|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cześć Wam
![]() Nie wiem co się znowu dzieje.. ale od kilku już nocy Hania budzi się z płaczem koło 2-3.. dostaje jeść i niby śpi.. a w momencie jak tylko położę się do łóżka zaczyna się wiercić, aby po kilkunastu minutach włączyć wielką syrenę.. muszę ją zabrać do siebie dopiero po jakiejś godzinie zaśnie.. i o 6:30 jest pobudka.. a ja powoli przestaję kontaktować.. tak się chciałam pożalić.. Ale się też i pochwalę Hania jak się kąpie to wywala jedną nogę poza wanienkę.. i kiedyś udałam, że jej jem tą stopę.. i się cieszyła.. i na drugi dzień Hania w kąpieli stopę wywala (a że ja akurat szykowałam jej piżamkę i się na nią nie patrzyłam) to ta od razu się na mnie patrzy takim wzrokiem "no mamo! czemu nie jesz mi stopy?".. i dopiero jak znowu udałam, że ją gryzę to się ucieszyła i uspokoiła kumata babka mi się robiCytat:
![]() A Tymciowi może znowu ząbki dokuczają? No i za lodówkęCytat:
![]() Idziemy na mleczko i podrzemać bo królewna już ledwo żywa.. no, ale jeśli się wstaje z kurami to tak jest
|
||
|
|
|
#1712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Szymon, Hania, Igor
![]() witam sobotnio ja sobie jem sniadanko, i nadrabiam, Nati juz nakarmiłam kaszką łyżeczką, Oliwka od wczoraj u moich rodziców ( baaardzo lubi tak być), a TŻ jeszcze spi, więc komp na chwilkę mam dla siebie u nas noc tak sobie, Nati budziła się i wierciła, zwalam na zęby,już cos tam pod palcem czuje, choć nie widać nic, ale... i Nati nie daje zobaczyć, tak,że jak usnie może ja się zdrzemnę, ale znając zycie, wezmę się za pporzadki Telik gratuluja zabków Cytat:
|
|
|
|
|
#1713 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
my też już na nogach, dokładnie od 6.30. Mała w nocy spała niespokojnie, budziła się wiele razy... Też się zastanawiam, czy nie zwalić na zęby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
egzystowanie bez wody musi być straszne... I szkoda Tymka... Strasznie muszą mu te zęby dokuczać ![]() Podłączam się tradycyjnie Wszystkiego najlepszego dzieciaczki! Naataszkaaa - oglądałam wczoraj wieczorem paranormal activity 3. Sama... chodziła wtedy zmywarka w kuchni i wydawała dziwne odgłosy, Maja milion razy budziła się bez powodu... nastrój był, nie powiem... ![]() |
||
|
|
|
#1714 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje zdanego egzaminu-ile Ci jeszcze zostało studiów? Cytat:
![]() A co to za bunty Tymusia? Fajnie, że juz masz wymarzoną(?) lodówkę Cytat:
za ząbkaCytat:
A tata wniebowzięty oczywiście ![]() Cytat:
Dzieci podobno lubią takie dźwięczne głosy-moją ciocię Julka uwielbia, która w przedszkolu przepracowała pewnie z 20 lat i wyrobiła sobie głosik. Moje dziecko jeszcze śpi no to zdałam relację z nocnych wojaży Julki![]() Czekam na teścia bo miał przyjśc po psa ![]() Widziałyście w biedronce ten fotelik samochodowy? Wczoraj odebrał P. moje wyniki krwi i pierwszy raz w życiu mam idealna morfo bez żadnych plusów, czy minusów |
|||||
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki, ja idę 5 na badania a 6 z wynikami ![]() Telik dla kolejnego uzbro... yyyy uzębionego maluszka Brumek a ja Cię podziwiam za spokój i opanowanie Witam sobotnio, miłego dnia kobietki. Szymon, Hania , Igor sto lat solenizantom |
|
|
|
|
#1716 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tymeczku słoneczko jedz , ciocia prosi Cytat:
Czytam że dzieci dużo młodsze od Krystka już mają zęby a on niet ![]() Witam Tradycyjne buziaki dla mam pracujących Aania Crazy Kajool Jaciee Rysiki Sygine Pieleszka Monia Telik No i ogromne brawa dla naszych dzielnych żłobkowiczów Kingi i Nataniela ![]() Chwale sie Krystek zaczyna raczkować A teraz z pamięci więc bedzie ciężko ![]() Marina Adrji ja też kupiłam Bebiko smaczny sen i Krystek nie chce go pic z butelki bo to taka drobna kaszka a jak kaszka to tylko łyzeczką ![]() Agni spóźnione sto lat Piwnooka wiesz jak poradzic sobie z chrapiącym Tż ? Wysłać go na noc do pracy Kalinka chyba Ty pytałaś o spacerówke ? My mamy parasolke x landera bo można poskładać do bagaznika ![]() Ok więcej nie pamietam ... ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- No i oczywiście Hania Szymon Igordzieciaki sto lat Dziubek jaki fajny awatarek |
|||
|
|
|
#1717 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie pierwszy semestr zaczynało 140 osób, do egzaminu zawodowego po 2 latach przystąpiło 10 dziewczyn i wszystkie zdałyśmy Część dziewczyn odpadła już po pierwszych zjazdach, bo przychodziły na pracownię kosmetyczną z długimi tipsami i myślały, że tak będą robiły masaż twarzy Rodzinka A. jak dowiedziała się, że poszłam do szkoły kosmetycznej to zaraz pytali, że już umiem robić paznokcie metodą żel / akryl ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A jaki słodki Dołączam się do życzeń - spóźnione, ale szczere Cytat:
![]() Dziękujemy I dołączam się do życzeń dla Hani i Igora Dzień dobry edit.: Mój naj, naj, najukochańszy syn kończy dzisiaj 7 miesięcy.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-02-25 o 10:43 |
||||||
|
|
|
#1718 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulu, przyjedz do mnie mam ciepłą wodę biedny Tymek, ale obiecuje ze niedługo apetyt wróci ipewnie nadrobi zaległości jedzeniowe jak wyglada lodówka? Cytat:
Jacieee jak się czuje Dominik Poznanianki ja chce z wami do kina Agni trzymam kciuki za nowe mieszkanie i naaaaajlepsze zyczenia, przepraszam że spóźnione ![]() Adrii Jaś wspaniały Rogi uwielbiam Cie ranny ptaszku ![]() Stronczek,Agni 82, Ania, jacieee, wodaqua, nataszka, karoline, Agades, oliweczka,dziubasek, vaniliovadziękujemy za gratulacja dle zębatego Jasia Dziubku cudny awatar, a w ogóle diet kujesz jeszcze coś Nataszka a może żeby, u nas tez niespokojny sen Szymek, Hania, Igor buziaki ”urodzinowe” Vaniliova buziak za buziak wczoraj mieliśmy zabiegany dzień ale tak pozytywnie wiec nie było nawet minutki aby coś napisac a stęskniłam się mocno za wami
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-02-25 o 11:31 |
||
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
Vaniliova i dla Ciebie
cześć dziewczyny no to powiedzmy, że jestem na bieżąco - nadrobiłam wczorajszy i dzisiejszy dzień. i z tego co pamietam: Telik dla Jasia za ząbkaBrumku no co oni z tą wodą?? a Tymkowi powiedz, że ciocia prosi żeby ładnie jadł!!! karolinee sama to bym nigdy horroru nie obejrzała, bo ja z tych bojących...także podziwiam... no i więcej mi się zapomniało ![]() mój mąż właśnie się zbiera - bierze Hanię i jedzie do teściów, a ja się zaraz muszę wziąć za sprzątanie bo popołudniu znajomi przychodzą na kawkę i plotki hanka się nam obudziła o 6 cała w skowronkach i gadała, śpiewała, fikała na brzuch, mamę zaczepiała, tatę zaczepiała, ale że się nie daliśmy wciągnąć w zabawę to po 40 minutach ładnie sobie zasnęła i wstaliśmy o 9 no taki początek weekendu to mi się podoba ![]() a w ogóle to Hania kończy dzisiaj 7 miesięcy i z tej okazji postanowiła sobie sama usiąść. podciągnęła się za rączki od leżaczka i tak sobie na siedząco wcinała kaszkę ![]() dziękujemy ciociom wizazowym za życzonka i najlepszego dla Szymka i Igora |
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Telik, Vaniliowa dziękuję za uznanie avatarka
Telik no i w sumie dietkuję, jem to co sb zaleca ale nie zawsze niestety uda mi się zjeść odpowiednią ilość dań i przekąsek i pewnie z tego powodu waga stoi w miejscu zaczęłam na rowerku w domu jeździć bo na basen jakoś nie po drodze , może coś się ruszy dziekuję ,że pytasz i wcale się nie dziwię, z takim wyglądem grzechem by było się ograniczać w jedzeniu pyszności
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zacznie wstawac to jej dam, bedzie miala zajecie A ile twój Jas ma, ze tak ladnie stoi?przepraszam jesli pisalas, ale nie mam zbytnio czasu tak dokladnie nadrabiac![]() Cytat:
Witam, wczoraj bylismy na lyzwach, jako tako mi szlo, nie jezdzilam od 3 lat a wczesniej tez mega lyzwiarka nie bylam. Za to Marys obudzila sie o 22 i nie usnela do 1 -nie plakala, ale rzucala sie nie mogla usnac, jak dalam Ibum to usnelo biedactwo![]() Wczoraj szwagierka znowu mi podniosla cisnienie o Marysie - nie bede pisac dokladnie o co kamann, bo zaraz wiekszosc sie zezlosci, ale wyszlo na to, ze moje dziecko jest okropne ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- dziubek piekny avek |
||
|
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik to nie ja miałam urodziny tylko Agni
![]() ale i tak dziekuję za życzenia, będą na maj ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- dziubek ładny avatarek ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- jeszcze dodam,że siedzę z mieszanka olejków na wlosach, jeszcze ze 2h i spłuczę, a zapach |
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Na razie nie nadrabiam, nie odpisuję i w ogóle jestem niegrzeczna, bo tylko chciałam powiedzieć, że za chwilę moje dorosłe dziecko dostanie swój pierwszy posiłek Prosimy o kciuki, żeby ładnie "wchodziło"
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
Agadus przepraszam i dziękuję
Dziubkuwaga pewnie w końcu ruszy u mnie nie jest tak różowo jak by sie wydawało bo potakim szybkim schudnięciu nie mam wogóle tyłka tylko 2 naleśniki a na brzuchu spore sadełko i śmiesznie wyglądam w takiej kompilacjipo raz pierwszy w zyciu moi mężczyźni poszli smai na spacerek coś mi się stało z nogą a dokładnie ze stopą nie mogę stanąć normalnie bo tak mnie boli i kuśtykam za daleko bym nie zaszła na spacerku a tak chociać coś posprzątam... na jednej nodze ![]() brumku ![]() podejrzewam co czujesz podekscytowanie a jednocześnie Twój biust jest zazdrosny o papkę o wdzięcznym kolorze ech niestety dzieci nam dorośleją
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-02-25 o 12:30 |
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może wiecie- czy w tym roku przysługuje tacierzyński w wymiarze 2 tygodni, jeżeli dziecko urodziło się w 2011r.?
|
|
|
|
#1726 | |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja standardowo sie podpinam pod zyczonka.
Cytat:
![]() Czekam na relacje, moze byc tez fotorelacja I wita sie z Wami dzis zombiii. Moja dama jak sie obudzila o 1 tak postanowila isc dalej spac 0 2.55 nie wiem co jej sie stalo. Chyba drugi zabek jej bedzie wychodzil bo przy pierwszym tez gorzej jej sie spalo. w sumie dziwna troche sprawa, bo nie plakala tylko lezala sobie w lozeczku i gadala, wygladala jakby juz byla wyspana. |
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- dlaczego? pisz ![]() Hania, Szymon, Igor-najlepszego!!! Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-02-25 o 12:40 |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz rok od urodzenia dziecka na wykorzystanie
|
|
#1729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z nogą to nieciekawie , może naciągnęłaś jakiś mięsień?? Cytat:
mąż ma już zaplanowany termin kiedy go bierze specjalnie nie brał w zeszłym roku
|
|||
|
|
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() no wlaśnie mój też specjalnie nie brał go w tamtym roku, a teraz w pracy mu powiedzieli, że napewno tydzień, a drugi to jeszcze się okarze, dlatego szukam, gdzie to jest zapisane w kodeksie, ale nie mogę znaleźc odpowiedniego. |
||
|
|
|
#1731 |
|
Rozeznanie
|
witam sie u nas goraczka minela,ale mala dalej marudna jakas
wszystkim wczorajszym i dzisiejszym solenizantom wszystkiego najlepszego!!!!!! Jasiu za zabek ![]() ![]() klaski:chyba juz tylko moja panna bezzebna na forum........zapomniaalm napisac Kornela wazy rowne 7kg |
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://gogojewicz.blox.pl/2011/01/ur...ierzynski.html |
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no napewno przysługuje, niech mu spróbują nie dac!!! Śliczny masz podpis Dziubku. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-02-25 o 14:12 |
|
|
|
|
#1734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Ale CISZA!!! Akurat mam czas, a tu mało kto pisze
![]() Wieje niesamowicie, to nie idziemy na spacer, aby wieczorem skoczymy do sklepu jak P. wróci z pracy. |
|
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wierze, jestem sama, gdzie wszystkie poszły??
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
puk puk
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam ide spac. kinga co chwile sie w nocy wybudzala kaszlem... nie wiem czy do poniedzialku wydobrzeje... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-25 o 14:59 |
|
|
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

)

U nas dziś od 11 nie ma ciepłej wody. Znowu
I jeszcze nie włączyli
Zabiłabym kogoś z administracji, jakby mi w ręce wpadł 
za lodówkę

I szkoda Tymka... Strasznie muszą mu te zęby dokuczać
no to zdałam relację z nocnych wojaży Julki

ze mnie a nie matka, zapomnialam o miesiecznicy mojej corki... podwójna 

klaski:chyba juz tylko moja panna bezzebna na forum........