Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 18:58   #1711
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Pokaż wiadomość
U
I: 4 łyżki płatków owsianych ugotowanych na szklance mleka 2% z cynamonem i garścią mieszanki studenckiej
II: podwójna kanapka z masłem, polędwicą sopocką, papryką; jabłko
III: serek wiejski 200g, szklanka soku przecierowego wielowarzywnego
IV: 2 naleśniki pół-razowe z farszem z mięsa mielonego wołowego, czerwonej faroli, kukurydzy i pikantnego sosu pomidorowego, zapiekane z w/w sosem i żółtym serem;
V: 2 grzanki z razowca na zakwasie, jajecznica na maśle z papryką, cukinią, pomidorkami koktajlowymi i suszonymi ziołami

+woda, 2 kawy z mlekiem i cukrem, łyżeczka mielonego siemienia lnianego (na urodę ponoć dobre xD)

btw. mam pytanie: co sądzicie o przecierowych sokach wielowarzywnych? Mam na myśli te firmy Fortuna. Bardzo mi smakują i zastanawiam się, czy przynoszą też mojemu organizmowi jakąś korzyść ^^
Yummi! (choć ja bym coś dorzuciła do III.- ale to tylko moje widzimisię).

Co do soków- wg mnie są całkiem okej. Ja najbardziej lubię te od Tymbarka w 0,5l kartonikach- można wziąć na uczelnię, w podróż lub ogólnie wypić do jakiegoś posiłku, kiedy nie mamy dostępu do warzyw. Ja osobiście dość często je podgrzewam i popijam do kolacji
.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:05   #1712
Maddie
Wtajemniczenie

U:

I: kakaowe pancakes z maki pelnoziarnistej z bananem, posmarowane maslem orzechowym; kiwi.

II: porcja pelnoziarnistego makaronu penne ze szpinakiem i feta.

III: grahamka posmarowana turkiem, z dwoma plastrami sopockiej drobiowej, plastrem sera zoltego hit, pomidorem i papryka; mala porcja salatki z mieszanki salat, pomidora, ogorka, lyzki kukurydzy i tunczyka z vinegretem.

IV: spora garsc nerkowcow, activia naturalna; jakis czas po jablko.

V: chyba bedzie makrela wedzona z warzywami.

2 kawy z mlekiem, duzo wody, zielona herbata; 40 min na rowerku stacjonarnym.

Moze byc?

Edytowane przez Maddie
Czas edycji: 2012-02-27 o 19:06
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:16   #1713
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maddie Pokaż wiadomość
U:

I: kakaowe pancakes z maki pelnoziarnistej z bananem, posmarowane maslem orzechowym; kiwi.

II: porcja pelnoziarnistego makaronu penne ze szpinakiem i feta.

III: grahamka posmarowana turkiem, z dwoma plastrami sopockiej drobiowej, plastrem sera zoltego hit, pomidorem i papryka; mala porcja salatki z mieszanki salat, pomidora, ogorka, lyzki kukurydzy i tunczyka z vinegretem.

IV: spora garsc nerkowcow, activia naturalna; jakis czas po jablko.

V: chyba bedzie makrela wedzona z warzywami.

2 kawy z mlekiem, duzo wody, zielona herbata; 40 min na rowerku stacjonarnym.

Moze byc?

To znowu ja się pokuszę o "ocenę"...
Jak dla mnie- idealnie. Wszamałabym wszystko.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:25   #1714
zielona_zabcia
Rozeznanie

U.
I.owsianka na mleku z bananem rodzynkami masłem orzechowym i dżemem truskawkowym;
II."domowa" tortilla (tzn,placek kupiony, ale wkład własny ;p ) z kurczakiem, sporą ilością warzyw, serem żółtym, kukurydzą i czerwoną fasolą, polana majonezem i ketchupem, frugo
III.barszcz czerwony z ziemniakami i jajem; po godzince talerz tradycyjnej fasolki po bretońsku (z kiełbaską ,bekonem itd.) bułka z masłem; sałata;
IV.1 kawał "królewca" (taki z masą budyniową) i 3 naprawdę duże kawałki ciasta kakaowo cynamonowego z jabłkami, orzechami i czekoladą (było takie pyszne ale się ojadłam maskakrycznie ;/
V.jeszcze nie jadłam ale w sumie to chyba tylko twaróg albo wiejski z rzodkiewką i kromka z masłem ale później bo jak na razie mi niedobrze

I jak to wygląda? w miarę normalnie? dziś tylko skakanka i hula hop z ćwiczeń .

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:26   #1715
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez _Remember Pokaż wiadomość
Jutrzejsze R (lepiej niż ostatnio?)

Śniadanie: owsianka na mleku z orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi <nie ma bialka
2 śniadanie: 2 muffinki (płatki owsiane, orzechy, trochę sezamu itd.), jablko <tu tez nie
Obiad: jakaś ryba morska, ciemny makaron, buraczki <ok
Podwieczorek: serek homo waniliowy, marchewka <brak bialka, duzo cukrów
Kolacja: jajko na twardo z odrobiną majonezu i szczypiorkiem, kromka chleba słonecznikowego, zielona herbata <moglyby byc 2 jaja

Pewnie w międzyczasie będzie jeszcze muffinka
jedna taka muffinka jest okej, ale nie jest to znowu nic super wspanialego na r... poza tym masz spore braki bialka
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:27   #1716
_Remember
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
jedna taka muffinka jest okej, ale nie jest to znowu nic super wspanialego na r... poza tym masz spore braki bialka
dzięki za ocenę

24.10.2019
_Remember jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:29   #1717
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Amy366 Pokaż wiadomość
U/ P
I. owsianka (pół szklanki płatków, szklanka tłustego mleka, banan, trochę rodzynek)
II. w szkole- kanapka z dwóch średnich kromek z chleba graham z żółtym serem, mega duże jabłko
III. talerz gęstej zupy pieczarkowej z makaronem, 6 małych pierogów z serem
IV. serek wiejski 200g
V. dwie kromki z chleba graham jedna z twarożkiem, druga z serkiem capri, marchewka,

Mam bardzo mało ruchu.
sniadanie to w sumie redukcyjne(luzne), II jest jak na r, III to U, IV to R, V to R/U .... malo jedzenia, absolutnie nie na P

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
U.

nawet bardzo fajnie
Stary 2012-02-27, 19:52   #1718
dreamfield
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samarableed Pokaż wiadomość
Ten podwieczorek to taki nie-redukcyjny, ale każdemu zdarzają się grzeszki. Wymieniłaby ewentualnie serek na rybę/jajka, ale rozumiem, że chętka na słodkie wygrała. Coraz lepiej jest : ]
Samarableed, dziękuję za ocenę Ostatnio padła trochę moja motywacja, bo posiłki szykuję na szybko trochę wieczorem, trochę rano, nie zawsze się wyrabiam ze wszystkim. Ten trening to nie był zaplanowany tak w ogóle, ale wyskoczyły mi 2h wolnego znienacka.

Zapraszam na raczkującego bloga o urodzie. Kosmetyki, recenzje, domowe spa
M.
dreamfield jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:16   #1719
Vinga21
Raczkowanie

1 śniadanie: owsianka na mleku z cynamonem (miałam ochotę na standard)
2 śniadanie: paczuszka lu go z musli
obiad: duży ziemniak, wątróbka z cebulą na oliwie z oliwek
podwieczorek: jogurt bananowy: banan, j.naturalny, otreby owsiane i pszenne, słonecznik, łyżka soku malinowego i dżemu niskosłodzonego
kolacja: kromka razowca z polędwicą z indyczki i żółtym serem na ciepło ,odchudzony twaróg z papryką i cebulą i oliwkami+kromka razowca z ramą

R.
Vinga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:24   #1720
gosinek13
Raczkowanie

Dzięki wam za rady. Nie wiem czy dzisiejszy jadłospis jest lepszy od wczorajszego bo mam gorszy dzień .

W każdym bądź razie moje P pt. "Gorszy dzień"

Ś: ulepszona wersja wczoraszej kaszki mannej z brzoskwinią , musli i dżemem ( dodałam więcej cukru i była wyśmienita ! ) herbata z miodem i cytryną

IIŚ: Activia brzoskwiniowa, bułka z makiem ; pół z szynką , pół z dżemem, sok pomarańczowy

IIIŚ: sałatka z jabłka i winogron , popita nutridrinkiem czekoladowym ( najlepszy jaki piłam do tej pory- troche jak kakao )

O: zupa pomidorowa z ryżem, 2 kawałki ( bo dość małe moja mama robi )kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ziemniak duuży pieczony w foli , marchew z groszkiem, 2 łyżki buraczków; szklanka soku

P: budyń waniliowy z garścią musli i płatków kukurydzianych

K: 2 kromki chleba wielozbożowego z szynką i ogórkiem, kromka razowego z serkiem turek, herbata z cytryną i miodem

I jak ? Lepiej/ gorzej ??

Edytowane przez gosinek13
Czas edycji: 2012-02-27 o 20:25
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:25   #1721
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dzisiejsze U/P:

I: ziemniaki, bigos z kiełbasą, ćwiartka kurczaka( wszystkiego duża porcja), Fantazja z czekoladą,

baton Jacek,

II: talerz makaronu z mięsem, szklanka soku pomarańczowego,

4 mandarynki,

III: sałatka z kurczakiem, ananasem, kukurydzą, pieczarkami i śmietaną z kromką ciemnego chleba z masłem, dużo pop cornu solonego.

wydaje mi się, że coś przeoczyłam

Edytowane przez MalaArielka
Czas edycji: 2012-02-27 o 20:41
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:48   #1722
ikks
Raczkowanie

Witam Drogie Wizażanki

Podczytuję już jakiś czas Wasze jadłospisy. Kierując się Waszą znajomością tematu, dowiedziałam się co nieco o zdrowym odżywianiu oraz odchudzaniu.
Ważę 64 kg przy 168cm.
Chciałabym zrzucić 3-4 kg i lepiej się poczuć w swoim ciele.
Otomoje dzisiejsze, redukcyjne menu

R:

I Śniadanie:
4 chlebki Wasa :
2 z dżemem jagodowym niskosłodzonym ,
2 z pastą z tuńczyka z cebulką , ogórkiem kiszonym, jajkiem i serkiem homo nat.
+ sałatka z pół pomidora ,kawałka ogórka zielonego i cebuli
+pomarańcz

II Śniadanie:
Niestety bułka francuska z serem (byłam na mieście , wyjście ostateczne)

Obiad: (późno zjedzony)
Kurczak z porem i cebulą czerwoną na patelce bez tłuszczu
+śledź z pomidorami suszonymi z chlebkiem Wasa

Podwieczorek:
Pestki dyni

Kolacja:
Twaróg półtłusty z papryką czerwoną, cebulą, cebulką zieloną (pióra), pomidorem ,ogórkiem zielonym + przyprawy :pieprz , oregano, majeranek, papryka słodka.

Duużo wody ,3 szklanki mleka 2% i vitamin shot slim (?)

Jak to wygląda ??
Proszę serdecznie o ocenę i porady

Edytowane przez ikks
Czas edycji: 2012-02-27 o 21:23
ikks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:53   #1723
Irish lady 28
Zadomowienie

Rrr
  1. ok.8.40: grahamka z twarogiem, salami, pomidorem, cebulą, ogórkiem zielonym
  2. ok. 13: 1/2 miseczki żurku + jasna kromka chleba
  3. ok.17.30: 2 kawałki domowej pizzy razowej z serem i keczupem, 2 lampki wina
  4. ok. 21.30: jajko na miękko, plaster szynki

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:36   #1724
morphine88
Zadomowienie

Hej, piszę tym razem w imieniu odchudzającej się znajomej. Wcześniej jadła bardzo mało (nie, nie głodziła się i nie ma zaburzonego podejścia do diety), ale jednak były to np. na śniadanie 2 cienkie kromki z odrobiną twarożku, na obiad fura duszonych warzyw... w sumie wychodziło jej podobno 1200 kcal, ale ja tego pewna nie jestem.
Udało mi się ją przekonać do zwiększenia nieco ilości kcal, jedzenia więcej białka i jej jadłospisy były na prawdę fajne. Chudła wolniej, ale chudła.
Teraz pisze mi wiadomość, że do celu brakuje jej jakieś 4-6 kg, a ostatnio jadła więcej warzyw (czyli mniej kalorycznie, ale więcej objętościowo) i waga stoi od 2 tygodni.
Mówię, że to jest możliwe itd... ale czy wszystko dobrze robi? Może za szybko dodała te kalorie? Z ósmej strony jednak przez parę tygodni chudła na "nowej", zdrowszej diecie... podam może jej ostatni jadłospis, który mi podesłała do oceny.

1. jabłko, 3 daktyle (skarciłam za to, wcześniej jadła serio fajne śniadania - owsianki, kanapki z twarożkiem, szynką chudą...)
2. grahamka z masłem orzechowym, mandarynka
3. miska zupy z dyni, brokuła, kalafiora i marchewki ze sporym kawałkiem gotowanego kurczaka
4. jajecznica (nie wiem z ilu jajek) z pomidorem, oliwkami, serkiem wiejskim i czosnkiem, 2 marchewki.

pomożecie?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:55   #1725
Mischka90
Przyczajenie

U/R
ŚNIADANIE: jajecznica z rzodkiewką, selerem naciowym, pomidorem i pietruszką
OBIAD: sałatka "boston" z pizza king (grillowana pierś z kurczaka, winogrona, mix sałat, orzechy włoskie i sos miodowy + pieczywo czosnkowe)
SŁODKOŚCI: kostki czekolady gorzkiej, deser lodowy
KOLACJA: 3 wafle ryżowe z serkiem i wędliną + rzodkiewka i ogórek
PRZEKĄSKI: wafle ryżowe, czekolada gorzka
NAPOJE: herbata czerwona Rooibos, ice tea brzoskwiniowe i sok pomarańczowy 100%
Stary 2012-02-27, 23:08   #1726
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
Hej, piszę tym razem w imieniu odchudzającej się znajomej. Wcześniej jadła bardzo mało (nie, nie głodziła się i nie ma zaburzonego podejścia do diety), ale jednak były to np. na śniadanie 2 cienkie kromki z odrobiną twarożku, na obiad fura duszonych warzyw... w sumie wychodziło jej podobno 1200 kcal, ale ja tego pewna nie jestem.
Udało mi się ją przekonać do zwiększenia nieco ilości kcal, jedzenia więcej białka i jej jadłospisy były na prawdę fajne. Chudła wolniej, ale chudła.
Teraz pisze mi wiadomość, że do celu brakuje jej jakieś 4-6 kg, a ostatnio jadła więcej warzyw (czyli mniej kalorycznie, ale więcej objętościowo) i waga stoi od 2 tygodni.
Mówię, że to jest możliwe itd... ale czy wszystko dobrze robi? Może za szybko dodała te kalorie? Z ósmej strony jednak przez parę tygodni chudła na "nowej", zdrowszej diecie... podam może jej ostatni jadłospis, który mi podesłała do oceny.

1. jabłko, 3 daktyle (skarciłam za to, wcześniej jadła serio fajne śniadania - owsianki, kanapki z twarożkiem, szynką chudą...) <no tak, tu wiadomo ze slabo
2. grahamka z masłem orzechowym, mandarynka <nie ma bialka, plus grahamki bywaja rozne, niektore sa oszukane a sa tak naprawde z bialej maki
3. miska zupy z dyni, brokuła, kalafiora i marchewki ze sporym kawałkiem gotowanego kurczaka <spoko, ale moglyby byc wegle jakies
4. jajecznica (nie wiem z ilu jajek) z pomidorem, oliwkami, serkiem wiejskim i czosnkiem, 2 marchewki. <i jajka, i serek wiejski.. lepiej zrobic z tego dwa posilki

pomożecie?
1. pierwsze co mi sie rzuca to brak bialka, te posilki sa skromne i ciezko nimi nakrecic metabolizm
2. nie widze ruchu, a to wazne w pewnym momencie, jak sama dieta przestaje dzialac
3. jest jakas oliwa, cos?
4. jak ma taki problem to lepiej zjesc 5 posilkow, moim zdaniem
Stary 2012-02-27, 23:18   #1727
agniusia17
Rozeznanie

Dziś tak bez ładu i składu, ale starałam się, żeby było w miarę wartościowo...

P:

Ś.: drożdżówka z jabłkiem i kruszonką, pół dużej bułki z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem, plaster tłustego sera białego z dżemem truskawkowym

IIŚ: kilka plastrów sera żółtego z majonezem, jogurt naturalny z płatkami Zdrowy Błonnik, jabłko
ciastko a'la Hit, princessa w ciemnej czekoladzie

O: kubek rosołu z marchewką, ponad połowa torebki ryżu białego z roladkami w sosie pomidorowym (śmietana 30%, ser żółty, szynka w środku), ogórki kiszone

P: miseczka budyniu waniliowego na mleku 2%+3,2%, dużo orzechów nerkowca, ziemnych, garść suszonych śliwek,
kilka paluszków słonych i ileś tam ciastek kruchych (nie wiem, nie liczyłam...)

K: Bułka z ziarnami z masłem i wędliną drobiową, jajko na miękko z chrzanem, ogórek zielony

po: banan, Danio waniliowy zmieszany z ok. dwoma łyżkami wiejskiego serka, kilka paluszków

w ciągu dnia: 2 kawy z mlekiem, ok. 1,5 l wody mineralnej, jedna herbata czerwona

Coś zbyt słodyczowo dzisiaj chyba... :[

Uśmiecham się o ocenę

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 08:38   #1728
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez ikks Pokaż wiadomość
Witam Drogie Wizażanki

Podczytuję już jakiś czas Wasze jadłospisy. Kierując się Waszą znajomością tematu, dowiedziałam się co nieco o zdrowym odżywianiu oraz odchudzaniu.
Ważę 64 kg przy 168cm.
Chciałabym zrzucić 3-4 kg i lepiej się poczuć w swoim ciele.

R:

I Śniadanie:
4 chlebki Wasa :
2 z dżemem jagodowym niskosłodzonym ,
2 z pastą z tuńczyka z cebulką , ogórkiem kiszonym, jajkiem i serkiem homo nat.
+ sałatka z pół pomidora ,kawałka ogórka zielonego i cebuli
+pomarańcz
<wywal wase, bo to nic ciekawego, niezdrowe, i ciezko sie tym najeść, zjedz np chleb razowy dżem jagodowy raz na jakis czas jest ok, ale lepiej żeby sie pojawiło wiecej tego tuńczyka, jajka, serka homo

II Śniadanie:
Niestety bułka francuska z serem (byłam na mieście , wyjście ostateczne) <no tak, tu wiesz ze odpada

Obiad: (późno zjedzony)
Kurczak z porem i cebulą czerwoną na patelce bez tłuszczu
+śledź z pomidorami suszonymi z chlebkiem Wasa <lepiej dorzuć sobie ryż brazowy/makaron ciemny zamiast chlebka

Podwieczorek:
Pestki dyni <tutaj by sie przydało białko

Kolacja:
Twaróg półtłusty z papryką czerwoną, cebulą, cebulką zieloną (pióra), pomidorem ,ogórkiem zielonym + przyprawy :pieprz , oregano, majeranek, papryka słodka. <fajnie

Duużo wody ,3 szklanki mleka 2% i vitamin shot slim (?)
<z mlekiem to uważaj, może utrudniac chudniecie, w zasadzie najlepiej byloby je uzywac tylko jako dodatek do owsianki czy kawy fajnie ze jest duzo wody

Jak to wygląda ??
Proszę serdecznie o ocenę i porady
jak wyzej

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Vinga21 Pokaż wiadomość
1 śniadanie: owsianka na mleku z cynamonem (miałam ochotę na standard) <ok, ale przydałoby sie białko, bo nie masz dosc bialka w jadlospisie
2 śniadanie: paczuszka lu go z musli <wywal to
obiad: duży ziemniak, wątróbka z cebulą na oliwie z oliwek <dorzuć ryż brazowy np
podwieczorek: jogurt bananowy: banan, j.naturalny, otreby owsiane i pszenne, słonecznik, łyżka soku malinowego i dżemu niskosłodzonego <dużo cukru jak na podwieczorek, poza tym nie ma białka
kolacja: kromka razowca z polędwicą z indyczki i żółtym serem na ciepło ,odchudzony twaróg z papryką i cebulą i oliwkami+kromka razowca z ramą <okej

R.
jw

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Mischka90 Pokaż wiadomość
U/R
ŚNIADANIE: jajecznica z rzodkiewką, selerem naciowym, pomidorem i pietruszką
OBIAD: sałatka "boston" z pizza king (grillowana pierś z kurczaka, winogrona, mix sałat, orzechy włoskie i sos miodowy + pieczywo czosnkowe)
SŁODKOŚCI: kostki czekolady gorzkiej, deser lodowy
KOLACJA: 3 wafle ryżowe z serkiem i wędliną + rzodkiewka i ogórek
PRZEKĄSKI: wafle ryżowe, czekolada gorzka
NAPOJE: herbata czerwona Rooibos, ice tea brzoskwiniowe i sok pomarańczowy 100%
na U fajne, na R juz nie
Stary 2012-02-28, 09:04   #1729
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amy366 Pokaż wiadomość
U/ P
I. owsianka (pół szklanki płatków, szklanka tłustego mleka, banan, trochę rodzynek)
II. w szkole- kanapka z dwóch średnich kromek z chleba graham z żółtym serem, mega duże jabłko
III. talerz gęstej zupy pieczarkowej z makaronem, 6 małych pierogów z serem
IV. serek wiejski 200g
V. dwie kromki z chleba graham jedna z twarożkiem, druga z serkiem capri, marchewka,

Mam bardzo mało ruchu.
Nie jest to P

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
U.
I.owsianka na mleku z bananem rodzynkami masłem orzechowym i dżemem truskawkowym;
II."domowa" tortilla (tzn,placek kupiony, ale wkład własny ;p ) z kurczakiem, sporą ilością warzyw, serem żółtym, kukurydzą i czerwoną fasolą, polana majonezem i ketchupem, frugo
III.barszcz czerwony z ziemniakami i jajem; po godzince talerz tradycyjnej fasolki po bretońsku (z kiełbaską ,bekonem itd.) bułka z masłem; sałata;
IV.1 kawał "królewca" (taki z masą budyniową) i 3 naprawdę duże kawałki ciasta kakaowo cynamonowego z jabłkami, orzechami i czekoladą (było takie pyszne ale się ojadłam maskakrycznie ;/
V.jeszcze nie jadłam ale w sumie to chyba tylko twaróg albo wiejski z rzodkiewką i kromka z masłem ale później bo jak na razie mi niedobrze

Mi się podoba

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Pokaż wiadomość
Dziś tak bez ładu i składu, ale starałam się, żeby było w miarę wartościowo...

P:

Ś.: drożdżówka z jabłkiem i kruszonką, pół dużej bułki z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem, plaster tłustego sera białego z dżemem truskawkowym Ładnie, ale dodałabym kakao lub mleko do picia

IIŚ: kilka plastrów sera żółtego z majonezem, jogurt naturalny z płatkami Zdrowy Błonnik, jabłko
ciastko a'la Hit, princessa w ciemnej czekoladzie trochę namieszane i w sumie nie ma nic konkretnego. ten ser żółty pasowałoby zjeść chociaż z kromką chleba lub małą bułką

O: kubek rosołu z marchewką, ponad połowa torebki ryżu białego z roladkami w sosie pomidorowym (śmietana 30%, ser żółty, szynka w środku), ogórki kiszone o ile kubek był większy niż 200 ml to ok

P: miseczka budyniu waniliowego na mleku 2%+3,2%, dużo orzechów nerkowca, ziemnych, garść suszonych śliwek,
kilka paluszków słonych i ileś tam ciastek kruchych (nie wiem, nie liczyłam...) fajnie

K: Bułka z ziarnami z masłem i wędliną drobiową, jajko na miękko z chrzanem, ogórek zielony ładnie

po: banan, Danio waniliowy zmieszany z ok. dwoma łyżkami wiejskiego serka, kilka paluszków ok o ile Danio nie był light

w ciągu dnia: 2 kawy z mlekiem, ok. 1,5 l wody mineralnej, jedna herbata czerwona

Coś zbyt słodyczowo dzisiaj chyba... :[

Uśmiecham się o ocenę
Wiesz moim zdaniem jest lepiej

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 09:14   #1730
LittleWoman
Zadomowienie

Hej, wklejam dzisiejszą R'kę:

Ś: owsianko - otrębianka z bananem, kokosem, twarożkiem półtłustym i słodzikiem
IIŚ: pół wieśniaczka z kromką chleba razowego
IIIŚ/przekąska: pomarańcza
O: 2 mielone klopsy, surówka
Trening (hh i dywanowce)
K: jajecznica/tuńczyk wsw z ogórkiem konserwowym/2 jajka na twardo z odrobiną majonezu.

W ciągu dnia sporo wody, herbaty(zielonej i czerwonej)
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 10:04   #1731
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez ikks Pokaż wiadomość
Witam Drogie Wizażanki

Ważę 64 kg przy 168cm.
Chciałabym zrzucić 3-4 kg
i lepiej się poczuć w swoim ciele.
trzymam za Ciebie mocno kciuki i nawet nie wiesz jak się cieszę, gdy widzę, że Twoim celem nie jest zrzucenie 10 kg i piątka z przodu )) {banan na twarzy}

**

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 10:10   #1732
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość

Wiesz moim zdaniem jest lepiej
Dzięki A to Danio może być w ogóle light?? Wykluczyłam z diety wszelkie odtłuszczone produkty, już nawet zupy i sosy zabielam śmietaną 30%tł. Więc na pewno light by nie przeszedł ;P

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 10:10   #1733
mousme
Raczkowanie

powracam z moją R, tak tylko, dla skontrolowania, chudnę baaaardzo powoli, ale mam nadzieję, skutecznie:

I: garść płatków owsianych, górskich, garść słonecznika i mleko 0,5%, zielona herbata

II: kromka ziarnistego chleba z masłem, szynką, sałatą i pomidorem, inka z mlekiem 0,5%

III: pierś z indyka pieczona w piekarniku, krem szparagowy

IV: szklanka galaretki brzoskwiniowej

V: sałata + papryka + biały serek Turek (mniam )
Stary 2012-02-28, 10:12   #1734
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Dzięki wam za rady. Nie wiem czy dzisiejszy jadłospis jest lepszy od wczorajszego bo mam gorszy dzień .

Ś: ulepszona wersja wczoraszej kaszki mannej z brzoskwinią , musli i dżemem ( dodałam więcej cukru i była wyśmienita ! ) herbata z miodem i cytryną plus bułka z masłem i jakimś obkładem

IIŚ: Activia brzoskwiniowa, bułka z makiem ; pół z szynką , pół z dżemem, sok pomarańczowy masło na bułke

IIIŚ: sałatka z jabłka i winogron , popita nutridrinkiem czekoladowym ( najlepszy jaki piłam do tej pory- troche jak kakao )

O: zupa pomidorowa z ryżem, 2 kawałki ( bo dość małe moja mama robi )kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ziemniak duuży pieczony w foli , marchew z groszkiem, 2 łyżki buraczków; szklanka soku

K: 2 kromki chleba wielozbożowego z szynką i ogórkiem, kromka razowego z serkiem turek, herbata z cytryną i miodem dodaj jeszcze 2 kromki z masłem i zrób sobie jakąś jejecznice, zjedz wędzoną rybę co innego

jak wyżej no jest ciut lepiej ale musisz nadal pracować nad zwięszkszeniem porcji
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 10:50   #1735
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Pokaż wiadomość
Dzięki A to Danio może być w ogóle light?? Wykluczyłam z diety wszelkie odtłuszczone produkty, już nawet zupy i sosy zabielam śmietaną 30%tł. Więc na pewno light by nie przeszedł ;P
Tak jest Danio light.... A to ze wywaliłaś lighty to duży krok do przodu

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:46   #1736
Irish lady 28
Zadomowienie

Rrr
  1. ok.8.40: grahamka z twarogiem, salami, pomidorem, cebulą, ogórkiem zielonym
  2. ok. 13: 1/2 miseczki żurku + jasna kromka chleba
  3. ok.17.30: 2 kawałki domowej pizzy razowej z serem i keczupem, 2 lampki wina
  4. ok. 21.30: jajko na miękko, plaster szynki

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 15:36   #1737
Vinga21
Raczkowanie

Dziękuję, dziś staram się lepiej jeść

1 śniadanie: płatki owsiane (namoczone w wodzie) na mleku 3,2, słonecznik
2: jabłko
obiad: ziemniak, wątróbka na oliwie z oliwek, kopiec buraczków, surówka z marchewki
podwieczorek: omlet z kiwi i dzemem niskosłodzonym i otrębami pszennymi, kawa rozpuszczalna z mlekiem
kolacja: surówka z pekińskiej, oliwek, papryki, cebuli, fasoli czerwonej, makaronu razowego, gotowanej marchewki
2 kolacja: razowiec z tuńczykiem w wsw

PS Co sądzicie o Danio light? http://diabetyk.blox.pl/2012/02/Dano...nio-light.html ?

Jakby nie patrzeć o wiele lepszy jest ten? http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...%B3w-Jana.html ?

Przepraszam za offtop.

Edytowane przez Vinga21
Czas edycji: 2012-02-28 o 17:18
Vinga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:07   #1738
Becia012
Raczkowanie

Dodam wczorajsze Utrzymanie:
Śniadanie: Pełnoziarnista bułka z masłem orzechowym; czekoladowy serek homogenizowany; pomarańcza; kawa z mlekiem i cynamonem.
Śniadanie2: 2 kromki chleba orkiszowego z masłem, szynką, serem, sosem czosnkowym i papryką; 2 mandarynki.
Obiad: Micha zupy kalafiorowej; 2 skrzydełkami z zupy.
Podwieczorek: Serek wiejski z jagodami, miodem, aromatem waniliowym i orzechami włoskimi; inka z mlekiem.
Kolacja: Tradycyjna sałatka warzywna z majonezem; kromka orkiszowego z masłem, szynką, roladą ustrzycką i sosem czosnkowym; salaterka gotowanej marchewki i brokuła.
Stary 2012-02-28, 16:14   #1739
jenna2202
Raczkowanie

Poproszę również ja Staram się wprowadzać w życie dobre rady, ale z uwagi na tryb życia nie zawsze jest to możliwe.

UUU/leciutko R, ale rozkład dnia nie pozwala na wcześniejsze zjedzenie obiadu

I-kawa z mlekiem, trzy kromki chleba żytniego z masłem, 2 z domowej roboty twarożkiem (pół twarogu półtłustego plus pół jogurtu plus przyprawy) i pomidorem, 1 z białym, sklepowym twarożkiem, reszta twarogu z jogurtem zjedzona prosto z miseczki

II-bułka ziarnista z masłem, sałatka grecka z fetą i oliwkami (duża porcja)

III-banan, pół paczki śliwek suszonych, kawa z mlekiem

IV-talerz ciemnego makaronu ze szpinakiem, pesto i kilkoma plasterkami sera pleśniowego, kawa z mlekiem
jenna2202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 16:23   #1740
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość

Ś: ulepszona wersja wczoraszej kaszki mannej z brzoskwinią , musli i dżemem ( dodałam więcej cukru i była wyśmienita ! ) herbata z miodem i cytryną

IIŚ: Activia brzoskwiniowa, bułka z makiem ; pół z szynką , pół z dżemem, sok pomarańczowy

K: 2 kromki chleba wielozbożowego z szynką i ogórkiem, kromka razowego z serkiem turek, herbata z cytryną i miodem

nie jest źle, tylko chyba tłuszczów mało... dodaj jakieś orzechy, makrelę, masło.

Cytat:
Napisane przez LittleWoman Pokaż wiadomość
Hej, wklejam dzisiejszą R'kę:

Ś: owsianko - otrębianka z bananem, kokosem, twarożkiem półtłustym i słodzikiem
IIŚ: pół wieśniaczka z kromką chleba razowego
IIIŚ/przekąska: pomarańcza
O: 2 mielone klopsy, surówka
Trening (hh i dywanowce)
K: jajecznica/tuńczyk wsw z ogórkiem konserwowym/2 jajka na twardo z odrobiną majonezu.

W ciągu dnia sporo wody, herbaty(zielonej i czerwonej)
spoko, tylko chyba niedużo, zamieniłabym słodzik na miód, w drugim śniadaniu dałabym cały serek i może dorzuciła jakieś węglowodant złożone do obiadu.

Cytat:
Napisane przez mousme Pokaż wiadomość
powracam z moją R, tak tylko, dla skontrolowania, chudnę baaaardzo powoli, ale mam nadzieję, skutecznie:

I: garść płatków owsianych, górskich, garść słonecznika i mleko 0,5%, zielona herbata

II: kromka ziarnistego chleba z masłem, szynką, sałatą i pomidorem, inka z mlekiem 0,5%

III: pierś z indyka pieczona w piekarniku, krem szparagowy

IV: szklanka galaretki brzoskwiniowej

V: sałata + papryka + biały serek Turek (mniam )
mleko 0,5% jest mało wartościowe, spokojnie możesz dac 2%. II i IV posiłek są dosyc małe, co to za serek turek? jak jakiś twarożek to spoko, a jak taki bardziej kanapkowy to chyba nie za bardzo. galaretka też średnio na r.

moje U. jakieś takie. i przeziębione znowu.
1. Mały jogurt naturalny z domową granolą migdałowo-morelową, kromka razowca z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym. Szklanka soku pomarańczowego.
2. Udko kurczaka i ryż zapieczone w zalewie, surówka z kapusty piekińskiej, kukurydzy itp.
3. Muffina ananasowo-kokosowa, jabłko.
4. 2 jajka na twardo, z pieprzem i solą, ogórki kiszone.
+ 2 kawy z mlekiem

Edytowane przez poppy seed
Czas edycji: 2012-02-28 o 16:27
poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości