Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1931 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 13:37   #57901
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
a ja właśnie po "nagłym" odkryciu tego wątku i przyjrzeniu się włosom stwierdziłam jednoznacznie, że jestem CG i zaczynam inną pielęgnację. I gdy przestałam robić warkocz raptem 3 dzień to są proste i nie falują nawet po pieluszkowaniu, które towarzyszyło mi jako delikatne pozbycie się wody po umyciu. :| dzisiaj na noc wzięłam oliwę z oliwek sprawdzić czy rzeczywiście prostuje trochę włosy no i są jak druty, prościutkie, ale miękkie i lśniące,
Też miewam całkiem proste włosy, zaleznie od pogody
Rodzaj płukanki też ma wielkie znaczenie
Cytat:
a grzywka to jak po prostownicy(teoretycznie plus, ale mylący, gdyż u mnie im krótsze włosy tym powinny się bardziej wywijać, a ja po zwykłym delikatnym rozczesaniu włosów mam grzywkę jak za czasów codziennego prostowania).
Moje im krótsze tym bardziej proste
Cytat:
Mój problem teraz polega na tym, że nie wiem jaka się w końcu czuję. Sprawdzę jeszcze kilka dni czy będą jeszcze jakieś czynniki wpływające na samoistne powstanie fal i może dojdę do ładu... Chwilowo trzymam się tego, że ani koczków, ani warkoczy nie robię, zostawiam je samym sobie, może sama wprowadzałam się w błąd przez kilka miesięcy?
To odpuść i sprawdzisz za kilka miesięcy, zima nie jest najlepszą porą dla fal
Cytat:
przez jakiś okres w twoim życiu miałaś falki a nawet loczki: w dzieciństwie, okresie dojrzewania - od wieki wieków proste, ale gdy się chciało je pokręcić czy pofalować - noc z warkoczem i gotowe (http://kittiekocilapka.blogspot. com/2012/01/historia.html - tutaj możecie zwrócić uwagę, że moje zdjęcia to albo proste włosy albo pofalowane. te pofalowane - to efekt właśnie warkocza, od małego byłam przyzwyczajana by go robić. zdjęcie świeżo po ścięciu końcówek i umyciu w dzień klik )
Są podatne - cecha typu 2a / s'wavy
Cytat:
włosom zdarzało się poskręcać np po prysznicu, na plaży - nie, ewentualnie po słonej wodzie w Morzu Czerwonym sterczały w każdą stronę i babyhairy się falowały.
czyli tak ale nie tak łatwo
Cytat:
łapią lekki puch w wilgotne dni (dotyczy typu Wavy) - puch nie, jeżeli dobrze kojarzę taki lekko kaczuszkowaty, ale jeśli liczy się wyskakiwanie babyhair do góry i sterczenie jak naelektryzowane to można zaliczyć jako tak XD
zdjęcia mówią że tak
Cytat:
włosy mają tendencję do wyglądania nieporządnie - nie bardzo rozumiem pytanie, ale raczej nie mam problemu z ich wyglądem
pytanie powinno brzmieć czy w naturalnych włosach poszłabyś na rozmowę kwalifikacyjną do renomowanego biura. Ja w moich nie ;]
Cytat:
lepiej wyglądają wycieniowane - nigdy w życiu, tragedia do potęgi, głowę mam większą o 15 kg
a miałaś cięte równo od linijki? u mnie to był koszmar
Cytat:
nie tak łatwo było Ci znaleźć fryzjera, który potrafi dobrze obciąć twoje włosy - nie pamiętam mojej ostatniej wizyty u fryzjera, zawsze grzywkę sama ścinałam
good for you
Pomyśl czy Ci się chce. Ja się przestawiłam na CG ze względu na mega wrazliwą skórę, dopiero po pół roku się okazało że jednak jestem falowana. Ani przez chwilę nie żałowałam

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-02-26 o 13:40
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:39   #57902
201606242139
Konto usunięte

Zrobiłam na szybko jakieś zdjęcia, 3 dni bez warkocza i koczków (wciąż pielęgnacją CG, isana babassu, pieluszkowanie, niesuszenie suszarką (w sumie i tak tego nie robię od wieki wieków), uczesane raz jedyny po odżywce d/s przed b/s, wysychały przy uchylonym oknie i promieniach słoneczka ^^)

Proszę nie zwracać uwagę na grzywkę i odstające lekko włoski na całości, gdyż ciągle są nierówne i cieniowane, więc sterczą jakby były zniszczonym sianem.
+ na prawdę nic z nimi nie robiłam, zero suszarki, szczotki, tylko raz po umyciu grzebieniem na mokrych włosach... wyglądają trochę jakbym je prostowała, a mama jak mnie zobaczyła to zaczęła się cieszyć, że "oh jakie masz ładne włoski, nareszcie takie jak byłaś malutka! widzisz jakie ładne, po co było malować?" co nie zmienia faktu, że moje warkoczowe falki też chwaliła, bo myślała, że mi się z wiekiem pokręciły, co za kobieta -.-
ale teraz jak je dotykam to są tak jedwabiście miękkie, widzę dokładnie każdego włoska i są "sypkie".

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Też miewam całkiem proste włosy, zaleznie od pogody.
Rodzaj płukanki też ma wielkie znaczenie - od czasu do czasu płuczę rumiankiem, teraz mam zamiar na zmianę z mlekiem.

Moje im krótsze tym bardziej proste. - a moje w każdą stronę sterczą albo się wywijają, pamiętam jak kiedyś pojechałam nad morze prosto od fryzjera, moje włosy na czubku to jakieś 3 cm -.- fruwały jak irokez, hahah
To odpuść i sprawdzisz za kilka miesięcy, zima nie jest najlepszą porą dla fal . - na szczęscie już coraz więcej słońca, szybciej się przekonam o co chodzi
Są podatne - cecha typu 2a / s'wavy - ja w ogóle myślałam, że mam 2b, o ile mam fale! ;OO
czyli tak ale nie tak łatwo no, są dosyć uparte, ale czasem potrafią się i obrazić za nic. :|
zdjęcia mówią że tak. - a ja właśnie patrzę na to moje z warkoczami do pasa i patrzę na końcówki, które są z 10 cm i tak się zastanawiam czy aby na pewno....
pytanie powinno brzmieć czy w naturalnych włosach poszłabyś na rozmowę kwalifikacyjną do renomowanego biura. Ja w moich nie ;] ciężkie pytanie, ale ja to raczej spinam włosy, by wyglądać poważniej :c
a miałaś cięte równo od linijki? u mnie to był koszmar no a jakże! zanim jeszcze wycieniowałam i farbowałam to linijka była moim przyjacielem niemalże!
Pomyśl czy Ci się chce. Ja się przestawiłam na CG ze względu na mega wrazliwą skórę, dopiero po pół roku się okazało że jednak jestem falowana. Ani przez chwilę nie żałowałam
Ja obecnie nie żałuję, bo zaczęłam używać odżywki b/s i czuję wyraźną różnicę, czego do tej pory nie robiłam. Ale czy chcę być CG sama w sobie... ? Hm.. to się chyba okaże w trakcie rozwiązywania mojej zagadki tajemniczych fal i prostych włosów bez prostownicy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06957.jpg (60,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06958.jpg (56,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06959.jpg (45,6 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez 201606242139
Czas edycji: 2012-02-26 o 14:04 Powód: odpowiedź dla Marty
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:16   #57903
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
czy nafta kosmetyczna wcierana w skalp jakiś czas przed myciem przyspieszy mi porost?
Może przyspieszyć

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Chatul a miałaś ten żel z Isany pomarańczowy? Jestem ciekawa czy lepszy on czy ten mrożący
Nie miałam. Isana należy do Rossmanna, który testuje na zwierzętach

Cytat:
Dziewczyny, pogubiłam się w sobie i nie wiem czy dobrze stwierdziłam, że mam fale. (teoretycznie mam), ale zważywszy na to, że od ponad roku włosy myłam zawsze na wieczór i wilgotne końce plotłam w warkocz, moje włosy po odzyskaniu kondycji po rozjaśnianiu etc zaczęły właśnie falować, a ja nie wiedziałam czy to od warkocza. Teraz próbując je traktować jak kręconowłose 3 dni temu puszyły się jeszcze bardziej niż to możliwe, mimo iż na poczatku efekt był genialny, i myślałam, że to to. Stwierdziłam, że muszę to dokładnie sprawdzić. Od dwóch dni przestaje robić warkocze nawet na chwilę (bo często robilam na noc I NAWET NIE ZDAWAŁAM SOBIE SPRAWY z faktu jak często to robię, gdy myłam włosy, czy nawet chroniąc przed wiatrem) i sprawdzam, czy rzeczywiście mój skręt się wydobył wraz ze zdrową kondycją, czy po pleceniu warkoczy nieustannie na noc, jak narazie rozczesane przy odżywce d/s są proste i jakieś gładsze i zdrowsze... oczywiście nie są idelnie proste, ale moich fal także nie ma. ja już nie wiem, chyba nie jestem CG, ani CGpodobna
możecie bić
Nie przejmuj się, naprawdę. Ja mam takie włosy, że jak niczego z nimi nie zrobię, to są proste. A po żelu nagle robią mi się fale, czasem nawet mocne 2c. Czuję się falowanowłosa
Stary 2012-02-26, 14:17   #57904
iwonsia01
Zadomowienie

Melduje się także dziś i Pudel
Dziś postanowiłam dać mniej żelu, bo wczoraj dałam za dużo Isany i ogólnie ten żel jest strasznie mocny i nie lubię mieć po nim takich zbitych, bez objętości włosów. Dziś postanowiłam dać mniej i jest trochę puchu ale taki efekt chyba bardziej mi się podoba, bo wydaje się, że mam więcej włosów przy moich wycieniowanych włosach. W dodatku zauważyłam, że moje kudły nie chcą się tak kręcić jak kiedyś Kusi mnie, żeby znów je pociąć u fryzjera ale wiem, że im są dłuższe i cięższe, tym skręt będzie mniejszy. Chyba jeszcze je trochę zniosę tak bez skrętu i skupię się na pielęgnacji a fryzjer tak ok kwietnia będzie.

Dziś umyłam sobie szamponem Dziekciowym z apteki bo czasem mam problemy z łupieżem i myje nim raz na jakiś czas. Wcześniej był 1 raz olej ze słonecznika (chyba polubię go bardziej za konsystencję lejącą i taką nawilżającą), d/s była odżywka Elseve czerwona (wyjątkowo bo jestem poza swoim miejscem zamieszkania)m potem b/s Joanna mak i na koniec mało żelu Isana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1250.jpg (40,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1252.jpg (45,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1253.jpg (43,9 KB, 52 załadowań)
Stary 2012-02-26, 14:27   #57905
natalcia250
sentimental animal

a ja dziś po myciu rozczesałam wciąż jestem falowana, ale mniej miła odmiana
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:32   #57906
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Dziewczyny, czy oliwka do masażu z Ziaji nada się do loków? Jeszcze nie znam się na tyle na składach...

Skład: Paraffinum liquidum (mineral oil) isopropyl myristate, olea europaea(olive)fruit oil, ethyl linoleate, ethyl oleate,PEG-8,tocopherol, ascobylpalmitate,ascorbic acid, citric acid, parfum (fragrance)linalool, citronellol, hexyl cinnamal, geranol, benzyl salicylate, benzyl alcohol, limonene, hydroxycitronellal, citral, amul cinnamal, cinnamyl alcohol.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:35   #57907
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
cześć Pudelku mi się bardzo podoba!!! i kolor też
A próbowałaś żelu Bielendy? Graffiti, on jest delikatny

Aha i jeszcze chciałam napisać do Martek, tylko sobie zapomniałam :pięęęęęęęęęęęęęęęękne włoski!!!!:lo ve:
Stary 2012-02-26, 14:40   #57908
Chatul
ma zielone pojęcie

iwonsia01, jakie loki
I moje włosy też lubią olej słonecznikowy

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy oliwka do masażu z Ziaji nada się do loków? Jeszcze nie znam się na tyle na składach...

Skład: Paraffinum liquidum (mineral oil) isopropyl myristate, olea europaea(olive)fruit oil, ethyl linoleate, ethyl oleate,PEG-8,tocopherol, ascobylpalmitate,ascorbic acid, citric acid, parfum (fragrance)linalool, citronellol, hexyl cinnamal, geranol, benzyl salicylate, benzyl alcohol, limonene, hydroxycitronellal, citral, amul cinnamal, cinnamyl alcohol.
Ja bym nie kładła na włosy, w tej oliwce jest głównie parafina, której moje włosy nie lubią...

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2012-02-26 o 14:41 Powód: literówka
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:40   #57909
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Mój problem teraz polega na tym, że nie wiem jaka się w końcu czuję. Sprawdzę jeszcze kilka dni czy będą jeszcze jakieś czynniki wpływające na samoistne powstanie fal i może dojdę do ładu... Chwilowo trzymam się tego, że ani koczków, ani warkoczy nie robię, zostawiam je samym sobie, może sama wprowadzałam się w błąd przez kilka miesięcy?
Nie sądzę byś była prostowłosa zapuść jeszcze kłaczki, zaczekaj i kontynuuj CG...
PS: Jakaś Ty ładna

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:41   #57910
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

wrzuciłam swoje zdjęcia z wczoraj do codziennika. Kurcze nie spodziewałam się, że moje włosy tak wolno schną! 6 godzin!

chyba mam mega niską porowatość.. na co dzień suszę je suszarką albo idę spać w mokrych (wtedy rano dalej są wilgotne) - wczoraj pierwszy raz zostawiłam je do samodzielnego wyschnięcia

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:44   #57911
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś postanowiłam dać mniej żelu, bo wczoraj dałam za dużo Isany i ogólnie ten żel jest strasznie mocny i nie lubię mieć po nim takich zbitych, bez objętości włosów. Dziś postanowiłam dać mniej i jest trochę puchu ale taki efekt chyba bardziej mi się podoba, bo wydaje się, że mam więcej włosów przy moich wycieniowanych włosach. W dodatku zauważyłam, że moje kudły nie chcą się tak kręcić jak kiedyś Kusi mnie, żeby znów je pociąć u fryzjera ale wiem, że im są dłuższe i cięższe, tym skręt będzie mniejszy. Chyba jeszcze je trochę zniosę tak bez skrętu i skupię się na pielęgnacji a fryzjer tak ok kwietnia będzie.

Dziś umyłam sobie szamponem Dziekciowym z apteki bo czasem mam problemy z łupieżem i myje nim raz na jakiś czas. Wcześniej był 1 raz olej ze słonecznika (chyba polubię go bardziej za konsystencję lejącą i taką nawilżającą), d/s była odżywka Elseve czerwona (wyjątkowo bo jestem poza swoim miejscem zamieszkania)m potem b/s Joanna mak i na koniec mało żelu Isana
Matko! Jakie ty masz przecudowne włosy! Napatrzeć się na nie nie mogę!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:44   #57912
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
śliczne są i kolor też bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Rewelacja! Taka zmiana w tak krótkim czasie? Gratuluję!
Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Aha i jeszcze chciałam napisać do Martek, tylko sobie zapomniałam :pięęęęęęęęęęęęęęęękne włoski!!!!:lo ve:

A teraz naładowana pozytywną energią pochodzącą od miłych komplementów idę się ogarnąć i jadę do Rossmana po wodę brzozową i żel do włosów. Jeszcze zahaczę o aptekę i kupię pokrzywę
Stary 2012-02-26, 14:45   #57913
AjriszMarta
Zakorzenienie

ANWEN ośliniłam się
jak błyszczą
Skręt zdecydowanie się pojawił, nawet widzę że się zwierzątka zaczynają formować?
Za tydzień zamiast walczyć o te wszystkie puchary będę polować na Twoje włosiska ;D chce pomacać
Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość

Głównym składnikiem jest parafina. nasyca i dociąża włosy. będzie geialnie zabezpieczac przed puchem. Nadbudowuje się więc wymaga uzycia SLS co jakiś czas.
Osobiście nie jestem fanką bo strasznie obciąża mi włosy ale są zwolenniczki. Parafina często jest w hinduskich olejach i są wielbicielki

Stary 2012-02-26, 14:47   #57914
iga_s
Raczkowanie

Cytat:

Cudne!:slin a: Zazdroszczę strasznie!

Anwen piękne są! Długość i objętość rewelacyjna i jak się błyszczą! Coraz lepiej się falują
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 14:53   #57915
AjriszMarta
Zakorzenienie

Inv - dopóki nie poznasz swoich włosów radziłabym raczej olej roślinny, a ten ewentaulnie na końce na czas zwariowanej przedwiosennej pogody

Stary 2012-02-26, 15:07   #57916
natalcia250
sentimental animal

mam pytanie co do mierzenia gęstości - ten kucyk mierzyć na gumkę?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:14   #57917
christiee06
Zadomowienie

dziewczyny znacie jakieś sposoby jak wzmocnić skręt długich włosów - długich i gęstych - im dłuższe tym mniej ściśle się kręcą.
wycieniować?
christiee06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:16   #57918
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja bym nie kładła na włosy, w tej oliwce jest głównie parafina, której moje włosy nie lubią...
Cytat:
Głównym składnikiem jest parafina. nasyca i dociąża włosy. będzie geialnie zabezpieczac przed puchem. Nadbudowuje się więc wymaga uzycia SLS co jakiś czas.
Osobiście nie jestem fanką bo strasznie obciąża mi włosy ale są zwolenniczki. Parafina często jest w hinduskich olejach i są wielbicielki
Cytat:
Inv - dopóki nie poznasz swoich włosów radziłabym raczej olej roślinny, a ten ewentaulnie na końce na czas zwariowanej przedwiosennej pogody
Ok, dzięki za odp. Pozostaje mi zmusić TŻta do częstszych masaży
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:21   #57919
gohs
Zakorzenienie

Nie nadążam za Wami
Ja dzisiaj w związku z niewychodzeniem z domu daję schnąć kłakom naturalnie Ale zmartwiła mnie jedna rzecz - strasznie dużo włosów w trakcie mycia mi leciało Już samo spłukanie wodą spowodowało spory pukiel w odpływie, przy rozczesywaniu z b/s też poleciało sporo... Nie takiego efektu się spodziewałam po Jantarze, Silice i Radicalu Nie wiem, może to od suchego szamponu? Bo kupiłam niedawno i pierwszy raz użyłam go w piątek..
No nic, w każdym razie dzisiaj był zestaw taki:
Isana babassu
szampon Radical wzmacniający
maska biovax latte na około godzinę
b/s joanna z cytryną
jantar
stylizacja: żel isana pomarańczowy

jak wyschną to pewnie wetrę kokosa z końcówki, bo przełożyłam go z buteleczki w której przyszedł z Biochemu Urody do płaskiego pudełka, więc łatwiej będzie używać
Stary 2012-02-26, 15:33   #57920
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie miałam. Isana należy do Rossmanna, który testuje na zwierzętach
À propos testowania, nie wiesz jak jest z Hegronem?
Ostatnio dopiero zauważyłam, że Alterra testuje Jakoś wydawało mi się, że kiedyś zerknęłam i na jakimś produkcie pisało, że nie testowane - potem już nie patrzyłam...No cóż, mam nauczkę sprawdzać dokładniej.
Stary 2012-02-26, 15:45   #57921
Rabarba
Raczkowanie

łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oglądałam zdjęcia stare, jakie kiedyś miałam długie włosy ;( ja chce je z powrotem!
zdjęcie pierwsze, zerowa pielęgnacja, tylko trochę pianki do włosów po myciu, dobre pare lat temu
zdjęcie drugie, wakacje nad morzem włosy wymęczone ciągłym słońcem, wiatrem i kąpielami w słonej wodzie zero odżywki, pianki, niczego żyły własnym życiem, ale i tak były fajne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg długie wyciete.jpg (41,7 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy2.jpg (64,6 KB, 72 załadowań)
Stary 2012-02-26, 15:56   #57922
iwonsia01
Zadomowienie

Dziekuje wszystkim za ohy o ahy mi się mi się wydaje, że na żywo wyglądają gorzej, ale mój najważniejszy oceniacz byli mój chłopak dokładnie wie kiedy i dlaczego zaczęłam CG i cały czas mi mówi, że jest wielki postęp więc mam nadzieje, że nie kłamie. Czasem tęsknie za moją burzą loków za czasów silikonowych ale zaraz wracam na ziemie Wolę zdrowe włosy zdecydowanie.

Ewcia z całym szacunkiem ale moje są pospolite, Twoje są dopiero niespotykane

Właśnie mam niebieski Grafiiti i znów on mi się wydawał za słaby. Tak jak by nic nie robił z moimi włosami i żeby coś widać było muszę porządnie zanurzyć rękę i sporo go nabrać i przez to jest niewydajny:/ skończę go i Isanę i poszukam tej Delii albo wezmę jakiś z Joanny. Pozdrawiam każde loki z osobna
Stary 2012-02-26, 15:57   #57923
ewcia1807
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze
Światło naturalne.
Marzy mi się objętość taka, jaką ma iwonsia01
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00014.jpg (25,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00017.jpg (32,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00009.jpg (28,0 KB, 54 załadowań)

Stary 2012-02-26, 16:20   #57924
iwonsia01
Zadomowienie

Ewa ja właśnie nie mam w ogóle objętości;/// Ciągle o nią walczę, ale przed mną długa droga, bo to co ścieniowane często nawet od samej góry musi odrosnąć
Stary 2012-02-26, 16:28   #57925
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ewa ja właśnie nie mam w ogóle objętości;/// Ciągle o nią walczę, ale przed mną długa droga, bo to co ścieniowane często nawet od samej góry musi odrosnąć
Kochana, może nie dokładnie się wyraziłam, ale chodzi mi o odbicie włosów od skalpu, na które nie mogę się u Ciebie napatrzeć! Ja to mam płasko Chyba będę częściej używać szamponu z SLS, bo moje włosy po nim się odbijają (bynajmniej jakiś czas temu tak było)

Stary 2012-02-26, 16:34   #57926
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oglądałam zdjęcia stare, jakie kiedyś miałam długie włosy ;( ja chce je z powrotem!
zdjęcie pierwsze, zerowa pielęgnacja, tylko trochę pianki do włosów po myciu, dobre pare lat temu
zdjęcie drugie, wakacje nad morzem włosy wymęczone ciągłym słońcem, wiatrem i kąpielami w słonej wodzie zero odżywki, pianki, niczego żyły własnym życiem, ale i tak były fajne
O rety, nie pokazuj mi takich rzeczy bo zaślinię monitor

Moje nadal schną, na długości już się ładne sucharki zrobiły, jeszcze tylko u nasady lekko mokre. Ale będę cierpliwa, bo zazwyczaj za wcześnie odgniatam i się potem wkurzam, że nie ma efektu
Stary 2012-02-26, 16:56   #57927
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Śliczne były! Ale teraz wydaje mi się, że są zdrowsze, na pewno zdrowsze niż na drugim zdjęciu Jeszcze do tego rewelacyjnie wyglądasz w fryzurce, którą teraz masz
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze
Światło naturalne.
Marzy mi się objętość taka, jaką ma iwonsia01
Nawet mi nie pokazuj twoich loków kochana, z zazdrości popadam w depresję! Albo nie, pokazuj jak najwięcej będę miała następną motywację, chociaż nigdy takiego skrętu nie osiągnę

Zapomniałam wam napisać, że wczoraj nałożyłam na noc olej z pestek winogron i dziś dołożyłam trochę na długość, zobaczymy jakie włosy będą jutro
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 17:15   #57928
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilon Pokaż wiadomość
Rozumiem...
Agatka- uzylam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oner-masc.html i taka calkiem solidna ilosc... Moze za krotko ja trzymalam. A kokosa mialam na glowie od ok 14 do 22, pod koniec o 21 juz mi sie takie tluste straki porobily i wlosy staly sie szorstkie...
No to sprobuje jeszcze raz albo 2 najwyzej, potrzymam z 5 godzin a jak bedzie dalej zle to zmienie. Na jaki jeszcze? Migdalowy moze? Jak myslicie?

i jeszcze jedno- czy odzywki, np garniera, ktora polecalyscie http://1.bp.blogspot.com/-D0yD7s3dWR...0/DSC_3080.JPG , mozna trzymac dluzej, w sensie ok 60min? Czy tylko typowe maski mozna tak trzymac?

Dziekuje Wam za odpowiedzi
Olejow jest od groma nic tylko testowac. Ja lubie oliwe z oliwek, awokado, jojobe, migdalka. Lniany i ostowy tez niczego.
Co do odzywek to Garnier awokado i karite jest pycha, i Alterra morelowa - obie emolientowe. Mnie sluzyla tez bananowa odzywka z The Body Shop.
Pytalas czego uzywam z polskich rzeczy mam to co wyzej i Waxa L'biotica do wypadajacych. I Seboradin Niger z rzepa. Reszta kolekcji to dunskie i szwedzkie odzywki.
Jutro bede jeszcze testowac oliwe z oliwek, pod nia poloze zel aloesowy dla nawilzenia. Wlosy mam suche jak pieprz.

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
No to witaj w klubie
Mi bardziej niz garnier pasuje alterra morelowa, kocham ja! a jesli chodzi o olejowanie to oliwa z oliwek, ale mam zamiar jeszcze sprobowac z pestek winogron i jakiegos orzecha albo lniany
dobra uciekam, do pozniej
Orzech laskowy jest pycha bardzo leciutki. Wloskiego nie probowalam.
Jeszcze do kamilon. Babydream pasowal mi ladnie do mycia skalpu przy OMO. Najladniej sie zachowywal, gdy dolewalam do niego sok aloesowy. Robilam tez mieszanki z rozpuszczonym olejem kokosowym i dokapywalam do tego kilka kropli olejku lawendowego.
Szalone czasy.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 17:18   #57929
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
À propos testowania, nie wiesz jak jest z Hegronem?
Ostatnio dopiero zauważyłam, że Alterra testuje Jakoś wydawało mi się, że kiedyś zerknęłam i na jakimś produkcie pisało, że nie testowane - potem już nie patrzyłam...No cóż, mam nauczkę sprawdzać dokładniej.
Nie wiem jak jest z Hegronem, wszędzie są sprzeczne informacje...

A, skąd masz informacje, że Alterra testuje? Bo z tego, co wiem to nie testuje, ma nawet certyfikat BDIH.
Stary 2012-02-26, 17:43   #57930
aleksandra987x
Rozeznanie

iwonsia cuuudo!
Martek
nez123 Cuuudowne
Miskaa78 bardzo fajne
claudiin dzieki za motywację to ja chyba mam własnie jakiś kryzy związany z przejsciem na CG...
ewcia

Umyłam wczoraj, szału nie ma, było mięciutko i błyszcząco, póxniej wybrałam się do kościoła, trochę mnie owiało, a jak wróciłam to wygladałam jak zazwycaj mam dwa dni po myciu... puch, odstajace kosmyki we wszystkie strony, efekt nieczesania się wogóle... bleee... ale wilgotnosc mała chyba u nas, do tego szalenie dziwny wiatr.... Nic, jutro szkoła, rano musze je zreanimować w maks 15 minut bo inaczej mi autobus ucieknie
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości