|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
A po kąpieli i o północy to ponad 10 nawet (choć dziś było 7 bo się koledze usnęło )2. U nas na razie nie zadziałało. Bo też próbowaliśmy. Sama wsuwałam tę dynię nieszczęsną i jeszcze męża karmiłam A Tymcio tylko sie patrzył jak na wariatów ![]() 3. Myślę że chciał ![]() 4. Anioł nie dziecko!!! Daje Wam pożyć córeczka 5. Mój nigdy jeszcze sam nie był A i ze mną rzadko mu się zdarza ![]() (a tego, co w nawiasie napisałaś, to mu lepiej nie powtarzaj, bo w imię swojej męskości zarzuci spacerowanie
|
|
#1892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
dzień dobry :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mąż nie tyle zaborczy, ile znając życie to by zasnął ![]() Cytat:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-27 o 07:02 |
|||
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
Zommmbbbbieeeee.....
Złłłłooooo...... ![]() Dzień dobry
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuję się...
Złłłłłłłłłłłooooo! Yeah
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Fotki Agaty, Denisa cudowne! Brumek fajnie wyszedł Tymkowy komiks Brumek moja zawsze jadła ok. 5 minut Coś chyba miałam jeszcze napisać z pamięci... ale pamięć mnie zwiodła ![]() U nas noc ciężkawa bo... kładziemy małą do łóżeczka spać pobudki co dwie godziny, zmiana pampka z koopy w nocy (ona nigdy w nocy nie robi wtf? ), przy tym wielka histeria bo się dziecko rozbudziło (trzeba było nie srać ), pobudka o 6.30 ( i to jest dobry wynik, bo w nd. wstała o 5 ) To tyle na razie
|
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
my dzisiaj od 7 na nogach bo tatusia budzik nas obudził ![]() bella ja też planuję mszę na roczek, potem obiad i ciasto, a jak się goście zasiedzą to grill na kolację ![]() brumku Tymek na pewno w końcu zaskoczy jedzenie obiadków... Hani zajęło to ok. 3 tyg, a pierwszą rzeczą, którą w końcu ze smakiem wsunęła była zupka ugotowana przez mamusię ![]() jaciee i Marinka my dzisiaj na pierwszą godzinę do żłobka... mam nadzieje, że Hania wytrwa
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-02-27 o 08:44 |
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
- i wszystko jasne,Bez odbioru
|
#1898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witam ja tez ![]() Mlody ostatnio budzi sie punkt 1 z placzem i nie moge go utulic a dzisiaj jeszcze do pluga
|
|
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy
Dziekujemy dziekujemy Dziekujemy dziekujemy dziekujemy dziekujemy Cytat:
dziekujemy CrazyMachine i MarzenaS rowniez dziekujemy Mam nadzieje ze nikogo nie pominelam i dzien dobry
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-27 o 09:35 |
|
|
|
|
#1900 |
|
Rozeznanie
|
witam po weekendowo!!
Przede wszystkim zaległe ale szczere życzonka dla wszystkich solenizantów!!! Gratulację nowych ząbków i pierwszych nowych posiłków ![]() ![]() Agata, Dominik, Szymek, Tymek w komiksie (dziubek już rozumiem skąd określenie denis na Szymona) ![]() A wcześniej nie wyraziłam chyba jeszcze zachwytu nad Hanią w swojej nowej furce Bella uważam, że to idealne rozwiązanie z organizacją roczku dziewczynek w niedzielę! To już tylko 2 mce, ja już wybiegam do naszego roczku w lipcu...myślą o organizacji roczku jestem co najmniej tak podekscytowana jak zbliżającym się porodem rok temu ![]() U nas miły weekend. Tż zjechał w pt wieczorkiem, godzinkę temu wyjechał znowu na ponad tydzień. Był w szoku, jak przez ostatnie 1,5 tygodnia Ala się zmieniła, nabyła nowych umiejętności. Pewnie za kolejne 1,5 tygodnia jak wróci znowu go czymś zaskoczy! Dziewczyny karmiące pepti!!!! Wszędzie jest takie ograniczenie, że na miesiąc przysługuje 6 puszek pepti refundowanego? Kończy mi się już ostatnia puszka i co muszę teraz kupić bez refundacji? Czy jakoś to obchodzicie? |
|
|
|
#1901 | |||
|
Raczkowanie
|
dzień dobry na nowy tydzien
![]() wchodze z rana a tu takie niespodzianki dla nieklubowiczek Dziubek jak twoj synek jest roześmiany!!! zadowolony!!! ![]() Brumek Tymek fajniutki ![]() a z jedzeniem to chyba jak wiekszość szkrabulców pierwsze próby łyzeczkowe pogardzone z tych pierwszych smakow to fajne są gerbera same brokułki Cytat:
zresztą ja to bardzo czesto "sprzedaje" komu się da cioci dziadkom (teraz własnie synek ze spacerową nianką dziadkiem )a niechodzacy, mamy macie obawy samych wysłać?? czy tatowie mają obawy?? Bella mi tez się wydaje, że to bardzo dobra opcja u nas w tym roku roczek jak na zamówienie wypada w niedziele ![]() pewnie będzie jakiś kinderbal w ogrodzie no mam nadzieje że będzie juz ciepło ![]() ale mi się zachciało kina od tych oskarów, kurcze musze jakos to wykombinować zaleglosci mam ze hoho!---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1902 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() Cytat:
nie no już poprasowałaś nadgorliwość gorsza od faszyzmu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() klaski:imprezkę bym zrobiła w niedzielę moja siostra ma taki kubek jest bardzo zadowolona podpisuję się pod podpisanym ![]() ![]() Cytat:
co u nas? hmmm nic nowego jutro wizyta u pana "na dobry sen" ![]() aaaa Wiki!!!! naj naj naj!!!!
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-02-27 o 10:10 |
||||||
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Bella ja tez jestem za niedzielą
Dziękujemy za komplementy. |
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś coś w podobny deseń... ja może nie cała nockę miałam złą, ale od 5 moje dziecko miało problemy z samym sobą Cytat:
![]() bry (się okaże ) |
|
|
|
|
#1905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja nie Nataszka, ale powiem Ci ,że masz niesforne brwi, sama nic nie rób idż do dobrej kosmetyczki, nieraz trzeba się kilka razy wybrać,żeby nadac kształt brwiom, a później będziesz wyrywac tylko te co odrastają,
tak jak u mnie było, raz poszłam, a teraz wylko wyrywam te co mi odrastaja, no i ja sie cieszę ,że na tyle mam ciemne brwi,że nie musze robić henny, raz robiłam z ciekawości, ale nic nie było widać ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.pro-test.pl/tests_article...%C3%B3zka.html http://www.pro-test.pl/tests_article...2%A0jazda.html ja wózek głęboki mam firmy polskiej z polskimi materiałami, a spacerówka to chicco, made in italy, nie made in china bella ja miałam te dwa kubki, to powiem,że sa super, polecam a ja nieskromnie witam się ![]() nocka średnia, Nati budziła się z 7 razy, i jeszcze mąż obudził mnie o 5.25 dokładnie, jak wychodził do pracy, juz nie usnęłam Marina ten kisiel co podawałaś przepis w K. super, Nati wcinała jak szalona, a ja dzisiaj robię nutellę domową, kiedyś kiedyś Żaneta podawała link i sobie go zapisałam, jestem ciekawa smaku
|
||
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() za efekty diety !!!!! chylę czoła Cytat:
i się przyjęło ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
bella - u mnie zawsze impreze robi sie w weekend urodzinowa, bo inaczej nikt nie zdazyłby przyjechac, ludzie maja daleko i pracują
|
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
No to siedzę już w pracy
Po drugiej kawie. Zaraz zrobię sobie trzecią. Dominik obudził się najpierw po 2 w nocy na pogaduchy, dostał flachę i ledwo zasnął. ALe chyba tylko po to żeby po 5 obudzić się na dobre Rano moja mama go uśpiła, ale spał tylko 20 minut. Myślicie, że 3 drzemki w dzień to za dużo? (po 8, po 12, koło 16) Wstaje zawsze koło 6. Chyba muszę go poprzestawiać.
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
nie dla poddupników
http://fotelik.info/pl/news/siedzisk...chrony,76.html Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-27 o 10:24 |
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a drugą między 13-16 (z czego najczęściej budzi się ok 15) . Kładziemy go spać ok 19 i czasem ma problem z zaśnięciem Jakby spał mi do 18 to nie ma opcji,żeby spał pewnie przed 22-23. Pomimo,że spi mniej też budzi się często miedzy 3-5 i ląduje u nas gdzie dosypia do góra 7 ![]() Pewnie wszystko zalezy od dziecka ale patrząc na moje aktywne dziecko to 3 drzemki byłyby za dużą ilością snu w dzień. |
|
|
|
|
#1911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie wiem od kiedy ma Cytat:
|
|
|
#1912 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy
Cytat:
![]() Wiki wlasnie padla na swoja pierwsza dzis drzemke. mam nadzieje ze 1,5 godziny pospi. Mam mase roboty ![]() Musze tez powiedziec ze Od okolo tygodnia nie daje jej juz mleka w nocy, jak sie obudzi dostaje kilka lykow herbatki i zasypia dalej. Kochana dziewczyna.... Wczoraj puscilam jej kaczuszki na YT i klaskalam w rytm muzyki (tam gdzie sie przy kaczuszkach klaska) zasmiewala sie w glos az tchu zlapac nie mogla. Tz nagral troche na telefonie. Cos mialam jeszcze pisac ale wylecialo mi z glowy... lece do swoich zajec, zajrze pozniej |
|
|
|
|
#1913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek niezły komiks - jak to robisz? w photoshppie? a no tak mąż informatyk ma swoje sposoby... ( swoją drogą- pewnie w ten sposób komiksowy odrobinę chronisz prywatność, co?)
Ale masz oczyska- wiadomo po kim Tymek je odziedziczył. Ja nie lubię cienkich brwi, takich niteczek wyskubanych jak kura przez jastrzębia. Na moje oko wizualnie są ładne. Ale Nataszka fachowym okiem oceni ![]() Pojawiły się zdjęcia naszych dorosłych maluchów. i Denis, i Agatka i Tymek i wszystkie w klubie które widziałam- Adaś, Bellówna, wszystkie wszystkie są cudowne, piękne. Martwię się trochę. Cy wszystkie lipcowe dzieci już siedzą? Sara nie, i daleko jej do tego. Jak ją posadzę to od razu leci na bok. Więc nie sadzam.
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
tu link do nutelli
http://www.youtube.com/watch?v=lFkwDqaNMx4 z siedziskiem, nie wiedziałam, kisiel: KISIELEK :-D potrzebny jest dowolny soczek- ja robiłam z bobovity o smaku owoce lasu. 50 ml soku zagotować, drugie 50 ml wymieszać z jedną czubatą łyżeczka mąki ziemniaczanej i wlać do gotującego soku.mieszając doprowadzić do wrzenia, ostudzić i gotowe :-D tylko ja dałam troszkę mniej mąki ziemniaczanej, bo by mi za gęste wyszło |
|
|
|
#1916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wlasnie ostatnio sie zastanawialam od kiedy kisielki mozna dawac. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-27 o 11:06 |
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak sięga po zabawke to leci do przodu czy na bok, a jak sie wscieknie to rzuca sie do tyłu
|
|
|
|
|
#1918 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie miała do mnie pretensje o wszystko. Ale szczerze mówiąc nie przejmuję się tym ( już nie), doszłam do wniosku, że nie będę się denerwowac kimś, kto 5 razy 6 liczy na kalkulatorze, a pisząc smsa do mnie pisze "bende o 13"... Dziwie się, że taka osoba jest na takim stanowisku.. W związku z tym, że potrzebujemy pieniędzy będę nadal tam pracowac. A poza tym dzięki tej pracy wreszcie zaczęłąm chudnąc (4kilo w 3 tygodnie), więc nie rzucę tej pracy, nie ma mowy ! ![]() 2. Cytat:
2. Myślę, że tatusiowie nie chodzą na spacery z dziećmi z prostej przyczyny- braku czasu. U mnie ze spacerami jest tak, że kiedy ja idę do pracy, ubieram małą, idziemy pod prace TZ, on wychodzi z pracy, bierze wózek i idzie do domu, a ja wsiadam w tramwaj i jadę do roboty. Dzięki temu ja jestem w pracy troszkę przed czasem (nie znoszę się spóźniać) a Asia ma zaliczony spacer. Dzięki temu, że jestem w pracy i TZ zajmuje się Asią sam, ma z nią bardzo dobry kontakt. Robi przy niej wszystko włącznie z tym, że sam ją kąpie, czyta bajki a nawet prasuje jej ciuszki jak ja nie zdążę. Cytat:
![]() U nas dzień taki sobie. Asia obudziłą się o 7 co jest do niej nie podobne, bo bywało, że spała do 10.30. A na dodatek ciągle piszczy ![]() Pies się na mnie obraził i poszedł spac do kuchni..
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dołączę z trzecią zaraz, drugą mąż mi zrobił i wypiłam przed chwilą ![]() rysiki, no co za kobieta! Ale ma tupet! Byliśmy na pobieraniu krwi, morfologia na jutro. Kolejka, ponad godzinę czekaliśmy, w końcu mały zaczął popłakiwać bo to pora drzemki była, prawie zasypiał mi na ramieniu. Ludzie się gapili jak na ufo, tylko pani która miała bezpośrednio przed nami wchodzić wpuściła nas przed siebie. Ale przy pobieraniu spoko, jakieś piśnięcie, płaczu nie było
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-27 o 12:54 |
||
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
!!JESTEM już z pracy piszę
ale nie narzekam-fajnie jest wrócic na stare śmieci, ale żal jednak dziecko zostawic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

)

W dzień je maksymalnie 5 minut, natomiast karmienie po kąpieli to jakieś 10 minut, a te późniejsze nocne to minimum po 5 minut.
Na szczęście wszystko było w porządku, rozsyłała uśmiechy na prawo i lewo, gadała, piszczała.
A po kąpieli i o północy to ponad 10 nawet (choć dziś było 7 bo się koledze usnęło 

) To tyle na razie 

klask i:DLA LILII, LENY I WIKTROII