|
|
#1651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
jak dla mnie jetes wzorem do naśladowania super
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
R. dzien 1 :/
1. bułka żytnia posmarowana masłem, z sałatą i jajkiem na twardo, herbata z cytryną i łyżeczką cukru 2. pół jogurtu brzoskwiniowego (dużej jogobelli) 3 łyżki płatków żytnich, kawa z mlekiem (pół szklanki) 2 proc 3. czerwona soczewica gotowana, 2 filety z mintaja smażone na łyżce oleju, obtoczone w otrębach 4. garść migdałów, pestek słonecznika i dyni 5. 2 małe kromki chleba orkiszowego, serek wiejski 200 gram, czerwona herbata. Dodam jeszcze, że nie ćwiczę i chyba nigdy nie będę, bo nie lubię i nie będę nigdy w tym konsekwentna ;/ Próbowałam wiele razy,ale po prostu nie lubię. Jak się zrobi cieplo to pewnie będę dużo chodzić, bo akurat to lubię.. Edytowane przez Narc Czas edycji: 2012-02-25 o 15:03 |
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza śniadanko, obiad i podiweczorek
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() był. specjalistyczny oddział leczenia zaburzeń odzywiania, przy ul. Kopernika 21 w Krakowie. Ordynatorem jest dr Curyło więc myślę, że trochę się zna na leczeniu ed
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie chcieli na siłę wpychać jedzenia i o to chodziło. Ale sama pisałaś ze można było dojadać, więc moze i dlatego były to małe porcje
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
Moje ( mam nadzieje że lepsze ) P
Ś: bułka pszenna ; pół z serkiem smietankowym , pół z szynką, ogórkiem , rzodkiewka i plastrem pomidora, pół opakowania serka wiejskiego z wczoraj , gruszka , herbata z cytryną i łyżką miodu między posiłkami nutridrink malinowy ( o dziwo nie był taki niedobry , a nawet mi smakował )IIŚ: całe opakowanie jogurtu naturalnego z 2 połówkami brzoskwini w syropie, garścią płatów kukurydzianych i cheerliosów , całość posypana kakao O: dwie duże chochle żurku; 2 kawałki kurczaka w sosie słodko-kwaśnym ( były dość małe i dlatego wziełam 2 ), dość spory ziemniak pieczony w foli, buraki; szkalnka soku pomarańczowego z mandaarynką( pycha )P: kawałek domowej szarlotki posypanej cukrem pudrem, herbatka z miodem i cytrynką K: ( dopiero będzie ) i tu omlet z szynką i papryka z jednego jajka lub jajecznica na maśle ( jeszcze nie zdecydowałam na co bede miała ochote ) 2 kromki chlebka razowego z serkiem śmietankowym ; herbatka z miodzikiem i cytrynką Chyba lepiej niż wczoraj ? Coś zmienić , dodać ? Z góry wielkie dzięki za rady
|
|
|
|
#1657 |
|
Wtajemniczenie
|
czemu jesz jedną bułkę, jednego ziemniaka, jedno jajko? Wydaje mi się,że bułeczki na śniadanie mogłyby być dwie, ziemniaki co najmniej trzy, omlet z 2-3 jaj..
|
|
|
|
#1658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do bułek , to narazie nie zmieściłabym więcej. Myśle o tym żeby jeść częściej , bo nie jestem narazie w stanie pomieścić większych porcji na np. śniadanie czy kolacje, bo mam strasznie skurczony żołądek i strasznie boli po posiłku. Ale to z czasem minie i wtedy dodam więcej. A ziemniak był naprawde wielki , nawet mój tata zjadł tylko jednego ![]() A tak poza tym to okey ? Chodzi mi o inne posiłki. |
|
|
|
|
#1659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śniadanie: owsianka (4ł płatków, 1ł.otrąb i 1ł zarodków) z serkiem homogenizowanym, prażoną z cynamonem gruszką, świeżymi truskawkami, kilka orzechów kawa z mlekiem bieg po całym mieście, Boziiuuuuu II: bułka żytnia z masłem, twarogiem i warzywami oraz twarogiem i dżemem z truskawkami rekord! : D 40 km rowerka, około godziny rozciąganie Obiad: kasza jaglana w pomidorach, pieczarkach, groszku i cebuli, grillowana miruna, warzywka IV: kokosowy omlet (około 1,5 białka , żółtko, 2 ł. wiórków kokosowych, truskawki, marchew, mandarynka, odrobina jogurtu i żurawiny)Kolacja: warzywa podduszone na oliwie, pół serka włoskiego (coś w stylu tłustego twarogu capri : ) około 110g Ocenka?
|
|
#1661 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
samarableed - owsiankę lubię tylko z mlekiem niestety, inna zupełni mi nie smakuje. Kuleczki wyjątkowo dobry skład, także je dorzucam. Nie mam pojęcia, co białkowego mogłabym dodać..
Ogólnie nie łącze tłuszczy z węglami, ale ten obiad był taki dobry, że nie mogłam odmówić! Kolację już zjadłam, bez otrąb, bo stwierdziłam, że się nie kompnują, brak warzyw, bo brak zakupów, jadę w poniedziałek, to dokupię. Dziękuję bardzo, postaram się dostosowac.
|
|
#1663 | |||
|
Zakorzenienie
|
.
Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięęęękuję pięknie : ) Bułka jedzona na szybko, nie chciałam ćwiczyć na pusty żołądek. Następnym razem odpuszczę sobie owoce. Poleć mi jakieś dobre jedzonko przed treningiem
|
|
#1666 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po kolacji moglabys teoretycznie trenowac, i potem zjeść coś czysto białkowego, wtedy nie musisz duzo czekac przed snem Tylko to nie ma byc bialko z twarogu tylko z miesa/ryby ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
moje dzisiejsze R(ktorym prosze sie nie sugerować bo bardzo zabiegana dzis bylam): I. jajko na twardo z majonezem, kawalek piersi z kurczaka, owsianka z jogurtem naturalnym i jabłkiem i cynamonem lekki siłowy(nie cierpie cwiczen z rana, fu, ale nie bylo wyjscia) II. to dziwne, ale w ogole nie pamietam co zjadlam, serio III. sałatka pikantna z makreli z sosem pomidorowym, troche orzechow IV. serek wiejski(poza domem, na szybko) V. zaraz zjem cos dobrego, moze piers z kurczaka z warzywami, podjadlam troche kaszki mannej z sokiem, niestety ale niezbyt wesoly wieczor---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
ryż brazowy/makaron ciemny + ryba/mieso/ew. jaja (przy czym lepiej białka) no i to w roznych kombinacjach, jak lubisz.. ja jestem fanem slodkiego, wiec jem czesto makaron/ryz z jablkiem i cynamonem, a mięso osobno z warzywami
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-02-25 o 21:44 |
|
|
|
#1668 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj źle, źle, bardzo źle, ale postanowiłam, że będę wstawiać nie tylko "zdrowe jedzenie" a każde jakim się pożywiam, żeby wiedzieć jak mniej więcej funkcjonuję i być szczerą wobec siebie.
ŚNIADANIE: rogal maślano-słodki(?!) z sałatą lodową, wędliną, pomidorem, serem II ŚNIADANIE: połowa rogala z makiem z tym samym co wyżej (praca 9-15) OBIAD: wczorajsze "spaghetti" PRZEKĄSKI: miks orzechów (brazylijskie, nerkowce, laskowe, migdały, włoskie) taka mieszanka którą można kupić w Rossmanie. + wafel ryżowy z dżemem malinowym GRZECHY: 2 piwa redd's apple (jeju, codziennie piję wieczorem piwo, od jutra stopuje, ile można :P), do tego oczywiście u koleżanki garść chipsów? no może dwie. + jak szłam do koleżanki to zaszłam do Żabki i znalazłam tam mój ulubiony nigdzie jeszcze indziej dostępny KitKat o smaku masła orzechowego <3 (260 kcal za takie coś ; / ), chłopak był głodny, wpadliśmy do kfc zamówiliśmy na współę kubełek frytek... :P a miałam nie jeść takich rzeczy. NAPOJE: 2 x czerwona herbata rooibos, 0,5l cherry coke (nie miałam siły w pracy), zwykła herbata z cytryną no i tamte 2 reddsy. Jeśli jeszcze mogę napisać o sobie, to zauważyłam że z dnia na dzień robię małymi kroczkami postępy. Dzisiaj odwiedzając mojego mężczyznę w pracy poszłam do sklepu i przechodziłam obok wielu bardzo smacznych ale jakże kalorycznych batoników, nie skusiłam się na nic. kupiłam tylko wafle ryżowe, moją ukochaną herbatę rooibos i antyperspirant. Przy okazji oszczędzam
"...upadek jest dobrą wymówką, by wprowadzić zmiany..." Edytowane przez Mischka90 Czas edycji: 2012-02-25 o 23:52 |
|
|
|
#1669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatecznie, wróciwszy z pracy piechotką, zabrałam się od razu za ćwiczenia, a obecnie szamię sobie kolację, która finalnie okazała się być dziwną sałatką z czerwonej sałaty, dwoma jajami na półmiękko, papryką, duużą ilością chudej drobiowej szyneczki, koperkiem i dwiema łyżeczkami jogo naturalnego. Wyszło nieźle, a i białka jest trochę i bez twarogu się obyło Podejrzewam, że całej nie wepchnę, to najwyżej będzie na jutro "po treningu". Moja sałatka ujdzie?
|
|
#1670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo kcal tam nie ma, a po treningu potrzeba więcej białka, niż ma jedno jajko i parę plasterków szynki
|
|
#1671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
@gosinek13, spróbuj Nutridrinka wanilia-cytryna, też jest dobry
|
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje U: ś: jajecznica z szynką, szczypiorkiem, pomidorem, dwie kromki chleba posmarowane masłem, kubek kakao IIś: jogurt z ziarnami zbóż, jabłko, dwie mandarynki o: udko z kurczaka, ziemniaki, buraczki i ze 2 ogórki konserwowe p: muffinka miętowa z gałką lodów śmietankowych ![]() k: sałatka z serka wiejskiego, pomidora i cebulki w międzyczasie ze dwie butelki wody, nie ćwiczyłam, bo tak jakoś. dobrze jest? co zmienić?
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Luźne U :
I.kasza jaglana na mleku z aromatem waniliowym, rodzynkami i dżemem,spory kawał ciasta marchewkowego polanego jogurtem naturalnym II. bułka sosjowa z masłem, szynką i ogórkiem kisoznym, kawałek ciasta marchewkowego, jabłko III. kasza pęczak z piersią z kurczaka w sosie jogurtowym, ogórki konserwowe IV.serek wiejski z warzywami
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze R
I kawa, bułka z ziarnami (ciemna), jedna połowa z szynką, rzodkiewką i sałatą, druga połowa z twarożkiem(własnej roboty) z rzodkiewką, szczypiorkiem i ogórkiem II banan, garść orzechów laskowych, jeden pasek gorzkiej czekolady,jabłko,jogurt naturalny III pół paczki kaszy gryczanej, schab, surówka z papryki,pomidora,ogórka z cebulką IV zupa ogórkowa(własnej roboty) ziemniaczek w środku V herbata zielona, kilka plasterków szynki chudej w między czasie długi spacer
|
|
#1675 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem w porządku, tak po domowemu ![]() Cytat:
fajne menu, takie urozmaicone, w tym gorzka czekolada którą kocham zamiast np. batonika. mega. + dużo owoców, gratulacje !Cytat:
brawo
"...upadek jest dobrą wymówką, by wprowadzić zmiany..." Edytowane przez Mischka90 Czas edycji: 2012-02-26 o 13:02 |
|||
|
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
UUUU - dzisiaj mało ruchu, dlatego mniej jedzonka niż zwykle
:śniadanie : salaterka płatków : kukurydzianych, owsianych i otrąb z mlekiem , jabłko, grubaśna kromka razowca ( z 1cm miała jak nic ) z serkiem topionymII śniadanie : 2 kromki razowca / 1 z szynką i ketchupem, 2 z serkiem kanapkowym/, jabłko, kubek cappucino Obiad : pałka z królika, 3 ziemniaki, pół talerz surówki Podwieczorek : planuję kubek budyniu śmietankowego z malinami ze słoiczka Kolacja : będzie 100g twarogu z jog.nat. i przyprawami, miseczka zupy ogórkowej z grzankami z kromki razowca Mało ruchu = 1h hula hop, spacer z psem jakby co
|
|
|
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
Niedzielne, chorobowe R.
Śniadanie: 6 łyżek Bran Flakes, łyżka suszonych truskawek, pół szklanki mleka 1,5% duża kawa z mlekiem Obiad: 50g pełnoziarnistego makaronu, 250g warzyw na patelnię na łyżce oliwy z oliwek, 4 mini kotleciki sojowe znów kawa z mlekiem Podwieczorek: serek wiejski lekki z łyżeczką miodu, jabłko Kolacja: jajecznica z dwóch jajek na teflonie, pomidor z ziołami, kromka razowego słonecznikowego *w międzyczasie ze 3 czerwone herbaty z cytryną i łyżeczką miodu (wiem, że ilość tego miodu na R tak średnio, ale to tak chorobowo) *II śniadania brak, bo późno wstałam *zero ruchu - choroba Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2012-02-26 o 14:31 |
|
|
|
#1678 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisane przez Narc
R. dzien 1 :/ 1. bułka żytnia posmarowana masłem, z sałatą i jajkiem na twardo, herbata z cytryną i łyżeczką cukru <moglyby byc dwa jaja 2. pół jogurtu brzoskwiniowego (dużej jogobelli) 3 łyżki płatków żytnich, kawa z mlekiem (pół szklanki) 2 proc <taki jogurt odpada, nie ma tu bialka poza tym 3. czerwona soczewica gotowana, 2 filety z mintaja smażone na łyżce oleju, obtoczone w otrębach <okej 4. garść migdałów, pestek słonecznika i dyni <bialko? 5. 2 małe kromki chleba orkiszowego, serek wiejski 200 gram, czerwona herbata. <w porzadku Dodam jeszcze, że nie ćwiczę i chyba nigdy nie będę, bo nie lubię i nie będę nigdy w tym konsekwentna ;/ Próbowałam wiele razy,ale po prostu nie lubię. Jak się zrobi cieplo to pewnie będę dużo chodzić, bo akurat to lubię..<szkoda, bo to fajna sprawa na redukcji, i zreszta nie tylko...ale skoro nie, to moze pomysl nad obcieciem węgli na rzecz tłuszczy (nie drastycznie, troche) jw Dzięki. Wiem,że czasem mam dobre jadło, czasem słabe, po prostu zależy co mam w lodówce. Czasem się zastanawiam, co powinnam robić. Może powinnam być po prostu na zwykłym , zdrowym utrzymaniu, tak,żeby nie tyć..Mam wrażenie, że jestem na zmianę na R, a potem na P :/ W rezultacie nie mogę się pobyć głupich 5 kg. A co do sportu- czasami mam z tego wielką pryjemność i do czasu do czasu lubie sie zmeczyc,ale nie wyobrazam sobie cwiczenia codziennie. To dla mnie katorga.. Może kupię jakiś karnet na basen czy coś takiego. To by mnie zmobilizowało, poza tym lubię pływac.. |
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzisiejsze U/R - wracam od wtorku na siłownię choć przyznam, że po dwóch miesiącach U i jedzenia wszystkiego, na co miałam ochotę, średnio mi się chce redukcji, no ale :P I placki owsiane (3 lyżki płatków, banan, jajko, mąka pełnoziarnista, miód) z musem jabłkowym II kotlet mielony, ziemniaki z wody, kilka ogórków kiszonych III serek wiejski z wiśniami z kompotu IV pół wędzonej makreli, jakieś warzywka, choć są okropne i nie mam na nie ochoty 4 posiłki, bo późno wstałam, pewnie wpadną gdzieś jakieś 2-3 kostki czekolady gorzkiej
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Super ze jest ten watek!
To tak na wstepie a teraz do rzeczy. Moje R: S: 2 łyzki musli tropikalnych+ 2 łyzki oterbow owsianych+ 200ml mleka 1.5% 2 S: duze jabłko O: filet z kurczaka i 3 łyzki buraczkow P: 70g slonecznika K: 100g twarozku chudego swojej roboty z cebulka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

)
super

Zwłaszcza śniadanko, obiad i podiweczorek

-71-69-67-65-63-61-59-57
, żółtko, 2 ł. wiórków kokosowych, truskawki, marchew, mandarynka, odrobina jogurtu i żurawiny)

: