Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 11:21   #3781
niut0
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Z tego co znalazłam to chyba nie. Mamy kościół obok to przejdziemy się i spróbujemy wbić. Spotkanie ponoć grupowe więc chyba nie powinno być problemu.
a to pewnie nie
Stary 2012-02-27, 11:22   #3782
Agis88
Raczkowanie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Witam!
Wszystkiego naj dla PM które miały urodziny!!!!!!!!!!!!! a za wszystkie załatwione sprawy: oklaski:
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dziewczyny białe róże nie są takie czysto białe prawda? Bo marzy mi się bukiet właśnie z białych róż a suknię raczej będę mieć w kolorze śmietankowa biel i boję się tego efektu, że przy śnieżnobiałych kwiatach suknia będzie wydawała się zszarzała. Ale dziś jak byłam w kościele to przy ołtarzu były białe róże i one były takie właśnie śmietankowe. Ale nie wiem czy ja już sama sobie tego nie wkręcam
Ja też się balam połaczenia bieli z moją śmietankową suknią bo planowałam biały dywan do kościoła i ostatecznie zrezygnowałam....

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
pieknie

blagam Cie

Musze Wam cos pokazac
oto moj 3,5 letni Slodziak (chrzesnica) w moich slubnych bucikach
Buty są zabójcze czy to vivienne westwood?

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
hej, hej!
Nadrobiłam Was
Chatko spóźnione, ale szczere życzenia WSZYSTKIEGO najlepszego! Dużo szczęścia i przede wszystkim miłości!

A Was dziewczyny proszę o trzymanie kciuków. Jesteśmy na etapie finalizowania zakupu auta i kombinujemy tak, żeby nim już w ten weekend pojechać do domu, więc Wasze magiczne kciuki na pewno się przydadzą

Z spraw ślubnych w sobotę kupiłam buty Miały być taneczne, ale jakoś nie było mi po drodze do sklepu i pojechałam z TŻtem do innego i tam wybrałam. Niestety ze względu, że nie chciałam materiałowych, ale ze ekoskórki, to kolor nie jest idelanie wpasowany do koloru sukni, ale jak przyrównywałam do próbki materiału, to wielkiej różnicy nie ma.
A buty kupiłam takie...eeee... na stronie już ich nie ma, ale są podobne:
http://www.butyslubne.com.pl/buty_sl...a-p-456-pl.jsp
Tylko ja wybrałam sobie pełne buty (bez tego wcięcia z boku).
Może uda mi się dziś zrobić kilka zdjęć
i za buty...
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Nie prowadzę nie mam czasu na to niestety

Nie dam rady was nadrobić, tyle stron od soboty nastukałyście ale jak patrzę na ostatnie posty, to po prostu masakra! Szczerze wpółczuję przejść z poradnią, zawsze jak czytam o takich przejściach z przygotowaniami do ślubu, to mi słabo. My bierzemy ślub cywilny, więc na szczęscie nas to nie dotyczy, ale jak by mi ktoś próbował udzielać takich rad i wtrącać się w kwestie mojego śluzu, to by się to mogło skończyć awanturą.

W ogóle to wczoraj mój tata się rozczulił, że zawsze chciał mnie odprowadzić do ołtarza, zaproponowaliśmy mu że może mnie odprowadzić przed oblicze urzędnika USC, ale nie wiem czy to nie będzie dziwnie.

Myślicie, że to nie wyjdzie głupio?
Dla mnie nie jest to nic dziwnego...
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
tak to był pierwszy garnitur który był dobry w barkach i przez to nie wisiał w pasie jest bardzo mocno taliowany

w Lubartowie jest tanio więc powiem Ci że ten sam skład co w firmowych sklepach przeróbki w cenie i płacimy 360 :P
A możesz podać adres sklepu? Może być na PW

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Hej Witam sie po weekendzie... niestety nie bede nadrabiac bo nie mam kiedy
Pochwale sie, ze w ten weekend rozdalismy juz kilka zaproszen i dalismy rodzicom "specjalne" zaproszenia, byli wzruszeni i sie ucieszyli

Widze że przejawia się temat poradni.... Mnie też to jeszcze czeka czy mogę prosić Lubelskie PM o namiary na jakąs poradnie? Bo kompletnie jestem zielona w tym klimacie...
Ze ślubnych spraw zamówiłam księgę gości w postaci drzewa na pewno już takie kojarzycie:http://moda.allegro.pl/drzewo-wpisow...156334757.html a także kupiłam złotą ramę do niego w takim stylu ale nie na all; http://allegro.pl/spacer-w-debach-w-...149076152.html jak bede miala aparat to zrobię fotkę i ostatnia już sprawa zdecydowalismy sie na zaproszenia, jestem mega happy bo bardzo długo nie moglismy sie porozumiec w tej kwestii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zapro.jpg (50,3 KB, 53 załadowań)
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:26   #3783
ladystar
Zakorzenienie

Ps. moj najukochanszy i najwspanialszy film na swiecie dostal oskara
Midnight in Paris

Woody nagral ten film specjalnie dla mnie bo wie ze uwielbiam jego filmy i Paryz najbardziej na swiecie

Wczesniej rowniez sprawil mi ogromna radosc laczac trzy moje milosci - siebie, Penelone i Barcelone

i jak go tu nie kochac?

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość

Widze że przejawia się temat poradni.... Mnie też to jeszcze czeka czy mogę prosić Lubelskie PM o namiary na jakąs poradnie? Bo kompletnie jestem zielona w tym klimacie...
Ze ślubnych spraw zamówiłam księgę gości w postaci drzewa na pewno już takie kojarzycie:http://moda.allegro.pl/drzewo-wpisow...156334757.html a także kupiłam złotą ramę do niego w takim stylu ale nie na all; http://allegro.pl/spacer-w-debach-w-...149076152.html jak bede miala aparat to zrobię fotkę i ostatnia już sprawa zdecydowalismy sie na zaproszenia, jestem mega happy bo bardzo długo nie moglismy sie porozumiec w tej kwestii
taaak moje wymarzone ciesze sie ze sie podobaja

gratuluje zakupow

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:32   #3784
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:

Wczesniej rowniez sprawil mi ogromna radosc laczac trzy moje milosci - siebie, Penelone i Barcelone
Ja dopiero po tym filmie polubiłam Penelope i uważam, że była w nim rewelacyjna. Moja siostra ma jako dzwonek piosenkę z tego filmu.
A O Północy w Paryżu też mi się bardzo podobało.

A wczoraj zaakceptowaliśmy projekt zaproszeń, wysłaliśmy odmieniona listę gości, kasa poszła i teraz maja 5 dni na ich przygotowanie. Jakoś tak babraliśmy się z tym zaproszenia że teraz czuje taką ulgę, że mamy to już za sobą.

Ile powinniśmy kupić wina dla 120 osób?
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:36   #3785
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
To zależy od upodobań gości chyba...
My kupujemy wino w ilości pół butelki na osobę, ale trochę się obawiam że mało, bo żeńska część mojej rodziny jest zupełnie nie wódkowa. Taką ilość poradzili nam znajomi, którzy brali ślbu w zeszłym roku.
Moja koleżanka za to mówiła, że na 100 osób kupiła 12 butelek wina i jeszcze zostało.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:40   #3786
omosia
Raczkowanie

Cytat:
Ja dopiero po tym filmie polubiłam Penelope i uważam, że była w nim rewelacyjna. Moja siostra ma jako dzwonek piosenkę z tego filmu.
A O Północy w Paryżu też mi się bardzo podobało.

A wczoraj zaakceptowaliśmy projekt zaproszeń, wysłaliśmy odmieniona listę gości, kasa poszła i teraz maja 5 dni na ich przygotowanie. Jakoś tak babraliśmy się z tym zaproszenia że teraz czuje taką ulgę, że mamy to już za sobą.

Też się nad tym zastanawiam, trzeba na pewno wziąść pod uwagę czy jest więcej osób preferujących wódkę czy wino. U nas akurat to pierwsze. Ja jeszcze doradzę się właścicielki sali ona ma doświadczenie także na pewno da pomysł.
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:42   #3787
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
jagodzia czy w ramach zakupów planujesz zakup maszynki do puszczania baniek?
niestety nie firma dekoratorska to ogromny wydatek w sumie samych podstawowych rzeczy... ale jak bym gdzieś dorwała dofinansowanie na rozwój firmy to bym nie pogardziła taką maszynką
Cytat:
Witam!
hm.... adresu nie pamiętam chodziliśmy od sklepu do sklepu ceny są wszędzie podobne.... nasz sklep to odzież damska i męska w takim dużym budynku jak z prlu na szybie jest wielkie ogłoszenie poszukujemy szwaczek ulica albo legionów albo szaniawskiego jak odbierzemy garnitur to zapiszę ulicę i Ci mogę napisać
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:42   #3788
malwus20
Wtajemniczenie

Hej
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
malwus, piękna fryzurka! Ja bym w niej nic nie zmieniała

Cytat:
tak to był pierwszy garnitur który był dobry w barkach i przez to nie wisiał w pasie jest bardzo mocno taliowany

w Lubartowie jest tanio więc powiem Ci że ten sam skład co w firmowych sklepach przeróbki w cenie i płacimy 360 :P
Z całości opisu garniaka Twojego Tż wnioskuje że mój Tż zakupił podobny jak nie taki sam, ma z przodu dość duże wycięcie, zapinany na jeden guzik, ma takie przeszycia na klapach o jakich pisałaś i są one tak jakby lekko sterczące ( tzn czubek tej klapy) i na dodatek dość mocno taliowany. Z tego co jeszcze zauważyłam to ma z tyłu dwa wycięcia Tż wygląda w nim szczuplutko choć do szczupłych Panów nie należy bo ma trochę brzuszka
Stary 2012-02-27, 11:44   #3789
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
o rany zawstydzające tak gadać obcej osobie o śluzach. A nauki już macie?
na szczęście tak

Cytat:
oooooooooo no to ja w porównaniu z tobą miałam luzik lajcik
no właśnie pamiętam, że byłaś zadowolona. no i super cena za gajerek

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:45   #3790
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
To zależy od upodobań gości chyba...
My kupujemy wino w ilości pół butelki na osobę, ale trochę się obawiam że mało, bo żeńska część mojej rodziny jest zupełnie nie wódkowa. Taką ilość poradzili nam znajomi, którzy brali ślbu w zeszłym roku.
Moja koleżanka za to mówiła, że na 100 osób kupiła 12 butelek wina i jeszcze zostało.
a jakie wino zamawiacie białe czerwone czy rozowe no i jakie wytrawne polwytrawne czy polslodkie??
ja osobiscie wytrawne preferuje a znowu im bardziej slodkie wino to malo do dan weselnych pasuje

Malwus czy mzoesz pokazac jeszcze raz fryzure ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:45   #3791
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Hej

Z całości opisu garniaka Twojego Tż wnioskuje że mój Tż zakupił podobny jak nie taki sam, ma z przodu dość duże wycięcie, zapinany na jeden guzik, ma takie przeszycia na klapach o jakich pisałaś i są one tak jakby lekko sterczące ( tzn czubek tej klapy) i na dodatek dość mocno taliowany. Z tego co jeszcze zauważyłam to ma z tyłu dwa wycięcia Tż wygląda w nim szczuplutko choć do szczupłych Panów nie należy bo ma trochę brzuszka
dokładnie taki sam haaaaa mój ma szersze barki a w pasie mniej nie ma brzuszka ale każdy garnitur mu odstawał w brzuchu jak by ważył ze 120kg a w tym wygląda idealnie
Lili & Gabryś

Stary 2012-02-27, 11:49   #3792
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
a jakie wino zamawiacie białe czerwone czy rozowe no i jakie wytrawne polwytrawne czy polslodkie??
ja osobiscie wytrawne preferuje a znowu im bardziej slodkie wino to malo do dan weselnych pasuje
Zamawiamy w 3 kolorach, wytrawne, chyba że zdecydujemy się na Carlo Rossi, bo one są półwytrawne (tzn. różowe na 100% bierzemy Carlo Rossi, ale białego i czerwonego wciąż szukam dobrego w podobnej cenie).
Chcemy podać wino do obiadu, a wtedy absolutnie nie pasuje półsłodkie.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:54   #3793
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a ja w końcu znalazłam prawie idealny bukiet
Bardzo ładne żywe kolorki.

Cytat:
nie pytali, więc się nie przyznałam. Gdyby kazano mi wykonać wykresy,to bym sie przyznała, ze w moim przypadku w tym momencie nie byłoby sensu ich robić.
Wiecie, nam nawet "upiekło" się z faktem, że mieszkamy razem. Przy spisywaniu protokołu ksiądz się o to nie zapytał a przy rozmowie dot. spowiedzi powiedział, że wystarczy jak przyjdziemy dzień wcześniej. Nie było w ogóle mowy o dwóch spowiedziach. Poza tym i tak dwóch w naszym przypadku by nie było
My też mieszkamy razem i nie wiem jak to będzie z poradnią i spowiedzią. Ja nie jestem w stanie kłamać przy spowiedzi, więc nie będę kłamać w poradni raczej. W razie czego znajdę taką, która mi podbije wiedząc o tabsach. Mam nadzieję, że też nam się upiecze i będzie 1 spowiedź.

Cytat:
W ogóle to wczoraj mój tata się rozczulił, że zawsze chciał mnie odprowadzić do ołtarza, zaproponowaliśmy mu że może mnie odprowadzić przed oblicze urzędnika USC, ale nie wiem czy to nie będzie dziwnie.

Myślicie, że to nie wyjdzie głupio?
Nic nie będzie głupio. U mnie na cywilnym koleś grał na pile, a urzędniczka nawet nie mrugnęła.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:56   #3794
a u d r e y
Wtajemniczenie

Vicky Cristina Barcelona - mój UKOCHAAANY film !!

Lady
ja też uwielbiam filmy Woody'ego Allena
Stary 2012-02-27, 11:57   #3795
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość

Malwus czy mzoesz pokazac jeszcze raz fryzure ??
Proszę Cię bardzo --> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1329826210
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1329826279
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1329826343
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1329826466
Cytat:
dokładnie taki sam haaaaa mój ma szersze barki a w pasie mniej nie ma brzuszka ale każdy garnitur mu odstawał w brzuchu jak by ważył ze 120kg a w tym wygląda idealnie
My mierzyliśmy w vistuli itp sklepach i nic nie leżało na nim dobrze, byliśmy na Lubartowskiej w Lbn i znalazł się tam właśnie ten garniak ale spodnie coś nie pasowały i stwierdziliśmy ze się zastanowimy, pojechaliśmy pochodzić po Chełmie i znaleźliśmy tam idetyczny jak ten w Lbn i to o 100zł mniej i w sumie Tż zapłacił 390 za gajer. Tylko spodnie poszły w pasie do zwężenia i rękawy nieco do skrócenia bo mankietów u koszuli nie byłoby prawie widać

Śmiać mi sie z tego wszystkiego chce bo oprócz tego że urodziliśmy się w tym samym dniu, mamy w tym samym roku ślub to jeszcze mamy tego samego fotografa i nasi Tż wystąpią w tych samych gajerach
Stary 2012-02-27, 12:03   #3796
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
aaaaa wiecie co?? byliśmy wczoraj w poradni na pierwszym indywidualnym spotkaniu. Baba nas tak przemaglowała, a w zasadzie mnie, że szok. Siedzieliśmy godzinę, a ja opowiadałam jakie mam śluzy itp Potem dostałam książkę z pracą domową i masą zadań. Jak je zrobię, to mam zadzwonić i umówić się na nastepne spotkanie. Co za masakra
O mamo to ja takich rzeczy jeszcze w tej poradni nie przechodziłam mi tylko kazała robić wykres i w marcu mamy iść na indywidualne spotkanie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Ciekawe co mnie spotka w poradni Ostatecznie się wkurze i powiem że jestem w ciązy Kumpela poszła do poradni a była w ciąży chyba 3 miesiąc i powiedziała to babce a ona na to, a to Pani już porady nie potrzebne. Podpisała i ją puściła
A wiesz co moja znajoma jest w ciąży w 2 miesiącu i powiedziała to babce, a ona na to że to nic, ale temp może sobie mierzyć

Cytat:
hej, hej!
Nadrobiłam Was
Chatko spóźnione, ale szczere życzenia WSZYSTKIEGO najlepszego! Dużo szczęścia i przede wszystkim miłości!

A Was dziewczyny proszę o trzymanie kciuków. Jesteśmy na etapie finalizowania zakupu auta i kombinujemy tak, żeby nim już w ten weekend pojechać do domu, więc Wasze magiczne kciuki na pewno się przydadzą

Z spraw ślubnych w sobotę kupiłam buty Miały być taneczne, ale jakoś nie było mi po drodze do sklepu i pojechałam z TŻtem do innego i tam wybrałam. Niestety ze względu, że nie chciałam materiałowych, ale ze ekoskórki, to kolor nie jest idelanie wpasowany do koloru sukni, ale jak przyrównywałam do próbki materiału, to wielkiej różnicy nie ma.
A buty kupiłam takie...eeee... na stronie już ich nie ma, ale są podobne:
http://www.butyslubne.com.pl/buty_sl...a-p-456-pl.jsp
Tylko ja wybrałam sobie pełne buty (bez tego wcięcia z boku).
Może uda mi się dziś zrobić kilka zdjęć

Ja bym na Twoim miejscu zdecydowała się na te kwiaty nawet jakby miały tylko w kościele wytrzymać. Zrobiłabym sobie drugi rezerwowy bukiet na wszelki wypadek

Współczuję - po odbytych naukach i poradni do tej pory zastanawiam się jaki ma to cel?
Buty bardzo ładne
I mocne

Cytat:
Witam!
Wszystkiego naj dla PM które miały urodziny!!!!!!!!!!!!! a za wszystkie załatwione sprawy: oklaski:

Ja też się balam połaczenia bieli z moją śmietankową suknią bo planowałam biały dywan do kościoła i ostatecznie zrezygnowałam....

i za buty...

Dla mnie nie jest to nic dziwnego...

Bardzo ładne zaproszenia

Cytat:

To zależy co kto woli wypić bo np. my mamy 25 butelek wina na 170 osób bo u nas chyba bardziej wódka będzie szła niż te wino

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-02-27 o 12:36
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:03   #3797
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę Cię bardzo --> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1329826210
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1329826279
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1329826343
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1329826466

My mierzyliśmy w vistuli itp sklepach i nic nie leżało na nim dobrze, byliśmy na Lubartowskiej w Lbn i znalazł się tam właśnie ten garniak ale spodnie coś nie pasowały i stwierdziliśmy ze się zastanowimy, pojechaliśmy pochodzić po Chełmie i znaleźliśmy tam idetyczny jak ten w Lbn i to o 100zł mniej i w sumie Tż zapłacił 390 za gajer. Tylko spodnie poszły w pasie do zwężenia i rękawy nieco do skrócenia bo mankietów u koszuli nie byłoby prawie widać

Śmiać mi sie z tego wszystkiego chce bo oprócz tego że urodziliśmy się w tym samym dniu, mamy w tym samym roku ślub to jeszcze mamy tego samego fotografa i nasi Tż wystąpią w tych samych gajerach
ooooo kurcze no tak i co najlepsze u mojego tżcika też poszły rękawy do skrócenia żeby mankiety u koszuli było widać haaaaa nieźle
Lili & Gabryś

Stary 2012-02-27, 12:04   #3798
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Vicky Cristina Barcelona - mój UKOCHAAANY film !!

Lady
ja też uwielbiam filmy Woody'ego Allena
czemu mnie to nie dziwi

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:05   #3799
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
ooooo kurcze no tak i co najlepsze u mojego tżcika też poszły rękawy do skrócenia żeby mankiety u koszuli było widać haaaaa nieźle
Stary 2012-02-27, 12:06   #3800
omosia
Raczkowanie

My garnitur kupilismy w bytomiu i jest na tyle fajnie ze wszystkie poprawki sa w cenie nawet tydzien przed slubem jkaby okazalo sie ze cos jest nie tak to mozna cos zwezic itp.
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:06   #3801
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Zamawiamy w 3 kolorach, wytrawne, chyba że zdecydujemy się na Carlo Rossi, bo one są półwytrawne (tzn. różowe na 100% bierzemy Carlo Rossi, ale białego i czerwonego wciąż szukam dobrego w podobnej cenie).
Chcemy podać wino do obiadu, a wtedy absolutnie nie pasuje półsłodkie.
My różowe Carlo Rossi też bierzemy na 100% bo je bardzo lubię i chyba do kompletu weźmiemy od razu też Carlo półwytrawne czerwone i białe.
Tak się teraz zastanawiam, że chyba 40 butelek to będzie akurat.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:14   #3802
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa i wiesz co wyszło że mój tżcik jest krzywy ma w jednym barku słabiej rozwinięte mięśnie przez co jedną rękę ma troszkę wyżej drugą niżej są to milimetry ale jednak :P śmiałam się w sklepie : oooooooooo dobrze wiedzieć muszę go kopnąć bo krzywy facet nie nadaje się na męża.... a babka: ups chyba niepotrzebnie mówiłam (zaczęłyśmy się śmiać) a ja mówi: no właśnie jeszcze mi krzywe dzieci sprodukuje :P
Lili & Gabryś

Stary 2012-02-27, 12:16   #3803
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

piękna ta fryzura, zazdraszczam bo ja z uwagi na moje mega proste wlosy, musze meic wszytko spiete bo jezzcze bym nie wyszla od fryzjera a juz bym miala proste

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:16   #3804
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja czytałam, że niektórzy liczą wino jak szampan czyli butelka na 7 osób. Ale wg. mnie to za mało.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:18   #3805
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety nie firma dekoratorska to ogromny wydatek w sumie samych podstawowych rzeczy... ale jak bym gdzieś dorwała dofinansowanie na rozwój firmy to bym nie pogardziła taką maszynką

hm.... adresu nie pamiętam chodziliśmy od sklepu do sklepu ceny są wszędzie podobne.... nasz sklep to odzież damska i męska w takim dużym budynku jak z prlu na szybie jest wielkie ogłoszenie poszukujemy szwaczek ulica albo legionów albo szaniawskiego jak odbierzemy garnitur to zapiszę ulicę i Ci mogę napisać
dziękuję za odp. tak myslałam, że to duży wydatek i będę szukać dalej, ale chyba tak naprawdę kupie parę pistoletów na bańki mydlane i rozdamy je dzieciom aby podczas tańca je puszczały. Pewnie będą miały radochy na całego a my efekt bańkowy na zdjęciach.

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Bardzo ładne żywe kolorki.

My też mieszkamy razem i nie wiem jak to będzie z poradnią i spowiedzią. Ja nie jestem w stanie kłamać przy spowiedzi, więc nie będę kłamać w poradni raczej. W razie czego znajdę taką, która mi podbije wiedząc o tabsach. Mam nadzieję, że też nam się upiecze i będzie 1 spowiedź.

Nic nie będzie głupio. U mnie na cywilnym koleś grał na pile, a urzędniczka nawet nie mrugnęła.
No ja też nie kłamałabym. W poradni nikt nie zadał pytania o tabsy, wiec się nie wychylałam. Natomiast ze spowiedzią też tak wyszło, że ksiądz powiedział nam o jednej spowiedzi pomimo, że pytałam się jego ile ich ma być. Jakby powiedział, że 2 to bym się spytała, czy w przypadku jak mieszkamy razem to też nas obowiązuje.

Za opinie o butach dziękuję. Też nie jestem wielką zwolenniczką butów typowo ślubnych, ale te nawet mnie tak bardzo nie odstraszały
Stary 2012-02-27, 12:19   #3806
Agis88
Raczkowanie

Cytat:

Nie trzeba mam już dostatecznie dużo informacji, dziekuje bardzo
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:23   #3807
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaa i wiesz co wyszło że mój tżcik jest krzywy ma w jednym barku słabiej rozwinięte mięśnie przez co jedną rękę ma troszkę wyżej drugą niżej są to milimetry ale jednak :P śmiałam się w sklepie : oooooooooo dobrze wiedzieć muszę go kopnąć bo krzywy facet nie nadaje się na męża.... a babka: ups chyba niepotrzebnie mówiłam (zaczęłyśmy się śmiać) a ja mówi: no właśnie jeszcze mi krzywe dzieci sprodukuje :P
No to żeś przyszłemu mężusiowi pojechała
Stary 2012-02-27, 12:27   #3808
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość

A wiesz co moja znajoma jest w ciąży w 2 miesiącu i powiedziała to babce, a ona na to że to nic, ale temp może sobie mierzyć
taaa.. niech mierzy może zaobserwuje skok temeratury, to będzie wiedziala że ma niepłodne

Cytat:
czemu mnie to nie dziwi
a filmów z Audrey Hepburn nie lupisz? Śniadanie u Tiffany'ego, Rzymskie Wakacje?

Cytat:
My różowe Carlo Rossi też bierzemy na 100% bo je bardzo lubię i chyba do kompletu weźmiemy od razu też Carlo półwytrawne czerwone i białe.
Tak się teraz zastanawiam, że chyba 40 butelek to będzie akurat.
Ja też uwielbiam Carlo Rossi Rosso
My kupujemy 10 różowych, 10 białych i 10 czerwonych, będą stały w tym open barze, powinno starczyć.
Stary 2012-02-27, 12:44   #3809
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Boże, jakie piękne te zdjęcia... Nie mogę się doczekać tych ze ślubu! Jak tam jest cudnie to aż boli... Gratuluję bycia Żonką i super, że Wam się wszystko udało!

26 to najlepsza data na świecie Przekaż Świadkowej ode mnie: http://www.youtube.com/watch?v=R9N3Ic--d7k

Goszu, śliczne zielono-niebieskie życzonka

Ślicznie wyglądacie i fajne zestawienie

Dziękuję Kochane moje Dziewczątka za pamięć i życzenia! Nie cytowałam wszystkich, bo by się w 10 nie zmieściły i bym się wkurzała, Dziękuję Wam więc wszystkim razem i każdej z osobna

Urodzinki minęły mi fajnie, na weekend przyjechała do mnie moja Świadkowa, wczoraj miałam "spotkanie sukienkowe" moich Druhen - obgadałyśmy wszystko związane z kieckami na moje wesele, a potem poszłyśmy do klubu na imprezkę już z Chłopakami Był mały tłumek, ponad 20 osób, jak zwykle u mnie Dostałam mnóstwo świetnych prezentów, w tym 7 książek (wiedzą cholery, co lubię )
A pamiętacie, jak mówiłam, że chcę jednego Lektora z mojej pracy zeswatać z którąś z moich Przyjaciółek? Przyszedł wczoraj Napisałam Mu wcześniej takiego inspirującego maila, że trzeba odwagi, żeby zrobić coś nietypowego dla siebie, że wierzę w niego i że będzie żałował, jak zmarnuje taką okazję, że nie miał wyjścia Jestem z siebie strasznie dumna, bo chociaż przyszedł tylko na trochę (bo miał na ten dzień już coś zaplanowane), to sam fakt, że się w ogóle odważył jest dla mnie sukcesem A już moje Przyjaciółki powiedziały, że fajniutki, to kto wie, co będzie

A od Rodziców taki torcik fantastyczny dostałam 26 urodziny są dla mnie wyjątkowe, ponieważ 26 to w moim życiu magiczna liczba Więc bardzo się cieszę, że tak fajnie mi minęły.

Tylko... nic nie odpoczęłam w ten weekend. Chodziłam spać późno w ten weekend i wczoraj w ogóle w nocy zasnąć nie mogłam... Obawiam się, że dziś w pracy będę zupełnie nieżywa

super że urodzinki były udane

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Przyznam, że te duzo ładniejszy od tego co wczesniej wstawiałaś co był przerobiony. Ciemniejszy pomarańcz pięknie sie prezentuje wraz z fioletem

no niestety tamten był kolorowany i ten pomarańcz wychodiz blady na każdym odcieniu pomarańczu ale ten jest idealny

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Z tym śluzem, to fakt, że niektóre babki z poradni o to pytają. Kuzyn w zeszłym roku brał ślub i mówił, że też chodzili do poradni z narzeczoną, babka pytała ją o śluz, o miesiączki. Mówiła też, że jak żona nie ma ochoty na seks, a mąż ma, to jej obowiązkiem jest spełnić jego zachciankę , bo to nie chodzi o przyjemność, a przedłużanie rodzaju ludzkiego.

Także widocznie zależy od poradni i prowadzącej

jak słyszę takie teksty to coś mi sie robi

dzień dobry

więc tak z końcu zakończyłam sesję no i połowa studiów za mną jeszcze tylko 2,5 roku

przyszedł szal nie wstawiam fotek bo nie ma czego (jest dość pomięty)... tiul ok dobrej jakości trochę sztywny ale myślę że po rozprasowaniu będzie ok jestem zadowolona ... tylko niestety idzie do przerobienia bo ja to się w niego ubrać bym mogła... jest ogromny

jagodziu powiedz mi czy te kwiaty fioletowe to eustomy czy coś innego??https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1330293504

poza tym odkryłam dziś w Lublinie sklep gdzie sprzedają buty takie jak na wizażu szpilki po 59-69 zł i miałam ochotę połowę wykupić ale nieee czekam aż mi się wyklasuje sytuacja z butami na wizażu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-02-27 o 12:51
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:45   #3810
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
pieknie
blagam Cie
Musze Wam cos pokazac
oto moj 3,5 letni Slodziak (chrzesnica) w moich slubnych bucikach
od małego mała ma dobry gust

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Ja to strasznie chciałam 5 mm i o żadnych szerszych nie było mowy. Do tego miały być płaskie, w środku żółte złoto a po bokach białe. I z takim zamiarem szliśmy zamawiać. Ale jak weszliśmy do innego jubilera i zobaczylismy te, to juz inne nie wchodziły w gre.
a my wybraliśmy dokładnie takie o jakich Wy początkowo myśleliście

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
My mamy wesele jednodniowe. Ja się śmiałam, że na bramy bedziemy dawać wodę w butelkach od wódkioczywiście takie żarty.Ale by było.....
Ja chciałam taką oszukaną na nasz stół postawić ale Tżowi nie jest zachwycony...

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
właśnie sobie wyobraziłam PM, która wpada do cpn po wódkę
Koleżanka opowiadała o znajomej która w drodze z kościoła na sale musiała skorzystać z toalety i po drodze trafił się McDonald... ludzie pewnie myśleli że sprzed ołtarza uciekła

tak czytam co piszecie o poradniach i jestem coraz bardziej przerażona te wszystkie teksty o kobiecie i filmy o śluzach są obrzydliwe
my dziś powinniśmy iść na przedostatnie nauki więc teoretycznie powinniśmy zacząć myśleć o poradni ale jakoś mi sie odechciało...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości