Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 13:37   #3361
colds
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
No dokładnie. Też przeglądam inne wątki i te pierwsze posty są super, dają multum przydatnych informacji na każdym etapie ciąży, a u nas... Brak słów po prostu.
Jagoda dość rzadko się udziela. Myślę, że to po prostu brak czasu.
No i też.. to nasz pierwszy wątek. Poczekajmy na następne . Będą o wiele, wiele lepsiejsze od innych na tym forum

Alfabia - dam zdjęciocha jak zawitamy u teściów, bo u siebie to brak skanera
U nas 13t. Doktorek powiedział, że to najprawdopodobniej fujarka , ale też, że nie daje nam 100% pewności jeszcze. .
No i też dzidzia jakaś leniwa się wydaje , choć właśnie wtedy ułożyła się idealnie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dzień dobry wszystkim

JA też mam dwie kreseczki, ale u lekarza jeszcze nie byłam, w nastepnym tygodniu się wybiorę

PS. Mogę dołączyć?
Pewnie, pewnie Witam

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Witamy kolejną mamuśkę
Dziewczyny a jak tam u Was profilaktyka przeciwko rozstępom??
Nie wiem czy już rozmawiałyście na ten temat bo nie przebrnęłam jeszcze przez całość wątku
Ja na razie tylko oliwka Hipp i emulsja Babydream dla kobiet w ciąży z Rossmana ale zastanawiam się nad czymś konkretniejszym
My smarujemy się masłem z ziaji, bo oliwka okazała się beznadziejna. Niedługo będę wybierać się do Rossmana po tą emulsję - dużo osób chwali . Myślę też, że rozstępy jak mają wyjść to wyjdą. Bez względu na wszystko

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
colds, cieszę się, że wizyta udana! strasznie ci zazdroszczę, że już wiesz, u mnie cała rodzina wciąż się dopytuje, kiedy już poznamy płeć, bo są spory
Też się bardzo cieszę . Choć nadal mam cichą nadzieję na różowe sukieneczki i kokardeczki
Stary 2012-02-26, 13:45   #3362
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cześć Gdzie wkleja się link od suwaczka?
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:57   #3363
Opaska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Aw którym tygodniu jesteś?Ja dzisiaj jak wróciłam od mamy to podsłuchałam dzidzie i musiałam troche poszukac,bo się gdzieś ukrywała,ale znalazłam. I jak słyszałaś swoje?
Też planuje kupić taki detektor ale jest ich dużo na rynku i nie wiem jakiej firmy się sprawdza (dodatkowo żeby nie przepłacić jak za złoto...) Czy mogłabyś napisać jaka to firma? Ja jeszcze nie słyszałam serduszka maleństwa jak byłam ostatnio u gin to było za wcześnie- następna wizyta za półtora tygodnia i wtedy już chyba będzie widać i słychać
Od którego tygodnia słychać serducho na takim detektorze?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Jagoda dość rzadko się udziela. Myślę, że to po prostu brak czasu.
No i też.. to nasz pierwszy wątek. Poczekajmy na następne . Będą o wiele, wiele lepsiejsze od innych na tym forum

Alfabia - dam zdjęciocha jak zawitamy u teściów, bo u siebie to brak skanera
U nas 13t. Doktorek powiedział, że to najprawdopodobniej fujarka , ale też, że nie daje nam 100% pewności jeszcze. .
No i też dzidzia jakaś leniwa się wydaje , choć właśnie wtedy ułożyła się idealnie

Pewnie, pewnie Witam

My smarujemy się masłem z ziaji, bo oliwka okazała się beznadziejna. Niedługo będę wybierać się do Rossmana po tą emulsję - dużo osób chwali . Myślę też, że rozstępy jak mają wyjść to wyjdą. Bez względu na wszystko

Też się bardzo cieszę . Choć nadal mam cichą nadzieję na różowe sukieneczki i kokardeczki
Ja też się żadku tutaj udzielam i mi smutno z tego powodu bo nie mam szans dokładniej was poznać moje mamuśki w podobnych terminach ale spoko, postaram się poprawić!

Ja smaruje się właśnie narazie samą oliwką, napisz proszę czemu nie zdała rezultatu bo może faktycznie pokusze się o zmianę na jakiś bardziej profesjonalny balsam. Słyszałam że Mustela jest skuteczna...
Stary 2012-02-26, 17:13   #3364
Elmiria
Raczkowanie

alfabia, dobre z tą sałatą u mnie z zielonych potraw królują gruszki! mmmm... i kiwi ale na taką kanapeczkę to mi w sumie smaku narobiłaś

colds, ja jednego dnia marzę o różowych sukieneczkach, a drugiego o małych koszuleczkach, adidaskach... wiem, że mąż bardzo chce synka i dlatego udaje, że chce córeczkęmyśli, że tak kogoś przechytrzy! A tam już przecież wszystko zakodowane, tylko my jeszcze nie wiemy co!

Dziś mega nudny, długi i senny dzień!
Tak piszecie o tych kremach, że idę się wykąpać i posmarować co nieco
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 18:51   #3365
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
Też planuje kupić taki detektor ale jest ich dużo na rynku i nie wiem jakiej firmy się sprawdza (dodatkowo żeby nie przepłacić jak za złoto...) Czy mogłabyś napisać jaka to firma? Ja jeszcze nie słyszałam serduszka maleństwa jak byłam ostatnio u gin to było za wcześnie- następna wizyta za półtora tygodnia i wtedy już chyba będzie widać i słychać
Od którego tygodnia słychać serducho na takim detektorze?

Ja też się żadku tutaj udzielam i mi smutno z tego powodu bo nie mam szans dokładniej was poznać moje mamuśki w podobnych terminach ale spoko, postaram się poprawić!

Ja smaruje się właśnie narazie samą oliwką, napisz proszę czemu nie zdała rezultatu bo może faktycznie pokusze się o zmianę na jakiś bardziej profesjonalny balsam. Słyszałam że Mustela jest skuteczna...
Kochana ja swój detektor kupiłam 3 lata temuale znalazłam na allegro i mam dokładnie taki jak ten http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...093386754.html. Wszystkie detektory są od 12 tyg,z resztą ten też,ale ja jestem teraz w 8 tyg i od 3 dni słysze już tętno iskierki naszejczyli jest dobry.
Dzisiaj pogoda była u Nas piekna,wybawiliśmy się z małym na placu zabaw,to teraz czas poleżeć.
Dzisiaj mnie wzięło na płatki czekoladowe z mlekiem. A jak Wam kochane niedziela minęła?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

My chcieliśmy pierwszego synka i jest synekteraz marzy Nam się córcia i zobaczymy czy sie udało córcie stworzyć. Mężowi się marzy córcia tatusia,bo mały to synuś mamusi
Przy pierwszym dziecku czułam i wręcz byłam pewna,że będzie chłopak,nawet imienia dla dziewczynki nie szukaliśmy,teraz wybraliśmy imię dla dziewczynki i twierdzimy,że dziewczynka będzieoby tym razem też się sprawdziło
ale najważniejsze,żeby było zdrowiutkie
A myślicie już o imionach??

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 19:17   #3366
Grosi0603
Raczkowanie

Witam i pozdrawiam wszystkie brzuszki tak dawno mnie tu nie bylo ze pewnie mnie nie pamietacie ) zbieram sie do czytania chyba mi to zajmie cały dzien bo nawet nie wiem na ktorej stronie ostatnio skonczylam ) heh
Stary 2012-02-26, 19:31   #3367
zielona1911
Zakorzenienie

jesli chodzi o imiona do my mamy upatrzone Nikodem i Maja
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 19:49   #3368
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Dziewczęta gdzie pracujecie? Czy ze względu na warunki pracy będziecie chciały zmienić stanowisko lub iść na L4?

Ja jestem na l4 ze względu na wcześniejsze problemy ogólnie czuję się bardzo dobrze ale ginka ani przez chwile nie myśli o tym abym wróciła do pracy musimy zrobić wszystko by było dobrze a ja z nią nie dyskutuję zdrówko naszego serduszeńka najważniejsze ....

zielona miło Cię zobaczyć ostatnio o Was myślałam ...

Ja cały dzień na nogach tak jak wczoraj i czuję zmęczenie ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:25   #3369
Dearlie
Zakorzenienie

Mnie dzisiaj straszliwie rwie brzuch. Dosłownie skręca mnie z bólu. Próbowałam się położyć, ale dosłownie udało mi się zasnąć na kilka minut i nadal to czuję. Gdzieś mi tutaj mignęło, że możemy stosować no-spę, ale proszę powiedzcie mi czy to naprawdę wskazane aktualnie teraz, gdy jest to jak podejrzewam ból związany z rozrastaniem macicy? Czy raczej no-spę powinnyśmy tylko stosować w przypadku problemów z nerkami itp. ?
Stary 2012-02-26, 20:29   #3370
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj straszliwie rwie brzuch. Dosłownie skręca mnie z bólu. Próbowałam się położyć, ale dosłownie udało mi się zasnąć na kilka minut i nadal to czuję. Gdzieś mi tutaj mignęło, że możemy stosować no-spę, ale proszę powiedzcie mi czy to naprawdę wskazane aktualnie teraz, gdy jest to jak podejrzewam ból związany z rozrastaniem macicy? Czy raczej no-spę powinnyśmy tylko stosować w przypadku problemów z nerkami itp. ?

Ja brałam nospę na ból podbrzusza ale po konsultacji z ginem .. sama bym nie decydowała ... ale może są jakieś dziewczyny które właśnie zażywały na rozciąganie ... mi w tym momencie pomagało leżenie na plecach z uniesionymi nogami bądź na boku z poduszką pod brzuchem
Stary 2012-02-26, 21:19   #3371
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dziewczyny co ja dzisiaj przeżyłam.Zaczełam plamic na różowo a potem brązowo po przytulankach z Tzetem.Strasznie się zmartwiłam,ćisnienie to chyba do 200 mi skoczyło więc zdecydowałam się pojechac do szpitala.Na szczescie z dzidkiem wszystko ok,badał mnie oprócz usg tam w srodku i już nie plamiłam,teraz na wkładce też już nie ma nic ale co ja przeżyłam to swoje.Ten doktorek taki oschły był.Teraz wiem przynajmniej że tam rodzić nie bede,wiec jedno miejsce odpada.Przepisał mi luteine ale nie wiem czy brać.Ide w srode do swojego gina to sie go wypytam o wszystko.Masakra.Życie mi staneło przed oczami na chwile
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-26, 21:26   #3372
Konczita
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32569616]Dziewczyny co ja dzisiaj przeżyłam.Zaczełam plamic na różowo a potem brązowo po przytulankach z Tzetem.Strasznie się zmartwiłam,ćisnienie to chyba do 200 mi skoczyło więc zdecydowałam się pojechac do szpitala.Na szczescie z dzidkiem wszystko ok,badał mnie oprócz usg tam w srodku i już nie plamiłam,teraz na wkładce też już nie ma nic ale co ja przeżyłam to swoje.Ten doktorek taki oschły był.Teraz wiem przynajmniej że tam rodzić nie bede,wiec jedno miejsce odpada.Przepisał mi luteine ale nie wiem czy brać.Ide w srode do swojego gina to sie go wypytam o wszystko.Masakra.Życie mi staneło przed oczami na chwile[/QUOTE]

ups ... może lepiej wsiąść luteinę? jejku dlatego ja staram się unikać przytualenk z małżem wiem że do końca się nie da ale jednak staram się jak najmniej ... małż wyrozumiały póki co ...
a w szpitalach to faktycznie jak się pojedzie to na pierwszy rzut mają już pretensje że się przyjechało i im zawraca gotare patafiany !
Stary 2012-02-26, 21:38   #3373
zielona1911
Zakorzenienie

Konczita dzieki za pamiec
Stary 2012-02-26, 21:41   #3374
Konto usunięte

Konczita ja też unikałam przytulanek,robiliśmy to bardzo rzadko odkąd jestem w ciąży i bardzo delikatnie.Dotąd było ok a tu siup.Wole z tą luteiną zaczekać bo ten lekarz był jakiś dziwny.Odniosłam wrażenie że to taka prowizorka standardowa z tą luteiną.
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 21:45   #3375
zielona1911
Zakorzenienie

ja tylko raz sie kochalam i wlasnie plamilam i bylam w szpitalu dlatego teraz nawet o sexie nie mysle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-26, 21:48   #3376
Konczita
Zakorzenienie

Choco Mademoiselle w takim razie zaczekaj, faktycznie luteina jest podawana zazwyczaj aby ewentualnie podtrzymać zagrożoną ciąże, dziewczyna która leżała zemną z odklejającą się kosmówką także ją dostawała ...

uciekam w poduchy, do jutra mamusie
spokojnej nocy
Stary 2012-02-26, 21:52   #3377
Konto usunięte

Ja o sexie tez juz zapominam.Nie chce tego znowu przeżywać.
Stary 2012-02-26, 22:20   #3378
Opaska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Kochana ja swój detektor kupiłam 3 lata temuale znalazłam na allegro i mam dokładnie taki jak ten http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...093386754.html. Wszystkie detektory są od 12 tyg,z resztą ten też,ale ja jestem teraz w 8 tyg i od 3 dni słysze już tętno iskierki naszejczyli jest dobry.
Dzisiaj pogoda była u Nas piekna,wybawiliśmy się z małym na placu zabaw,to teraz czas poleżeć.
Dzisiaj mnie wzięło na płatki czekoladowe z mlekiem. A jak Wam kochane niedziela minęła?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

My chcieliśmy pierwszego synka i jest synekteraz marzy Nam się córcia i zobaczymy czy sie udało córcie stworzyć. Mężowi się marzy córcia tatusia,bo mały to synuś mamusi
Przy pierwszym dziecku czułam i wręcz byłam pewna,że będzie chłopak,nawet imienia dla dziewczynki nie szukaliśmy,teraz wybraliśmy imię dla dziewczynki i twierdzimy,że dziewczynka będzieoby tym razem też się sprawdziło
ale najważniejsze,żeby było zdrowiutkie
A myślicie już o imionach??

Dzięki za linka coraz poważniej myślimy nad zakupem takiego gadżetu

Co do imion- Kajetan albo Jagoda. Imiona już dawno zadecydowane. Chociaż ja od samego początku czuję chłopaka zobaczymy czy mi się spełni...zawsze chciałam dziewczynke...ale odkąd zobaczyłam II kreski to wiedziałam że to chłopiec...nawet odruchowo do TŻ powiedziałam że już mamy małego! Byłabym bardzo zdziwiona gdyby była dziewczynka.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Ja brałam nospę na ból podbrzusza ale po konsultacji z ginem .. sama bym nie decydowała ... ale może są jakieś dziewczyny które właśnie zażywały na rozciąganie ... mi w tym momencie pomagało leżenie na plecach z uniesionymi nogami bądź na boku z poduszką pod brzuchem
Mi na bóle pomagał siad skrzyżny (po turecku) na kanapie ze zrolowanym kocem włożonym za kręgosłup tuż nad pupą. Pomagało i na ból pleców i brzucha. Ewentualnie leżenie na boku z kolanami na wysokości piersi- taki embrionik...

Cytat:

ups ... może lepiej wsiąść luteinę? jejku dlatego ja staram się unikać przytualenk z małżem wiem że do końca się nie da ale jednak staram się jak najmniej ... małż wyrozumiały póki co ...
a w szpitalach to faktycznie jak się pojedzie to na pierwszy rzut mają już pretensje że się przyjechało i im zawraca gotare patafiany !
Cytat:
Choco Mademoiselle w takim razie zaczekaj, faktycznie luteina jest podawana zazwyczaj aby ewentualnie podtrzymać zagrożoną ciąże, dziewczyna która leżała zemną z odklejającą się kosmówką także ją dostawała ...

uciekam w poduchy, do jutra mamusie
spokojnej nocy
Mój gin dał mi całkowicie zielone światło do przytulanek a ja i tak się boje, że coś się stanie. Zwłaszcza jak was podczytuje...brrrr lepiej nie myśleć co może się stać i lepiej się troszkę wstrzymać.
Stary 2012-02-26, 23:10   #3379
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cześć. jestem przyszła mamusią majową i już tu kiedyś pisałam, że mam w domu dużo luteiny (2,5 butelki luteiny pod język, 3 opakowania dopochwowej) więc jeśli jest tu jakaś chętna z Wrocławia to chętnie oddam.Pozdrawiam.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-27, 05:32   #3380
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry
wyprawiłam mężusia do pracy a sama już nie wróciłam do łóżka ... ostatnio nie przesypiam już całych dni i czekam na słoneczko chociaż troszeczkę oby było ...

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32570626]Ja o sexie tez juz zapominam.Nie chce tego znowu przeżywać.[/QUOTE]

wszystko będzie dobrze zobaczysz, a podejście masz takie jak ja - już wczoraj poinformowałam mojego małża że sexy nie będzie - jakoś się nie zdziwił ...

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
Co do imion- Kajetan albo Jagoda. Imiona już dawno zadecydowane. Chociaż ja od samego początku czuję chłopaka zobaczymy czy mi się spełni...zawsze chciałam dziewczynke...ale odkąd zobaczyłam II kreski to wiedziałam że to chłopiec...nawet odruchowo do TŻ powiedziałam że już mamy małego! Byłabym bardzo zdziwiona gdyby była dziewczynka.

Mi na bóle pomagał siad skrzyżny (po turecku) na kanapie ze zrolowanym kocem włożonym za kręgosłup tuż nad pupą. Pomagało i na ból pleców i brzucha. Ewentualnie leżenie na boku z kolanami na wysokości piersi- taki embrionik...

Mój gin dał mi całkowicie zielone światło do przytulanek a ja i tak się boje, że coś się stanie. Zwłaszcza jak was podczytuje...brrrr lepiej nie myśleć co może się stać i lepiej się troszkę wstrzymać.

proszę kolejny Kajetan .. ale u mnie to nie przemknęło ... więc na starcie musiałam zrezygnować a bardzo mi się to imię podoba
Ja kilka razy miała ból krzyży ... masakra ... już myślałam nad kupnem poduchy z gryki ale ona niby bardzo twarda więc zostałam przy moim jaśku który lądował za plecami ... ale najbardziej pomagał masażyk - mężuś nabiera wprawy

miłego dnia mamusie
Stary 2012-02-27, 08:06   #3381
Sojka1990
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki, dawno mnie tu nie było, badrobiłam tylko ostatnie dwie strony bo niestety czasu brak.
Dzisiaj wizyta o 18.20, więc proszę was mocno o kciuki.
Mam mieszane uczucia. Czegoś się boję ale nie wiem czego..
Stary 2012-02-27, 08:35   #3382
katarzinka
Wtajemniczenie

witajcie po weekendzie

dziś jadąc do pracy podziwiałam piękny wschód słońca ale tak naprawdę to marzy mi sie spanie do 12tej, cóż jeśli nawet jak mam wolne, to córka o między 6 a 7 robi pobudkę

wracam po pracy

za potrzebujących zaciskam kciuki
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 08:53   #3383
zielona1911
Zakorzenienie

Ja mam dzis wizyte u gina na 11,bardzo sie boje,mam dziwne przeczucia,poniewaz dzis rano zauwazylam znowwu te czerwone nitki w sluzie wiec w sumie spodziewam sie najgorszego,bo i mdlosci ustaly itd... Tylko niewiem czy na jego starym sprzecie usg bedzie widoczne tetno i to mnie najbardziej niepokoi.
Stary 2012-02-27, 08:53   #3384
Konczita
Zakorzenienie

Jejku już po 8 a tu taka cisza

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki, dawno mnie tu nie było, badrobiłam tylko ostatnie dwie strony bo niestety czasu brak.
Sojka trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze
Stary 2012-02-27, 09:05   #3385
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Gratuluję!
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32547792]I_K Gratuluje Ci serdecznie
Mój Tż nadciąga więc mnie już dziś nie będzie .Życze Wam dobrej nocki[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Witamy kolejną mamuśkę
Dziewczyny a jak tam u Was profilaktyka przeciwko rozstępom??
Nie wiem czy już rozmawiałyście na ten temat bo nie przebrnęłam jeszcze przez całość wątku
Ja na razie tylko oliwka Hipp i emulsja Babydream dla kobiet w ciąży z Rossmana ale zastanawiam się nad czymś konkretniejszym
Cytat:
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom.
Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Helo mamuski

U was za oknem tez taka ładniusia pogoda? Jakby nie wiatr, to idelanie na spacerek.

karolluki, IK, anesh - witam nowe mamuśki, serdecznie wam gratuluję i życzę dużo zdrówka
Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe przyjęcie

Cytat:
Hej

Dziewczęta gdzie pracujecie? Czy ze względu na warunki pracy będziecie chciały zmienić stanowisko lub iść na L4?
Jak lekarz mi potwierdzi ciążę, będę chciała iść na zwolnienie. Pracuje 6 dni w tyg i ciężko o jakikolwiek urlop.
Cytat:
Współczuje, te bóle sa strasznie uciążliwe. Mi pomaga leżenie. Może zadzwoń do lekarza? w zagrożonej ciąży przepisał mi no-nospę i z tego co pamiętam na ulotce nie było przeciwwskazań aby nie stosować w ciąży.

Konczita
jak Ty wcześnie wstajesz

Cytat:
trzymam kciuki

Edytowane przez I_K
Czas edycji: 2012-02-27 o 09:07
I_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:10   #3386
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry
Mój synek sobie wstał dzisiaj przed 5 jak tatuś szedł do pracy,no myślałam,że padne. A w dodatku męczą mnie takie mdłości,ża zaraz polece do kibelka na rozmowe,bo ja durna taka i zamiast tak jak zawsze jak wstaje zrobić sobie cherbatke i kanapkę to ja za sprzątanie całego mieszkania się wzięłambo stwierdziłam,że za brudno coś no i dopiero teraz zjadłam i nie czuje sie ztym dobrze.
Za oknem u Nas cudne słoneczko świeci,ale chłodno jest. Mimo wszystko ja już czuje wiosnei już sobie wyobrażam te spacerki w ciepełku.
Sojka trzymam kciuki z całych siłwszystko będzie dobrze

Co do przytulanek to mi gin też powiedział,że nie ma przeciwskazań,ale ja i tak się jakoś boje. Ostatnio się kochaliśmy i nie plamiłam ani nic mnie nie bolało,ale jakos wole unikać tego i mąż to rozumie.

Konczita prosze dla Ciebie troszke wiosny
Miłego dnia dziewuszki

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-02-27, 09:11   #3387
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe przyjęcie

Jak lekarz mi potwierdzi ciążę, będę chciała iść na zwolnienie. Pracuje 6 dni w tyg i ciężko o jakikolwiek urlop.

Współczuje, te bóle sa strasznie uciążliwe. Mi pomaga leżenie. Może zadzwoń do lekarza? w zagrożonej ciąży przepisał mi no-nospę i z tego co pamiętam na ulotce nie było przeciwwskazań aby nie stosować w ciąży.

Konczita
jak Ty wcześnie wstajesz

I_K rozumiem, że to Twoja kolejna ciąża? Jeżeli tylko zawitasz u gin bierz l4 i leż, nie szalej tylko odpoczywaj ja cwaniakowałam, że nie pójdę na l4 a inaczej się potoczyło
Faktycznie wcześnie wstaje ale dzisiaj nie wstawałam w nocy na kanapeczke dopiero przed 5 więc zawitałam sprawdzić co w świecie się dzieje

Anusia no nareszcie już list gończy miałam puścić dziękuję za wiosenkę
pokaż nam synusia hyhyhy ciocie chcą poznać małego skowroneczka

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-02-27 o 09:12

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-27, 09:19   #3388
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Co do nospy na bóle brzucha,to można ją brać. Moja gin mi mówiła,że w razie jakiś silniejszych bóli to nospe sobie wziąść

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Konczita zdjęcia synusia mam w albumie.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-02-27, 09:20   #3389
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja mam dzis wizyte u gina na 11,bardzo sie boje,mam dziwne przeczucia,poniewaz dzis rano zauwazylam znowwu te czerwone nitki w sluzie wiec w sumie spodziewam sie najgorszego,bo i mdlosci ustaly itd... Tylko niewiem czy na jego starym sprzecie usg bedzie widoczne tetno i to mnie najbardziej niepokoi.
no to dopisuję się do listy, mam wizytę po 15-tej. Od 3 dni strasznie się boję, ostatnio nie było widać zarodka bo był to 5t1d i teraz przychodzą mi jakieś dziwne mysli czy on tam w ogóle jest Internet to dobra rzecz ale zawsze sobie obiecuje ze za dużo czytać nie będę a pozniej ..... eh
Takze i ja proszę bardzo o mocne kciuki, za zdrowo bijace serduszko i za to by po krwiaku nei było śladu!

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:21   #3390
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry!
witam wszystkie nowe mamusie!!!
ja juz zaczynam sie coraz lepiej czuc.zmeczenie minelo,mdlosci przeszly........ troszke brzuszek pobolewa,ale wiem,ze z maluszkiem wszystko ok,wiec sie nie martwie

Cytat:

ja tez to mam.lekarz mi powiedzial,ze to normalne.oszczedzaj sie i nie dzwigaj nic.bierz magnez(mi tak ganek zalecil)

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości