|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego Dostałam @.. brzuch mnie boli
|
||
|
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Mam pytanie do Was... Czytam o wózkach w internecie, bo szukam aktualnie spacerówki. Natknęłam się na jakiś wykaz 14 wózków, w których są jakieś substancje rakotwórcze
![]() I powiedzcie mi, czy mam w to wierzyć, czy to podpucha jakaś?
|
#1863 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My fotelik kupimy 9-18, choć jeszcze nie mam pojęcia jaki. Cytat:
No i nie umiem ich ładnie regulować.2. Tak samo miałam! Nacięłam się na to ładne słońce, a nie dość że zimno i wiało, to jeszcze śnieżyca nas dopadła ![]() Cytat:
![]() Co Ci dziadkowie mają - jakieś zbiorowe zaćmienia umysłów? ![]() Cytat:
Podoba mi się ![]() To jest myśl! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sto lat, staruszko ![]() Cytat:
2. Też się do niej uśmiechnij i powiedz "do juta" ![]() Cytat:
![]() Kciuki za Hanię, żeby podbiła żłobek
|
|
#1864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Tak się słodko uśmiechała do mnie, że uległam i już poprasowałam zero asertywności
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
Witam .
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow. Dzieciowe zdjecia przepiekne! U nas niedzielnie , kosciola, spacerek , obiadek wspolny.Sophie dzis marudna ,Bo ciocia tz byla ,no I mala sie jej wystraszyla , Bo ciocia ma okulary przyciemniane , nawet jak zdjela to nic nie pomoglo .Mam pytanko jak wyglada Wasze wyjscie z tztami na spacer , tzn jak organizacja? Ja jestem wsciekla na Tz ,poniewaz nasze wyjcie wyglada tak , Tz sie ubiera, a ja ubieram mala , szykuje dla malej wszystko , np butelke, pampersy , ubieram siebie ! A jak poprosze o cos tz to I tak to zapomni wczoraj wrocil sie po moja torebke , dziecka kocyk, butelke , I kupon , wszystko bylo naszykowane , a on chodzi I przeglada sie w lustrze tysiac razy ,brak pomocy jakiejkolwiek. Caly tydzien pracuje do 18 , pozniej jakies wyceny, spotkania a weekend I tak ja sie w wiekszosci opiekuje mala , gotuje , sprzatam. Normalnie juz brak mi sil. Smuce, sorki ![]() Wczoraj kupilismy spacerowke no I ciuszki dla mojej damy. Pogoda dzis byla wysmienita , wiosna , wiosna ... Ja bylam juz w wiosennej kurteczce, tz w kamizelce , wiec bylo cieplo
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczor
![]() ale... mam pomysl! - za jakis rok jak nasze dzieciaczki beda juz zaczynaly mowic stworzymy w Klubie watek pt "teksty naszych Maluchow" madzia1k1 - Dominik sliczny Scio - i Twoja Agatka przeurocza Cytat:
![]() Gratulacje dla Solenizantow - Wiki, Leny i Lilianki! I zyczonka wszystkiego najlepszego, zdrowka,milosci , cierpliwosci oraz rychlego konca obecnych klopotow pracowo-finansowych dla SweetAngel Patiku - wspolczuje nocy, u mnie dzis bylo laskawie, ale co z tego jak i tak migrena meczy
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bliźniaczki i Wiki Scio cudowne to wasze blw A ja się witam. Ida śpi. Jeszcze takiego dnia marnego z jedzeniem u nas nie było. W ciągu dnia zjadła tylko 240 ml mleka, z czego 110 o 5 rano - po nocy. Nawet na zupę kręciła dziś nosem. W końcu jednak stanęło na dwóch słoiczkach zupy i deserze. Co za dzień. Nie wiem z czego ona brała dziś energię. Z nowości: Ida pełza pełną parą do przodu oraz rozgadała się nam dziewczyna. Mówi ciągle: ple-ple, ble-ble, da-da oraz uwaga: ta-ta. Choć nie kojarzy jeszcze słowa z osobą taty. |
|
|
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
czesc czolem
chcialam was zacytowac ale sie nie da :P wiec lece z pamieci. gratuluje dla solenizantow, Sweet sto lat z okazji urodzin. agadus cosik slyszalam,, ze niedlugo nie bedzie mozna wozic dzieci na podstawkach. szymus dzisiaj spadl z lozka w nocy, na szczescie na poduszki lezace pod lozkiem, bo od jakiegos czasu zabezpieczam podloge. o 1 w nocy zbudzil mnie jakis jek, patrze obok siebie, szymka nie ma. zerkam pod lozko, lezy na poduszkach. pozniej nie spalam i obserwowalam co robi. On po prostu przez sen czworakowal. Noz normalnie polewka. Spi, wstaje na rece i nogi i do przodu I zjadl dzisiaj ogurka kiszonego, bardzo mu smakowal. PS. w avatarze, to nie jest szymek tylko fotka dziecka, ktora zrobilam w nepalu rok temu
|
|
#1869 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
dla Wiki wielki slodki buziak dla bliźniaczek dwa Scio przeurocza Agatka w tym jedzeniu chyba pozwolę Janiowi się jutro też troche umrusać ![]() Sweet ej no ej no nie takie stare ale od razu wspanialej się robi na serduszku jak ze swoimi dzieciaczkami obchodzi się już urodzinki Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-02-26 o 21:58 |
|
|
|
#1870 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Lena i Lili buziaki ogromne dla was
i dla Wiki za pólrocznicę Cytat:
![]() a w sephorze poszalałam podkład, róż benefit, pędzel do cieniowania brwi i kilka pierdółek Cytat:
i brawa dla Klary za nieziemskie teksty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kidyś mi wsadzili nogę przy skręceniu, i jakoś taka dziwna obawa mnie dopadła wiem głupie ![]() Jak tam dziś apetyt ślicznookiego Tymcia? Cytat:
Cytat:
Wszystkiego naj naj naj naj uff dobrnełam mieliśmy gości wiec nie miałam jak napisać dzień całkiem miły aha i ugotowałam Jankowi zupke na 2 dni marchewka z ziemniakiem ugotowałam na parze i zmiksowałam zostawiając minimalne grudki i teraz mam pytanie jak sie wprowadza deserki - chodzi o owoce bo przez najbliższe tygodnie mam zastąpić 1 karmienie posiłkiem stałym wiec podaje zupkę czy wiec zamiast tej zupki czasami ma być owoc? troche się boję żeby zbyt nie przyzwyczaić dziecko do słodkiego smaku a z drugiej strony owoce takie jak banany i jabłka są łatwo dostępne no i Janek je uwielbia
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak go na siłę nie doprowadzę do szafy albo nie rzucę ciuchem prosto w nos, to się nie zbierze ![]() Ale mnie to nie denerwuje. Już nie Taki był od początku i wiedziałam na co się piszę ![]() Nataszka - diagnozuj dziewczyno!
|
|
#1872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tego ogórka to jak dawałaś? Startego na tarce? Co ja czytam, Brumek dała Tymkowi coś nowego do jedzenia. Toż to święto . Gratulacje dla was.
|
||
|
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i widze, ze nie tylko szymus wedrowki sobie uzadza.
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
sto lat dla Lenki, Lilki i Wiktorii
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
No wreszcie jesteś
Apetyt tak samo jak wczoraj Tzn mleka jadł troszkę więcej, ale do normy jeszcze dużo brakuje. Chyba że teraz to stanie się normą Ile ssą mniej więcej Wasze piersiowe dzieci podczas jednego posiłku?A jeśli chodzi o słoiczek to dokładnie jak wczoraj, z tym że dziś doszedł jeszcze odruch wymiotny
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sweet sto lat babo to i ja dla potomnych (nowych nie klubowych koleżanek w stawię mojego łobuza )
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 ciężko stwierdzić ale w dzien 4-5 karmirń po 110-130 ml w nocy 1 lub 2 karmienia na śpiocha wiec Jas bardziej efektywnie ssie pewnie zje ze 140 ml 3 ![]() napisz co u was ![]() dziewczyny przypomnijcie mi jaką spacerówke, tą ładną różową ma marzenkas
|
|
#1879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/wozkek-nuna-pepp-f...118288197.html |
||
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Bliźniaczki dziękują cioteczkom...
![]() Dziewczyny jak wiadomo, Wy tutaj jesteście najlepsze w doradzaniu. Pomożecie? Otóź, nie chcemy wyprawiac jakiegos wielkiego roczku a jakby nie było to juz za dwa miesiące. I myśleliśmy zamówić msze za ich pierwszy rok życia a swoja drogą mamy za co dziękować, bo mimo wcześniactwa są zdrowe. I roczek wypada w czwartek, a myślimy jeszcze o uroczystaej mszy w niedziele, tak by mogli uczestniczyć rodzice chrzestni ( my wcale nie myslimy o prezentach, bo chyba juz wszystko mają, a po prostu by najbliższa rodzina była z nami w ten szczególny dzień) a wiadomo w tygodniu wszyscy pracuja itd. Po mszy byłby obiad + jakieś ciasto ![]() Doradżcie pliss, bo my te msze musimy zamówić wcześniej ![]() http://allegro.pl/kubek-360-junior-2...155466431.html - mamusie starszych dzieciaczków macie coś takiego? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Mam nadzieję,że nie zamotałam
|
#1881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Cytat:
Cytat:
dla Krystka. Domek nie raczkuje jeszcze i również jest szczerbaty![]() Cytat:
![]() Telik za ząbka.Dominik też póki co mówi tylko "tata" "mama" niet ![]() Madziara ja też się ze wszystkim sama zbieram ![]() ![]() klask i:DLA LILII, LENY I WIKTROII Scio, Madziak śliczne dzieciaczki ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- za pierwszy poważny posiłek Tymcia, choć nieudany Z czasem się przekona.
|
|||
|
|
|
#1882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym pierwszym wygląda jak aniołek: skrzydełka na plecach i rączki złożone jak do paciorka Cytat:
Bo moje piersi nie mają przedziałki i ja tylko w minutach się poruszam ![]() 3. Dobrze że chociaż ten ![]() Cytat:
|
|
#1883 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Cytat:
co jest? ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że szybko przejdzie ![]() widziałam już w klubie, ale sobie nie daruję - super! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wg mnie super ![]() Lenko, Lilianko i Wiki, wszystkiego najlepszego!!!! Przepraszam że nie wszystko mi zacytowało... TŻ jakimś cudem dostał w pracy urlop więc jutro nie musi jechać, za to do szwagra jedzie (ale to pewnie w K się pojawi). A my dziś byliśmy u mojego dziadka, potem u kuzynki na pizzy Jeszcze dostaliśmy od nich fotelik dla Adasia, więc zakup odpada ![]() Kajool, nawiązując do Twojego pytania to Romer, taki 9-18 kg. Idę bo mi mąż czas wyznaczył i się spóźnię ![]() Dobranoc!
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku dziękuje, za Twoja opinie
I chyba tak zrobimy, na 99,9%
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie nad tym samym się zastanawiałam ostatnio, chociaż u nas troche więcej czasu zostało
. Będę chciała zrobić tak jak Ty myślisz, msza a potem obiad (prawdopodobnie nie w domu ). Ja jeszcze nie wiem tylko na której mszy robią te roczki , bo nie chce tak wczesnie jak chrzest ![]() W niedziel łatwiej, więcej osób ma wolne no i jakoś tak wydaje się sensowniej niż w tygodniu. |
|
|
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
denis
Cytat:
![]() i mniej wiecej widzę choć to są tylko szacunkowe dane ![]() szukam spacerówki lekkiej i fotelika (musze maxi cosi bo taką mam bazę)-Janek średnio zaczyna się mieścićw fotelik ale jeszce nie siedzi i tu pojawia się problem
|
|
#1887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam ten ból, niedawno dopiero minął niestety nie znalazłam rozwiązania problemu innego niż czekać aż zacznie siedzieć ![]() Cytat:
ale do aniołka to mu strasznie nie po drodze
|
||
|
|
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
Wrrrr..
Tyle się opisałam i wszystko mi zeżarło ! sto lat dla Lenki, Lilki i Wiktorii ![]() dziubek, scio brumek moj Apsik też się krzywiła przy pierwszym poważnym posiłku. Wypychała jedzenie językiem z buzi. Teraz jak widzi łyżeczke, to oczy jak 5zl i uśmiech od ucha do ucha ![]() Dobra babolki przyznac sie kto podmienił moją Asię. Wczoraj budziła się w nocy z załosnym płaczem. W dzień też nie spokojna.
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-02-26 o 23:23 |
|
|
|
#1889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i z tym fotelikiem miło, to jednak duży wydatek jest, kiedy trzeba kupić ![]() Mąż widzę zaborczy, że Ci czas z nami ogranicza ![]() A na wieści z pola bitwy (czyt. wizyty u szwagra) czekam z niecierpliwością Cytat:
![]() Co Ty gadasz? Cytat:
Na takie jedzenie jak u Was wcale nie tracę nadziei A jak tam w pracy? Jak ta paskudna babeczka? ![]() To jak też coś wstawię dla nieklubowiczek. nasze pierwsze próby z jedzonkiem, przerobione na komiks
|
|
#1890 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Lilka, Lena, Wiki-sto lat!
Sweet, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Blondynko, myślałam co z Tobą. Dobrze, że masz to już za sobą i czujesz się znośnie. ![]() Telik, gratuluję Jasiowego ząbka. W naleśniki nie wierzę- musisz pokazać zdjęcie! A do kina chooodź, nie masz AŻ tak daleko. Dam Ci nuną pojeździć.Meszsares, Klara jak zwykle mnie rozbraja. Rozumiem, że chodziło o Bonifacego? A wątku nie mogę się już doczekać!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() Byłam przekonana, że to Szymek! ![]() Cytat:
W dzień je maksymalnie 5 minut, natomiast karmienie po kąpieli to jakieś 10 minut, a te późniejsze nocne to minimum po 5 minut. Co do jedzenia to u nas było identycznie. Przełom nastąpił w momencie jak Hania zobaczyła, że zjadam marchewkę z jabłkiem z jej miski wydając dźwięki zadowolenia. Od razu się buzia zaczęła otwierać i odruch wymiotny zniknął. Cytat:
Cytat:
![]() U Nas weekend bardzo intensywny. Wczoraj zakupy, a wieczorem poszliśmy na urodziny do znajomych. Miałam obawy, bo wychodziliśmy z domu po 19. Hania bez kąpieli i nie wiedziałam czy zaśnie w nowym miejscu. Na szczęście wszystko było w porządku, rozsyłała uśmiechy na prawo i lewo, gadała, piszczała.Trochę szokujecie mówiąc, że "tatowie" na spacerki nie chodzą. Mój tż już dumnie kroczył z wózkiem i tygodniową Hanią w środku, kiedy ja po cc nie nadawałam się na dłuższe dystanse. Do tej pory wychodzi z nią jak tylko jest w domu, nawet sam proponuje i wszystko sobie uszykuje bez mojej pomocy. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-27 o 00:52 |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

)

klask i:DLA LILII, LENY I WIKTROII