|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Wiesz Meg pewnie masz rację i im mniej leków to dla dziciaczków lepiej. :/ Tylko że na tym etapie skurcze i wcześniejszy poród są dla niuni o wiele groźniejsze niż wpływ no-spy. Trzeba zaufać lekarzom że wiedza co robią
|
|
|
|
#902 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
ah bo mój mąż potrafi mnie zdenerwowac tak jak nikt nikt mi nie potrafi tak podnieśc ciśnienia jak własny mąż no i się wygadałam i ponarzekałam na chłopa wczesniej zdążyłam ogarnąc kuchnie i sypialnię a teraz śniadanko i do wanny bo włosy trzeba umyc bo wyglądam już jak Ulijana Wódz Apaczów
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzien dobry my dzisiaj pospalismy az do 7 niezle hihi wczoraj jak maz wrocil z pracy to juz spedzalismy czas razem, przytulalismy sie, gadalismy sobie o starych czasach, o tym co nas czeka wiec nie wchodzilam juz na forum Wieczorem czesto pobolewal mnie @ brzuszek Dziewczynki z hemoroidami jak sobie z nimi radzicie? Ja w piatek poprosze chyba gina o jakas masc na to bo ostatnio choc nie mam problemow z zaparciami to jednak jakos ciezko mi idzie ta dluzsza wizyta w wc a chodze 2-3 razy dziennie i mi wyszedl jeden bolacy na zewnatrz
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wstawiłam pranie, jedno w pralce a drugie w zmywarce
i za chwilę pojadę do sklepu chociaż wychodzić mi się nie chce bo muszę odśnieżyć samochód . I dzisiaj mam w planach prasowanie jestem ciekawa czy coś mi z tego wyjdzie
|
|
|
|
#905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj kochana prasowanie to ja mam w planach od tygodnia de facto koszul tż nie prasuję chociaż musi ubierac codziennie ale on twierdzi po co skoro i tak sweter ubiera na koszulę więc o tyle roboty mniej przynajmniej mam a ogólnie naszych ciuchów też nie prasuje bo mój mąż ma taka technike składania swoich ubrań że po wyjęciu z szafy i tak musze wyprasowac zanim sie ubierze i tak więc po co robic dwa razy to samo
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prasowac tez dzisiaj zamierzam a dlaczego kolezanka musi lezec? cos powaznego? kurcze jak czytam ze niektore z Was jeszcze zasniezone to dla mnie abstrakcja na dzien dzisiejszy bo u nas dzisiaj ma byc +12 a od jutra +17 +18
|
|
|
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie lekki mrozik niestety ale dobrze że słońce świeci ![]() noweken właśnie co z koleżanka |
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
No musi leżeć bo w pewnym momencie miała skróconą szyjkę a na dzień dzisiejszy ma skurcze co tydzień jeździ na ktg no ma już 35 tydzień więc dobrze będzie jak jeszcze przynajmniej dwa tygodnie wytrzyma
|
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
ja za wami nie nadążam na 11 mam wizytę i znów ekg i usg i chyba jeszcze badanie ginekologiczne czy jest rozwarcie. Fajnie jakby było już coś, chętnie urodzę 29 lutego ![]()
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczyna się polska wersja perfekcyjnej Pani Domu jestem ciekawa jaka będzie bo zagraniczna mi się w miarę podobała
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
+6/8 stopni
Edytowane przez qsloncu Czas edycji: 2012-02-28 o 08:41 |
|
|
|
|
#912 | ||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ja wyspana srednio,wlasnie jem cookie crisp z mleczkiem i pije kawke. Na dworze cieplo,ale popaduje.A mloda znowu ma pilke na dworze,wczoraj miala nozna,dzisiaj rugby. Wczoraj mialam problem z rozpoznaniem dziecka-od stop do glowy w blocie ![]() Cytat:
Odpoczywaj duzo.Tez mysle,ze powinnas brac lak tak jak zalecil lekarz. Trzymaj sie Cytat:
Nie spieszy ci sie ogolnie?Czy masz duzo teraz do zrobienia? Bo czasowo dla malutkiej to chyba ok?
|
|
#913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dzisiaj nas obudzily ptaszki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiec zaciskam nozki do 1 marca
||||
|
|
|
#914 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć imię tez mu dajemy trochę inne: Jimi (James) Henryk (prawie jak Jimi Hendrix, drugie imie po dziadku a pierwsze z przypadku i w sumie z powiązaniem z gitarzysta juz nie chcemy zmieniać)---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się... ja od 22tyg jechałam na no-spie forte i to trzy razy dziennie, bo w szpitalu bali się, że to dużo za wcześnie dla Malutkiej... i kiedy skurcze i twardnienia się wyciszyły, to teraz biorę 3 razy (albo 2 jak mam dobry dzień) ale zwykłej no-spy....Podobno no-spa ma wpływ na napięcie mięsniowe Maluszka po urodzeniu i na odruch ssania - ale jak się wczytałam, to okazało się, że i owszem, czasem tak, ale wcae nie ma pewności czy to przez no-spę...
|
|
|
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry Dziewczynki
![]() Karo i qsloncu powodzenia na wizytach!! nowaken super ze lozysko sie cofnelo!! desia jeszcze raz jak najszybszego powrotu do zdrowia dla Adasia!! Aguska ciekawe czy to czop czy nie? ja po sniadanku, pozegnalismy z Ivorkiem Tz - pojechal do pracy, Ivorej teraz ma dyzur przy drzwiach (zawsze tak czeka z nadzieja ze TZ szybko wroci , a to dopiero o 12 na obiad. a ja wrocilam do lozka na troszke Was poczytac, ale nie mam dzis porannej drzemki bo musze o 9:30 isc do biura i wyjasniac dziewczynie na moim miejscu o co biega w sezonie szparagowym, a tego jest tyle ze nie wiem od czego zaczac. wczoraj od razu napisalam maila do glownego biura w londynie aby mi kolezanka odznaczyla ten dzien (bo moge podczas macierzynskiego 10 dni pracowac, a wyczytalam ze nawet 2-3 godz brane sa jako 1 dzien).gosia ja tez mialam takie wrazenie jak bylam w domu pierwszy tydzien na macierzynskim, ze jestem miesiac. ogolnie to mi sie nie nudzi bo w domu zawsze jest cos do zrobienia, ale nie chcialabym siedziec np. kilka lat w domu - wole pracowac jednak. moze nastawienie sie zmienia jak jest juz dziecko..sie okaze. Milego poranka Wam zycze. |
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę Dzień dobry Ja pospałam sobie do 8.45 wtedy obudził mnie klakson auta patrzę a tam listonorka więc założyłam tylko kurtkę na piżamę buty i wyszłam do niej ... no bo jak to listonosz boi się psów ![]() W nocy wstawałam chyba co godzinę na siusiu ale to dlatego że wczoraj na tych urodzinach ![]() Ogólnie nie chce mi się na razie jeść bo wczoraj się obżarłam ![]() ![]() Nastawiłam pranie , ale nie dziecięce tylko musiałam w końcu koce wyprać (dobrze że nie muszę ich potem prasować )Qrcze też bym musiała włosy umyć ale jak to w domu muszę czekać na ciepłą wodę, ale to ktoś musi zleźć w piecu napalić.... ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- tak jakby przez tydzień mnie głodzili
|
|
|
|
|
#918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kupilam sobie ostatnio suchy szampon syoss'a z mysla jakby mi sie w szpitalu nie chcialo myc wlosow i wczoraj postanowilam go wyprobowac i musze przyznac ze calkiem calkiem, w chwili zgrozy wlosowej mozna uzyc i wygladac jak czlowiek na chwile juz go spakowalam do torby bo z malych pojemnosci nie udalo mi sie mojego szamponu dostac i kupilam gliss kur'a czerwonego. No nic zobaczymy jak wyjdzie dzisiaj musze zadzwonic do tej poloznej nowej .. zeby nie myslala ze tylko tamta jej powiedziala o mnie a ja po porodzie sie zamelduje. Zadzwoni, pogadamy, spytam sie jeszcze czy nie lepiej wziac osobna torbe na porodowke a osobna na oddzial i czy moze wziac jakies tetry czy flanelki dla malej na pobyt w szpitalu i w ogole. w ddtvn mowia o tej kobiecie co rodzila 75 dni
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-02-28 o 09:30 |
||
|
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki dla kolezanki! No i powodzenia przy prasowaniu ![]() Qsloncu - ladne imie dla synka Meg, ja tez bym brala ta nospe, w koncu jak trezba to trezba, mysle ze lekarze nie przepisuja nam lekow z wlasnego widzimisie tylko gdy jest to konieczne. ¨ Jeszcze raz bardzo wszystkim dziekujemy z adasiem za mile slowa! Pewnie ze bedzie dobrze, za kilka dni juz bedzie po i przynajmniej nie zachoruje jak bedzie starszy, a to wtedy bardziej niebezpieczne! Nam nocka mimo wszystko minela spokojnie, 2 razy go budzilam i dawalam leki, ale potem w minutke zasypial i pospalismy do 9 az Jak narazie ma humorek , widac ze wypaczal w nocy! A ja sie zbieram do apteki wykupic mu leki na recepte. Aguska, jak noc minela? mam nadzieje ze jesli juz to urodzisz dzisiaj , zeby nie jutro!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-28 o 09:36 |
|
|
|
|
#920 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
U nas nocka o dziwo dobrze! i musze sie pochwalic,bo wczorajsze ciacho wyszło pycha i pyzy z mięsem które popełniłam też smakowały. T sie smiał, ze tyle nie zje,a wciągnął aż Mu się uszy trzęsły i jeszcze moje dwie wszamał . Dzis robie rogaliki drożdzowe ![]() Udało mi się też jakiś czas temu zamówić fotel, który zamierzam uzywac do karmienia,bo w pokoju Młodego nawet nie ma na czym usiasc mam nadzieje,ze zdążą go zrobic do porodu ![]() Widzę, że u nas chwilowo zastoj porodowy...no Aguska )) zbieraj sie zbieraj. Ja obstawiam, że to wczorajsze to jednak był czop...także działaj (moze motywacja podziała )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
kciuki za kolezanke i Jej malenstwa!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Nie urodzilam i chyba nie urodze nigdy ![]() Czy to byl wczoraj kawlek czopa, nie wiem ![]() Pozniej w trakcie nocy nic wiecej mi nie wylecialo, ale mowie Wam, ze czegos takiego jeszcze nie widzialam... Ide zaraz zrobic kolezance drugi zastrzyk, bo bidulka lezy w lozku przez kregoslup;/ desiu ciesze sie, ze nocka spokojna ![]() Cytat:
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
desia biedny ten Twój Adaś - i ospa i zapalenie ucha, pewnie się strasznie męczy.Niech szybko wraca do zdrówka!
Aguśka i co - to był chyba czop?
|
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
U mnie chyba w tym tygodniu już będzie po wszystkim , wczoraj wieczorem złapał mnie taki ból/skurcz jakiego jeszcze nie miałam. Był jeden duży i długo trwający że aż się wystraszyłam. Nie mogłam się podnieść z kanapy, a jak chciałam iść pod ciepły prysznic to na wpół zgięta z pomocą męża. Prysznic tylko trochę pomógł, jak się położyłam do łóżka było trochę lepiej, a przeszło dopiero jak wzięłam nospę, w sumie trwał ponad pół godziny bez przerw, czy to normalne???Dziś jadę do lekarki, bo powiedziała że jakby się coś działo to mam we wtorek do niej przyjechać. Zobaczymy co powie.
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jutro wizytę i powoli zaczynam się stresowac.. A jak na razie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-28 o 10:12 |
|
|
|
|
#925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie chce
mam plan, zeby jutro lezec caly dzien plackiem a od czwartku bede szalec z oknami, podlogami, choc juz dzisiaj mnie korci zeby pomyc, ale NIE
|
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
o-Dziękuję dziewczyny za wsparcie
![]() Człowiek naczyta się, nie chce zrobić krzywdy dziecku,ale macie rację,że wcześniejszy poród byłby w skutkach o wiele gorszy... Jak na razie przynajmniej biegunki już nie mam...zobaczymy do wieczora,a no-spa zaaplikowana i teraz czekam,aż mi trochę przejdą te bóle. Nawet puszczam muzykę dla maluszka i bajki czytam do brzucha,żeby tylko posiedział chociaż do 37 tyg. Teraz tylko sobie wyrzucam,że cały czas pracowałam... niby dobrze się czułam, ale zawsze to praca fizyczna. Dzisiaj chyba zamówię resztę brakujących kosmetyków dla Tymonka i do końca spakuję torbę do szpitala,ale mam nadzieję,że się jeszcze przez przynajmniej 5 tyg. nie przyda.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak Twoja Julka zechce wyjść to jej nie powstrzymasz
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek jeśli tak można powiedzieć
![]() Spałam dziś godzinę. Katar i zatkany nos mnie dobiją. Już mi na ucho poszło. Byłam u lekarza ale zalecił tylko sól morską i rutinoskorbin. Może wy cos znacie co moge jeszcze stosować bo już w nosie mam jedna wielką ranę
|
|
|
|
#930 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja tak wlasnie sobie myslalam,ze pewnie najwiecej porodow bedzie jutro
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

nikt mi nie potrafi tak podnieśc ciśnienia jak własny mąż

. I dzisiaj mam w planach prasowanie jestem ciekawa czy coś mi z tego wyjdzie
U mnie lekki mrozik niestety ale dobrze że słońce świeci 

za wizytę 
. Dzis robie rogaliki drożdzowe