|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
a sernik pycha, ale jabłecznik z kruszonką wymiata ja jeszcze nie spakowałam do końca nie mam nastroju ani nic
|
|
|
|
|
#872 | |||
|
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Cytat:
Wiec moze postaraj sie pobiegac po schodach czy cos w tym stylu. zeby dzieciaczek zechcial wyjscCytat:
Ale do talerza mezowi nie zagladam,bo on zawsze sie spieszy-pewnie przeczuwa,ze moglabym mu zjesc ![]() Ja nie mam Cos sie zabrac nie moge za to. Nagle im mniej tego czasu to wydaje mi sie,ze jeszcze tak duzo. Chyba zabiore sie w koncu w tym tyg za to. Ja mam termin na niedziele wielkanocna ![]() Ale moze wielkanoc przeniose sobie na inny "dogodny" termin
|
|
#873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nacisk na krocze czuje dosc sporyCytat:
ale tak jak pisalam... to moje ostatnie zdjecia w tej ciazy... niezaleznie od tego, czy urodze jutro czy za 2 tygodnie ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() przeciez dziecko ma czkawke wtedy, gdy wody plodowe mu bardzo smakuja (np. mamusia naje sie slodyczy ), to ich sie duzo i szybko nalyka i czkawka jest tego efektem ![]()
|
|
#874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też przyglądam się składom kosmetyków i staram się wybrać to, co widzę, że jest najlepsze i najbardziej naturalne. Są substancje, których staram się unikać. Czasem są nieuniknione, ale mało mam takich kosmetyków. Cytat:
![]() Apropo czkawek. Niemal każda czkawka u kogoś doprowadza mnie do płaczu ze śmiechu. Kiedyś uciekałam od stołu ze łzami w oczach jak wujek zaczął czkać. Jemu do śmiechu nie było... mi owszem (bo jest "dduuuuuży" a czkawkę miał taką, jaką miewają dzieci i wyglądało to bardzo śmiesznie...)Cytat:
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dziś cały dzień tworzę listy do rodziców moich przedszkolnych dzieci z opisem ich rozwoju od września... trochę tego jest i nie chcę o niczym zapomnieć...jeszcze mi dwa zostały, ale to chyba sobie na jutro zostawię... bo o 16 mam zebranie z rodzicami - już moje ostatnie... i oficjalnie jutro przekażę grupę koleżance...szkoda mi trochę, bo przyzwyczaiłam się do tych szkrabów przez trzy lata, ale cóż... Hania ważniejsza i bardziej zależna ode mnie |
|
|
|
|
#877 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w piątek idę do gina to może jeszcze się czegoś dowiem np. że jest rozwarcie, albo że to w sumie już, ostatnio moja szyjka podobno była tak króciutka i miękka, że gin stwierdził, że zmuszać do porodu to on mnie nie będzie, więc na razie jestem spokojna ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
a kiedyś się zastanawiałyśmy czy któraś z nas nie otworzy listy mamusiek
|
||
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ jedynie współpracować nie chce bo boi się żeby na 29 nie padło
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja jutro będę okna myć - a co tam już nic innego mi do sprzątania nie zostało
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec jest ospa i zapalenie ucha Na ospe dostal heviran , lekarka generalnie stwierdzila ze woli mu to dac bo ospy nie lubi, czesto zdarzaja sie powiklania i do smarowania miejscowo na krostki fiolet gencjany, przy swiadzie moze dostac fenistil w kropelkach albo ten zyrtec, moge wyprobowac co lepiej na niego podziala. Co do ucha to 3 dni czekamy tylko mam mu podawac nurofen 3 xdziennie(jak najbardziej mozna go przy ospie Ale wiecie co - zeby takie 6-o letnie dziecko prawie caly dzien na sofie spedzilo pod kocem to naprawde musi byc chore. Aguska zgadzam sie z Toba co do tego ze jeden usmiech, jedno przytulenie albo znak jak nas dzieciaczki kochaja wynagradza trudy ciazy i porodu! Wiem ze juz wczesniej na ten temat pisalas , ale przypomnij bo nie pamietam co polecasz z mezem i co bedziesz dla dziecka uzywac z kosmetykow? ![]() Oilatum moj dermatolog powiedzial ze nie jest dobre , tzn nie nadaje sie dla kazdej skory wiec on nie poleca od samego poczatku , dopiero jak sie problem pojawi.
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-27 o 22:09 |
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz chyba samopoczucie mi poszlo na glowe ![]() Chodzilo mi o to, ze nałyka sie wód płodowych. A odnosnie czkawki nawet u doroslego, to podobno nie poznano tak do konca jej przyczyny
|
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!
|
|
#883 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żeby nie panikować, że 4h przed porodem dostanę antybiotyk. Do szpitala mam jechać normalnie jak będą skurcze co ok.5 minut, a jak odejdą wody to od razu... jakby się okazało, że poród jest szybszy i nie zdążą podać antybiotyku (nie wiem jaki podają- nie pytałam), albo podadzą, ale nie miną te 4h to wtedy badają dziecko i jak wychodzi to podają mu antybiotyk (tego chciałabym za wszelkie skarby uniknąć). Najwyżej od razu jak się coś zacznie dziać to pojadę do szpitala i powiem, że się nie ruszam![]() Cytat:
![]() Cytat:
przegapiłam, ale zaraz patrzę czy nie ma na www Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
Czuje jak mały mi uciska główką na wejście.. Takie napieranie ale jak by w pochwie, dziwne zjawisko. Właśnie zjadłam banana i pije kubusia.. Muszę jakieś szczypce chirurgiczne załatwić i obciąć paznokcie u nóg bo nie daje rady :p
|
|
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
Claudia zatrudnij Tz do pazurkow
Ja zmykam spac bo czekaja mnie 2 pobudki w nocy, jedna na nurofen a druga na panadol A i tak pewnie 100 razy pojde dotknac czola i sprawdzic jak temperaturka bo tak to juz jest z mamuskami ze nie potrafimy sie odprezyc jak dziecko chore Dobranoc
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
desiu czyli jednak ospa. I do tego jeszcze zapalenie ucha Biedny Adas![]() Wiem co czujesz... jak dziecko jest chore, nie ma gorszej rzeczy...mimo iz jest duzym chlopcem to żal jak jest taki slaby bez energii, oj zycze mu by szybciutko wyzdrowial!!! Nurofen jako lek p/goraczkowy pewnie tez masz podawac bo ma dzialanie p/zapalne. I mysle, ze jesli zapalenie ucha jest wirusowe to samo leczenie nurofenem powinno pomoc. Oby pomoglo i zebys nie musiala mu jeszcze dawac antybiotyku. Co do kosmetykow, jak Filip sie urodzil, do mycia ciala uzywalismy mydelka nivea baby: http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...o-pielegnujace. Nie jestem pewna, ale to jedno z mydel ktore chyba nie zawiera parafiny ktora wg mojego meza jest bardzo zła. W tej chwili do mycia Filipa uzywamy mydełka z nanosrebrem kupuje sie go w aptece. Do wloskow szampon johnson baby: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3428,szampon.html Do smarowania ciałka: oliwa z oliwek.(bardzo brudzi i jest tlusta ale nie moglam przegadac mezowi, uparl sie, ze to najbardziej naturalne, no i pewnie mial racje, wiec i u drugiego maluszka tez oliwa z oliwek bedziemy smarowac skore) Ale ja wlasnie jeszcze stosowalam do buzi u Filipka krem oilatum soft, bo po urodzeniu mial krostki na buzce i ten krem pomogl. (Buzka zrobila sie gladziutka i krostki zniknely). Pediatra nam polecila ten krem jak na kontrolnej wizycie po urodzeniu zobaczyla krostki na buzce. Pupe mylam woda (najpierw na przewijaku, ale szybko przerzucilam sie na branie go pod kran). A w drodze wiadomo chusteczkami (ja uzywalam nivea soft: http://alejka.pl/chusteczki-soft-naw...ea-63-szt.html.) Do pupci: sudocrem, ale smarowalam cieniutka warstwe i z czasem odstawialam za rada poloznej, zeby skora sie nie przyzwyczajala. Filip nigdy nie mial odparzenia na pupci.
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo sama sobie obetnę, ale byle jak. A przypiłowac trochę, pomalować Bo jak będą pomalowane, to tak trochę lepiej będę się czuła
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz jestem po kapieli.
I przed kapiela zawsze najpierw ide siku, sciagam wkladke (bo bez wkladki ani rusz) i ide do lazienki. No i przez te pare sekund bylam w majtkach bez wkladki... I sciagam majtki a tu na nich cos galaretowatego, ale nie duzo, ale nigdy takiej wydzieliny nie mialam? I teraz sie zastanawiam czy to byl kawalek czopa czy nie ![]() Niestety nie mam porownania do I ciazy, bo wtedy musial mi odejsc razem z wodami, wiec nie wiem jak to wyglada? A ja mam ten pessar (krazek na szyjce)i sie zastanawiam czy np reszta czopa moglaby sie zatrzymac gdzies tam na nim, bo w tym krazku jst dziurka ale nie jakas duza i moze ten krazek blokuje? Nie wiem co myslec, ide spac. Dobranoc kochane ![]() Cytat:
I wtedy nie ma tych 4 godzin... To lepiej jechac wczesniej, dokladnie. I ja tez tak zrobie w razie skurczow. Kurcze tez bym nie chciala, zeby malec mial antybiotyk na dzien dobry;/ Ech...
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-27 o 22:34 |
|
|
|
|
#889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tz ostatnio mi obcinal to myślałam że palce mi poucina :p właśnie mnie lekko złapał tępy ból brzucha jak ma okres.. Ciekawe czy któraś urodzi w tym tygodniu =D
|
|
|
|
|
#890 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zycze wam,zeby noc mimo wszystko byla spokojna. No i zdrowka dla Adasia! [QUOTE=Aguśkaa83;32594277]Ja juz jestem po kapieli. I przed kapiela zawsze najpierw ide siku, sciagam wkladke (bo bez wkladki ani rusz) i ide do lazienki. No i przez te pare sekund bylam w majtkach bez wkladki... I sciagam majtki a tu na nich cos galaretowatego, ale nie duzo, ale nigdy takiej wydzieliny nie mialam? I teraz sie zastanawiam czy to byl kawalek czopa czy nie ![]() /QUOTE] No to chyba na to wyglada Aguska ale jakby co to daj znac! Jeny znowu te emocje ![]() Ciekawe czy ja tez bede miec swojego czopa
|
|
#891 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Aguśkaa83;32590836] ja też nie spakowana, nie mogę się zebrać... Cytat:
![]() Cytat:
No więc właśnie, trzeba jechać wcześniej myślę, a nie czekać do ostatniej chwili. Przyjechać i powiedzieć, że jest paciorkowiec i nigdzie się nie wybieramy
|
|
#892 |
|
Gang Iren
|
Wiecie co zaczelo mi sie dluzyc to czekanie.
A jak dotad tak szybko mi leciala ta ciaza. No,ale inaczej bylo jak chodzilam do pracy.Od tygodnia jestem w domu,a wydaje mi sie jakby to z miesiac minal.Odzwyczailam sie od luksusu jakim jest siedzenie w domu. Pora spac. Dobranoc.I gdyby ktoras zaczela rodzic to szczesliwego rozwiazania
|
#893 |
|
Rozeznanie
|
Ja już mam pobudkę od rana. Męża trzeba odesłać do pracy
Widzę, że żadna nie urodziła w nocy Ale kolejny czop za nami chyba - prawda Aguśkaa83 Ciężko czasem ten czop zidentyfikować. Uciekam zrobić sobie jakieś śniadanko
|
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!!!
Długo już się nie udzielałam,ale cały czas Was podczytuję na bieżąco. Jakoś nie mam weny. Gratuluję rozpakowanym mamusiom ![]() Ja wczoraj byłam u lekarza i mój 32 tydz. nie rozpoczął się dobrze. Szyjka się skróciła, ciśnienie słabiutkie ... od niedzieli męczy mnie twardnienie brzucha i bóle okresowe,a od wczoraj jeszcze biegunka ...i zaczynam się martwić czy maluszek za szybko nie pcha się do nas ... Lekarz wypisał mi No-spe forte i magnez, ale z tą no-spą się ograniczam - biorę jak na wieczór rano staram się nie brać. No i cały czas mam leżeć, nawet jak wstane do łazienki czy zrobić sobie coś do jedzenia to bóle się nasilają No to się wyżaliłam ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
ja już też na nogach. Wczoraj wieczorem myslałam że nie będę mogła położyć sie do łóżka tak mnie krocze rwało co to jest że tak boli
|
|
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie
![]() ![]() ![]() Ja dziś wcześnie dzień zaczęłam bo już ponad godzinę temu. Mąż mnie obudził jak się wybierał do pracy i stwierdziłam że mi się już nie chce spać. Tak pięknie słoneczko za oknem świeci że chce się żyć |
|
|
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() tż włąśnie wyszedł do pracy . i chyba zmienimy koncepcję imienia dla synka bo mąż mnie strasznie wk.... i mówi do brzucha johnny co straszniieee mi sie nie podoba i powiedziałam że w takim razie nie będzie jasia ale jeszcze nic pewnego w myślach jest jeszcze Filip , Kordian, się zobaczy![]() moje dziecie było wczoraj bardzo mało ruchliwe i juz prawie szału dostawałam z niepokoju aż do wieczora no i czytałam brzuchowi wiersze Tuwima i Brzechwy co wcale nie jest takie proste a teraz lece siQ bo mi zaraz po nogach pocieknie taki ucisk na pęcherz czuję w nocy byłam 5 razy nie umiałam spac masakra i co godzinę sikanko---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
oj bidulko trzymaj się jak najdłużej w dwupaku kochana bedzie dobrze trzymam
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wdech wydech wdech wydech :P Tylko spokój Cie wyzwoli
|
||
|
|
|
#900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle jestem strasznie głodna,ale jak tylko zjem to biegunka... jeżeli dzisiaj nie przejdzie to jutro pójdę do gina...albo do rodzinnej.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

ale mam w lodówce jabłecznik od "teściowej" w poduszce budyniowej i pod kruszonką mniaaaam 

zeby dzieciaczek zechcial wyjsc

nie umiałam spac masakra i co godzinę sikanko