![]() |
#4891 |
zawsze mam racje
|
Dot.: SPD off - topowo po raz drugi ;-)
drewniane łóżko jest ok o ile ma się naprawdę gruby materac i jest porządnie zrobione
Kiedyś w wynajmowanym mieszkaniu miałam takie łóżko z ikei za 499 i raz deseczka poszła w dół ![]() ![]() idę włosy umyć, dać jakąś maseczkę i potem coś zjeść Dzisiaj wyprawa do leroya i auchana, już jestem tym zmęczona ![]()
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaraz też się muszę ogarnąć, coś zjemy i wybywamy, bo niedziela nam się marnuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest w samym centrum od centralnego mozesz na piechotke spokojnie przesc ale jakbys chciała czyms podjechac to sprawdz na jakdojade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
wiesz kobieto u mnie to tez nie bylo ze zaraz sie rzucilam na miecho jak jakbym latami nie jadla tylko stopniowo i nie bylo jakis wiekszych zmian /reakcji organizmu itd . Tyle ze u mnie zanim zmienilam diete na miesna spowrotem to mialam inne problemy ze zdrowiem jak bezsennosc, skoki cisnienia,spalam moze po 2 godz przez jakies 3 miesiace , lecialy mi tez wlosy ale to przez to ze malo jadlam , malo spalam i ogolnie sie stresowalam ( takie tam zyciowe zakrety)
czasem mam ochote przerzucic sie spowrotem na warzywka ale z nie wykluczaniem jajek z diety . Moze kiedys znowu ... Mieso mnie jakos bardzo nie ciagnie ale u mnie bledem w diecie jest duuuuza ilosc pieczywa i zapijanie cola albo innymi gazowanymi |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
zawsze mam racje
|
nurku: dzięki, spojrzę jak mi czasu wystarczy.
#4896 | |||||
☕ sprawia, że jestem☺
|
To nie będę Ci mówiła co teraz pada
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No pewnie, ja pewnych utworów też nie słucham bo mi się kojarzą. To chyba nawet naturalne zachowanie ![]() Ja uwielbiam czytać nocą ![]() ![]() Mój lubi żyć nocą. Ale delikatnie go koryguję od czasu do czasu co byśmy się nie mijali. Cytat:
Cytat:
![]() Ja kupiłam ostatnio balsam Mrs Potters z melisą i jestem zadowolona. Tylko zapach troszkę nie do końca ale to pikuś. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
zawsze mam racje
|
punto- na włosy resztki odżywki rumiankowej klorane+ wax miodowy beauty formulas (zamawiałam duże opakowanie 500 ml przez doz, bo dużo bardziej się opłaca niż w super pharmie)
A moją naj naj naj maską jest aloesowa z natur vital (do kupienia w drogeriach natura, 23 zł kosztuje) zaraz idę zmyć, bo 15 a ja nieogarnięta ![]() A wcześniej miałam na nich olej alterra brzoza&pomarańcza. Ja właśnie prawie skończyłam 2 opakowanie, dobry jest też do dodawania do glinek, no i na ciało- co jest jego niby głównym przeznaczeniem. a na twarz wieczorem nałożę, bo teraz mi się nie chce jednak- chyba lawendową montagne jeunesse Jeśli chodzi o oleje zamówię niedługo te: http://www.helfy.pl/olejek-stymuluja...muje-wypadanie http://www.helfy.pl/olejek-heenara-polysk-zdrowe-wlosy i jeszcze to coś dzinego mnie korci: http://www.helfy.pl/henna-odzywka-do-wlosow Dobra naprawdę idę się ogarnąć ![]()
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-02-26 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() U nas teraz świeci piękne słoneczko i nawet nie wieje AŻ TAK MOCNO, ale jak byliśmy u Teściowej na obiedzie, to padał grad ze śniegiem i było ciemno jak w dupie u murzyna ![]() My jak zwykle w niedzielę byliśmy na siłowni, a teraz TŻ poszedł do siebie pracować, bo ma tyle roboty, że obdzieliłby z 10 ludzi, a jest sam jeden do tego i pracuje non-stop praktycznie ![]() Ja mam w planie na dziś poczytać trochę książkę i wieczór SPA ![]() Edytowane przez evilcia Czas edycji: 2012-02-26 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wróciłam z basenu, teraz obiadek i do nauki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zadomowienie
|
Na tvnie zaczyna się Szkoła uczuć. Widziałam go już ze trzy razy i zawsze ryczałam jak bóbr.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem za tym, żeby to Lili założyła kolejną część wątku ![]() U mnie bez zmian, czyli po staremu. Właśnie wróciłam z działki: pierwszy raz w tym roku ... Słońce świeci i gdyby nie wiatr to mogłabym powitać wiosnę. Mój TŻ już sobie nawet grilla za niedługi czas zaplanował ![]() ![]() Teraz pora zabrać się za info prasowe nt. energooszczędnych okien i mam luz ![]() Kobieto ja ostatnio skusiłam się na zamówienie na ZSK, bo tyle już naczytałam się o tych superowych kosmetykach i zamówiłam: Algi morskie - spirulina Kwas hialuronowy 1% Hydrolat oczarowy Butelka 125 mlRodzaj: Spryskiwacz Olej kokosowy FRAKCJONOWANY Kolagen i elastyna Suszone płatki nagietka Mleczko pszczele Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY i teraz pytanie, czy dobrze robię 1. Jak używam kwasu hiauronowego to najpierw twarz spryskuję hydrolatem oczarowym? 2. Kupiłam kolagen i elastynę także na twarz - nakładać to przed kwasem czy po nim? 3. Czy olej kokosowy nakładamy na zwilżone włosy czy raczej na suche? Czy trzeba go z czymś jeszcze mieszać? Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo dla mnie jesteś ekspertką w tym trudnym dla mnie temacie ![]() Muszę dodać, ze moje włosy kruszą się i wypadają, co jest moją zasługą, bo rozjaśniam je z kruczoczarnych naturalnych na perłowy bardzo jasny blond ![]()
... bo zanim zgasną resztki dnia,zanim anioły się przyśnią,zanim nasze ciała błysną ... powtórzymy wszystko Edytowane przez tygrysekak Czas edycji: 2012-02-26 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
1)tak kwas hialuronowy, daję się na wilgotną skórę. Ja jeszcze po hialuronie nakładam olejek, albo od razu mieszam olejek z hialuronem-rano tak robię. Tylko nie każdy olejek jest dobry na dzień, trzeba szukać mniej tłustych. Olejek oczywiście nieobowiązkowy jest ![]() 2)na kwasach się jeszcze za bardzo nie znam, ale moim zdaniem po kwasie. A jakiego kwasu będziesz używać? Tylko też zobacz w jakim stężeniu możesz tego kolagenu używać, czy 100 %, bo nie pamiętam. Mleczka pszczelego na pewno nie można stosować w stężeniu 100% 3)Różnie dziewczyny robią, ja nakładam oleje na wilgotne włosy. Można stosować solo, można mieszać. Nie ma żadnych zaleceń. Ale skoro wzięłaś migdałowy to też go dodawaj- migdałowy to mój nr jeden do włosów. Olej dobrze dać tak chociaż na 2-3 godziny, od wysokości tak około uszu w dół. Tylko oleje nie na wszystko pomogą, jak się włosy kończą od złamania białą kropką to niezbyt, Ale w poziomie nawilżenia zdecydowania pomogą. I żeby bardziej nie zniszczyć ja bym dawała jeszcze na koniec jedwab- np l'biotica (biosilk odraczam) lub jakąś odżywkę z silikonami - ja mam np odżywkę bez spłukiwania gliss kur 7 olejków- daję jej odrobinkę jak już wysuszę włosy. I dziękuje za ten komplement ![]() Idę na odcinek prywatnej praktyki a potem wychodzimy. Do wieczora lub do jutra ![]()
![]() |
#4904 | |||
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() A jeszcze czaję się na farbowanie włosów henną ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Obejrzeliśmy skoki, meczyk, Mężczyzna pracuje a ja poczytałam... znowu ![]() Pogoda nie zachęca mnie dziś do spacerów.
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobieta jak bedziesz miała chwilke to napisz mi krok po kroku co Ty w swoja twarz wsmarowywujesz i czego uzywasz ![]() ![]() aaa i mam żel do mycia twarzy cera sucha i wrażliwa z Nivea http://www.nivea.pl/Produkty/Pielegn...KNO-I-UKOJENIE taki tylko opakowanie się troche różni i mi zupełnie nie podszedł dlatego jakby któraś miała ochote to z przyjemnością oddam go w dobre rece bo wyrzycić mi szkoda ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 |
Rozeznanie
|
Kobieto, ślicznie dziękuję za odpowiedź!! Algi chciałam mieszać z wodą, ale jeśli mówisz, ze hydrolat oczarowy będzie lepszy - tak właśnie zrobię. Nurtuje mnie jeszcze temat, o którym pisała Tallu - retinol prawoskrętny i jakaś witamina, ale muszę odszukać ten post i dopiero wtedy pomyśle, co zrobić i gdzie to nabyć. Wiosna idzie muszę się wygładzić
![]() ![]() i jeszcze jedno pytanie ![]() ![]() Punto pamiętam z dawnych, dawnych czasów i zwracanie się do kogoś tam (już nie pamiętam do kogo) matuluś założycieluś czy jakoś tak ![]() ![]()
... bo zanim zgasną resztki dnia,zanim anioły się przyśnią,zanim nasze ciała błysną ... powtórzymy wszystko Edytowane przez tygrysekak Czas edycji: 2012-02-26 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I ja też jestem za Lili ![]() Dzisiaj spędzam leniwą niedzielę. TŻ zajmuje się małą a ja siedzę jak ta torba i nic nie robie ![]() Jutro jadę na zdjęcie szwów i taka jestem szczęśliwa ![]()
![]() |
#4909 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Lewoskrętna to chyba witamina c miała być ![]() A retinol najlepszy jest w maści retin a. Retin tesuje na sobie tż i efekty są bardzo dobre ![]() nurku: chętnie bym Ci odpowiedziała, ale zależy od dnia. Nie ma tak, że rano zawsze to to i to, zależy czy muszę na szybko się smarować kremem czy malować, czy mogę się porozpieszczać. Generalnie teraz hydrolatem na rano jest róży damasceńskiej, a wieczorem lawendowy. Krem na dzień to aloebio50 firmy athena's, a na noc anti-winkle firmy himalaya herbals. Pod oczy aktualnie używam firmy ava z q10 i zieloną herbatą. Czasami kończę na hialuronie i kremu nie daje. No różnie naprawdę. Mam serum z witaminą c- flavo-c właśnie i daję raz dziennie pod oczy i na czoło. Jeśli chodzi o hiauluron- to albo maść bionect z apteki, albo żel 1% z zsk. maść ma mniej hialurono, ale znowu ma coś innego i fajnie wygładza i łagodzi podrażnienia Jeśli chodzi o olejki do twarzy- 4 używam, raz mieszam 2/3, raz jednego. A mam takie: -arganowy (jakiś czas rzadko go używałam, teraz do niego wróciłam) -z ogórecznika lekarskiego- na dzień dobry, bo nie jest tłusty i szybko nie ma tłustej powłoki na buzi -z pestek arbuza -z pestek brzoskwini Ulubione maseczki to: -dermika- alabaster -algi -sypana żółta glinka z hydrolatem i olejkiem - maseczki montagne jeunesse Zamierzam też niedługo nabyć ten krem: http://morzeurody.pl/krem_odzywczy_n...l,201,731.html twarz myję metodą ocm, albo żelem z biedronki z lotosem Czasami też czarnym mydłem oliwkowym z dodatkiem róży (polecam!) Moim ulubionym peelingiem jest różany bebeauty, taki 50 ml, cenię też sobie maseczkę z enzymami z ananasa itd marki freeman. Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale mi się napisało ![]() jak stosuje więcej rzeczy kolejność taka: -mycie żelem -hydrolat -jak przechnie serum z witaminą c -znowu hydrolat -na wilgotną skórę hialuron zmieszany z olejkami/lub najpierw hialuron potem olejki -krem pod oczy -krem na twarz Gdyby jeszcze było z kilometra widać, że tyle w siebie człowiek wciera byłoby super ![]() Bo ok czuję, że twarz inna w dotyku, w lustrze też widzę efekty, ale no chciałabym tym promieniować na kilometr ![]() Się człowiek naogląda zdjęć po photoshopie i ma. Dobra przebieram się i wychodzimy w końcu, tż od rana mi marudzi, żeby iść gdzieś ![]() I ja też nurku głupieje, sama nie wiem czym się smarować czasami.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-02-26 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() intensywna niedziela za mną. do śniadania wypiłam kawę i dostałam takiego kopa, że wysprzątałam kuchnię i szafki i duży pokój, powywalałam jakieś rupiecie stare (4 wory ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i chciałam powiedzieć, że cuda się zdarzają - mój żółty storczyczek będzie kwitł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rozmawiacie o meblach a ja też ostatnio siedzę w kanapach, w all i na różnych takich i wybrałam 2, które - gdybym miała tyle miejsca w mieszkaniu - kupiłabym ![]() jedna z allegro a druga z abry ale że miejsca na razie nie mam, a mieszkania same się powiększać nie chcą ![]() ![]() ![]() a pogoda u mnie dziś miała coś nie tak z głową ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kobieta - a nie chciałabyś mebla na wymiar zrobionego? obicie jakie chcesz, środek jaki chcesz, wielkość i funkcje, wszystko za cenę dobrej kanapy ![]() ![]() Paula - szybko minęło ![]() ![]() Punto - ja henną farbowałam kiedyś, zapach podczas nakładania bleee, paćkania też trochę było, ale kolor mi się podobał (nie pamiętam czym i jakim kolorem farbowałam ![]() ![]() ![]() Evilcia - a co Twój Tż robi? ![]() Caro - pójdziesz na jeszcze jedną wizytę ciążową? jak do nowej przychodni to chyba tak ![]() Lili zakłada nowy wątek ![]()
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2012-02-26 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam dwie godziny temu z pracy i jak usiadłam tak siedzę
![]() Trzeba się zabrać do roboty w końcu...Karteczki, kalendarz i wszystkie inne możliwe miejsca zapisania rzeczy do zrobienia trzeba zestawić... Może kawkę jeszcze... A co do mebli to mi się marzy jeszcze zmiana kanapy i foteli, ale to musi poczekać. Chociaż sama nie wiem jaką bym w sumie chciała. Tylko musi być z funkcją spania. W wielu przypadkach jest to kłopotliwe bo mechanizmy do wysuwania nie są zbyt długo żywotne. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | ||||
Rozeznanie
|
My byliśmy na spacerze i zakupach. Potem posprzątałam mieszkanie i za raz idę zrobić sobie SPA
![]() Potem jakiś film i tak niedziela minie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ważne, żebyś miała takiego lekarza z podejściem pozytywnym i opiekuńczego. Wiem jakie to jest ważne dla kobiety w ciąży. W końcu jesteś w wyjątkowym stanie ![]() Cytat:
![]() Brawa za porządki i dla storczyka ![]() Też dziś posprzątałam na błysk. Z tym, że u mnie jutro od nowa remontowy bałagan się zrobi.
To moja miłość mi karze codziennie czytać w twej twarzy. W jedynej twarzy, jak w trudnej księdze i coraz dłużej, i coraz więcej. Edytowane przez Lilo123 Czas edycji: 2012-02-26 o 18:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie to samo. plan na jutro, plan na tydzień, plan na miesiąc, plan na kwartał. dalej się w planach nie posuwam, nie mam śmiałości ani odpowiedniej liczby danych do opracowania dłuższego planu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a pewnie ![]() ![]() u mnie też to musi być. jak chcecie sami z tego korzystać, czyli często, to lepsze wersalki typowe, jak rzadziej to już większy wybór ale i w wyższych cenach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Caro - jak dostałaś takie tabletki to ja już dziękuję za tą poradnię ![]() ![]() Lilo - remontu zazdroszczę, ale sprzątania nie bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, ale jak to ja...Myślę co muszę zrobić... Ja mam krótkoterminowe plany, ale to czego nie zrobię w kółko przepisuję na kolejne dni. Czarna czy z mlekiem? My mamy teraz wersalkę po babci. Nawet wygodna jest. Tylko muszę koc kłaść pod prześcieradło bo są góry i doliny. Chcemy ją w przyszłości zmienić żeby do reszty (jeszcze nieobecnych) mebli pasowała. No i trochę w starym stylu. Muszę kupić na nią i fotele narzutę jakąś. Edytowane przez Kelpie Czas edycji: 2012-02-26 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak samo ![]() ![]() uciekam do wyrka ![]() znalazłam fajny test ![]() ![]() ![]() i to jakiś porządny, naukowy a nie typu "podaj dalej " ![]()
![]() |
#4919 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cytat:
![]() A ksiazki to 4 pierwsze jakie wymienilas ![]() I zaczelam czytac "cos pozyczonego" i tak sobie mysle ze ja to juz znam. I kurde faktycznie - ogladalam film "pozyczony narzeczony" ![]() Nie lubie najpierw film a potem ksiazka, preferuje na odwrot ![]() Ale i tak jest ciekawsza i bardziej wciaga niz film ![]() Cytat:
![]() Ooo, powiem Ci ze nie wygladala tak zle - z zewnatrz bo po TK wyszlo ze twarzoczaszka cala strzaskana ![]() Ale jestem dumna z izby stricte chirurgicznej - wreszcie sie nauczyli ze jak robia tk glowy to maja tez od razu pstryknac oczodoly i galki oczne bo jak ja tam ide to i tak chce te zdjecia a po co biedna osobe napromieniowac jeszcze raz ![]() A ja mam taka zasade ze nie odpisze pacjenta po takim urazie bez pewnosci ze galki i oczodoly cale - a bez zdjec tej pewnosci nie mam. W ogole ostatnio jak u nich bylam to wchodze i slysze taki szept - chirurg do ratownika - ooo, ja sie teraz nie dziwie ze na okulistycznej to ciagle tyle ludzi. Okropni sa ![]() I gratuluje zakladania watku, super ![]() Cytat:
![]() Tydzien. Potem wracam na 3 dni do pracy - w tym dyzur ![]() ![]() Tylko mi bedzie bez TZ smutno ![]() A przeniesienie to nie wiem, mozna powiedziec rosyjska ruletka. Jak sie cos dowiem to napisze ale pewnie w klubie - skoro juz jestem - jupi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do kompa to sie okazalo ze mi wyslali popsuty zasilacz a komp na zasilaczu brata (ma identyko jak ja wiec przy okazji sprawdzilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oj gdzie mi tam do takiej slawy, no co Ty ![]() Cytat:
![]() Ja z Wit C polecam active C, sa 2 rodzaje, ja mam akurat do skory suchej ![]() ![]() A retinoidy to faktycznie retin - a, nie znam nic lepszego ![]() I ja tez bym tej oliwki nie kladla na wlosy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zadomowienie
|
Goldenku całkiem fajny test. Mi wyszło 4w3. "Arystokrata"
![]() Posiedzę jeszcze chwilkę i kładę się bo jutro muszę o 7 wstać ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.