Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1932 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 17:49   #57931
gohs
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Wrzuciłam dzisiejsze do codziennika Czy dobrze mi się wydaje, że włosy farbowane (te od kreski w dół) wyglądają gorzej niż te od skalpu? I czy to oznacza, że poprawia mi się stan włosów?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012.02.26'.jpg (101,4 KB, 69 załadowań)
Stary 2012-02-26, 17:49   #57932
ewcia1807
Zakorzenienie

iga_s
aleksandra987x

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 17:50   #57933
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oglądałam zdjęcia stare, jakie kiedyś miałam długie włosy ;( ja chce je z powrotem!
zdjęcie pierwsze, zerowa pielęgnacja, tylko trochę pianki do włosów po myciu, dobre pare lat temu
zdjęcie drugie, wakacje nad morzem włosy wymęczone ciągłym słońcem, wiatrem i kąpielami w słonej wodzie zero odżywki, pianki, niczego żyły własnym życiem, ale i tak były fajne
jakie długaaaśne . ale za to teraz w o niebo lepszym stanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze
Światło naturalne.
Marzy mi się objętość taka, jaką ma iwonsia01
Uwielbiam te Twoje włosiska

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Martek

Umyłam wczoraj, szału nie ma, było mięciutko i błyszcząco, póxniej wybrałam się do kościoła, trochę mnie owiało, a jak wróciłam to wygladałam jak zazwycaj mam dwa dni po myciu... puch, odstajace kosmyki we wszystkie strony, efekt nieczesania się wogóle... bleee... ale wilgotnosc mała chyba u nas, do tego szalenie dziwny wiatr.... Nic, jutro szkoła, rano musze je zreanimować w maks 15 minut bo inaczej mi autobus ucieknie

Mi dzisiaj stało się to samo. Ah ten wiatr

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Wrzuciłam dzisiejsze do codziennika Czy dobrze mi się wydaje, że włosy farbowane (te od kreski w dół) wyglądają gorzej niż te od skalpu? I czy to oznacza, że poprawia mi się stan włosów?
Mi też się tak wydaje.. Te od skalpu bardzo fajne są

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-02-26 o 17:52
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 17:56   #57934
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie wiem jak jest z Hegronem, wszędzie są sprzeczne informacje...

A, skąd masz informacje, że Alterra testuje? Bo z tego, co wiem to nie testuje, ma nawet certyfikat BDIH.
Jak szukałam informacji, to trafiłam na to, że ten certyfikat obejmuje tylko niektóre produkty Alterry. Zasugerowałam się tym, że nie ma jej na niemieckiej stronie peta.
Ale rzeczywiście, jak teraz patrzę, to wszyscy opowiadają się za tym, że jest nietestowana. Przepraszam za pomieszanie...

Ale kurcze ciekawa jestem tego Hegrona. Napisałam do firmy i dystrybutora...
Stary 2012-02-26, 18:12   #57935
Martek_
Zadomowienie

Może i głupie, ale spytać nie zaszkodzi. Mam w domu balsam do ciała, który kompletnie się nie nadaje - za słaby. A może do włosów jako np baza pod olej czy coś by się nadał? Skład w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2160180.jpg (96,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-02-26, 18:29   #57936
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Nie było mnie tydzień i 25 stron w plecy Nie nadrobię
Włosy dalej raz lepiej raz gorzej, dziś myję SLS i daję jakąś maskę.
Zauważyłam, że włosy o wiele łatwiej się reanimuje gdy są bez stylizatora
Ostatnio mając spięte włosy zobaczyłam jakieś dziwne krótkie kosmyki włosów, które nie wiem skąd się wzięły, ale już wiem dlaczego rano wyglądam tak jak wyglądam (włosy sterczące w każdą stronę) Może na nich będzie mi łatwiej mierzyć porost.
Stary 2012-02-26, 18:32   #57937
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Jak szukałam informacji, to trafiłam na to, że ten certyfikat obejmuje tylko niektóre produkty Alterry. Zasugerowałam się tym, że nie ma jej na niemieckiej stronie peta.
Ale rzeczywiście, jak teraz patrzę, to wszyscy opowiadają się za tym, że jest nietestowana. Przepraszam za pomieszanie...
Nic się nie stało. Co jakiś czas są jakieś kontrowersje wokół Alterry, ale na razie większość informacji wskazuje na to, że jest w porządku.
Na pewno jest dobrym wyjściem dla wegetarian i wegan. Większosć kosmetyków Alterry jest wegańska, a chyba wszystkie wegetariańskie.

Cytat:
Mam nadzieję, że któryś z nich odpisze.
Aaa, o co dokładnie pytałaś? O samo testowanie kosmetyków na zwierzętach, czy o coś jeszcze?
Stary 2012-02-26, 18:56   #57938
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Nic się nie stało. Co jakiś czas są jakieś kontrowersje wokół Alterry, ale na razie większość informacji wskazuje na to, że jest w porządku.
Na pewno jest dobrym wyjściem dla wegetarian i wegan. Większosć kosmetyków Alterry jest wegańska, a chyba wszystkie wegetariańskie.

Mam nadzieję, że któryś z nich odpisze.
Aaa, o co dokładnie pytałaś? O samo testowanie kosmetyków na zwierzętach, czy o coś jeszcze?
Pytałam tylko o testowanie
Według mnie Hegron to najlepsza odżywka do mycia włosów jaką wypróbowałam i mam nadzieję, że nie testują. W przeciwnym wypadku już się w nią nie zaopatrzę...

Właśnie strasznie mnie denerwuje taki brak oznaczeń. Co to za problem napisać testowane/nietestowane...:/
Co prawda weganką/wegetarianką nie jestem, ale staram się zwracać uwagę na składniki pochodzenia zwierzęcego, i choć są takie które jestem w stanie zaakceptować, to taki np. olej emu, chociażby sprawiał cuda, w moim koszyku się nie znajdzie.
Stary 2012-02-26, 18:58   #57939
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oglądałam zdjęcia stare, jakie kiedyś miałam długie włosy ;( ja chce je z powrotem!
zdjęcie pierwsze, zerowa pielęgnacja, tylko trochę pianki do włosów po myciu, dobre pare lat temu
zdjęcie drugie, wakacje nad morzem włosy wymęczone ciągłym słońcem, wiatrem i kąpielami w słonej wodzie zero odżywki, pianki, niczego żyły własnym życiem, ale i tak były fajne
Piękne i długie Widzę, że nie tylko ja robię powrót do przeszłości
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 19:07   #57940
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Pytałam tylko o testowanie
To Ci pewnie odpiszą, że nie testują. W Unii Europejskiej jest zakaz testowania gotowych produktów na zwierzętach, a Ty o to zapytałaś. Obecnie problemem jest testowanie poszczególnych składników oraz niesprawdzanie dostawców surowców. Bywa, że firma sama nie testuje, ale nie wie czy jej dostawcy testują czy nie. I na pytanie czy firma testuje, firma zgodnie z prawdą odpowiadają, że nie. Bo ona sama nie testuje
Stary 2012-02-26, 19:23   #57941
sonyo
Raczkowanie

Czy mogę nałożyć olej kokosowy na noc, jeśli dzisiaj farbowałam włosy? Pytam, ponieważ parę razy się zdarzyło, że dzień po farbowaniu nałożyłam maskę Wax i prawie nie dało się jej domyć. Nie wiem teraz, czy to była kwestia tylko tej maski i farby, czy powinnam poczekać ze 2 dni z nakładaniem czegoś na włosy na kilka godzin. Boję się, że rano mogłabym mieć problem z domyciem, jednocześnie chciałabym włosy jakoś zregenerować po tym farbowaniu, bo się trochę przesuszyły.
Stary 2012-02-26, 19:37   #57942
nez123
Rozeznanie

Cytat:
To Ci pewnie odpiszą, że nie testują. W Unii Europejskiej jest zakaz testowania gotowych produktów na zwierzętach, a Ty o to zapytałaś. Obecnie problemem jest testowanie poszczególnych składników oraz niesprawdzanie dostawców surowców. Bywa, że firma sama nie testuje, ale nie wie czy jej dostawcy testują czy nie. I na pytanie czy firma testuje, firma zgodnie z prawdą odpowiadają, że nie. Bo ona sama nie testuje
Tzn. zapytałam zarówno produkt jak i składniki.
Zobaczymy czy się odezwą.

Taka sprawa jest z rossmannowskimi markami, prawda? Bo Rossmann deklaruje, że sam nie testuje...
Stary 2012-02-26, 20:14   #57943
201604301943
Konto usunięte

Witam! Po namowach wizażanek chciałam dołączyć do 'zakręconych', a właściwie do 'falowanych'. Ułożyłam sobie plan dbania o moje włosy. Prosiłabym o ocenę, ewentualne rady.

1. Oczyszczenie głowy i skalpu:
- szampon z SLSem (np. Joanna Naturia z biosiarką i bursztynem) + aspiryna i tym umyję włosy żeby przygotować się do reszty działań
- szampon z SLSem użyję też raz na 1-2 miesiące (włosy mam przetłuszczające się, boję się że mycie odżywką zbyt je obciąży :/)

2. Mycie codzienne: odżywką (np. Pollena Malwa Gloria). Gdy moje przetłuszczające się włosy tego nie polubią to co jakiś czas będę myć szamponem bez silikonu (np. któryś z Rossmann Babydream / Alterra).
W czasie mycia czesanie - niestety jedyna opcja żeby rozczesać moje kołtuny.
Odciskanie w koszulkę z zawijaniem (w opisywany w pigułce sposób).

3. Odżywianie:
- odżywka d/s (np. Rossmann Alterra granat + aloes) nakładana od ucha
- odżywka b/s (np. Joanna Naturia z pokrzywą i zieloną herbatą)
- henna - farbowanie jak do tej pory, po prostu jak będzie potrzeba

4.Stylizacja: będę podpinać włosy spinkami, metodę myślę dobiorę sobie na bieżąco, metodą prób i błędów.

Zastanawiam się jeszcze nad jakimś produktem do stylizacji 'od święta', żeby czasem użyć gdy będę chciała mieć wyjątkowo wypielęgnowaną fryzurę. Ale nie mam pomysłu czego używać...

Produkty mogą być trochę inne, zależnie co dostanę w drogierii, gdy zrobię na nią najazd w najbliższym czasie
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:18   #57944
AjriszMarta
Zakorzenienie

Martek - nie mam zdania o tym balsamie. musisz sama zdecydować czy chcesz się nim bawić
nie znam części składników Oo
jest bardziej humektantowy więc teraz w okresie szalejącej wilgotności może puszyć
zawsze można taki balsam mieszać z mydłem pod prysznic

Dorzuciłam zdjęcia z dzisiaj
Pierdzielnik nawet przetrwał pod beretem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0026.jpg (59,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0027.jpg (51,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0028.jpg (46,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0030.jpg (67,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0031.jpg (70,5 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-02-26 o 20:19
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:22   #57945
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Witam! Po namowach wizażanek chciałam dołączyć do 'zakręconych', a właściwie do 'falowanych'. Ułożyłam sobie plan dbania o moje włosy. Prosiłabym o ocenę, ewentualne rady.

- szampon z SLSem (np. Joanna Naturia z biosiarką i bursztynem) + aspiryna i tym umyję włosy żeby przygotować się do reszty działań
- szampon z SLSem użyję też raz na 1-2 miesiące (włosy mam przetłuszczające się, boję się że mycie odżywką zbyt je obciąży :/)

2. Mycie codzienne: odżywką (np. Pollena Malwa Gloria). Gdy moje przetłuszczające się włosy tego nie polubią to co jakiś czas będę myć szamponem bez silikonu (np. któryś z Rossmann Babydream / Alterra).

3. Odżywianie:

4.Stylizacja: będę podpinać włosy spinkami, metodę myślę dobiorę sobie na bieżąco, metodą prób i błędów.

Zastanawiam się jeszcze nad jakimś produktem do stylizacji 'od święta', żeby czasem użyć gdy będę chciała mieć wyjątkowo wypielęgnowaną fryzurę. Ale nie mam pomysłu czego używać...

Produkty mogą być trochę inne, zależnie co dostanę w drogierii, gdy zrobię na nią najazd w najbliższym czasie
Witaj!
Nie no, genialnie zaplanowałaś pielęgnację
Może wypróbuj żel lniany?
Fajnie byłoby, gdybyś dołożyła jeszcze jakieś oleje do włosów
Pokażesz włoski?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:30   #57946
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

3. Odżywianie:

Ja myślę, że na początek jest dobrze. Skoro masz włosy przetłuszczające się, to możesz się spodziewać wzmożonego przetłuszczania po przerzuceniu się od razu na odżywkę (u mnie po przerzuceniu się na szampon BD trwało to dobre 2 tygonie), ale też niekoniecznie. Możliwe też jest początkowe pogorszenie stanu włosów, ale nie wolno się zniechęcać . Potem będzie coraz lepiej. Pomyśl może o stylizatorze na codzień? Wiem po sobie, że dużo daje. Możesz wypróbować żel lniany, który jest tutaj bardzo chwalony, Isane męską pomarańczową, albo Joanny mrożący. Brakuje też olejowania
Metodą prób i błędów dobierzesz sobie właściwe kosmetyki. Możesz też spróbować jakiś wcierek wpływających na porost i jakość nowych włosków (Jantar), czy dożywiać się od środka - herbatka z pokrzywy, suplementy. Obserwuj włosiska i walcz Powodzenia

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Martek - nie mam zdania o tym balsamie. musisz sama zdecydować czy chcesz się nim bawić
jest bardziej humektantowy więc teraz w okresie szalejącej wilgotności może puszyć

Ooo, co do mieszania go z mydłem pod prysznic - wspaniały pomysł, spróbuje. Dziękuję
A pierdzielnik śliczny Ciekawe jak będzie się rozwijał wraz z długością
Stary 2012-02-26, 20:48   #57947
iga_s
Raczkowanie

Cytat:

3. Odżywianie:

Dokładnie tak jak Ewcia mówi jakieś oleje by się przydały, może być zwykła oliwa Może maseczki domowej roboty? Miód, jajko, cytryna i rycyna? Warto zajrzeć do receptariusza
Co do żeli, lniany wypróbuj (przepis w receptariuszu), bardzo dobry jest do używania codziennie, a na większe wyjścia może joanna mrożąca? Któryś z isany? Albo bielenda z czarną rzepą? No niech mądrzejsze loki się wypowiedzą
Pokazuj włoski

Cytat:

Uwielbiam twój pierdzielnik!
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:59   #57948
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Ja myślę, że na początek jest dobrze. Skoro masz włosy przetłuszczające się, to możesz się spodziewać wzmożonego przetłuszczania po przerzuceniu się od razu na odżywkę (u mnie po przerzuceniu się na szampon BD trwało to dobre 2 tygonie), ale też niekoniecznie. Możliwe też jest początkowe pogorszenie stanu włosów, ale nie wolno się zniechęcać . Potem będzie coraz lepiej. Pomyśl może o stylizatorze na codzień? Wiem po sobie, że dużo daje. Możesz wypróbować żel lniany, który jest tutaj bardzo chwalony, Isane męską pomarańczową, albo Joanny mrożący. Brakuje też olejowania
Metodą prób i błędów dobierzesz sobie właściwe kosmetyki. Możesz też spróbować jakiś wcierek wpływających na porost i jakość nowych włosków (Jantar), czy dożywiać się od środka - herbatka z pokrzywy, suplementy. Obserwuj włosiska i walcz Powodzenia
piję pokrzywę i skrzyp oraz drożdże także myślę że od wew. wystarczy ale dopiero zaczynam więc na efekty muszę poczekać.
dostanę może ten żel lniany w drogeriach, jaka to firma? bo szczerze to nie wiem co do tej stylizacji wybrać więc szukam...
jeśli ma być lepiej to warto się trochę pomęczyć

Cytat:
Witaj!
Nie no, genialnie zaplanowałaś pielęgnację
Może wypróbuj żel lniany?
Fajnie byłoby, gdybyś dołożyła jeszcze jakieś oleje do włosów
Pokażesz włoski?
o olejowaniu też myślałam ale jeszcze nie zgłębiałam tematu, muszę poczytać bo całkiem zielona jestem. może coś polecacie dla 'zakręconych'?
zdjęcia będą później bo teraz mam niewyjściowe bardzo włosy a stare zdjęcia nieaktualne bo przy krótszych włosach miałam nawet momentami coś co wyglądało na typ 3 a teraz to 2b/c jak włosy podrosły (a zapuszczam). jak zrobię fotę to wrzucę

dziękuję za porady!

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak Ewcia mówi jakieś oleje by się przydały, może być zwykła oliwa Może maseczki domowej roboty? Miód, jajko, cytryna i rycyna? Warto zajrzeć do receptariusza
Co do żeli, lniany wypróbuj (przepis w receptariuszu), bardzo dobry jest do używania codziennie, a na większe wyjścia może joanna mrożąca? Któryś z isany? Albo bielenda z czarną rzepą? No niech mądrzejsze loki się wypowiedzą
Pokazuj włoski
ale wtopa myślałam że ten lniany żel to jakiś gotowiec... no nic, już zabieram się za lekturę receptariusza (choć nazwa mi się źle kojarzy )
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:07   #57949
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
piję pokrzywę i skrzyp oraz drożdże także myślę że od wew. wystarczy ale dopiero zaczynam więc na efekty muszę poczekać.
dostanę może ten żel lniany w drogeriach, jaka to firma? bo szczerze to nie wiem co do tej stylizacji wybrać więc szukam...

o olejowaniu też myślałam ale jeszcze nie zgłębiałam tematu, muszę poczytać bo całkiem zielona jestem. może coś polecacie dla 'zakręconych'?
zdjęcia będą później bo teraz mam niewyjściowe bardzo włosy a stare zdjęcia nieaktualne bo przy krótszych włosach miałam nawet momentami coś co wyglądało na typ 3 a teraz to 2b/c jak włosy podrosły (a zapuszczam). jak zrobię fotę to wrzucę

dziękuję za porady!

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

ale wtopa myślałam że ten lniany żel to jakiś gotowiec... no nic, już zabieram się za lekturę receptariusza (choć nazwa mi się źle kojarzy )
Żel lniany trzeba zrobić samodzielnie proszę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...75&postcount=4 jest bardzo prosty i tani Możesz go również mieszać z gotowymi żelami dla lepszego utrwalenia. W ogóle to warto przejrzeć receptariusz, jest tam wiele przydatnych przepisów Tu go znajdziesz: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389129
Co do olei to tu jest wszystko rewelacyjnie opisane: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364
Warto również przeczytać pierwszy post w tym wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592027 oraz jeśli nie czytałaś to pigułkę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 i FAQ: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 ale chyba czytałaś Trochę tego dużo, ale naprawdę warto

ed. Widzę, że się zorientowałaś co do lnianego Gdzie tam wtopa, nie od razu Rzym zbudowano Wszystko musi ci się w głowie poukładać

Edytowane przez iga_s
Czas edycji: 2012-02-26 o 21:10
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:18   #57950
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dobry wieczór

Idę zmyć odżywkę, ale przed tym wstawiam Wam kilka zdjęć z wczoraj.
Kilka osób mnei prosiło, więc zrobiłam im sesję. Nieco nieudana, bo moje włosy nie lubią szybkiego suszenia. Wolą mycie wieczorne i powolne dosychanie.
Umyłam odżywką Fitomed , potem Garnier wanilia i cytryna (dostępna w Dojczach), KCKT i KCCC.
Podsuszyłam dyfuzorem.
Tuz przed wyjściem musiałam podsuszyć ponownie i pojawił się puch
W sobotę mocno wiało.

1 i 2 włosy mokre
3 podsuszona lewa
4 lewa już po kilku godzinach - mocno wiało

3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25.02 lewa mokra.jpg (118,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25.02 prawa mokra.jpg (126,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25.02 lewa podsuszona.jpg (146,3 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25.02 lewa odgnieciona po kilku godzinach.jpg (94,7 KB, 79 załadowań)

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:31   #57951
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie wystarczy Ja zaczęłam od dzisiaj z pokrzywą, także i Tobie wytrwałości w regularnym stosowaniu życzę. A lniany polecam z całego serducha Teraz kupiłam jeszcze żel drogeryjny i będę mieszać, bo sam lniany jak dla mnie słabo utrwala.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Idę zmyć odżywkę, ale przed tym wstawiam Wam kilka zdjęć z wczoraj.
Kilka osób mnei prosiło, więc zrobiłam im sesję. Nieco nieudana, bo moje włosy nie lubią szybkiego suszenia. Wolą mycie wieczorne i powolne dosychanie.
Umyłam odżywką Fitomed , potem Garnier wanilia i cytryna (dostępna w Dojczach), KCKT i KCCC.
Podsuszyłam dyfuzorem.
Tuz przed wyjściem musiałam podsuszyć ponownie i pojawił się puch
W sobotę mocno wiało.

1 i 2 włosy mokre
3 podsuszona lewa
4 lewa już po kilku godzinach - mocno wiało

3
Chciałabym mieć takie zakrętaski gdy są mokre. To musi wspaniale wyglądać na basenie. Ja po wyjściu z wody mam proste, ułożone do tyłu. Niby każdy tak ma, ale w połączeniu z moim wysokim czołem..
Stary 2012-02-26, 21:33   #57952
pati_bc
Rozeznanie

Iwonsia piękne i kolor i loki
Martek świetna przemiana
Nez123 padłam cudowne loki
Ewcia cudo
Ajrisz piękne, zdrowe zakrętaski

Eloe dobry wieczór
Miło jest zobaczyć Twoje włoski śliczne loczki
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:36   #57953
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Idę zmyć odżywkę, ale przed tym wstawiam Wam kilka zdjęć z wczoraj
Jakie fajne
Cytat:
A pierdzielnik śliczny Ciekawe jak będzie się rozwijał wraz z długością
Też jestem ciekawa
Nawet mama kazała mi hodować chociaż zawsze wolała mnie w krótkich
Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Uwielbiam twój pierdzielnik!

Stary 2012-02-26, 21:37   #57954
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Ja tak na szybko jak zwykle ostatnio.

Wpadłam pochwalić wszystkie piękne loczki.

Największe wrażenie wywarły na mnie włosy Ajrisz (one naprawdę coraz mocniej falują i loczkują) i Eloe (dawno się pokazywałaś, strasznie fajne korkociągi).

Zmykam, podczytuję trochę, ale nie ogarniam wszystkiego.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:00   #57955
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
No to witaj w klubie
Mi bardziej niz garnier pasuje alterra morelowa, kocham ja! a jesli chodzi o olejowanie to oliwa z oliwek, ale mam zamiar jeszcze sprobowac z pestek winogron i jakiegos orzecha albo lniany

dobra uciekam, do pozniej
haha, chyba rzeczywiście nasze włosy mają coś ze sobą wspólnego

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Zrobiłam na szybko jakieś zdjęcia, 3 dni bez warkocza i koczków (wciąż pielęgnacją CG, isana babassu, pieluszkowanie, niesuszenie suszarką (w sumie i tak tego nie robię od wieki wieków), uczesane raz jedyny po odżywce d/s przed b/s, wysychały przy uchylonym oknie i promieniach słoneczka ^^)

Proszę nie zwracać uwagę na grzywkę i odstające lekko włoski na całości, gdyż ciągle są nierówne i cieniowane, więc sterczą jakby były zniszczonym sianem.
+ na prawdę nic z nimi nie robiłam, zero suszarki, szczotki, tylko raz po umyciu grzebieniem na mokrych włosach... wyglądają trochę jakbym je prostowała, a mama jak mnie zobaczyła to zaczęła się cieszyć, że "oh jakie masz ładne włoski, nareszcie takie jak byłaś malutka! widzisz jakie ładne, po co było malować?" co nie zmienia faktu, że moje warkoczowe falki też chwaliła, bo myślała, że mi się z wiekiem pokręciły, co za kobieta -.-
ale teraz jak je dotykam to są tak jedwabiście miękkie, widzę dokładnie każdego włoska i są "sypkie".
ja powiem tak: nawet, gdyby nie chciały się kręcić - to i tak będziesz z pielęgnacji zadowolona (sama już zauwazyłaś miękkość, połysk), więc z pewnościa warto. A zdrowe włosy to śliczne włosy

Cytat:
O ja Cię pierdzielę - super! Jaka gęstość Zapuszczasz teraz? (oczywiście w obecnej długości tez Ci slicznie)

Cytat:
Kochana, może nie dokładnie się wyraziłam, ale chodzi mi o odbicie włosów od skalpu, na które nie mogę się u Ciebie napatrzeć! Ja to mam płasko Chyba będę częściej używać szamponu z SLS, bo moje włosy po nim się odbijają (bynajmniej jakiś czas temu tak było)
Cytat:

3. Odżywianie:

Sorry, że się wtrącę, ale jęsli dobrze kojarzę, to szampony Alterra maja jakies silikony w przeciwieństwie do odżywek, ale dopytaj jeszcze.
Do stylizacji z pewnościa nada się lniany

Cytat:

Ajrisz, od kiedy ja tu jestem, to trochę Twoich włosów widziałam. A ostatnio mam wrażenie, że pierdzielnik już nie jest pierdzielnikiem, ino konkretną falą. Coś mi intuicja mówi, że z każdym centymetrem długości będzie coraz bardziej romantycznie

A ja dzisiaj napisze coś, co zdziwi mnie samą: odzyskałam chęci i wiarę Nie cyrtoliłam się, ino poszła w ruch oliwa z oliwek (Alterra do zakurzenia). i powiem, że widze różnicę Wstawię nawet zdjęcia. Fotki są z dzisiaj a włosy myte wczoraj po południu (ale bez wychodzenia z domu). Wczoraj nie odgniatałam ale jak szłam spać to już część się sama odgniotła. Schły całkowicie naturalnie, bez dyfuzora i z drobnym tylko ugniataniem w koszulkę. Rano wszystko odgniecione, powstało trochę puchu i suszu ale i tak dużo lepiej niż poprzednio. Nie, żebym była całkiem usatysfakcjonowana (objętości i lekkości pragnę!!) ale jest lepiej. Fotki bez lampy.
1. Podpięte przód
2. Podpięte prawa str. (jak widac bardziej się puszy)
3. podpięte lewa strona
4. Góra
5. Po długości gdzies z tyłu
6. Rozpuszczone
Później pomartwię się objętością i innymi rzeczami - na ta chwilę w pierwszej kolejności walczę z puchem i o połysk. Bo mam wrażenie, że oliwka mi w tym pomoże. Ale cii... żeby nie zapeszyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg xDSC01601.jpg (81,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg xDSC01582.jpg (95,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg xDSC01583.jpg (103,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg xDSC01584.jpg (97,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg xDSC01587.jpg (171,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg xDSC01606.jpg (99,0 KB, 46 załadowań)
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:13   #57956
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo dobrze, że zapytałas o produkt jak i składniki I daj nam znać
Cytat:
Taka sprawa jest z rossmannowskimi markami, prawda? Bo Rossmann deklaruje, że sam nie testuje...
Isana z tego co wiem to testuje A nie wiecie jak się sprawa ma z BingoSpa ?

pussynka ale fajne loczki
Eloe takie kręcioły masz jak są mokre że o łał, jak to sexi nad morzem/basenem musi wyglądać :P:P

Edytowane przez vanadis
Czas edycji: 2012-02-26 o 22:33
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:22   #57957
Ariada
Wtajemniczenie

Ja jutro ruszam na poszukiwania stylizatora. Mam nieco mniejszy wybór niż część z Was, ponieważ staram się bardzo nie kupować kosmetyków testowanych na zwierzętach, więc zastanawiam się gdzie dostanę żel Bielendy lub Ziaji? Powinien któryś z nich być w Rossmanie, Naturze ewentualnie Tesco lub Carrefourze? Do innych sklepów bardzo mi nie po drodze I czy w marketach jest niemielone siemię lniane? Nigdy go nie kupowałam i nawet nie wiem gdzie szukać

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Isana z tego co wiem to testuje A nie wiecie jak się sprawa ma z BingoSpa ?
Z Rossmanowych nietestowane są chyba tylko Alterra niestety :/ a BingoSpa nie wiem, ale chętnie też bym się dowiedziała
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:25   #57958
vyenna
Zadomowienie

Ja dzisiaj mam puch na głowie. Co prawda błyszczą i nawilżone, ale sianko.

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:30   #57959
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Ajrisz, od kiedy ja tu jestem, to trochę Twoich włosów widziałam. A ostatnio mam wrażenie, że pierdzielnik już nie jest pierdzielnikiem, ino konkretną falą. Coś mi intuicja mówi, że z każdym centymetrem długości będzie coraz bardziej romantycznie
Ładnie u Cię fajnie się kolorki przenikają widzę zdrowe bardzo

Też sama jestem zaskoczona ewidentnie poczuły wiosnę (PR >0 C )

Jeszcze wrzucę ZWIERZĄTKO
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0032.jpg (51,2 KB, 45 załadowań)

Stary 2012-02-26, 22:30   #57960
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Chciałabym mieć takie zakrętaski gdy są mokre. To musi wspaniale wyglądać na basenie. Ja po wyjściu z wody mam proste, ułożone do tyłu. Niby każdy tak ma, ale w połączeniu z moim wysokim czołem..
dziękuję
Mokre, ale juz odciśnięte i z nałożonym żelem
Zaraz po zmoczeniu są proste i ułożone do tyłu, ale wystarczy chwila, by zaczęły się skręcać w spiralki (przynajmniej to, co widze sama, a mało widze, mając pochyloną głowę ).
Ja też mam wysokie czoło i nigdy nie miałam grzywki Co kto lubi.
Swoją drogą na basenie nie powinnaś pływać bez czepka. Chlor bardzo niszczy włosy.

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Eloe dobry wieczór
Miło jest zobaczyć Twoje włoski śliczne loczki
Dziękuję
Chciałabym wiedzieć, czy mam ciachać skutecznie. Mam mało włosów...
Na pewno przydałoby się cieniowanie.

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Wpadłam pochwalić wszystkie piękne loczki.
Ja bym z dziką radością popatryzła na Twoje
Cytat:
Największe wrażenie wywarły na mnie włosy Ajrisz (one naprawdę coraz mocniej falują i loczkują)
Też tak uważam Ponadrabiam jutro i zobaczę, co tam u niej nowego.
Skończy się trwała
Cytat:
Eloe (dawno się pokazywałaś, strasznie fajne korkociągi)
Dziękuję
Czekają na cięcie. Coś tył się nie załadował. Zaraz zobacze, dlaczego.

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Sorry, że się wtrącę, ale jęsli dobrze kojarzę, to szampony Alterra maja jakies silikony w przeciwieństwie do odżywek, ale dopytaj jeszcze.
Silikony nie, ale substancję działającą podobnie. Na końcu składu
Cytat:
A ja dzisiaj napisze coś, co zdziwi mnie samą: odzyskałam chęci i wiarę
Wspaniale!
Dobry kierunek - na początek zdrowie i siła, potem objętość.
Cóż, niestety skutkiem naszych metod nieco objętości znika bezpowrotnie Ale szampon z siarczanem od czasu do czasu i znów mamy afrykański efekt na głowie

Jutro zobaczę, co się urodziło po rycynce+orzech, Lactacydzie, mieszance Garniera (ten co ostatnio) z wanilią i cytryną+ Artiste różowa + Garnier awokado i karite + żel aloesowy, Naturii lnianej i Isanie czarnej.

Wzięłam się na sposób - nie nakładam dużo żelu po myciu. Rano, po ablucjach dokłądam nieco na suche już włosy. Czapka. Odgniatanie w pracy.
I to chyba jest to

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości