak ja - że to jakaś dziwna, nikomu nie znana wódka. Jakbyśmy kupili np. Wyborową to nikt nie miałby obaw przed jej wypiciem. A tak to takie nie wiadomo co . Mówię wam, strasznie jestem zła o to. A najbardziej na samą siebie, że odpuściłam. TŻ mówił, że wybór wódki to sprawa pana młodego, że w razie czego to jego będą krytykować. A z rodzicami cięzko było mi się kłócić tym bardziej, że to oni fundowali zakup wódki na pół z teściami. No i została ta nieszczęsna Polonia
Z tego wszystkiego mam nauczkę, że teraz będę się już ostro kłócić i stawiać na swoim jeśli coś nie będzie mi pasować.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Gratuluję półrocznicy i załatwionych spraw
Dziękuję

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
fajny układ ale faktycznie bardzo skomplikowany.
Jeśli twój TŻ nie czuje się nie siłach to bym go nie zmuszała bo to właśnie wyjdzie sztywno i nie naturalnie..
Ale tez nie ryzykowała bym iść na żywioł - nie musicie mieć układu ale przetańczcie piosenkę kilka razy żebyście sie zgrali i może dodajcie do tego kilka obrotów i wystarczy.
Proponuje też żebyście spróbowali kilka razy jak będziesz w sukni - to nie musi być dokładnie ta byle była szeroka na dole - bo to naprawdę jest różnica
Ku takiej opcji chyba skłaniamy się najbardziej, że nie będziemy wymyślać układu tylko wybierzemy piosenkę i przetańczymy ją parę razy, żeby wczuć się w rytm. I tak jak mówisz, obowiązkowo kilka razy w halce, w sukni nie, bo nie chcę żeby TŻ widział mnie przed ślubem

Stary 2012-02-25, 14:44   #3330
kindziulindzia
Zakorzenienie

lubcia happy birthday to you

fablous czemu nie jesteś zadowolona z wyboru wódki??

znalazłam papier z zaliczką za suknią i mam zadzwonić do salonu 28 marca

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ladystar zdecydowanie bez trenu za to z długim welonem stawiam na komfort żeby później nie bawić się w szwaczkę

idę zrobić sobie caffe latte z ekspresu i wracam do Was
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości