Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 23:04   #4051
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Kotyliony w sumie u mnie są na każdym weselu, ale tylko dla facetów, dziewczynom szkoda sukienek, sama zawsze dziękowałam i chowałam do torebki. Z lewej strony kawalerowie- że niby wolni, z prawej- jak obrączka- zajęci faceci. Kupie chyba te które Wam wklejałam. Szału nie robi, ale jakoś tak byłoby mi dziwnie bez nich

Kili ja dziękuję za pionierską pracę, nad licencjacką sie uryczałam tyle, że wolałabym tego drugi raz nie przechodzić. Ale w godzine zrobiłam zarys 1 rozdziału i mam 47 pozycji bilbiograficznych więc na moje oko jest pięknie

Lady ja Cię wspieram w oszczędzaniu, bo ostatnio kupiłam nowy telefon, a miałam czekać aż skończy mi się umowa pod koniec roku i TŻt mnie opinkolił że wesele za pasem a ja kase rozpieprzam, ale taka okazja była no...
Stary 2012-02-27, 23:12   #4052
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Kotyliony w sumie u mnie są na każdym weselu, ale tylko dla facetów, dziewczynom szkoda sukienek, sama zawsze dziękowałam i chowałam do torebki. Z lewej strony kawalerowie- że niby wolni, z prawej- jak obrączka- zajęci faceci. Kupie chyba te które Wam wklejałam. Szału nie robi, ale jakoś tak byłoby mi dziwnie bez nich
To chyba pozostałość po czasach gdy pary się kojarzyły na weselach

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 23:17   #4053
a u d r e y
Wtajemniczenie

jak wiele innych tradycji weselnych w końcu dla młodych to był dzień ślubu, a dla gości okazja do znalezienia sobie męża/żony
Stary 2012-02-27, 23:52   #4054
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
... Samochodu, tak wiem To zieleń butelkowa

a tak na poważnie- dzięki. Coraz bardziej mi sie podoba
Widział takie buty ale pełne, blisko Plazy w takim małym sklepiku. Kupiłabym sobie
Cytat:
Tak, świece (coś w stylu jak mieliśmy u chrztu czy komunii). Podczas ofiarowania młodzi z nimi idą dookoła ołtarza. A tak stoją sobie na świecznikach obok Młodych. Tyle wiem, resztę dopytam księdza przed ślubem
Do komunii miałam tą samą co na chrzest, mam ją jeszcze. Może być znowu ta sama? A skarbczyk to kiedy święcą?
Cytat:
Bo jeśli ktoś ostatnie kupował do komunii, to teraz ma okazję by je wymienić na nowsze A tak serio, nie wiem jaki jest powód, i czy wymóg nowych książeczek jest, czy nie można przynieść starych. Ale zaobserwowałam, że na ślub kupuje się nowe więc i ja zakupię, bo ta od czasów komunii już się trochę rozleciała A spiewac w kościele lubię, więc będą jak znalazł.
przeczytaj w skarbczyku komunijnym:
"spowiedź dla dzieci młodszych"
"spowiedź dla dzieci starszych"
do których się zaliczsz?

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Ożesz Nie pomyślałam o tym. A ja głupia planowałam wziąć tabletki przed ślubem, żeby nie mieć okresu w dniu ślubu lub w czasie podróży poślubnej A to też grzech ? Branie tabletek dla nie-okresu ?
Zapytaj księdza i nam powiedz
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
no kochane, mam w sobie tyyyyle adrenaliny, bo kupiliśmy własnie pierwszy a zarazem najważniejszy mebel do naszego mieszkanka - łóżko Wiem, że dla tych z was, które już mieszkają ze swoimi Tżtami nie jest to jakieś wielkie wydarzenie, ale ja się tak strasznie cieszę, jakbym suknię ślubną kupiła. Wybraliśmy 180x200 cm. Zastanawialiśmy się na 200x200, ale dwie stówy więcej piechotą nie chodzą Zdjęcie w załączeniu - zamówiliśmy surowe a Tżcik wykończy je na ciemno. Jest super z grubych kloców drewna, właśnie takie jak chcieliśmy
Też chce łóżko.
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
U TŻ jest zwyczaj że rodzina (najczęściej teście) kupują dla młodych obraz najczęściej jest to wizerunek np. Świętej Rodziny, Jezusa Miłosiernego, Matki Bożej Nieustającej Pomocy.

Niosą ten obraz dzieci przed Parą Młodą gdy wyprowadzają z domu po błogosławieństwie do Kościoła (np. kuzynka miała blisko Kościół to całą drogę przeszła pieszo wraz z całym orszakiem gości)

Po Mszy obraz zostaje poświęcony, potem zostaje też wyeksponowany w widocznym miejscu na sali weselnej.

Potem najczęściej młodzi wieszają u siebie.
Myślałąm, że to było 50 lat wstecz

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Witam i ja. Przepraszam ale nie jestem w nastroju na ślubne przygotowania, czasami mam takie straszne huśtawki i dzisiaj mnie dopadło, że w sumie to po co my robimy to wesele, ludzie umierają, w Polsce źle się dzieje, w pracy źle się dzieje, w Afryce nadal się nie polepszyło, globalne ocieplenie nas zniszczy i nie tylko nas, niszczymy siebie nawzajem...jakaś masakra, dziewczyny wiem, że dołuje jednak czytam Was i mam nikłą nadzieję, że Waszymi humorami i nadziejami na to, że wszystko będzie dobrze jakoś się nastawię i wrócę do realności...do ch........jasnej jak bardzo człowiek musi zniszczyć by odbić się od dna?
co to się dzieje? skąd te złe nastawienie i pesymistyczne patrzenie na świat?
Cytat:
hehehe, chcecie zobaczyć zdjęcie mojego Tżcika z czasów dzieciństwa?? jestem na etapie kończenia projektu fotoksiążki i dziś poskanowałam jego stare zdjęcia. Ehh cudowny był chciałabym, żeby nasz synek tak właśnie wyglądał. Kasuję za dwie minutki
poszłąm na basen i nie widziałam
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
TŻ mi właśnie opowiedział, że jego kolega z pracy dał mu dziś zaproszenie do kościoła na ślub, kóry bierze w kwietniu i powiedział :"przyjdź z narzeczoną. Oczywiście prezentów nie chcemy, wystarczy koperta"

zaprosił nas tylko do kościoła, a nie na salę. Nie wiem, ale mi się zawsze wydawało, że jak się idzie tylko do kościoła to wystarczy bukiet kwiatów, jakaś kartka okolicznościowa, pamiątkowa, ale nie kasa, czy prezent
chciał samą kopertę bez zawartości
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
znam tą piosenkę bardzo ładna jest
wy wybraliśmy piosenkę kancelarii zabiorę cię ale w wersji Karolaka z 39i pół bo bardzo nam sie ta wersja podoba
http://www.youtube.com/watch?v=76RuYhKSkcM
mam Cię, wszystkie dziewczyny podejrzewałam, a to Ty
:P
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
U nas czasami przychodzą z prezentami, ale wydaje mi sie, że to jednocześnie prezent za ten kołocz, który się u nas roznosi (zwykle drobny prezent)
za kołocz to przeważnie dają ręczniki
a u Was?

Cytat:
ten kołacz to tradycja z jakiego regionu? bardzo ciekawa sprawa, u mnie nie ma czegoś takiego
kołocz jest tradycja ze śląska

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
tak to łóżko z brw a kosztuje ono 600 zł a materac który wybraliśmy 1200zł
materac twardy nieuginający się
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 23:58   #4055
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Do komunii miałam tą samą co na chrzest, mam ją jeszcze. Może być znowu ta sama? A skarbczyk to kiedy święcą?

do których się zaliczsz?

a u Was?
u mnie przed błogosławieństwem i rozesłaniem święcą.
hehe zawsze się z tego śmieję, jak już zajrzę do książeczek: co by tu dziś wybrać-maluchy czy starszaki?
U mnie też ręczniki, względnie chyba pościel, jakieś szklanki, kieliszki i inne bzdety do kuchni.

Ech, idę spać.
Słodkich snoof
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 00:01   #4056
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
u mnie przed błogosławieństwem i rozesłaniem święcą.
hehe zawsze się z tego śmieję, jak już zajrzę do książeczek: co by tu dziś wybrać-maluchy czy starszaki?
U mnie też ręczniki, względnie chyba pościel, jakieś szklanki, kieliszki i inne bzdety do kuchni.

Ech, idę spać.
Słodkich snoof
Ucieszę się z dużej kołdry, very big i poszewek na tą właśnie kołdrę, ale ładne muszą być
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 00:12   #4057
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę trzymajcie jutro o 13;00 kciuki, BRONIĘ SIĘ!!! jak się obronie to będę Panią magister odnowy biologicznej i turystyki uzdrowiskowej

buziaki
powodzenia

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:
oł maj gad, po takim tekście, to się nie dziwię
to też ludzie mają tupet, z takim tekstem???
też bym nie poszła
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 01:01   #4058
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Dziewczyny, proszę trzymajcie jutro o 13;00 kciuki, BRONIĘ SIĘ!!! jak się obronie to będę Panią magister odnowy biologicznej i turystyki uzdrowiskowej

buziaki

Cytat:
ten kołacz to tradycja z jakiego regionu? bardzo ciekawa sprawa, u mnie nie ma czegoś takiego
Jak ju z wspomniane zostało- ze śląska

Cytat:

do których się zaliczsz?

a u Was?
My mamy w swoich już spowiedzi da dzieci; młodego chrześcijanina oraz dla dorosłych. Ksiądz zamówił nam na komunie już książeczki takie normalne, nie tylko dla dzieci, dlatego dalej z niej korzystam
W ogóle nie wyobrażam sobie przyjścia do kościoła bez książeczki do nabożeństwa

A za kołacz to rożnie się dostaje. Ręczniki, szklanki, kieliszki oraż różne inne akcesoria do domu

Dobrej nocy

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 02:53   #4059
agusik 36710
Raczkowanie

GG do agusik 36710

Hej Dziewczyny,
mam juz wymarzoną suknie do slubu, teraz zastanawiam sie nad dodatkami, fryzura to bedzie chyba pokręcone włosy i spięte w kok z boku, lub ewentualnie prosty gładki duży kok z tyłu, tyle ze na pewno bez kwiatów... no i długie wiszące kolczyki...jeszc ze nie wiem :p zastanawiam sie nad jakims okryciem do tej sukni w kosciele, co byscie doradziły?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjŕcie0410.jpg (62,0 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjŕcie0412.jpg (72,7 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images (1).jpg (11,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images (2).jpg (8,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images (4).jpg (11,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images (3).jpg (8,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (12,1 KB, 11 załadowań)
agusik 36710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 07:56   #4060
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Tak, u mnie w parafii jest taki zwyczaj, że na koniec Mszy św. ksiądz święci młodym książeczki i różańce i wtedy je dopiero dostają a dotąd leżą na ołtarzu czy gdzieś, dokładnie nie pamiętam

raz tylko byłam na weselu, gdzie były i zupełnie nie kumam po co to komu Ale to było u mojej szwagierki przyszłej, więc pewnie z teściową bój stoczę, że żadnych takich głupot u nas nie będzie (że niby mam gościom kiecki dziurawić?) Pamiętam jak mi koleżanki ze studiów tłumaczyły, że to się przypina pannom z jednej strony a mężatkom z drugiej i się zastanawiałyśmy z której wdowom i rozwódkom

Pewnie zależy, u mnie są, świece też, ale nie wszyscy z nimi na ofiarę idą (to chodzenie dookoła ołtarza). A w ogóle ofiara to dla mnie ulubiony moment na filmie z wesela, bo za Parą Młodą idą wszyscy goście i jeśli kamerzysta to kręci to można sobie zobaczyć kto był i jak wyglądał

a na Śląsku brali ślub? bo na Śl w większości parafii to jest

nie nie na śląsku ale to obchodzenie chyba nie zależy od regionu bo siostra była u koleżanki na ślubie też u mnie w mieście i tam już obchodzili ołtarz to pewnie zależy od zwyczaju parafii

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 08:00   #4061
Madziuniusia
Zakorzenienie

hej dziewczyny
działo sie coś wczoraj?:P bo nie chce mi się nadrabiać:P
Stary 2012-02-28, 08:08   #4062
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
O świecach, różańcach i książeczkach pierwsze słyszę.
U nas nie ma takich zwyczajów.

U TŻ jest tylko poświęcenie obrazu, który przed parą wnoszą dzieci do kościoła (u mnie nawet tego nie ma).
u mnie tez nie ma takich zwyczajów na szczęście
i też ani obrazu, ani obchodzenia ołtarza ogólnie jest prosto i zwięźle
Cytat:

buziaki

Cytat:

do których się zaliczsz?

ja dostałam normalną książeczkę na komunię, nie jakąś dla dzieci nie wiedziałam że w ogóle są jakieś osobne dla dzieci

Zmykam do pracy, miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 08:33   #4063
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

Kili ja dziękuję za pionierską pracę, nad licencjacką sie uryczałam tyle, że wolałabym tego drugi raz nie przechodzić. Ale w godzine zrobiłam zarys 1 rozdziału i mam 47 pozycji bilbiograficznych więc na moje oko jest pięknie
bidulko przecierasz szlaki innym tak czy siak, dobrze Ci idzie, bo 47 pozycji uzbierałaś, więc...

Cytat:
Napisane przez agusik 36710 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
mam juz wymarzoną suknie do slubu, teraz zastanawiam sie nad dodatkami, fryzura to bedzie chyba pokręcone włosy i spięte w kok z boku, lub ewentualnie prosty gładki duży kok z tyłu, tyle ze na pewno bez kwiatów... no i długie wiszące kolczyki...jeszc ze nie wiem :p zastanawiam sie nad jakims okryciem do tej sukni w kosciele, co byscie doradziły?
bardzo ślicznie wyglądasz. Co do okrycia, jest to dylemat niemal każdej z nas ja mam szal, u Ciebie pasowałby i szal i jakieś bolerko. Mierzyłaś do sukni jakieś bolerka z salonu?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 08:43   #4064
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny,
czyli chcesz miec upiete wszystkie włoski?
nie myslałas o " puszczeniu" ich np, na bok?
BTW ładne fryzurki
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 08:57   #4065
Agis88
Raczkowanie

Witam się i przystepuje do cytowania:
Cytat:

buziaki

Cytat:
znam tą piosenkę bardzo ładna jest
wy wybraliśmy piosenkę kancelarii zabiorę cię ale w wersji Karolaka z 39i pół bo bardzo nam sie ta wersja podoba
http://www.youtube.com/watch?v=76RuYhKSkcM
Fajnaaa.......
Cytat:
w mojej poprzedniej pracy jedna niezbyt lubiana dziewczyna rozdawała też zaproszenia do kościoła. Dała je nam, po czym powiedziała "tylko wiecie dziewczyny, to zaproszenie jest tylko do kościoła, żebyscie mi się przypadkiem na salę nie pchały!" żadna z nas do tego kościoła na jej ślub nie poszła
Następna aparatka... jak ludzie mogą być tacy bezczelni każdy wie że jak na zapro pisze się: na ślub, to idzie się do kościoła a nie na wesele i nikomu nie trzeba tego tłumaczyć no chyba że ona ma problemy z logicznym myśleniem...
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32593001]mi się ona nie podoba
muszę w końcu tż pogonić żeby nam zmontował ten miksik http://www.youtube.com/watch?v=VJl5A...eature=related[/QUOTE]

Cytat:
Do piątku mam miec zarys 1 rozdziału na seminarium, motałam sie bo ni miałam nawet żadnej pracy do obejrzenia żeby miec choćby zarys jakiś ... a tu prosze, znalazłam w necie,, co prawda licencjat ale przynajmniej będę mieć się na czym opierać... ufff. Kamień z serca!
No widzę że nie sama będę się męczyć do lata z magisterka ja tez znalazłam prace licencjacką i na niej bazuję
Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
My dziś z tżetem znaleźliśmy transport spod kościoła na salę i wyjdzie nas to 300zł więc nie jest źle.
Teraz obmyślamy wódkę i wiem, że ten temat był wąłkowany milion razy ale ja itak nie wiem jaki przelicznik jest
My mamy 300 butelek na 200 osób na 2 dni czyli taki przelicznik jak podawała zieloneziele...
Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
My mamy na tablicach nasze zdjecie i imiona
O fajny pomysł, chyba zmałpuje...
Cytat:
Hej Dziewczyny,
Suknia boska co do okrycia to też mam problem ale chyba zrezygnuje całkowicie, bedę miała welon dwuwarstwowy 60/80 plus dopinka 250 więc w kościele uzbiera mi się tyle warstw tiulu że ramiona będą zakryte dostatecznie... mam nadzieje ze ksiądz tez bedzie tego zdania...
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 08:59   #4066
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

hej widzialam ze temat koltylionow sie przewinal, po co wogole cos takiego, czytam bo widze peirwszy raz a ostatnio kotylion to ja na studniówce miałam

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 09:00   #4067
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny,
bardzo ladnie wygladasz!

Ladystar
sliczne buciki

Lily chyba jeszcze nie masz dostepu do poczty... pisalam o moich dylematach zw. z zaproszeniem delegacji

Nena, Kicia swietne lozka

Wczoraj kupiliam nozyczki ozdobne do wycinania zawieszek na vodke i chcemy wlozyc do zaproszen dla gosci przyjezdnych informacje o poprawinach i tez sobie tymi nozyczkami wytniemy karteczki
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 09:02   #4068
kindziulindzia
Zakorzenienie

Hej

i jakoś weny mi brak
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 09:03   #4069
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
hej widzialam ze temat koltylionow sie przewinal, po co wogole cos takiego, czytam bo widze peirwszy raz a ostatnio kotylion to ja na studniówce miałam
ja też kotylion miałam przypięty tylko na studniówce na żadnym weselu nie spotkałam się z przypinaniem kotylionów

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-28, 09:05   #4070
asienka213
Wtajemniczenie

Hello
Podczytywalam was wczoraj troche ale tak pobieznie U nas sie obchodzi oltarz na ofiare, napierw mlodzi, swiadkowie a za nimi reszta gosci ale chyba bez swiecy, nie jestem pewna kotylionow miec nie bedziemy agusik ladna suienka i fryzurki tez
Dla wszystkich potrzebujacych dzisiaj

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 09:05   #4071
madzia2306
Zakorzenienie

przeczytałam o tej akcji ze ślubem że macie się nie pchac na wesele- prawie spadłam z krzesła a tak na marginesie to jak na zaproszeniu nie ma notki że "po zaślubinach miło będzie gościc na przyjęciu weselnym" to wiadome że sie nie idzie na salę no przynajmniej dla mnie jest to oczywiste

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-28, 09:06   #4072
Madziuniusia
Zakorzenienie

Ja się spotkałam z kotylionami jak byłam chyba w 4 albo 5 klasie na weselach w głębokim podkarpaciu
Stary 2012-02-28, 09:08   #4073
ona8686
Zakorzenienie

Czesc. Dopadł mnie jakiś wirus, z ledwością mówię, gardło boli. Oby mało dzieci było, bo ich nie przegadam

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32590608]jak dla mnie za bardzo smutna jak na wesele

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

ze świecą bałabym się iść
ostatnio byliśmy na takim weselu gdzie były te wstążki i dostawali je tylko mężczyźni a są one po to żeby Cię obsługa nie wyprosiła[/QUOTE]

O dzieki na żadnym weselu nie widziałam kotylionów, wiec dla mnie to nowość

Cytat:

buziaki

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Sorrki dziewczyny że ni z gruszki ni z pietruszki co myślicie o tej sukni ?

http://www.hermsbridal.com/hermspl/g...%204-19323.jpg
Mnie sie podoba, zwłaszcza ta karonka

Cytat:
Hej Dziewczyny,
Pieknie wygladasz zaczynam żałować ze wybrałam sukienke z obniżonym stanem. Ostatni fryz najbardziej mi sie podoba. Co do okrycia to nie wiem

Ach i gratuluje zakupu łózka

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-02-28 o 09:10
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 09:11   #4074
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Do konkordatowego ślubu potrzebowaliśmy papiery z USC, za które płaci się 84 zł. Trzeba w USC powiedzieć do czego są potrzebne dokumenty i wtedy urzędnik Wam powie ile co kosztuje.
A czy ja mogę sama wybrać te papiery z USC?Czy muszę być z TŻtem?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
jestem ze śląska, nie wiem gdzie jeszcze się roznosi
Stary 2012-02-28, 09:13   #4075
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
A czy ja mogę sama wybrać te papiery z USC?Czy muszę być z TŻtem?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

jestem ze śląska, nie wiem gdzie jeszcze się roznosi
tak roznoszenie kołacza to raczej tradycja na śląsku

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-28, 09:13   #4076
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie na śląsku ale to obchodzenie chyba nie zależy od regionu bo siostra była u koleżanki na ślubie też u mnie w mieście i tam już obchodzili ołtarz to pewnie zależy od zwyczaju parafii
u nas obchodzi się ołtarz podczas ofiary, podobno kiedyś tak było podczas każdej mszy, teraz zostało tylko podczas ślubów
Stary 2012-02-28, 09:17   #4077
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
Suknia boska co do okrycia to też mam problem ale chyba zrezygnuje całkowicie, bedę miała welon dwuwarstwowy 60/80 plus dopinka 250 więc w kościele uzbiera mi się tyle warstw tiulu że ramiona będą zakryte dostatecznie... mam nadzieje ze ksiądz tez bedzie tego zdania...
jak ksiądz w porządku to pewnie nic nie powie. Już widziałam PMkę w odkrytej sukni z welonem opadającym i lekko zasłaniającym ramiona i jej ksiądz nic nie powiedział natomiast mój ksiądz jest taki, że często na mszy podczas kazania mówi, że kościół to nie plaża i mamy zakrywać ramiona, dekolty, nogi itd. i kiedyś jednej dziewczyny nie chciał wpuścić do kościoła, bo miała taką suknię z prześwitującym brzuchem. Mama przyniosła jej z domu jasny żakiet z guzikami, założyla go, zapięła guziki i dopiero wpuścił ją do kościoła.
Ale tak jak mówię, wszystko zależy od księdza, moim zdaniem welon okrywający ramiona jak najbardziej się nadaje ja raczej nie będę miala welonu, więc dla mnie szyją tiulowy szal na ramiona.

Cytat:
przeczytałam o tej akcji ze ślubem że macie się nie pchac na wesele- prawie spadłam z krzesła a tak na marginesie to jak na zaproszeniu nie ma notki że "po zaślubinach miło będzie gościc na przyjęciu weselnym" to wiadome że sie nie idzie na salę no przynajmniej dla mnie jest to oczywiste
no dokładne, to jest logiczne, ale niektórym brak kultury. Moim zdaniem jak ktoś tak zwraca uwagę, tzn że sam by się pchał i podejrzewa o to samo innych, dlatego woli się upewnić

Przyjaciel mojego TŻ ma taką bezczelną narzeczoną. Organizują ślub w 2013 i ona już wszystko pomału planuje. Własnie też powiedziała, że zamierza rozdawać zaproszenia na ślub i osobno na wesele i na tych wyłącznie "kościelnych" napisać: "zaproszenie obowiązuje WYŁĄCZNIE do kościoła" Powiedziałam jej, że to głupota i debilizm tak pisać, ale ona nie słucha. Wie wszystko lepiej.
Stary 2012-02-28, 09:17   #4078
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
tak roznoszenie kołacza to raczej tradycja na śląsku
możliwe, że tylko tu
I wcale nie taka fajna, dużo zamieszania z tym

Nie idziemy dzisiaj do poradni, babka dzwoniła mi 15 min temu, że musi odwołać
Ma jakieś pilne spotkanie z małżeństwem, nie wiem, kalendarzyk sobie muszą przypomnieć czy co
Kurde już się nastawiłam, że w końcu sie dowiem czy będzie potwornie czy do wytrzymania i teraz znowu 2 tygodnie czekać
Plus taki, że za dwa tygodnie machniemy dwa spotkanie za jednym razem, ale mam nadzieję, że nie będzie to oznaczało siedzenia tam 3-4godziny (jedno spotkanie w naszej parafii trwa 1,5-2h)
Stary 2012-02-28, 09:19   #4079
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
jak ksiądz w porządku to pewnie nic nie powie. Już widziałam PMkę w odkrytej sukni z welonem opadającym i lekko zasłaniającym ramiona i jej ksiądz nic nie powiedział natomiast mój ksiądz jest taki, że często na mszy podczas kazania mówi, że kościół to nie plaża i mamy zakrywać ramiona, dekolty, nogi itd. i kiedyś jednej dziewczyny nie chciał wpuścić do kościoła, bo miała taką suknię z prześwitującym brzuchem. Mama przyniosła jej z domu jasny żakiet z guzikami, założyla go, zapięła guziki i dopiero wpuścił ją do kościoła.
Ale tak jak mówię, wszystko zależy od księdza, moim zdaniem welon okrywający ramiona jak najbardziej się nadaje ja raczej nie będę miala welonu, więc dla mnie szyją tiulowy szal na ramiona.

no dokładne, to jest logiczne, ale niektórym brak kultury. Moim zdaniem jak ktoś tak zwraca uwagę, tzn że sam by się pchał i podejrzewa o to samo innych, dlatego woli się upewnić

Przyjaciel mojego TŻ ma taką bezczelną narzeczoną. Organizują ślub w 2013 i ona już wszystko pomału planuje. Własnie też powiedziała, że zamierza rozdawać zaproszenia na ślub i osobno na wesele i na tych wyłącznie "kościelnych" napisać: "zaproszenie obowiązuje WYŁĄCZNIE do kościoła" Powiedziałam jej, że to głupota i debilizm tak pisać, ale ona nie słucha. Wie wszystko lepiej.
no rzeczywiście mądra to ona nie jest

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-28, 09:23   #4080
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
no rzeczywiście mądra to ona nie jest
heheh

a Wy spotkałyście się kiedyś z jakąś totalnie dziwaczną, czy też głupią akcją ślubną/weselną?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości