|
|
#3361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
No i też.. to nasz pierwszy wątek. Poczekajmy na następne . Będą o wiele, wiele lepsiejsze od innych na tym forum ![]() Alfabia - dam zdjęciocha jak zawitamy u teściów, bo u siebie to brak skanera U nas 13t. Doktorek powiedział, że to najprawdopodobniej fujarka , ale też, że nie daje nam 100% pewności jeszcze. . No i też dzidzia jakaś leniwa się wydaje , choć właśnie wtedy ułożyła się idealnie ![]() Cytat:
Witam Cytat:
![]() Cytat:
. Choć nadal mam cichą nadzieję na różowe sukieneczki i kokardeczki |
||||
|
|
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Gdzie wkleja się link od suwaczka?
|
|
|
|
#3363 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie słyszałam serduszka maleństwa jak byłam ostatnio u gin to było za wcześnie- następna wizyta za półtora tygodnia i wtedy już chyba będzie widać i słychać Od którego tygodnia słychać serducho na takim detektorze? Cytat:
ale spoko, postaram się poprawić!Ja smaruje się właśnie narazie samą oliwką, napisz proszę czemu nie zdała rezultatu bo może faktycznie pokusze się o zmianę na jakiś bardziej profesjonalny balsam. Słyszałam że Mustela jest skuteczna...
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
alfabia, dobre z tą sałatą
mmmm... i kiwi![]() colds, ja jednego dnia marzę o różowych sukieneczkach, a drugiego o małych koszuleczkach, adidaskach... wiem, że mąż bardzo chce synka i dlatego udaje, że chce córeczkę ![]() Dziś mega nudny, długi i senny dzień! Tak piszecie o tych kremach, że idę się wykąpać i posmarować co nieco |
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale znalazłam na allegro i mam dokładnie taki jak ten http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...093386754.html. Wszystkie detektory są od 12 tyg,z resztą ten też ,ale ja jestem teraz w 8 tyg i od 3 dni słysze już tętno iskierki naszej czyli jest dobry .Dzisiaj pogoda była u Nas piekna,wybawiliśmy się z małym na placu zabaw,to teraz czas poleżeć . Dzisiaj mnie wzięło na płatki czekoladowe z mlekiem . A jak Wam kochane niedziela minęła?---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- My chcieliśmy pierwszego synka i jest synek teraz marzy Nam się córcia i zobaczymy czy sie udało córcie stworzyć . Mężowi się marzy córcia tatusia,bo mały to synuś mamusi![]() Przy pierwszym dziecku czułam i wręcz byłam pewna,że będzie chłopak,nawet imienia dla dziewczynki nie szukaliśmy,teraz wybraliśmy imię dla dziewczynki i twierdzimy,że dziewczynka będzie oby tym razem też się sprawdziło![]() ale najważniejsze,żeby było zdrowiutkie ![]() A myślicie już o imionach?? |
|
|
|
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
Witam i pozdrawiam wszystkie brzuszki tak dawno mnie tu nie bylo ze pewnie mnie nie pamietacie
) zbieram sie do czytania chyba mi to zajmie cały dzien bo nawet nie wiem na ktorej stronie ostatnio skonczylam ) heh
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o imiona do my mamy upatrzone Nikodem i Maja
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem na l4 ze względu na wcześniejsze problemy ogólnie czuję się bardzo dobrze ale ginka ani przez chwile nie myśli o tym abym wróciła do pracy musimy zrobić wszystko by było dobrze a ja z nią nie dyskutuję zdrówko naszego serduszeńka najważniejsze .... zielona miło Cię zobaczyć ostatnio o Was myślałam ... Ja cały dzień na nogach tak jak wczoraj i czuję zmęczenie ...
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj straszliwie rwie brzuch. Dosłownie skręca mnie z bólu. Próbowałam się położyć, ale dosłownie udało mi się zasnąć na kilka minut i nadal to czuję.
Gdzieś mi tutaj mignęło, że możemy stosować no-spę, ale proszę powiedzcie mi czy to naprawdę wskazane aktualnie teraz, gdy jest to jak podejrzewam ból związany z rozrastaniem macicy? Czy raczej no-spę powinnyśmy tylko stosować w przypadku problemów z nerkami itp. ?
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja brałam nospę na ból podbrzusza ale po konsultacji z ginem .. sama bym nie decydowała ... ale może są jakieś dziewczyny które właśnie zażywały na rozciąganie ... mi w tym momencie pomagało leżenie na plecach z uniesionymi nogami bądź na boku z poduszką pod brzuchem
|
|
#3371 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny co ja dzisiaj przeżyłam.Zaczełam plamic na różowo a potem brązowo po przytulankach z Tzetem.Strasznie się zmartwiłam,ćisnienie to chyba do 200 mi skoczyło więc zdecydowałam się pojechac do szpitala.Na szczescie z dzidkiem wszystko ok,badał mnie oprócz usg tam w srodku i już nie plamiłam,teraz na wkładce też już nie ma nic ale co ja przeżyłam to swoje.Ten doktorek taki oschły był.Teraz wiem przynajmniej że tam rodzić nie bede,wiec jedno miejsce odpada.Przepisał mi luteine ale nie wiem czy brać.Ide w srode do swojego gina to sie go wypytam o wszystko.Masakra.Życie mi staneło przed oczami na chwile
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32569616]Dziewczyny co ja dzisiaj przeżyłam.Zaczełam plamic na różowo a potem brązowo po przytulankach z Tzetem.Strasznie się zmartwiłam,ćisnienie to chyba do 200 mi skoczyło więc zdecydowałam się pojechac do szpitala.Na szczescie z dzidkiem wszystko ok,badał mnie oprócz usg tam w srodku i już nie plamiłam,teraz na wkładce też już nie ma nic ale co ja przeżyłam to swoje.Ten doktorek taki oschły był.Teraz wiem przynajmniej że tam rodzić nie bede,wiec jedno miejsce odpada.Przepisał mi luteine ale nie wiem czy brać.Ide w srode do swojego gina to sie go wypytam o wszystko.Masakra.Życie mi staneło przed oczami na chwile[/QUOTE]
ups ... może lepiej wsiąść luteinę? jejku dlatego ja staram się unikać przytualenk z małżem wiem że do końca się nie da ale jednak staram się jak najmniej ... małż wyrozumiały póki co ... a w szpitalach to faktycznie jak się pojedzie to na pierwszy rzut mają już pretensje że się przyjechało i im zawraca gotare patafiany !
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita dzieki za pamiec
|
|
|
|
#3374 |
|
Konto usunięte
|
Konczita ja też unikałam przytulanek,robiliśmy to bardzo rzadko odkąd jestem w ciąży i bardzo delikatnie.Dotąd było ok a tu siup.Wole z tą luteiną zaczekać bo ten lekarz był jakiś dziwny.Odniosłam wrażenie że to taka prowizorka standardowa z tą luteiną.
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko raz sie kochalam i wlasnie plamilam i bylam w szpitalu dlatego teraz nawet o sexie nie mysle
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Choco Mademoiselle w takim razie zaczekaj, faktycznie luteina jest podawana zazwyczaj aby ewentualnie podtrzymać zagrożoną ciąże, dziewczyna która leżała zemną z odklejającą się kosmówką także ją dostawała ...
uciekam w poduchy, do jutra mamusie spokojnej nocy
|
#3377 |
|
Konto usunięte
|
Ja o sexie tez juz zapominam.Nie chce tego znowu przeżywać.
|
|
|
|
#3378 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za linka coraz poważniej myślimy nad zakupem takiego gadżetu ![]() Co do imion- Kajetan albo Jagoda. Imiona już dawno zadecydowane. Chociaż ja od samego początku czuję chłopaka zobaczymy czy mi się spełni...zawsze chciałam dziewczynke...ale odkąd zobaczyłam II kreski to wiedziałam że to chłopiec...nawet odruchowo do TŻ powiedziałam że już mamy małego! Byłabym bardzo zdziwiona gdyby była dziewczynka.Cytat:
Cytat:
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
Cześć. jestem przyszła mamusią majową i już tu kiedyś pisałam, że mam w domu dużo luteiny (2,5 butelki luteiny pod język, 3 opakowania dopochwowej) więc jeśli jest tu jakaś chętna z Wrocławia to chętnie oddam.Pozdrawiam.
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wyprawiłam mężusia do pracy a sama już nie wróciłam do łóżka ... ostatnio nie przesypiam już całych dni i czekam na słoneczko chociaż troszeczkę oby było ...[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32570626]Ja o sexie tez juz zapominam.Nie chce tego znowu przeżywać.[/QUOTE] ![]() Cytat:
Ja kilka razy miała ból krzyży ... masakra ... już myślałam nad kupnem poduchy z gryki ale ona niby bardzo twarda więc zostałam przy moim jaśku który lądował za plecami ... ale najbardziej pomagał masażyk - mężuś nabiera wprawy miłego dnia mamusie
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki, dawno mnie tu nie było, badrobiłam tylko ostatnie dwie strony bo niestety czasu brak.
Dzisiaj wizyta o 18.20, więc proszę was mocno o kciuki. Mam mieszane uczucia. Czegoś się boję ale nie wiem czego..
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie po weekendzie
dziś jadąc do pracy podziwiałam piękny wschód słońca ![]() wracam po pracy za potrzebujących zaciskam kciuki
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzis wizyte u gina na 11,bardzo sie boje,mam dziwne przeczucia,poniewaz dzis rano zauwazylam znowwu te czerwone nitki w sluzie wiec w sumie spodziewam sie najgorszego,bo i mdlosci ustaly itd... Tylko niewiem czy na jego starym sprzecie usg bedzie widoczne tetno i to mnie najbardziej niepokoi.
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejku już po 8 a tu taka cisza
![]() Cytat:
|
|
#3385 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32547792]I_K Gratuluje Ci serdecznie
![]() Mój Tż nadciąga więc mnie już dziś nie będzie .Życze Wam dobrej nocki[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Konczita jak Ty wcześnie wstajesz Cytat:
Edytowane przez I_K Czas edycji: 2012-02-27 o 09:07 |
|||||
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Mój synek sobie wstał dzisiaj przed 5 jak tatuś szedł do pracy . A w dodatku męczą mnie takie mdłości,ża zaraz polece do kibelka na rozmowe ,bo ja durna taka i zamiast tak jak zawsze jak wstaje zrobić sobie cherbatke i kanapkę to ja za sprzątanie całego mieszkania się wzięłamZa oknem u Nas cudne słoneczko świeci,ale chłodno jest. Mimo wszystko ja już czuje wiosne i już sobie wyobrażam te spacerki w ciepełku .Sojka trzymam kciuki z całych sił wszystko będzie dobrzeCo do przytulanek to mi gin też powiedział,że nie ma przeciwskazań,ale ja i tak się jakoś boje .Konczita prosze dla Ciebie troszke wiosny ![]() Miłego dnia dziewuszki |
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie wcześnie wstaje ale dzisiaj nie wstawałam w nocy na kanapeczke dopiero przed 5 więc zawitałam sprawdzić co w świecie się dzieje ![]() Anusia no nareszcie już list gończy miałam puścić dziękuję za wiosenkę pokaż nam synusia hyhyhy ciocie chcą poznać małego skowroneczka
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-02-27 o 09:12 |
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Co do nospy na bóle brzucha,to można ją brać. Moja gin mi mówiła,że w razie jakiś silniejszych bóli to nospe sobie wziąść
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Konczita zdjęcia synusia mam w albumie .
|
|
|
|
#3389 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Internet to dobra rzecz ale zawsze sobie obiecuje ze za dużo czytać nie będę a pozniej ..... eh Takze i ja proszę bardzo o mocne kciuki, za zdrowo bijace serduszko i za to by po krwiaku nei było śladu!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
||
|
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry!
witam wszystkie nowe mamusie!!! ja juz zaczynam sie coraz lepiej czuc.zmeczenie minelo,mdlosci przeszly.... Cytat:
ja tez to mam.lekarz mi powiedzial,ze to normalne.oszczedzaj sie i nie dzwigaj nic.bierz magnez(mi tak ganek zalecil)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

. Będą o wiele, wiele lepsiejsze od innych na tym forum 
Doktorek powiedział, że to najprawdopodobniej fujarka 

Gdzieś mi tutaj mignęło, że możemy stosować no-spę, ale proszę powiedzcie mi czy to naprawdę wskazane aktualnie teraz, gdy jest to jak podejrzewam ból związany z rozrastaniem macicy? Czy raczej no-spę powinnyśmy tylko stosować w przypadku problemów z nerkami itp. ?

chociaż troszeczkę oby było ...
wszystko będzie dobrze