Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 13:50   #3031
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
wiecie, większość z was ma coś swojego...czy dom, czy mieszkanie, czy w trakcie budowy, ja nie mam nic (no mieszkanie przepisane przez rodziców, ale wiadomo, że póki co niedostępne), z teściami mieszkać na zawsze nie będę, wcale nie jest tak różowo.... "znacie" mojego teścia dla nas każdy grosz się liczy bo to nam przybliża szansę na własny kąt dlatego muszę zęby zaciskać i tu siedzieć
Rzeczy po małym sprzedawałam, bo liczę na córkę, a ciuszki większość od koleżanki i tak wezmę...no i ania p się zaoferowała z komisem
Któraś (chyba Lind) pytała o korki... teraz w trakcie roku szkolnego to ciężko na rynek się wbić, ale na wychowawczym jak najbardziej będę udzielać ehhhhh no nic póki co do 19 marca 3 tygodnie, wcześniej wykorzystam 2 dni opieki nad kubusiem (akurat bilans będzie) i 19ego na wizycie zwolnienie wezmę
Sorry ale co z tego że "mamy" mieszkanie skoro ono jest bankowe. Jakie ono jest nasze? Ty wyszukujesz tylko te, które mają normalnie albo trochę więcej niż średnia i do nich się porównujesz a tak się nie da. My mamy tylko jedną wypłatę a rachunków tyle że właściwie w tej chwili ona tylko na nie starcza. Można by długo narzekać tylko co to zmieni ? Nie robie dla siebie ekstra zakupów, do fryzjera nie chodzę, po knajpach z Tż nie chodzimy ani do kina itd. Ostatnio na basen chodzimy jak w pracy Tż coś organizują i jest darmowy.
Cóż nie jestem tu jedyną, która lekko nie ma więc nie trafiają do mnie takie argumenty.
A swoję drogą jak juz kiedyś pisałam wolę być na takim "bankowym" mieszkaniu niż mieszkać nawet z moją własną mamą, którą bardzo kocham.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Izazula nie bede latwic rozdzielnosci,dla mnie kolejne klamstwo jakies to rozwod sprawa jest prosta...;..prosto tez przeze mnie zostala przekazana i bez watpienia zrozumiana.
Tak rozwód, tylko że do tego czasu długi Twojego Tż są również TWOIMI długami.
Stary 2012-02-26, 13:52   #3032
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

ale rodzielnosci nie chce robic
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:52   #3033
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Daria - ja Cię przepraszam ale czarnowidztwo przemówiło przeze mnie . Dla Twojego i dzieci bezpieczeństwa, niezaleznie od tego co z Tż ustalicie. Załatw sobie sądownie rozdzielczosć majątkową. Ja bym tak zrobiła, tzn. nie ufałabym już że to tylko to co mówi. Jak tak tylko na podstawie doświadczeń moich znajomych (bliskich)
Ja mam rozdzielność i póki co sobie chwalę, ale to poważna sprawa i zawsze ją trzeba dobrze przemyśleć.
Potrzebowałam wziąć kredyt na mieszkanie, gdy okazało się, że TŻ ma w jakimś banku nie duży, ale nie spłacony kredyt. Z nim nie dostałabym kredytu. Dziecko miało już prawie 7 lat, mieszkaliśmy w jednym pokoju w prywatnej kamienicy, na śródmieściu - brud na podwórku, pijaki na ulicach. Wzięłam sprawy we własne ręce. Rozdzielność załatwiliśmy w godzinę u notariusza, fakt, że kosztuje. Kredyt wzięłam sama- teraz raty to mój obowiązek, choć mieszkamy razem. Za to dziecko poszło do szkoły w nowym miejscu, dookoła zieleń, przyjemna okolica ;-)
Dzięki rozdzielności mam pewność, że jeśli zrobiłby jakieś długi, to mnie i moich dzieci one nie dotkną.
Z pewnością tracę na corocznych zeznaniach podatkowych - miałabym większy zwrot, bo TZ zarabia, o ile w ogóle pracuje, dużo mniej ode mnie.

Cytat:
wiecie, większość z was ma coś swojego...czy dom, czy mieszkanie, czy w trakcie budowy, ja nie mam nic (no mieszkanie przepisane przez rodziców, ale wiadomo, że póki co niedostępne), z teściami mieszkać na zawsze nie będę, wcale nie jest tak różowo.... "znacie" mojego teścia dla nas każdy grosz się liczy bo to nam przybliża szansę na własny kąt dlatego muszę zęby zaciskać i tu siedzieć
Bao - ja teoretycznie nie mam nic, bo mieszkanie na kredyt, działka też, budowę zaczynam na wiosnę także na kredyt - w sumie trzy kredyty hipoteczne i nikt nam nie pomaga. Jak się wybuduję, sprzedam mieszkanie- z tej kasy spłacę dwie hipoteki (mieszkanie i działkę), ale dom i tak finalnie będzie na 30 lat na kredyt - i do tego ta rozdzielność - czyli tylko i wyłącznie na mnie będzie ciążyć odpowiedzialność spłacania rat. TŻ jak zechce pójdzie gdzie pieprz rośnie, a z kredytem zostanę sama.
Niestety nie mamy tak dobrze- nie stać nas na odkładanie całej jednej pensji :-(

Cytat:
Izazula nie bede latwic rozdzielnosci,dla mnie kolejne klamstwo jakies to rozwod sprawa jest prosta...;..prosto tez przeze mnie zostala przekazana i bez watpienia zrozumiana.
Darusiaaa-oby poskutkowało.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2012-02-26 o 13:55
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:54   #3034
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao zgadzam sie z izazulą, teraz musisz sie liczyc z tym,ze tez nie bedzie prawdopodobnie odkladac tyle ile do tej pory,bo jednak przy 2 dzieciakow ta kasa inaczej leci, a swoja droga tesciow bym po lapach calowala chociazby za wlasnie nie placenie rachunkow a nie jeszcze narzekala ,serio.
My nawet jak z rodzicami mieszkalismy to dzielilismy rachunki na pol.
A.Camus
Stary 2012-02-26, 14:04   #3035
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Sorry ale co z tego że "mamy" mieszkanie skoro ono jest bankowe. Jakie ono jest nasze? Ty wyszukujesz tylko te, które mają normalnie albo trochę więcej niż średnia i do nich się porównujesz a tak się nie da. My mamy tylko jedną wypłatę a rachunków tyle że właściwie w tej chwili ona tylko na nie starcza. Można by długo narzekać tylko co to zmieni ? Nie robie dla siebie ekstra zakupów, do fryzjera nie chodzę, po knajpach z Tż nie chodzimy ani do kina itd. Ostatnio na basen chodzimy jak w pracy Tż coś organizują i jest darmowy.
Cóż nie jestem tu jedyną, która lekko nie ma więc nie trafiają do mnie takie argumenty.
A swoję drogą jak juz kiedyś pisałam wolę być na takim "bankowym" mieszkaniu niż mieszkać nawet z moją własną mamą, którą bardzo kocham.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Tak rozwód, tylko że do tego czasu długi Twojego Tż są również TWOIMI długami.
ja bankowego mieszkania miała nie będę, bo.... kiedyś wam w klubie pisałam.... nie ważne, kredyt nie wchodzi w grę, mimo, że zdolność mamy bardzo dużą
Tego czego ty nie robisz, ja też nie robię...nie mam wygórowanych ambicji co to bym nie chciała mieć...zwyczajnie 3 pokoje swoje i święty spokój...kredyt odpada, dać mi nikt nie da, więc muszę sobie uzbierać... inaczej nie uzbieram jak nie będę przez ten czas siedzieć z teściami - kółko się zamyka Nie wiem co jest złego w tym, że chcę mieć coś swojego nie chcę mieszkać na wynajętym - wiem już czym to pachnie, nie chcę kredytów - na szczęście i tak odpadają... , nie chcę wiecznie żyć z teściem, chcę normalnie w spokoju żyć w swoich 4 ścianach... zresztą sytuacja jest o wiele bardziej zawiła, ale to nie dyskusja na forum.... gdyby nie teść to nawet bym się nie zastanawiała nad jakąkolwiek wyprowadzką...ehhh

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Bao zgadzam sie z izazulą, teraz musisz sie liczyc z tym,ze tez nie bedzie prawdopodobnie odkladac tyle ile do tej pory,bo jednak przy 2 dzieciakow ta kasa inaczej leci, a swoja droga tesciow bym po lapach calowala chociazby za wlasnie nie placenie rachunkow a nie jeszcze narzekala ,serio.
My nawet jak z rodzicami mieszkalismy to dzielilismy rachunki na pol.
to idź i całuj swoją teściową bo ja teścia nie mam za co.... chyba za psucie nerwów, podkładanie świni na każdym kroku i robienie plot
Pisałam wam dawno, że ja chciałam się dokładać do wszystkiego, ale teściowa sie nie zgodziła (bo ma wyrzuty sumienia, że drugiemu synowi postawiła dom, przepisała działkę, przepisała pół kamienicy w rynku, kupiła samochód itd., a drugiemu synowi nic dać nie może, bo mąż jej nie pozwoli, a bardzo by chciała).
Z resztą koniec tego tematu, bo to i tak nie jest wszystko w tym temacie, dlatego nie do końca rozumiecie moją sytuację... a chodziło o kwestię zwolnienia, a to już ustalone, idę od 19ego AMEN

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2012-02-26 o 14:07
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:07   #3036
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao pewnie ze nic zlego nie ma w tym,ze chcesz cos swojego miec, bo nikt nie napisal ze to cos zlego, tylko ze wlasnie obojetnie jak nie jest, to widzisz zle strony,dobrych mniej ja to tak odbieram...
dzieki mieszkaniu z tesciem jedna wyplate odkladacie,zero rachunkow do placenia-no bajka.
Tylko ze ja z 2 strony wole placic komus niz mieszkac ze swoimi, niestety moze sie to na jakis czas zmienic, nawet gadalam z mama, jedna przebudowke by sie zrobilo i pokoj cos okolo30m2 bysmy mieli i ten co mielismy wczesniej a oni by zostali w jednym,nie wiem jeszcze co zrobimy ale to rozwiazanie nie jest na dlugo dla mnie,wole miec mniej ale swiety spokoj.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

mnie gdyby ktos tak przeszkadzal to mialabym gdzies takie mieszkanie,mi ojciec przeszkadzal ze wzgledu na te same charaktery i pewnie adal beda wojny jesli bedziemy na jakis czas musieli wrocic.
Nigdy tej decyzji zalowac nie bede. Takze to wszystko zalezy co kto i jak.
Tu jest nas tyle ze 3/4 zrobilo by tak czesc tak czesc inaczej,ile ludzi tle charakterow.
A.Camus
Stary 2012-02-26, 14:09   #3037
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P i jak córeczka, nabrała sił? I twoje ciśnienie

Ja też mam mieszkanie na kredyt, jakbym nie dostała kredytu to bym do TBSów poszła i tyle.

Dwójka dzieci to już są większe wydatkiprzynajm iej jak większa róznica między nimi jak u mnie, bo każdemu osobno muszę kupować.

Dzisiaj pakowałam x-landera bo musze wysłać do reklamacji. Więcej wózek stoi niż używany, ale nie można dziecku rozłożyć do spania bo się ta klameczka zacina. Wiec niech mi zrobią, bo pewnie niedługo pójdzie na sprzedaż. W ostatnim miesiącu go raz użyłam, ale mi go szkoda narazie, bo liczę ze jeszcze kilka razy użyję.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:18   #3038
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
ja bankowego mieszkania miała nie będę, bo.... kiedyś wam w klubie pisałam.... nie ważne, kredyt nie wchodzi w grę, mimo, że zdolność mamy bardzo dużą
Tego czego ty nie robisz, ja też nie robię...nie mam wygórowanych ambicji co to bym nie chciała mieć...zwyczajnie 3 pokoje swoje i święty spokój...kredyt odpada, dać mi nikt nie da, więc muszę sobie uzbierać... inaczej nie uzbieram jak nie będę przez ten czas siedzieć z teściami - kółko się zamyka Nie wiem co jest złego w tym, że chcę mieć coś swojego nie chcę mieszkać na wynajętym - wiem już czym to pachnie, nie chcę kredytów - na szczęście i tak odpadają... , nie chcę wiecznie żyć z teściem, chcę normalnie w spokoju żyć w swoich 4 ścianach... zresztą sytuacja jest o wiele bardziej zawiła, ale to nie dyskusja na forum.... gdyby nie teść to nawet bym się nie zastanawiała nad jakąkolwiek wyprowadzką...ehhh
Bao ależ absolutnie nie ma nic złego w tym że chcesz coś swojego ale nie można mieć wszystkiego innego przy okazji. Nie wiem jak to wytłumaczyć. A swoją drogą to chciałabym mieć możliwość odkładania całej wypłaty .
Jak nie pójdziesz na L4 19 marca to pojadę do Buska i Twoją ciężarną dupę przekopię i bratków nasadzę

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzisiaj pakowałam x-landera bo musze wysłać do reklamacji. Więcej wózek stoi niż używany, ale nie można dziecku rozłożyć do spania bo się ta klameczka zacina. Wiec niech mi zrobią, bo pewnie niedługo pójdzie na sprzedaż. W ostatnim miesiącu go raz użyłam, ale mi go szkoda narazie, bo liczę ze jeszcze kilka razy użyję.
Ja właśnie już wyprałam do sprzedaży i nie chcę już go używać choć lubię go. Mam nadzieję ze się sprzeda bo parę osób w drodze na spacerach się pytało
Stary 2012-02-26, 14:25   #3039
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao ależ absolutnie nie ma nic złego w tym że chcesz coś swojego ale nie można mieć wszystkiego innego przy okazji. Nie wiem jak to wytłumaczyć. A swoją drogą to chciałabym mieć możliwość odkładania całej wypłaty .
Jak nie pójdziesz na L4 19 marca to pojadę do Buska i Twoją ciężarną dupę przekopię i bratków nasadzę

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Ja właśnie już wyprałam do sprzedaży i nie chcę już go używać choć lubię go. Mam nadzieję ze się sprzeda bo parę osób w drodze na spacerach się pytało
zapraszam poznasz teścia przy okazji

Stary 2012-02-26, 14:29   #3040
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao tylko mysle,ze sama wiesz ze z oplata rachunkow tyle ile odkladacie byscie nie odlozyli plus teraz drugie dziecko to juz w ogole,to mysle ze mimo wszystko na prawde MASZ ZA CO DZIEKOWAC i byc wdzieczna przynajmniej ja bym byla ...
a gdyby mi ktos zycie zatruwal koplabym takie mieszkanie w dupe i tyle..
ale to ja ,ty widocznie nie masz az tak zle bo jakby zyc nie dal na prawde i byl taki zly to mysle ze bys z typem nie wytrzymala.

Spadam,mloda sie obudzila,malujemy dzisiaj slonie;p
A.Camus
Stary 2012-02-26, 14:48   #3041
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Bao ja na Twoim miejscu (bo na swoim to chętnie pójdę wreszcie do pracy) to bym wolała zacisnąć pasa niż iść jeszcze na miesiąc do pracy... Dla dziecka aż tak dużo musisz kupić? Nie masz nic po Kubusiu? Ja zostawiam praktycznie wszystko - przebrałam tylko ubranka i co mi sie nie podoba odłożyłam do wydania lub do kontenera (u?) wrzucę...

Darusia też bym chyba długo nie wybaczyła takiego oszustwa. Coś postanowiliście, jakieś zmiany?

Macie może pierwszą pomoc na plakacie do wydrukowania? Zależy mi żeby było wielkości A4 (taką mam drukarkę) i chcę na lodówce przyczepić... Ja to mniej więcej wiem, ale mój tz to chyba by nie wiedział co robić w razie co Najlepiej żeby było też co robić w razie zakrztuszenia.
Nie wyrzucaj do kontenera napisz ogłoszenie że oddasz ,daj nr. tel. i powieś gdzieś w miejscu gdzie dużo ludzi np. koło urzędu pracy ,szkoda wyrzucać jeśli ktoś potrzebuje.
A o 1 pomoc zapytaj w przychodni może mają takie plakaty nie raz do szkół dają czy u siebie wieszają.
Jak się dziecko zakrztusi to jeśli jest na tyle małe że możesz je za nogi do góry nogami przewrócić to tak zrób u uderzaj między łopatki ale dokładnie między łopatki.
Większe dzieci lub dorosłych trzeba ścisnąć na brzuch podejść z tyłu i złapać obiema rękoma objąć i tak jakbyś chciała wszystkie powietrze z brzucha wypchnąć ,powinno pomóc.
Moja siostra się kiedyś zakrztusiła mlekiem w proszku takim sypkim ,dusiła się i właśnie tak ją za brzuch ściskałam i pomogło.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:52   #3042
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Nie wyrzucaj do kontenera napisz ogłoszenie że oddasz ,daj nr. tel. i powieś gdzieś w miejscu gdzie dużo ludzi np. koło urzędu pracy ,szkoda wyrzucać jeśli ktoś potrzebuje.
A o 1 pomoc zapytaj w przychodni może mają takie plakaty nie raz do szkół dają czy u siebie wieszają.
Jak się dziecko zakrztusi to jeśli jest na tyle małe że możesz je za nogi do góry nogami przewrócić to tak zrób u uderzaj między łopatki ale dokładnie między łopatki.
Większe dzieci lub dorosłych trzeba ścisnąć na brzuch podejść z tyłu i złapać obiema rękoma objąć i tak jakbyś chciała wszystkie powietrze z brzucha wypchnąć ,powinno pomóc.
Moja siostra się kiedyś zakrztusiła mlekiem w proszku takim sypkim ,dusiła się i właśnie tak ją za brzuch ściskałam i pomogło.
Ja wiem co i jak z pierwszą pomocą ale boję się że tz nie bardzo albo że spanikuje i nie będzie wiedział. Chciałam coś takiego na lodówce powiesić, obrazkową instrukcję, szukam w necie ale małe są i raczej kiepski wydruk by był... Kiedyś miałam z jakiejś mamusiowej gazetki ale mi zaginął...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:57   #3043
libra777
Zakorzenienie

Tylko właśnie najgorzej jak ktoś panikuje bo nawet jeśli wie co i jak to panika może go sparaliżować.Powinni gdzieś organizować takie kursy co jakiś czas dla chętnych darmowe oczywiście, bo często się okazuje np. przy wypadkach że ludzie kompletnie nie wiedzą co robić.
Stary 2012-02-26, 15:19   #3044
sara 85
Zakorzenienie

dziewczyny pomocyyy

wyjęłam z szafy Zosi fioletowy płaszczyk i są na nim takie malutkie żółte plamki, to samo na sukience. Czym to mogę usunąć?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:24   #3045
libra777
Zakorzenienie

Nie mam pojęcia spróbuj wanisz do kolorów albo zanieś do czyszczalni może tam poradzą
Stary 2012-02-26, 15:29   #3046
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia spróbuj wanisz do kolorów albo zanieś do czyszczalni może tam poradzą
wanisz nie pomógł, spróbuje jeszcze tam zanieść. Nie mam pojęcia od czego. Albo jakieś owady narobiły na ubrania;/ ubrania wisiały od jesieni w szafie, a wcześniej nie było tych plam

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2012-02-26 o 15:31
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:47   #3047
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja kiedys na swoim czarnym mialam takie plamki do tego mialy nie przyjemny zapach,mama mi ale nie wiem gdzie;/kupila taki spray do tkanin psikalam tym zostawialam na 20min i potem sciereczka przecieralam, chyba z 5 czy 6 razy powtarzalam ale zeszly w koncu.
To bylo chyba niemieckie,kurde nie pamietam teraz,moze z lidla czy cos;/
A.Camus
Stary 2012-02-26, 16:21   #3048
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Bao jak tam Ciebie i Twoje rozterki rozumiem Raz żałujesz że z Kubom dłużej nie zostałaś, a za chwile myślisz jak będą się miały Wasze plany do Twojego wychowawczego przy drugim dziecku. I nic w tym dziwnego, co chwile nowe argumenty dochodzą. I pewnie jeszcze 10 razy zdanie zmienisz. I jakiej decyzji byś nie podjęła będzie ona dobra, bo to Twoje życie, Twoje priorytety i Twoja decyzja Ja gdybym była teraz w ciąży (tfu tfu tfu) to bym pracowała jak długo się da, bo po prostu lubię. Nie gnałabym na siłę na zwolnienie mimo że z Marcim siedziałam tylko pół roku, ale skoro lekarz Cie wysyła to idź. Dziecko jest najważniejsze

Z linii frontu pt nauka sikania - wczoraj tylko raz się zsikał w gacie, ale się zapomniał w zabawie z Hanią. Dzisiaj jeszcze ani razu i rano podszedł i powiedział "ee" Ja pytam siku? A Marci I zrobił siku na nocnik I po dwóch godzinach snu w dzień - suchy pampek!! Tak to nigdy nie było Ciekawe za ile kryzys przyjdzie

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:29   #3049
Baobabek
Zakorzenienie

gmyrelka - my to się bez słów rozumiemy.... wiesz mi gin powiedziała, że po tych przebojach z pierwszej ciąży, pessarze i tej garści leków to każda kolejna ciąża traktowana jest jako ciąża wysokiego ryzyka, stąd zwolnienie... jakbyś tak zaciążyła jednak to nie wiem czy u Ciebie nie było by takich samych argumentów

Stary 2012-02-26, 16:48   #3050
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
gmyrelka - my to się bez słów rozumiemy.... wiesz mi gin powiedziała, że po tych przebojach z pierwszej ciąży, pessarze i tej garści leków to każda kolejna ciąża traktowana jest jako ciąża wysokiego ryzyka, stąd zwolnienie... jakbyś tak zaciążyła jednak to nie wiem czy u Ciebie nie było by takich samych argumentów
Zapewne tak, ale daj Bóg bym nigdy się o tym nie przekonała I tak jeszcze jedną ciążę mam zakontraktowaną na rzecz P0P - w końcu w tym babińcu ktoś musi jeszcze o syna zawalczyć

Stary 2012-02-26, 17:41   #3051
P0P70
Zakorzenienie

Witam

Evitka - Lenuch jak zwykle niesamowita. A gęba mnie powaliła. Moze lepiej że moja jeszcze tak ładnie i dużo nie mówi

Cytat:
JA też tych rzeczy ne robię. Ciekawe dlaczego tak właściwie.

Ja przejścia na garnuszek TZ się nie boję ale niestety obawiam się że zwarjuję od siedzenia w domu.

PS. JA też mam mieszkanie na kredyt który spłacam.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A co planujesz powiększenie rodziny?

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Zapewne tak, ale daj Bóg bym nigdy się o tym nie przekonała I tak jeszcze jedną ciążę mam zakontraktowaną na rzecz P0P - w końcu w tym babińcu ktoś musi jeszcze o syna zawalczyć
Właśnie po pierwszym wpisie miałam krzyczeć że przecież jesteśmy już po słowie ale wiedzę że się sprostowłaś.

BAo - ja jako ta matka najbardziej wyrodna to także nie potrafię Cię potępiać.
A tak naprawdę to każda z nas chciałaby zjeść ciastko i mieć cistko. Wybory na szczęscie podejmujemy indywidualnie.

A teraz sprawozdanie z frontu:

Ja -ciśnienie dalej skacze. ( aktualnie jest 150/100) Glowa boli, jakieś uczulenie mam. Ale to nic do nowości - akropne pieczenie w odbycie. TZ już mi kupił Posterisan.

Natasza - ma początki żółtaczki jest naświetlana ( ale to drobnostka i tym się nie przejmujemy), Trochę jej zmiejszono stymujację oddechwą i byc może za dzien, dwa zrobią próbę wyłączenia respiratora. JEdzenie zostało na razie przesunięte. Reszta bez zmian.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 18:17   #3052
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam

Evitka - Lenuch jak zwykle niesamowita. A gęba mnie powaliła. Moze lepiej że moja jeszcze tak ładnie i dużo nie mówi

JA też tych rzeczy ne robię. Ciekawe dlaczego tak właściwie.

Ja przejścia na garnuszek TZ się nie boję ale niestety obawiam się że zwarjuję od siedzenia w domu.

PS. JA też mam mieszkanie na kredyt który spłacam.

Ja -ciśnienie dalej skacze. ( aktualnie jest 150/100) Glowa boli, jakieś uczulenie mam. Ale to nic do nowości - akropne pieczenie w odbycie. TZ już mi kupił Posterisan.

Natasza - ma początki żółtaczki jest naświetlana ( ale to drobnostka i tym się nie przejmujemy), Trochę jej zmiejszono stymujację oddechwą i byc może za dzien, dwa zrobią próbę wyłączenia respiratora. JEdzenie zostało na razie przesunięte. Reszta bez zmian.
Ciekawe dlaczego nie chodzisz do fryzjera Ja bardzo lubię ale tylko do mojego zaufanego

Siedzenie w domu ? To zależy od dnia są czasem ciężkie chwile i momenty, np. dziś

Sprawozdanie z frontu ciekawsze. Ciśnienie już znacznie lepsze. Pieczenie to może też być reakcja na leki.

Natasza ma kolejny dzień za sobą.Wieści chyba są pomyślne

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Sara - z tymi plamkami to bym poszła do pralni chemicznej. Moze coś poradzą. Płaszczyki mają powszywane wewnętrz takie sztywniki, które pod wpływem wody mogą się kurczyć. Efekt - pomarszczony brzydki ciuszek.

Evi - Lanka wymiata z tekstami

Pytam dzisiaj Zośkę - kto nasikał na poduszę
a ta do mnie - pupa
Stary 2012-02-26, 19:17   #3053
mloda1989
Zakorzenienie

aga cos mi facebok nawala.... i nie moge wiadomosci otworzyc... ale tyle co przeczytalam to przesylaj
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 19:36   #3054
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

Z linii frontu pt nauka sikania - wczoraj tylko raz się zsikał w gacie, ale się zapomniał w zabawie z Hanią. Dzisiaj jeszcze ani razu i rano podszedł i powiedział "ee" Ja pytam siku? A Marci I zrobił siku na nocnik I po dwóch godzinach snu w dzień - suchy pampek!! Tak to nigdy nie było Ciekawe za ile kryzys przyjdzie

Daniel tez dzisiaj w majteczka ch i tylko 2 razy siku robił na dzień kupy nie było ale ogólnie chce go co jakiś czas posadzić na nocnik ale nie chce

Cytat:

świetnie mam nadzieję,że będzie samodzielnie doskonale oddychać

Cytat:

Pamiętacie że ja cały czas wmawiam TZ-owi że Oliwka to być może nie jego dziecko biologiczne. No więc z Nataszą twierdzi że ma teraz pewność że jest jego bo ma jego grupę krwi. Oliwka ma moją.
P0P na prawdę tak jest?jeśli tak to nie chcesz tego sprawdzić?w kwestii formalnej ofkors

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Ano mleczna jestem jeszcze, zdrowa, niepijąca i nie paląca, jeno na diecie, ale to nie ma znaczenia, kto chętny? nie żeby ciurkiem leciało, ale jest

Tylkooliwka- daj znać, jak się sprawuje hulajnoga
A ile ten fryzjerek kosztuje? Ja tam byłam z Olą tylko raz, wtedy miałam kupon z groupona. Znowu zarosła i wygląda jak dziecko buszu.

..
Dusia rewelacja!ona jest do 50kg sama nią śmignęłam i ma świetne te koła można nieźle zasuwać też i leciutko chodzi już rozumie co robi cenę,wogóle urodzinki się udaly dostał tyle prezentów,ze przez rok chyba nic nie kupię bo już mi się nie mieści z tż kupiliśmy mu jeszcze namiot z tunelem-tez trafione ma niezlą frajdę,jedyne co lipa to ze względu,ze tak uwielbia ten sterowany samochód to dostał jesczze jeden i juz silniczek się spalił

Cytat:
Dokładnie on ma B+ a ja 0+. Oliwka ma po mnie a Natasza po nim.
Dzisiaj właśnie ma mieć trasfuzję krwi swoją pierwszą i na pewno nie ostatnią.
P0P może trzeba oddac krew dla Nataszki??

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Olka jak zwykle szcza gdzie popadnie , do tego dziś zrobiła kupę jak mnie nie było wyleciało jej nogawką . Tz był na dole , wdepnęła w to butem , polazła na dół wołać babcie lub jego , oczywiście całe schody w kupie , a mam na nich wykładzinę dywanową . a pisze o tym z humorem , bo ja wtedy byłam w pracy

Kupiłam sobie kieckę w Hm , ale zanim ją znajdę pewnie troszkę minie więc potem wrzucę linka , powiecie mi co do niej
niezazdroszczę sprzątania ale i tak śmiesznie to brzmi,chociaz na pewno Ci nie jest do śmiechu

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

i jeszcze a propos uważajcie na słowa gdy w pobliżu dzieć:
M: fuj, ale ci jedzie
L: z mordy? <wiem, wiem nie ma się czym chwalić, ale choć posmiać się można>

I jeszcze jedno:

-paski mam takie na bluzeczce, jak zebra
-tak, jak zebra masz paseczki
-policz tatusiu moje paski
popłakałam się

wiecie co mam dzisiaj jakies nadzwyczaj spokojne dziecko aż boję się,ze go jakas choroba lapie,często sobie leży,spał od 12,3-3h dziwna sprawa ale moze odreaguje wczorajszy dzień,bo latał jak perszing
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 19:47   #3055
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oliwka dla Daniego
Jaką hulajnogę kupiłaś? Ja chyba mojemu młodemu też na urodzinki kupię

Właśnie P0P może potrzebujecie krwi dla Nati?? Daj znać jak coś! Ja mam co prawda A Rh+ ale z tego co wiem to stacja krwiodawstwa podmianie grupy
Jak tam Oliwka?? Nie pyta o Mamę? Tata też ma teraz mniej czasu dla Niej, ale Ona chyba przyzwyczajona do Babci i Wujka.

evi Lenka jest nieziemska hahahhahaha

Stary 2012-02-26, 19:57   #3056
lindsley
Zakorzenienie

P0P za samodzielne oddychanie Nataszki.
Jak coś to ja też mogę oddać krew - przynajmniej będę miała pretekst żeby się wreszcie wybrać bo juz nie byłam chyba 3lata Mam 0+ ale to znaczenia nie ma.

Michaś
Stary 2012-02-26, 20:00   #3057
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie ta hulajnoga tez sie podoba ale taka malo dziewczeca troche kurcze,ale jest baaardzo fajna!

moje dziecko dostanie jeden prezent tzn jakies glupotki na pewno zbierze ale jeden konkretny i bedzie git.

ZAZDROSZCZE wam sikania do nocnika,nasz pieknie wolala,nawet w nocy sie juz na siku budzila,no leje cholera teraz juz dosc dlugo gdzie popadnie,leje sobie tam gdzie aktualnie stoje i koniec,kupe robie za spaniem
A.Camus
Stary 2012-02-26, 20:03   #3058
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
ZAZDROSZCZE wam sikania do nocnika,nasz pieknie wolala,nawet w nocy sie juz na siku budzila,no leje cholera teraz juz dosc dlugo gdzie popadnie,leje sobie tam gdzie aktualnie stoje i koniec,kupe robie za spaniem
Michał też już ładnie wołał a teraz mu się pozmieniało i już ponad 2 tyg leje w majtki. Muszę go pilnować. Dziś po nocy to nawet przesikaną pieluchę miał i mokrą piżamkę... Ale poddać się nie zamierzam... A dziś mi koleżanka pisała że jej mały załapał w 3 dni i już nawet w nocy nie ma pieluchy - byliśmy u nich miesiąc temu i on w pieluszce non stop latał i nie wołał...

Michaś
Stary 2012-02-26, 20:04   #3059
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Pop ja niestety nie moge jeszcze krwi oddac,ale tz jak najbardziej takze jak cos to zaden problem rzecz jasna.
Tz tez codziennie mnie pyta co u was i jak malutka,wszyscy mocno sciskamy kciuki za was.
A.Camus
Stary 2012-02-26, 20:04   #3060
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Oliwka dla Daniego
Jaką hulajnogę kupiłaś? Ja chyba mojemu młodemu też na urodzinki kupię

Właśnie P0P może potrzebujecie krwi dla Nati?? Daj znać jak coś! Ja mam co prawda A Rh+ ale z tego co wiem to stacja krwiodawstwa podmianie grupy
Jak tam Oliwka?? Nie pyta o Mamę? Tata też ma teraz mniej czasu dla Niej, ale Ona chyba przyzwyczajona do Babci i Wujka.

evi Lenka jest nieziemska hahahhahaha
tą mamy http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolo...119007366.html
w go sporcie kupilam
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości