|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
no nie zaprzeczę
![]() jakoś dotrwam... muszę bo co innego zrobię Najważniejsze, żeby maluch był gotowy |
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
emigra sliczny brzus
i wydaje mi sie, ze jest nizej
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, że tak ostatnio zaglądam tylko na dosłownie chwilkę...
Jakoś brak mi weny na pisanie a dzisiaj to już całkowicie non stop w rozjazdach. Mąż po badaniach wyciągnął mnie na zakupy. Miał kupić uchwyt do telewizora a ostatecznie zakupiliśmy podgrzewacz i elektroniczną nianię z monitorem oddechu Teraz uciekam zrobić sobie coś ciepłego do picia i chwilę odpocząć, bo cały dzień w trasie spędziłam.
|
|
|
|
#424 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam weekendowo, spac mi sie chce na maksa
a wstalam o 11 bylismy i tesciow na obiedzie, byly placki ziemiaczane ale zjadlam 3 bo tak mnie spojenie zaczelo bolec ze zyc mi sie odechcialo przy okazji mialam napady goraca i siedzialam przy otwartym balkonie ostatecznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my ostatnio sie kochalismy jakis miesiac temu i ja mam juz dosc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez sie nie moge doczekac synka juz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mravka super fotki ale masz fajne niebieskie oczy
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-25 o 20:34 |
||||||||
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
kumkura Agatka przesłodka
jak sobie fajnie stoi do zdjecia hihiMravka super sesja! Piekne zdjecia, pamiatka bedzie swietna Ty slicznie wygladasz
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ale piekne fotki brzusiów
![]() Mravka piękną pamiatke bedziecie miec , ja musze zadowolic sie zdjeciami mało chetnego do wspólpracy TZ
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska mam pytanie czy ten plyn odbytniczy w zalaczniku to tak prosto do pupki i juz?orientujesz sie?
http://www.aptekaleki.co.uk/products...-lewatywa.aspx |
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa dowiedziałam się jak jest u mnie w szpitalu
![]() szczerze nie jestem zadowolona !!! ![]() przyjeżdżam na izbę z torbą tam mnie badają, spisują coś, wypełniają papierki itp. - muszę się również tam przebrać w koszule, kapcie... pielęgniarka zabiera moją torbe, którą mam na odział położniczy, a mnie zabierają na porodówkę mogę ze sobą zabrać wode, telefon itp. Najlepiej jak mężowi oddam ciuchy w których przyjechałam i torebkę. I jeżeli sala do porodów rodzinnych będzie wolna to mąż może być cały czas przy mnie, a jeżeli nie to niestety tylko i wyłącznie na korytarzu albo ma jechać sobie do domu SUPER !!! ![]() godziny odwiedzin też masakra od 14 do 17 ![]() jestem nie pocieszona tym wszystkim !
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
wyslalam meza po czekolade
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
brzuch mnie boli z nerwów
muszę torbę przepakować jutro i zrobić siateczki dla męża aby codziennie inną mi przywoził ;/
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#432 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie piękne te Wasze brzuszki
Kumkura a Agatka jest przesłodka i synek również ![]() Mravka sesja brzuszkowa po prostu wymiata ![]() Ona10101 to Ty już że tak powiem na finiszu jesteś Ale Ci zazdroszczę
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem za tym żebyśmy wszystkie razem się przenieść
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanko: czy czujecie czasami taki piekący ból brzuszka po lewej stronie, jakby pod piersią? Jak położę rękę to przestaje piec. Jak wróciłam z usg we wtorek to w domu czułam lekki dyskomfort w tym miejscu a dziś od czasu do czasu takie pieczenie. Mam wrażenie jakby mi się tam coś odparzało, bo to takie właśnie uczucie. Może któraś z Was tak miała???
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
witam wieczorową porą
![]() pisałam Wam dzisiaj o zoofili no i wykrakałam sobie tż mówi czy jest jeszcze jakaś szansa na małe co nieco musiałam zacząc nosic wkładki laktacyjne bo z cycków leci
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze co chwilę mi twardnieje brzuch :-(
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
bedziesz rodzic?
![]() co ile ci twardnieje? |
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Mam może głupie pytanie ale czy jak kupiłyście wózek to pompowałyście kółka czy one sa już napompowane?
|
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asika ja tez mialam wczoraj cos takiego..okazalo sie ze stanik miseczka C juz za maly byl usztywniany z drutami.dzisiaj bez stanika jestem bo w lozku caly dzien i nic juz mnie nie szczypie nie piecze.Claudia jak tak amsz twardnienia ciagle to moze zmien pozycje albo sie poloz na troche i zobaczysz moze przejdzie. a ja wstalam na chwile, zaparzylam sobie rumianek to jak wystygnie to sobie poplucze gardlo, temperaura jak narazie ok 37 stopni. dwie biale plamki na gardle mam aby znikly jak najszybciej i sie nie przerobily w wieksze. syrop z cebuli sie juz robi w sloiku i wypije rano albo jeszcze przed snem dzisiaj. a na kolacje zrobilam na szybko warzywa na patelnie i wkroilam dwie parowki i wszystko podsmazylam (Jolka mialas racje dobre sa podsmazone parowki). i Jolka nie denerwuj sie i moze akurat bedzie sala do porodu rodzinnego wolna.ja zwiedzalam porodowke 2x a wlasciwie 2 porodowki (normalna i ta bardziej domowa) i w tym czasie nikt nie rodzil i wszystkie pokoje byly wolne. no ale to jak pojdziesz rodzic to nie mozesz zostawic torby na polozniczym? boisz sie ze zaginie? ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- byly juz napompowane. |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię dzis dokazuje
![]() Byłam w południe u dziadków, babcia miała okazję poczuć kopniaka i się ucieszyła Pogadalam sobie o pierdołkach, dziadek oczywiście porobil zdjęcia.W drodze powrotnej musiałam zahaczyć o kuzyna co ma rocznego syna. I wyszłam zniesmaczona. Dziecko roczne zazwyczaj próbuje chodzić, wykazuje jakąś aktywność... a oni posadzili go na bujaczku w łóżeczku przed wielkiem telewizorem (nie dodam, że bardzo blisko!), i tak się bujał... Mały wyglądał, jakby miał upośledzenie lub zaawansowaną chorobę sierocą. A jeszcze dwa miesiące temu takie fajne dziecko z niego było, chetnie chciał się bawić i w ogóle.
|
#446 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska wiem ze juz bylo chyba kiedys takie pytanie, ale zapytam jeszcze raz. lewatywe no u mnie bedzie ten plyn, to kiedy sobie zapuscic w domu? bo boje sie ze jak zapuszcze za pozno to w samochodzie nie wytrzymam
|
|
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze nie czuje że miałabym rodzic :p skurcze są bezbolesne. W ciągu pół h miałam może z 5 twardnien. Ale w różnych odstępach czasu. I na dodatek Dostałam rozwolnienia
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam zamiar w ogole bujaczka nie kupowac. a dzisiaj tak sobie myslalam i juz sie boje jak ja oddam 9 miesieczne dziecko do zlobka, skad mam pewnosc ze beda sie nia dobrze opiekowac
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-25 o 21:54 |
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

Najważniejsze, żeby maluch był gotowy 
Jakoś brak mi weny na pisanie a dzisiaj to już całkowicie non stop w rozjazdach. Mąż po badaniach wyciągnął mnie na zakupy. Miał kupić uchwyt do telewizora a ostatecznie zakupiliśmy podgrzewacz i elektroniczną nianię z monitorem oddechu 
bylismy i tesciow na obiedzie, byly placki ziemiaczane ale zjadlam 3 bo tak mnie spojenie zaczelo bolec ze zyc mi sie odechcialo
przy okazji mialam napady goraca i siedzialam przy otwartym balkonie ostatecznie
robi się coraz liczniej

ja mam zamiar w ogole bujaczka nie kupowac. a dzisiaj tak sobie myslalam i juz sie boje jak ja oddam 9 miesieczne dziecko do zlobka, skad mam pewnosc ze beda sie nia dobrze opiekowac