Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 22:23   #3181
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez gaabbi Pokaż wiadomość
żadnego sączenia z muszelki
:d:d:d:d:d:d:d:d

Edytowane przez ania_85
Czas edycji: 2012-02-25 o 22:37
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:24   #3182
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Jakby mnie wylogowało, to ksw oglądam...
Stary 2012-02-25, 22:55   #3183
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o siarę to wyczytałam, że przed urodzeniem nie wolno tego wyciskać ani sprawdzać czy coś leci. Już nie pamiętam czemu, ale na pewno tak pisano w mojej księdze.
.
Nie wolno, bo pieszczoty czy ogólnie drażnienie sutków powoduje wydzielanie się oksytocyny, czyli może wywołać poród. Z sutkami w ciąży trzeba delikatnie się obchodzić

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Czytam o tym termometrze. Cena już zmalała i można go za 200zł, ale czy Ty go polecasz? Czy pokazuje prawdziwą temperaturę czy za każdy razem wymyśla coś innego lub zaniżoną???

O, to super, że staniał! Zresztą Superpharm w ogóle jest drogi jeżeli chodzi o takie gadżety, więc fajnie, ze udało mi się go dostać za punkty. Powiem tak - mam go od kilku miesięcy i nie był za często używany - bo synek raczej nie choruje, a z temperaturą to w ogóle rzadkość. Mierzyłam nim tylko temp. na głowie, nie używałam do kąpieli czy butelki, no bo to nie ten wiek dziecka - będę testować teraz przy drugim. Jak na razie pokazuje raczej w porządku - jak synek miał gorączkę, to cały czas pokazywał, że on ma gorączkę, a ja nie, mąż też nie - przy kilku pomiarach wynik był taki sam. Po kilkunastu minutach po lekach gorączka wyraźnie, ładnie spadała. Tylko z tymi elektronicznymi to jest tak, że one mierzą na skroni, więc wiadomo- dokładność zależy od odległości, tego czy są włosy odgarnięte, czy główka nie jest mokra, czy w tym samym miejscu mierzymy itp. Na pewno pokazywał dobrze - tzn. ostatnio własnie synek dostał bardzo wysokiej gorączki - to mnie i mężowi pokazywał tę samą temp., a jemu np. raz dwie kreski mniej czy jedną więcej - taki malutki margines błędu też w zależności od skroni np, od odległości itp. To też zależy chyba od tego, że zawsze czy to termometr czy np.. ciśnieniomierz musi odetchnąć pomiędzy pomiarami. Nawet zawsze jest to napisane w instrukcji. A myśmy ten test robili specjalnie tak, że pomierzyliśmy się z mężem i potem jeszcze synka po obu skroniach, więc miały prawo być drobne róznice. Ale różnica rzędu jednej kreski czy dwóch to naprawdę żadna różnica, na rtęciowym nawet byśmy tego nie zauważyły. Chociaż ja podejrzewam, że to i tak było od tego, że pomiary były prowadzone jeden po drugim, a tak się nie robi. Podstawową zaletą jest to, że faktycznie - nie trzeba dotykać nawet główki i pomiar trwa rzeczywiście dokładnie 1 sekundę. Mój to sam uwielbia i każe sobie mierzyć temperaturę kilkanaście razy dziennie, jak jest chory, ale jak był mniejszy, to nawet jak miałam taki termometr, że trzeba nim było przejechać po czole to strasznie się denerwował. Tutaj nawet można bez problemu zmierzyć temp. dziecku jak śpi. Tak więc ogólnie - bardzo polecam, jestem zadowolona. Termometr na razie niezawodny, bezawaryjny i dokładny, świetny, duży, wyraźny, podświetlany ekran (można mierzyć temp.w nocy i nie trzeba zapalać światła), a przy tym własnie kompletnie bezproblemowy (w sensie, że naciskamy guzik, żeby mierzyć i naciskamy drugi raz, żeby wyłączyć- jak nie wyłączymy, to sam się wyłączy) - tak więc dla dziecka, zwłaszcza malutkiego uważam, że idealny. Nawet nie zauważy, jak mierzymy temp. podczas snu na przykład.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-25 o 22:59
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:33   #3184
clauudik
Rozeznanie

Obejrzeliśmy film i zaraz do spania. Nie pochwaliłam się chyba, że zamówiliśmy dzisiaj wózek i łóżeczko A co do przytulania to u mnie już trzeci tydzień leci bez niczego i mnie szlag trafia... a ile jeszcze do końca...

Dobranoc

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:57   #3185
Gaabbi
Wtajemniczenie

Usnęłam przed tv Teraz zmieniłam wyrko i dobranoc

Przy aplikacji kolejnego czopa, znowu leciało Ale już się jakoś nie zmartwiłam, bo to chyba faktycznie jest śluz. Tam w środku w ogóle jakoś tak ciasnawo się zrobiło. Pytałam P, czy zawsze tak było, to powiedział, że nie pamięta
U nas z tymi sprawami, to....dawno temu, za górami, za lasami...

do jutra
paaa
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 02:04   #3186
kism
Wtajemniczenie

Wróciłam! Mąż padł od razu po alkoholowym spotkaniu z kumplami a ja jeszcze zaglądam do Was, ach, co ten nałóg z ludźmi robi...

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
hm to może rzeczywiście się wstrzymam aż do porodu....
Moim zdaniem najlepiej upatrzyć sobie model i sprawdzić jego dostępność w sklepie w swoim mieście i w razie potrzeby wysłać po niego tż. Jeśli nawał będzie jeszcze w szpitalu, to powinien być szpitalny laktator

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Kism - dzięki wielkie, bo właśnie te termometry są cholernie drogi i szkoda by wyrzucać pieniadze w bloto skoro działają jak chcą
Właśnie... Ja nie wiem od czego to zależy Ludzie są nieraz z tych termometrów zadowoleni, ale ja na wszystkie sposoby próbowałam w tym uchu Maksowi celować i nie pokazał mi takiej temperatury jak rtęciowy Owszem, pokazywał 36 z kawałkiem i nam i Maksowi jak był zdrowy, a przy gorączce między 37 a 38, ale jak wspominałam, jak raz dla porównania zmierzyłam rtęciowym, bo naprawdę Maks wydawał mi się bardzo gorący, to było ponad 39 i wtedy to się przeraziłam i przestałam używać tego termometru. Jednak to duża różnica czy jest poniżej 38, czy powyżej 39 (od 38 wzwyż trzeba podawać leki przeciwgorączkowe) Jakoś trzeba to przeboleć i niemowlęciu przez parę minut rękę przytrzymać tak, żeby zmierzyć...

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Obyśmy tylko mogły karmić. Bo mnie straszą, że mogę nie móc, a jako dziecko wychowane na cycu (dzisiaj mama mówiła, że nawet herbatki przez smoka nie piłam, od razu na kubeczek mnie musiała przerzucić), nie wyobrażam sobie żebym musiała Małemu mm dawać.
Ależ kto i dlaczego tak Cię straszy? Nie daj się!

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
moj zawraca tylek,zamiast zabrac sie za robote, to mowi ze pracy nie ma, wydzwania do mnie, zebym zalozyla sobie skeypa,bo mu sie nudzi, jest po 30stce i zmarnowal sobie zycie, nawet zona od niego odeszla (rozumiem ja). Nie jestem dr ani naukowcem,ale zdiagnozowalam u niego przypadlosc ZDUFS zespol dolegliwosci uniemozliwiajacy funkcjonowanie w spoleczenstwie. Jest najmadrzejszy, ma ostatnie zdanie, tylko on ma racje no i tak cwaniakuje,ze az nie chce sie z nim rozmawiac. Kazdy pracodawca wywala go, bo nie moze z nim wytrzymac. Moja mama byla wzywana do: zlobka, przedszkola, szkoly podst, zawodowki,pracodawcy- gdzie mial praktyki zawodowe, wojska- wojsko mialo go dosyc i zadzwonili do rodzicow,masakra co no i wzywala go tez mama jego zony. Bardzo lubilismy jego zone,ale nie wytrzymala
O rany, toż to ciężki przypadek

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Wróciliśmy już z wycieczki. Jechaliśmy ok 380km, 6h i siusiałam tylko raz w czasie podróży Dałam radę.
Żadnego sączenia z muszelki przez cały dzień nie zauważyłam więc trochę jestem spokojniejsza. Będę jednak obserwowała się uważnie i w razie...wiadomo
Świetnie, że nic się nie sączyło A jak zakup? Zdecydowaliście się?

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Jak na razie pokazuje raczej w porządku - jak synek miał gorączkę, to cały czas pokazywał, że on ma gorączkę, a ja nie, mąż też nie - przy kilku pomiarach wynik był taki sam. Po kilkunastu minutach po lekach gorączka wyraźnie, ładnie spadała.
A porównywałaś jego wskazania w czasie choroby z jakimkolwiek innym sprawdzonym przez siebie termometrem?

Cytat:
Nie pochwaliłam się chyba, że zamówiliśmy dzisiaj wózek i łóżeczko
A gdzie i co? Jakie modele?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 03:14   #3187
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
tak, ja miałam na początku, później cisza i znów dużo śluzu
dwa razy miałam taki wodnisty nawet i wszystko ok
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Cały czas mam mokro, jakbym bez przerwy dni płodne miała
Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
h
Mam dużo i bez wkładki ani rusz .....
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
I ja z wkładką...
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mam tak samo, to chyba normalne

Widze ze nie tylko ja tak mam Bo juz zaczelam sobie wkrecac W czwartek mam wizyte to wspomne lekarzowi zeby byc w 100% spokojna Dzieki dziewczyny

Ja dzisiaj bylam na Baby Boot Camp i na klasie o karmieniu piersia. Jestem bardzo zadowolona

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 08:43   #3188
anulka4771
Wtajemniczenie

z poranną kawką,którą mąż mi zrobił.

wczorajszy dzień minął mi tak szybko,śniadanie,pojechal iśmy na zakupy bo M chciał dresy ale i przy okazji namówiłam M na dresy dla młodego(Nike za 90zł) w życiu bym mu takich drogich nie kupiła ale że braciszek w brzuszku to będzie po nim nosił Body za 20zł za 4 sztuki w Carefourze były-więc nie omieszkałam wziąć.Potem do M dziadka(bo on biedak sam w wiosce mieszka) i staramy się zawsze do niego zajechać,potem do moich rodziców i na piwo do znajomych dobrych.Oczywiście ja nie piłam.Filip bardzo lubi bawić się z ich 2-roczną córą.I takim o to sposobem minął mi dzień.
A dziś obiad i muszę zawiezć M 100km do jego Scani i się z nim pożegnać na nie wiem ile

I ja też zaliczam się do tych co chodzą z wkładką-przez tą luteine.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:18   #3189
clauudik
Rozeznanie

Witam i ja z rana. Mąż wybył na wojnę (grają dziś w paintball), a ja się byczę w łóżku. Niedługo trzeba będzie wstać i poogarniać dom, bo mają nas nawiedzić teście dzisiaj, a że wczoraj cały dzień poza domem, to bajzel na kółkach wszędzie. I rzecz jasna zostałam z tym sama, trochę zła jestem no, ale może mi przejdzie.

Co do zakupów to wózek Fyn 4DS od Jedo w kolorze granatowym z białymi i błękitnymi wstawkami. Pokazałabym, ale na necie już wszędzie kolorystyka 2012 w sumie to dopiero jutro będziemy wiedzieć, czy dostaniemy ten kolor, ale mam nadzieję, że tak. A o łóżeczku też ostatnio pisałam. Będzie to łóżeczko - kołyska Klupś o takie co prawda opinie są co do niego podzielone, ale zaryzykujemy.

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-02-26, 09:28   #3190
kapukat
Zakorzenienie

ja już po śniadaniu kawę innkę sobię sączę i zastanawiam się kiedy firma mi odpisze że zamówienie gotowe...jeju jak ja nienawidzę robić zakupów przez neta !!!
cóż mam nadzieję, że zdążą w wyznaczonym terminie, napisałam im że towar ma być dostarczony do 30 marca potem rodzę co bym miała zapas czasu gdyby coś się po drodze wydarzyło, ale tak prawdę mówiąc chciałabym mieć to wszystko w dom.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
.

Co do zakupów to wózek Fyn 4DS od Jedo w kolorze granatowym z białymi i błękitnymi wstawkami. Pokazałabym, ale na necie już wszędzie kolorystyka 2012 w sumie to dopiero jutro będziemy wiedzieć, czy dostaniemy ten kolor, ale mam nadzieję, że tak. A o łóżeczku też ostatnio pisałam. Będzie to łóżeczko - kołyska Klupś o takie co prawda opinie są co do niego podzielone, ale zaryzykujemy.
widziałam go tutaj na żywo - wygląda prześlicznie, znaczy wózek
co do kołyski, tyle razy tu pisałam o tej firmie, mam nadzieję, że Twój zakup będzie udany. Ja byłam napalona na łóżeczko żyrafka z szufladami, jak poczytałam sobie opinie o tej firmie to zbaraniałam i podziękowałam, poszukałam coś na miejscu. Od 2010 roku do 2012 opinie o łóżeczkach Klupsia są straszne, że w paczkach są części niedopasowane, że szuflady opadają, albo przy obniżeniu łóżeczka trzeba je wymątować bo nie da się zamontować łóżeczka na daną wysokość, że pękają płyty albo szczebelki na dnie... Oby Twoje nie było z tych felernych
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:30   #3191
Tacca
Zakorzenienie

Witam i ja!

Z kawką... Zaraz sobie zjem śniadanko, podleję kwiatuchy i może wybędziemy po doniczki. Małża nie ma, na giełdę staroci o brzasku wybył. Pogoda brzydka, nie wiem, czy będzie mu się chciało jeszcze gdzieś iść..
Stary 2012-02-26, 09:38   #3192
GaTTa
Raczkowanie

Ja się też witam z słonecznego rana
Idę na śniadanko i kawkę. Mój znów w szkole kolejna niedziele samotnie.
Ale znalazłam sposób na nudę będę piec muffinki Siostra ma przyjść na nie a później na spacer z nią bo tak pięknie słońce świeci że trzeb iść na spacer

A wieczorem moja mała tak szalała w brzuchu, że aż dostała czkawki 20 min brzuch mi regularnie podskakiwała Az Tż był zdziwiony że tak długo miała czkawkę
A i ja z wkładką

Miłej niedzieli
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:44   #3193
Tacca
Zakorzenienie

Mój maleńki wczoraj był spokojny... Dziś już troszkę podskakuje.
Stary 2012-02-26, 10:12   #3194
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mi właśnie nic nie leci, nawet jak ścisnę i tarmoszę, to ani kropelki mam nadzieję, że nie ma to większego znaczenia i po prostu taka moja uroda.
A ja się zajadam waniliowym budyniem. Mniam w sumie to mam ochotę na jakieś śmieciowe jedzenie chociaż pasta i frutti di mare też brzmią nieźle... Narobiłaś mi smaka hehehe. Sobotnia cisza
no mi samo z siebie nie leci, ale jak sobie nacisnę to już wali całkiem mocno na początku było przezroczyste, teraz już jest żółte. I musi mieć dużo cukru, bo jest gęste bardzo i lepkie

Cytat:
Mi też nic nie leci. Tymczasowo mnie to nie martwi. Moja siostra mówiła, że jej nic nie leciało i nie miała problemów z karmieniem. Nie ma co martwić się na zapas.
też myślę, że z tym to spokojnie. U mojej mamy też wcześniej leciało, wiec pewnie to u nas rodzinne.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Nasz też będzie miał pod tym względem "przerąbane" Do tego jeszcze wszelkie szendactwo po różnych bezdrożach, rowery i narty

no to identycznie jak u nas !!!! nie mogę sie doczekać już takich wypraw. W ogóle już chcę, żeby było ciepło i przyjemnie, bo dla mnie taka zima, w trakcie której nie mogę jechać na narty jest totalnie bez sensu

Cytat:
też kupujemy taki wózek W kolorze brązowym, no i w sumie z 2012 roku.

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Ja się też witam z słonecznego rana
Idę na śniadanko i kawkę. Mój znów w szkole kolejna niedziele samotnie.
Ale znalazłam sposób na nudę będę piec muffinki Siostra ma przyjść na nie a później na spacer z nią bo tak pięknie słońce świeci że trzeb iść na spacer

A wieczorem moja mała tak szalała w brzuchu, że aż dostała czkawki 20 min brzuch mi regularnie podskakiwała Az Tż był zdziwiony że tak długo miała czkawkę
A i ja z wkładką

Miłej niedzieli
ja dzisiaj też samotnie, mąż w pracy od 6 do 22... nie lubie tych niedziel, wtedy zazwyczaj jeżdżę do rodziców i z nimi sobie zamulam niedzielnie, ale moi rodzice dopiero wracają z Warszawki od brata i będą dopiero wieczorem.
Stary 2012-02-26, 10:30   #3195
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
ja już po śniadaniu kawę innkę sobię sączę i zastanawiam się kiedy firma mi odpisze że zamówienie gotowe...jeju jak ja nienawidzę robić zakupów przez neta !!!
cóż mam nadzieję, że zdążą w wyznaczonym terminie, napisałam im że towar ma być dostarczony do 30 marca potem rodzę co bym miała zapas czasu gdyby coś się po drodze wydarzyło, ale tak prawdę mówiąc chciałabym mieć to wszystko w dom.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

widziałam go tutaj na żywo - wygląda prześlicznie, znaczy wózek
co do kołyski, tyle razy tu pisałam o tej firmie, mam nadzieję, że Twój zakup będzie udany. Ja byłam napalona na łóżeczko żyrafka z szufladami, jak poczytałam sobie opinie o tej firmie to zbaraniałam i podziękowałam, poszukałam coś na miejscu. Od 2010 roku do 2012 opinie o łóżeczkach Klupsia są straszne, że w paczkach są części niedopasowane, że szuflady opadają, albo przy obniżeniu łóżeczka trzeba je wymątować bo nie da się zamontować łóżeczka na daną wysokość, że pękają płyty albo szczebelki na dnie... Oby Twoje nie było z tych felernych
Ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia w wózku, a mój K w tej kołysce właśnie. Wiem, że opinie o tej firmie nie są zbyt pochlebne, pamiętam, że pisałaś tutaj o łóżeczku z serii zoo. Ale mimo wszystko łudzę się, że z moim nie będzie tak źle. Właściwie to jedyne zastrzeżenia jakie wyczytałam odnośnie mojego modelu dotyczyły blokad do kołyski, że przy większym dziecku (cięższym) lubią wypadać i nie trzymają. W ostateczności przykręci się je śrubami na stałe.
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
no mi samo z siebie nie leci, ale jak sobie nacisnę to już wali całkiem mocno na początku było przezroczyste, teraz już jest żółte. I musi mieć dużo cukru, bo jest gęste bardzo i lepkie

też myślę, że z tym to spokojnie. U mojej mamy też wcześniej leciało, wiec pewnie to u nas rodzinne.

no to identycznie jak u nas !!!! nie mogę sie doczekać już takich wypraw. W ogóle już chcę, żeby było ciepło i przyjemnie, bo dla mnie taka zima, w trakcie której nie mogę jechać na narty jest totalnie bez sensu

też kupujemy taki wózek W kolorze brązowym, no i w sumie z 2012 roku.

ja dzisiaj też samotnie, mąż w pracy od 6 do 22... nie lubie tych niedziel, wtedy zazwyczaj jeżdżę do rodziców i z nimi sobie zamulam niedzielnie, ale moi rodzice dopiero wracają z Warszawki od brata i będą dopiero wieczorem.
hehehe czyli same słomiane wdowy tutaj od rana mi ta kolorystyka 2012 jakoś nie siadła. Chociaż jeśli się okaże, że producent już nie ma tego koloru co chcę, to pewnie trzeba będzie coś wybrać z nowej kolekcji. A powiedz mi zdecydowaliście, czy chcecie classic, czy [i]freeline[i]?? Ja chyba właśnie nie powiedziałam kobiecie, z której linii ten wózek chcemy jutro muszę z rana zadzwonić.
Idę jakieś śniadanie upolować i kawkę, bo głodnam

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-02-26, 10:33   #3196
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
też mam szczerą nadzieję, że będę mogła karmić To zdrowsze dla dziecka, duża oszczędność no i w ogóle. A z cycków już mi siara intensywnie wypływa, więc jest szansa, że się uda.
Czemu straszą, że nie będziesz mogła?

Z Tarnogaju jest mój mąż
A piwka nie kupiłam, nie pojechałam na zakupy i mówi się trudno. Zjadłam za to na obiad zrobioną własnoręcznie paste z frutti di mare oraz zagryzłam dużą ilością orzechów laskowych w białej czekoladzie
Dzisiaj ja mam dzień z intensywnym gastro
I dobrze, że nie kupiłaś. Ja kupiłam jablkowe i jest obleśne. Generalnie jakbym pila lifta jablkowego. Może naturalna ta bavaria jest bardziej znośna.

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Robiłyśmy zakupy w tym samym sklepie
Może się minęłyśmy.

Cytat:
Zastanawiam się czemu mi się te pryszcze takie straszne robią... Dzisiaj usłyszałam od mężusia, że mam biedną buzię... Biedna, boli...
Mnie wysypuje na szyi.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
To ja Wam się przyznam do czegoś. Przez całą ciążę mogłam się chyba z 4 razy poprzytulać. Już długo poszczę, do tego muszę czekać do końca ciąży i jeszcze po ciąży długo nie będę mogła. I wiecie czego mi najbardziej w tej ciąży brakuje...żeby napić się wódki z red bullem, zapalić papierosa i całą noc uprawiać mocny i brutalny sex co by sobie odbić za tą cała ciążę

Hehe może zbyt szczegółowa napisałam

Byłąm w kinie, ależ sie objadłam popcornem
Hmmm dobry plan. Ja może o paleniu nie myślę - wolałabym nie wracaćdo nałogu - ale piwko, drink, i porządny seks bez stresu to jest to fakt.

Wczoraj byliśmy na imprezie. Wytrzymałam do 22. Porażka. Ale wczoraj zaliczyliśmy dziadków, jednych i drugich od strony M i ogólnie dzień był męczący, bo cały czas siedzenie przy stole i wieczorem na imprezie już mi brzuch twardniał. Troszkę mi szkoda M, bo on ze mną wrócił i nawet sobie za mocno nie popił ani się nie pobawił.
Stary 2012-02-26, 10:52   #3197
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

My po śniadanku, leżymy sobie przed tv i odpoczywamy.
Umyłam sobie włosy nad wanną, wysuszyłam, zaczęłam układać ubrania i zrobiło mi się słabo Nie wiem co się ze mną dzieje. Może to po tych tabletkach

Jedziemy dzisiaj na obiad do Rodziców P więc nie muszę nic gotować. Na jutro pewnie też dostaniemy

kism, samochód fajny, ale są teraz rozważane wszystkie za i przeciw Musimy coś kupić, bo stary już klęka, ale to był dopiero pierwszy, który oglądaliśmy
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:54   #3198
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe czyli same słomiane wdowy tutaj od rana mi ta kolorystyka 2012 jakoś nie siadła. Chociaż jeśli się okaże, że producent już nie ma tego koloru co chcę, to pewnie trzeba będzie coś wybrać z nowej kolekcji. A powiedz mi zdecydowaliście, czy chcecie classic, czy [i]freeline[i]?? Ja chyba właśnie nie powiedziałam kobiecie, z której linii ten wózek chcemy jutro muszę z rana zadzwonić.
Idę jakieś śniadanie upolować i kawkę, bo głodnam
może jestem głupia, ale czym się różnią w efekcie classic od freeline? Masakra, że jeszcze tego nie wiem :/
A wózek kupujecie u siebie w sklepie czy przez internet? A i czy mogłabym wiedzieć za ile?
Stary 2012-02-26, 11:02   #3199
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
może jestem głupia, ale czym się różnią w efekcie classic od freeline? Masakra, że jeszcze tego nie wiem :/
A wózek kupujecie u siebie w sklepie czy przez internet? A i czy mogłabym wiedzieć za ile?
jeśli się nie mylę to freeline ma dwa "wywietrzniki" w daszku i inne dostępne kolory. Moim zdaniem Classiki są fajniejsze
Stary 2012-02-26, 11:17   #3200
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli się nie mylę to freeline ma dwa "wywietrzniki" w daszku i inne dostępne kolory. Moim zdaniem Classiki są fajniejsze
no bo ja do tej pory byłam przekonana, że różnią się właśnie kolorystyką
z teraz sprawdziłam dodatkowo Classic ma bardziej "opływową" gondolę no i nie ma na górze wywietrznika. A Freeline jest bardziej kanciasty i ma okienko
My prawdopodobnie weźmiemy Freeline'a, bo taki właśnie wpadł nam w oko jak oglądaliśmy w Askocie. Ale może jutro przejedziemy się do Baby Maxa i jeszcze tam zobaczymy
Stary 2012-02-26, 11:17   #3201
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Dokładnie tak jak piszekapukat Jak dla mnie te Freeline takie kwadratowe budy mają. Wózek kupiliśmy w sklepie, dokładną cenę będę znała jutro, ale powinniśmy się zmieścić w 1500 zł za 3w1. Stwierdziłam, że nie będziemy kombinować z fotelikiem i weźmiemy ten od kompletu. andzya na stronie Jedo możesz sobie porównać obie linie

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-02-26, 11:25   #3202
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak jak piszekapukat Jak dla mnie te Freeline takie kwadratowe budy mają. Wózek kupiliśmy w sklepie, dokładną cenę będę znała jutro, ale powinniśmy się zmieścić w 1500 zł za 3w1. Stwierdziłam, że nie będziemy kombinować z fotelikiem i weźmiemy ten od kompletu. andzya na stronie Jedo możesz sobie porównać obie linie
tak, już do tego doszłam
Zarówno w wersji classic jak i freeline jest kolor który chcemy 230.

Fajna cena za 3w1. My bierzemy 2w1 bo wczoraj się dowiedziałam, że znajomy moich rodziców, który w Anglii mieszka, kupił już nam ten fotelik w prezencie
Stary 2012-02-26, 11:31   #3203
kapukat
Zakorzenienie

Clauudic - miałam zrobić dokładnie to samo, jak chciałam zamówić sobie wózek... ale ponieważ moje plany legły w gruzach to teraz siedzę jak na szpilkach kiedy dostanę potwierdzenie że całe zamówienie z Dublina jest gotowe i dla mnie jedzie, bo nie chciałabym zostać z ręką w nocniku i nie mieć żadnego wózka

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
tak, już do tego doszłam
Zarówno w wersji classic jak i freeline jest kolor który chcemy 230.

Fajna cena za 3w1. My bierzemy 2w1 bo wczoraj się dowiedziałam, że znajomy moich rodziców, który w Anglii mieszka, kupił już nam ten fotelik w prezencie

czy to jest ten Black ? a nie już sprawdziłam brąz

Edytowane przez kapukat
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:33
Stary 2012-02-26, 11:33   #3204
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
czy to jest ten Blac edition?
tu jest on http://jedo.pl/2012/classic/ numer 230.
nie jest to wersja Black Edition Te są dla mnie trochę za mroczne
Stary 2012-02-26, 11:45   #3205
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

My po śniadanku, leżymy sobie przed tv i odpoczywamy.
Umyłam sobie włosy nad wanną, wysuszyłam, zaczęłam układać ubrania i zrobiło mi się słabo Nie wiem co się ze mną dzieje. Może to po tych tabletkach

Jedziemy dzisiaj na obiad do Rodziców P więc nie muszę nic gotować. Na jutro pewnie też dostaniemy

kism, samochód fajny, ale są teraz rozważane wszystkie za i przeciw Musimy coś kupić, bo stary już klęka, ale to był dopiero pierwszy, który oglądaliśmy
mnie tak samo sie codziennie slabo robi po tabletkach dopochwowych pisze na nich zawroty glowy mdlosci bezsennosc
Stary 2012-02-26, 12:28   #3206
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Clauudic - miałam zrobić dokładnie to samo, jak chciałam zamówić sobie wózek... ale ponieważ moje plany legły w gruzach to teraz siedzę jak na szpilkach kiedy dostanę potwierdzenie że całe zamówienie z Dublina jest gotowe i dla mnie jedzie, bo nie chciałabym zostać z ręką w nocniku i nie mieć żadnego wózka

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

czy to jest ten Black ? a nie już sprawdziłam brąz
Na pewno przyjedzie i będzie doskonały jak wszystkie nasze wózki a przypomnij mi na jaki się w końcu zdecydowałaś?? I pochwal się co jeszcze jest w tym zamówieniu. Wiem, że pewnie pisałaś, ale to było tyyyyle stron temu, że możesz przypomnieć.

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-02-26, 12:56   #3207
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno przyjedzie i będzie doskonały jak wszystkie nasze wózki a przypomnij mi na jaki się w końcu zdecydowałaś?? I pochwal się co jeszcze jest w tym zamówieniu. Wiem, że pewnie pisałaś, ale to było tyyyyle stron temu, że możesz przypomnieć.
chyba jednak nie pisałam... jest w Dulinie sklep Polski, tam są wózki Tako - ja wybrałam Jumper X, w kolorze czerwono czarnym, najprostrzy przewijak na dwóch kółkach, proszki do prania biały jeleń do koloru i białego, książeczki polskie - Lokomotywa i takie tam - 4, czapeczki wiązane dwie, tetrowe pieluszki sobie jeszcze kupiłam, a i były kapitalne gryzaczki to wzięłam dwa i skarpety antypoślizgowe.... teraz czekam aż przyślą mi wycęnę - chociaż wysłałam im zamówienie z linkami do rzeczy które chce więc mniej więcej wiem ile to będzie kosztować, no i na wózek wiem że czekają bo tego koloru na stanie nie było, dlatego termin dostawy ustaliłam na 30 marca i teraz przez miesiąc będę siedziec jak na szpilach.
A poprzedni wózek który chciałam ściągnąć z Poslki to Jedo Bartatina, no nic - nie udało się więc zaryzykowałam ten
Stary 2012-02-26, 14:14   #3208
Alfahelisa
Zakorzenienie

buszuję na internecie
tyle pięknych dywanów dla dzieci jest, a tż oświadczył że jak będzie chłopiec to ma być dywan z ulicami no i mi wybór ograniczył
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:22   #3209
kapukat
Zakorzenienie

mi osobiście się strasznie podobają te dywany z ulicami
Stary 2012-02-26, 14:32   #3210
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dokładnie to samo Tylko że lato też nie będzie jakieś szałowe pod względem aktywności, bo ani na rowerze nie pojeżdżę, ani w góry w nie pochodzę, ani nie popływam kajakiem... W sumie chyba jedyną moją aktywnością będzie bieganie z wózkiem - dobre i to Ale spoko, za rok już nie ma zmiłuj, kupimy nosidełka i będziemy się plątać we trójkę

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Mnie wysypuje na szyi.
Macie coś na te pryszcze? Bo mi wyskoczyło parę na policzku i wygląda to nieciekawie

Clauudik fajny ten wózek

A mój mąż się uparł, żeby kupić wózek dopiero w kwietniu, po świętach i nie idzie go przekonać. Bo niby po co mi tak wcześnie, jak i tak rodzę pod koniec maja dopiero. W sumie ma rację, tylko że ja się chyba nie doczekam

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
mi osobiście się strasznie podobają te dywany z ulicami
Popieram, to jest fajna zabawka nawet dla dziewczynek - moje 2 bratanice mają kawałek takiego dywanu (jakieś 2x2m) i się na nim fajnie bawią, tylko musieliśmy im parę samochodzików kupić
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości