|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Dziewczyny, podliczyłam na szybko swoją pielęgnację, wyszło mi 68. To dużo czy mało?
|
|
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pianka do demakijażu twarzy, jest napisane żeby omijać okolice oczu. Ja jak tylko zblizyłam sie z tym preparatem do oczu to mnie strasznie szczypały, nie wyobrażam sobie jak można było tym tusz zmywać ![]() Do demakijażu twarzy jest naprawdę dobra ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Mam 10, ale strasznie wolno schodzą
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2012-02-26 o 22:08 |
||
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy by mi nie przyszło do głowy zmywac oczu peelingiem, w ogóle preparatem nie przeznaczonym typowo do demakijażu. |
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
A to dobre
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Niby tak, ale z tego co widzę koniecznie muszę zejść z ilości kremów do twarzy, toników, kremów do rąk, produktów do włosów i do ust
A liczyłyście swoją kolorówkę? |
|
|
|
#3039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosmetyków to: AD 1. Zel rabarbarowy Kamill kupiłam w Drogerii Natura - kiedys do zakupów dodawali taki zel gratis i ja wybrałam akurat ten - rabarbar i limonki czy jakos tak - kwasidło ale fajne ![]() AD 2 Szampon suchy to tylko ten zielony (tez czerowony to normalny szampon Isana do włosow rudych i farbowanych na rudo). Szampon suchy uzywam dosc czesto, bo niestety teraz zimą jeszcze bardziej przetłuszczaja mi sie włosy a mam taką prace ze w tłustych nie moge przyjsc. Suchy szampon rozpylam na włosy, czekam chwile i rozczesuje. Jesli gdzie nie gdzie zostaje biały osad strzepuję go recznikiem i szykuje sie do pracy. Suchy szampon odswieza włosy, wiadomo ze nie sa one jak po umyciu, ale mi daje to przetrwanie na cały dzień czy przed wyjsciem kiedy nie mam czasu myc głowy. Zuzyłam juz kilka opakowan i jestem zadowolona. Pisałam tez na nim tutaj. Uzywałam tez innego z Rossmanna ale był 2 razy droższy a tak smao działał. Ten kosztuje 9.90. AD 3 O jakiej maseczce z masłem shea mowisz? AD 4 nie wiem jak pachną te mleczka i balsamy bo jeszcze ich nie otworzyłam. Ten z różą i brzoskwinią próbowałam u koleżanki i ma bardzo fajny naturalny zapach różany nie wiem jak inne ![]() Cytat:
Cytat:
Byłam dziś na koscercie TOWARY ZASTĘPCZE - kapela z Gdańska, grają muzykę alternatywną (klik) i szykując się na wyjście zużyłam perfumy Tresselle Mistique (tym samym w weekend poszły 4 kosmetyki)
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie macie tę gazetkę Biedronkową? Ale ja chcę totalną ascezę! Tzn. 1-2 produkty z danej kategorii, ale chyba nigdy tak nie będzie
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam luty, bo nic już nie zużyję i nie kupię. Nie będę mieć też pewne czasu na wizażowanie
![]() Luty 2012 Zużyte: 1. Hydrolat rumiankowy, Biochemia Urody 2. Hydrolat z róży stulistnej, Biochemia Urody 3. Odżywczy żel hialuronowy, Biochemia Urody (60 ml) 4. Balsam do ciała 'Euforia' Aroma Sensation, Bielenda (250 ml) ![]() 5. Euphoria edp, Calvin Klein (100 ml) 6. Płyn micelarny do demakijażu z wyciągiem z trzech herbat, Yves Rocher (200 ml) 7. Płukanka octowa z malin, Yves Rocher (150 ml) 8. Serum drenujące 'Reduktor cellulitu' Rebuild Odbudowa Skóry, Ziaja (150 ml) 9. Maseczka nawilżająca z glinką zieloną, Ziaja (saszetka) 10. Kąpiel ziołowa Eukaliptus i Cytrus, Dresdner Essenz (saszetka) 11. Odlewka Marry me!, Lanvin (10 ml) 12. Lakier Pastel Palette zielony, Bell 13. Lakier French Manicure biały, Sally Hansen 14. Acetonowy zmywacz do paznokci truskawkowy, Drogeria Uroda 15. Kredka Long Lasting czarna, Essence kraksa lakierowa TŻta Kupione: 1. Odżywka keratynowa w kapsułkach, Gal 2. Żel oczyszczający Best, Herba Studio 3. Pędzel do różu i bronzera H24, Hakuro 4. Pędzel do rysowania kresek 780 r.1, Maestro 5. Pędzel kulka 410 r.6, Maestro 6. Pędzel do cieni H76, Hakuro 7. Pędzel do cieni kopytko 380 r.8, Maestro 8. Pędzel do cieniowania 480, Maestro 9. Szampon jajeczny Z Apteczki Babuni, Joanna 10. Lakier do paznokci papaja Mini Drops, Miyo 11. Lakier pękający Magic Nail, Virtual Joko 12. Lakier do paznokci Classics Charming nr 85, Golden Rose 13. Maseczka nawilżająca z glinką zieloną, Ziaja 14. Szampon dla dzieci Babydream, Rossmann 15. Upiększający BB krem 5 w 1 do cery jasnej, Garnier 16. Krem do rąk Granat i Masło Shea Suhada, Lidl 17. Krem na noc 'Niszcz pryszcz', Kosmetyki DLA 18. Lakier do paznokci bez Mini Drops, Miyo 19. Paleta cieni Purple Garden, My Secret 20. Acetonowy zmywacz do paznokci truskawkowy, Drogeria Uroda bardzo potrzebne mogłabym się obejść bez ![]() dostałam z Klubu Recenzentki - nie ma czego zazdrościć ![]() już zużyte spełnione marzenie pędzlowe na konto nowej wypłaty ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Może liczbowo luty nie powala, ale licznik nabiły mi zamówione pędzle. Miałam dużo dobrych zużyć: 100 ml Euphorii, kredka do powiek, balsam, hydrolaty. Poza tym kupiłam niepotrzebnie tylko parę lakierów (może być, że w miejsce tych zbitych ), reszta potrzebna i niezbędna
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2012-02-27 o 00:28 |
|
|
|
#3042 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przepiękny ten kolor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kochany Dobrze, że te lakiery nie rozbiły się na wykładzinie...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dosyć skromnie, ale ładnie, tylko 2 zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak, 117 sztuk ![]() http://gazetka.biedronka.pl/g8,byc_kobieta.html Cytat:
Mam nadzieję, że jednak będziesz do nas zaglądać Ja też już wklejam bilans ![]() Wyszło: 1) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Migdał z Kalifornii, 200 ml 2) O.P.I., RapiDry Top Coat, Szybkoschnący preparat nawierzchniowy, 3,75 ml – połowa poleciała do kosza 3) Maybelline, ForeverStrong (287 Midnight Red), 10 ml – poleciał do kosza 4) Classics, Nail Lacquer, Lakier do paznokci (169), 5ml – poleciał do kosza 5) IsaDora, Perfect Concealer, Korektor w kremie (01 Warm Beige), 6 ml – poleciał do kosza 6) Eveline, Spa! Professional, Masło do ciała Soczyste Mango, 200 ml 7) O.P.I., Texas, I Vant to Be A-Lone Star, Lakier do paznokci, 3,75 ml 8) Sephora, Eye Shadow, Mini cień do powiek (Universal Beige nr 08) 9) Sephora, Eye Shadow, Mini cień do powiek (Coffee Brown nr 18) 10) Nuxe, Huile Prodigieuse, Suchy olejek o różnych zastosowaniach (z drobinkami), 10 ml 11) Pharmaceris N, Active-Capilaril, Krem kojąco-wzmacaniający, 30 ml – poleciał do kosza za termim 12) Vichy, Dermablend, Corrective Foundation, Podkład korygujący (15 Opal), 10 ml 13) Yves Rocher, Gommage gourmand, Peeling morelowy, 50 ml 14) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Kwiat lotosu, 200 ml 15) Avon, Planet Spa, Tropikalny krem do stóp i łokci z kawasami AHA, 75 ml 16) Avon, Planet Spa, Maseczka głęboko oczyszczająca pory Tajski Kwiat Lotosu, 75 ml Przyszło: 1) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 2) Rossmann, Isana, Odżywka do włosów suchych i z rozdwajającymi się końcówkami, 200 ml 3) Rimmel, Stay Matte, Dual Action Concleaer, Korektor do twarzy (010 Ivory), 18 g 4) Bourjois, Healthy Mix, Podkład nawilżający (51 Light vanilla), 30 ml 5) Schwarzkopf, Got2b, Straight On, Lakier prostujący włosy, 200 ml 6) Fa, Sensual & Oil, Monoi Blossom, Żel pod prysznic, 250 ml 7) Garnier, Nawilżająca Pielęgnacja 7 dni, Rozświetlające mleczko do ciała Masło Kakaowe , 250 ml (8,39zł) 8) Oriflame, Giordani Gold, Puder brązujący w perełkach, 25 g 9) Oriflame, Beauty, Liselotte Watkins, Błyszczyk (Backstage Pink), 15 ml 10) Barbra Pro, Skin Care Expert, Płyn micelarny do demakijażu oczu i twarzy, 125 ml 11) Barbra Pro, Nail Care Expert, Tonik do zmywania paznokci z olejkiem ze słodkiej pomarańczy, 100 ml 12) Barbra Pro, Nail Care Expert, Olejek do pielęgnacji paznokci i naskórka, 7 ml 13) Barbra, Colour Alike, Emalia do paznokci (452 Szara migotka), 8 ml 14) Barbra, Q by Colour Alike, Emalia do paznokci (117 Czysta krew), 8 ml 15) The Body Shop, Shimmer Waves (Bronze), 8,5 g 16) Sally Hansen, Line Smoothing, Mineral Lip Treatment (Citrine), 7 g Wydane: 168,81 zł wymianka Ogólnie wyszłam na zero, sporo wydałam, jestem średnio zadowolona... Za to w marcu nie planuję dużych zakupów. Chciałabym bazę pod cienie UD i Sleek'a Curacao. Poza tym tylko to, co będę koniecznie potrzebne. Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-02-27 o 00:35 |
||||||||||||
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nasz dialog był mniej więcej taki od progu: - O Kochanie, jak dobrze że jesteś, jak się stęskniłem, o jak ładnie dziś wyglądasz, .... - Co zbroiłeś? ![]() - Ale to tak nie chcący, nie gniewaj się, odkupię Ci ![]() - - To nie perfumy, nie panikuj tylko lakiery, ale odkupię Ci ![]() Słodkie ![]() W sumie sama nie wiem, czemu pędzle liczę. Traktuję je jak wydatek na kolorówkę, więc liczę. ![]() Dużo powyrzucałaś w tym miesiącu Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2012-02-27 o 00:56 |
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ładne zużycia
|
||
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzałam gazetkę urodową Biedronki - znów będzie wszystko to, co zakupiłam latem, a nie zużyłam
Ale wypatrzyłam też kilka innych interesujących rzeczy ![]() W niedzielę był u mnie TŻ oraz ciasto shrek. Wszystko mu bardzo smakowało . Z pierogów jestem dumna, ponieważ wyszły super, a robiłam jakiekolwiek pierogi pierwszy raz w życiu . Dotąd jedynie nadziewałam przed świętami kapuściano-grzybowe.Koniku - niezłe zapasy . Ten ban zakupowy to dobry pomysł Księżniczko - TŻ rzeczywiście słodki |
|
|
|
#3046 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Nusia dzięki za polecenie NeoNówki było naprawdę super.
|
|
#3047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak, jakbyś liczyła np. płatki kosmetyczne, bo stosujesz do demakijażu ![]() Wiem, ale daty ważności pozostawiały wiele do życzenia... Na szczęście niczego mi nie żal. W końcu zrobiłam większe zamówienie, bo zbierałam się do niego od hoho czasu... Ostatecznie zmotywowała mnie zapowiedź podwyżki cen ![]() Cytat:
![]() A jakie to? TŻ na pewno był przeszczęśliwy ![]() Cieszę się |
||
|
|
|
#3048 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Tak
i sporo bisów też było.
|
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kobieto sukcesu witaj!
Nieźle nachomikowałaś. Aż muszę podliczyć swoje zapasy. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3050 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty super pozużywałas kosmetyki z biedronki ![]() a żel nivea super wiec polecam Cytat:
Cytat:
dziekuję za odpowiedzi w sprawie kosmetyków chyba zaopatrze się w ten suchy szampon.moja koleżanka mówiac mi o zapowiedzi odcinka Rozmów w toku z kosmetykocholiczkami powiedziała mi ze jak tylko zobaczyła reklame od razu pomyślała o mnie gratuluje zużyć ![]() Cytat:
bilans zużyć super ![]() Cytat:
oj koniecznie musisz zobaczyć RwT będzie lanie bo tata zamiast 3 przywiózł 5 kosmetyków ale widze że Ty wyszłaś na 0 w tym mies więc jestem lepsza jak wy liczycie cienie do powiek jak mam paletke 4 cieni to licze jako 1szt czy jako 4 szt czy kazdy kolor osobno![]() Cytat:
jestem ciekawa ile masz
|
||||||
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo, co nie zmienia faktu, że te wszystkie bisy były od początku zaplanowane...
![]() Tak, wiem, w marcu będzie lepiej Tym bardziej, że TŻ ma urodziny i mam spory wydatek, bo chcę mu kupić golarkę...Cytat:
![]() Aha, no to zmienia postać rzeczy... Ja paletki liczę jako 1. |
|
|
|
|
#3052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a teraz moje zakupy |
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej miałam za dużo pudrów, podkładów, korektorów, ale teraz już ogarnęłam te kategorie. Ale spis został ![]() No sporo zakupów... Co to za balsam Garniera brzoskwiniowy? Nie wiesz, czy jest on dostępny w Polsce? |
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez musze sie przyznac do malego szalenstwa zakupowego, dzis bylam w Rossmannie i wyszlam z:
- zelem do brwi Wibo (brazowy, nowosc) - zelowym linerem Wibo w sloiczku (czarnym, byl jeszcze brazowy i niebieski) - dwoma lakierami Wibo (benzyniak i czerwony z niebieskim brokatem) - podkladem Miss Sporty (nowosc) So Energetic mam kolor 02 - maszynkami do golenia dla kobiet Gilette (to akurat potrzebne) - dwoma dezodorantami w sprayu dla meza Dove i Gilette (po to poszlam )- podwojna maseczka w saszetce Synergen Relax Zone (tez chyba nowosc) Powinnam miec zakaz wchodzenia do Rossmanna, na moj widok ochroniarz powinien podbiegac i wynosic mnie za drzwi przy wlaczonym alarmie ![]() Jutro rano test zelu do brwi i linera zelowego, dam znac, czy to byl dobry zakup
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zywiec, miodek używałam ze 2 lata, ale tylko do ust, czasem do skórek wokół paznokci. Ostatnio TŻ też smarował usta. Jak po katarze schodziła mi skóra z nosa, to 2 dni posmarowałam miodkiem i już ani śladu po łuszczącej się skórze! Dobry jest. księżniczko, ogólnie bilans dobry ![]() Nusia, Ty wychodzisz na 0, ale pojemnościowo to na + ![]() Musze koniecznie obejrzeć te rozmowy w toku ![]() U mnie bilans w tym miesiącu będzie świetny, o ile nie najlepszy w mojej kosmetykoholicznej karierze! Uciekam, zaraz mam korki.
|
|
#3056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pędzel do różu i bronzera H24, Hakuro Pędzel do cieni H76, Hakuro Pędzel do cieniowania 480, Maestro ale to dlatego, że najbardziej mi się przydały i właśnie takich mi brakowało do makijażu, a nie że Hakuro lepsze od Maestro bo wybrałam 2 Hakuro. Na pewno napiszę o nich na blogu, ale najpierw muszę je porządnie wytestować. Cytat:
Cytat:
Ale jakoś tak głupio było mi nie wpisać wydanej stówy na pędzle w bilns. Poza tym wszystkie bilanse zbieram w jeden plik i potem pamiętam, że np. pędzle kupiłam w lutym 2012 Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Dzięki A ja nie mam dziś korków pierwszy raz od nie wiem kiedy |
||||
|
|
|
#3057 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
ale jak kto woli ![]() maseczki z Ziai moim zdaniem są badziewne ![]() o odżywce Gala sobie ostatnio przypomniałam i teraz jej używam no i szampon babydream kocham ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ach, jeszcze o pędzlach - ja mam Lancrone od chyba 4 lat i jestem bardzo zadowolona. Poza tym ze 2 z sephory (też rewelacja) jeden z gosha (bleee), kulke z essence (OK, ale bez szału), jeden z everyday minerals (taki sobie) i jeden z sunshade minerals (też taki sobie) ogólnie najbardziej lubie Lancron'owe i Sephorowe :P
|
|
#3058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pojemnościowo? A od kiedy to tak liczymy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym gubił włoski... Teraz mam w Sunshade Minerals i jestem zadowolona |
|||
|
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U mnie będą grać w marcu .Jeden z NeoNówek pochodzi z mojego miasta - Radek Bielecki. Moja mama nawet pracowała z jego mamą . Przez to moja mamuśka namiętnie ich ogląda w telewizji ![]() Jakbym tak policzyła swoją paletkę 120 cieni Manly... Cytat:
. Daj znać jak ten żel do brwi. Też jestem go ciekawa ![]() A co do pogrubionego -
Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2012-02-27 o 18:47 |
||
|
|
|
#3060 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

Też go teraz mam i trochę mnie szczypią po nim oczy...
Myślę, że nie jest warty tej ceny. Teraz mam bławatkowy dwufazowy z YR. Dopiero raz go użyłam i średnie wrażenie.
To pianka do demakijażu twarzy, jest napisane żeby omijać okolice oczu. Ja jak tylko zblizyłam sie z tym preparatem do oczu to mnie strasznie szczypały, nie wyobrażam sobie jak można było tym tusz zmywać
. U mnie wciąż "na stanie" 4 masła i 500ml balsam Eveline
, a zużyłam tylko 1 peeling
Mam 10, ale strasznie wolno schodzą

TŻ na pewno był przeszczęśliwy
Tym bardziej, że TŻ ma urodziny i mam spory wydatek, bo chcę mu kupić golarkę...