Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 18:58   #3121
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

A ja chciałam Wam kogoś w końcu pokazać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz1 IG.jpg (86,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz2 IG.jpg (54,6 KB, 56 załadowań)
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:02   #3122
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

A na ostatnim mama (ostatni tydzień moich cudnych rzęs)
Stary 2012-02-27, 19:05   #3123
megi-megi
Zakorzenienie

Iguś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz3.jpg (43,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz4.jpg (46,5 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-02-27, 19:07   #3124
megi-megi
Zakorzenienie

Jw
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz5.jpg (55,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz6.jpg (48,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz7 ostatnie zdjęcie rzęs.jpg (51,3 KB, 83 załadowań)
Stary 2012-02-27, 19:12   #3125
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Czy dziś jest takie masakryczne ciśnienie czy co? Głowa mnie strasznie boli, po dwóch paracetamolach nie przeszło, tz mi kawe zrobił i dopiero zaczynam jakoś funkcjonować...
chyba tak, bo ja całe popołudnie przeleżałam.Nie mam siły na nic;/ tż pojechał z Zosią do teścia to mogę poleżeć

Pop dobrze że już w domku jesteś a jak Nataszka po transfuzji?

Mrowak ja nie wiem co będę szykowała Zosi na urodziny. 11 jeszcze tżta urodziny, też muszę coś uszykować.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Megi jaka ty chuda jesteś, a Iguś

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:24   #3126
monka23
Zakorzenienie

Pop sliczna mala krusznka , Oliwia ladnie z babcia rzadzi , slodka ma buzke. Pop a taxowkanie mozesz do malej pojechac? o ile jest w tym samym miescie, albo niech jakas znajom czy znajomy cie podrzuci , brat tz-ta o ile ma czas. Jak dasz rade to moze komunikacja miejska o ile na silach sie czujesz.

Asiulek urocza masz core oczka ma przesliczne.

Megi ale masz superansego lobuza przekochany .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-02-27 o 19:25
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:32   #3127
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - Nataszka bardzo przypomina mi Oliwkę. Ale myślałam, że ona bardziej chucherko, ale widać, że nie. Teraz jak ją widzę, wierzę bardzo, że będzie dobrze A Oli - łobuz, łobuz... babci lanie za kota się należy.

Asiulek
- cudowna jest Wercia. Taki słodziak.
Stary 2012-02-27, 19:56   #3128
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Co do przespanych nocy - Michał ma na swoim koncie (a co za tym idzie i ja) jedną jedyną przespaną noc... Zwykle budzi sie tuż po tym jak ja kładę się spać, wymusza żeby przysunąć łóżeczko do naszego łóżka i dać mu rękę do przytulenia się. Zasypia w 3min ale budzi się tak jeszcze kilka razy w nocy...

Czy dziś jest takie masakryczne ciśnienie czy co? Głowa mnie strasznie boli, po dwóch paracetamolach nie przeszło, tz mi kawe zrobił i dopiero zaczynam jakoś funkcjonować...
oj to współczuje nocek dla mnie nawet z 5-6 godz ale nie przerywanego snu to wiecej niz 8 z przerwami

mi tez głowa peka dzis ale juz widze ze nie tylko mi dwa ibum forte i nadal umieram na szczescie tz wykąpał i połozył malego

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Jak brałam kredyt na mieszkanie jakieś 8 lat temu (na 25 lat) to też tak myślałam. Aktualnie zostało mi całe 2 tys. do spłaty. Więc nie myśl tak pesymistycznie bo nigdy nie wiadomo jak to będzie w przyszłości. Zawsze może coś się zmienić i dużo szybciej go spłacicie.

Widać że Wercia uwielbia aparat fotograficzny .

JA właśnie zmierzyłam swoje i mam całe 140/100. Mi też łep pęka.

Dziękuję za komplementy pod adresem moich córek. Dziwnie tak pisać w liczbie mnogiej.

Wyszłam dzisiaj ze szpitala. Czuję sie tak sobie. Ciśnienie będzie się normalizowało jeszcze przez parę tygodni do tego jeszcze brzuch mnie pobolewa. Niemniej wolę siedzieć w domu niż w szpitalu w którym nic mnie nie trzyma. Jest tylko problem z dojazdami do małej bo sama z tym ciśnieniem i zawrotami głowy raczej nie powinnam prowadzić samochodu.
mi tez sie marzy wczesniejsza spłata kredytu ale to trzeba cos w lotto trafic

pop super ze juz w domku zawsze to swobodniej i mniej stresowo niz w szpitalu

megi
Iguś słodziak wygląda tak dorośle i ma piękną czupryne:love :

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:31   #3129
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
.
Za to tz często mówi do mnie "żono" "żonko" i tak dziś (ale już wcześniej się też zdarzało) wołają mnie z łazienki żebym przyszła po młodego z ręcznikiem... tz "żono" Misiek "żono" "żonko"... Tz ma nakaz mówić do mnie "mama"
dobrze, że nie "mamo świnko" (z peppy)

aixa
, lenusia śliczna i mądra
pisz częściej

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

My mamy w rodzinie 2 letniego chłopca,który mówi już wszystko.Normalnie gada jak 6 latek.Kuzyn nauczył go klnąć i siedzimy sobie wszyscy,mama małego idzie i się potknęła.Mały czule mówi do niej"mamusiu uważaj,bo byś się ostro wyje.ba.ła"
bosko

Izumi, poka włosy , "gratuluję" teściowej....co to się dzieje z tymi babami jak się teściowymi stają, może to ma związek z menopauzą , mam nadzieję, że my takie nie będziemy...i jeszcze przedszkolanka....:mdleje :
A żeby jej misiek tak wpierdzielił żeby się nogami na kryła

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
witam po weekendzie
moje dziecko obudziło sie dzis 4:10 przyniosłam go szybko do nas kopał wiercił sie gadał zasnął po 5 i spał do 6 nie ma to jak zacząć tydzien od wyspania sie
moja siostro w niedoli , moją pochwaliłam i dziś zaś 5.30,że siku.Posiedziała, posiedziała i mówi "nieeechce naraaaazie", ale spać nie poszła
Dla mnie też 6.30 to już optymistyczna wersja poranka

asiulek, no co mam napisać-weronika śliczna jak zawsze

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja tz'twoi rano powiedziałam, że dziś koniec, a on "poczekaj musimy mieć jakiś w zapasie, bo jak będzie płakać to jej damy"
ja małej na początku ucięłam, ale muszę powiedzieć, że to był błąd, popłakała się z rozpaczy jak go zobaczyła tz mi do tej pory nie może tego wybaczyć, jak o tym mówię to każe mi przestać, bo mu sie płakac chce. mi zresztą też normalnie jak zobaczyła, że smoczek jest ucięty to takim gorzkim żalem płakała ehhhh następnym razem by po prostu zabrała. no ale teraz już czasu nie cofnę.
uuuuu to wy miękkie dupy jesteście

pop, fajnie że już wyszłaś. Mam nadzieję, że szybko ci się to ciśnienie unormuje.
A jak wyszła próba oddechowa? po transfuzji lepiej jest?

megi
, przystojniak z igusia, ze hoho, niejedno serce złamie, inżynier mądrasek nasz. A ty śliczna i chuda

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-27 o 20:37
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:32   #3130
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Pop sliczna mala krusznka , Oliwia ladnie z babcia rzadzi , slodka ma buzke. Pop a taxowkanie mozesz do malej pojechac? o ile jest w tym samym miescie, albo niech jakas znajom czy znajomy cie podrzuci , brat tz-ta o ile ma czas. Jak dasz rade to moze komunikacja miejska o ile na silach sie czujesz.
JA mieszkam w innym mieście niż Opole. Mam coś około 35 km. No i znajomych czy przyjaciół tutaj całkowicie nie mam.
Tz i jego brat pracują.

Megi - tak patrzę na te Twoje uda i jakoś grubych nie widzę. Zobaczyłabyś moje to dopiero są uda. A Igor to szkoda że zajęty. Wiesz ja mam teraz dwie córki.

Mi ciśnienie wzrosło do 180/110. Wzięłam dodatkowa tabletkę i czekam może spadnie a jak nie to chyba muszę jechać do szpitala coby mi dali coś silnego na zbicie. To ciśnienie mnie wykończy a wiem że tak będzie jeszcze skakało trochę czasu.
A TZ oczywiście na jakiejś kolacji.
Czuję się okropnie.

JEdyne pocieszenie to takie że Nataszkę odłączono respirator i jest na noskach. MAm nadzieję że ona silniejsza jest od matki. I dzisiaj podali jej sondą trochę jedzenia - zobaczymy jak żołądek zareaguje.

DO tego jakoś mi nie idzie z mlekiem. NAwet tego jakoś nie potrafię. Normalnie do dupy jestem

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:35   #3131
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
mojej kuzynki synek wyglądał na takiego aniołka, wiecie śliczny mały blondynek jakoś długo go nie widziałam, bo nie mieszkają w Polsce, ale byliśmy razem na wakacjach. kiedyś siedzimy przy stole, on tak patrzy na nas wszystkich i nagle mówi pokazując palcem na kilkoro z nas po kolei " ty, ty i ty.... wy.pier...da.laj" myslałam, że wpadnę pod stół wolałabym jednak, aby moje dziecko tak nie mówiło
, pamiętam jakiś kawał był z tym tekstem

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Gorzej jak tak z roku na rok wróżą mi,że za parę lat urodzę pięcioraczki:drzw i-strach:
że łot?

Stary 2012-02-27, 20:41   #3132
megi-megi
Zakorzenienie

P0P- walnięta jesteś. Masz problemy z mlekiem, bo rozwiązanie było wcześniej. A bez ssaka pod cyckiem nawet w terminie byłoby ciężko. Ale jakby co ja jeszcze mam mleko. Dla ewentualnej synowej wszystko. Ja będę dobrą teściową

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Za chudości dziękuję, ale to zdjęcie ze Świąt. Teraz to dopiero Adaś zadbał o moją linię

A Igor to potwór. Teraz wiem, co to bunt dwulatka. Kilka razy dziennie jest zamykany u siebie w pokoju. Z reguły za agresje. Wypłacze się, wychodzi i zasmarkany już wtula. Ochrzcić go trzeba.
Stary 2012-02-27, 20:41   #3133
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Mi ciśnienie wzrosło do 180/110. Wzięłam dodatkowa tabletkę i czekam może spadnie a jak nie to chyba muszę jechać do szpitala coby mi dali coś silnego na zbicie. To ciśnienie mnie wykończy a wiem że tak będzie jeszcze skakało trochę czasu.
Czuję się okropnie.

JEdyne pocieszenie to takie że Nataszkę odłączono respirator i jest na noskach. MAm nadzieję że ona silniejsza jest od matki. I dzisiaj podali jej sondą trochę jedzenia - zobaczymy jak żołądek zareaguje.

DO tego jakoś mi nie idzie z mlekiem. NAwet tego jakoś nie potrafię. Normalnie do dupy jestem
o matko, strasznie wysokie, mam nadzieję, że spadnie

Brawo dla nataszki!!! super wiadomość!

Z laktatorem to nie jest taka łatwa sprawa-sama wiesz, a ty jednak nie miałaś być jeszcze mleczarnią....także to specjalnie od ciebie nie zależy kochana

Stary 2012-02-27, 20:46   #3134
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a my ustalilismy,laski dostaja na pol pokoj 20m2 i zaczynamy im od jutra urzadzac,jutro tz jedzie do hurtownii i tam do domu pomierzyc i dzielimy jeden najwiekszy pokoj dla nich na polowe,poszukuje wielkich naklejek alo super tapety na ta jedna sciane,bo na reszcie jest tapeta taka jasniutenka zielona pistacjowa, Oliwia za kuchnia bedzie musiala poczekac bo lozko trzeba jej kupic takze wyprawa do ikei tez edzie obowiazkowa,ale nie ma tego zlego co by nadobre nie wyszlo.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:15   #3135
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
I ciśnienie i biomed do dupy. Ściskam i łączę sie w "bólu"

Cytat:

Jak brałam kredyt na mieszkanie jakieś 8 lat temu (na 25 lat) to też tak myślałam. Aktualnie zostało mi całe 2 tys. do spłaty. Więc nie myśl tak pesymistycznie bo nigdy nie wiadomo jak to będzie w przyszłości. Zawsze może coś się zmienić i dużo szybciej go spłacicie.

JA właśnie zmierzyłam swoje i mam całe 140/100. Mi też łep pęka.

Dziękuję za komplementy pod adresem moich córek. Dziwnie tak pisać w liczbie mnogiej.

Wyszłam dzisiaj ze szpitala. Czuję sie tak sobie. Ciśnienie będzie się normalizowało jeszcze przez parę tygodni do tego jeszcze brzuch mnie pobolewa. Niemniej wolę siedzieć w domu niż w szpitalu w którym nic mnie nie trzyma. Jest tylko problem z dojazdami do małej bo sama z tym ciśnieniem i zawrotami głowy raczej nie powinnam prowadzić samochodu.
Co do kredytu to dobre - nie wiadomo co się jeszcze zdarzy przez te 25 lat. Narazie jest do śmierci .

Fajowo że już wyszłać ze szpitala.
Jeszcze bardziej fajowo że z Nataszką lepiej i stabilnie.

Nie jesteś do dupy. Laktator to żadna przyjemność u karmiących a u Ciebie nie bardzo jak miała się laktacja rozwijać.Chyba trochę za wcześnie. Może jak uda Ci się dostać do ssaczka-Nataszki dotrzeć.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ja nie mam pojęcia czy tu pomogło tłumaczenie dentysty (podejrzewam, że ze zrozumieniem nie miało to wiele wspólnego)-grunt, że zadziałało jak powinno. Ale zgadzam się, że wszystko we właściwym czasie. My np. nadal robimy w pieluchy i póki co ten stan nie ulegnie zmianie-może wiosną.

Dziewczyny, jakie miałyście bądź zamierzacie mieć potrawy na urodzinach dzieciaczków? Przychodzą mi do głowy same standardy, więc szukam pomysłów.
Gabrysia jest rozumna i dentystka zadziałała.

Ja też mam same standardy w głowie i to u nas zawsze się sprawdza.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Iguś
I Ty mówisz o grubych udach Toż mucha ma grubsze
Stary 2012-02-27, 21:15   #3136
ASIULEK_23
Zakorzenienie

dziękujemy za komplementy

pop- super, że już w domku

megi- ale z Ciebie chudzina, dołączasz do mojego grona chudzielców Iguś prześliczny. Jaką ma śniadą cerę

darusia- super plany. Tylko macie teraz takie długi a takie plany macie? To trochę kasy Was wyniesie... no ale nie wnikam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:16   #3137
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
U nas Zosia mając smoka budziła się a właściwie jęczała, stękała itp. Teraz zaczęła przesypiać całe nocy spokojnie a smoka ma nadal. Więc dla mnie to żadna reguła i uważam ze na pożegnanie ze smoczekiem, tak samo jak z sikaniem na nocnik czy mówieniem przychodzi odpowiednia pora i nie wszystkie dzieci muszą to robić w tym samym czasie. Każde jest gotowe w swoim czasie.
Niestety moje dziecko nie jest na takim poziomie intelektualnym żeby tłumaczenie dentysty czy moje pomogło jej w zrozumieniu że smoczek jest zły i ząbki nie będą zdrowe.
Jak przyjdzie czas to tak jak pisałam zabierzemy smoka i koniec.
nic na siłę
Amelka też pewnie nie skumałaby, że ząbki będą zdrowe jak wyrzuci smoczka.
teraz jak woła to zaraz na niebo pokazuje (bo poleciał z ptaszkami do nieba )

Cytat:
Megi czy na tej pierwszej focie te olbrzymie uda to twoje ??
Igor cudny, pokazałam zięcia tz'towi - spodobał mu się

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
uuuuu to wy miękkie dupy jesteście
no ja niby nie aż tak jak tz, ale wymiękłam

Cytat:
JA mieszkam w innym mieście niż Opole. Mam coś około 35 km. No i znajomych czy przyjaciół tutaj całkowicie nie mam.
Tz i jego brat pracują.

Megi - tak patrzę na te Twoje uda i jakoś grubych nie widzę. Zobaczyłabyś moje to dopiero są uda. A Igor to szkoda że zajęty. Wiesz ja mam teraz dwie córki.

Czuję się okropnie.

buziaki dla Nataszki kurcze oby szybko ci się to ciśnienie unormowało, a autem nawet jeździć nie próbuj w tym stanie
i nie instaluj sobie pierdół, że do dupy jesteś ja miewałam problemy z mlekiem jak ssaka miałam przy sobie, a u ciebie tyle na głowie, że sie nie dziwię. Przecież na tym świat się nie kończy nakarmią Nataszkę tak czy inaczej

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
, pamiętam jakiś kawał był z tym tekstem

że łot?
możliwe, że był i usłyszał. ale poza tym skubany mięsem nieźle rzucał mnie to śmieszy, bo widzę go raz na ruski rok, ale na dłuższą metę to istny szatan

Cytat:
P0P- walnięta jesteś. Masz problemy z mlekiem, bo rozwiązanie było wcześniej. A bez ssaka pod cyckiem nawet w terminie byłoby ciężko. Ale jakby co ja jeszcze mam mleko. Dla ewentualnej synowej wszystko. Ja będę dobrą teściową

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Za chudości dziękuję, ale to zdjęcie ze Świąt. Teraz to dopiero Adaś zadbał o moją linię

A Igor to potwór. Teraz wiem, co to bunt dwulatka. Kilka razy dziennie jest zamykany u siebie w pokoju. Z reguły za agresje. Wypłacze się, wychodzi i zasmarkany już wtula. Ochrzcić go trzeba.
chrzest nie pomoże, ten kuzynki syn był chrzczony 2 razy, raz w szpitalu bo było duże ryzyko, że może nie przeżyć, a drugi raz jak już było ok. Szatana nie wypędzono

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a my ustalilismy,laski dostaja na pol pokoj 20m2 i zaczynamy im od jutra urzadzac,jutro tz jedzie do hurtownii i tam do domu pomierzyc i dzielimy jeden najwiekszy pokoj dla nich na polowe,poszukuje wielkich naklejek alo super tapety na ta jedna sciane,bo na reszcie jest tapeta taka jasniutenka zielona pistacjowa, Oliwia za kuchnia bedzie musiala poczekac bo lozko trzeba jej kupic takze wyprawa do ikei tez edzie obowiazkowa,ale nie ma tego zlego co by nadobre nie wyszlo.
czyli do rodziców idziecie czy zostajecie w tym??
Stary 2012-02-27, 21:19   #3138
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
fajowa ta karuzela po ile?? odłożysz mi ???
kosztuje 100 zł odłożyc mogę , ale byś mi musiała za nią przelać i albo bym Ci ją wysłała teraz albo trzymała u siebie i wysłała np z jakimiś innymi rzeczami . Bo jak właściciel przyjdzie i jej nie będzie to ja mu muszę za nią wypłacić . a że teraz marnie u nas Koleżance tak własnie robię ona mi przelewa , a ja jej trzymam rzeczy i potem hurtem . Własnie czeka na nia taka sama karuzela teraz i sterylizator

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Hej! Dzwonił mój mąż! Ma wyniki badań!
Więc generalnie nie jest źle. Ma bardzo kiepską morfologię. Dużo za niski cholesterol i podwyższone próby wątrobowe, ale nic nie skazuje na jakieś poważne schorzenie. W marcu ma mieć robione usg brzucha jeszcze, ale póki co to Doktorka powiedziała, że wygląd mojego TŻ'a, cholesterol i morfologia wskazują na ..... głodzenie się!!!! A próby wątrobowe na nadużywanie alkoholu. Generalnie wiem ile je i pije mój TŻ. I ostatnio nawet po 2 piwach jest pijany jakby z litre wódki wypił... no ale tak... an głodniaka to siada inaczej . (...) A z jedzeniem, to faktycznie, mimo, ze wpycham w niego ile wlezie, to on bardzo mało je. ... Wszystko przez jego głupia matkę! Jak mój Tż ważył 65kg, to mu mówiła, że jest spasiony i ma brzuch jak bęben. Nawet w tą sobotę jak byliśmy u niej na obiedzie i Tż chciał nie dał rady zjeść całego obiadu (3 gałki ziemniaków i kotlet) to ja mu kazałam jeść, bo wygląda fatalnie, a teściowa na mnie naskoczyła, że wreszcie teraz dopiero dobrze wygląda! ... Głupia Franca. Jej własne dziecko jest zachudzone, kości miednicy to nie tylko z przodu, ale też NA PLECACH mu wystają! Każdy kręg kręgosłupa i kazde żebro policzyć można. Twarz zapadnięta, oczy podkrązone, a ona powie "wreszcie dobrze wygląda" ... Jakim trzeba być debilem? I jeszcze mi mówi, że Tż ojciec przeciez też jest chudy, a jego dziadkowie też byli chudzi! ... Tiaa... tylko Tż wcale nie ma budowy i w ogóle nie jest do swojego ojca podobny, a dziadkowie z tego co wiem to bardzo, BARDZO szybko i młodo zmarli ... więc SORY. (...) Teraz jak znam te wyniki to jak znowu będzie takie głupoty piepszyć, to jej kuźwa w oko napluje! GRRRRRRRR! .....
(...) Ehhh... jestem pozytywnie do życia nastawiona, ale jeśli chodzi o moją teściową to normalnie obawiam się, że kiedyś nie wytrzymam i ją pobiję ... a wiem że jestem do tego zdolna :devil:
!
Co jadl przed badaniem dzień wcześniej . ? Bo trzeba uważać zero tłustych rzeczy już od południa bo mogą sfałszować wyniki wiem bo TZ robi co pół roku , na wątrobę powienien łykać osłonowca typu eseliw czy coś innego cały czas .

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
U nas jeśli chodzi o nocki to gdy był smoczek to sie ciągle budziła jak jej tylko wypadł.. a teraz bez smoka zdarza sie przespac caaaałą noc!!! czasami tylko sie przebudzi ale wystarczy że powiem" ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiichutkoooooo" i juz pomaga
U nas to samo było , jak miała smoka to się budziła , jak go nie ma śpi do rana

Cytat:
U nas Zosia mając smoka budziła się a właściwie jęczała, stękała itp. Teraz zaczęła przesypiać całe nocy spokojnie a smoka ma nadal. Więc dla mnie to żadna reguła i uważam ze na pożegnanie ze smoczekiem, tak samo jak z sikaniem na nocnik czy mówieniem przychodzi odpowiednia pora i nie wszystkie dzieci muszą to robić w tym samym czasie. Każde jest gotowe w swoim czasie.
Niestety moje dziecko nie jest na takim poziomie intelektualnym żeby tłumaczenie dentysty czy moje pomogło jej w zrozumieniu że smoczek jest zły i ząbki nie będą zdrowe.
Jak przyjdzie czas to tak jak pisałam zabierzemy smoka i koniec.
smoka to się powinno zabrac jak dziecko ma pół roku bo wtedy zanika odruch ssania . wszystko ponad to juz lenistwo rodziców

Cytat:

Asiulek urocza masz core oczka ma przesliczne.

Megi ale masz superansego lobuza przekochany .
Po cesarce kilka dni komunikacją przy skaczącym ciśnieniu to chyba nie jest super pomysł nawet jakby miała blisko

Olka nadal leje gdzie popadnie , siedzi na nocniku a potem leje obok , ten sam trudny przypadek co z Szymkiem mi się trafił

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Pop to nie jest Twoja wina widocznie jak się tak wcześnie urodzi to jest problem , po samym nawet Cc w terminie też jest problem nie raz z karmieniem
Stary 2012-02-27, 21:20   #3139
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Co do odsmoczkowania. Zaczynam od jutra. Chciałam dziś ale jako, że jutro mala idzie do teściów na cały dzień to odpuszczam bo oni to sobie Werci bez smoczka nie wyobrażają. zawsze pierwsze pytanie jak u nich ją zostawiamy to jest "macie smoczek"? Nie będe im tergo robić, tym bardziej, że by mieli pierwsze usypianie w dzień bez smoka.

No ale w kwestii rozumienia... gadałam jej dziś pół dnia, ze takie dzieci jak ona nie maja juz smoczkow, że wystawimy na balkon, ptaszek zabierze do innego dziecka, do małej dzidzi. Ona na to "tak, tak". na koniec pytam "to już nie chcesz smoczka? takie dzieci jak ty nie mają uż smoczków" na co ona "mają". To oddamy smoczka? ona "NIE"!! I na tyle się zdało moje gadanie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:30   #3140
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
smoka to się powinno zabrac jak dziecko ma pół roku bo wtedy zanika odruch ssania . wszystko ponad to juz lenistwo rodziców
Jako że dopiero teraz leniuchuję w nocy to poczekam jeszcze trochę

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Co do odsmoczkowania. Zaczynam od jutra. Chciałam dziś ale jako, że jutro mala idzie do teściów na cały dzień to odpuszczam bo oni to sobie Werci bez smoczka nie wyobrażają. zawsze pierwsze pytanie jak u nich ją zostawiamy to jest "macie smoczek"? Nie będe im tergo robić, tym bardziej, że by mieli pierwsze usypianie w dzień bez smoka.

No ale w kwestii rozumienia... gadałam jej dziś pół dnia, ze takie dzieci jak ona nie maja juz smoczkow, że wystawimy na balkon, ptaszek zabierze do innego dziecka, do małej dzidzi. Ona na to "tak, tak". na koniec pytam "to już nie chcesz smoczka? takie dzieci jak ty nie mają uż smoczków" na co ona "mają". To oddamy smoczka? ona "NIE"!! I na tyle się zdało moje gadanie
Dobre
Ja już tak próbowałam i wtedy chciała go trzymać w paszczy cały czas
Stary 2012-02-27, 21:33   #3141
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Tz i jego brat pracują.

Czuję się okropnie.

Malutka daje rade, az w szoku jestem ze tak sobie duper radzi. Nie rpzejmuj sie z mlekiem juz ci dziewczyny pisaly co i jak. Proboj dalej, nie stresuj sie bo ci t w niczym nie pomoze. Do auta nie siadaj z takim cisnieniem, przeczekaj. Myslalam ze w Opolu nieszkacie, troche to utrudnia, ale moze jakis sasiad zyczliwy? tz ma pewnie jakis znajomych, nie bojcie sie zapytac o przysluge, ludzie w gruncie rzeczy maja dobre serca i bedzie im milo pomoc. Niech tz wezmie jakis dzien wolny jak nie ejst zawalony praca, najwazniejsze zeby mala czula wasza obecnosc a ty jak poczujesz sie lepiej to bedziesz smiagac go niej furka. Nie zapominaj o PKS , jak mala jest w Opolu tam gdzie mysle to dworzec jest rzut beretem.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Po co wogole dzielicie im pokoj? Nawet jak dasz scianke to i tak bedzie Oliwka slyszala jak mala placze, jezeli to jest powod. One sa malutkie i wg mnie powinnny razem miec pokoj, praktycznie za rok dwa trzy beda na wyrownanym poziomie. Dla mnie to bez sensu, moje chlopaki moga miec osobne pokoje a narazie spia razem. Roznica miedzy nimi jest 3,5 , ale i super sie dogaduja, bawia. Jak beda starsi i poczuja potrzebe aby miec osobne pokoje, potrzebe prywatnosci to odrazu ich rozdziele Przemysl to, tym bardziej ze macie teraz problemy finansowe, nie ma co sie napalac

Izumi tak mi sie wydaje ze twoj tz ma zaborzenia odzywiania , z tego co napisalas. Jemu przydala by sie wizyta u jakiegos specjalisty. Mamusia zasiala co miala zasiac ze ci chlop teraz nie chce jesc. A te zle wyniki wydaje mi sie konsekwencja zlego odzywiania. Jezeli tutaj tkwi problem to moze byc ciezko , na sile tez mu nie wciskaj jedzenia bo chlopaczyna jest zasuszony,pewnie maly zaladek ma i duzo nie zmiesci. Tesciowa pod ostrzal sie nadaje
Stary 2012-02-27, 21:34   #3142
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka przenosimy sie

asia dla jasnosci z mieszkaniem jestesmy juz rozliczeni.

Maluchy kimaja,spokoj-cisza.

Pop dorze ze w domku jestes,zawsze lepiej w domu niz w szpitalu,szkoda ze blizej nie mieszkam wozilabym cie z checia do malej...

Widac ze postepy z Nataszka,ona wyglada slicznie,nie jak wczesniak tylko juz taki malusi dzidzius.
A.Camus
Stary 2012-02-27, 21:34   #3143
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

moja nawet raz wyrzuciła do kosza, a potem z rykiem go szukała. wg mnie jak już zabrać to przeczekać, bo jak się zabierze, będzie ryk panika itp i się odda to potem może być gorzej. musisz ty być gotowa, ja długo nie byłam i dlatego tak zwlekałam
Stary 2012-02-27, 21:36   #3144
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja o smokach nie mam co pisac,mala sama oddala i juz jej nie podalam i tyle.
A.Camus
Stary 2012-02-27, 21:38   #3145
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli zaczynasz w srode? Przetnij i daj jej u nas maly wzial do buzi i jakie zdziwka robil, nic nie plakal , bral kilka razy i wyplowal ja mu mowilam ze sie zepsol. Szukal smoczki w znanych mu miejscach ale nie znalazl. U nas sie udalo , poszlo leciutko jak po masle. Zalezy od dziecka jak zareaguje. Moj chodzil ze smoczkiem juz wszedzie dzien noc dzien noc , wiec raz dwa i ucielam przygode ze szmoczkiem. Nie nastawiaj sie ze jak twoja mala tylko w nocy ma to latwo pojdzie, nastaw sie najlepiej na jazde, lepiej potem sie milo zdziwic niz kuwowac Zycze powodzenia , oby sie udalo.
Stary 2012-02-27, 21:43   #3146
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli zaczynasz w srode? Przetnij i daj jej u nas maly wzial do buzi i jakie zdziwka robil, nic nie plakal , bral kilka razy i wyplowal ja mu mowilam ze sie zepsol. Szukal smoczki w znanych mu miejscach ale nie znalazl. U nas sie udalo , poszlo leciutko jak po masle. Zalezy od dziecka jak zareaguje. Moj chodzil ze smoczkiem juz wszedzie dzien noc dzien noc , wiec raz dwa i ucielam przygode ze szmoczkiem. Nie nastawiaj sie ze jak twoja mala tylko w nocy ma to latwo pojdzie, nastaw sie najlepiej na jazde, lepiej potem sie milo zdziwic niz kuwowac Zycze powodzenia , oby sie udalo.
u nas odcięcie było chyba najgorszym pomysłem, jak pisałam gorzkim żalem płakała. dziś bym tego drugi raz nie zrobiła !
Stary 2012-02-27, 21:49   #3147
evitka21
Zakorzenienie

darusia, do rodziców wracacie? jak to sie wam wszystko ułożyło?

Stary 2012-02-27, 21:49   #3148
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
u nas odcięcie było chyba najgorszym pomysłem, jak pisałam gorzkim żalem płakała. dziś bym tego drugi raz nie zrobiła !

Tak czytalam,wspolczuje Moj starszy lamentowal bardziej z tego co kojarze. Kazde dziecko jest inne i jedyne co nam zostaje to tylko probowanie i czekanie

Megi a nie dygaj moje tez nie chrzczone i raczej sie na to nie zanosi chyba ze sami zdecyduja ze chca . Mlody raczej grzeczny jest takze to nie ma nic wspolnego .
Stary 2012-02-27, 22:01   #3149
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Jako że dopiero teraz leniuchuję w nocy to poczekam jeszcze trochę

Dobre
Ja już tak próbowałam i wtedy chciała go trzymać w paszczy cały czas
i tak mało kto zabiera jak dziecko ma to pół roku a pewnie tak by było najłatwiej To tak jak z cyckiem mi to zajęło całe dwa dni bo zrobiłam to jak mala jeszcze roku nie miała . teraz już skubańce pamiętliwe są
Stary 2012-02-27, 22:02   #3150
Darusiaaaa
Zakorzenienie

monka moze zle sie wyrazilam,ale pisalam ze zaczynami im urzadzac i ze dostana 20m pokoj.

Dzielimy pokoj prawie 40m na pol wlasnie po to zeby one mialy swoj razem.

Evitka tak ,taka decyzja zapadla.Oczywiscie rozmowa byla dluga i nie bez warunkow z obu stron jasnio wylozone karty na stol i tak zdecydowalismy.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości