|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Ona gratuluje
i zazdrosze tak szybkiego porodu ![]()
|
#542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
no coś Ty? hihi a ja jeszcze 2 miesiące.... ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- też strasznie puchnę, tak że ciężko mi palce zgiąć.. W środę wizyta, muszę pogadać o tym z lekarką. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-26 o 14:36 |
|||
|
|
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
claudia jak się czujesz? Mam nadzieję że lepiej
|
|
|
|
#544 |
|
Gang Iren
|
Ale leniwa dla mnie ta niedziela.
Pranie wieszalam na raty,musialam sie zmusic do ugotowania obiadu.Nic mi sie nie chce.A jeszcze za godz do kosciola trzeba isc z Wiki.A to tez daleko.W sumie jak tak pomysle,to wszedzie mamy daleko ![]() Dzisiaj skonczylismy 34 tydzien! Czyli zostalo jeszcze 6 tyg
|
#545 |
|
Wtajemniczenie
|
Tz nadal porzadkuje kanciapki i wynosi niektore rzeczy do swojego warsztatu a wiekszosc wyrzuca (rany w jakim tempie dom sie zagraca), a w kazdym pokoju teraz mozna sie zabic takie porzadki urzadza
w miedzyczasie zjedlismy obiadek (indyk z pieczarkami i papryka w sosie sojowym, do tego noodles (kluski chinskie) i salatka dobra na moje gardlo (male pomidorki koktajlowe + starty zolty ser+ 3 zabki czosnku+ majonez).
|
|
|
|
#546 | |||
|
Zadomowienie
|
Heh nie powiem zeby mi sie jakos przesadnie chcialo
No ale wbilam sobie w lepetyne ze jak bede aktywna i bede sie ruszac to w nagrode bede miala znosny porod ![]() A poza tym to mimo ze pracuje to jednak cale dnie siedze (w biurze a potem wieczorem w domu), wiec te dwa baseny w tygodniu plus jakies minimalne spacery to chyba wcale nie jest az tak duzo ruchu ![]() Juz sobie obiecuje (obiecanki cacanki ) ze za 2,5 jak skoncze pracowac to bede codziennie urzadzac wielkie porzadki plus spacer/basen, co by sie jakos doturlac do dnia porodu. Choc juz czuje ze latwe to to nie bedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi - Ty ja czy Anagat ?
|
|||
|
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję że spytałaś tak jak dwie strony temu pisałam miałam od rana 3 skurcze w różnych odstępach czasu. Teraz cały czas spać mi się chce ale co się przebudze to regularnie zaglądam :-* ogólnie dobrze, doskwiera mi brak apetytu i zgaga mnie pali.. Chciałabym już urodzić.. Chociaż jeszcze 3 tygodnie
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-02-26 o 15:10 |
|
|
|
#548 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#549 | |||
|
Zadomowienie
|
ale dzis leniwie..przez tę kolejna z rzędu niedospaną noc jestem jak zombie. Nic mi sie nie chce,a za chwile przychodza znajomi. Najchetniej bym poszła spac
. Dziś ndz wiec moj ukochany rosol na tapecie;]. ps.mam pytanie spoza ciążowej branzy czy ktoras z Was ma w kuchni pomiędzy blatem a szafkami szkło ?(hartowane czy tym podobne?)Cytat:
teraz spokojnie pakuj rzeczy i juz za moment siup na nowe!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jolka przypomnij mi proszę w którym szpitalu Ty chcesz rodzic? pisalas o jakichś przebojach z torbą na porodówke i tak mi sie teraz przypomniało,że nie kojarze o jakim szpitalu mowa Moja torba czeka spakowana...sporawa jest,ale lista zrealizowana
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie długo i nasze męczarnie się skończą, będziemy cieszyć się naszymi Dzidziami Ja kiedyś też liczyłam te skurcze, teraz już w ogóle tego nie robię. Brzuch mam prawie cały czas twardy od skurczy. Najbardziej bolesne są w nocy i rano ale jak widać nic one nie dają. Teraz czekam na naprawdę bolesne i regularne. Na zgagę jest dobry syrop Gaviscon- polecam od razu zgaga po nim mija, nie ma co się męczyć![]() Właśnie wróciłam z zakupów. Trochę przesadziłam z ich ilością, mogłam poczekać do jutra aż mąż pomoże bo ma wolne ale jakoś się doczołgałam.. Dziś robię galaretę z kurczaka i sałatkę jarzynową taka mnie ochota naszła że muszę zrobić
|
|
|
|
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
Ona gratulacje
Ja też mam dziś lenia właśnie szkoła uczuć leci mój ulubiony film ide oglądać
|
#552 |
|
Wtajemniczenie
|
rozmawialam z ojcem, juz jedna chyba nie przyjedzie na Wielkanoc, i dobrze i nie tak na dobra sprawe, bo ja chyba jednak nie mam zamiaru w sierpniu do Polski leciec z Malutka.
|
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
a mnie naszło na pizze domowej roboty tylko zastanawiam się co z cukrami a tak ogolnie bylismy u mamci na obiadku dzisiaj i jakos koty od rodziców dziwnie lgnęły do mnie a Gapcio - jeden z kotów - 2 razy wlazł do koszyka na zakupy w naszym Tako Larecie -który stoi u rodziców, aż mi się dziwnie zrobiło że niedługo urodzę wczesniej niż mam termin, takie wrażenie mnie dopadło no i chyba przemeblowanie sypialni zrobimy wcześniej niż myslelismy bo mało miejsca strasznie mamy jak wstawiliśmy łóżeczko i tak nasze łóżko weźmie sobie najprawdopodobniej szwagier bo za duże jest 215x165 i w miejsce łóżka wstawimy komplet z dużego pokoju wersalka + 2 fotele no i będzie łóżeczko itd i wtedy wejdzie tam jeszcze ewentualnie wózek później małe biurko i będzie pokój stricte dzieciowy a w miejsce tego kompletu z dużego pokoju chcemy kupic duuupną rogówkę i na niej spac oczywiscie na początku możemy sypiac na tej wersalce w dzieciowym pokoju żeby byc blizej maluszka ale zawsze jak tż będzie się chciał bardziej wyspac albo bedzie zmeczony ja moge spac z malym w pokoju a tż na rogówce. no i nie bede musiala wychodzic do drugiego pokoju na karmienie bo beda tam dwa wygodne fotele . ogólnie chcielismy to zrobic za jakis rok ale mężowi strasznie brakuje tv w sypialni i chcial kupowac do sypialni tv na sciane ale bez sensu w pokoju w ktorym bedzie maleństwo miec na scianie tv i ogladac przy spiacym dziecku za ta kase kupimy ta rogowke ok wygadalam sie i w ogole sorry za smęcenie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
Mi również się strasznie nudzi. Tż gra w jakąś farmę na laptopie swojej siostry, duże dziecko z niego.jeździ jakimś kombajnem i pryska pole.. A ja leże obok i oczy cały czas mi się zamykają. Niedługo pójdę coś zjeść jakieś podsmażane ziemniaczki sobie zrobię..
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
wam sie nudzi a mnie nic sie nie chce... i w ogole czuje sie dzis do d**y
![]() tak jak caly zeszly tydzien mialam powera do wszystkiego, tak dzis jestem zdechlak jak rzadko kiedy... najchetniej caly dzien spedzilabym w lozku, ale now w pozycji lezacej mam zgage ![]() wybaczcie, ze marudze i przynudzam... na razie zycze wam milego niedzielnego popoludnia
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
Cziqua też miałam taką ogromną kanapę co po rozłożeniu była jak łoże, ale zajmowała pół pokoju 4x5 więc wyrzuciliśmy ( była żółta i strasznie się plamiła a czyszczenie nie wiele dało) dałam za nią prawie 2 tys
(nie wiem co ja w niej wtedy widziałam) i teraz mam śliczną wersalkę bardzo dobrze się śpi ( tylko miesiąc się przyzwyczajałam) i kosztowała w promocji przed wigilią niecałe 600 zł I jest to taki bordo z ciemnym brązem A dzisiaj tak się nam nudziło z mężem, że zamiast nudzić się jak to zwykle w niedzielę to przesunęliśmy nasze meble, wersalkę w inną stronę, łóżeczko na przeciw i mamy 2 x więcej miejsca i jest bardziej praktycznie jak było No i już mąż podniósł poziom to pod spód jeszcze udało mi się część zabawek małego wcisnąć i nie ma bałaganu ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- He he mój szwiagier w to gra. Nazywa się to Farmerama i jak się tam nie zagląda to gospodarstwo się zapuszcza, zwierzęta umierają itd. Trzeba duuuużo w niej siedzieć hehe
|
|
#558 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi z kolei chce sie robic cos, ale wole w lozku sie jeszcze powygrzewac i doleczyc sie. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj padam
zrobiłam na obiadek rosół + gotowany kurczak z rosołu z ziemniaczkami z białym sosem - pycha, wszystko wyszło idealnie ![]() a nogi mam tak spuchnięte jak nie wiem co masakra paluchy u rąk zresztą tak samo ![]() idę Was poczytać ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
wiesz co nie wiedziałam jaki ma być bo nigdy wcześniej go nie jadłam i nie robiłam, ale TŻ chciał bo jego mama tak robiła no i teściowa mi podała przepis sos pycha !! ![]() Ja robiłam taki: masło + mąka + zimny rosół + śmietana 12% + troszkę soli i pieprzu, ale minimalnie połam tym ziemniaki, aż taka jak by papka była no może nie do końca papka a do tego ten kurczak z rosołu - pycha wcześniej tak nie jadłam tego ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
no ja wcześniej nie puchłam i się zastanawiałam jak to jest, ale teraz od paru dni to jakiś koszmar jest najpierw ręce - paluchy, a od wczoraj stopy istny koszmar. Wygląda to kosmicznie szczególnie moje stopy jak Fiona
Edytowane przez Jolkaaa Czas edycji: 2012-02-26 o 16:35 |
||
|
|
|
#560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam w kolorze złamane bieli - nie jest ani biała, ani szara ani zielona... na początku kupiłam mleczną bo myślałam, że to biały i się załamałam jak ją zobaczyłam - była na maksa zielona (dobrze, że kolesie przy montażu ją zbili to sobie mogłam inny kolor wybrać )ja to u Ciebie bym zaszalała - skoro masz białą kuchnię to zaszalałabym z kolorową szybą a najlepiej jakąś z fototapetą pod spodem |
|
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() mi jeszcze 5tc - i mam takiego cykora ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Ja jestem z Koszalina (no prawie) i mamy tu tylko jeden szpital ![]() Ja już troszkę torby przepakowałam i zrobię to tak w dużą spakuje to co mi potrzeba na położniczym + do tego jakaś siatka z rzeczami na porodówkę a w domu będą czekały 2 małe torby w jednej to co mi TŻ ma przywieźć na drugi dzień a w drugiej rzeczy na wyjście dla mnie i dla maluszka - jutro jeszcze wszystko zrobie do końca bo dziś leniwa niedziela
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
mi zostało 5 dni
jestem przerażona
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
O jejku
pewnie usiedzieć nie idzie co? Ja to już bym tak panikowała jak nie wiem. Boję się tego porodu strasznie |
|
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tylko dlatego ze mi sie nudzi my tez juz po obiadku wysprzatalam kuchnie, zrobilam pranie, wyprasowalam kilka ubran, zeby sie nie zbieralo Juleczka strasznie dzisiaj kopala, brzuch mi chodzil jak nie wiem ... a teraz wypycha tylek nad pepkiem a w ogole to nabralam dzisiaj tz ze mi wody odeszly - cos do niego mowilam a on sie odwrocil na piecie i poszedl do sypialni a ze nie chcialo mi sie isc za nim ani krzyczec to powiedzialam ''kochanie, chyba mi wody odeszly'' jeszcze go tak szybkiego nie widzialam bo jak przyjdzie co do czego to mi nie uwierzy ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
damy rade w ogole znalazlam na moim starym mailu zdjecia jak wygladalam w 2009 roku - matko jaka laska bylam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na swoje zdjecia to na razie nie patrze... ostatni raz bylam piekna i szczupla przed studiami... czyli juz daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw no temu
|
|
#567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hehe Ty lepiej go tak nie wkręcaj bo jak naprawdę Ci odejdą to nie uwierzy i do szpitala na nogach będziesz szła ![]() |
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucilam Wam te zdjecie na maila
![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak wczoraj mojego nabrałam jak skręcali ze znajomym meble i później sobie kupili po piwku to jak wypił to zrobiłam mu psikusa i polalam się woda tam i lecę do niego i mówię że wody mi odeszły a on że jedziemy a ja mówię no tak po piwie będziesz jechać :p zaczęłam się śmiać i powiedziałam że żartuje bo widziałam przerażenie w jego oczach :p co do gry to tak to właśnie ta gra. Nawet wołałam go na obiad i czekałam 20minut z nim na stole aż wystyglo przyszedł i marudzil że zimne to mówię że trzeba było dłużej grać a nie teraz narzekać że zimne. Faceci.. Wczoraj mówił że swojego syna wychowa na odważnego i poradnego chłopaka a nie mamisynka :p zrobił mi dojście do lozeczka po przemeblowaniu i mówił patrz będziesz mieć lozeczko koło łóżka możemy nawet obrócić głowy do spania żebyśmy słyszeli oddech małego i żebyśmy się nie martwili, bardzo troskliwy się zrobił
a jak spał to coś mu się śniło i mówił że ma tajne akta csi i że mam lecieć do waszyngtonu jak chce się dowiedzieć o co chodzi.. Hahaha noc należała ogólnie do udanych.
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-02-26 o 17:27 |
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam pomysł na nudę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

potem połowy nie będę pamiętać
Czyli umawiamy się na nowy wątek na maj? 

no coś Ty?
to chyba ta woda 

Już nie długo i nasze męczarnie się skończą, będziemy cieszyć się naszymi Dzidziami

- pycha, wszystko wyszło idealnie