Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 15:16   #811
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Relacja z wizyty: Ania waży 1600 (31 tygodni + 5 dni) wszystko jest ok ułożona jest w poprzek dupką do góry. Łożysko się cofnęło i jak na razie nie ma ryzyka przyklejenia się do rany ale cesarka na dzień dzisiejszy tak i tak będzie z powodu ułożenia młodej. Chyba że nasza panienka się obróci.

Ale ulga
Stary 2012-02-27, 15:16   #812
ania20m
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Widziałyście to??
http://www.youtube.com/watch?v=-3fQgYo1Tsg
normalnie teraz będzie za mną chodziło.... a Haneczka mi w brzuchu tańczy
w ogóle moja Malutka bardzo fajnie reaguje na muzykę
fajne

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 15:19   #813
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Super uwielbiam tą piosenkę a mój to najbardziej wierci sie i kopie w kościele
hehe... u mnie w kościele jest nieźle, bo mamy dobrego organistę więc tylko kazanie jest mocno ruchliwe, a potem, to zanim zacznie się rozkręcać z kopaniem, już się coś śpiewa i Młoda się uspokaja

no i tak ogólnie jak słucham muzyki, to Haneczka sobie odpoczywa, albo tak delikatnie się rusza... bez żadnych gwałtownych ruchów... oby tak Jej zostało po porodzie, to będę miała uspokajacza

Edytowane przez gkatarzynka
Czas edycji: 2012-02-27 o 15:21
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 15:20   #814
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Relacja z wizyty: Ania waży 1600 (31 tygodni + 5 dni) wszystko jest ok ułożona jest w poprzek dupką do góry. Łożysko się cofnęło i jak na razie nie ma ryzyka przyklejenia się do rany ale cesarka na dzień dzisiejszy tak i tak będzie z powodu ułożenia młodej. Chyba że nasza panienka się obróci.

Ale ulga
super
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 15:25   #815
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ulga
To super, ze z lozyskiem OK, tylko teraz trzeba trzymac kciuki, zeby malutka sie obrocila
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 15:29   #816
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Nikki na pewno Tz bedzie zadowolony z prezentu bo sesja super wyszla!!

Pempek brzuszek sliczny!!

desia oby Adas jak najszubciej wrocil do zdrowia!!

joanaros super ze sie udalo z ta reklamacja,

evcia super ze po USG wszystko dobrze.

my po obiadku, Tz byl zachwycony jedzonkiem i wrocil do pracy i bardzo dobrze bo jakis gburowaty jest dzisiaj, ale nie dla psa...dla niego zawsze jest mily i wychodzac po obiadku zegna sie z Ivorkiem (bo ten lezy jak zwykle i ma mega smutna mine bo Tz musi wracac do pracy) i mowi tatus cie kocha Ivorku...i ....pa Monia wracam do pracy (??)...no ok juz sie przyzwyczailam..o psa zazdrosna nie bede przeciez, bo sama poza nim swiata nie widze

a jutro ide do pracy na troche, wyjasnie dla tej laski na moim miejscu o co chodzi w sezonie szparagowym, niech sie nastawi na porzadne notatki bo jej 10h/tygodniowo to kropla w morzu, bo mi wszystko zajmowalo 10-12h/dziennie 7 dni w tygodniu przez 2 miesiace. wole pojsc teraz i ja oswiecic troche (i zakazac wszelkich zmian bo ona chce wszystko zmieniac a nie ma o tym zielonego pojecia) bo pozniej bede za bardzo zajeta
Pamietam jak ja spotkalam mojego TZ i on juz mial pieska, ktorego pozniej "wychowywalismy razem" suczke i jak On potrafil do niej slodko mowic to normalnie nawet powtorzyc nie potrafie, do mnie tak nie mowil
Nie powiem, bylam ja glupia zazdrosna o psa

Dziekuje dziewczyny w imieniu adasia za troske, teraz mu troszke lepiej, nawet sie pobawil ale to po nurofenie, wiec mu goraczka spadla!
Najbardziej boje sie jesli to ospa jak go bedzie swedzialo bo wiem jakie to uczucie jak mozna sie na smierc zadrapac
Ale poprosze lekarke zeby mu przepisala zyrtec w kropelkach to jest antyhistaminowe i usmierza swiad
Aguska a wogole cos sie zapisuje specjalnego przy ospie? Bo to przeciez wirus

Nowaken, super wiadomosci

Evvcia dla Twojej coreczki rowniez brawa ze pieknie rosnie

Aguska odpoczywaj bo tak jak mowisz potem moze byc ciezko z tym

Ja ze wzgledu na adasia chorobe i tego ze przyjedzie lekarka wieczorem odpuszczam sobie szkole rodzenia, a nawet jesli bym mogla to i tak bym nie pojechala bo jest jakas tam szansa ze nie przechodzilam ospy i moglabym niechcacy jakas mamuske zarazic!

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Jaki pomysłowy tatuś Też myśleliśmy jak to będzie w drodze na porodówkę, tylko my przy dobrym układzie w 8 minut możemy dojechać do szpitala z domu U mnie istnieje duża możliwość, że jeśli męża nie będzie jak zacznę rodzić, to czeka mnie przejażdżka policyjnym autem na porodówkę :P Ale mam nadzieję, że poród zacznie się w jego obecności
Dlaczego?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 15:29   #817
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczyny co sadzicie o takim spiworku? Bardzo mi sie podoba, ale boje sie czy dzidzia sie nie wsunie za gleboko do srodka... no i zastanawiam sie nad zakupem.
klik
Stary 2012-02-27, 15:50   #818
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałyście to??
super jest ten kawalek, dzis az radio wzielam na caly regulator jak byla ta piosenka i tak gotowalam obiadek poruszajac sie w rytm ....jak slonica

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
mi też puchną zwłaszcza ręce aż czuję ból w kościach

mój maluch za to przypomniał sobie o moich żebrach i prawym boku- co tu dużo pisać boli . Z drugiej strony szkoda mi go bo już nie ma miejsca

Monia a jak z jakością tych zdjeć? wiem że to nie musi być tak samo ale jak ja u nas w Pl wywoływałam w punkcie tesco to po pół roku mogłam te zdjecia wyrzucić

Rybko ja też mam takie bóle i według mojej ginki to normalne że teraz będzie tak pobolewać a to jest dla mnie najgorszy możliwy ból a pisze tak jakbym co najmniej wiedziała jak będzie boleć
zdjecia wyslalam do domu rodzinnego wiec zapytam jak te zdjecia sie sprawuja, w domu tez sobie kilka zostawilam, ale leza w biurku, a nie - jedno stoi na Tz biurku (zdjecie Ivorka - a z tylu zyczenia swiateczne - ktore Ivorek mowil dla swojego Pana a ja je zapisywalam ) i to zdjecie ma sie super poki co - no ale to dopiero 2 miesiace.
ale roznice zauwazylismy w zdjeciach (jakosci) jesli chodzi o zdjecia robione lustrzanka a zwyklym aparatem, no ale to raczej oczywiste ze lustrzanka sa jakosciowo lepsze, no ale to kwestia obiektywu tak naprawde a nie lustrzanki.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sadzicie o takim spiworku? Bardzo mi sie podoba, ale boje sie czy dzidzia sie nie wsunie za gleboko do srodka... no i zastanawiam sie nad zakupem.
klik
hmm...sama nie wiem szczerze mowiac, mozliwe ze moze sie zsunac troszke, a jak polozysz nozkami do spodu to moze byc na poczatku ten becik za duzy i moze zaslaniac buzie...ale nie wiem, moze sie myle.
zauwazylas Rybka jak trudno tutaj dostac takie rozki jak dziewczyny kupuja w Polsce?znalazlam jakies na ebayu - ale jakies takie blyszczace tylko. bede jeszcze szukac.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 15:58   #819
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
klik
Ale to do wozka chcesz uzywac czy do spania?
Bo ja bym do spania co innego wolala,a to do wozka albo,zeby w tym niesc do chrztu.
Fajny dla dziewczynki.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:

hmm...sama nie wiem szczerze mowiac, mozliwe ze moze sie zsunac troszke, a jak polozysz nozkami do spodu to moze byc na poczatku ten becik za duzy i moze zaslaniac buzie...ale nie wiem, moze sie myle.
zauwazylas Rybka jak trudno tutaj dostac takie rozki jak dziewczyny kupuja w Polsce?znalazlam jakies na ebayu - ale jakies takie blyszczace tylko. bede jeszcze szukac.
Ja kupilam stad:

http://www.ebay.co.uk/itm/160663816531

I polecam,po praniu nic sie nie stalo.
O takie ci monia chodzilo?
Stary 2012-02-27, 16:02   #820
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

[QUOTE=desia888;32582344]
Dziekuje dziewczyny w imieniu adasia za troske, teraz mu troszke lepiej, nawet sie pobawil ale to po nurofenie, wiec mu goraczka spadla!
Najbardziej boje sie jesli to ospa jak go bedzie swedzialo bo wiem jakie to uczucie jak mozna sie na smierc zadrapac
Ale poprosze lekarke zeby mu przepisala zyrtec w kropelkach to jest antyhistaminowe i usmierza swiad

Nowaken, super wiadomosci/QUOTE]

Przy ospie można smarować fenstil żel. Poczytaj sobie bo nie jestem pewna ale przy ospie nie można podawać nurofenu tylko paracetamol coś mi się wydaje i dają takie coś białego do smarowania

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:17   #821
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałyście to??
Moja na muzykę prawie wcale nie reaguje Na hałasy też nie, ale na płacz dzieci... koszmar

Byłam w Rossmannie, kupiłam płyn do kąpieli dla małej, oliwkę (jedynie Hipp nie daje parafiny!), sobie szampon na próbę (jak mam płacić 30 zł a wydać 4 zł to różnica jest kolosalna). I jakieś tam drobnostki wzięłam.
Została mi jeszcze apteka. Tak więc wyprawka prawie gotowa.

Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:17   #822
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A to karpatkę robiłaś jeszcze wieczorem ??
tak wczoraj wieczorem robiłam, dziś już połowy nie ma
Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
HEJJJ

Gratuluję rozpakowanym mamom!!!!

Nie mam szans w ogóle z Wami być na bieżąco, strasznie nad tym ubolewam, bo zamiast ciążą, dzieciątkiem to muszę sprawami zawodowymi się zajmowac niestety, ale problemów od cholery.
Poza tym coraz ciężej, a mała moja coraz silniejsza, wypycha kolanka i stópki ile wlezie górki i pagórki na brzuchu często mi robi hihi.
Dziś wieczorem siadam i zamawiam reszte wyprawki bo nic nie mam!! nie mam na to czasu, w weekendy uczelnia mi się zaczęła, więc nawet w weekendy nie mam kiedy.
Oby moja mała w terminie chciała rodzić a nie wcześniej, bo teraz to nie mam szans żeby wszystko ogarnąć, jeszcze pracownika muszę zatrudnić, bo poprzednia się wystawiła i mnie ku..ica mnie wzięła. No i ciężko mi się oddycha to normalne? a dwa tygodnie temu byłam na kontroli, moja mała 1500 g w 30 tyg ważyła, teraz brzuch rośnie na potęgę na uczelni gapili się na mnie jak na kosmitke hehehe
Myślę często o Was, ale czas nie pozwala mi czytać i być na bieżąco, ale mam nadzieję, że u każdej z Was wszystko dobrze i trzymam kciuki za wszystkie
super że się odezwałaś, nie przemęczaj się tak
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam dzisiaj u gina. mam skierowanie do szpitala.NA JUTRO. cięcie mam w czwartek, 1 marca. gin się śmiał, że nie będzie robił problemu i 29lutego mi odpuści, poczeka do 1 marca boję się dziewczyny, bardzo.błagam, trzymajcie za nas mocno kciuki.
i kurde katar mamakurat teraz mam nadzieję, że to w niczym nie będzie przeszkadzało...
już nie długo przytulisz swoją dzidzie oby katar Ci szybko minął
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Za oknem piekna pogoda az sie chce isc na spacerek, a adas lezy na sofie pod kocykiem i mi mowi ze nie czuje sie dobrze
Az sie serce sciska jak 6-o latek lezy to juz naprawde musi byc chory!
dla Adasia żeby mu szybko przeszło

Cytat:
no ale ja w uk to o ile w ogole by mi wyslali to bym pewnie sporo zabolila, ale moze skorzystam i w ten sposob wysle rodzinie w Pl
dzieki
http://www.photobox.co.uk/shop/prints ja kiedyś zamawiałam z tej strony i jestem zadowolona, często mają promocje
Cytat:
Dodałam zdjęcia z sesji na meil :P
śliczne zdjęcia, mąż na pewno będzie zadowolony z takiego prezentu
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ale się cieszę. Rozpatrzyli moją reklamację i doślą połamaną część od budki
super
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dziękuję za kciuki na USG wszystko dobrze, mała dalej jest dziewczynką szacowana waga na dziś to 2799gramów (+/-430g to trochę rozbieżność nie?), wszystkie organy w porządku (większość jak na dwa tygodnie starszą) i wody płodowe ok, łożysko II stopnia.

Nie dam rady nadrobić od rana nadrukowałyście ale może wieczorem uda mi się podczytać Mam nadzieję, że wszystko ok, ciągle myślałam czy na pierwszej stronie coś się pojawiło nowego

Miłego popołudnia
super że wizyta udana
Cytat:

Ale ulga
może dzidzia się jeszcze obróci, bo ma trochę czasu

ja dziś z mężem w domu siedzę bo ma wolne właśnie zjedliśmy obiadek frytki własnej roboty, kotlet z kurczaka i buraczki
Miłego dnia Dziewczyny

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:19   #823
lena_mi
Zakorzenienie

Negila, evvcia, nowaken super że na wizytach wszystko dobrze!
Stary 2012-02-27, 16:19   #824
Zia_
Zadomowienie

Aaagga, fajnie ze juz w domu jestescie! Wpadaj czasem i pisz co u Ciebie i synka

Cytat:
Dodałam zdjęcia z sesji na meil :P
Bardzo ladnie wygladasz! Ja tez chce sesje tlyko nie wiem czy znajde tu w Irl kogos kto zrobi takie zdjecia jak chce. W Polsce by nie bylo problemu, znajomy jest fotografem , robi glownie zdjecia slubne i dzieciom. No i to znajomy, nie wiem czy potrafilabym modelkowac przy obcej osobie....

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jak ktos mi sie pyta jak wyprawka,to ciagle mowie,ze juz dawno wszystko mam.A potem sie okazuje,ze i tak ciagle przypomina mi sie,ze cos jeszcze musze kupic,albo i nie jest niezbedne,ale by sie przydalo
Dzisiaj zamowilam jeszcze 2 staniki do karmienia(to juz w sumie bede miala 6: 2 biale,2 bezowe i 2 czarne)-wiec stanikow juz dosc,jest zapas.
No i zamowilam jeszcze stojak pod wanienke.Troche drogie to,ale dzieciowej kariery jeszcze nie koncze,wiec tez troche posluzy Najpierw niby chcialam kombinowac na stole,ale i tak jak sie przeprowadzimy,to pewnie tak szybko sie stolu nie dorobie
Wow Gosia, to masz zapas! Ja mam tlyko dwa, wiekszy i mniejszy i poki co nic wiecej co przymierzalam mi nie pasowalo. Moze sie jeszcze wybiore do M&S i Debenhamsa na poszukiwania....

Cytat:
Ale ulga
Nowaken, super wiesci! Macie z Ania jeszcze duzo czasu na zmiane pozycji. Chcialabys rodzi SN gdybys mogla? Moja Aneczka wazy ok 2kg (zaczety 35tc) i od zawsze chyba poleguje glowa w dol.

Agabi - : cmok:

Desia,
a propos ospy. Moj TZ przechodzil jak ja bylam w I trymestrze, tlyko ze ja mialam w dziecinstwie wiec nie panikowalam. TZ dostal zyrtec w tabletkach i mial tlyko jeden wyrzut babli.
Mi mowili ze gdybym nie przechodzila ospy to bym musiala w dostac jakis zastrzyk koniecznie (ale nie wiem co to). Wiec jesli sie potwierdzi ze to ospa to powinnas pewnie byc zbadana na okolicznosc posiadania przeciwcial lub tez leczona. Podobno (info z netu) - nawet jesli ciezarna choruje na ospe to ryzyko zarazenia dziecka jest bardzo niskie (1-2%). Ale to wszystko info z drugiej reki, lekarz na pewno bedzie wiedzial co z toba robic jesli ospa u Adasia sie potwierdzi. Nie strachaj na zapas

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2012-02-27 o 16:25
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:27   #825
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

No trudno, ja w sklepie nie spotkalam
Jeden zamowilam na ebay'u, taki:
rozek

Cytat:
Bo ja bym do spania co innego wolala,a to do wozka albo,zeby w tym niesc do chrztu.
Fajny dla dziewczynki.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Ja kupilam stad:

Gosia chcialabym do kolyski i do wozka ewentualnie.
Zastanawiam sie wlasnie nad tym co wkleilas, bo bardzo ladne sa, albo ten spiworek. Musze jeszcze pomyslec

Tutaj glownie maja te spiworki na ramiaczka, ale taki to ja chcialabym troche pozniej.
Stary 2012-02-27, 16:31   #826
Roksape
Zadomowienie

Desia dużo zdrowia dla synka i oby Ciebie nie złapało faktycznie masz się z tymi chorobami ostatnio.... A to białe do smarowania o którym pisała nowaken to puder w płynie, który się rozsmarowuje na te krostki. Nie będzie się tak drapał i szybciej zejdą. A tak w ogóle nie pozwalaj mu tego drapać bo będą po tym blizny No i im więcej ma bombli tym słabsza odporność u dziecka. Ja pamiętam jak chorowałam mając 11 lat i ten puder pamiętam ale co innego to nie mam pojęcia co brałam
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:34   #827
desia888
Wtajemniczenie

[QUOTE=nowaken;32583217]
Cytat:

Nowaken, super wiadomosci/QUOTE]

Przy ospie można smarować fenstil żel. Poczytaj sobie bo nie jestem pewna ale przy ospie nie można podawać nurofenu tylko paracetamol coś mi się wydaje i dają takie coś białego do smarowania
Rowniez doczytalam o fenistilu, z tym ze z wlasnego doswiadczenia wiem ze przy mega swiadzie fenistil przynosi ulge na minute

A co do nurofenu to nie mialam pojecia i mnie przestraszylas a na necie opinie sprzeczne. Przyjedzi lekarka to wypytam
Na chwile obecna to ma taka goraczke ze po 2 godzinach panadolu rosnie mu goraczka i siedzi pod kocem i marznie wiec podaje mu nurofen i panadol na zmiane, w koncu goraczke trezba zbic,
No i martwi mnie ten bol ucha, nie wiem czy moglo sie zapalenie ucha nalozyc na ospe czy moze to tak czasami jest ze jedno z drugim ida w parze

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-27, 16:41   #828
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajny dla dziewczynki.

Ja kupilam stad:

Gosia a nie sa one sliskie i blyszczace w rzeczywistosci?

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
No trudno, ja w sklepie nie spotkalam
Jeden zamowilam na ebay'u, taki:
rozek

Gosia chcialabym do kolyski i do wozka ewentualnie.
Zastanawiam sie wlasnie nad tym co wkleilas, bo bardzo ladne sa, albo ten spiworek. Musze jeszcze pomyslec

Tutaj glownie maja te spiworki na ramiaczka, ale taki to ja chcialabym troche pozniej.
o ladny

Stary 2012-02-27, 16:42   #829
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Aaagga, fajnie ze juz w domu jestescie! Wpadaj czasem i pisz co u Ciebie i synka

Bardzo ladnie wygladasz! Ja tez chce sesje tlyko nie wiem czy znajde tu w Irl kogos kto zrobi takie zdjecia jak chce. W Polsce by nie bylo problemu, znajomy jest fotografem , robi glownie zdjecia slubne i dzieciom. No i to znajomy, nie wiem czy potrafilabym modelkowac przy obcej osobie....

Wow Gosia, to masz zapas! Ja mam tlyko dwa, wiekszy i mniejszy i poki co nic wiecej co przymierzalam mi nie pasowalo. Moze sie jeszcze wybiore do M&S i Debenhamsa na poszukiwania....

Nowaken, super wiesci! Macie z Ania jeszcze duzo czasu na zmiane pozycji. Chcialabys rodzi SN gdybys mogla? Moja Aneczka wazy ok 2kg (zaczety 35tc) i od zawsze chyba poleguje glowa w dol.

Agabi - : cmok:

Desia, a propos ospy. Moj TZ przechodzil jak ja bylam w I trymestrze, tlyko ze ja mialam w dziecinstwie wiec nie panikowalam. TZ dostal zyrtec w tabletkach i mial tlyko jeden wyrzut babli.
Mi mowili ze gdybym nie przechodzila ospy to bym musiala w dostac jakis zastrzyk koniecznie (ale nie wiem co to). Wiec jesli sie potwierdzi ze to ospa to powinnas pewnie byc zbadana na okolicznosc posiadania przeciwcial lub tez leczona. Podobno (info z netu) - nawet jesli ciezarna choruje na ospe to ryzyko zarazenia dziecka jest bardzo niskie (1-2%). Ale to wszystko info z drugiej reki, lekarz na pewno bedzie wiedzial co z toba robic jesli ospa u Adasia sie potwierdzi. Nie strachaj na zapas
Ja rowniez czytalam o tym badaniu krwi czy ma sie przeciwciala ale wyczytalam rowniez ze na wynik czeka sie 2 tygodnie
Ale to na jakims forum wiec nie wiem czy to prawda
Pogadam z lekarka co ona powie, ewentualnie zadzwonie jutro do gina jak juz na 100% potwierdzi sie ze to ospa i go spytam.
Dzwonilam juz do najblizszej przychodni gdzie robie moje wszystkie badania i tam w kazdym razie tego badania nie wykonuja
A zyrtec wiem ze jest dobry i w kropelkach dla dzieci bo zdarzalo sie Adasiowi juz miec wysypki i wtedy po zazyciu przestawalo pieknie swedziec
Staram sie nie stresowac ale to ciezko

Roksape , tez bardzo jestem ciekawa, bo wiem ze bardzo roznie mozna ospe przejsc, od kilku krostek do wysypanego calego ciala.

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-27, 16:48   #830
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Co prawda nie wiem jak bedzie teraz,ale przy karmieniu corki mialam pokarmu strasznie duzo i ciagle wszystko mi przeciekalo,ciagle sie przebieralam.Dlatego tez wole miec troszke wiecej w razie czego.No i opcje pod ciemna bluzke i pod jasna.Kupilam takie zwykle do domu i lepsze "na wyjscia"
Stary 2012-02-27, 16:50   #831
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

o ladny
Monia, ale w rzeczywistosci nie ma takich zywych kolorkow i ta kokardka nie jest gotowa do przypiecia, tylko trzeba samemu zawiazac, efekt juz taki nie jest
Ale na pewno nie musisz sie obawiac, ze jest sliski, bo to taki material poscielowy. I dosyc gruby ten rozek, taki puchaty.

88natka dzieki za linka wlasnie Monia dala mi tego samego, dobrze wiedziec ze sprawdzony i ok

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-02-27 o 16:53
Stary 2012-02-27, 16:51   #832
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Nie sa ani sliskie ani blyszczace

Ja mam rozek od nich w dinusie.
Mam jeszcze jeden z zyrafka z Amy,ale to z Polski.
Stary 2012-02-27, 16:55   #833
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie sa ani sliskie ani blyszczace

Ja mam rozek od nich w dinusie.
Mam jeszcze jeden z zyrafka z Amy,ale to z Polski.
a grube sa? na takie wygladaja. bo mi zalezy aby gruby nie byl, bo nie chce zapocic Malutkiej, ale z kolei chyba kazdy rozek jest sztywny, wiec troszke grubszy musi byc.

Stary 2012-02-27, 16:57   #834
Asika21
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Dlaczego?
Mój mąż bardzo dużo pracuje i często nie ma go w domu, poza tym jeździ na uczelnie, więc gdybym była sama w domu i zaczęła rodzić to jakoś muszę się ratować A mój szwagier jest policjantem i śmiałyśmy się z siostrą, że najszybciej dojadę do szpitala jak po niego zadzwonię No ale oczywiście wolałabym, żeby zaszczyt zawiezienia mnie na szpital miał mój mąż

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:10   #835
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a grube sa? na takie wygladaja. bo mi zalezy aby gruby nie byl, bo nie chce zapocic Malutkiej, ale z kolei chyba kazdy rozek jest sztywny, wiec troszke grubszy musi byc.
Sa dosyc grube.Ale to zobacze jak bedzie dziecku za cieplo,to wloze w ten z Amy on jest cienszy,albo zrobie rozek z kocyka(a kocykow juz mam 5,wiec ktorys bedzie akurat) Tutaj taka pogoda,ze roznie moze byc na dworze i w mieszkaniu tak samo,wiec w sumie pasuje mi to,ze mam rozne opcje i grubsze i ciensze.A maluszkowi jest z reguly troszke chlodniej.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Rybka nie wiem jak tobie,mi podoba sie taki spiworek:

http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Trave...46582309680235

To akurat dla chlopca,ale jak wejdziesz w inne przedmioty sprzedajacego,to jest opcja dla dziewczynki i uniwersalna tez.
No i fajne,ze sa odpinane rekawki.
Tylko tez mysle czy nie za cieple,bo ja bym chciala na pozna wiosne-lato,po okresie "rozkowym"
Stary 2012-02-27, 17:22   #836
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny od 3 dni mam bole miesiaczkowe, niezbyt przyjemne to jest, a moze trwac do porodu... Boli krzyzowych brak. Innych objawow tez chyba nie mam. Dzidzia mi co jakis czas majstruje na dole i tez srednio przyjemne to, ale przynajmniej nie mam problemu na kibelku Zastanawiam sie czasem czy te bole brzucha to nie ze stresu przed porodem, bo jak zaczynam o tym myslec, to zaczyna do mnie docierac ze to bedzie chyba bolec i mam stresik
no widzisz, Ty masz bole @ a ja bole w krzyzu takie ze juz nie moge.
Cytat:
Odpocznij Aguska,nalezy ci sie.
Jeszcze troche i na odpoczynek beda male szanse
dokladnie
A tak poodpoczywalam, ze jak sie polozylam, to Filip do mnie wskoczyl przeczytalismy chyba z 10 ksiazeczek, potem klockami sie bawilismy na lozku i innymi zabawkami
Bo ja go nauczylam jak lezalam plackiem, ze mamusia wstawac do zabawy nie moze tylko on musi do mnie przychodzic i tak mu zostalo i teraz jak sie klade do ten zabiera zabawki, przynosi do mnie na lozko i musze sie z nim bawic
Ale jak sie pobawimy i chce sie zdrzemnac, to wystarczy ze mu powiem i daje mi odpoczac jest bardzo grzeczny i leci do mojej babci.
Cytat:

Ale ulga
to super wiesci
Cytat:
Pamietam jak ja spotkalam mojego TZ i on juz mial pieska, ktorego pozniej "wychowywalismy razem" suczke i jak On potrafil do niej slodko mowic to normalnie nawet powtorzyc nie potrafie, do mnie tak nie mowil
Nie powiem, bylam ja glupia zazdrosna o psa

Nowaken, super wiadomosci

Evvcia dla Twojej coreczki rowniez brawa ze pieknie rosnie

Aguska odpoczywaj bo tak jak mowisz potem moze byc ciezko z tym

Ja ze wzgledu na adasia chorobe i tego ze przyjedzie lekarka wieczorem odpuszczam sobie szkole rodzenia, a nawet jesli bym mogla to i tak bym nie pojechala bo jest jakas tam szansa ze nie przechodzilam ospy i moglabym niechcacy jakas mamuske zarazic!

Dlaczego?
Z tego co wiem, to leczenie jest tylko takie ze smaruje sie pudrem w kremie te krostki i ewentualnie przy goraczce jakies leki p/goraczkowe i tyle. A czy ibuprofenu nie wolno to nie wiem, nie slyszalam o tym, ale ja nie pracuje na pediatrii wiec najlepiej zapytac lekarza.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:33   #837
19claudia91
Rozeznanie

Ale mały mi robi górki i pagórki na brzuchu my z tztem po obiedzie zjadł 5 kotletów bo tak mu smakowały teraz sprzątam i zrobiłam sobie herbatkę. Dzisiaj jadę nocować do mamy bo z rana mi krew pobiera do badań od ginekologa. A że pielęgniarka to tylko jej daje =p boję się jak te babki w przychodni robią tak boleśnie że później mam siniaki. Ale nie mam siły latać po przychodniach to zrobi mi mama w domu

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:33   #838
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

dokladnie
A tak poodpoczywalam, ze jak sie polozylam, to Filip do mnie wskoczyl przeczytalismy chyba z 10 ksiazeczek, potem klockami sie bawilismy na lozku i innymi zabawkami
Bo ja go nauczylam jak lezalam plackiem, ze mamusia wstawac do zabawy nie moze tylko on musi do mnie przychodzic i tak mu zostalo i teraz jak sie klade do ten zabiera zabawki, przynosi do mnie na lozko i musze sie z nim bawic
Ale jak sie pobawimy i chce sie zdrzemnac, to wystarczy ze mu powiem i daje mi odpoczac jest bardzo grzeczny i leci do mojej babci.
To masz bardzo grzecznego i kochanego synka. Nie chce przemęczać mamusi Wyrośnie na fajnego chłopaka

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:39   #839
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
To masz bardzo grzecznego i kochanego synka. Nie chce przemęczać mamusi Wyrośnie na fajnego chłopaka
Staram sie mu duzo tlumaczyc Chociaz czasem nie jest tak pieknie, no ale to jeszcze male dziecko i nie moge wymagac by rozumial sytuacje ciezarnej mamusi w kazdym momencie. Dla niego to abstrakcja ze mame boli kregoslup, ze mama ma duzy brzuszek, ze mamie ciezko, ze mama nie moze dzwigac. Ale mowie mu ze jak mamusia urodzi, to bede mogla go w koncu wziac na rece, bardzo sie cieszy i ze w koncu razem potanczymy
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:57   #840
88natka
Zadomowienie

Dziewczyny też Was tak boli krocze? Kiedyś bolało tylko wieczorem a ostatnio chodzić mi już ciężko i na łóżku się obrócić

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości