|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Zastanawiam się czemu mi się te pryszcze takie straszne robią... Dzisiaj usłyszałam od mężusia, że mam biedną buzię...
Biedna, boli...
|
|
|
|
#3152 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
A ja się zajadam waniliowym budyniem. Mniam w sumie to mam ochotę na jakieś śmieciowe jedzenie chociaż pasta i frutti di mare też brzmią nieźle... Narobiłaś mi smaka hehehe. Sobotnia cisza
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też nic nie leci. Tymczasowo mnie to nie martwi. Moja siostra mówiła, że jej nic nie leciało i nie miała problemów z karmieniem. Nie ma co martwić się na zapas.
|
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy
Dobrze, że wczoraj mężowi ciasto na urodziny upiekłam |
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarz pozwolil sie smarowac mascia konska, bo puytalam go o to
tylko ja mam taka lekka, w sumie nawet nie rozgrzewa :Psok naturalny z malinek do herbaty i pod koldre i wygrzac sie
|
#3156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety, Kism dobrze napisała, przytulanie dotyczy prawidlowego przechodzenia ciazy. Ja pytalam gin i powiedziala mi, ze po co mam brac tyle lekow na powstrzymanie twardnien jak przytulanko wywola je na nowo,a sa one wlasnie po to, zeby to powstrzymac...Nie chodzi tylko tu o sperme,ale o "majstrowanie" w pochwie. Ja nawet po badaniu palcem przez gin mialam twardy brzuch i od razu skurcze. Mi tez gin sama nie powiedziala, dopiero jak zapytalam. Ostatnio to ja peklam i powiedzialam mezowi, ze juz dluzej nie wytrzymam a on mi odp, ze zycie naszego synka jest teraz najwazniejsze wiec co do przytulanek to prawda
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
syrop z cebuli, malinowy sok z herbatą, mleko z miodem albo penicylinę ale to już od lekarza
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
Moja mama do mnie dzwoni i mowi " Sluchaj, jak Wasz Mariusz sie urodzi to bedzie spod chinskiego znaku smoka" a ja mowie "no to super"
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
"Obyś miał syna urodzonego w Roku Smoka! - mawiają uprzejmi Chińczycy gdy życzą komuś bardzo dobrze. W chińskim horoskopie to jeden z najlepszych (obok Świni i Bawołu) znaków zodiaku. Dzieci – Smoki przynoszą zaszczyt i szczęście całej rodzinie. Dlatego jeśli chcesz powiększać rodzinę, to szybko zabierzcie się za amory! Rok Smoka trwa do 9 lutego 2013 i w Azji z pewnością narodzi się w nim więcej niż zwykle dzieci." http://czary.pl/horoskopy/chinski/ch...kop_roczny.php
To nam się udało! |
|
|
|
#3160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to juz rozumiem dlaczego taka podekscytowana dzwonila a ja sie o barana martwie, co tam baran!wazne ze smokiem bedzie
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze lubiłam smoki, w ogóle smoki, nie w sensie horoskopowym... Nawet avatarek na forum kwiatowym mam ze smokiem...
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Wg horskopu chińskiego Smok jest odpowiednikiem zodiakalnego Barana... Link mi się już zapodział...
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak nie chcialam trafic,a tu nagle caly rok ehhh oby nie byl jak moj brat
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego męża chrześniak jest Barankiem i jest świetnym chłopakiem, jako dziecię był super i jako kawaler (ma już pawie 17 lat) jest fajny! Takiego syna bym sobie życzyła. |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam uraz czasem do mnie dzwoni i mowi, czesc siora co sie nie odzywasz
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - to chyba jak każdy brat
mój dzwoni tylko w interesach...bo siostra zawsze w czarnej godzinie mu pomagała...ale i tak go uwielbiam
|
|
|
|
#3167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jest najmadrzejszy, ma ostatnie zdanie, tylko on ma racje no i tak cwaniakuje,ze az nie chce sie z nim rozmawiac. Kazdy pracodawca wywala go, bo nie moze z nim wytrzymac. Moja mama byla wzywana do: zlobka, przedszkola, szkoly podst, zawodowki,pracodawcy- gdzie mial praktyki zawodowe, wojska- wojsko mialo go dosyc i zadzwonili do rodzicow,masakra co no i wzywala go tez mama jego zony. Bardzo lubilismy jego zone,ale nie wytrzymala
|
|
|
|
|
#3168 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już kilka razy w życiu miałam takie zwroty, że podejmowałam jakąś decyzję o zmianie życia o 180 stopni, ale jakoś zawsze za każdym razem czułam, że trzeba iść do przodu, że będzie inaczej, ale to nie znaczy, że gorzej. I teraz też tak mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do tego jeszcze wszelkie szendactwo po różnych bezdrożach, rowery i narty Cytat:
Cytat:
)
|
|||||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
mój mżonek też baran
ja nie narzekam
|
#3170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może zaszkodzić, bo coś Ci się dzieje z szyjką i twardnieje Ci brzuch. Pamiętaj, że jak masz orgazm, to masz skurcze! A te skurcze w Twoim przypadku mogą wywołać poród. I tak, w NORMALNEJ, FIZJOLOGICZNEJ ciąży prostaglandyny mogą zmiękczyć szyjkę dopiero pod koniec ciąży, ale u Ciebie mogą zmiękczyć ją niestety wcześniej, bo jak masz już teraz twardniejący brzuch i byłaś w szpitalu, to niestety masz ciążę patologiczną, więc musisz się ze sobą obchodzić jak z jajkiem. My też musieliśmy się w pierwszej ciąży 2 miesiące wstrzymać z przytulankami, ale przez ten czas dbałam o męża, więc raczej nie poniósł większych strat I o to tu chodzi. Możesz TŻ-ta popieścić, ale niestety bez wzajemności , wiesz o co chodzi) u Ciebie jest ryzykiem.---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Alfahelisa - natychmiast do endo po Euthyrox marsz! Wyniki zdecydowanie do poprawki ![]() jeżeli chodzi o termometr - to ja mam taki elektroniczny, bezdotykowy, medyczny termometr Visiomed ThermoFlash. Jest świetny - mierzy w uchu i na skroni w 1 sekundę, co ważne, bo u dziecka niestety czasem po prostu nie da się zmierzyć nawet gdyby pomiar miał trwać 5 czy 10 sekund. To bardzo drogi termometr niestety, kosztuje normalnie 355,99zł, ale dostałam go za punkty w Superpharmie za darmo i jestem z niego bardzo bardzo zadowolona mierzy dziecko, wodę w kąpieli i mleko w butli ale Kism ma rację - wiele elektronicznych jest do bani - też mieliśmy poprzednio taki, który co chwilę pokazywał co innego.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-25 o 21:46 |
|
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam nawet nie wiem kiedy jakie znaki przypadają.
Zresztą ludzie spod tego samego znaku sa tak różni, że ja w to nie wierzę. W domu mam 3 lwy - moja mama, mój mąż i mój brat. Moja mama i mąż są z tego samego dnia i miesiąca i można powiedziec, że są podobni jeśli chodzi o charakter, podejście, pracowitość. Natomiast mój brat jest zupełnie inny, narwany, porywczy, najmądrzejszy, wszechwiedzący. Jeśli chodzi o siarę to wyczytałam, że przed urodzeniem nie wolno tego wyciskać ani sprawdzać czy coś leci. Już nie pamiętam czemu, ale na pewno tak pisano w mojej księdze. co do przytulanka to my już jakiś czas mamy celibat, bo najpierw mnie coś szczypalo, potem mnie bolała co chwila ta nerka i się balam, że znów coś się naruszy i będzie powtórka z bólu a teraz im bliżej końca tym bardziej się boje, że wywołamy jakieś skurcze i dopiero by było. ja już mam dosyć szpitala i wolę dmuchać na zimne. Dzisiaj samotny wieczór, bo mąż wybył z kolegami. Długo nie posiedzę, bo tak mnie spanie wzięło, że ledwo laptopa widzę. |
|
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znowu o kołysankach
Bo słucham sobie właśnie na YT kołysanek Mini Mini i są urocze ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Fvsw-9mO5bc http://www.youtube.com/watch?v=knjXG...eature=related Szukam dalej
|
|
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
To ja Wam się przyznam do czegoś. Przez całą ciążę mogłam się chyba z 4 razy poprzytulać. Już długo poszczę, do tego muszę czekać do końca ciąży i jeszcze po ciąży długo nie będę mogła. I wiecie czego mi najbardziej w tej ciąży brakuje...żeby napić się wódki z red bullem, zapalić papierosa i całą noc uprawiać mocny i brutalny sex co by sobie odbić za tą cała ciążę
![]() Hehe może zbyt szczegółowa napisałam Byłąm w kinie, ależ sie objadłam popcornem
|
|
|
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy już z wycieczki. Jechaliśmy ok 380km, 6h i siusiałam tylko raz w czasie podróży
Po drodze zjadłam loda z McD z polewą czekoladową na dole i na górze, i teraz źle się czuję Czy w McD dają do wszystkiego jakieś specyfiki ![]() Żadnego sączenia z muszelki przez cały dzień nie zauważyłam więc trochę jestem spokojniejsza. Będę jednak obserwowała się uważnie i w razie...wiadomo
|
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrena czym byłaś w kinie? |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Przeczytałam. Nie mam siły pisać. Dobranoc koleżanki
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]() ![]() ![]() ![]() my dwa albo trzy razy, dawno temu... |
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Biedna, boli...

To zdrowsze dla dziecka, duża oszczędność no i w ogóle. A z cycków już mi siara intensywnie wypływa, więc jest szansa, że się uda.

w sumie to mam ochotę na jakieś śmieciowe jedzenie
hehehe. Sobotnia cisza 
a on mi odp, ze zycie naszego synka jest teraz najwazniejsze

Bo u mnie bez wkladki ani rusz
)
dobre