|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
psiknelam sobie tantum verde, aby to nie byla angina, wygrzewam sie wlozku, alez czosnek rozgrzewa.
|
|
|
|
|
#362 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Właśnie Tż wracając z treningu spotkał sąsiadkę z dołu i uciął sobie z nią na ten temat pogawędkę. Ona i jej mąż mieszkają tu dłużej od nas, i już to wcześniej przerabiali, a innymi jeszcze lokatorami a teraz problem powrócił. Kobieta znajduje u siebie w ogródku różności, nie tylko pampersy zużyte! Tż pisze już skargę do administracji na tych lokatorów, bo nie można przymykać oczu na taki brak kultury. Co do nocnej awantury, to okazało się, ze rękoczyny tam były i garda także. A mi się przypomniało jak kiedyś o 1 w nocy zapukała do nas kobieta prosząc o pomoc w otwarciu drzwii od mieszkania, ze niby klucza zapomniała i chciała by Tż jej zamek w drzwiach rozkręcał...za drzwiami byli ludzie, a nie jak twierdziła, że nikogo w domu nie ma, i kazali jej odejść od drzwi bo wezwą gardę....i też się tam pózniej awanturowali. Chyba zmienimy mieszkanie, bo aż strach się bać!
|
|
|
|
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
Wstawiłam na maila moje zdjęcie - pewnie jedno z ostatnich w ciąży
oj będzie mi brakować mojego brzuszka, ale będę mieć przy sobie jego zawartosc!! Na samą myśl że niedługo bede miala Adasia przy sobie - chce mi sie płakać...Wychodzac dzisiaj ze szpitala na Izbie spotkałam dziewczyne co zaczela rodzic!! TŻ byl z Nią - Ona biedna plakala - nie wiem czy z bólu czy ze strachu a On nie wiedział co robic - poszedl z Nią do łazienki sie przebrac w koszule a zostawil przed Izbą kurtke i torebke!! Ale mnie strach ogarnął, że niedługo ja tam bede szła rodzić!!
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
* Aga... ja przy takim dniu jak wczoraj mam wrażenie, że urodzę lada dzień... wyjątkowo mocno boli mnie krocze i chyba szyjka, bo to kucie to masakra!
* przygotowałam mięsko na obiad... i wstawiłam ciasto do piekarnika burczy mi w brzuchu...jestem głodna już a mąż, który miał zrobić obiad zabrał się za naprawę junkersa bo coś tam cieknie
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
Jestem taka szczęśliwa że moje malenstwo będę mieć przy sobie termin dokładnie za 29 dni. Dopiero co miałyśmy takie małe brzuszki pisałysmy i porównywałysmy wagę ile w poszczególnych tygodniach miały nasze kruszynki a teraz już wychodzą na świat
nie mogę się doczekać mojego synka najdroższego. Od poniedziałku wejdę w 37tc i chciałabym już urodzić chociaż wiem że im dłużej dotrwać do terminu tym lepiej. Wyczekuje na jakie kolwiek nadchodzące sygnały.i życzę wam szybkich i bezbolesnych porodów.
|
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
Witam się weekendowo
Zazdroszczę Wam że golicie się raz w tygodniu albo rzadziej.. Mi niestety włoski rosną tak jak rosły, nogi golę codziennie, a w wiadomym miejscu co drugi dzień i na czuja. A ja od rana miałam straszną biegunkę...Teraz przeszło ale się zastanawiam czy coś zjadłam czy się coś zaczęło. Brzuch mam cały czas twardy ale o dziwo nie czuję skurczy. My na razie więcej dzieci nie planujemy, zobaczymy za kilka lat
|
|
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz muszę przywieźć tu sobie pokrowiec materaca do prania, bo był nieszczelnie opakowany i zabrudził się w transporcie. Nie mam jednak tego za złe sprzedawcy, bo przecież i tak trzeba te wszystkie dzieciowe rzeczy wyprać i tak... Niby taki drobiazg - złożone łóżeczko, czekające w kącie - a cieszy
|
|
#368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tżt skręca resztę mebli bo przywieźli nam podobają mi się ale szuflady pootwierane bo czuć nowością a teraz dzidziowych rzeczy nie włoże do takich śmierdzacych. Lozeczko stoi ale materacyk jeszcze w folii i pościel również żeby się nie zakurzylo nic faktycznie małe a cieszy ;-)
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po zakupach na szczęście pojechał ze mną młodszy brat
trochę pomógł no i miałam towarzystwo ![]() jestem zmarnowana i cały czas odbija mi się śniadaniem do tego moje nogi są kosmiczne, którejś z Was też tak poszło w uda? zaraz zmykam na obiadek, ale póki co czekam na TŻta ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- gkatarzynka super, że wizyta udana ![]() Asika21 super, że wszystko dobrze ![]() dziękuję ![]() A ja muszę dodać, że mój dzisiejszy wyjazd na miasto był chyba ostatni - tzn. że do porodu już nie będę prowadzić bo tak mi cholernie ciężko było z tym brzuchem. Ale kto wie jak będzie trzeba to może i będę musiała.... ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- A ja mam pytanie do tych które już rodziły. Jak zacznie się poród i pojadę na porodwókę i tam będę musiała już zostać to dadzą mi od razu miejsce na sali czy będę musiała czekać - jak to jest? Czy może za nim mnie wrzucą to coś sprawdzają czy to faktycznie już? |
|
|
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
hej, melduję się na nowym wątku
Na początku gratki dla nowych mamuś robi się coraz liczniej Moja tygodniowa córcia ładnie śpi i je, czasem postęka jak robi kupcię, ogólnie zaczyna coś tam mruczeć pod nosem W ogóle dziewczyny- mam pomysł( nie wiem czy go już nie realizujecie, bo nie nadgoniłam z czytaniem)- żeby zrobić nowy wątek dla mamuś już rozpakowanych
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) prania i podobnie wyobrazam sobie wlasna reakcje na pomieszane kolory w pralce Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)? Tez bym rozwazala zmiane mieszkania, szczegolnie z dzieckiem nie chcialabym mieszkac w otoczeniu takich ludzi...Cytat:
Ja dzis zaczelam dzien wczesnie (jak na mnie) wizyta w fryzjera (zegnajcie okropne odrosty) i na zakupach - kupilam sobie garderobe szpitalna Milej soboty |
|||||||||
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Skonczylam sprzatanko
![]() Gosiu ale do porodu bedziesz wycwiczona ![]() Bo ja to zastana jestem ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Po porodzie polozna wywiozla mnie na korytarz ale na oddziale, nikt tam nie chodzil procz dziewczyny ktora jeszcze byla przed porodem i spacerowala z kroplowka polezalam tam na lozku ponad godzine czasu i polozne zawiozly mnie na poloznictwo tam gdzie lezalam po porodzie juz do wypisu.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-25 o 15:39 |
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
zrobiłam obiad, odkurzyłam tak z wieksza, chcialam umyc podłoge, ale dopadł mnie tak ból okresowy...bez twardnien, wziełam magnaz, nospe i leze, mam nadzieje ze minie.
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
Ja się ostatnio położej pytałam o golenie
( tez juz z tym problemy, a pozatym ja tak nigdy na zero) a ona mi powiedzial ze raczej kobiety nie golą calości tylko tam gdzie ma być cięcieMój maly coś dziś spokojny mam nadzieje ze sie rozbudzi bo zaczyna mnie to martwić, czuje tylko jego głowke
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
A my juz po zakupach, Boziu ile ludzi ... obiadek tez zjedzony i teraz odpoczywam znowu. Do 13 prawie spalam ...
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny Aguska, widzialam rano fotki na mailu i Twoj brzus jest niesamowicie nisko juz A wszystkie inne brzuszki tez piekne
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
EMIGRA PIĘKNY BRZUSZEK
bardzo zgrabny...Ja jednak sama zrobiłam obiad mąż nadal walczy z junkersem... ciasto upieczone...dałam mało cukru i za mało słodkie wyszło (jak dla mnie)... więc wysłałam męża znowu po krówki...bo te co kupił wczoraj zjadłam od razu mieliśmy skoczyć na zakupy ale ani czasu ani siły nie mam/y... Madziara mój malutki tez dziś spokojniejszy niż wczoraj... może odpoczywa ![]() strasznie jestem ciekawa kiedy się coś u mnie zacznie...czasu jeszcze sporo...ale i tak wyczekuję ciągle jakiś zwiastunów... nie mogę przestać o tym myśleć!!!
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny strasznie nie pokoi mnie to że nie boli mnie brzuch jak na okres a to już prawie początek 37 tc. A z tego co czytam to każda się już skarży na skurcze.. Mały się bardzo mocno wypycha. I czuje tylko klucia w szyjkę macicy jak by ktoś mi wkuwał igłę. Czy któraś jest przy końcu i nie czuje skurczy jeszcze? I czy któraś z dziewczyn ma dużo białej wydzieliny takiej wręcz mlecznej nie przezroczystej ? Bo mam poprostu nadmiar. Ciągle czuje jak mi coś leci..
|
|
|
|
#379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dziś zaczynam 40 tcz wydzieliną nie pomogę - nie mam takiej |
|
|
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzis bylam na zakupach i taaaaaaaaaaaaak ciezko mi sie chodzilo... na szczescie mialam wozek, ktorego moglam sie trzymac ![]()
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Raz na kilka dni wieczorem zdarza mi się twardnienie + łomotanie serca + uderzenie gorąca w głowie, ale nie towarzyszy temu ból i kiedy przechodzi nie wraca, więc to raczej nic co by przepowiadało poród...
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosujesz coś? |
|
|
|
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bóli okresowych nie mam, skurczy nie mam ani nic. Brzuch nie boli... a tydzień 38 już Okresowe bóle mam jak chce mi się twardszą potrzebę i tylko wtedy.Jeśli chodzi o wydzielinę, mam nieco więcej niż zawsze, ale jest biała, bez zapachu. Typowy śluz szyjkowy (bo zaczęła się skracać - słowa lekarza), ale nie mam jej jakoś dużo, po prostu zaczęła się pokazywać. Cytat:
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra i Ona sliczne brzuszki.
Kumkura mi sie wydaje ze tak srednio fajny pomysl z rozdzialaniem teraz watku na rozpakowane i nie, juz za 2 miesiace wszystkie bedziemy rozpakowane ![]() Claudia Ty sie nie martw tym ze skurczy i bolu na okres nie odczuwasz. kazda ma inaczej, ja np, skurczy mialam bardzo bardzo duzo dziennie od 20 tc, treaz juz mam o wiele mniej, w ciagu dnia praktycznie w ogole, ale w nocy sa i to dosc bolesne juz nawet. moja kolezanka po dwoch porodach nie wie co to sa skurcze. a ja sie poce w lozku jak prosiak Tz mi zrobil obiadek (ruskie pierogi)i przyniosl do lozka, glowa mnie troche boli, mam nadzieje ze temperatury wysokiej nie bede miala wieczorem albo w nocy,wezme wtedy paracetamol jak cos. zrobilam zakupy on-line w tesco i jutro rano maja mi przywiezc. |
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan szkoda, że u Nas też nie można robić zakupów w tesco online
![]() a za dostawe musisz coś płacić czy jest darmowa? Emiga i Ona super brzuszki A my po obiadku dziś były ziemniaczki + pieczona udka no i kapusta kiszona A jutro rosołek i udka gotowane z białym sosem ![]() TŻ poszedł w kime a ja zanudzam i zastanawiam się co tu z sobą zrobić. W domu nie ma nic do zrobienia yhhh chyba z nudy zacznę coś przekładać, układać itp. Za godzinkę-dwie obudzę TŻta i będziemy składać łóżeczko
|
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja kolezanka ogladala program ostatnio o tych magazynach tesco - chodzi o zamowienia on-line i byla w szoku ile tam ludzi pracuje. i to jest wlasnie super, ze dzieki takim zamowieniom internetowych dodatkowo mnostwo ludzi ma prace. nie wiem czy nawet w Warszawie mozna zrobic zakupy w tesco, chyba nie. moja mama ostatnio do mnie powiedziala ze ja lubie wydawac pieniadze i wole placic za dostawe dla tesco. a ona zawsze jezdzi po kliku supermarketach i szuka gdzie najtaniej i wiecej tak naprawde straci na paliwo i czasu niz ja na ta dostawe z tesco
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-25 o 18:13 |
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra Tobie też chyba brzuś się opuścił
![]() MoniaHan ale fajnie macie z tymi zakupami wiem, że w Wawie można robić zakupy takie w markecie Alma, ale tam jest dość drogo i nie wiem jakie są warunki tych dostaw. Kiedyś pod blokiem widziałam ich samochód i pana w windzie z wózeczkiem pełnym zakupów. Ja muszę czytać teksty na ćwiczenia, a tak mi się nie chce. Mega nudy A być może już jutro w nocy TŻ przyjedzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

i brzuch mi o dziwo mniej twardnieje. Za to katar nadrabia za wszystkie dolegliwości 
psiknelam sobie tantum verde, aby to nie byla angina, wygrzewam sie wlozku, alez czosnek rozgrzewa.

robi się coraz liczniej
i mam tylko kilka pojedynczych włosków. W szoku jestem, bo normlanie po dwóch dniach to warkocze mogłam pleść
aby tych zmartwień było dla Nas jak najmniej aby końcówka była szczęśliwa a rozwiązanie piękne i wymarzone i9 za zdrówko maluszków!
)? Tez bym rozwazala zmiane mieszkania, szczegolnie z dzieckiem nie chcialabym mieszkac w otoczeniu takich ludzi...
mam nadzieje ze sie rozbudzi bo zaczyna mnie to martwić, czuje tylko jego głowke