Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 18:27   #3361
onething
Zadomowienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno! Już jesteśmy dobrze za połową wątku... Można wymyślać nowe tytułu Może teraz coś takiego bardziej o nas? Bo na razie to jedziemy ciągle z tymi porami roku...
Wena mojego męża: Dziewczyny uda rozkładają, bo maluchy na świat wydają. Proszę nie linczować, to typowo na żarty i pierwsze co mu przyszło do głowy, gdy przeczytał, że nowy tytuł potrzebny
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja po godzinie chodzenia po sklepach przychodzę już padnięta

a jest to ktoś z okolic Raciborza, Rybnika, Wodzisławia?
Ja jestem

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Az taki wybor jest?

Ja dzisiaj na obiad robie mielone z ziemniaczkami i mizeria
No i mam obiad na jutro Ale naszła mnie ochota na tzaziki
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Mieszkasz w Polsce bo ja o tym pierwsze słyszę. A to dają próbki kosmetyków tak?
U nas w regionie w szpitalach dają kartonik z próbkami kosmetyków i pampersów.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:41   #3362
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
andzya cena za 3w1 to 1700 zł. Ale mamy ulotkę z 5% rabatem i może coś jeszcze uda się urwać. A Ty ile płacisz za niego??

1400 za 2w1. Fotelika nie kupujemy, bo znajomy nam kupił w prezencie. Ale gdybyśmy brali z fotelikiem to też około 1700zł Na jaki kolor się decydujecie?
Stary 2012-02-27, 18:52   #3363
kapukat
Zakorzenienie

no to wreszcie usiadłam prasowałam prasowałam, teraz muszę to tylko poroznosić do właściwych miejsc....właściwie to dzięki temu że dzisiaj poprasowałam to będę mogła spakować torbę do szpitala i zabraknie mi tylko piżamy jednej i kosmetyczki do spakowania kosmetków...

co do wypełniacza - w środku jest zazwyczaj gąbka, albo watolina - więc do boju dziewczyno!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:53   #3364
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ehh nie chcę nikogo urazić ale nie znoszę Sosnowca... źle mi się kojarzy...i gdy muszę tam jechać to coś mnie trafia...
Nie urazisz mnie, bo ja nie jestem z Sosnowca, mój P jest Każdy ma jakieś miasta, których nie lubi
A Ty jesteś z Tych (Tychów?). Jeździłam tam na kursy florystyczne

Zrobiłam dzisiaj eksperymentalny obiad i wyszedł pycha...wg mnie Makaron z kurczakiem, pieczarkami i cebulką, posypany brokułami i polany sosem czosnkowym

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-27 o 18:55
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:56   #3365
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a nie wyszła ci później różnica w rozmiarach?
ja już teraz mam o rozmiar mniejszą tą "pokrzywdzoną" i wkładkę noszę bo przy dekoltach widać...
największa róznica byla w czasie karmienia, bo w tedy ta "nieczynna" była o 2 rozm. mniejsza, wiec nosiłam takie podwojne silikonowe wkładki. Po karmieniu zrownaly się na tyle, że prawie nie ma różnicy i chodzę w zwykłych push-upach i jest oki

Pytałam lekarzy, czy zabieg mógł mieć wpływ na karmienie, ale i onkolog i ginekolog twierdzili, że nie, ale dla mnie bylo to bynajmniej dziwne w każdym razie jak rok temu znalazłam kolejnego guza, tym razem w drugiej piersi, to zdecydowałam, że dopoki nie urodze drugiego dziecka nie będę ryzykować braku możliwości karmienia
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:00   #3366
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Wena mojego męża: Dziewczyny uda rozkładają, bo maluchy na świat wydają. Proszę nie linczować, to typowo na żarty i pierwsze co mu przyszło do głowy, gdy przeczytał, że nowy tytuł potrzebny

.
Hahahaha podoba mi sie tytul jai wymyslil Twoj maz

tzaziki a co to?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:08   #3367
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
1400 za 2w1. Fotelika nie kupujemy, bo znajomy nam kupił w prezencie. Ale gdybyśmy brali z fotelikiem to też około 1700zł Na jaki kolor się decydujecie?
238, tak jak pisałam wyżej to jest czarny z krateczką

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

widziałyście, że mamy lipcowo-sierpniowe zaczęły już piątą część?!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:11   #3368
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkasz w Polsce bo ja o tym pierwsze słyszę. A to dają próbki kosmetyków tak?
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
stokroteczka u mnie z tym imieniem to może też przez to, że moja koleżanka nie lubiła jak się tak na nią mówiło i tylko Asia można było mówić.

Z tą wyprawką ze szpitala to ponoć jest tak, że dostaje się dużo próbek od producentów, bo oni chcą tak przyciągnąć klientów. Ale nie trzeba się na to zgadzać. Tak jest na pewno w jednym ze szpitali Wrocławskich.
tak dają pełno próbek

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Wiesz, ja tez miałam wycinanego guzka z piersi (operacyjnie) i przy karmieniu wyszło tak, że najpierw miałam mleko w obu, a po ok tygodniu albo ta pierś zaczęła produkować mniej mleka, albo przez zrosty synkowi było trudniej "ciagnac", w każdym razie po 2-3 tyg. od porodu zostałam z mlekiem tylko w jednym cycu ale nie ma tego złego tym jednym karmiłam przez rok, więc nie ma się co martwic na zapas

A co do próbek kosmetyków ze szpitala, to ja dostałam malutką maść bepanthen (świetna do sutków i do pupy dziecka) i dosłownie 2-3 sztuki jakiś innych płynów, wiec chyba nie ma sie co na te próbki tak nastawiać.
to zależy od szpitala
koleżanka wyszła ze szpitala z dwoma siatami
poza tym lepiej wypróbować próbki niż kupić całą butlę i by dziecko uczuliło

Cytat:

Ja jestem

Cytat:
Hahahaha podoba mi sie tytul jai wymyslil Twoj maz

tzaziki a co to?
http://www.google.pl/imgres?q=tzatzi...1t:429,r:8,s:0

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:18   #3369
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

U nas same szczęśliwe mężatki zajęte swoimi mężczyznami i pracusie Nie ma czasu na pisanie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:24   #3370
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dzisiaj sprawdziłam, co hotel położniczy chce, żebym miała ze sobą. Otóż, mam mieć co najmniej 2 koszule nocne, własne kosmetyki, no i coś dla Małej na wyjście. Pozostałe rzeczy oni zapewniają
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:25   #3371
kapukat
Zakorzenienie

oj - ale się dzisiaj naprasowałam stałam i szło mi to jak krew z nosa, nogi mi w tyłek weszły - a tu jeszcze dwa prania się suszą.... dobrze że większość mam już z głowy
dzisiaj przybył materacyk - jestem z niego bardzo zadowolona, złożyłam zamówienie w Dublinie na wózek i przewijak i czekam teraz na potwierdzenie od tego Polskiego sklepu - mam nadzieję że wszystko pójdzie jak spłatka
no i torba do szpitala też już praktycznie dzięki temu gotowa, no może jeszcze tylko piżama do porodu i kosmetyczka żeby kosmetyki zabrać - reszta wyprasowana, spakowana, czeka tylko na termin...

jedynie ten wózke został no i oczywiście pomalowanie pokoju i jego ustawienie, ale to już pikuś

kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:31   #3372
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ida jak burza

aaa to juz wiem dzieki ja to czesto robie w lecie do grilla.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-27, 19:37   #3373
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
oj - ale się dzisiaj naprasowałam stałam i szło mi to jak krew z nosa, nogi mi w tyłek weszły - a tu jeszcze dwa prania się suszą.... dobrze że większość mam już z głowy
dzisiaj przybył materacyk - jestem z niego bardzo zadowolona, złożyłam zamówienie w Dublinie na wózek i przewijak i czekam teraz na potwierdzenie od tego Polskiego sklepu - mam nadzieję że wszystko pójdzie jak spłatka
no i torba do szpitala też już praktycznie dzięki temu gotowa, no może jeszcze tylko piżama do porodu i kosmetyczka żeby kosmetyki zabrać - reszta wyprasowana, spakowana, czeka tylko na termin...

jedynie ten wózke został no i oczywiście pomalowanie pokoju i jego ustawienie, ale to już pikuś

Hm... Ja dziś zrobiłam pranie bielizny kąpielowej... Jutro będę prasować.
Stary 2012-02-27, 19:43   #3374
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no to wreszcie usiadłam prasowałam prasowałam, teraz muszę to tylko poroznosić do właściwych miejsc....właściwie to dzięki temu że dzisiaj poprasowałam to będę mogła spakować torbę do szpitala i zabraknie mi tylko piżamy jednej i kosmetyczki do spakowania kosmetków...
brawo
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:59   #3375
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mówiła położna że dają w szpitalu wyprawkę
mi nawet położna dała też dużo rzeczy
Cytat:

Ja od położnych dostałam 2 reklamówki próbek i ulotek, od położnej która będzie przychodzić po porodzie tez dostałam. Moja kuzynka jak urodziła to wypełniała ankiety w szpitalu i później jej przysyłali próbki np. mleka, kaszek czy deserków. a z tego co wiem to w necie można się zapisać jako tester.
ja zalogowałam się na stronie bebilon i przysłali mi niedźwiadka maskotkę dla maluszka

Na jednej stronie można zostać testerem tylko trzeba odesłać im pisemna zgodę (jeszcze tego nie zrobiłam)

To tak z ciekawości nie wiem czy pisałyście o tym

Edytowane przez GaTTa
Czas edycji: 2012-02-27 o 20:04
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:07   #3376
aaaggusia
Rozeznanie

[QUOTE=agatka661;32582721]ja tez zamowilam z ikea posciel plus pasujacy ochraniacz, nastepna posciel raczej bede probowala dopasowac do ochraniacza, ktory mam. bo w sumie naklejki na sciane tez beda takie same jak posciel i ochraniacz wiec ta druga posciel trzeba bedzie jakas w miare neutralna kupic.
wkurza mnie tylko to, ze zamawiajac posciel z ikea bede musiala u nich kupic kolderke i poduszke bo na allegro nie ma takich wymiarow wypelnien. a w ikea no troche drogie wypelnienie bo 80 zl pluus poduszka 10 chyhba, wiec troszke to wyjdzie drogo.

QUOTE]

a gdzie Ty takie drogie wypełnienia widziałaś? wczoraj byłam w ikei i tam wypełnienie kołderki kosztuje 29,90 a poduszki 9,90. koleżanki polecały bo są calkiem fajne tylko ten wymiar śmieszny

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:15   #3377
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Ja od położnych dostałam 2 reklamówki próbek i ulotek, od położnej która będzie przychodzić po porodzie tez dostałam. Moja kuzynka jak urodziła to wypełniała ankiety w szpitalu i później jej przysyłali próbki np. mleka, kaszek czy deserków. a z tego co wiem to w necie można się zapisać jako tester.
ja zalogowałam się na stronie bebilon i przysłali mi niedźwiadka maskotkę dla maluszka

Na jednej stronie można zostać testerem tylko trzeba odesłać im pisemna zgodę (jeszcze tego nie zrobiłam)

To tak z ciekawości nie wiem czy pisałyście o tym
ja tej ankiety nie odesłałam jakoś zapomniałam
no ja też dostałam od położnej małą wodę z jodem, chusteczki j&j, chyba ,mleczko j&j próbka, próbkę jelpa, wkładek, małą tubkę nivea kremu na odparzenia
z bebilonu do dziś czekam na misia ;( no a z tymi ankietami w szpitalu też słyszałam

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:

Ja jestem

a skąd jesteś dokładnie ??jak nie chcesz pisać to wyślij mi na PW

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:38   #3378
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=kapukat;32587354]no to wreszcie usiadłam prasowałam prasowałam, teraz muszę to tylko poroznosić do właściwych miejsc....właściwie to dzięki temu że dzisiaj poprasowałam to będę mogła spakować torbę do szpitala i zabraknie mi tylko piżamy jednej i kosmetyczki do spakowania kosmetków...

No ja własnie też dopiero co usiadłam tle że ja tak od piątku cały czas coś robię bo mamy małe przemeblowanie i mam już dość ale na szczęście bliżej niż dalej tego wszystkiego. Fajnie że masz już torbę do szpitala na wykończeniu u mnie to torba jeszcze w lesie jak ogarnę to przemeblowanie to wezmę się też za torbę a prasowanie to na końcu nie cierpię prasować Z dużych rzeczy to już mam na szczęście pokupowanie bo i wózek i łóżeczko , przewijak i inne akcesoria do tego to też właśnie w sobotę kupiliśmy większość w IKEA to znaczy przyszła chrzestna zasponsorowała.

Powiem Wam że dobrze że mam już trochę tych większych rzeczy za sobą
bo coraz ciężej mi wszystko robić i jestem wściekła na siebie chodź wiem że to normalny stan że teraz robimy wszystko wolniej. Czuję się po mału jak taki mały słoń koszmar dobra nie bede wam tyle biadolić
miłego wieczoru dziewczyny

Edytowane przez Efijy
Czas edycji: 2012-02-27 o 20:46
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:50   #3379
Dasti80
Zakorzenienie

Zaaabcia dzięki za kciuki.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:50   #3380
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
a nie doczytałam Ładny My myślimy nad 224. Ale jeszcze się zostawiamy .
Najbardziej mroczny jest dla mnie 246. Taki

Właśnie wróciłam ze spaceru z mężem. Trasa, którą normalnie robiliśmy w 30-40 min dzisiaj zajęła nam ponad godzinę Za każdym razem bowiem, kiedy twardniał mi brzuch musiałam się zatrzymywać
Stary 2012-02-27, 20:52   #3381
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Zaaabcia dzięki za kciuki.
i jak wszystko ok?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-27, 21:03   #3382
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

[QUOTE=aaaggusia;32589558]
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ja tez zamowilam z ikea posciel plus pasujacy ochraniacz, nastepna posciel raczej bede probowala dopasowac do ochraniacza, ktory mam. bo w sumie naklejki na sciane tez beda takie same jak posciel i ochraniacz wiec ta druga posciel trzeba bedzie jakas w miare neutralna kupic.
wkurza mnie tylko to, ze zamawiajac posciel z ikea bede musiala u nich kupic kolderke i poduszke bo na allegro nie ma takich wymiarow wypelnien. a w ikea no troche drogie wypelnienie bo 80 zl pluus poduszka 10 chyhba, wiec troszke to wyjdzie drogo.

QUOTE]

a gdzie Ty takie drogie wypełnienia widziałaś? wczoraj byłam w ikei i tam wypełnienie kołderki kosztuje 29,90 a poduszki 9,90. koleżanki polecały bo są calkiem fajne tylko ten wymiar śmieszny
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10157284/
sa tez wlasnie te za 29.99 ale 100% poliester, wiec mysle ze dziecie sie pod nimi spoci.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:07   #3383
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Nie urazisz mnie, bo ja nie jestem z Sosnowca, mój P jest Każdy ma jakieś miasta, których nie lubi
A Ty jesteś z Tych (Tychów?). Jeździłam tam na kursy florystyczne

Zrobiłam dzisiaj eksperymentalny obiad i wyszedł pycha...wg mnie Makaron z kurczakiem, pieczarkami i cebulką, posypany brokułami i polany sosem czosnkowym

Begie i ja jesteśmy z Tychów. Ogólnie obie formy są poprawne, choć ja tam wolę z Tychów (przez pewien czas to była poprawna forma)

a my dzisiaj kupiliśmy płytki do kuchni z krowami

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:09   #3384
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Też nad tym ochraniaczem myślałam i przydało by się, żeby pościel była też z tym elementem... Nie wiem czy za dużo nie wymagam...
Jeżeli mogę się wtrącić jak zwykle To ochraniacze sa wogole zbedne Znów spróbuję zadziałać na wyobraźnię: Wyobraźcie sobie ciepłą czerwcową noc, śpicie w łóżku otulone rożkiem/ kocykiem/ kołderką a dookoła was ktoś dodatkowo porozstawiał poduszki i nawet nie dociera do was świeże powietrze
Poza tym jak maluszek powoli zaczyna się przewracać na brzuszek to zdarza się że twarzyczką wpadnie w ten ochraniacz i nie da sobie rady samemu się z tej pozycji uwolnić A tak to tylko rąbnie łepkiem w szczebelki,rozpłacze się, mama wstanie, przełoży i będzie git Tak naprawdę te ochraniacze to kupują mamy bo im się podobają lub są w zestawach. a warto pogadać ze sprzedawcą żeby obniżył nieco cenę i przysłał bez ochraniaczy. Lub znaleźć pościel bez tego elementu

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:13   #3385
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Wczoraj zadaliśmy sobie pytanie, czy jesteśmy dziwni, bo jeszcze nie mamy kompletnie nic dla dziecka, nie mamy jakiegoś szaleństwa w oczach i nie nakręcamy się .
Wszystko z Wami w porządku.
Ja mam termin sporo wcześniej od Ciebie i nie mam absolutnie nic. Wózek powiedzmy, że upatrzony, i to póki co tyle I też nie mam obłędu, spokojnie zdążę

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Potem pojechałam po Maksia i razem z nim na basen, potem na obiadek zrobiłam pierwszy raz w życiu prawdziwe placki po węgiersku (agata, dzięki za przepis ), a wieczorem pograliśmy sobie w Monopoly
Na zdrowie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
myślę, że jeszcze 2-3 tygodnie...wizytę mam na 9 ustawioną, więc nie wiem czy wtedy nie wezmę zwolnienia
sama nie wiem, biję się z myślami co do zwolnienia, bo z jednej strony pędzę do pracy zasapana jak lokomotywa i ledwo daję radę wysiedzieć 8 godzin, ale z drugiej str to jednak motywacja do wskoczenia w "normalne" spodnie i bluzkę a nie sexi dresik i rozciągniętą koszulkę (o nie! przepraszam wszystkie ciuchy wywaliłam do wora i nie mam się w co ubrać "po domu" )
pracę mam zmianową, więc też różnie to bywa u mnie z powrotami do domu (raz jestem o 21 a raz o 22:30) i z czasem "wolnym" też kiepściutko. zakupów nie robię, bo nie mam kiedy nie gotuję za dużo bo nie mam kiedy, sprzątanie czasami też wzywa a ja padam na pyszczek - dobrze, że mam męża Anioła, który po 8 godzinach pracy wstawia pranie, wiesza je i później składa/prasuje, bosko gotuje, robi szybkie zakupy, odkurza itp. itd...
Ja idę 1 marca na USG, wtedy pogadam z lekarzem.
Może od połowy miesiąca wezmę zwolnienie... cholera no, nie wiem... w sumie chciałabym, a jakoś tak mi póki co dobrze w pracy... Sama nie wierzę, że to piszę

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
u
ja tutaj nie mam za wiele do planowania. na 2 tyg przed terminem odchodzi sie w normalnych okolicznosciach czyli moj ost dzien w pracy bylby 4 maja! nie wiem jak ja tam wytrzymam ale nie moge zalatwic sobie zwolnienia wiec nie mam wyjscia narazie poki co dzis urwalam sie po pol dnia, jade do gin za godzinke bo ciagle boli mnie caly brzuch (tak od pepka w dol), lacznie z kluciem i troche sie martwie... wczoraj myslalam ze mi przejdzie ale od rana to samo... zobacze co mi powie, moze dostane zwolnienie na tydzien to troche odpoczne.
No dobra, 2 tygodnie przed terminem porodu to przegięcie, bo może okazać się, że porodówkę w pracy będziesz miała
Rozmawiałam ostatnio z dwiema koleżankami. Jedna pracowała właściwie do końca, druga do 8 miesiąca. Obie czuły się dobrze, więc nie widziały powodu dlaczego mialyby nie pracować

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:15   #3386
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Hm... Ja dziś zrobiłam pranie bielizny kąpielowej... Jutro będę prasować.
Oczywiście miałam na myśli bieliznę pościelową...
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Jeżeli mogę się wtrącić jak zwykle To ochraniacze sa wogole zbedne Znów spróbuję zadziałać na wyobraźnię: Wyobraźcie sobie ciepłą czerwcową noc, śpicie w łóżku otulone rożkiem/ kocykiem/ kołderką a dookoła was ktoś dodatkowo porozstawiał poduszki i nawet nie dociera do was świeże powietrze
Poza tym jak maluszek powoli zaczyna się przewracać na brzuszek to zdarza się że twarzyczką wpadnie w ten ochraniacz i nie da sobie rady samemu się z tej pozycji uwolnić A tak to tylko rąbnie łepkiem w szczebelki,rozpłacze się, mama wstanie, przełoży i będzie git Tak naprawdę te ochraniacze to kupują mamy bo im się podobają lub są w zestawach. a warto pogadać ze sprzedawcą żeby obniżył nieco cenę i przysłał bez ochraniaczy. Lub znaleźć pościel bez tego elementu
W czerwcu, zwłaszcza w upał to na pewno nie będę pakowała dzidziusia w rożek/pod kołdrę czy kocyk...
Stary 2012-02-27, 21:18   #3387
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście miałam na myśli bieliznę pościelową...

W czerwcu, zwłaszcza w upał to na pewno nie będę pakowała dzidziusia w rożek/pod kołdrę czy kocyk...
To też Próbuję uzmysłowić że ochraniacze blokują przepływ powietrza.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:19   #3388
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Nasza skarbnico wiedzy mieszasz mi w głowie już sama nie wiem, kupować ochraniacz, nie kupować, kupować, nie kupować...

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:20   #3389
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A ja się już nie mogę doczekać tego zwolnienia Już mam całą listę zaległych rzeczy, które muszę zrobić w pierwszej kolejności, bo od jakiegoś czasu wszystko odkładam na czas na zwolnieniu Zanim się z tym uporam to pewnie będzie połowa marca

A tak technicznie to potem po prostu podnosisz ten sportowy biustonosz w górę i karmisz, czy jak? Czy to jest wygodne? Ja też mam B/C, więc jakichś strasznych usztywnień nie potrzebuję, bardziej chodzi mi o to, żeby łatwo wyciągnąć cyca i nie musieć się przy tym jakoś strasznie rozbierać
A ja jestem typem, który jak ma za dużo wolnego czasu, to się nie może zmobilizować Bo wtedy przecież mam jeszzcze tttttyyyyyylllleeeeee czasu Zawsze kończy się tak, że w ostatniej chwili wszystko robię, ale to mnie mobilizuje.

Ja biustonoszy do karmienia nie przewiduję, bo przy moim rozmiarze biustu nie ma szans na jakiekolwiek podtrzymanie w karmniku.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Wrzuciłam na pocztę swoją fotkę z brzuszkiem w ubraniu i jedną fotkę golasa od przodu. Na plusie mam już 8,5 kg. 90 cm w pasie. 30 tydzień ciąży.
Wyglądasz rewelacyjnie! Szczuplutka, a z przodu zgrabny brzuszek

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja sobie wymyśliłam, że te wszystkie pościele do łóżeczka, ochraniacze itd. sobie uszyję sama To tak w ramach nie gnuśnienia w domu Tzn. jeszcze nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo w sumie to nie umiem szyć (ale jestem dość pojętna ) no i pytanie czy znajdę jakieś fajne materiały. Jak znajdę to będę działać.
A nam uszyje teść

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Nie miałam czasu zaglądnąć w weekend, widzę że mam kilka stron do nadrobienia, ale teraz zbieram się do lekarza na 16 na usg genetyczne jak wrócę to nadrobię
I jaaaaaaaaaak?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:21   #3390
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też nic nie leci. Tymczasowo mnie to nie martwi. Moja siostra mówiła, że jej nic nie leciało i nie miała problemów z karmieniem. Nie ma co martwić się na zapas.
Mi też nic nie leci ale się tym nie martwię
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Zważyłam się dzisiaj i nic nie przytyłam przez 4 tyg
Zazdroszczę, też bym tak chciała na następnej wizycie
Cytat:
i jak wszystko ok?
To było ostatnie tak ważne badanie, ocena wszystkich narządów, łożyska, przepływy krwi, wszystko ok. Mały ma śliczną bużkę, zakochaliśmy się z Tż, widać było dokładnie że jest do niego podobny.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości