Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 10:27   #3091
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

popiku ale oliwka to chyba twoj klonik..nigdy dokladnie sie nam nie pokazalas... ale wydaje mi sie ze to cala ty:P a malutka jest sliczna...taki bezbronny okruszek...i rzeczywiscie tak proporcjonalnie wyglada i skora taka ladna sciskam mocno

izumi męcz męcz :P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:06   #3092
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Hej! Dzwonił mój mąż! Ma wyniki badań!
Więc generalnie nie jest źle. Ma bardzo kiepską morfologię. Dużo za niski cholesterol i podwyższone próby wątrobowe, ale nic nie skazuje na jakieś poważne schorzenie. W marcu ma mieć robione usg brzucha jeszcze, ale póki co to Doktorka powiedziała, że wygląd mojego TŻ'a, cholesterol i morfologia wskazują na ..... głodzenie się!!!! A próby wątrobowe na nadużywanie alkoholu. Generalnie wiem ile je i pije mój TŻ. I ostatnio nawet po 2 piwach jest pijany jakby z litre wódki wypił... no ale tak... an głodniaka to siada inaczej . (...) A z jedzeniem, to faktycznie, mimo, ze wpycham w niego ile wlezie, to on bardzo mało je. ... Wszystko przez jego głupia matkę! Jak mój Tż ważył 65kg, to mu mówiła, że jest spasiony i ma brzuch jak bęben. Nawet w tą sobotę jak byliśmy u niej na obiedzie i Tż chciał nie dał rady zjeść całego obiadu (3 gałki ziemniaków i kotlet) to ja mu kazałam jeść, bo wygląda fatalnie, a teściowa na mnie naskoczyła, że wreszcie teraz dopiero dobrze wygląda! ... Głupia Franca. Jej własne dziecko jest zachudzone, kości miednicy to nie tylko z przodu, ale też NA PLECACH mu wystają! Każdy kręg kręgosłupa i kazde żebro policzyć można. Twarz zapadnięta, oczy podkrązone, a ona powie "wreszcie dobrze wygląda" ... Jakim trzeba być debilem? I jeszcze mi mówi, że Tż ojciec przeciez też jest chudy, a jego dziadkowie też byli chudzi! ... Tiaa... tylko Tż wcale nie ma budowy i w ogóle nie jest do swojego ojca podobny, a dziadkowie z tego co wiem to bardzo, BARDZO szybko i młodo zmarli ... więc SORY. (...) Teraz jak znam te wyniki to jak znowu będzie takie głupoty piepszyć, to jej kuźwa w oko napluje! GRRRRRRRR! .....
(...) Ehhh... jestem pozytywnie do życia nastawiona, ale jeśli chodzi o moją teściową to normalnie obawiam się, że kiedyś nie wytrzymam i ją pobiję ... a wiem że jestem do tego zdolna :devil:

P.S. Michał ma takie motywy, że jak kogoś poklepuje to mówi "bije". Np jak kaszle i chce żeby go po plecach poklepać woła "boje", albo jak psa po zadzie klepie to też "bije", czasami nawet jak piątkę przybije to "bije". No i w sobotę chwile siedział bez nas u teściowej. Jak po niego przyszliśmy to teśćowa z wontami, że "podszedł do mnie, uderzył mnie BARDZO MOCNO w nogę i cieszył się i wołała, że mnie bije! To mu powiedziałam, że jeszcze raz tak zrobi, to mu ODDAM! KTO GO UCZY TAKICH RZECZY?! KOGO ON BIJE W DOMU?!?" .... czyż to nie głupia baba? Dodam, że jak jej inne wnuczę (dziewczynka) miało 3 latka. I jak to wnuczę dostało pod choinkę lalkę, która babcia chciała tylko obejrzeć, to pamiętam jak wczoraj, że babcia została pobita w mega furi pięściami po nogach i kopana i jak ja wtedy zwróciłam owemu wnuczęciu uwagę, że nie wolno bić babci i że babcia zaraz lale odda, to usłyszałam od teściowej "ZOSTAW JĄ! JESZCZE JEST ZA MAŁA ŻEBY ZROZUMIEĆ!" ... tak więc HELOŁ?! .... Warto też wspomnieć że teściowa jest .... PRZEDSZKOLANKĄ! (...) Żal mi tych dzieci, którymi się zajmuje... szczerze!
dobrze, że z tz'tem nie jest tak źle. A teściową to odstrzelić normalnie
Stary 2012-02-27, 11:29   #3093
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

izumi witaj w swiecie tesciowych

my dzisiaj jedziemy pogadac o przebodowce z ojcem... jedyny plus bylby taki ze tam tesciowa WCALE nie przylazi
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:50   #3094
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Hej! Dzwonił mój mąż! Ma wyniki badań!
Więc generalnie nie jest źle. Ma bardzo kiepską morfologię. Dużo za niski cholesterol i podwyższone próby wątrobowe, ale nic nie skazuje na jakieś poważne schorzenie. W marcu ma mieć robione usg brzucha jeszcze, ale póki co to Doktorka powiedziała, że wygląd mojego TŻ'a, cholesterol i morfologia wskazują na ..... głodzenie się!!!! A próby wątrobowe na nadużywanie alkoholu. Generalnie wiem ile je i pije mój TŻ. I ostatnio nawet po 2 piwach jest pijany jakby z litre wódki wypił... no ale tak... an głodniaka to siada inaczej . (...) A z jedzeniem, to faktycznie, mimo, ze wpycham w niego ile wlezie, to on bardzo mało je. ... Wszystko przez jego głupia matkę! Jak mój Tż ważył 65kg, to mu mówiła, że jest spasiony i ma brzuch jak bęben. Nawet w tą sobotę jak byliśmy u niej na obiedzie i Tż chciał nie dał rady zjeść całego obiadu (3 gałki ziemniaków i kotlet) to ja mu kazałam jeść, bo wygląda fatalnie, a teściowa na mnie naskoczyła, że wreszcie teraz dopiero dobrze wygląda! ... Głupia Franca. Jej własne dziecko jest zachudzone, kości miednicy to nie tylko z przodu, ale też NA PLECACH mu wystają! Każdy kręg kręgosłupa i kazde żebro policzyć można. Twarz zapadnięta, oczy podkrązone, a ona powie "wreszcie dobrze wygląda" ... Jakim trzeba być debilem? I jeszcze mi mówi, że Tż ojciec przeciez też jest chudy, a jego dziadkowie też byli chudzi! ... Tiaa... tylko Tż wcale nie ma budowy i w ogóle nie jest do swojego ojca podobny, a dziadkowie z tego co wiem to bardzo, BARDZO szybko i młodo zmarli ... więc SORY. (...) Teraz jak znam te wyniki to jak znowu będzie takie głupoty piepszyć, to jej kuźwa w oko napluje! GRRRRRRRR! .....
(...) Ehhh... jestem pozytywnie do życia nastawiona, ale jeśli chodzi o moją teściową to normalnie obawiam się, że kiedyś nie wytrzymam i ją pobiję ... a wiem że jestem do tego zdolna :devil:

P.S. Michał ma takie motywy, że jak kogoś poklepuje to mówi "bije". Np jak kaszle i chce żeby go po plecach poklepać woła "boje", albo jak psa po zadzie klepie to też "bije", czasami nawet jak piątkę przybije to "bije". No i w sobotę chwile siedział bez nas u teściowej. Jak po niego przyszliśmy to teśćowa z wontami, że "podszedł do mnie, uderzył mnie BARDZO MOCNO w nogę i cieszył się i wołała, że mnie bije! To mu powiedziałam, że jeszcze raz tak zrobi, to mu ODDAM! KTO GO UCZY TAKICH RZECZY?! KOGO ON BIJE W DOMU?!?" .... czyż to nie głupia baba? Dodam, że jak jej inne wnuczę (dziewczynka) miało 3 latka. I jak to wnuczę dostało pod choinkę lalkę, która babcia chciała tylko obejrzeć, to pamiętam jak wczoraj, że babcia została pobita w mega furi pięściami po nogach i kopana i jak ja wtedy zwróciłam owemu wnuczęciu uwagę, że nie wolno bić babci i że babcia zaraz lale odda, to usłyszałam od teściowej "ZOSTAW JĄ! JESZCZE JEST ZA MAŁA ŻEBY ZROZUMIEĆ!" ... tak więc HELOŁ?! .... Warto też wspomnieć że teściowa jest .... PRZEDSZKOLANKĄ! (...) Żal mi tych dzieci, którymi się zajmuje... szczerze!
kolejna nawiedzona teściowa

Oliwka pokaż nam swojego dwulatka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:22   #3095
blistex
Rozeznanie

żadna z nas chyba nie jest aż tak wyrodna
http://www.demoty.pl/kto-glosuje-za-...ligencje-39294
Stary 2012-02-27, 12:44   #3096
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
kolejna nawiedzona teściowa

Oliwka pokaż nam swojego dwulatka
spoko,spoko,pokażę tylko mi się aparat popsuł a z cioci co robiliśmy to takie niewyraxne zdjęcia są ale wstawię wieczorkiem

ale macie przeboje z tymi teściowymi,ona najlepsza by była na 102

Drcron-masakra z tymi fotami-pełna bulwersacja!

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2012-02-27 o 12:47
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:48   #3097
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

witam po weekendzie
moje dziecko obudziło sie dzis 4:10 przyniosłam go szybko do nas kopał wiercił sie gadał zasnął po 5 i spał do 6 nie ma to jak zacząć tydzien od wyspania sie

co do mieszkania to dziewczyny chyba juz wszystko napisały, my rózniez mieszkanie mamy bankowe plus rózne raty bo jak sie chce cos miec to niestety bez rat sie nie obejdzie, odłozyc gotówke ciezko bo zawsze cos wypadnie a rate zapłącic trzeba,

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
witam,

A oto moje dzieci.
Na ostatnim zdjęciu Oliwka męczzy mojego kota. Babcia jej pomogła przywiązać Igora do wózka. dostała ochrzan.
śliczne masz córeczki:love :
a Nataszka taki bezbronny okruszek
i biedny kotek ale w sumie nie widac zeby bardzo protestował

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

moja od wczoraj ma taką ekipę w łóżeczku: konik morski z fishera tej grający, lalka, miś pluszak, lew (który tak naprawdę jest tygrysem), pies pluszowy i wczoraj dostała kotka za smoczka maskarka normalnie, ledwo starcza na nią miejsca, ale nie ma opcji, żeby jej coś wywalić bo się doliczy teraz póki oswaja się żyć bez dydka to jej odpuszczam, ale potem będę musiała przegonić to jej towarzystwo, bo dzis do nas jak o 5 przyszła, to tz musiał lecieć po jej ziomków, więc spaliśmy w 9 na wersalce
fajną ekipę macie do spania mój na szczescie tylko ze swoją kolorową pieluszka spi w pieski lub zyrafy ale ciez sie ze do 9spała a nie do 5 czy 6

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
P

Ja padam na pysk po szkole.Wiosna idzie,bo u mnie już 2 bociany leciały
bociany to nie tylko wiosna

aixa Lenka
Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
żadna z nas chyba nie jest aż tak wyrodna
http://www.demoty.pl/kto-glosuje-za-...ligencje-39294
okropne

izumi
oby z tz było wszytko ok 3 mam kciuki, a tesciowej nie zazdroszcze masakra

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2012-02-27 o 12:50
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:53   #3098
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

drcron fatalne!!!jak tak mozna?okropienstwo!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 13:05   #3099
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam
Nadrabiam was na raty i tym sposobem nie wiem co miałam komu odpisać wiec chyba nic nie będę pisać, żeby kogoś nie pominąć...
Oczywiście nie omieszkam skomentować fotek Pop ( takie wyróżnienie ale to chyba wybaczycie

Oliwka cała mamusia i jak juz ktos kiedyś napisał- taki mały elfik. I widać, że mała łobuziara z niej

Nataszka- cudowności taka mała drobinka, szczególnie widać to na zdjęciu gdzie w jej dłoni mieści się tylko opuszek dorosłego palca- szok!! Ale widać, że jest silna i ja WIERZĘ że bedzie walczyć jak Oliwka!! Wszystko bedzie dobrze.
A Ty Popiku- odpoczywaj i wracaj do zdrówka

Mój dzieć od dłuższego juz czasu jest przecudownym dzieckiem... jest przekochana, przegrzeczna... po prostu ANIOŁ!! mam nadzieję, że jej nie przechwalę i nie zmieni się to od jutra ciągle się tuli, całuje wdając przy tym taki śmieszny odgłos coś na kształt "mła", mówi "mamusiu, kocham Cię, mocno" i CIĄGLE gada... gada...gada...

Tylko nocki nadal nie są super ale tez nie narzekam. Budzi się w nocy i wola mleko (koło 3-4) ale ja zawsze stanowczo odmawiam i daję jej dopiero rano jak się obudzi koło 5-6, wtedy zasypia i znów śpi do 7- 7.30
Czasem przebudza się w nocy raz czy dwa ale na szczęście szybko zasypia bez płaczu. Zauwazylam tylko, że ostatnio sporo poplakuje i jeczy przez sen... może jednek ograniczyć bajki??

Nic, wracam do czytania, trochę się cofnę to sobie może przypomnę co miałam napisać

aaa...
darusia- wspołczuję przeżyć z tż. Kurcze, a taki "idealny" byl w moich oczach z Twoich opowiadań. teraz trochę stracił. Ale zyczę zebyście się dogadali No i licze że jeszcze mu choć trocę zaufasz... bo takie życie bez zaufania... nie dla mnie

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

temat który rozkręciła bao już zakończony wiec nie będę się rozpisywać bo wszystko zostało napisane
Dodam tylko, ze i moje mieszkanie (49 metrów) jest na kredyt który będę spłacać do śmierci
Wiec bao- jak widzisz- masz super warunki i sytuację... nam nawet bez kredytu byłoby ciężko odkładać jedną pensję

minka- musicie mieć chyba duże łóże rozbroiłaś mnie
a opowiedz dokładnie jak idzie u was oduczanie smoczka- ciężko było?? Bo ja sie zabieram za to ale mam cykora, jako, że moja nawet ze smoczkiem slabo spi i jak się wybudzi to ciężko zasypia więc bez smoka byłby koszmar. ja chyba poczekam aż mała zacznie dobrze sypiać (czyt. przesypiać całe nocki bez pobudek) bo na razie nocka bez ani jednej pobudki zdarza sie raz na miesiąc

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 13:12   #3100
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie dziewczyny

Ja niestety jestem dzisiaj w kiepskim stanie psychicznym. Jestem zła na cały świat. Pogoda mnie dobija. U nas zimno jak cholera a niby jest 5 st. wieje i co chwila pada zmrozony śnieg. Wyglada to tak jakby ktoś styropian pokruszył i rozrzucił po świecie. Jest tez pełne słońce.

Aixa - Lenka . Napisz częściej

Izumi - dobrze że wyniki Tż nie są są aż tak złe. Dla pocieszenia powiem ze większośc ludzi ma kiepskie wyniki z prób wątrobowych, co oczywiście nie znaczy że Twój Tż nie musi ich kontrolować. Wątroba jest poprostu bardzo wrażliwa i czasem nawet zjedzenie czegoś ciężkiego przed zrobieniem takich prób kończy się fatalnym wynikiem. Moze to być nawet zwykły majonez albo jajecznica dzień wcześniej. Chętnie bym mu oddała troche cholesterolu bo ja mam za dużo . MOże powtórzcie znowu za jakiś czas te badania. Morfologię tez można polepszyć zjadając to co ma dużo żelaza i kwasu foliowego.

Teściowa oczywiście do odstrzału. Fajna przedszkolanka i mama. Nie ma to jak wsparcie rodziny
Stary 2012-02-27, 13:20   #3101
ASIULEK_23
Zakorzenienie

izz- przesyłam trochę dobrych fluidów

U nas też pogoda do d... co prawda nie pada śnieg ale mimo, że świeci słonce to jest zimnica. Szybko wracałyśmy dziś ze spaceru...

Dzis niania zadzwonila, że jutro raczej nie przyjdzie bo się rozchorowała. ledwo biedna mówiła. Mowiła, że gorączki nie ma i jakby co to może przyjśc ale boi się, że zarazi małą... i trochę mamy problem bo ani ja ani tż nie mozemy wziąć wolnego wiec zostaje dziadek z babcią- dla nich to też problem bo pracują no i schorowani ale jak to oni "nie ma problemu". Ja mam kochanych teściów... muszę przyznać...
mam nadzieje, że do czwartku jej trochę przejdzie...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-27, 13:25   #3102
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
a opowiedz dokładnie jak idzie u was oduczanie smoczka- ciężko było?? Bo ja sie zabieram za to ale mam cykora, jako, że moja nawet ze smoczkiem slabo spi i jak się wybudzi to ciężko zasypia więc bez smoka byłby koszmar. ja chyba poczekam aż mała zacznie dobrze sypiać (czyt. przesypiać całe nocki bez pobudek) bo na razie nocka bez ani jednej pobudki zdarza sie raz na miesiąc
Ja nie minka ale się wypowiem. Nie odzwyczajam jeszcze, upajam sie tym że Zosia od niedawnego czasu przesypia spokojnie noce i nie będę sobie fundowała teraz kolejnych niewyspanych z powodu smoczka. Wiem najwyższy czas żeby z niego zrezygnować ale myślę że przyjdzie taki czas że poprostu go wywalimy i tyle. Teraz ma go wyłącznie do spania i czasem w południe jak chce się potulić/ poleżakować. Nie mam parcia, bardziej mi przeszkadza jej ostatnie lanie po kątach niż smoczek
Stary 2012-02-27, 13:27   #3103
ASIULEK_23
Zakorzenienie

kilka fotek- "czarne" z dzisiaj, odkurzanie- z soboty

p.s. jak wstawić fotkę w klubie- w wątku??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05223.jpg (64,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05224.jpg (55,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05225.jpg (44,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05231.jpg (38,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05236.jpg (37,8 KB, 53 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-27, 13:30   #3104
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość

fajną ekipę macie do spania mój na szczescie tylko ze swoją kolorową pieluszka spi w pieski lub zyrafy ale ciez sie ze do 9spała a nie do 5 czy 6
spaliśmy nie DO 9 tylko W 9 (nasza trójka i 6 towarzyszy Amelki), spaliśmy do 8

Cytat:
Witam
Nadrabiam was na raty i tym sposobem nie wiem co miałam komu odpisać wiec chyba nic nie będę pisać, żeby kogoś nie pominąć...
Oczywiście nie omieszkam skomentować fotek Pop ( takie wyróżnienie ale to chyba wybaczycie

Oliwka cała mamusia i jak juz ktos kiedyś napisał- taki mały elfik. I widać, że mała łobuziara z niej

Nataszka- cudowności taka mała drobinka, szczególnie widać to na zdjęciu gdzie w jej dłoni mieści się tylko opuszek dorosłego palca- szok!! Ale widać, że jest silna i ja WIERZĘ że bedzie walczyć jak Oliwka!! Wszystko bedzie dobrze.
A Ty Popiku- odpoczywaj i wracaj do zdrówka

Mój dzieć od dłuższego juz czasu jest przecudownym dzieckiem... jest przekochana, przegrzeczna... po prostu ANIOŁ!! mam nadzieję, że jej nie przechwalę i nie zmieni się to od jutra ciągle się tuli, całuje wdając przy tym taki śmieszny odgłos coś na kształt "mła", mówi "mamusiu, kocham Cię, mocno" i CIĄGLE gada... gada...gada...

Tylko nocki nadal nie są super ale tez nie narzekam. Budzi się w nocy i wola mleko (koło 3-4) ale ja zawsze stanowczo odmawiam i daję jej dopiero rano jak się obudzi koło 5-6, wtedy zasypia i znów śpi do 7- 7.30
Czasem przebudza się w nocy raz czy dwa ale na szczęście szybko zasypia bez płaczu. Zauwazylam tylko, że ostatnio sporo poplakuje i jeczy przez sen... może jednek ograniczyć bajki??

Nic, wracam do czytania, trochę się cofnę to sobie może przypomnę co miałam napisać

aaa...
darusia- wspołczuję przeżyć z tż. Kurcze, a taki "idealny" byl w moich oczach z Twoich opowiadań. teraz trochę stracił. Ale zyczę zebyście się dogadali No i licze że jeszcze mu choć trocę zaufasz... bo takie życie bez zaufania... nie dla mnie

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

temat który rozkręciła bao już zakończony wiec nie będę się rozpisywać bo wszystko zostało napisane
Dodam tylko, ze i moje mieszkanie (49 metrów) jest na kredyt który będę spłacać do śmierci
Wiec bao- jak widzisz- masz super warunki i sytuację... nam nawet bez kredytu byłoby ciężko odkładać jedną pensję

Asiulek ja się bałam jak już kiedyś pisałam bardziej niż porodu ale mała już mnie wkurzała bo im więcej go miała tym więcej o niego stękała.
Więc u nas najgorzej z zasypianiem, wczesniej zasypiała w 5 minut, teraz w 30 ale śpi normalnie, w pierwszą noc o 5 do nasz przyszła, zawołała dydka, ale powiedzieliśmy, że przeciez poleciał z ptaszkami i wzięła kotka, pogadała sobie trochę do tych miśków i usnęła. Dziś spała całą noc, przyszła do nas o 7 (czyli tak jak wczesniej), czasem jeszcze zawoła, ale zaraz pokazuje na niebo i mówi że dudu jest tam teraz tylko wieczorem musze z nią siedzieć jak zasypia, a wczesniej dawałam buziaka i wychodziłam. Myślę, że za jakiś czas powrócę do tego, ale na razie pomagam jej się oswajać
teraz jak widze jak dzielnie to znosi to taka jestem z niej dumna jest jak dziewczyny pisały, że dzieciaki lepiej sobie z tym radzą niż matki
Stary 2012-02-27, 13:31   #3105
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja nie minka ale się wypowiem. Nie odzwyczajam jeszcze, upajam sie tym że Zosia od niedawnego czasu przesypia spokojnie noce i nie będę sobie fundowała teraz kolejnych niewyspanych z powodu smoczka. Wiem najwyższy czas żeby z niego zrezygnować ale myślę że przyjdzie taki czas że poprostu go wywalimy i tyle. Teraz ma go wyłącznie do spania i czasem w południe jak chce się potulić/ poleżakować. Nie mam parcia, bardziej mi przeszkadza jej ostatnie lanie po kątach niż smoczek

Własnie poczekam na lepsze spanie, potem wyśpię się na "zapas" i zacznę odzwyczajać moja używa go tylko i wyłącznie do spania. Smok leży tylko w łóżeczku. Poza łóżeczkiem nie jest używany w ogóle. Więc uważam, że wiele szkód jej nie wyrządza. Poza tym nie sądze, że wybudza się przez smoka bo niemal zawsze ma go wtedy w buzi lub w rączce...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-27, 13:35   #3106
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez ciągle zwlekałam, bo chciałam delektowac sie przespanymi nockami na szczęście w tej kwestii nic się nie zmieniło.
swoją drogą tez jakas przybita chodzę, byłyśmy na dworze, zimno jak nie wiem, biegiem do domu zwiałysmy. Czekamy na wiosnę

Asiulek Wercia jest boska i na tej focie w okularach i z odkurzaczem
aha i łóżka dużego nie mamy, zwykła beznadziejna wersalka
Stary 2012-02-27, 13:35   #3107
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Gdyby moja mi tak spała to już bym dawno sie z nim pożegnała ale u nas z tym spaniem jest cięzko wiec smok może jeszcze to spotęgować... choć nie powiem, myślę czasem o zrobieniu eksperymentu... a nóż widelec będzie lepiej niż ze smokiem?? ale jak będzie ciężko to jej go oddam bez walki...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-27, 13:57   #3108
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dzięki dziewczyny

Cytat:
kilka fotek- "czarne" z dzisiaj, odkurzanie- z soboty

p.s. jak wstawić fotkę w klubie- w wątku??
Super modelka

Cytat:
ja tez ciągle zwlekałam, bo chciałam delektowac sie przespanymi nockami na szczęście w tej kwestii nic się nie zmieniło.
swoją drogą tez jakas przybita chodzę, byłyśmy na dworze, zimno jak nie wiem, biegiem do domu zwiałysmy. Czekamy na wiosnę
Ja dopiero od niedawna śpię po długiej, długiej przerwie (od ciąży). Gdybym spała to bym zaryzykowała kilka nieprzespanych nocy a tak nie dziękuję. Mam chwilowo dość.
Stary 2012-02-27, 14:10   #3109
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
spaliśmy nie DO 9 tylko W 9 (nasza trójka i 6 towarzyszy Amelki), spaliśmy do 8

teraz jak widze jak dzielnie to znosi to taka jestem z niej dumna jest jak dziewczyny pisały, że dzieciaki lepiej sobie z tym radzą niż matki
a to przepraszam zle doczytałam w 9tke no super

co do podkreslonego jak ogladam fotki Bartusia ze smoczkiem to mnie rozczula i tesknie za nim wiec to w 100%prawda dzieci szybko zapominają

asiulek Wercia przeurocza prześliczna mała ksiezniczka
co do smoka to moge odpowiedziec bo to za nami
zabierała sie do tego kilka dni tak w myslach az w koncu nieplanowanie mały miał fajny humor w dzien prawie bez smoka latał wiec stwierziłam ze kładziemy go na noc bez smoka
jak zwylke kolacja kąpiel kilka łyków wody, tulaski chwile małego do lózeczka 3zwrotki piosenki i wychodze z pokoju .... i czekałam za płacz histerie itp a on pogadał sobie z 10min i zasnął jak zwylke tyle ze bez smoka
w nocy raz sie obudził chciał mimi (smoczek) ale pogłaskałam i zasnął
nastepnego dnia w dzien przy czytaniu bajek tez zasnął bez smoka
w dzien z raz zawołał ale udałam ze nie wiem o co chodzi
po 2giej nocy wywaliłam wszystkie smoczki z domu wiedziałam ze jak juz 2 dni mineły to juz mamy sukces
ani nie płakał ani nic z tych rzeczy w szoku byłam
i ostatnio juz sie nie budzi w nocy kilka dni tfu tfu bo tak to smok wypadał i 1-3 pobudki były
tyle ze spi krótko ostatnio 5-6 ale dla mnie wazne ze sen mam nieprzerywany
wiec 3 mam kciuki za pozbycie sie smoka

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2012-02-27 o 14:11
Stary 2012-02-27, 14:16   #3110
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdyby moja mi tak spała to już bym dawno sie z nim pożegnała ale u nas z tym spaniem jest cięzko wiec smok może jeszcze to spotęgować... choć nie powiem, myślę czasem o zrobieniu eksperymentu... a nóż widelec będzie lepiej niż ze smokiem?? ale jak będzie ciężko to jej go oddam bez walki...
ja tz'twoi rano powiedziałam, że dziś koniec, a on "poczekaj musimy mieć jakiś w zapasie, bo jak będzie płakać to jej damy"
ja małej na początku ucięłam, ale muszę powiedzieć, że to był błąd, popłakała się z rozpaczy jak go zobaczyła tz mi do tej pory nie może tego wybaczyć, jak o tym mówię to każe mi przestać, bo mu sie płakac chce. mi zresztą też normalnie jak zobaczyła, że smoczek jest ucięty to takim gorzkim żalem płakała ehhhh następnym razem by po prostu zabrała. no ale teraz już czasu nie cofnę.

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Super modelka

Ja dopiero od niedawna śpię po długiej, długiej przerwie (od ciąży). Gdybym spała to bym zaryzykowała kilka nieprzespanych nocy a tak nie dziękuję. Mam chwilowo dość.
wiem co czujesz, nie namawiam. Sama ciągle zwlekała, teraz troche pospaliśmy to się zdecydowałam. Najwazniejsze, żebyś to ty była gotowa psychicznie
Stary 2012-02-27, 14:24   #3111
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
asiulek Wercia przeurocza prześliczna mała ksiezniczka
co do smoka to moge odpowiedziec bo to za nami
zabierała sie do tego kilka dni tak w myslach az w koncu nieplanowanie mały miał fajny humor w dzien prawie bez smoka latał wiec stwierziłam ze kładziemy go na noc bez smoka
jak zwylke kolacja kąpiel kilka łyków wody, tulaski chwile małego do lózeczka 3zwrotki piosenki i wychodze z pokoju .... i czekałam za płacz histerie itp a on pogadał sobie z 10min i zasnął jak zwylke tyle ze bez smoka
w nocy raz sie obudził chciał mimi (smoczek) ale pogłaskałam i zasnął
nastepnego dnia w dzien przy czytaniu bajek tez zasnął bez smoka
w dzien z raz zawołał ale udałam ze nie wiem o co chodzi
po 2giej nocy wywaliłam wszystkie smoczki z domu wiedziałam ze jak juz 2 dni mineły to juz mamy sukces
ani nie płakał ani nic z tych rzeczy w szoku byłam
i ostatnio juz sie nie budzi w nocy kilka dni tfu tfu bo tak to smok wypadał i 1-3 pobudki były
tyle ze spi krótko ostatnio 5-6 ale dla mnie wazne ze sen mam nieprzerywany
wiec 3 mam kciuki za pozbycie sie smoka
No moja nie budzi się właśnie przez smoczka tylko... nie wiem dlaczego... po prostu najpierw słyszę pojękiwanie a potem słysze jak wstaje i albo płacze albo mnie wola. jak wejdę do pokoju to albo woła mleka- ja odmawiam albo od razu kladzie się sama spać. czasem za 30 minut znów to samo, zawoła i jak wejde to sie kładzie i śpi dalej... boje się, że bez smoka bedzie jeszcze gorzej bo tak latwo nie zasnie ... i wtedy to już strach się bac...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-27, 14:36   #3112
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
No moja nie budzi się właśnie przez smoczka tylko... nie wiem dlaczego... po prostu najpierw słyszę pojękiwanie a potem słysze jak wstaje i albo płacze albo mnie wola. jak wejdę do pokoju to albo woła mleka- ja odmawiam albo od razu kladzie się sama spać. czasem za 30 minut znów to samo, zawoła i jak wejde to sie kładzie i śpi dalej... boje się, że bez smoka bedzie jeszcze gorzej bo tak latwo nie zasnie ... i wtedy to już strach się bac...
mój tez sie budził w sumie nie zawsze na smoka bo czasem go miał w buzi jak juz przyszłam i jęczał lub sie wiercił lub płakał i czesto stał w łózeczku
musiałam go polozyc poprawic przytulic go do jego pieluszki okryc i czesto dac smoka jesli nie miał a ostatnio sie nie budzi i oby tak pozostało i zeby tak chciał spac chociaz do 6:30

Stary 2012-02-27, 14:39   #3113
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
mój tez sie budził w sumie nie zawsze na smoka bo czasem go miał w buzi jak juz przyszłam i jęczał lub sie wiercił lub płakał i czesto stał w łózeczku
musiałam go polozyc poprawic przytulic go do jego pieluszki okryc i czesto dac smoka jesli nie miał a ostatnio sie nie budzi i oby tak pozostało i zeby tak chciał spac chociaz do 6:30
ale raczej przesypial noce czy raczej się budził bo u mnie przespana w calosci noc bez choć jednej pobudki to rzadkość... dlatego tak się boję zabrać smoka...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-02-27 o 14:41
Stary 2012-02-27, 14:56   #3114
mrowak
Zakorzenienie

Aiulek, ja poszłam z Gabrysią do dentystki, która w przelocie zrozumiała moje intencje i powiedziała, ze ząbki będą rosły zdrowsze, ładniejsze i równiejsze jak nie będzie smoka. Gabrysia myślała cała drogę powrotną i potem dzielnie poszła ze mną do kosza na smieci i sama smoka wyrzuciła. Pytała potem o niego parę (-naście?) razy, ale zaraz przypominała sobie, ze ząbki muszą być zdrowe i teraz zupełnie mamy to z głowy.
Na spanie nie miało to żadnego wpływu (a jak wiesz, wesoło z tym nie mamy).
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:58   #3115
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
ale raczej przesypial noce czy raczej się budził bo u mnie przespana w calosci noc bez choć jednej pobudki to rzadkość... dlatego tak się boję zabrać smoka...
jeszcze za czasów ze smoczkiem raczej nie przesypiał nocek
budziła sie na chwile ale prawie zawsze
moze z 1,2 nocki w miesiącu były bez pobudki ale zazwyczaj 1-2 pobudki a w gorszych dniach i 3-4 na szczescie krótkie nie wybijał sie raczej ze snu

a teraz od ok 2 tygodni jestesmy bez smoka kilka pierwszych nocy jak dotychczas ale jakos od tygodnia spi bez pobudek wiec mam nadzieje ze to dzieki odrzuceniu smoka i tak juz pozostanie

Stary 2012-02-27, 15:37   #3116
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

U nas jeśli chodzi o nocki to gdy był smoczek to sie ciągle budziła jak jej tylko wypadł.. a teraz bez smoka zdarza sie przespac caaaałą noc!!! czasami tylko sie przebudzi ale wystarczy że powiem" ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiichutkoooooo" i juz pomaga

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 15:47   #3117
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

U nas Zosia mając smoka budziła się a właściwie jęczała, stękała itp. Teraz zaczęła przesypiać całe nocy spokojnie a smoka ma nadal. Więc dla mnie to żadna reguła i uważam ze na pożegnanie ze smoczekiem, tak samo jak z sikaniem na nocnik czy mówieniem przychodzi odpowiednia pora i nie wszystkie dzieci muszą to robić w tym samym czasie. Każde jest gotowe w swoim czasie.
Niestety moje dziecko nie jest na takim poziomie intelektualnym żeby tłumaczenie dentysty czy moje pomogło jej w zrozumieniu że smoczek jest zły i ząbki nie będą zdrowe.
Jak przyjdzie czas to tak jak pisałam zabierzemy smoka i koniec.
Stary 2012-02-27, 17:03   #3118
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ale macie przeboje z tymi teściowymi,ona najlepsza by była na 102
Moja jest na 2002 i nie weim czy to dobrze, nie miałam okazji jej poznać...
Jednak większość teściowych znajomych czy w rodzinie nie jest pozytywnie nastawionych do synowych czy zięciów Ale reguła się powtarza (widzę to u mojej mamy często) zięć lepszy niż synowa

Mrowak ja nie mam problemu ze smoczkiem, nie mamy go już od roku ale co do dentysty... Byliśmy dziś zaprowadzić tz-a do dentysty i o ile Michał wie kto to i co robi, to dziś nawet do poczekalni nie chciał wejść, wątpię żeby dentysta do niego przemówił (a mógłby w kwestii mycia ząbków)

Co do przespanych nocy - Michał ma na swoim koncie (a co za tym idzie i ja) jedną jedyną przespaną noc... Zwykle budzi sie tuż po tym jak ja kładę się spać, wymusza żeby przysunąć łóżeczko do naszego łóżka i dać mu rękę do przytulenia się. Zasypia w 3min ale budzi się tak jeszcze kilka razy w nocy...

Czy dziś jest takie masakryczne ciśnienie czy co? Głowa mnie strasznie boli, po dwóch paracetamolach nie przeszło, tz mi kawe zrobił i dopiero zaczynam jakoś funkcjonować...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:49   #3119
P0P70
Zakorzenienie

Aixa - jak nie wiesz co napisać to .... może nowy wierszyk napiszesz.
Lenka wygląda super

Cytat:

Jak brałam kredyt na mieszkanie jakieś 8 lat temu (na 25 lat) to też tak myślałam. Aktualnie zostało mi całe 2 tys. do spłaty. Więc nie myśl tak pesymistycznie bo nigdy nie wiadomo jak to będzie w przyszłości. Zawsze może coś się zmienić i dużo szybciej go spłacicie.

Widać że Wercia uwielbia aparat fotograficzny .

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Czy dziś jest takie masakryczne ciśnienie czy co? Głowa mnie strasznie boli, po dwóch paracetamolach nie przeszło, tz mi kawe zrobił i dopiero zaczynam jakoś funkcjonować...
JA właśnie zmierzyłam swoje i mam całe 140/100. Mi też łep pęka.

Dziękuję za komplementy pod adresem moich córek. Dziwnie tak pisać w liczbie mnogiej.

Wyszłam dzisiaj ze szpitala. Czuję sie tak sobie. Ciśnienie będzie się normalizowało jeszcze przez parę tygodni do tego jeszcze brzuch mnie pobolewa. Niemniej wolę siedzieć w domu niż w szpitalu w którym nic mnie nie trzyma. Jest tylko problem z dojazdami do małej bo sama z tym ciśnieniem i zawrotami głowy raczej nie powinnam prowadzić samochodu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:36   #3120
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety moje dziecko nie jest na takim poziomie intelektualnym żeby tłumaczenie dentysty czy moje pomogło jej w zrozumieniu że smoczek jest zły i ząbki nie będą zdrowe.
Jak przyjdzie czas to tak jak pisałam zabierzemy smoka i koniec.
Ja nie mam pojęcia czy tu pomogło tłumaczenie dentysty (podejrzewam, że ze zrozumieniem nie miało to wiele wspólnego)-grunt, że zadziałało jak powinno. Ale zgadzam się, że wszystko we właściwym czasie. My np. nadal robimy w pieluchy i póki co ten stan nie ulegnie zmianie-może wiosną.

PoP, fajnie, że wyszłaś już. Teraz chuchanie na Nataszkę i będziecie w komplecie!

Dziewczyny, jakie miałyście bądź zamierzacie mieć potrawy na urodzinach dzieciaczków? Przychodzą mi do głowy same standardy, więc szukam pomysłów.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2012-02-27 o 18:40
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości