|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek poradnikowo-wspierający kompleksy zabijający:)
Cytat:
sama proszę o to samo.Moim punktem krytycznym jest brzuch - jak tyję, to wszystko idzie mi w boczki. Obecnie jestem tak w 70% zadowolona ze swojego brzucha, udało mi się go nieco odtłuścić (dzięki biegom i 8min ABS), ale chcę jeszcze zgubić 4cm w talii i go wyrzeźbić. Na początku 8min ABS dało świetny efekt, w 3 tyg udało mi się pozbyć najgorszej tkanki tłuszczowej. Potem jednak, mimo ćwiczeń, brzuch przestał się poprawiać. Dlatego też przerzuciłam się na A6W, które powoli mi idzie (jestem na 13 dniu, a powinnam być na 25). Najgorszy stan: ![]() ![]() Różnica po 3 tygodniach: ![]() Obecny stan: ![]() ![]() Mam nadzieję, że po zakończeniu programu A6W będzie poprawa. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzeniona
|
Tylko jakie ćwiczenia? Ćwiczenia na siłowni w ogóle nie sprawiają mi przyjemności... Chodziłam cały zeszły rok na siłownię, ćwiczyłam, ale nie zmieniało to mojego wyglądu, bo chyba za bardzo sobie odpuszczałam... Uwielbiam pływać na basenie, ale niestety chlorowana woda wpływa wręcz fatalnie na moje włosy i skórę, włosy strasznie się plączą, są suche, skóra totalnie przesuszona, aż wyskakują strupy. Biegać nie cierpię. Nie mam też kasy na drogie zajęcia. Szukam sportu dla siebie, ale chyba też trochę szukam wymówki, żeby po prostu nie ruszyć tyłka...
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
invisible_01
masz ładna figurę, jeżeli chcesz coś zmienić to sugeruje ćwiczenia na wewnętrzna partie ud oraz brzuszek Ps. Nie macie basenu z wodą ozonowaną? |
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Invisible, pierwsze co rzuciło mi się w oczy to świetny biustonosz
![]() Jeśli chodzi o Twoją figurę, to ciężko się do czegokolwiek przyczepić. Mogłabyś ewentualnie wyrzeźbić brzuszek ćwiczeniami, żeby Tobie samej bardziej się podobał. |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzeniona
|
Masz po prostu cudowne piersi. Możesz być z nich dumna! No i oczywiście ze swojego samozaparcia i z tego, że udało Ci się wyrzeźbić brzuch. Wygląda naprawdę świetnie! Widać, że nad nim pracujesz, nie poprzestawaj na tym, a efekt będzie piorunujący. Naprawdę widać, że włożyłaś w to wiele pracy. Opisany przez Ciebie jako najgorszy stan - Twój brzuch absolutnie nie był gruby, ale udało Ci się zgubić boczki i naprawdę możesz być z siebie dumna.
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- W sumie nie chodziłam nigdy na basen w mieście, w którym studiuję, zawsze w swoim rodzinnym mieście, gdzie basen jest jeden, więc nie ma wyboru, ale tutaj na pewno byłby jakiś basen z wodą ozonowaną. Nie pomyślałam nawet o tym, dziękuję! |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz o tyle dobrze, że żadna dieta redukcyjna nie jest Ci potrzebna, na brzuch 8min ABS, a na uda może 8min legs i 8min buns? Fajnie by było regularnie zacząć ćwiczyć jeszcze aeroby - bieganie, nordic walking, rolki, rower, czy co tam ci się podoba. |
|
|
|
|
|
#67 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I taki normalny kobiecy stanik umiem dobrac, ale z sportowym no... nie wiem za bardzo nawet gdzie szukac. Cytat:
To naprawdę miłe.Cytat:
Cytat:
A poza tym na pewno Tż nie oszukuje i jesteś śliczną dziewczyną. Słuchac Tż-ta:P Cytat:
Cytat:
Po kolei: to co Ty widzisz, co wyolbrzymiasz jest niewidoczne dla innych. Naprawdę. Przerwa między udami? Marzę o niej Żeby mi się latem udka o siebie nie ocierały i nie tworzyły bolesne rany od tych otarc... Poza tym podoba mi się to wizualnie![]() I nie mówię Ci: nie marudź jesteś chudzinka. Nie uważam tak. Uważam, że każdy ma prawo do kompleksów. Bo kompleksy bardzo często są tylko w głowie, i to co powszechnie uznane za ładne, może byc dla kogoś naprawdę problemem bo nie wiem... ma w głowię inną wizję tego jak powinna wyglądac kobieta/mężczyzna. Niepokoi mnie u Ciebie to, że ten brak akceptacji siebie tak mocno determinuje to co się dzieje u Ciebie na co dzień. Postaraj się z tym powalczyc, bo jeśli będzie dalej tak źle to warto byłoby chyba skonsultowac się z psychologiem. Czasami na naszą samoocenę mocno rzutują rzeczy z przeszłości (rodzina, wyśmiewanie w szkole itd) i wtedy trzeba znaleśc i zaleczyc przyczynę, zanim się zlikwiduje skutek. I nie bój się wstawic zdjęcia, z takiego powodu. Jak mówię. Do kompleksów KAŻDY ma prawo. Cytat:
A co do reszty, sednem sprawy jest to co my widzimy. A co zwykle... nie wygląda aż tak tragicznie. Tylko z mózgiem własnym trzeba wygrac. Wtedy zmiany cieszą, wtedy je widzimy, wtedy życie jest przyjemniejsze po prostu. |
|||||||
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
andzia1989r
jestem chyba figura kolumna rozmiar XS ![]() Nie jest źle, po prostu czasami człowiek ładnie doła gdy koleżanki mówią ze wglądam jak patyk żebym ja sie odchudzała i nie jadła, a ja staram sie w drugą stronę właśnie i nic
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzeniona
|
Powiem Wam, że ciężko jest zmotywować się i zrobić coś ze sobą, kiedy się nie ma nadwagi. Której koleżance nie proponuję, żebyśmy razem poćwiczyły czy zapisały się gdzieś, to słyszę, że ona ze swoją grubą dupą się nigdzie nie pokażę i że chyba mnie porąbało, bo nie mam z czego zrzucać. Nie podobam się sobie, ale mam słabą motywację. Muszę przestać szukać wymówek i wziąć się porządnie za ćwiczenia.
|
|
|
|
|
#70 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() Kiedys cwiczylam 8 min ABS na nogi, ale nie widzialam zadnego efektu. Sprobuje na brzuszek a moze sie uda Gratuluje efektow, masz piekny brzuszek.
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc bez obaw.Obiektywnie masz ładną figurę. Proporcjonalną, ładne wcięcie, świetnie dobrany stanik i biust wygląda ekstra. Brzuch: kwestia maks 2 kg, które uzyskasz cwiczeniami. Nie jest on brzydki, mi się podoba Jednak leciutko wyrzeźbiony będzie idealny. 8 minutes ABS, basen? Może taniec brzucha ? Uda moim zdaniem są całkowicie ok, jednak jeśli chcesz je poprawic, szczególnie wewnętrzną stronę to polecam cwiczenia z agrafką. kupisz ją za maks 30zł. Ja się kladę na podłogę, Zginam agrafkę przytrzymując zgiętą na ok 5 sekund, a głowe mam odwróconą w bok i oglądam na Tv jakiś serial czy film. Przyjemniej się tak cwiczy ![]() Cytat:
![]() Przy okazji od razu ładniej zarysowała się talia. Ile mniej więcej Ci zajęło uzyskanie takiego efektu ?
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja przez długi czas czułam się super ze swoją figurą, nic mi nie przeszkadzało. Dopiero jak poszłam do liceum zaczęły się komentarze od koleżanek: "Przestań się odchudzać", "Ale Ty chuda", "Ty coś w ogóle jesz", "Nie jesteś anorektyczką?" i tak dalej. Każda dziewczyna, która przeżyła coś takiego wie o czym mówię. Wracałam do domu, ryczałam do poduszki i nienawidziłam swojego ciała. Do tej pory odwracam głowę jak mijam w samej bieliźnie wysokie lustro. Jednak najgorsze były nauczycielki, które przy całej klasie potrafiły mnie spytać czy mnie w domu karmią i czy mam BMI 15, bo taka jestem wychudzona. Coś strasznego.
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzeniona
|
Dziękuję dziewczyny za propozycje ćwiczeń
Tego potrzebowałam - żeby ktoś mi powiedział, że warto byłoby popracować nad ciałem. Bo kiedy mówię koleżankom, że chcę zacząć ćwiczyć, zaraz słyszę: "chyba Ci odbiło, jesteś chuda, o co Ci chodzi, spójrz na mój brzuch" i tak dalej, a przecież one nie widzą moich boczków kiedy jestem w sukience, która je maskuje. Muszę się wziąć za siebie. Dziękuję! ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Niestety uwagi dotyczące tuszy są czymś niestosownym, ale już na temat szczupłości można docinać ile się chce.
|
|
|
|
|
|
#75 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
andzia, czas trudno mi ocenić. Zaczęłam ćwiczyć pod koniec maja, myślę, że w lipcu miałam stan podobny do dzisiejszego (czyli to by było 2 miesiące). Potem w sierpniu kontuzja wykluczyła mnie z biegania, we wrześniu praca. Od października powróciłam do regularnego biegania (co drugi dzień, ok. 6km), a ABS ćwiczyłam w miarę regularnie od końca listopada do końca stycznia (czyli tu też wychodzi 2 miesiące). Zdjęcie zrobiłam przed rozpoczęciem A6W, żeby mieć porównanie. Cytat:
1. w sklepach uświadomionych 2. na allegro 3. na ebay ceny regularne są niestety wysokie (150zł - 170zł), ale na aukcjach te same modele możesz znaleźć nawet za 50-70zł. Co do rozmiaru, celowałabym w 75HH lub w 80H. |
||||
|
|
|
|
#76 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
No właśnie. Krytykowanie grubych to jak wyśmiewanie się z niepełnosprawnych (absolutnie nie wolno tego robić!), a co do chudych istnieje jakieś niepisane pozwolenie na krytykowanie ![]() chociaż nie powiem, ja też może nie krytykowałam, ale docinałam strasznie chudej koleżance (co z żarciem się nie rozstawała ), ale tylko dlatego że jej bardzo zazdrościłam
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2012-02-25 o 17:46 |
|
|
|
|
|
#77 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To okropne, bo jak nazwą kogoś grubasem to ich ktos objedzie, a chudsze dziewczyny nie mają tej "ochrony" niestety. Olewaj takie teksty słońce... Bo najczęściej świadczą o tym, że osoba je wypowiadająca ma jeszcze większe kompleksy aniżeli ty. Tak duże, że musi się na kimś chamsko dowartościowywac. Cytat:
A już teksty tego typu są naprawdę chamskie... Jakby mając wagę w normie to był grzech o siebie zadbac. Ja mam nadwagę i to sporą, ale nic mnie nie doprowadza do takiego szału jak wieczne obżeranie się i narzekanie na wagę i jednoczesne z tym najeżdżanie na szczuplejsze osoby: po co sie odchudzasz, po co cwiczysz, co ty chcesz zrzucac itd... Nie cierpię takich ludzi normalnie. Wrr. ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Najbardziej oburza mnie zachowanie nauczycielek. Bo gdyby to była troska, to zgłosiłyby przypuszczenia o anoreksji do pedagoga i ten by z tobą na osobności porozmawiał. A one były po prostu okrutnie złośliwe. Wiem, że pewnie straszną rysę Ci to na psychice zostawiło, ale nie daj się, naprawdę. Nie daj sobie odbierac ot naturalnej radości życia, przez jakieś wredne piz*y, sorry za dosłownośc, ale ja nie ogarniam jak można tak do człowieka... Cytat:
Bo mam 73 cm pod 100 cm w biuście. Kurcze, poszukam chyba stacjonarnego sklepu w katowicach i jak będę to sobie zrobię wycieczkę. |
||||
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja też się dołączę do Was
![]() Odkąd pamiętam zawsze byłam na diecie. Nigdy nie podobała mi się moja figura, zawsze coś było nie tak. Mój najgorszy okres to ostatnia klasa technikum. Jeszcze studniówka. Wg mnie wyglądałam koszmarnie, z tego okresu jest pierwsze zdjęcie, nie mogę na nie patrzeć... Wzięłam się jednak za siebie, po milionie diet, które zaczynałam i kończyłam po paru dniach, po głodówkach w końcu coś ruszyło. Przeprowadziłam się do Warszawy, zaczęłam po prostu mniej jeść, dieta ŻP (żryj połowę) wreszcie poskutkowało. Swego czasu miałam w głowie całą tabelę kaloryczną, teraz sporo pozapominałam, ale niektóre rzeczy ciągle pamiętam Teraz wyglądałam tak, jak na 2 ostatnich zdjęciach - chudsza 11 kg niż na zdjęciu pierwszym. Czy podobam się sobie? Tak. Ale ciągle mam kompleksy: za duży brzuch, duże uda... Ale akceptuje siebie, a to najważniejsze. Edytowane przez echme Czas edycji: 2012-02-25 o 18:15 |
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę świetny efekt. A w tej czerwonej sukience i jasnej marynarce wyglądasz obłędnie po prostu Jak już tutaj pisałyśmy: uda i brzuch (to chyba u większości mniejszych czy większych kobiet najbardziej problematyczne partie) cwiczenia. Cwiczenia i smarowanie się balsamami również pomaga w akceptacji siebie Raz, że częściej patrzysz na swoje ciało, dotykasz go oswajasz się z nim Dwa, że cwiczysz, masz swiadomosc ze robisz coś dla siebie, wydzielają sie endorfiny, jestes szczęśliwsza. Trzy, że po prostu lepiej wyglądasz
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że zdarzały się chwile, że zjadłam coś, a potem płakałam, bo nienawidziłam siebie... To jak wyglądam teraz zdecydowanie mnie uszczęśliwia i daje mi radość.
|
|
|
|
|
#81 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1330189638
Cudowna figura i boska sukienka Dzięki dziewczyny, teraz przytyłam trochę i już nikt mi uwagi tak bezczelnie nie zwraca. Na szczęście w tamtym okresie miałam przy sobie cudownego TŻ, który po każdym głupim tekście przez tydzień wałkował jak świetnie wyglądam. Chyba tylko dzięki niemu nie przeszłam na dietę 100% tłuszczu
|
|
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, cały czas chudniesz, więc może lepiej wybrać 75tkę. Mądrzejsza będę, jak dojdą staniki, które zamówiłam. Do tej pory większość staników miałam 28G, ale teraz jestem dużo mniej ściśliwa, pod biustem mam o 3cm więcej (ścisło 67, normalnie 70) i zdecydowałam się spróbować z 70E. Mam nadzieję, że nie będą za luźne. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#83 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez echme Czas edycji: 2012-02-25 o 18:29 |
||
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dotrą twoje staniki to daj znac jaki byś mi bardziej polecała (75 czy 80) poszperam
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Mi chłopak pomógł, bo ja miałam problem nie tyle co ze sobą, ile z ludźmi. Dopóki nie zaczęły się te komentarze, uważałam się za super laskę
Dopiero jak ludzie stwierdzili, że nie do końca pasuję do jakiś norm i schematów zaczęły się moje problemy. Dałam sobie wmówić, że coś ze mną jest nie tak, że nie jestem prawdziwą kobietą, że powinnam chodzić w workach i ukrywać swoją szczupłość. Chyba każdy by zaczął wątpić w swoją atrakcyjność gdyby słyszał krytykę kilka razy dziennie, od koleżanek i nauczycielek.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzeniona
|
W ogóle dla mnie przełomem było kupienie dopasowanego stanika. Wcześniej miałam na plecach wałki i nie rozumiałam skąd
Poza tym bałam się założyć cokolwiek z dekoltem, bo miseczki odstawały mi od piersi i wszystko było widać. Teraz dekolt pokazuję chętnie i zrobiłam z niego swój atut No i wałeczki na plecach zniknęły. Tym bardziej cieszę się, że i Wy zauważyłyście mój biustonosz, mnie również on się bardzo podoba
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz bardzo ładny dekolt i kształtny duży biust Położyłabym nacisk na uda i pośladki, ćwiczenia ujędrniające dzięki którym nawet większa pupa dzięku temu że się nieco "podniesie" będzie wyglądała bardzo ok Moim problemem jest trądzik A zwłaszcza przebarwienia. Nie dopuszczam żeby ktoś zobaczył mnie bez makijażu, wstydzę się nawet Tż który ciągle powtarza ze przesadzam ;/ W dzień zrobię zdjęcia, przy tym świetle nic nie wyjdzie. Brzydzę się siebie kiedy rano patrzę w lustro
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
A ja nie raz jak byłam młodszą, mniejszą dziewczynką maszerującą do podstawówki, słyszałam, jaka to jestem brzydka od różnych osób. Więc chocbym nie wiem jak siebie zaczęła zmieniać, to i tak bedę dla siebie do niczego. Zawsze..
Komentarze ludzi potrafią zniszczyć komuś życie, szkoda że oni o tym nie myślą zanim wydadzą o kimś opinię.. A na dodatek ja jestem strasznie wrażliwa, od zawsze nieśmiała. Coraz gorzej mi ze sobą. |
|
|
|
|
#89 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz zdradzic jaki to model? I jakie masz wymiary w biuście i pod? Bo dekolt masz śliczny A w staniku się zakochałam![]() Cytat:
Cytat:
Wiem, że to potrafi byc uciążliwe. Zapytaj najlepiej dermatologa o ten zabieg, czy by Ci go zalecał, czy nie widzi przeciwwskazań itd Często wykonują ten zabieg też dermatolodzy ![]() Cytat:
Wzięłabym takich ludzi... I waliła im twarzą o beton. Naprawdę. Jak czytam to co piszecie dziewczyny to mi się ciśnienie podnosi. Chociaż... Ja też mam za sobą taki epizod. Jak przytyłam tyle, do naszej klasy przyszedł nowy chłopak. Modny MIASTOWY i zrobił się popularny... I się zaczęło. Wyśmiewanie, popychanie, szykanowanie, zaczęło się od niego a potem było gorzej. Z tym, że ja... zawsze miałam charakterek. Swoje po nocach przepłakałam, a chłopaka... pobiłam. A raczej pobiliśmy się. Podrapałam mu twarz, skopałam go, no wszystko co wkurzone dziecko może zrobic. I? Miałam święty spokój. Nie powiem żebym była z tego dumna, że kogoś pobiłam, ale okazało się skuteczne. |
||||
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kompletnie o siebie nie dbam pod tym względem:P Na razie żadne zabiegi nie wchodzą w grę bo zaczynam przygodę z izotekiem i pokładam nadzieję, że wreszcie pozbędę się tego paskudztwa na zawsze albo przynajmniej będzie łagodniejsze... Więc wszelkie zabiegi najszybciej pół roku po zakończeniu kuracji czyli za ponad rok
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Chciałabym szczerze usłyszeć, co mam ładne, a co trzeba poprawić, bez krytyki, że chcę się dowartościować albo coś takiego.

To naprawdę miłe.
Te kompleksy mnie rujnują. Starałam się dbać o siebie bardziej, ale ja nawet malować się nie umiem. Nie mam już siły. A no i moj chłopak nie toleruje tapety. Mowi ze tak, jak wygladam, jest idealnie. 

żebym ja sie odchudzała i nie jadła, a ja staram sie w drugą stronę właśnie i nic

Niestety uwagi dotyczące tuszy są czymś niestosownym, ale już na temat szczupłości można docinać ile się chce.
Kompletnie o siebie nie dbam pod tym względem:P Na razie żadne zabiegi nie wchodzą w grę bo zaczynam przygodę z izotekiem i pokładam nadzieję, że wreszcie pozbędę się tego paskudztwa na zawsze albo przynajmniej będzie łagodniejsze... Więc wszelkie zabiegi najszybciej pół roku po zakończeniu kuracji czyli za ponad rok