|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
my sprzątanie zamieniliśmy na zakupy Ale teściowa się do nas nie wybiera, więc możemy posprzątać jutro albo w poniedziałek ![]() Jestem po wrażeniem tych koszul. 14 to imponujący wynik Ja przed prasowaniem mężowskich koszul bronię się rękami i nogami.
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
...bo weekend należy się relaksować
nie no, jak mówiłam 3, 4 dni, przejrzałam końcówkę III części, początek IV i teraz na bieżąco ![]() Ja jestem w 16+5 tygodniu ciąży, od tygodnia dokładnie odczuwam już ruchy maluszka Chociaż to moja pierwsza ciąża i podobno to strasznie szybko, to jestem pewna że to mój maluszek a nie perystaltyka jelit ![]() Chociaż jak Was czytałam to wiem ,że któraś napisała (nie wiem która, przepraszam ale jeszcze nie ogarniam wszystkich nicków i źle się zapamiętuje kto co pisał), że w pierwszej ciąży szybko czuć ruchy a że w kolejnych po 21 tygodniu ciąży, a mi znów na odwrót mówią , ale kto może wiedzieć lepiej jak nie właścicielka brzuszka ![]() Młoda jestem, przez co czasem budzę kontrowersje, że już w ciąży, ale bardzo cieszę się tym moim Skarbem, byłam gotowa na dziecko, i mam też dość dobrą sytuację... faceta który pracuje i się uczy jeszcze wieczorowo, ja mam szkołę zaoczną jeden weekend na dwa tygodnie po kilka godzin, i narzazie mieszkamy w jednym pokoju w moim domu rodzinnym a od października gdy maluszek będzie miał już miesiąc , wyprowadzamy się do naszego domku ![]() Nie jestem mężatką, ślub planowaliśmy na 11 kwietnia 2015 i nie chcemy tego zmieniać, po prostu nasz maluszek będzie z nami na ślubie ![]() Nie wiem co jeszcze... może jak coś to pytajcie, a jak nie to pewnie w trakcie rozmów wyjdą nowe fakt
|
#3813 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a do spotu ma ponad sto km, więc też mała wyprawa![]() Cytat:
![]() Hehe, lepiej więcej, niż mniej |
|||
|
|
|
#3814 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do tego, że tak późno buszowała, to przyzwyczajaj się, standardowo największy okres aktywności dzieciaczka przypada na godziny 21.00-1.00 mamusia i córcia dziękują za komplementy ![]() w ogóle zdziwiło mnie, bo ja czuję ruchy albo po środku albo po lewej stronie, a mała ma nóżki po prawej Poza tym jestem też w szoku, bo łożysko mam na przedniej ścianie, a ruchy już od 18 tyg zaczęłam odczuwać, więc strasznie szybko w sumie. Chyba silną dzidzię mam ![]() dzięki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad.2 Dziękuję Cytat:
dzięki Cytat:
Ja właśnie wróciłam z marketu budowlanego. Małż pomaga malować na nowym mieszkanku i dzwoni do mnie, czy nie pojechałabym z właścicielem dobrać płytki, bo musieli brodzik od prysznica wymienić i skuli płytki go okalające i teraz trzeba jakieś dokupić, a on się boi że złe dobierze
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-25 o 15:56 |
|||||||
|
|
|
#3815 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzieki
ja mam 38 z kawałkiem też zaczynam akcje z piciem bo wiem ze piję za mało Cytat:
Cytat:
Oczywiście Witaj Cytat:
|
|||
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3818 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nad morze - do Gdańska mamy jakieś 650 km
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od siebie z miasta mam 18 km do Ustki, ale że jedziemy w odwiedziny to zaliczę morze w Sopocie ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Jestem ciekawa, czy są dobre już, bo w sumie to jeszcze nie sezon na arbuza |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Arbuzy były w Biedronie? Kurcze nie widziałam.
Ah bo to minęło jak 5 minut
|
|
|
|
#3827 | ||||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Masz się udzielać a my cię wspierać i razem czekać aż tatusiek się poprawi Cytat:
Cytat:
Ja nawet nie wiem jaki mam, bo wszelkie badania jakie robię w mojej przychodni z labka lądują bezpośrednio u zlecającego lekarza a ja jak przychodzę na kontrole dowiaduje się tylko ogólnikowo, ze wszystko dobrze albo w normie W sumie dobrze, bo się niepotrzebnie nie stresuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
szacun
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie wcale smak na arbuza nie przyszedł....
za to na coś mniej dostępnego ja chcę nad morze, i to Wasza wina kiedyś co roku na wakacje jeździłam nad morze, ale rok temu postawiłam na Bułgarię, i teraz jak o tym piszecie to mi się zatęskniło... a ja ze śląska gdzie mi tam do morza...
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś też przyglądałam się arbuzowi w sklepie
ale w ostatniej chwili się rozmyśliłam wzięłam ciemne winogrona mniam
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem z Łodzi wiec nad morze i w góry mamy mniej wiecej tak samo daleko kwiecień - maj planujemy właśnie i góry i morze bo wakacji to w tym roku nie będzie oj nie... chyba że we wrześniu. |
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam upiec biszkopt z jabłkami, ale nie mam... cukru
). Najwyżej w nocy będę jeść ciasto
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to wybieramy góry, nad morze raczej nie będzie mi się chciało kulać
|
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i teraz aż mnie mdli na ich widok, a kiedyś je bardzo lubiłam. Wolę arbuza![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witam
|
|
#3836 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prince, to znaczy, że dobrze ! że masz przewodnienie lub niedokrwistość, która w ciąży jak najbardziej jest OK i nikogo nie dziwi. Dziwne są wyniki takie jak moje. Phdwao, podwyższony poziom świadczy o odwodnieniu lub nadkrwistości, czyli właśnie o tym, że nasza krew jest gęsta. Też masz dobry wynik Cytat:
Ja się do szkoł rodzenia nie wybieram, stąd moja ciekawość odnośnie samych zajęć ) ![]() Cytat:
![]() Ja też już mam skierowanie na glukozę - byłam w piątek w przychodni i taka jedna bidulka piła tą glukozę, boże, jak ją szarpało, wypiła łyk i szarpnięcie. Okropność. Nie wiem, jak to przeżyję W mojej przychodni dają również glukozę, nie trzeba mieć swojej. Nie robiłam echo serca, to jest obowiązkowe w któryms tygodniu? Cytat:
Każdy facet gdzieś tam liczy na chłopczyka, ale szybko mężczyźni przestawiają się na córę - tak jak mój, teraz nie wyobraza sobie inaczej i jest zakochany w jeszcze nienarodzonej. Dzisiaj pierwszy raz poczuł kopniaki maleństwa, był w ogromnym szoku, ale jak to moj facet, nie ucieszył się jakoś huurrraaaaa, tylko uśmiech mu z twarzy nie schodził i skwitował: jakie to jest dziwne, że w człowieku rośnie drugi człowiek, normalnie jak kanibalizm :P Ahh no i super zdjęcie, coś jednak widać Aha, Aga, a łożysko przodujące tzn. że będziesz musiała mieć cesarkę? Cytat:
Dla każdego rodzica są to bardzo stresujące momenty i zaklinanie rzeczywistości. Mój tż jest fanem piłki nożnej i też ubolewał, że nie będzie miał piłkarza, a ja mówię, że wszystko przed nim Ale uparł się, że autko sterowane niuni i tak kupi Segment to świetne rozwiązanie, idealne dla młodych ludzi. Popieram. Tak, nie ma przeciwskazań, bo przynajmniej mój gin mówi, że w Krakowie jest takie ohydne powietrze, że na co dzień więcej się nawdycham, niż przy sprzątaniu. Cytat:
![]() Cytat:
Wiek nie jest ważny. Ślub tym bardziej Także cieszcie się swoim szczęściem
|
|||||||
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
od 3 tygodni w sobotę mierzę sobie obwód brzucha... z nadzieją chyba, ze będzie coraz większy.. ale dupa, caly czas pokazuje mi 85 cm
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Strongwomen-witaj Mamusiu
A na kiedy masz termin? |
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj w Łodzi jest powietrze jest bardzo zanieczyszczone chociaż ponoć Łódź jest jednym z bardziej zielonych miast - fakt jest dużo parków |
|
|
|
|
#3840 | |||
|
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Noo problem ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

my sprzątanie zamieniliśmy na zakupy
Ale teściowa się do nas nie wybiera, więc możemy posprzątać jutro albo w poniedziałek 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

Poza tym jestem też w szoku, bo łożysko mam na przedniej ścianie, a ruchy już od 18 tyg zaczęłam odczuwać, więc strasznie szybko w sumie. Chyba silną dzidzię mam 

Zbyt gwałtowna zmiana temperatur i ciśnień wpływa na mnie destruktywnie
Mam dobry nastrój ale zero chęci na cokolwiek 

Masz się udzielać a my cię wspierać i razem czekać aż tatusiek się poprawi

Aha, Aga, a łożysko przodujące tzn. że będziesz musiała mieć cesarkę?