Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 18:14   #3151
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Zastanawiam się czemu mi się te pryszcze takie straszne robią... Dzisiaj usłyszałam od mężusia, że mam biedną buzię... Biedna, boli...
Stary 2012-02-25, 18:15   #3152
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
też mam szczerą nadzieję, że będę mogła karmić To zdrowsze dla dziecka, duża oszczędność no i w ogóle. A z cycków już mi siara intensywnie wypływa, więc jest szansa, że się uda.
Czemu straszą, że nie będziesz mogła?

Z Tarnogaju jest mój mąż
A piwka nie kupiłam, nie pojechałam na zakupy i mówi się trudno. Zjadłam za to na obiad zrobioną własnoręcznie paste z frutti di mare oraz zagryzłam dużą ilością orzechów laskowych w białej czekoladzie
Dzisiaj ja mam dzień z intensywnym gastro
Bo mi właśnie nic nie leci, nawet jak ścisnę i tarmoszę, to ani kropelki mam nadzieję, że nie ma to większego znaczenia i po prostu taka moja uroda.
A ja się zajadam waniliowym budyniem. Mniam w sumie to mam ochotę na jakieś śmieciowe jedzenie chociaż pasta i frutti di mare też brzmią nieźle... Narobiłaś mi smaka hehehe. Sobotnia cisza

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 18:32   #3153
Tacca
Zakorzenienie

Mi też nic nie leci. Tymczasowo mnie to nie martwi. Moja siostra mówiła, że jej nic nie leciało i nie miała problemów z karmieniem. Nie ma co martwić się na zapas.
Stary 2012-02-25, 18:40   #3154
onething
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy Dorwało mnie choróbsko, głowa mi pęka, korzonki bolą czy siedzę czy leżę. A że wizytę mam we wtorek to poradźcie co mogę wziąć co mi choć trochę pomoże, a nie zaszkodzi małemu. Zastanawiałam się nad tym czy mogę sobie plecy maścią końską posmarować, ale nie wiem czy to nie za silne.
Dobrze, że wczoraj mężowi ciasto na urodziny upiekłam
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 18:46   #3155
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

mi lekarz pozwolil sie smarowac mascia konska, bo puytalam go o to tylko ja mam taka lekka, w sumie nawet nie rozgrzewa :P
sok naturalny z malinek do herbaty i pod koldre i wygrzac sie
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 19:13   #3156
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
kurde serio ;/ ?
to ja korzystalam wczoraj na maxa i powiedzialam chlopowi, ze teraz to wlasnie mozna korzystac do porodu ;p?
serio myslisz, ze od ,,przytulanek,, mozna szybciej urodzic ?
czy chodzi Ci o to twardnienie brzucha? bo w sumie mi ciagle twardnieje, wiec sie przyzwyczailam...
mi nic takiego gin nie mowil jakos kurde ....i na roznych stronkach tez czytalam, ze mozna korzystac poki to nie sprawia bolu i dyskomfortu ....
takze rozwin temat o co dokladnie chodzi z tymi przytulankami

,,Istnieje opinia, że jeśli termin porodu już minął, a poród wciąż się nie zaczyna, seks może być sposobem jego wywołania. Zawarte w spermie prostaglandyny mogą zmiękczyć szyjkę macicy, inicjując przy tym akcję porodową. Może do tego dojść po 38.-39. tygodniu, gdyż dopiero wtedy szyjka macicy staje się wrażliwa na taką ilość hormonu, jaka jest w nasieniu.,,

czyli w sumie teraz nie powinno nam ,,to,, zaszkodzic

Niestety, Kism dobrze napisała, przytulanie dotyczy prawidlowego przechodzenia ciazy. Ja pytalam gin i powiedziala mi, ze po co mam brac tyle lekow na powstrzymanie twardnien jak przytulanko wywola je na nowo,a sa one wlasnie po to, zeby to powstrzymac...Nie chodzi tylko tu o sperme,ale o "majstrowanie" w pochwie. Ja nawet po badaniu palcem przez gin mialam twardy brzuch i od razu skurcze. Mi tez gin sama nie powiedziala, dopiero jak zapytalam. Ostatnio to ja peklam i powiedzialam mezowi, ze juz dluzej nie wytrzymam a on mi odp, ze zycie naszego synka jest teraz najwazniejszewiec co do przytulanek to prawda
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 19:16   #3157
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy Dorwało mnie choróbsko, głowa mi pęka, korzonki bolą czy siedzę czy leżę. A że wizytę mam we wtorek to poradźcie co mogę wziąć co mi choć trochę pomoże, a nie zaszkodzi małemu. Zastanawiałam się nad tym czy mogę sobie plecy maścią końską posmarować, ale nie wiem czy to nie za silne.
Dobrze, że wczoraj mężowi ciasto na urodziny upiekłam

syrop z cebuli, malinowy sok z herbatą, mleko z miodem albo penicylinę ale to już od lekarza
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 19:29   #3158
ania_85
Rozeznanie

Moja mama do mnie dzwoni i mowi " Sluchaj, jak Wasz Mariusz sie urodzi to bedzie spod chinskiego znaku smoka" a ja mowie "no to super"
Stary 2012-02-25, 19:39   #3159
Tacca
Zakorzenienie

"Obyś miał syna urodzonego w Roku Smoka! - mawiają uprzejmi Chińczycy gdy życzą komuś bardzo dobrze. W chińskim horoskopie to jeden z najlepszych (obok Świni i Bawołu) znaków zodiaku. Dzieci – Smoki przynoszą zaszczyt i szczęście całej rodzinie. Dlatego jeśli chcesz powiększać rodzinę, to szybko zabierzcie się za amory! Rok Smoka trwa do 9 lutego 2013 i w Azji z pewnością narodzi się w nim więcej niż zwykle dzieci." http://czary.pl/horoskopy/chinski/ch...kop_roczny.php

To nam się udało!
Stary 2012-02-25, 19:48   #3160
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
"Obyś miał syna urodzonego w Roku Smoka! - mawiają uprzejmi Chińczycy gdy życzą komuś bardzo dobrze. W chińskim horoskopie to jeden z najlepszych (obok Świni i Bawołu) znaków zodiaku. Dzieci – Smoki przynoszą zaszczyt i szczęście całej rodzinie. Dlatego jeśli chcesz powiększać rodzinę, to szybko zabierzcie się za amory! Rok Smoka trwa do 9 lutego 2013 i w Azji z pewnością narodzi się w nim więcej niż zwykle dzieci." http://czary.pl/horoskopy/chinski/ch...kop_roczny.php

To nam się udało!
: D
to juz rozumiem dlaczego taka podekscytowana dzwonila a ja sie o barana martwie, co tam baran!wazne ze smokiem bedzie
Stary 2012-02-25, 19:53   #3161
Tacca
Zakorzenienie

Ja zawsze lubiłam smoki, w ogóle smoki, nie w sensie horoskopowym... Nawet avatarek na forum kwiatowym mam ze smokiem...

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Wg horskopu chińskiego Smok jest odpowiednikiem zodiakalnego Barana... Link mi się już zapodział...
Stary 2012-02-25, 19:54   #3162
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
to juz rozumiem dlaczego taka podekscytowana dzwonila a ja sie o barana martwie, co tam baran!wazne ze smokiem bedzie
no ale sobie humor poprawiłam to niech się rodzą i przynoszą szczęście
Stary 2012-02-25, 19:56   #3163
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Ja zawsze lubiłam smoki, w ogóle smoki, nie w sensie horoskopowym... Nawet avatarek na forum kwiatowym mam ze smokiem...

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Wg horskopu chińskiego Smok jest odpowiednikiem zodiakalnego Barana... Link mi się już zapodział...
o nieeeeeeeeee!!!!!! no to mnie zalamalas a tak nie chcialam trafic,a tu nagle caly rok ehhh oby nie byl jak moj brat
Stary 2012-02-25, 19:59   #3164
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
o nieeeeeeeeee!!!!!! no to mnie zalamalas a tak nie chcialam trafic,a tu nagle caly rok ehhh oby nie byl jak moj brat
Nie każdy Baran to baran... Mojego męża chrześniak jest Barankiem i jest świetnym chłopakiem, jako dziecię był super i jako kawaler (ma już pawie 17 lat) jest fajny! Takiego syna bym sobie życzyła.
Stary 2012-02-25, 20:05   #3165
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Nie każdy Baran to baran... Mojego męża chrześniak jest Barankiem i jest świetnym chłopakiem, jako dziecię był super i jako kawaler (ma już pawie 17 lat) jest fajny! Takiego syna bym sobie życzyła.
wiem,ale tu chodzi o duuuuuuzzzze skrzywienie z dziecinstwa mam uraz czasem do mnie dzwoni i mowi, czesc siora co sie nie odzywasz nie bede Wam opowiadac jak sie nade mna znecal psychicznie i fizycznie
Stary 2012-02-25, 20:09   #3166
kapukat
Zakorzenienie

Ania - to chyba jak każdy brat mój dzwoni tylko w interesach...bo siostra zawsze w czarnej godzinie mu pomagała...ale i tak go uwielbiam
Stary 2012-02-25, 20:19   #3167
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Ania - to chyba jak każdy brat mój dzwoni tylko w interesach...bo siostra zawsze w czarnej godzinie mu pomagała...ale i tak go uwielbiam
moj zawraca tylek,zamiast zabrac sie za robote, to mowi ze pracy nie ma, wydzwania do mnie, zebym zalozyla sobie skeypa,bo mu sie nudzi, jest po 30stce i zmarnowal sobie zycie, nawet zona od niego odeszla (rozumiem ja). Nie jestem dr ani naukowcem,ale zdiagnozowalam u niego przypadlosc ZDUFS zespol dolegliwosci uniemozliwiajacy funkcjonowanie w spoleczenstwie. Jest najmadrzejszy, ma ostatnie zdanie, tylko on ma racje no i tak cwaniakuje,ze az nie chce sie z nim rozmawiac. Kazdy pracodawca wywala go, bo nie moze z nim wytrzymac. Moja mama byla wzywana do: zlobka, przedszkola, szkoly podst, zawodowki,pracodawcy- gdzie mial praktyki zawodowe, wojska- wojsko mialo go dosyc i zadzwonili do rodzicow,masakra co no i wzywala go tez mama jego zony. Bardzo lubilismy jego zone,ale nie wytrzymala
Stary 2012-02-25, 20:56   #3168
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Oglądałam sobie dzisiaj moje stare zdjęcia na płytach, takie sprzed kilku lat i dopadł mnie zły nastrój. Kiedyś mogłam po prostu wsiąść do pociągu i jechać do rodziców, do dziadków np. na miesiąc w czasie wakacji... i nigdy już tak nie będzie, spędzałam tam takie beztroskie chwile, tęsknię za tym ;( Ostatnio u rodziców byłam w zasadzie na 1 dzień w święta, kiedy następny raz będzie - nie mam pojęcia. Na Wielkanoc nie pojedziemy, bo to będzie już dla mnie zbyt męcząca podróż ( 7-8 godz jazdy samochodem), potem urodzę więc też nie, później dzidzia będzie zbyt mała, żeby z nią podróżować tak daleko ( nie wiem czy takie 3 ms dziecko może tak długo w foteliku leżeć, nawet z przerwami-ale pewnie nie)...nie wiem pewnie za rok w święta jeśli będzie taka możliwość, wiadomo- z małym dzieckiem nie ma co jechać na 1-2 dni bo to też jest męczące, my sami moglibyśmy jechać.... ehh no i złapałam doła. Oczywiście bardzo się cieszę, że będę miała mojego maluszka przy sobie, może gdy się pojawi na świecie to inaczej zacznę myśleć...
Ja jakoś nie mam takich myśli, że coś tracę Już kilka razy w życiu miałam takie zwroty, że podejmowałam jakąś decyzję o zmianie życia o 180 stopni, ale jakoś zawsze za każdym razem czułam, że trzeba iść do przodu, że będzie inaczej, ale to nie znaczy, że gorzej. I teraz też tak mam

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Mam pytanko . Wy tez macie tak duzo sluzu w czasie ciazy? Bo u mnie bez wkladki ani rusz
Mam tak samo, to chyba normalne

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
no tak plus postoje na karmienie itd Razem z mężem kochamy góry, więc mały będzie dosyć szybko z nami jeździł oczywiście na początku w nosidełku
Nasz też będzie miał pod tym względem "przerąbane" Do tego jeszcze wszelkie szendactwo po różnych bezdrożach, rowery i narty

Cytat:

To nam się udało!
Jak jasna cholera

Cytat:
Mój mąż jest Baranem i jest cudowny Tylko trzeba mieć na niego sposoby, bo czasem jest uparty, ale już go rozgryzłam i wiem jak postawić na swoim (tylko ciiii )
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:13   #3169
Alfahelisa
Zakorzenienie

mój mżonek też baran ja nie narzekam
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:40   #3170
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
kurde serio ;/ ?
to ja korzystalam wczoraj na maxa i powiedzialam chlopowi, ze teraz to wlasnie mozna korzystac do porodu ;p?
serio myslisz, ze od ,,przytulanek,, mozna szybciej urodzic ?
czy chodzi Ci o to twardnienie brzucha? bo w sumie mi ciagle twardnieje, wiec sie przyzwyczailam...
mi nic takiego gin nie mowil jakos kurde ....i na roznych stronkach tez czytalam, ze mozna korzystac poki to nie sprawia bolu i dyskomfortu ....
takze rozwin temat o co dokladnie chodzi z tymi przytulankami

,,Istnieje opinia, że jeśli termin porodu już minął, a poród wciąż się nie zaczyna, seks może być sposobem jego wywołania. Zawarte w spermie prostaglandyny mogą zmiękczyć szyjkę macicy, inicjując przy tym akcję porodową. Może do tego dojść po 38.-39. tygodniu, gdyż dopiero wtedy szyjka macicy staje się wrażliwa na taką ilość hormonu, jaka jest w nasieniu.,,

czyli w sumie teraz nie powinno nam ,,to,, zaszkodzic

Może zaszkodzić, bo coś Ci się dzieje z szyjką i twardnieje Ci brzuch. Pamiętaj, że jak masz orgazm, to masz skurcze! A te skurcze w Twoim przypadku mogą wywołać poród. I tak, w NORMALNEJ, FIZJOLOGICZNEJ ciąży prostaglandyny mogą zmiękczyć szyjkę dopiero pod koniec ciąży, ale u Ciebie mogą zmiękczyć ją niestety wcześniej, bo jak masz już teraz twardniejący brzuch i byłaś w szpitalu, to niestety masz ciążę patologiczną, więc musisz się ze sobą obchodzić jak z jajkiem. My też musieliśmy się w pierwszej ciąży 2 miesiące wstrzymać z przytulankami, ale przez ten czas dbałam o męża, więc raczej nie poniósł większych strat I o to tu chodzi. Możesz TŻ-ta popieścić, ale niestety bez wzajemności Każdy skurcz i kontakt ze spermą (no nie przez prześcieradło albo skórę na dłoniach, bez przesady, wiesz o co chodzi) u Ciebie jest ryzykiem.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Alfahelisa - natychmiast do endo po Euthyrox marsz! Wyniki zdecydowanie do poprawki

jeżeli chodzi o termometr - to ja mam taki elektroniczny, bezdotykowy, medyczny termometr Visiomed ThermoFlash. Jest świetny - mierzy w uchu i na skroni w 1 sekundę, co ważne, bo u dziecka niestety czasem po prostu nie da się zmierzyć nawet gdyby pomiar miał trwać 5 czy 10 sekund. To bardzo drogi termometr niestety, kosztuje normalnie 355,99zł, ale dostałam go za punkty w Superpharmie za darmo i jestem z niego bardzo bardzo zadowolona mierzy dziecko, wodę w kąpieli i mleko w butli ale Kism ma rację - wiele elektronicznych jest do bani - też mieliśmy poprzednio taki, który co chwilę pokazywał co innego.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-25 o 21:46
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:44   #3171
8ewus8
Zadomowienie

Ja tam nawet nie wiem kiedy jakie znaki przypadają.
Zresztą ludzie spod tego samego znaku sa tak różni, że ja w to nie wierzę. W domu mam 3 lwy - moja mama, mój mąż i mój brat.
Moja mama i mąż są z tego samego dnia i miesiąca i można powiedziec, że są podobni jeśli chodzi o charakter, podejście, pracowitość. Natomiast mój brat jest zupełnie inny, narwany, porywczy, najmądrzejszy, wszechwiedzący.

Jeśli chodzi o siarę to wyczytałam, że przed urodzeniem nie wolno tego wyciskać ani sprawdzać czy coś leci. Już nie pamiętam czemu, ale na pewno tak pisano w mojej księdze.
co do przytulanka to my już jakiś czas mamy celibat, bo najpierw mnie coś szczypalo, potem mnie bolała co chwila ta nerka i się balam, że znów coś się naruszy i będzie powtórka z bólu a teraz im bliżej końca tym bardziej się boje, że wywołamy jakieś skurcze i dopiero by było. ja już mam dosyć szpitala i wolę dmuchać na zimne.

Dzisiaj samotny wieczór, bo mąż wybył z kolegami. Długo nie posiedzę, bo tak mnie spanie wzięło, że ledwo laptopa widzę.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:44   #3172
rinco
Wtajemniczenie

A ja znowu o kołysankach Bo słucham sobie właśnie na YT kołysanek Mini Mini i są urocze Na pewno się ich nauczę

http://www.youtube.com/watch?v=Fvsw-9mO5bc

http://www.youtube.com/watch?v=knjXG...eature=related

Szukam dalej
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:54   #3173
Ewunia_1984
Zadomowienie

To ja Wam się przyznam do czegoś. Przez całą ciążę mogłam się chyba z 4 razy poprzytulać. Już długo poszczę, do tego muszę czekać do końca ciąży i jeszcze po ciąży długo nie będę mogła. I wiecie czego mi najbardziej w tej ciąży brakuje...żeby napić się wódki z red bullem, zapalić papierosa i całą noc uprawiać mocny i brutalny sex co by sobie odbić za tą cała ciążę

Hehe może zbyt szczegółowa napisałam

Byłąm w kinie, ależ sie objadłam popcornem
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:56   #3174
Gaabbi
Wtajemniczenie

Wróciliśmy już z wycieczki. Jechaliśmy ok 380km, 6h i siusiałam tylko raz w czasie podróży Dałam radę.

Po drodze zjadłam loda z McD z polewą czekoladową na dole i na górze, i teraz źle się czuję Czy w McD dają do wszystkiego jakieś specyfiki

Żadnego sączenia z muszelki przez cały dzień nie zauważyłam więc trochę jestem spokojniejsza. Będę jednak obserwowała się uważnie i w razie...wiadomo
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:58   #3175
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
]to ja mam taki elektroniczny, bezdotykowy, medyczny termometr Visiomed ThermoFlash. Jest świetny - niestety, kosztuje normalnie 355,99zł
O rany, 355,99zł!!!
Stary 2012-02-25, 22:02   #3176
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
To ja Wam się przyznam do czegoś. Przez całą ciążę mogłam się chyba z 4 razy poprzytulać. Już długo poszczę, do tego muszę czekać do końca ciąży i jeszcze po ciąży długo nie będę mogła. I wiecie czego mi najbardziej w tej ciąży brakuje...żeby napić się wódki z red bullem, zapalić papierosa i całą noc uprawiać mocny i brutalny sex co by sobie odbić za tą cała ciążę

Hehe może zbyt szczegółowa napisałam

Byłąm w kinie, ależ sie objadłam popcornem
dobre

na czym byłaś w kinie?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:07   #3177
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

na czym byłaś w kinie?
Na Artyscie. Jak na niemy film był fajny.
Stary 2012-02-25, 22:08   #3178
_agata
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Przeczytałam. Nie mam siły pisać.

Dobranoc koleżanki

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:22   #3179
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

my dwa albo trzy razy, dawno temu...
Stary 2012-02-25, 22:23   #3180
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość

jeżeli chodzi o termometr - to ja mam taki elektroniczny, bezdotykowy, medyczny termometr Visiomed ThermoFlash. Jest świetny - mierzy w uchu i na skroni w 1 sekundę, co ważne, bo u dziecka niestety czasem po prostu nie da się zmierzyć nawet gdyby pomiar miał trwać 5 czy 10 sekund. To bardzo drogi termometr niestety, kosztuje normalnie 355,99zł, ale dostałam go za punkty w Superpharmie za darmo i jestem z niego bardzo bardzo zadowolona mierzy dziecko, wodę w kąpieli i mleko w butli ale Kism ma rację - wiele elektronicznych jest do bani - też mieliśmy poprzednio taki, który co chwilę pokazywał co innego.
Czytam o tym termometrze. Cena już zmalała i można go za 200zł, ale czy Ty go polecasz? Czy pokazuje prawdziwą temperaturę czy za każdy razem wymyśla coś innego lub zaniżoną???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości