|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
ladystar stawiam na długi welon
Sama się nad takim zastanawiam , ale nie wiem czy do mojej sukni będzie pasował?? No właśnie: jak myślicie???
|
|
|
|
#3302 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
KOCHAM WAS!! JESTESCIE NIEZASTAPIONE!! Cala noc o tym myslalam i nic nie wymyslilam ![]() Ale dzieki Wam pozostaje w takim razie przy pierwszym pomysle - bez trenu i z dlugim welonem
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Iceflower: Prowadzisz bloga kosmetycznego?
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za kciuki, bo udało mi się załatwić to co miałam do załatwienia, teraz muszę spiąć pośladki i przez dwa tygodnie siedzieć nad mgr i może uda mi się obronić, bo nie wytrzymam dłużej narzekań wszystkich dookoła...
|
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Kochane!!! Zdecydowałam się na suknię we wtorek jadę się mierzyć i zamawiać Ostatecznie padło na tą, tyle że górę będzie miała troszkę inna ![]() A teraz też pytanie do was moje ekspertki Chciałabym welon taki 75 cm tylko zastanawiam się czy pasuje taki z aplikacją na brzegu, zaraz wkleję fotę jak znajdę ![]() A i suknia będzie kosztować 2100 zł choć Pani powiedziała, że spuści z ceny, i dorzuci welon, a potem moge oddać suknię im do komisu mam welon - chodzi mi o tą aplikację przy brzegu
Kruszynek Edytowane przez Lily ofthe Valley Czas edycji: 2012-02-25 o 13:01 |
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna! Osobiście dałabym gładki welon, bo góra sukni zdobna. Żeby się nie przytłoczyć za bardzo
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w jaki sposob zmieniacie gore?
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łączymy się w bólu bo ja męczę lic.
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Góra chyba będzie taka jak w tej, tylko mam się zastanowić nad tym ramiączkiem, mi nie bardzo podchodzi to ramiączko
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
A na jakim etapie jesteś? Mam wrażenie że jesteś bardziej zdyscyplinowana ode mnie, jeżeli chodzi o takie rzeczy i dlatego tak strasznie to przeżywam. Ja już i tak strasznie opuściłam sobie, bo mój termin był na maj tamtego roku więc teraz przed ślubem muszę się obronić, ale nie umiem się do tego zabrać i strzela mnie........kiedy muszę nad tym siedzieć...
|
|
|
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka Lachoniki
Wystałam się na poczcie ![]() Ale na pocieszenie jak wróciłam kurier z DPD przytargał nasze zaproszenia ![]() Cytat:
Ale Ty będziesz zdrowa i długowieczna. Tyle śmiechu masz Boski jest!Cytat:
Cytat:
![]() Ale macie przeboje z Waszymi TŻami. Normalnie aż mi czasami żal, że mój taki ogarnięty Też bym się chciała pośmiać czasami. Ale u nas to ja jestem czymś wiecznie zdziwiona i TŻ ma ubaw ze mnie
|
|||
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
witajcie
wpadłam na chwilkę - nie dam rady was teraz nadrobić wiec to co widzę na tej stronie Cytat:
dziewczyny macie cudownych TŻków uśmiałam się do łez |
|
|
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane dziewczyny
Mój dzień zaczął się od wyjścia do fryzjera na podcięcie końcówek włosów i zrobienie próbnego makijażu ślubnego ale podoba się jej. Mam nadzieję że innym też się spodoba ja ogólnie jestem zadowolona Teraz uciekam przygotowywać się do małego spotkania z rodzinką i znajomymi bo dziś jest co świętować chociaż nie wiem czy mam się czy
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
mój dowiedział się jaki to kolor to turkusowy, jak sobie auto w tym kolorze kupił (dawno dawno temu), ale miałam ubaw jak mi przez telefon tłumaczył jaki to kolor (nie przeczytał w dowodzie rejestracyjnym)
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Dobra to teraz ja Was pomęczę powiedzcie mi proszę, bo widziałam, że niektóre z Was chodzą na lekcje tańca, czy ktoś z moich okolic, czyli okolic Warszawy mógł polecić jakieś studio bądź nauczyciela bądź szkołę?
Druga sprawa ile z Was tańczy jakiś układ? Bo ja zaczynam mieć problem, mój TŻ już zakończył okres gdzie tańczył i teraz Go namówić to po prostu mocno się muszę nagimnastykować....a tańczymy do tej piosenki http://www.youtube.com/watch?v=lmIbkR1mqAo i ja sama się zaczynam gubić w tym jak mam do tego tańczyć...pomóżcie proszę... |
|
|
|
#3318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie wymyśliłaś z tymi przeróbkami, teraz rzeczywiście zaburza proporcje sylwetki ale później będzie cudnie. Ma piękny dekolt, ta aplikacja pod biustem też śliczna no i szarfa Nie jestem zwolenniczką falban, ale jak pokazujecie takie cudne suknie to zastanawiam się czy nie pożegnać się z moją wizją delikatnej, muślinowej sukni ![]() Zdradzisz w jakim salonie zamówiłaś tą suknię? W jakiej miejscowości? Cytat:
Cytat:
![]() Mierzyłam ostatnio taki weoln, długi z hiszpańską koronką, ale czułam się trochę jak Maryja . Mimo, że bardzo podobają mi się tego typu welony. Chyba jednak zdecyduję się na długą, delikatną mgiełkę. Dziś mamy kolejne spotkanie z rodzicami . Tym razem u TŻta w domu. Do ślubu już coraz bliżej dlatego mam zamiar obgadać więcej szczegółów. Najbardziej zależy mi na tym, żeby przekonać wszystkich do winietek / wizytówek. Ja, moja mama i teściowa są za, natomiast TŻ, mój tata i teść nie chcą się zgodzić. Mi bardzo na tym zależy dlatego będę walczyć ostro. Trzymajcie kciuki . Widziałam, że dużo z was zrobiło podsumowania załatwionych spraw, też postanowiłam to trochę uporządkować i zrobić małą listę. Na dziś dzień mamy załatwione: - kościół, zaklepana godzina 17.00 ![]() - sala (wpłacona prawie połowa kwoty) - orkiestra - kamerzysta - fotograf - alkohol (niestety nie jestem zadowolona z wyboru wódki... )- kucharkę - transport (autokar) - dekoratorkę (dekoracja kościoła, sali, kwiaty) Do załatwienia: - suknia! i to jak najszybciej bo czasu coraz mniej - garnitur dla TŻta (ale to jak już zamówię suknię) - zaklepać termin w cukierni - zamówić tort - wybrać piosenkę do pierwszego tańca, może pomyśleć nad układem - obrączki - mamy swoje złoto, wzór też już w zasadzie wybraliśmy i musimy tylko zdecydować się na złotnika - samochód do ślubu - na to mamy jeszcze czas - zaproszenia - planuję zamówić kilka próbek z allegro i wybrać jeden wzór no i mnóstwo innych spraw o których w tej chwili nie pamiętam ![]() A tak w ogóle, dziewczyny z 25.08, mamy dziś pół roku do ślubu! ten czas biegnie w zastraszającym tempie
|
|||
|
|
|
#3321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak najłatwiejszy układ! ludzie chcą oglądać was i sukienkę - to jest na to nomem więc powinnaś się kręcić i obracać żeby eksponować sukienkę - powinniście się przytulać żeby było widać ze się kochacie. piosenka jest długa bo 3 minuty tańca to nie jest mało - i jeśli coś wam nie idzie to pewnie się gdzieś zatniecie - po co się stresować? Moim zdanie więcej powinny tańczyć ręce niż nogi zwłaszcza że suknia nie ułatwi zadania. http://www.youtube.com/watch?v=rwnSE...ure=plpp_video moim zdaniem to ładny taniec -można by jeszcze go trochę uprościć i tez nie wyglądał by źle. ( mam na myśli sposób tańczenie ) |
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Piękne
Cytat:
![]() UMARŁAM Ale tak analizując to zestawienie, to kto wie, może nasi mężowie po ślubie zaczną odczuwać głęboki żal (za wolnością oczywiście) i któryś wpadnie na pomysł napisania trenu ślubnego Audrey Twój TŻ tez genialny Zdecydowanie stawiam na wygodę, brak trenu i długi ciągnący sie po ziemi welon za decyzję. Jeśli chodzi o welon- to do tej sukni wybrałabym gładki.Wstyd się przyznać, ale dopiero wczoraj pierwszy raz oglądałam Bękart Wojny. Jak zwykle ubawiłam się na filmie Tarantino- genialny jest! I film świetny, polecam! Ale miłośniczki kina Tarantina już pewnie dawno widziały I cały film lałam z akcentu Brada Pitta ![]() A wieczorem idziemy z TŻtem na... pierwszą spowiedź...
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaką masz wódkę i dlaczego jesteś niezadowolona? |
|
|
|
|
#3324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym że moja suknia jest bez opcji trenu w ogóle wiec nie miałam się nad czym zastanawiać Cytat:
Cytat:
ale welon do niej widziałabym raczej gładki Cytat:
![]() Lubcia wszystkiego najlepszego, samych radosnych dni i owocnego zakończenia przygotowań ślubnych |
||||
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
LUBCIA wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin Dużo uśmiechu na twarzy, miłości i samych pogodnych dni! Do tego zdrówka, szczęścia, pomyślności i spełnienia wszystkich marzeń Żyj nam 100 lat! Cytat:
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jesli układ to czy wybrać się na jakieś lekcje czy samemu z youtuba się nauczyć czegoś prostego. Z jednej strony podoba mi się kiedy para młoda rozpoczyna wesele pięknym wyćwiczonym tańcem. Ale boimy się też tego, że wyjdzie zwyczajnie sztywno, nierówno i będzie widać cały stres. Byliśmy na weselu kuzynki TŻta gdzie co prawda mieli piękny układ ale tańczyli go jak kołki, byli tak zestresowani. W takim wypadku dużo lepiej by wyszło jakby po prostu zatańczyli zwykły taniec, bez przygotowania. No i sami nie wiemy... Znalazłam na youtubie układ, który bardzo mi się spodobał. Pokazałam TŻtowi no powiedział: chyba mi nie każesz tak skakać jak oni ![]() http://www.youtube.com/watch?v=PlYWPCJO9P4 |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli twój TŻ nie czuje się nie siłach to bym go nie zmuszała bo to właśnie wyjdzie sztywno i nie naturalnie.. Ale tez nie ryzykowała bym iść na żywioł - nie musicie mieć układu ale przetańczcie piosenkę kilka razy żebyście sie zgrali i może dodajcie do tego kilka obrotów i wystarczy. Proponuje też żebyście spróbowali kilka razy jak będziesz w sukni - to nie musi być dokładnie ta byle była szeroka na dole - bo to naprawdę jest różnica |
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gora sliczna, zdecydowalabym sie bez ramiaczka
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Z tą wódką to długa historia. Mój TŻ strasznie się zawziął, że koniecznie musi kupić dobrą wódkę. Dla mnie ta sprawa była raczej drugorzędna, wiadomo nie chciałam kupować najtańszej i najgorszej ale też na pewno nie jakąś bardzo drogą. Raczej z tej średniej półki i taką, którą wszyscy raczej znają np. Wyborową. TŻ i w zasadzie moja mama też się w to wkręciła, zaczęli jeżdzić po hurtowniach, wypytywać, porównywać ceny. Kupili też kilka butelek różnych marek i zaczęły się wielkie testy i degustacje. Co dla mnie było trochę śmieszne, bo w ogóle nie rozumiem pojęcia jak wódka może być "dobra". Jedyna różnica jaką jak stwierdzam to ciepła / zimna wódka. Poza tym dla mnie każda "smakuje" tak samo. Ostatecznie wybrali jedną, wg nich najlepszą. TŻ wcześniej wspominał, też cały czas, że będzie polował na jakąś limitowaną edycję lub na nową wódkę, jeśli wejdzie jakaś na rynek, bo jego zdaniem wtedy jest najlepsza i na pewno nie podrabiana. I takim sposobem wybrali Polonię, nową wódkę która niedawno się dopiero pojawiła w hurtowniach. Nie ważne, że ja się nie zgadzałam. Dla mnie, osoby, która nie zna się w ogóle na alkoholach, jakaś nowa wódka której nigdzie nie widziałam wygląda zwyczajnie dziwnie i podejrzanie. Tak jakby była kupiona gdzieś na bazarze za 10zł
. To samo powtarzałam TŻtowi, moim rodzicom ale oni nic. Wmawiali mi, że ja się nie znam i że każdy inny to pomyśli tak jak oni - że nowa wódka więc na pewno dobra. Ja byłam zdania, że tak pomyśli 2/10 osób a reszta tak jak ja - że to jakaś dziwna, nikomu nie znana wódka. Jakbyśmy kupili np. Wyborową to nikt nie miałby obaw przed jej wypiciem. A tak to takie nie wiadomo co . Mówię wam, strasznie jestem zła o to. A najbardziej na samą siebie, że odpuściłam. TŻ mówił, że wybór wódki to sprawa pana młodego, że w razie czego to jego będą krytykować. A z rodzicami cięzko było mi się kłócić tym bardziej, że to oni fundowali zakup wódki na pół z teściami. No i została ta nieszczęsna Polonia ![]() Z tego wszystkiego mam nauczkę, że teraz będę się już ostro kłócić i stawiać na swoim jeśli coś nie będzie mi pasować. Dziękuję ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
lubcia happy birthday to you
![]() fablous czemu nie jesteś zadowolona z wyboru wódki?? znalazłam papier z zaliczką za suknią i mam zadzwonić do salonu 28 marca ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- ladystar zdecydowanie bez trenu za to z długim welonem stawiam na komfort żeby później nie bawić się w szwaczkę ![]() idę zrobić sobie caffe latte z ekspresu i wracam do Was
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Welon równie pięknie wygląda w kościele.
Ja wychodzę z założenia, że to jest ślub i owszem, muszę wyglądać pięknie, ale bez przesady, chcę też czuć się w miarę wygodnie, noi nie mieć później problemu z odpinaniem się trenu
KOCHAM WAS!! JESTESCIE NIEZASTAPIONE!!

śliczna! 

no ale to nie.... to jakiś trening?
litości! w BUTONIERCE!! Nie wiesz co to butonierka?

(bulwers z jego strony) A jest takie jakieś ślubne forum dla facetów?
ślub 28.04.2012
pierwszą spowiedź...
. To samo powtarzałam TŻtowi, moim rodzicom ale oni nic. Wmawiali mi, że ja się nie znam i że każdy inny to pomyśli tak jak oni - że nowa wódka więc na pewno dobra. Ja byłam zdania, że tak pomyśli 2/10 osób a reszta tak jak ja - że to jakaś dziwna, nikomu nie znana wódka. Jakbyśmy kupili np. Wyborową to nikt nie miałby obaw przed jej wypiciem. A tak to takie nie wiadomo co
stawiam na komfort żeby później nie bawić się w szwaczkę