|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
Bardzo obowiązkowa osoba, nie ma co. ![]()
|
|
#2012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
![]() Przy budowie, to się milion rzeczy niezależnych od Was przedłuża... Trzymam kciuki żebyście na dobrą ekipę trafili. Nasza była taka sobie . Najbardziej mi się podobało, jak po piwku, bez zabezpieczeń kładli dachówki... Ale to taka tutejsza wiejska ekipa, mocno zaprawiona w bojach . Strasznie mi przykro, że ta chol**** alergia wróciła. Moja też co jakiś czas wraca, ale mam resztkę maści i się ratuję. Brumek Zuz jadła: marchewkę, kalafiora, brokuła i ziemniaka z parowaru. Dziewczyny Zuziak dziękuje za uznanie dla jej pierwszego samodzielnego jedzenia
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie... Najchętniej podziękowalibyśmy z wspólpracę, ale czas
Obiecała, że na poniedziałek dostaniemy komplet dokumentów![]() A co do zyrtecu, to ja też pamiętam, że się po nim fatalnie czułam. Cały czas ibserwuję Domka, jak tylko zobaczę coś niepokojącego to odstawiam ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
Jak widzę jak mój mąż do tego wszystkiego nerowo podchodzi to aż się boję co będzie dalej... Ja też mam nadzieję, że ekipa nam się jakaś solidna trafi ![]() Zazdroszczę, że masz już budowę za sobą ![]() 2. A wiesz, że mi maści już nie pomagają Nie mam pojęcia co się dzieje.
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wprowadzać mieliśmy się rok wcześniej, ale tak się wszystko na budowie przedłużało, że wyszło jak wyszło. Strasznie Ci współczuję tej alergii, bo teraz wiem co to znaczy
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie strasz My planujemy, żeby wprowadzić się we wrześniu 2013 roku najpóźniej, ciekawe jak to u nas będzie. Póki co jak widać praktycznie nie mamy nic
|
|
|
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tez sie marzy domek z ogródkiem a nie mieszkanie w betonowym molochu. Na dzien dzisiejszy marzenie nie do spełnienia.
Ide spać. Dobranoc mamuski |
|
|
|
#2017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. U nas też ciężko się odkłada, do tego Tymuś ją dewastuje, bo ciągle szarpie, ale nie mam serca mu jej zabierać, bo wciąż ją uwielbia Poza tym codziennie rano, jak się budzi, to sobie do niej gada, włącza, chwyta i dzięki temu ja mam kilkanaście-kilkadziesiąt minut dzremania więcej ![]() Cytat:
Taka duża poprawa przecież była... Natko, a na co ona właściwie jest? Znacie przyczynę? A z domem to chyba zawsze takie obsuwki, nerwówki, ale myślę że końcowy efekt - własny wymarzony dom- wart jest tych przykrych przejść ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
|
|
#2018 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O! To fajnie. Ostatnio właśnie wzięłam bączka do koszyka, ale odłożyłam. Następnym razem kupię. Wybór trafionych zabawek zaczyna być coraz bardziej istotny ze względu na ilość zajmowanego przez nie miejsca. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I od kiedy ? Mąka ziemniaczana to gluten? ![]() ![]() ![]() PS. Zaległe gratki dla Wiki Pieleszka brawa za żłobek dzielne dziewczyny ![]() Dziubek Szymek jak zwykle boski ![]() Do wspominanych przez Was zdjęć Agatki jeszcze nie dotarłam
|
|||||
|
|
|
#2019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Mojemu dziecku się zegarek w pupie przestawił i wstał 5:10 więc mamusia siedzi z kawą, pewnie zaraz druga będzie ![]() ![]() Cytat:
stres na razie trzyma się ode mnie z daleka, oby tak zostało....2 - umiarkowanie Mojemu TŻowi duuużo trzeba żeby go mocno wkurzyć (mnie się jeszcze nie udało )![]() ![]() Cytat:
i dla Was za szczepienie ![]() Sortera jeszcze nie mamy ale kupię niedługo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurcze...niedobrze ![]() z budową współczuję, załatwienie wszystkich papierów, pozwoleń itp jest chyba najbardziej wkurzające ![]() Nie ![]() Kajool, ciekawe ksiądz ma poglądy.... to idąc za jego myśleniem powinniśmy dalej obchodzić nie urodziny a rocznice chrztu
|
|
|
#2020 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Że koniec świata to w dosłownym rozumieniu. My tam na kontrole kardiologiczne, mamy mały ubytek w przegrodzie, który podobno "najprawdopodobniej się zrośnie" ![]() Cytat:
Napiszę wprost. Gdybym wprowadzała samą marchewkę/ziemniaka przez kilka dni zamiast marchewki na zmianę z jabłkiem, to kupę trzeba by było usunąć operacyjnie ![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Widać wmówiłam sobie, że podstępny gluten czai się wszędzie ![]() ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- U nas z wprowadzaniem nowych smaków był jeden problem - że za mało! Trzy łyżki w ogóle nie wchodziły w grę. Dzieć stosował szantaż emocjonalno-akustyczny. Pół słoiczka to nadal było mało, ale dało się dokończyć butelką. Szpinak od razu poszedł w całości, bo jakoś nie mogłam się przekonać, że popicie go mlekiem jest dobrym pomysłem. |
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua,youyou dzięki za przepis
Najwyższy na pewno pomoże w pracy ![]() dziubek79 a swędzi Cię rana, piecze? Masz jakieś "objawy"? Ja po cc ledwo wstałam, tak mnie bolało. Jeszcze jak mi dren wyciągała pielęgniarka to myślałam, że krzyknę z bólu- głęboko miałam wsadzony i długo trwało wyciąganie. Ale mnie nawet bolało jak mi szwy, które wystawały ucinała gdy wychodziłam do domu. ![]() Mimo to nadal uważam, ża na ból trochę wytrzymała jestem ![]() telik możesz podawać deserki równomiernie z obiadkami ale tymi, które Janek już jadł, np z brokułem- bo wiesz, że mu po nim nic nie było. Wiesz, tak na zmianę- sprawdzone jedzonko z nowym ![]() aania_20 dla Adama ![]() beata_1988 ja bym Cię przytuliła ale jak masz okres to nie chcę- bo nie mam już od ponad roku i nie chcę się zarazić ![]() marzena_S Radek też jakoś ostatnio mniej UU w dzień chce. W niedzielę jak zjadł o 4-5 rano to później na śpiocha o 17stej mu U podałam bo myślałam, że mi je rozwali. Wczoraj już częściej jadł. Też mi tak jakoś przykro/smutno było. SweetAngel1984 za szczepienie! sortery? ja nawet nie wiem co to jest... brumek z mięskiem bym zrobiła tak jak youyou pisała. Tzn ja tak z Radkiem zrobiłam ![]() Natka_ Bidulo, współczuję Ci alergii Idż pogoń tę babkę, niech ruszy kufer i zaczniecie budowę ![]() Nadrobiłam. Cześć!
|
|
|
|
#2022 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2023 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
nie ma to jak zacząć dzień o 5.45 choć widzę, że Adaś jeszcze większy skowronek, przy okazji oczywiście trzymamy ![]() dobra lecę szykować młodą do przedszkola miłego dnia
|
|
|
|
#2024 | ||||
|
Zadomowienie
|
Aania
![]() ![]() ![]() Cytat:
Do tej pory tylko jabłek nie toleruje, nawet jako dodatku Cytat:
A na leżąco to teraz dopiero wymyśliłam karmić w sytuacji kryzysowej ![]() Cytat:
![]() Chyba, że interesuje Cię konkretna miejscowość, to mam trochę znajomych wynajmujących. Cytat:
A moje dziecię nie dość, że późno chodzi spać, to wcześnie wstaje
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-02-28 o 07:49 |
||||
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna trzeba by to Rzecznika Praw Pacjenta przedzwonić i się dopytać, czy jest jakaś podstawa prawna
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mały śpi, ja byłam właśnie odebrać wyniki morfologii, no i ciekawa jestem czy z takimi wynikami zabieg w ogóle będzie.... ale nic, pojedziemy to zobaczymy...
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Hi.
Nie ogarniam siebie i wszystkiego dookoła. Spaaaaćć.
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas nocka ok , w miarę... Lila wypiła o 20 - 240ml mleka... a potem o północy 180ml.. przebudziła się o 5 i dalam jej cyca, w których już właściwie pokarm zanikł to pociumkał ze trzy razy i usnęła do 7. mamad - no tak! zapomniałam idę do Klubu zobaczyć ten link ![]() chcieliśmy jechać z parą znajomych , oni mają dwójkę dzieci (4 i 2 latka). Powiedz jak to wygląda dla rodzin z dziećmi? Przyjaźnie?? Nie mam pomysłu na obiad... co dziś gotujecie?
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek
![]() szykujemy sie juz do wyjscia slonko swieci wiecprzepowiednia dobra nie liczac pobudki mojego dziecka i: przescieradło zasikane materac zasikany wszystko mokre noi sniadanko beeeeeeeeee LILI - sorter to takie cus co ma otworki w roznych ksztaltach kolko trojkat kwadrat i klocki w tych samych ksztaltach ktore sie wrzuca do otworkow
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki dla Adasia są
![]() Na sortery nasemaluchy jeszcze za małe. Chyba ze jednootworowe tj.miska i jakieś grzechotki do tego - u nas polega to na tym,ze ja wrzucam, a Agata wywala. |
|
|
|
#2031 | ||
|
Zadomowienie
|
Znowu pobudki co chwilę?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z sorterem, to moja bratanica umiała sobie poradzić - ściągała wieczko i wrzucałą wszystkie klocki Co się miała męczyć?
|
||
|
|
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Łączę się z mamami skowronków U nas wiercenie od 5, pobudka 5:30, ale już zdążyłyśmy już się zdrzemnąć ![]() Wszystko składam na zębole, bo marudna się robi, po przeciwbólowym już fajna, dobrze, że chociaż jedzonko wchodzi jak zawsze ![]() Muszę się pochwalić, że zgodnie gdzieś tu wyczytaną zasadą, należy mi się od męża jakiś prezencik, ponieważ wczoraj wypatrzyłam coś, co nazywam zębem ![]() Tak więc MAMY PIERWSZEGO ZĘBA Natko, kurcze, ale się Was ostatnio cholerstwa czepiają ![]() ![]() Sweet, zaszalał Igorek Poszłaś na szczepienie? Ja zawsze śmiało idę, bo przed nim nasza pediatra chce dokładnie zbadać dziecko.Patik, moze niech mąż pozwoli Ci się chociaż jedną noc porządnie wyspać i zajmie Sarą? ![]() Youyou, mielone u nas dzisiaj, tak swojsko ![]() Brida, u nas też za mało było zawsze te 3 łyżeczki Dawałam po pół słoiczka, bo inaczej wojna by była ![]() No dobra, spadam, miłego dnia! |
|
|
|
#2033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jasiu i Antoś wszystkiego najlepszego chłopaki ![]() Cytat:
Dziekujemy za gratki. U nas nocka dzis super (nie chwale oczywiscie) Wiki zasnela o 20.30. Pobudka na 2 minuty na herbatke o 2.30, Pozniej na smoka jakos po 4 i rozpoczela dzien o 6.30 lezac z nami jeszcze w lozku. Takze wyspalam sie. Patik nie bij Wodaqua za zabka.
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-28 o 09:22 |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My zaczęłyśmy o 5.30 Bigos ze słoika ale żeby nie było - własnej roboty, tzn. roboty mamusi mojej ![]() U nas noc bez większych zmian - dużo pobudek, postękiwania, pojękiwania itp. ale jestem twarda - nadal wrzucam do łóżeczka, teraz też ma tam drzemkę, a takie coś się zdarzyło jak była noworodkiem ![]() |
|
|
|
|
#2035 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamuśeńki Kochane
tu telik zombie Mój półroczny( piwo:teraz poszedł na drzemke aja szykuje sie do pracy Cytat:
Czyli jesteśmy umówione na wspólne mięsko postanowiłam że bede zaczynać od warzyw i to one królują w Jasia jadłospisie póki co brokół marchewka i ziemniak jutro bedzie dynia a potem jeszce szpinak ale banan też juz 3 razy był, bo to nowa miłość mojego syna Cytat:
bardzo mi przykro Natko ta Twoja alergia to faktycznie przekleństwo co do projektantki, nie przejmuj się to standard. Pracuje w świecie budowlanym i nie znam projektanta który by coś wykonał w terminie musicie ją ponaglać to w końcu pewnie weźmie się doroboty a jak nie to miłego dzionka mamusie p.s Antoś najlepsze życzenia pólroczkowe
|
|
#2036 | |||||||
|
Zadomowienie
|
czesc
my wstaliśmy po o7mej wczeeeeesnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez po zyrtecu się źle czułam, dostałam go kiedyś na przedłużający się katar zażywałam na noc i po kilku godzinach, o 4-5 nad ranem, budziłam się z ogromnym bólem w nogach - taki ból kostno mieśniowy, koszmar, do 2godz kręciłam się na łożku nie mogąc znależć wygodnej pozycji, po kilku dniach odstawiłam Cytat:
ale mały na niej wisiał a ona uginała się niebezpiecznie, bałam się że się złamie i on dostanie jakims plastikiemCytat:
no niestety w czasie budowania ciągle będą takie sytuacje i ciągle tak samo będą wkurzać, grunt to wziąć zlecenie a terminowe zakończenie to już inna strona medalu my mieliśmy na kilku umowach termin zakończenia - jeśli nie zmieściliby się w terminy byly odsetki karne raz odzyskaliśmy wpłaconą zaliczkę z odsetkami karnymi (dodam że obyło się bez sądu, na podstawie samej umowy) Cytat:
niech się ułoży po Twojej myśli ![]() brumek aania_20, nasz proboszcz to debil i wszystko robi na odworót, byle uprzykrzyć ludziom życie, tak jak z roczkiem jako rocznicą chrzcin to jego wymysł pacan jest i wszyscy na niego narzekają ale brak odważnych by mu parę słów powiedzieć czy wywalić z parafii, pewnie ta nieliczna garstka jego obrońców do ostatniej kropli krwi by go broniła, szkoda nerwów Cytat:
u nas była marchewka i marchewk aziemniak na dzień dobry, kupki w pierwsze dni były, zmiana jedzenia zadziałała na plus w tej kwestii, później od razu dodałam gruszkę która ma włąściwości rozwalniające
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
BRAWO!
![]() Wszystkiego najlepszego! Natko - cholerna ta Twoja alergia, strasznie mi Cię szkoda |
|
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi mąż sprezentował ...butelke wódki (moja mama powiedziałaże jest taki zwyczaj-wiec mam supoer prezent )
|
|
#2039 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Tak wpadam szybciutko bo muszę napisać: Ania Adasiu bądź dzielnyMam troszeczkę do nadrobienia, więc cosik więcej napiszę później.
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Łączę się w bólu.
Niech moc będzie z nami ![]() Cytat:
też jeszcze nie wiem. Póki co rozmrażam fileta z kurczaka. ![]() ![]() klask i: dla półroczniaków- Jasia i Antosia ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

)

Dwa dni temu lekarz kazął odstawic ten najsilniejszy lek i dzisiaj już nawrót. Mam dość tego, nigdy aż tak mi nie dokuczała a teraz to jakieś apogeum 

. Najbardziej mi się podobało, jak po piwku, bez zabezpieczeń kładli dachówki... Ale to taka tutejsza wiejska ekipa, mocno zaprawiona w bojach 

Nie strasz

), pobudka o 6.30 ( i to jest dobry wynik, bo w nd. wstała o 5
) To tyle na razie 

stres na razie trzyma się ode mnie z daleka, oby tak zostało....

piwo:

klask i: