|
|
#91 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Wątek poradnikowo-wspierający kompleksy zabijający:)
Andzia - ja polecam 8 min buns i Tamilee Webb - I ty możesz mieć takie pośladki
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Stanik świeżo kupiony, jeszcze nie oderwałam metki, wstawiam zdjęcie metek. Troszkę kosztował - 130 zł, ale naprawdę super leżał. Dostałam też od razu rabat 7%, więc wyszło troszkę mniej. Stanik kupiłam w Dopasowanej. Mój rozmiar z tego modelu to 65F, z Panache mam 60 DD/E, więc to zależy od firmy Nie mam niestety centymetra Jak tylko takowy znajdzie się w moich łapkach, od razu się zmierzę.
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-02-25 o 18:58 |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Też marzę o staniku idealnym:P 2 tyg temu kupiłam sobie stanik Ava, jest niezły ale ten ze zdjęcia koleżanki wyżej ....
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Nigdy nie bylam lubiana będąc młodszą. Zawsze wydawało mi się że jestem normalnym dzieckiem. Kiedys na rozdaniu zdjeć klasowych w pierwszej klasie podstawówki kolega pokazal palcem na mnie i powiedzial 'co to, wyglada jak stara babka', kolezanki organizowaly jakas zabawe w chowanego no i pytaly sie kto chce sie bawic no i ja podeszlam a one do mnie 'ty nie', kolega dosyc niedawno powiedzial o moich cieniach pod oczami 'boze dlaczego ty masz takie czarne pod oczami, wygladasz jak cpun', jak bylam mala zrobilam sobie warkocze a kolezanka do mnie cos w stylu 'pff ale paniusia'...
To takie sporadyczne przypadki, teraz jestem lubiana,mam wielu przyjaciół, chłopaka, ale to jak inni traktowali mnie w dzieciństwie strasznie sie na mnie odbija, w sumie i teraz zdarzają sie rozne komentarze.. Musze sie z tym pogodzic, nie bede i nie jestem ladna. :/ |
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz dla mnie 130 to niedużo a raczej standard Bo ciągle tyle daję... A Twój stanik jest śliczny, ma solidne podtrzymanie, świetne szycie, dobrą fiszbine i akurat takiego koloru mi brakuje.Ale ja będę miała kasę dopiero końcem marca.... Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś go dorwę
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ale tak napisałam chyba dlatego, że moje koleżanki nadal nie dają się zreformować i z push-upów z bazaru, w których obwód mają pod karkiem nie chcą się przenieść na porządne biustonosze i kiedy słyszą, ile zapłaciłam, to wybałuszają oczy i mówią, że miałyby za to 10 staników
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 pseudo staników. Wyszedł mi rozmiar 70 HH/J. Wemę hh, powinien byc dobry, tym bardziej, że z cycka mi jeszcze pewnie jakiś cm spadnie. Śliczny stnanik i fajna stronka, nie znałam jej szybciej, zapisałam sobie w ulubionych
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy więcej stanika z bazaru! Gdybym wcześniej nosiła taki biustonosz to mój biust na pewno prezentowałby się lepiej niż teraz
no, ale lepiej późno niż wcale
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wystarczy poczekać na promocje, regularnie są w Esotiqu (tam chyba największe), w triumfie etc.
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esotiq- ich największa miseczka to niestety G. Więc się nie wypowiem. Osobiście jednak jak miałam wybrac siostrze jakiś czas temu wkurzało mnie, że dają tak grubo pianki. Jakieś takie niemiłe uczucie. Ale nie wypowiadam się jak się noszą, bo jak mówię, pomimo poszerzenia rozmiarówki i tak niestety za mało... I w sumie masz rację da się taniej upolowac Ja np kiedyś upolowałam śliczny stanik za 50zł.Ale tutaj mówiłyśmy o 10-ciu stanikach za 15/17 zł, od chińczyka czy z bazarku z magicznym rozmiarem 75B/C... A niektórym nie przegadasz... Bo to "rozbój" tyle za stanik płacic. Osobiście również to uważam za rozbój, ale jednak wart popełnienia
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
teraz moja kolej:
- mam zgrabne, długie nogi, ale niestety skórę na nogach mam paskudną. Jak jest mi zimno to mam takie fioletowo-granatowe zabarwienie. Poza tym BARDZO łatwo się zasiniaczam i nigdy nie mam nóg bez conajmniej 5 siniaków. - mój odwieczny problem to zęby, które cały czas się psują. NIE MAM JUŻ ZĘBA, który nie byłby ruszany przez dentystę. Albo plomba albo kanałowe albo to wyrwania. Mam takie obciążenie genetyczne (o ile to możliwe) bo mój tato też miał koszmarne problemy z zębami mimo dbania o nie. Tysiące już poszły na to. Jeśli chodzi o estetykę to krzywych jako takich nie mam, ale obie jedynki są martwe i co jakiś czas szarzeją i muszę wymieniać licówki u dentysty. O bieluśkich mogę zapomnieć skoro w każdym zębie jakaś plomba. - włosy, które są cienkie i wypadają. Próbowałam już wszystkiego. Już zaakceptowałam to, że się kręcą i każdy w inna stronę, bo wiele osób mi mówi, że wyglądam w takich lepiej niż w prostych, jak są takie niesforne, chociaż ja nie wiem, co się tym osobom na mózg rzuciło, bo w prostych mi 100x lepiej ;p - chciałabym mieć większe usta i nie mieć takiej wiecznej potrzeby dotykania ich i odrywania skóry, przez co nigdy nie mogą być gładkie ![]() Hmm, wyrzuciłam to z siebie ! Edytowane przez sheneedslove Czas edycji: 2012-02-25 o 19:27 |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio facet mi kupił biustonosz z tej stronki za 30 funtów, także jest taniej niż w sklepach Ja za swój pierwszy biustonosz u brafitterki dałam prawie 300zł, ale było warto- ja mam ogólnie bardzo ładny biust, ale robiłam sobie złym biustonoszem wielką krzywdę- pomijając to, że "support" piersi był beznadziejny
|
|
|
|
|
|
#105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam pękające naczyńka, dwa takie duże już są i to nie zniknie:| A na laser mnie nie stac. Poza tym boli, kosztuje, a i tak nie zahamuje pękania. Cóż... trza się z tym pogodzic. Cytat:
Cytat:
Juz nie wazne czy kręcone czy proste czy falowane czy kij wie jakie:d Ale DUŻO![]() >![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Andzia, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale na tej stronce (konkretnie), to TŻ płacił paypalem, a ja jak coś zamawiam zza granicy, to płacę za pomocą karty płatniczej, wiesz o co kaman
Wpisuję te 4 ostatnie cyferki z karty i dane właściciela karty |
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyda się![]() Na razie chcę kupic jeden stanik w jasnym kolorze (mam dwa czarne) z resztą zakupów się wstrzymuję bo skoro jestem na diecie i rozmiar się będzie zmieniał to zwyczajnie w świecie szkoda kasy
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam podobny problem,ale wyeliminowałam go przez prosty zabieg. w TV usłyszałam,że wielu ludzi źle muyje zęby.myjąc pastą na koniec wypłukują pastę z buzi i to jest problem. prawidłowa technika mycia to regularne szczotkowanie i wyplucie pasty BEZ PŁUKANIA BUZI,a potem nitkowanie przestrzeni miedzy zębowej. nie wolno myć zębów po zjedzeniu kwaśnych rzeczy typu mandarynki,pomarańcze,pon iewaz wypłukuje się wapń.trzeba zrobić godzinną przerwę. dzięki tym zasadom niedawnio temu byłam na kontroli i przez rok zero ubytków zawsze można spróbować i przekonac się na własnej skórze
|
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także muszę schudnąć co nieco, bo normalnie już mi się robią w biustonoszu takie bułeczki pod pachami.
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Teraz dieta, ruch w chodzą w życie, leki i tyle.,Pewien okres nie cierpiałam siebie, nie akceptowałam ciała, niejędrnych piersi,choć sporych no ale... ( mam 80G, )rozstępów, lecz w końcu zaakceptowałam. Mimo wielu nadprogramowych kilogramów, mimo choroby też zaakceptowałam siebie, bo jednak nawet najlepsze ciało nie zastąpi wiary w siebie, dlatego ja mogę nadrabiać chociażby wiarą, a jak polepszy się waga, zdrowie, to będzie dużo lepiej. Jutro też wrzucę Wam moją sylwetkę, to może też mi coś doradzicie . Tzn powiecie jaka sylwetka i co najlepiej mam nosić. Co do piersi ważny jest dobrze dobrany stanik, ja zawsze miałam złe, ale teraz mam dobry. Nie mogę się doczekać aż schudnę, będę miała mniejszy biust na pewno ,ale za to fajniejsze ciało . Tobie andzia też biuścik spadnie ale no cóż.. taka kolej, grunt, by pasował do właścicielki.. I Tobie andziu zazdroszczę, bo po kilogramach wynika, że podobnie z kilogramami, a wyglądasz dużo szczuplej, inaczej się to wszystko rozkłada, ale mimo wszystko miałam nie narzekać, hihi. Zapuściłam się, ale będę z tym walczyć! Już wprowadziłam sporo zmian w diecie i stylu życia.To oceńcie jaki typ figury, jakie ciuchy. W sumie dobrze znać swój typ, ja nie jestem typem osoby, która przywiązuje jakąś wielką wagę do ubrań, ale fajnie by było wiedzieć. Ja jestem pewnie jabłkiem. Ale nie wiem. Robione foty z jakiejś odległości, więc też wszystkich niedoskonałości nie widać. Kiedyś jadłam dużo i nie tyłam, a teraz metabolizm gorszy i niestety Np kiedyś jadłam duże obiady, na śniadanie z 2 kanapki, na kolację z 3-4 i podjadałam i nie tyłam. Teraz jadłam nawet więcej, bo te hormony napędziły apertyt, no ale niedługo będę mieć już leki i zmuszę się i będę mniej jeść.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-02-25 o 23:41 |
|
|
|
|
|
#112 |
|
jestę wieszczę
|
Jejku dziewczyny... Mi niestety brakuje motywacji, żeby ze sobą coś zrobić. Jedynie o swoje włosy lubię dbać. Może jak poczytam Was dłużej to w końcu ruszę dupencję z krzesła i coś zrobię z moim szerokim tyłkiem. Wyglądam jak gitara.
No i straszne mam sińce pod oczami, ale z tym to już raczej niewiele zrobię. Na wątek z przyjemnością zajrzę, żeby się może z czasem zmotywować. Dzięki Andzia za ten wątek
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jeśli chodzi o staniki to polecam brastop! Ja kupiłam tam fauve lucia, który normalnie w polskich sklepach kosztuje ok. 320 zł, za 22 funty!!! A mam dość popularny rozmiar (30G) więc to nie były jakieś końcówki kolekcji. Kapitalny kontakt z obsługą klienta (dla nieśmiałych angielskojęzycznie - szefową obsługi klienta jest Polka!!!) i genialne ceny
miałam coś napisać odnośnie głównego tematu wątku... ale chyba im więcej o tym gadam tym więcej o tym myślę, więc może nie będę nic pisać
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ile ja łez przez takie teksty wylałam, ech
|
|
|
#115 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Pamiętam sytuację, kiedy wiecznie odchudzająca się, trochę grubsza koleżanka palnęła przy kilku znajomych, że ja jestem anorektyczką. Wybuchnęłam wtedy płaczem i uciekłam, TŻ pogonił za mną i zaczął mnie pocieszać. Co zrobiła "koleżanka"? Powiedziała, że jestem idiotką i kretynką, że to był komplement, bo KAŻDA kobieta MARZY o byciu anorektyczką... |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2012-02-26 o 00:10 |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez Zuela Czas edycji: 2013-11-14 o 19:22 |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
teraz tez wiem, ze czas sie za to wziasc, ale nie mam nawet checi
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Andzia, koniecznie Shock Absorber!
Właśnie wczoraj jednej wizażance go polecałam ![]() Ja mam 70F/FF, więc SA konieczny do biegania. Ale nie tylko. Skaczę w nim na skakance, chodzę na zumbę i squasha. Absolutnie żadne tanie staniki z Decathlona! Nie będą trzymały i zmasakrują Ci biust. Ja pamiętam jak zaczęłam biegać w zwykłym moim staniku - dramat, cycki wypadały, latały, a ja zamiast się skupić na bieganiu to cały czas stanik poprawiałam. Teraz jak mam shocka na sobie, to nawet go nie poprawiam, super trzyma cycki i można się skupić na ćwiczeniach. Koszt ok. 200zł. Chociaż ja zmierzyłam w sklepie stacjonarnym, a zamówiłam na ebayu, koszt z przesyłką ok 100zł. |
|
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aparatu się nie bój, będzie przede wszystkim uciążliwe dla Ciebie, ale nie jest to żadna ujma - no i pomyśl jak pięknie bedzie to wyglądać jak już go zdejmiesz ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- No dobrze... to wypadałoby coś o sobie. Jeśli chodzi o figurę, to jest tak jak na załączonym obrazku, czyli brzuch jest przede wszystkim niewyrzeźbiony bo nie cierpię ćwiczyć, ostatnio przytyłam 2 kilo, jak schudnę z powrotem to nie będzie się tak rzucał w oczy, moim zdaniem nie jest straszny... nie lubię swoich nóg, bo po mamie mam mocno zbudowane i masywne. Oraz, czego tu nie widać, mam dość pulchne ramiona, nie znoszę tego. Moje pytanie brzmi, szczerze, na jaką wagę wyglądam? Potem powiem ile jest. Wzrost ok. 160... Głównym moim kompleksem jest cera i najróżniejszej maści niedoskonałości, na nogach zaś wrastające włoski. I to takim kompleksem, że nie pokażę zdjęcia, bo wstyd nie nakładam tony makijażu za każdym razem jak wychodzę, zazwyczaj staram się maznąć korektorem najbardziej okazałe "diody", ale i to nie zawsze. W pełnym makijażu nie wyglądam źle , choć myślę że mam za małe usta i za duży nos. Generalnie z pięć lat temu miałam tonę kompleksów, potem schudłam "sama z siebie", nie wiem kiedy, jakoś strawiłam twarz której nie lubiłam i teraz nie jest źle, tylko ta cera i te wrastające włoski mnie denerwują, że nie moge się tego pozbyć...
Kaja aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt Edytowane przez Adriana Lecouvreur Czas edycji: 2012-02-26 o 08:55 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

A w staniku się zakochałam
Jak tylko takowy znajdzie się w moich łapkach, od razu się zmierzę.

no, ale lepiej późno niż wcale

Pamiętam sytuację, kiedy wiecznie odchudzająca się, trochę grubsza koleżanka palnęła przy kilku znajomych, że ja jestem anorektyczką. Wybuchnęłam wtedy płaczem i uciekłam, TŻ pogonił za mną i zaczął mnie pocieszać. Co zrobiła "koleżanka"? Powiedziała, że jestem idiotką i kretynką, że to był komplement, bo KAŻDA kobieta MARZY o byciu anorektyczką...