Wszystko o Avonie - cz.26 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 10:57   #2551
patusia22
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.26

pytanie do osób, które widziały AM do kat.6- czy ten program na zakup Solutions działa w ramach jednego zamówienia czy w trakcie całego katalogu??

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2012-02-25 o 10:58
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:04   #2552
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
Ale do tematu Szukam produktu na wypadające, osłabione włosy... Jest coś takiego zadowalającego?
Polecam aptekę lub dermatologa
Wydaje mi się, że produkty Avonu są za słabe na takie dolegliwości.
Stary 2012-02-25, 11:45   #2553
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
podobno jak wosy wypadają to warto je płukać octem, coś w tym chybajest, bo mnie wypadały i dosłownie wypłukałam ze 2 razy i miałam efekty
Płukanie octem zamyka łuski włosa i spłukuje resztki środków myjących z włosów, nie powoduje samo w sobie, że mniej wypadają Może przez to mniej wypadały, bo włosy były wygładzone i lepiej się rozczesywały, a tym samym nie trzeba było ich szarpać.

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
W Avonie to raczej nic takiego nie znajdziesz, lepiej przede wszystkim witaminy i jakieś apteczne szampony na tego typu problemy.

Zależy od czego wypadają. Mi tak wypadały przez 2 miesiące(używałam różnych rzeczy, ale nic to nie dawało, zrobiłam badania krwi, wszystko było ok) po czym zaczęłam łysieć. Ale w Avonie nic bardzo wzmacniającego włosy to się chyba nie znajdzie.
Hmm... Mogę Ci polecić szampon apteczny Pharmaceris H Keratineum lub serię (również z apteki) Seboradin Niger, one są na wypadające włosy. Do tego wcierkę Jantar lub Joanna Rzepa. Picie pokrzywy i drożdży bardzo pomaga, nawet łykanie suplementów z pokrzywą, skrzypem czy drożdżami. Samym szamponem czy odżywką mało zdziałasz, szampon ma myć, a odżywka pomagać w rozczesywaniu włosów Także trzeba by było właśnie wzbogacicć pielęgnacje

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2012-02-25 o 11:47
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:30   #2554
magdap_96
Raczkowanie

Czy woda toaletowa FA przychodzi tylko w kartoniku czy ma też w środku tą tekturkę ochronną. Przepraszam jeśli o tym pisałyście ale jestem w trakcie nadrabiania forum.
magdap_96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:36   #2555
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Płukanie octem zamyka łuski włosa i spłukuje resztki środków myjących z włosów, nie powoduje samo w sobie, że mniej wypadają Może przez to mniej wypadały, bo włosy były wygładzone i lepiej się rozczesywały, a tym samym nie trzeba było ich szarpać.
akurat mam teraz krótkie włosy i nie muszę ich szarpać, żeby rozczesać

ale napewno to, że wypadają to "wychodzi" ze środka organizmu i wszelkie wzmacnianie powinno polegać na przebadaniu i wzmocnieniu organizmu

w moim przypadku akurat płukanak z octu pomogła
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:37   #2556
theMonique
Zakorzenienie

w samym kartoniku przychodzi,
mozna powiedziec, ze woda lata po pudelku

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:46   #2557
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Hmm... Mogę Ci polecić szampon apteczny Pharmaceris H Keratineum lub serię (również z apteki) Seboradin Niger, one są na wypadające włosy. Do tego wcierkę Jantar lub Joanna Rzepa. Picie pokrzywy i drożdży bardzo pomaga, nawet łykanie suplementów z pokrzywą, skrzypem czy drożdżami. Samym szamponem czy odżywką mało zdziałasz, szampon ma myć, a odżywka pomagać w rozczesywaniu włosów Także trzeba by było właśnie wzbogacicć pielęgnacje
Łykanie nic nie pomaga, bo ja po prostu łysieję. Wcieram leki od dermatologa więc nic innego nie będę, łykam witaminy od ponad pół roku(nie tylko zestawy, ale też witaminę H i cynk z miedzią), ale to absolutnie nic nie daje. Z Biovaxu(to też seria apteczna) jestem na razie zadowolona, bo włosy tam gdzie jeszcze je mam rosną szybciej i są wzmocnione. Ale popatrzę na to co podałaś, bo chwytam się już różnych rzeczy. Ja generalnie mam zdrowe włosy, nie mam nawet końcówek rozdwojonych, ale niestety to wypadanie
Z Avonu to raczej nic się nie znajdzie co wzmacnia włosy.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
ale napewno to, że wypadają to "wychodzi" ze środka organizmu i wszelkie wzmacnianie powinno polegać na przebadaniu i wzmocnieniu organizmu
Gorzej jak wszystkie wyniki badań idealne

Co do serum z Anew czerwonego to czy tylko ono jest takie super czy serum z innych serii też? W sensie czy np. jak klientka używa złotą serię to polecać jej to czerwone czy ze złotej serii eliksir do cery dojrzałej? I jeszcze czy ktoś używał może(albo mama, klientka) serum z fioletowej serii?
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:54   #2558
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Łykanie nic nie pomaga, bo ja po prostu łysieję. Wcieram leki od dermatologa więc nic innego nie będę, łykam witaminy od ponad pół roku(nie tylko zestawy, ale też witaminę H i cynk z miedzią), ale to absolutnie nic nie daje. Z Biovaxu(to też seria apteczna) jestem na razie zadowolona, bo włosy tam gdzie jeszcze je mam rosną szybciej i są wzmocnione. Ale popatrzę na to co podałaś, bo chwytam się już różnych rzeczy. Ja generalnie mam zdrowe włosy, nie mam nawet końcówek rozdwojonych, ale niestety to wypadanie
Trzymam kciuki żeby się Tobie poprawiło i włosy wzmocniły. Może spróbuj maseczki z czerwonej glinki? Mój TŻ zawsze miał gęste włosy (co u niego jest rodzinne), aż nagle trach i w wieku 23 lat zaczął łysieć. Niestety o tej glince dowiedział się od swojego fryzjera za późno, gdy z daleka od tyłu wyglądał jak papież Moja znajoma sobie tę maskę bardzo chwali, stan jej włosów się poprawił i łysiejące placki znacznie się zmniejszyły. Ta maska (i w ogóle cała seria) ma za zadanie dotlenić cebulki pobudzając skórę.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:

Co do serum z Anew czerwonego to czy tylko ono jest takie super czy serum z innych serii też? W sensie czy np. jak klientka używa złotą serię to polecać jej to czerwone czy ze złotej serii eliksir do cery dojrzałej? I jeszcze czy ktoś używał może(albo mama, klientka) serum z fioletowej serii?
Moja mama używa fioletowej serii i bardzo sobie chwali Skóra jest bardziej napięta

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:01   #2559
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
akurat mam teraz krótkie włosy i nie muszę ich szarpać, żeby rozczesać

w moim przypadku akurat płukanak z octu pomogła
O widzisz, Tobie pomogła od razu Z tego co wiem, to płukanki z octem mogą wzmocnić włosy, ale po długim stosowaniu, regularnym. I najlepiej, jakby to były płukanki nie ze zwykłego octu jabłkowego, ale z zamacerowanymi ziołami, ja taką właśnie mam i płukam po myciu mydłem

Cytat:
A co łykasz? Bo na forum włosowym dziewczyny łykają tabletki z drożdżami lub piją drożdże (ja będę łykać od 1 marca właśnie, żeby szybciej rosły włosy) i im bardzo pomagają. Są tabletki Humavit z drożdżami, pokrzywą i skrzypem naraz, może wypróbuj? Chyba, że brałaś coś takiego.
Moja mama też łysieje, nic, absolutnie nic jej nie pomaga. Odkąd urodziła mojego brata, 8 lat. Wyniki badań dobre, nałykała się tych różnych Skrzypowit i używała przeróżnych szamponów. W końcu uznała, że to walka z wiatrakami i tyle, i tak nosi włosy ścięte na zapałkę, na jakieś 3-5 cm (kręconych włosów, baranek taki ), więc nie widać, że ma mocno przerzedzone.
Pharmaceris mi bardzo przyspieszył wzrost, ale nie mam problemu z wypadaniem, to nie wiem jak działa na to akurat. Ale polecam Ci wcierki, one najlepiej zadziałają na włosy. I do tego delikatny szampon. Ciężko z wypadaniem walczyć
Stary 2012-02-25, 13:38   #2560
Ewlyn
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja Was bardzo prosze - nie robcie bur**** z forum i jak chcecie sobie pogadac o sposobach na wlosy (czy innych rzeczach) to idzcie na forum plotkowe...
Stary 2012-02-25, 13:41   #2561
kejtiryba
Wtajemniczenie

Jak się sprawdzają antyperspiranty On Duty? Dobrze chronią?

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-25, 13:44   #2562
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja Was bardzo prosze - nie robcie bur**** z forum i jak chcecie sobie pogadac o sposobach na wlosy (czy innych rzeczach) to idzcie na forum plotkowe...
Już się przeniosłyśmy

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Podpinam się pod pytanie, bo też mnie to ciekawi
Stary 2012-02-25, 13:51   #2563
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Spoko, dawno przeszłyśmy na PW, a Ty swoim postem zaśmiecasz nawet bardziej forum

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Moja mama używa fioletowej serii i bardzo sobie chwali Skóra jest bardziej napięta
A co używa z tej serii? Wszystko?
Stary 2012-02-25, 13:53   #2564
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Ktoś tu chyba pytał o My Avon Magazine 6 2012 na katalogowym jest
Stary 2012-02-25, 13:55   #2565
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
A co używa z tej serii? Wszystko?
Ma na pewno krem na dzień i emulsję na noc, krem na okolice oczu jej się skończył jakoś ostatnio. Serum też stosowała, tylko chyba jej się skończyło jakoś niedawno. Ogólnie jest bardzo zadowolona

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-02-25, 13:59   #2566
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ma na pewno krem na dzień i emulsję na noc, krem na okolice oczu jej się skończył jakoś ostatnio. Serum też stosowała, tylko chyba jej się skończyło jakoś niedawno. Ogólnie jest bardzo zadowolona
To fajnie. Bo moja ciocia używa złotej serii-kremów na dzień i na noc i jest zadowolona. Ale już dawno mogłaby fioletową serię, ale nie wiedziałam czy polecać skoro ta jej służy. Może na imieniny dam jej ten zestaw miniaturek z tym pod oczy, zobaczymy A serum czerwone mama i jedna klientka też bardzo sobie chwalą i nie wiem czy właśnie jej to polecić czy lepiej ze złotej serii lub fioletowej.
Stary 2012-02-25, 14:12   #2567
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
To fajnie. Bo moja ciocia używa złotej serii-kremów na dzień i na noc i jest zadowolona. Ale już dawno mogłaby fioletową serię, ale nie wiedziałam czy polecać skoro ta jej służy. Może na imieniny dam jej ten zestaw miniaturek z tym pod oczy, zobaczymy A serum czerwone mama i jedna klientka też bardzo sobie chwalą i nie wiem czy właśnie jej to polecić czy lepiej ze złotej serii lub fioletowej.
Dałam mojej babci pod choinkę zestaw fioletowy i jest zadowolona
Stary 2012-02-25, 14:24   #2568
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, dawno przeszłyśmy na PW, a Ty swoim postem zaśmiecasz nawet bardziej forum
Jakoś tego "dawno" nie widzę. Wystarczy przewinąć do początku tej strony.

Wzięłam kat3 regularną i jakiś ten katalog strasznie krótki mi się wydaje... Za krótki Muszę pogonić dziewczyny, żeby zastanowiły się co chcą.

Który krem pod oczy z solutions jest lepszy? Różowy czy fioletowy?
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 14:37   #2569
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Jakoś tego "dawno" nie widzę. Wystarczy przewinąć do początku tej strony.
No ale nie wiesz ile postów byśmy przez ten czas tu wyprodukowały jakbyśmy nie przeszły dawno

Też mi się katalog jakiś krótki wydaje. Szybko minął.
Jestem bardzo ciekawa jak klientki dopiszą w K4 po dużych zamówieniach w K3.
W ogóle K4 wydaje się taki cieniutki po tym grubym K3.

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2012-02-25 o 14:40
Stary 2012-02-25, 15:20   #2570
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
hej, dziewczyny
wiecie może czy kremik do rąk o zapachu truskawki i guawy z netto kat. 03 jest dostępny? pozdrawiam
ja wczoraj zamawiałam 3 te kremiki i mam na fakturze Zielona kropka przy nich była

Dziewczyny mam pytanie do tych które były ostatnio na szkoleniu takim podstawowym w Avonie, wiem że jest płatne i że można po nim kupić sobie fajne zestawy ale powiedzcie mi czy warto?? Bo wydać kasę to nie problem ale czy dowiem się tam czegoś ciekawego?? Jakieś techniki makijażu??A może o tym jak dbać o cerę?? Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi co i jak i jak takie szkolenie wygląda i ile trwa....bo muszę dzisiaj dać znać mojej liderce czy ma mnie zapisać na to szkolenie na poniedziałek

Edytowane przez kosmiderdmwz
Czas edycji: 2012-02-25 o 16:19
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:57   #2571
ArnicaMontana
Raczkowanie

Cytat:
Mam kulkę niebieską On Duty i jestem bardzo zadowolona, w porównaniu z kulkami "od perfum" jest naprawdę bardzo skuteczna. Sucho, świeżo cały dzień, nie wiem jak z plamieniem, bo ostatnio jasne ciuszki noszę. Spray dojdzie w środę, bo był opóźniony, a też jestem go ciekawa.
ArnicaMontana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 17:11   #2572
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArnicaMontana Pokaż wiadomość
Mam kulkę niebieską On Duty i jestem bardzo zadowolona, w porównaniu z kulkami "od perfum" jest naprawdę bardzo skuteczna. Sucho, świeżo cały dzień, nie wiem jak z plamieniem, bo ostatnio jasne ciuszki noszę. Spray dojdzie w środę, bo był opóźniony, a też jestem go ciekawa.
Kulki perfumowane też są bardzo dobre przynajmniej dla mnie ja zawsze zamawiam Far Away. Nie zauważyłam żeby brudziły ubrania, no i zapach spod paszek też super eliminuje
Mam klientkę która co katalog zamawia 1-2 kulki i też jest bardzo zadowolona
Stary 2012-02-25, 17:15   #2573
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
A masz może porównanie z tymi nieperfumowanymi? Z serii SSS.
Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Kulki perfumowane też są bardzo dobre przynajmniej dla mnie ja zawsze zamawiam Far Away. Nie zauważyłam żeby brudziły ubrania, no i zapach spod paszek też super eliminuje
U mnie klientki raczej nie były z nich zadowolone. I ubrania też brudziły podobno. Sama nie używałam więc nie wiem.
Stary 2012-02-25, 17:20   #2574
smerfetka25
Zakorzenienie

A ta nowa seria OnDuty jakoś mi zapachowo nie odpowiada
Stary 2012-02-25, 17:24   #2575
ArnicaMontana
Raczkowanie

Cytat:
A masz może porównanie z tymi nieperfumowanymi? Z serii SSS.
Z SSS miałam jedną, nie pamiętam już którą, nie polubiłam jej. Nowe On Duty polubiłam nawet bardziej niż tą starą edycję sprzed paru lat - wydają mi się skuteczniejsze - u mnie podstawowe kryterium to to, czy mam "sucho" , jest ok. Zapach bardzo delikatny, absolutnie nie kłóci się z perfumami. Będę je brać.
ArnicaMontana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 17:27   #2576
smerfetka25
Zakorzenienie

Dziewczyny trzeba się myć a nie perfumować hehe
Stary 2012-02-25, 17:28   #2577
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Z SSS miałam jedną, nie pamiętam już którą, nie polubiłam jej. Nowe On Duty polubiłam nawet bardziej niż tą starą edycję sprzed paru lat - wydają mi się skuteczniejsze - u mnie podstawowe kryterium to to, czy mam "sucho" , jest ok. Zapach bardzo delikatny, absolutnie nie kłóci się z perfumami. Będę je brać.
To super Mi nie odpowiadały za bardzo avonowe antyperspiranty to się może skuszę jak mój się skończy Choć ostatnio zawsze miałam w sztyfcie, ale jak dobre to może kulkę zamówię.
Stary 2012-02-25, 17:48   #2578
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu mam straszne worki pod oczami. Polecicie coś na to? Miałam kiedyś żel pod oczy solutions pomarańczowy, ale mi nie odpowiadał, więc raczej odpada.
poz wysypianiem się,okłady kostkami lodu,a krem pod oczy (nie wiem jaki w sumie...) to najlepiej trzymać w lodówce i chłodnym się smarować-to koi worki pod oczami

Cytat:
I jeszcze czy ktoś używał może(albo mama, klientka) serum z fioletowej serii?
moja mama zużyła kilka próbek i bardzo chwaliła,ale pełnego produktu nie chce kupić,bo za drogi

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
też mam wielbicielkę kulek Far Away
a On Duty podobno brudzi ubrania... ja może wypróbuję w sprayu,ale dopiero ten zapach co wejdzie,w brzoskwiniowym opakowaniu,on jakiś tropikalny ma być chyba

dziewczyny a AM do kat.05 macie? bo widzę że tego mi jeszcze brakuje...wszytko inne mam

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2012-02-25 o 17:49
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 17:51   #2579
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Ja mam ten niebieski spray i niestety mi nie podoba, bo zostawia białe ślady (ma chyba sporo talku w sobie)- od razu jak psiknę na skórę to już jest biały ślad
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 17:54   #2580
maddd
Wtajemniczenie

Dziewczyny, który puder polecacie??
- sypki podkład z wygładzającymi minerałami (s.82, kat.4); czy
- puder prasowany idealna cera (s.83, kat.4) ??

Używam podkładu matującego (super jest) jako bazę + pudru prasowanego z CT... ale chciałabym wypróbować któryś z tych, ale nie wiem który lepszy

Aha, i proszę o opinię na temat różu w kamieniu ze str. 75 (kat.4) używam od x czasu perełek rozświetlających, ale zainteresował mnie ten róż Warto spróbować, czy perełki lepsze?

Proszę o Wasz opinie
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości