|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
|
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- ale jestem jestem
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
i co tam? długo jeszcze? co mówią lekarze?
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
ale już wszystko ok?
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1748 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co chwila podskakiwałam aż ze strachu o jaaaa co za emocje![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale Madziulka - przecież wszystkie kosmetyczki to tipsiaryyyy.. nie wiedziałaś? - a tak poważnie - masakraaaa! tylko niestety 2 takie "mądre" kosmetyczki na 10 "tipsiar" nie zmienią zdania ludzi na temat tego zawodu![]() Cytat:
I jak weszło? ![]() Cytat:
nie stanęłaś jakoś przypadkiem źle na niej? lepiej odpuść sprzątanie i migiem na kanapęCytat:
Wracaj już do domku cała i zdrowa i idziemy na spacerek Zaliczyłyśmy z Hanią spacer, zakupki.. kupiłam sobie w końcu dobrą pensetę bo stara tępa jak nie wiem co a moje brwi to już niezłe krzaczory Piję kawkę.. Hania drzemie.. a ja znowu chyba jakąś jelitówkę mam bo ganiam do łazienki co chwila.. tylko nie tooooo |
|||||||
|
|
|
#1749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Szymon dziękuje wszystkim cioteczkom za życzenia
Cytat:
My zakończyliśmy siódmy miesiąc z wagą 7500 g
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
czesc
podczytuje od rana, z przerwami, po kilka postów nie cytowało wiec z pamięci będę pisać wszytskim dzisiejszym solenizantom ![]() gratki za ząbki (Telik i ??)editka2022, madziulka_17 moj dzieć też bezzębny ![]() jacieeeee, super ubranko - elegnackie ja za parę tygodni zacznę się rozglądać, bliżej terminu chrztu pewnie łatwiej w rozmiar trafię świecę i szatkę już mamy ktoś jeszcze nie chrzcił oprócz nas? co prawda nie wiem jak będzie z chrzestnymi, a dokładnie z tymi zaświadczeniami, chrzestna za granicą , chrzestny też mówi że będzie mial problem Oliweczka1985, za wyniki w normie ![]() Naataaszkaa - poprawy w jelitach! brumek jak pierwszy posiłek?
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina my tez jeszcze nie chrzcilismy. Wstępny termin to 30 kwiecień.
I Tymek Brumkowy jeszcze ma diabelka. My sie spacerujemy. Pogoda znosna. Wiki śpi w wózku i podglada jednym okiem. |
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
to trochę pocieszające, że oprócz nas ktoś jeszcze ma chrzest przed soba
![]() moje dziecko ma fazę na pierdzioszki buzią i robienie baniek ze śliny
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko znow "straszy" szwagierki malego - czym?? bo sie w glos smieje. Przeciez nie zabronie dziecku sie smiac bo niby jak
prosilam tesciowa zeby mi malej nie brala do siebie jak on bedzie, ale nie po co sluchac i musialam sie wkurzyc, ponadto mowie do tesciowej ze kombinuje zlobek Marysi, a szwagierka - no to dopiero zrobi dzieciom pogrom![]() a teraz bylismy z TZ u lekarza, bo mala ma podejrzenie jelitowki - w ciagu godziny 4 razy ja przebralismy po obiadku ktory zwymiotowala na siebie (ten sam juz jadla kilkakrotnie) i 2 razy byla mega kupa z wielka iloscia wody Poki co pijemy jakas saszetke, ktora smakuje okrutnie i dopiero po 21 moge jej podac mleko bez laktozy, lub kleik ryzowy na wodzie jesli nie przejdzie mamy skierowanie do szpitala---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Ale zeby nie bylo Marys nei wyglada na chora, bawi sie smieje sie i wogole pogodna jest, tylko oczka czerwone i caly czas jej sie odbija to niedobre co pije
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...i_26022012.pdf
strona 219. Nutramigen jest na liście. |
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
wypisuję się z klubu bezzębnych
![]() właśnie odkryłam malutkie, kłujące cosik w dziąsełku Dawida nie był marudny, spał jak zawsze, gryzł wszystko jak zawsze, ślinił się jak zawsze... ale niespodzianka
|
#1758 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziubek - fajny avek Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny....
ja tylko na chwile bo jestesmy nadal u rodzicow jutro wroce to nadrobie obiecuje ![]() Wpadlam tylko napisac ze dzis swietujemy bo Igorek konczy 6 mc |
|
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1762 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() My dzisiaj byliśmy w odwiedzinach u kuzyna męża, w połowie stycznia urodził im się synek i poszliśmy na "oglądanie". (Pocztą pantoflową do nas doszło, że się żalili, że jeszcze nie byliśmy dziecka zobaczyć... a ja chciałam po prostu odczekać troszkę). I choć o tych odwiedzinach wiedziałam od jakiegoś czasu to dopiero dzisiaj na szybko do sklepu po jakiś prezent wyskoczyłam... i kupiłam dla małego...OBALLA... a najbardziej zaskoczyła mnie jego cena - 21.50zł (oprócz tego, że w ogóle go w sklepie zobaczyłam), do tego dokupiłam jakieś skarpetki, drewniane puzzle dla jego 2,5 letniej siostrzyczki i tyle. A popołudnie spędziliśmy bardzo sympatycznie, Helenka miała towarzystwo w postaci kuzynów wieku 6 tyg, 1,5 roku i 2,5. Cytat:
![]() za nowa umiejętnośćEh.. niestety mój mąż nie ma pracy zmianowej, jak już to jak ja wrócę do pracy to mogę nie wrócić na noc do domu. Dziubek jaki słodki awatarek No to już... widzimy się obok kas w środę w multikinie w Starym Browarze 11:45 - 11.50 ![]() ![]() dla Jasiowego ząbka ![]() A u nas się szykuje drugi ząbek do wyklucia, już lada moment sie pojawi (jeszcze go nie widać ale czuć )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
oby wszystko było w porządku ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas wczoraj i dzisiaj była dynia z ziemniaczkami - i muszę przyznać, że chyba najlepiej wchodziła ze wszystkiego co do tej pory próbowała (ale nie było tego dużo) Szymon, Hania, Igor - wszystkiego najlepszego ![]()
|
|||||||
|
|
|
#1763 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do szymka po kapieli, zyje wiec chyba nic zlego mu sie nie stalo, a tak na serio, to wiekszosc byla to oliwka dla dzieci Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluje lodowki!!! Cytat:
i gratulacje dla dzisiejszych solenizantow moj syn juz spi,musze sie pochwalic, ze nabyl nowej umiejetnosci. czworakuje!!!! i zasuwa rowno. wredna matka uczyla go na laptopa ale nie wazne srodki liczy sie cel niesamowity jest, uwielbiam obserwowac jego rozwoj
|
|
|
#1764 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję.. już jest lepiej.. mam nadzieję, że się nie rozwinie jak ostatnio..
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za ząbka..to Ty dobra jesteś, że to po nocach oglądasz ja to w biały dzień i jest moc![]() Cytat:
![]() Pięknie się rozwijają nasze brzdące Tak się zastanawiam, czy nie przejść już na bebiko 2 na opakowaniu pisze, że po 6 miesiącu jest.. czy jest ktoś, kto skończył 6 miesięcy a dalej pije 1?
|
|||||
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie też się podoba
![]() eveewe,karolinee1983,Kajo ol dziękuję za miłe słowa o avatarku Cytat:
|
|
|
|
|
#1766 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba mocno podekscytowana jesteś jak o tej porze na wizaz wskoczyłaś ![]() Cytat:
Ja wczoraj robiłam tsh o ft4 i jest w normie, pewnie większ dawka nie będzie konieczna, ale wizyta u endo dopiero pod koniec marca, zadecyduje.. Dołączam się do życzeń dla Was dzieciaki ![]() Cytat:
posmakowała dynia?Cytat:
Mam nadzieje że marysia wydobrzeje i nie będzie konieczny szpital.. Z opisu nie wygląda to dobrze.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj znowu dzień wróżki zębuszki na wątku![]() Kajool wow Szymek kolejny spryciarz ![]() Dziubek piękny avatar Hej. Padam na twarz. Wróciłam o 18 ze szkoły. Ledwo tam siedziałam, na pół żywa. Sara wstawała co 1,5h Dlaczego tak wcześnie wstaje?Jutro o 8 muszę się zameldować w szkole ![]() Tż doskonale sobie poradził, grzeczna była podobno. W domu armagedon, ale wiecie jak jest z facetami ![]() Po powrocie spojrzała na mnie obojętnie i wróciła do zabawy, jakby jej matka nie była potrzebna
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam przyczyne niejadztwa Agaty. Ona nie chce jeść łyżką. Normalnie z ręki mi je
no i sama bierze danie w garsc i zajada. Od jutra nie gotuje jej zup tylko warzywa i rączką.Aniu jak dajesz Adasiowi mięsko? Eve czytałam właśnie w kieleckim klube. Biedna Marysia ![]() Schudłam 2 kg
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
scio ja myslalam, ze ty sie wybieralas na spotkanko. Marysia poki co dokazuje na podlodze i pije ten wstretny gastrolit, wiec puk puk mam nadzieje ze obejdzie sie bez szpitala
piwnooka, nataszka, scio i patik |
|
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i zdrowka dla Marysi Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-25 o 20:44 |
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
stronczek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

)

:rolley es:

chodziła wtedy zmywarka w kuchni i wydawała dziwne odgłosy, Maja milion razy budziła się bez powodu... nastrój był, nie powiem... 

nie stanęłaś jakoś przypadkiem źle na niej? lepiej odpuść sprzątanie i migiem na kanapę
klaski:chyba juz tylko moja panna bezzebna na forum........

zębole

no i sama bierze danie w garsc i zajada. Od jutra nie gotuje jej zup tylko warzywa i rączką.