Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 15:50   #3811
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Też dziś posprzątałam gruntownie, nawet podłogi wymyłam, a wczoraj uprasowałam 14 koszul męża
my sprzątanie zamieniliśmy na zakupy Ale teściowa się do nas nie wybiera, więc możemy posprzątać jutro albo w poniedziałek
Jestem po wrażeniem tych koszul. 14 to imponujący wynik Ja przed prasowaniem mężowskich koszul bronię się rękami i nogami.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:50   #3812
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

...bo weekend należy się relaksować
nie no, jak mówiłam 3, 4 dni, przejrzałam końcówkę III części, początek IV i teraz na bieżąco

Ja jestem w 16+5 tygodniu ciąży, od tygodnia dokładnie odczuwam już ruchy maluszka Chociaż to moja pierwsza ciąża i podobno to strasznie szybko, to jestem pewna że to mój maluszek a nie perystaltyka jelit
Chociaż jak Was czytałam to wiem ,że któraś napisała (nie wiem która, przepraszam ale jeszcze nie ogarniam wszystkich nicków i źle się zapamiętuje kto co pisał), że w pierwszej ciąży szybko czuć ruchy a że w kolejnych po 21 tygodniu ciąży, a mi znów na odwrót mówią , ale kto może wiedzieć lepiej jak nie właścicielka brzuszka

Młoda jestem, przez co czasem budzę kontrowersje, że już w ciąży, ale bardzo cieszę się tym moim Skarbem, byłam gotowa na dziecko, i mam też dość dobrą sytuację... faceta który pracuje i się uczy jeszcze wieczorowo, ja mam szkołę zaoczną jeden weekend na dwa tygodnie po kilka godzin, i narzazie mieszkamy w jednym pokoju w moim domu rodzinnym a od października gdy maluszek będzie miał już miesiąc , wyprowadzamy się do naszego domku
Nie jestem mężatką, ślub planowaliśmy na 11 kwietnia 2015 i nie chcemy tego zmieniać, po prostu nasz maluszek będzie z nami na ślubie

Nie wiem co jeszcze... może jak coś to pytajcie, a jak nie to pewnie w trakcie rozmów wyjdą nowe fakt
Stary 2012-02-25, 15:52   #3813
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Hej

Podczytuję Was od dni trzech, może czterech...
straszne z Was gaduły ale bardzo sympatyczne,
przygarniecie jeszcze jedną ciężarną?

Witaj, im nas więcej tym lepiej
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Fajnie masz tak blisko nad morze Z małżem byliśmy w zeszłym roku na weekend nad morzem właśnie w Trójmieście - jak czubki pociągiem w tą i z powrotem. W sumie to już było na początku ciąży ale jeszcze o tym nie wiedziałam
Hehe, już pisałam,że ja chyba dlatego że od dziecka mam morze na wyciągnięcie ręki to tego tak nie doceniam a do spotu ma ponad sto km, więc też mała wyprawa
Cytat:
Też dziś posprzątałam gruntownie, nawet podłogi wymyłam, a wczoraj uprasowałam 14 koszul męża

Mój tak samo, lubi robić zakupy spożywcze, ale wszystkiego kupuje za duzo
Ja koszule prasuję tylko na życzenie. Wiem, leń ze mnie

Hehe, lepiej więcej, niż mniej
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:52   #3814
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

super wiadomość kochana
a z tymi facetami juz tak jest, moj TZ chciał by chłopaka aby pod tym pretekstem moc mu kupowac lego techniksy i typ podobne no i dodatkowo wszelkiego rodzaju samochody sterowane
a myślisz, że dlaczego mój chce chłopaka? Z tych samych powodów Ale go pocieszyłam, że jak córa wda się w mamę, to będzie się chętnie bawić klockami lego, samochodzikami zdalnie sterowanymi itd. Ja to uwielbiałam po prostu. Lalki też mnie interesowały, ale chłopięcymi zabawkami nie gardziłam ani trochę Ja wiem, że czy chłopak czy dziewczynka, on będzie kochał jednakowo

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
wczoraj juz nie pisalam, nie chciala Was zanudzac swoim humorem....dzis jest w miare...mala szalala o 00.30?? lobuz maly jeden

gratuluję kochana
dzięki

A co do tego, że tak późno buszowała, to przyzwyczajaj się, standardowo największy okres aktywności dzieciaczka przypada na godziny 21.00-1.00

Cytat:
Gratuluję
Piękną macie córeczkę. Na fotce widać buźkę
mamusia i córcia dziękują za komplementy Mała wyraża to właśnie kopniaczkami
w ogóle zdziwiło mnie, bo ja czuję ruchy albo po środku albo po lewej stronie, a mała ma nóżki po prawej Poza tym jestem też w szoku, bo łożysko mam na przedniej ścianie, a ruchy już od 18 tyg zaczęłam odczuwać, więc strasznie szybko w sumie. Chyba silną dzidzię mam

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
dzięki

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a jak mi sie popier dzieli jak ze smakiem i nie zakoduje tylko mimo to bedzie zatrzymywał?

ze mna to róznie moze byc
padłam

Cytat:
Dzisiaj na śniadanie robiłam tosty - takie z opiekacza. Dwa dałam małżowi na talerz i dwa się robiły. Jak wszystko zjadł to mówię przynieś sobie jeszcze dwa są w opiekaczu. Jakiś czas później patrzę - opiekacz upieprzony serem. Mówię do Tż: dlaczego nie wytarłeś opiekacza jak wyjąłeś tosty? Jak był ciepły to wystarczyło tylko przetrzeć i byłby czysty.
A małż na to: przecież kazałaś tylko je wyjąć. Nic nie mówiłaś o wycieraniu. Tak się dogadujecie z facetami, a potem żalicie się na nich na wizażu...
Uśmiałam się przy tym niesamowicie. Wiem, że powinnam wydawać szczegółowe polecenia, ale czasem zapominam
no dokładnie, im trzeba bardzo dokładne instrukcje wydawać

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek weekendowo Dzisiaj zapachniało wiosną ale energii to mam jak na lekarstwo Zbyt gwałtowna zmiana temperatur i ciśnień wpływa na mnie destruktywnie Mam dobry nastrój ale zero chęci na cokolwiek

Gratuluje zdrowej córeczki a focia słodka
Ad.1 Mam tak samo
Ad.2 Dziękuję

Cytat:
Hej

witaj

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

wspaniale najwazniejsze , ze zdrowiutkie
dzięki

Cytat:
Czyli spóźniłam sie z kciukami, ale bardzo się cieszę i gratuluję! Na zdjęciu dzidzia wyglada jakby spała Słodka!
dziękujemy

Ja właśnie wróciłam z marketu budowlanego. Małż pomaga malować na nowym mieszkanku i dzwoni do mnie, czy nie pojechałabym z właścicielem dobrać płytki, bo musieli brodzik od prysznica wymienić i skuli płytki go okalające i teraz trzeba jakieś dokupić, a on się boi że złe dobierze no ale fajnie, że tak starają się żeby nam wszystko podpasowało

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-25 o 15:56
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:53   #3815
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hcthematokryt
dzieki
ja mam 38 z kawałkiem
też zaczynam akcje z piciem bo wiem ze piję za mało

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Remontu nie zazdroszczę choć miły jest efekt końcowy ale wybór mebli i ogólna wykończeniówka jest miła i przyjemna pod warunkiem gdy ma się na to odpowiednią ilość gotówki a nie, że najtaniej byle by było.
Tak jasne, my kiedyś planowaliśmy zrobić ful wypas, ale jak się okazało ze dzidzia w drodze to urządzamy w stylu cheap shit czyt. Ikea rządzi. Wiemy ze pomieszkamy tu góra 2 lata a później mieszkanko pójdzie na wynajem..

Cytat:
Hej

Oczywiście
Witaj

Cytat:
Cz

Tak, choć łazienkę wolę, żeby mąż sprzątał, mamy maciupeńką łazienkę (2m2) i siłą rzeczy wdycha sie te opary. Czasem jak się nie doproszę to sprzątam w niej sama ale zakładam maseczkę na twarz
o maseczka na twarz dobry pomysł
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:54   #3816
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziewczyny mam arbuza

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:55   #3817
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dzieki
ja mam 38 z kawałkiem
też zaczynam akcje z piciem bo wiem ze piję za mało
noo musimy zacząc masowa akcję picie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 15:57   #3818
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
cudownie

wspaniale najwazniejsze , ze zdrowiutkie

Pamietajmy : tylko jasne komunikaty!

witaj opowiadaj o sobie

Mama dzis do mnie zadzownila, zebym szybko na skype'a weszla, az sie wystraszylam a chciala mi pokazac jakie ciuszki juz kupila przesliczne spodnie takie z materialu na lato białe i jedne takie dresiki granatowe, poza tym koszule w kratke i sweterki w paseczki, po prostu bomba bedzie mały modniś
Żeby jeszcze tak lubił się ubierać. Moja sistra jak była mała, to strasznie ryczała jak mama ją ubierała. To był koszmar. Choć miałam 5 lat- to pamiętam do dziś, jaki w domu był ryk, jak trzeba było ją ubrać lub przebrać
Cytat:
...bo weekend należy się relaksować
nie no, jak mówiłam 3, 4 dni, przejrzałam końcówkę III części, początek IV i teraz na bieżąco

Ja jestem w 16+5 tygodniu ciąży, od tygodnia dokładnie odczuwam już ruchy maluszka Chociaż to moja pierwsza ciąża i podobno to strasznie szybko, to jestem pewna że to mój maluszek a nie perystaltyka jelit
Chociaż jak Was czytałam to wiem ,że któraś napisała (nie wiem która, przepraszam ale jeszcze nie ogarniam wszystkich nicków i źle się zapamiętuje kto co pisał), że w pierwszej ciąży szybko czuć ruchy a że w kolejnych po 21 tygodniu ciąży, a mi znów na odwrót mówią , ale kto może wiedzieć lepiej jak nie właścicielka brzuszka

Młoda jestem, przez co czasem budzę kontrowersje, że już w ciąży, ale bardzo cieszę się tym moim Skarbem, byłam gotowa na dziecko, i mam też dość dobrą sytuację... faceta który pracuje i się uczy jeszcze wieczorowo, ja mam szkołę zaoczną jeden weekend na dwa tygodnie po kilka godzin, i narzazie mieszkamy w jednym pokoju w moim domu rodzinnym a od października gdy maluszek będzie miał już miesiąc , wyprowadzamy się do naszego domku
Nie jestem mężatką, ślub planowaliśmy na 11 kwietnia 2015 i nie chcemy tego zmieniać, po prostu nasz maluszek będzie z nami na ślubie

Nie wiem co jeszcze... może jak coś to pytajcie, a jak nie to pewnie w trakcie rozmów wyjdą nowe fakt
Kurcze, ja jestem w 15 tc+ 3 i czasmi też mi się wydaję, że czuję takie muskania tam na dole...ale stwierdzam, ze to chyba za wcześnie, żeby czuć ruchy.
Stary 2012-02-25, 15:59   #3819
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, już pisałam,że ja chyba dlatego że od dziecka mam morze na wyciągnięcie ręki to tego tak nie doceniam a do spotu ma ponad sto km, więc też mała wyprawa
100 km My nad morze - do Gdańska mamy jakieś 650 km ale i tak w zeszłym roku byliśmy 2 razy nad morzem, tylko na weekendyMi się zachciało nad morze. Wsiedliśmy w pociąg i już po ok 12 - 13 godzinach byliśmy na miejscu

Stary 2012-02-25, 15:59   #3820
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny mam arbuza
O matko i po co to pisałaś. Teraz jak przyjdzie mąż, to wyślę go na poszukiwania arbuza. Kocham ten owoc Gdzie kupiłaś?
Stary 2012-02-25, 15:59   #3821
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam arbuza
Daj

Stary 2012-02-25, 16:00   #3822
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam arbuza
aaaa ja też chcę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:00   #3823
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
O matko i po co to pisałaś. Teraz jak przyjdzie mąż, to wyślę go na poszukiwania arbuza. Kocham ten owoc Gdzie kupiłaś?
ja ostatnio widziałam w biedronce

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:02   #3824
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
100 km My nad morze - do Gdańska mamy jakieś 650 km ale i tak w zeszłym roku byliśmy 2 razy nad morzem, tylko na weekendyMi się zachciało nad morze. Wsiedliśmy w pociąg i już po ok 12 - 13 godzinach byliśmy na miejscu
napisałaś to tak, jakby te 12 godzin to było 5 minut

Od siebie z miasta mam 18 km do Ustki, ale że jedziemy w odwiedziny to zaliczę morze w Sopocie

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa, czy są dobre już, bo w sumie to jeszcze nie sezon na arbuza
Stary 2012-02-25, 16:03   #3825
chce_byc_mama
Zakorzenienie

z targu :P
moj jest przepyszny zjadlam polowe

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:05   #3826
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Arbuzy były w Biedronie? Kurcze nie widziałam.

Cytat:
napisałaś to tak, jakby te 12 godzin to było 5 minut
Ah bo to minęło jak 5 minut Ale w najbliższym czasie już raczej nad morze nie pojedziemy. W góry mamy bliżej

Stary 2012-02-25, 16:06   #3827
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
wczoraj juz nie pisalam, nie chciala Was zanudzac swoim humorem....dzis jest w miare...mala szalala o 00.30?? lobuz maly jeden
No nawet tak nie mów Masz się udzielać a my cię wspierać i razem czekać aż tatusiek się poprawi

Cytat:
Byliśmy na dość znanym tytule: "Romeo i Julia". Mąż kupił sam, chciał zrobić niespodziankę. Myślałam,że będę się nudzić,bo jednak Romeo i Julia to takie oklepane, ale było niesamowicie
A ja w teatrze nigdy nie byłam chyba że w operetce ale jakoś mnie nie ciągnie

Cytat:
Organizm nie dostając odpowiedniej ilości płynów, zatrzymuję je i człowiek puchnie. Jak będziesz piła pod dostatkiem, to Twój organizm zakoduję sobie, ze nie potrzebuję zatrzymywać wody, bo dostaję płyny na bieżąco
To tak jak z jedzeniem i dietami: im restrykcyjna dieta tym większe jojo po niej, bo organizm w panice po diecie magazynuje wszystko co się da i gdzie się da na wszelki wypadek...

Cytat:
hcthematokryt
Ja nawet nie wiem jaki mam, bo wszelkie badania jakie robię w mojej przychodni z labka lądują bezpośrednio u zlecającego lekarza a ja jak przychodzę na kontrole dowiaduje się tylko ogólnikowo, ze wszystko dobrze albo w normie W sumie dobrze, bo się niepotrzebnie nie stresuje

Cytat:
Dzisiaj na śniadanie robiłam tosty - takie z opiekacza... Wiem, że powinnam wydawać szczegółowe polecenia, ale czasem zapominam
Myślę, że każdy chłop tak ma Mój mi też potrafi powiedzieć, że nie mówiłam przecież albo nie dopytałam

Cytat:
Hej

Dajesz

Cytat:
Ojej 14 koszul szacun

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:06   #3828
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

a mnie wcale smak na arbuza nie przyszedł....
za to na coś mniej dostępnego
ja chcę nad morze, i to Wasza wina
kiedyś co roku na wakacje jeździłam nad morze, ale rok temu postawiłam na Bułgarię, i teraz jak o tym piszecie to mi się zatęskniło...
a ja ze śląska gdzie mi tam do morza...
Stary 2012-02-25, 16:09   #3829
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
kiedyś co roku na wakacje jeździłam nad morze, ale rok temu postawiłam na Bułgarię, i teraz jak o tym piszecie to mi się zatęskniło...
No tak jak pisałam wsiadasz w pociąg i już po 12-13 godzinach jesteś nad morzem. Bliziutko

Stary 2012-02-25, 16:09   #3830
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mam arbuza
Ja dziś też przyglądałam się arbuzowi w sklepie ale w ostatniej chwili się rozmyśliłam wzięłam ciemne winogrona mniam
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:10   #3831
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem z Łodzi wiec nad morze i w góry mamy mniej wiecej tak samo daleko
kwiecień - maj planujemy właśnie i góry i morze
bo wakacji to w tym roku nie będzie oj nie... chyba że we wrześniu.
Stary 2012-02-25, 16:11   #3832
hanjah
Zakorzenienie

Chciałam upiec biszkopt z jabłkami, ale nie mam... cukru Jak tż będzie się jakoś możliwie czuł to pod wieczór pójdzie do sklepu (ja mam oczywiście lenia). Najwyżej w nocy będę jeść ciasto
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:12   #3833
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem z Łodzi wiec nad morze i w góry mamy mniej wiecej tak samo daleko
kwiecień - maj planujemy właśnie i góry i morze
bo wakacji to w tym roku nie będzie oj nie... chyba że we wrześniu.
My planowaliśmy w tym roku objazdówkę po Włoszech... ale zdecydowanie odpada Za to wybieramy góry, nad morze raczej nie będzie mi się chciało kulać

Stary 2012-02-25, 16:14   #3834
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja dziś też przyglądałam się arbuzowi w sklepie ale w ostatniej chwili się rozmyśliłam wzięłam ciemne winogrona mniam
Po ciemnych winogronach miałam ostatnio przeboje kibelkowe i teraz aż mnie mdli na ich widok, a kiedyś je bardzo lubiłam. Wolę arbuza
Cytat:
Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina
Stary 2012-02-25, 16:14   #3835
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj na śniadanie robiłam tosty - takie z opiekacza. Dwa dałam małżowi na talerz i dwa się robiły. Jak wszystko zjadł to mówię przynieś sobie jeszcze dwa są w opiekaczu. Jakiś czas później patrzę - opiekacz upieprzony serem. Mówię do Tż: dlaczego nie wytarłeś opiekacza jak wyjąłeś tosty? Jak był ciepły to wystarczyło tylko przetrzeć i byłby czysty.
A małż na to: przecież kazałaś tylko je wyjąć. Nic nie mówiłaś o wycieraniu. Tak się dogadujecie z facetami, a potem żalicie się na nich na wizażu...
Uśmiałam się przy tym niesamowicie. Wiem, że powinnam wydawać szczegółowe polecenia, ale czasem zapominam
Ci faceci

Cytat:
Hej

witam

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:15   #3836
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
i jaki powinen byc wynik zeby bylo idealnie? mniej wiecej

aha ja niestety nie mam zadnych pakietów i za wszytsko bul bul
Na moich wynikach norma jest od 36 do 46 dla kobiet ogólnie, podobno dla ciężarnych są inne normy. Ja mieszczę się w tej dla "normalnych", po środeczku.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
acha...... to ja mam 30%
Prince, to znaczy, że dobrze ! że masz przewodnienie lub niedokrwistość, która w ciąży jak najbardziej jest OK i nikogo nie dziwi. Dziwne są wyniki takie jak moje.

Cytat:
ja 36,5%
Phdwao, podwyższony poziom świadczy o odwodnieniu lub nadkrwistości, czyli właśnie o tym, że nasza krew jest gęsta.
Też masz dobry wynik

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Noo takie mieszkanie to już prawie jak domek

Ja mam skierowanie tzn na druczku skierowania. Ale jak badanie robisz prywatnie to skierowanie nie jest potrzebne. Ważniejsza jest informacja czy test ma być jedno czy dwupunktowy i z jaką dawką glukozy.

A co do szkoły rodzenia, na pewno opowiem jak było

Zresztą pewnie niektóre dziewczyny będą chodziły wcześniej to będą nas informować, czego się dowiedziały.
Kurde, nie spojrzałam, jaką mam dawkę glukozy.

Ja się do szkoł rodzenia nie wybieram, stąd moja ciekawość odnośnie samych zajęć )

Cytat:
My rozglądamy sie już teraz za nowym mieszkaniem i czuje że jak coś sie spodoba to nie bedzie zmiłuj. Musi być ogródek
Obecnego nie sprzedamy, jest w centrum, idealne na wynajem. Ale do mieszkania z dzieckiem tylko na chwilę bo 2 pokoje... Teraz jak je kończymy urządzać, to też pomyślałam że szkoda byłoby juz sie wyprowadzić...

Irmusia masz juz skierowanie na test z glukozy?? Kiedy będziesz robić?

Dziewczyny mam pytanie: robicie echo serca płodu? Zamierzacie?
No właśnie, mi też. Też bym chciała ogródek, ale póki co nie dom ! Bo sobie z nim nie dam rady

Ja też już mam skierowanie na glukozę - byłam w piątek w przychodni i taka jedna bidulka piła tą glukozę, boże, jak ją szarpało, wypiła łyk i szarpnięcie. Okropność. Nie wiem, jak to przeżyję W mojej przychodni dają również glukozę, nie trzeba mieć swojej.

Nie robiłam echo serca, to jest obowiązkowe w któryms tygodniu?

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to jestem. Wszystko jest ok, lekarz cały czas mówił tylko "piękne", "prawidłowe", super" Wszystkie przepływy i pomiary prawidłowe.
Wodogłowia nie stwierdzono, kość nosowa pięknie nadal widoczna, z serduszkiem wszystko ok (a tego się najbardziej bałam)
Dzidziol był bardzo spokojniutki i dał nam wszystko bez problemu pomierzyć, ale za to w pewnym momencie pokazał nam język hehe. Widzieliśmy też jak się po stópce ręką drapie No i potwierdziło się, że będzie dziewczynka . Małż stwierdził, że płeć ma dla niego drugorzędne znaczenie, najważniejsze, że dzidzia zdrowa, chociaż nie ukrywa, że wolał by chłopca Jak to chłopy hehe, ale ja wiem, że córę też będzie bardzo mocno kochał. A ja się cieszę, bo dla dziewczynki dostaniemy więcej ubranek haha No i będzie równowaga w domu

dzięki wielkie za kciuki
Aga, gratuluję, super cieszę się, że dołączyłaś do grona córeczek
Każdy facet gdzieś tam liczy na chłopczyka, ale szybko mężczyźni przestawiają się na córę - tak jak mój, teraz nie wyobraza sobie inaczej i jest zakochany w jeszcze nienarodzonej.
Dzisiaj pierwszy raz poczuł kopniaki maleństwa, był w ogromnym szoku, ale jak to moj facet, nie ucieszył się jakoś huurrraaaaa, tylko uśmiech mu z twarzy nie schodził i skwitował: jakie to jest dziwne, że w człowieku rośnie drugi człowiek, normalnie jak kanibalizm :P
Ahh no i super zdjęcie, coś jednak widać Aha, Aga, a łożysko przodujące tzn. że będziesz musiała mieć cesarkę?

Cytat:
Agunia właśnie taki przebieg badania jest moim marzeniem!
Pamiętam swoje przerażenie na genetycznym 11-13 tc., TŻ powiedział, że uśmiechnęłam się dopiero gdy lekarz po raz 20 użył słowa "prawidłowe"

Mój TŻ też nie krył sie ze woli chłopca, ale już mu to z głowy wybiłam Powiedziałam mu że synuś jest mamusi, a córeczka tatusia I teraz sam ostatnio stwierdził że jest mu to obojętne, tylko że z chłopcem to mozna kopać piłkę.... A ja na to, że z dziewczynką to dlaczego niby nie miałby kopać piłki?

My właśnie wolimy mieszkanie np. w segmencie byleby z własnym ogródkiem - takim np. 200 m2. Dom i większy ogród to byłby dla nas kłopot, bo TZ nie jest typem majsterkowicza, nie mielibyśmy czasu ani ochoty by zadbać o dom i włożyć tyle wysiłku w niego. Taki segment to rozwiązanie pośrednie, mały ogródek i duze dwupoziomowe mieszkanie to jest to. Ale wiem ze wiele osób wolałoby dom, zwłaszcza ze to te same pieniądze.
Hehehe, z tym badaniem, to i ja tak mam. Pełna koncentracja, różne myśli, a uśmiech dopiero na koniec, gdy lekarz tracąc cierpliwość mówi, że maluch jest zdrowy Dla każdego rodzica są to bardzo stresujące momenty i zaklinanie rzeczywistości.

Mój tż jest fanem piłki nożnej i też ubolewał, że nie będzie miał piłkarza, a ja mówię, że wszystko przed nim Ale uparł się, że autko sterowane niuni i tak kupi

Segment to świetne rozwiązanie, idealne dla młodych ludzi. Popieram.

Cytat:
Dziewczyny sprzatacie używając środków chemicznych? Ja trochę pękam.
Tak, nie ma przeciwskazań, bo przynajmniej mój gin mówi, że w Krakowie jest takie ohydne powietrze, że na co dzień więcej się nawdycham, niż przy sprzątaniu.

Cytat:

Nie zdzierżyłabym takiej sytuacji, gdyby teściowa miała mi graty przgladać, mąż by oberwał Jesteś wyjątkowo cierpliwa
Tak, nauczyłam się tego, ale i tak mu przy okazji wywiercę dziurę w brzuchu, a co

Cytat:

Witaj
Wiek nie jest ważny. Ślub tym bardziej Także cieszcie się swoim szczęściem
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:18   #3837
ewka5891
Zakorzenienie

od 3 tygodni w sobotę mierzę sobie obwód brzucha... z nadzieją chyba, ze będzie coraz większy.. ale dupa, caly czas pokazuje mi 85 cm

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:18   #3838
hanjah
Zakorzenienie

Strongwomen-witaj Mamusiu
A na kiedy masz termin?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:21   #3839
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Tak, nie ma przeciwskazań, bo przynajmniej mój gin mówi, że w Krakowie jest takie ohydne powietrze, że na co dzień więcej się nawdycham, niż przy sprzątaniu.

oj w Łodzi jest powietrze jest bardzo zanieczyszczone

chociaż ponoć Łódź jest jednym z bardziej zielonych miast - fakt jest dużo parków
Stary 2012-02-25, 16:22   #3840
branzoletka
Branzoletka

Cytat:

Ja jestem w 16+5 tygodniu ciąży, od tygodnia dokładnie odczuwam już ruchy maluszka
Czyli sierpniówka jesteś? NA kiedy termin? Jakieś podejrzenia co do płci?

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
w ogóle zdziwiło mnie, bo ja czuję ruchy albo po środku albo po lewej stronie, a mała ma nóżki po prawej Poza tym jestem też w szoku, bo łożysko mam na przedniej ścianie, a ruchy już od 18 tyg zaczęłam odczuwać, więc strasznie szybko w sumie. Chyba silną dzidzię mam
Pewnie ćwiczy rozpychanie się łokciami, będzie kobietą sukcesu

Cytat:
noo musimy zacząc masowa akcję picie
Noo problem

Cytat:
No tak jak pisałam wsiadasz w pociąg i już po 12-13 godzinach jesteś nad morzem. Bliziutko
Rzut beretem poprostu

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości