Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 11:12   #271
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
O niebo lepiej, ale od czasu do czasu lekko rwie mnie w podbrzuszu. Może przejdzie do wieczora A jak nie to pojadę na IP
Dobrze ze jest lepiej
Ech te uroki ciazy

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:16   #272
pumas
Zakorzenienie

Cześc dziewczyny
Paula, dzięki za podrzucenie pomysłu na wózek, wygląda fajnie i cena super. Przegadam temat z tż i możliwe, że się na niego skusimy
Sas, nie martw się wagą, jedne tyją więcej mimo nieobżerania się, inne mniej mimo spełniania każdej zachcianki. Tego się dowiadujemy dopiero w momencie ciąży, nie ma reguły. Ja spodziewam się najgorszego, czyli tycia ponad normę. Moja mama za to twierdzi, że skoro jeszcze nie przytyłam dużo, to najgorsze już za mną - sama przytyła 40 kg w 1 ciąży, dramat jakiś, ale obżerała się na potęgę Koleżanka moja urodziła w tamtym roku i już w 3 miesiącu nosiła spodnie ciążowe, a nie jadła dużo, raczej normalnie. Także głowa do góry, to tylko 9 miesięcy, potem jeszcze jakieś pół roku i wrócisz do swojego rozmiaru
Olcia, gratuluję synka, ładne masz zdjęcia 3D, zazdroszczę. Mnie lekarz nie chciał zrobić, cham jeden, ale może na nastepnej wizycie pod koniec marca wyproszę do albumu rodzinnego.
Dzieci na 3D wyglądają bardzo podobnie do swojego rzeczywistego wyglądu, ale zdjęcie musi być tak minimum w 8 miesiącu, bo wczesniej to wiadome, chude malutkie stworzonko, niepodobne do niczego Moja mała cały czas ma zarzucone nogi na siebie i ręce przy głowie, jakby się łapała za nią, niewiele widać buźki, za to pupę całą

U mnie znowu pada śnieg, co za pogoda. Pewnie i tak nie wypuszczę się nigdzie, bo zimno i mi się nie chce.
4 dzień z rzędu jem tosty na śniadanie, przemycając w nich czosnek, bleeeh. Wczoraj na kolację bruschetty z wielką ilością cebuli i czosnku. Liczę, że przeziębienie szybko mi minie, bo prócz tego to nic mi nie dolega.
Dziś będę musiała trochę popracować zdalnie, zrobić coś pozytecznego dla firmy hehe.

Miłego dnia robaczki
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:17   #273
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
To dobrze, że jest lepiej
W razie czego, jedź do szpitala.
Też się cieszę. Dziękuję
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
to dobrzeale jakby Cie dalej bolało to jedż odrazu!może to dzidziuś się rozpycha?ale najlepiej byłoby to sprawdzić.
Oby, ale ja tak nie chcę już tego szpitala Położyliby mnie na patologii i nie wypuszczali miesiąc
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Też na to liczę, ale już od wieczora mnie tak pobolewało... Na początku to na bank były kopniaki po narządach, bo to trwało może 2-3 sekundy. Może mu tam ciasno
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dobrze ze jest lepiej
Ech te uroki ciazy
jak nie bóle to sraczka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:18   #274
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Pokazywałyście brzuszki dzisiejsze, to i ja cyknęłam teraz fotkę
20t5d
Ładniutki i nieduży ale szczuplaczek z Ciebie
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
3majcie kciuki by mnie do szpitala nie zechciał skierowac no i zeby mi ktg zrobili
a ja sie ide umyc i wyszykowac

malutki ale łądniutki
Ad1.Mocne kciuki za wizytę!
Ad2.Dziękuję

Cytat:
No naprawdę tutaj taki ulubieniec lekarzy jest i gada ciągle Tak słodko zrobie zdjęcie i Pokaze potem
on tutaj siedzi bo tu go karmia lekarz internista z gory Zszedl przed chwilą i dal mu jesc misiu się wabi Mowil że ma w domu 5 kotów i na podwórku 10 pewnie dlatego tego Tak dopieszcza
Fajnie, ze jest kotek, pacjenci też mają się czym zająć w oczekiwaniu na wizytę, czekam na zdjęcie
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dziękuje za pomoc, zapisałam sobie wszystko będę próbować

A ja się poryczałam, oglądam ddtvn i było o bliżniakach, które się urodziły po tym jak ich mama leżała 75dni...w szpitalu
Ad1. Nie ma sprawy
Ad2. Kurcze, szkoda, że nie oglądałam...
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Piesek jest już wieku poważnego, ojej i właśnie do mnie dotarło, że dziś kończy 11 lat. W grudniu okazało się, że ma chore serduszko. Jest na lekach, czasami jest lepiej, czasami gorzej. Ale cieszymy się, że choć trochę jesteśmy w stanie mu ulżyć. Oprócz tego jest i kot :O) Nie wiem jak przyjmą dzidzię ale mam ogromną nadzieję, że nie będzie sensacji.
Superanckie zwierzaki
Co do przyzwyczajania zwierząt do nowego członka rodziny to oglądałam progrzm, gdzie babka w ciąży od 6 miesiąca spacerowała z psem z pustym wózkiem, zeby sie nie dziwił i nie skakał na wózek. Podobno trzeba też przynieść ze szpitala coś w czym było dziecko żeby zwierzaki poznały nowy zapach.
Cytat:
Treść usunięta
Dziękuję
Cytat:
Dołączę mój brzuchol z zaznaczeniem żeby nie patrzeć na domowe spodnie, bo niejedno przeszły i noszą "normalne" ślady użytkowania (czytaj: przeżyły malowanie :P)
Na plusie jest 5 kg. Lekarz ochrzanił mnie, że dużo urosłam ale ja jestem cały czas głodna.
Rozpytałam mamę i w przytyła w I ciąży 30 kg, w II 12. Siostra w I 24 kg (potem zrzuciła jakieś 35) a w II 18. Więc pewnie będzie jakieś 15-20 kg więcej na koniec. Ale jakoś się teraz średnio tym martwię
Podobny do mojego fajny, a w którym tygodniu jesteś?
Cytat:
Uroczy, gładziutki

No to mój brzuchol macie Zdjęcie z wczoraj 18t5d
Śliczny, bardzo mi się podobają takie okrąglutkie
Cytat:
Kochane ja zaczynam dzisiaj 6 miesiąc !!!
Gratulacje!!!!
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej hej Dzień Dobry u mnie też dziś ponuro, ale będę dziś gotować leczo na obiadek-mniam!!!
oto mój brzuszek, trochę inny niż Wasze- 17tc, waga +3,5kg od początku-chyba nie za wiele??
Malutko przytyłaś, brzuszek fajny

Dołączam do wszystkich które miały kiepską noc. Zasnęłam o 6.30. Nie cierpię zostawać sama na noc, ciągle mi się wydawało, że coś słyszę, że ktoś koło domu łazi
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:19   #275
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ładniutki i nieduży ale szczuplaczek z Ciebie
dziękuję wolałabym nie być szczuplakiem

Bloguję
Stary 2012-02-28, 11:26   #276
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
ja w tamtym tygodniu codziennie jadłam jabłko z marchewką az mi zbrzydło przypomina mi to dzieciństwo mama często nam dawała tarkowane jabłuszko z marchewka
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:26   #277
pumas
Zakorzenienie

Doceniają doceniają, nie mogę narzekać, czuję się potrzebna i chyba to mnie trzyma przy życiu w niektórych momentach.
A mała bezwstydnica to fakt, cały czas tak leży, na każdym badaniu. Czekamy aż przekręci się główką w dół, to zmieni ułożenie

Miałam wam powiedzieć, jak się sprawuje samoopalacz Daxa w piance.
Jest spoko, użyłam go już z 4 razy, zużycie niewielkie. Kolor daje ładny brązowy, nie jakiś żółty, efekt bardzo mi się podoba. Pominąwszy, że nie widać, gdzie się go aplikuje, co może powodować zacieki jak u mnie przy kostkach (dlatego nie będę już smarować nóg, bo i tak mam ciemne z natury), to gorąco polecam. Może wrzucę wam fotki, jak wygląda kolor. Człowiek od razu zdrowiej się czuje i wygląda.
Stary 2012-02-28, 11:33   #278
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
To fajnie, że Ci się odmieniło. Na pewno zdrowiej dla dzidzi
U mnie niestety zmieniło się tylko tyle, że oprócz pikantnych niezdrowości mam teraz fazę na słodkie Wczoraj o 22 giej piekłam ciasto, bo chciało mi się czegoś z kruszonką

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Śliczny, bardzo mi się podobają takie okrąglutkie
Dziękuję
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:34   #279
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Jest spoko, użyłam go już z 4 razy, zużycie niewielkie. Kolor daje ładny brązowy, nie jakiś żółty, efekt bardzo mi się podoba. Pominąwszy, że nie widać, gdzie się go aplikuje, co może powodować zacieki jak u mnie przy kostkach (dlatego nie będę już smarować nóg, bo i tak mam ciemne z natury), to gorąco polecam. Może wrzucę wam fotki, jak wygląda kolor. Człowiek od razu zdrowiej się czuje i wygląda.
Oj tak, jak trochę zabrązowione ciało i buźka to zupełnie inaczej się wygląda. Zanim zaszłam w ciążę to co jakiś czas chodziłam na solar, żeby nie straszyć bladością. Teraz przestawiłam się na kosmetyki brązujące i chyba już przy nich zostanę...nawet po ciąży używam balsam brązujący, więc nie ma piorunującego efektu, ale i tak widzę różnicę. Nie boję się już patrzeć w lustro

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:35   #280
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Już jest
Bylam ciśnienie ok chciała wyczuć Tetno to jej się nie udało. mówi że bardziej Tak od 22 tyg. może taki sprzęt???

Uwaga w 2 tyg przytylam 2.5 kg już mam 6.5
teraz czekam na gina ok 10 ma być
to tak jak u mnie nie znalazla tetna, miala stary sprzet.
sama jestem ciekawa ile ja przytylam
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
oooooooooooo dziewczyny zobaczce to!!!!

3D USG
jakie podobne minki
Cytat:

o dobrze wiedziec, ja ostatnio kupilam z Olay, ale nie widze rezultatow a smierdzi niemilosiernie

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:37   #281
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziobaczka Pokaż wiadomość
Czesc wszyystkim przyszłym mamuśkom, mogę sie dołączyć?
JEszcze nie udzielałam sie w tych wątkach ale chyba zacznę.
no więc termin mam na 1.07.12, będzie dziewczynka,
juz druga bo jedna 3,5 letnia biega mi po domu
cos jeszcze podać?
musze nadrobić i poczytac wpisy, sporo czasu mi to pewnie zajmie

mój mały kopacz w brzuszku nie pozwala mi zasnąć, tak kopie i szaleje, ze nie pamiętam zeby moja pierwsza córa aż tak szalała w brzuszku ostro jest
Witaj

Ja również mam termin na 1.07.2012 , skąd jesteś ?
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:37   #282
branzoletka
Branzoletka

Witam przy porannej kawie i przy"Na wspólnej"

Cytat:
No naprawdę tutaj taki ulubieniec lekarzy jest i gada ciągle Tak słodko zrobie zdjęcie i Pokaze potem
on tutaj siedzi bo tu go karmia lekarz internista z gory Zszedl przed chwilą i dal mu jesc misiu się wabi Mowil że ma w domu 5 kotów i na podwórku 10 pewnie dlatego tego Tak dopieszcza
Ale słodko

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Za mną też ciężka noc, nie mogłam spać sama nie wiem czemu, a teraz przede mną ciężki dzień - pakowania i sprzątania ciąg dalszy, kurde niech już będzie po...
Współczuje ale jeszcze trochę i będzie po wszystkim a cieszyć cię będzie"nowe i wygodne"

Cytat:

Uwaga w 2 tyg przytylam 2.5 kg już mam 6.5
teraz czekam na gina ok 10 ma być
Ups! Troche dużo no ale może tak potrzebowałaś? Kontrolujesz w domku wagę? Generalnie 6.5kg. ogólnie, to nie tragedia tylko ten szybki przyrost w tak krótkim czasie

Cytat:
Piesek jest już wieku poważnego, ojej i właśnie do mnie dotarło, że dziś kończy 11 lat. W grudniu okazało się, że ma chore serduszko. Jest na lekach, czasami jest lepiej, czasami gorzej. Ale cieszymy się, że choć trochę jesteśmy w stanie mu ulżyć. Oprócz tego jest i kot :O) Nie wiem jak przyjmą dzidzię ale mam ogromną nadzieję, że nie będzie sensacji.
Słodkie zwierzaczki a po piesku aż tak nie widać wieku-taki radosny- Sto lat w dniu urodzin i smaczną kość od nas

Brzuszek śliczny ma kształt

Cytat:
No to mój brzuchol macie Zdjęcie z wczoraj 18t5d
Bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Dzisaj stwierdziłam że nei moge być taka "zgnusniona" bo przeciez mam dzidziusia w brzuszku który wsyztkie moje humory wyczuwa no i mam jeszcze Amecie która tez świetnie mnie wyczuwa.
Bardzo słuszne podejście Nie jest łatwo to fakt ale nic nie da twoja "rozpacz" Bądź szczęśliwa, że nosisz nowe życie i masz kochaną córcię a reszta się jakoś musi poukładać. Śliczna z ciebie dziewczyna-niech ten twój tak nie fika raczej powinien być zazdrosny pomimo twojego stanu

Cytat:
Kochane ja zaczynam dzisiaj 6 miesiąc !!!
Dobrze, że opijamy takie okazje soczkami, bo byśmy trzeźwe nie chodziły Zdrówko kochana!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
oto mój brzuszek, trochę inny niż Wasze- 17tc, waga +3,5kg od początku-chyba nie za wiele??
Śliczny

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:38   #283
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Jestem!!!

Dziewczynki jestem najszczęśliwsza na świecie, badanko wyszło znakomicie,co najważniejsze serduszko zdrowe szyjka długa 35mm,zamknięta, płyn owodniowy w normie
Dzidzia ciągle się odwracała ale dało się wszystko zmierzyć, no i.....

mój synek pozostał synkiem

pani doktor 3 razy pokazywała nam siusiaka i jajeczka i stwierdziła że z tego dziewczynki na pewno nie będzie powiedziała że tak ładnie się rozkraczył że ma 100%pewności że to chłopczyk

ale najważniejsze że jest zdrowy, kamień spadł mi z serca.

Dziękuję Wam kochane za kciuki i pocieszanie mnie

hanjah wpisz mi proszę imię Oskar

Supcio

Muminek 6 miesiąc super ,ale czas leci

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-02-28 o 11:52
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:40   #284
chce_byc_mama
Zakorzenienie

wylaczyli mi prad chamy zostalo mi jakies 65% bateri a neta ciagne od kogos kto nie ma hasl :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:41   #285
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U mnie też 20t5d (potwierdzone wczoraj na usg) a termin mam na 12 lipca A u Ciebie sprawdziłam że masz 21 lipca
Nie przejmuj się, masz oczywiście rację, powinno być 19+5, zakręciłam się jakoś, bo najpierw chciałam ogólniej napisać, że jestem w 20. tygodniu, potem zachciało mi się dodać dni, no i sama widzisz
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:44   #286
karolka110
Wtajemniczenie

Macie rację mój Brzucholek nie za wielki, mam nadzieję, że nie wywali mnie potem jakoś szczególnierośnie 1,5-2 cm tygodniowo, bardziej jakby na środku-z góry jak piłeczka, arbuzik-słodki....mam nadzieję, że taki pozostanie i nie rozleje się na boki-zawsze mi się piłeczka marzyła
Miłego Dzionka
Stary 2012-02-28, 11:45   #287
Soleilka
Zakorzenienie

głodna jestem

Bloguję
Stary 2012-02-28, 11:46   #288
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Oj tak, jak trochę zabrązowione ciało i buźka to zupełnie inaczej się wygląda. Zanim zaszłam w ciążę to co jakiś czas chodziłam na solar, żeby nie straszyć bladością. Teraz przestawiłam się na kosmetyki brązujące i chyba już przy nich zostanę...nawet po ciąży używam balsam brązujący, więc nie ma piorunującego efektu, ale i tak widzę różnicę. Nie boję się już patrzeć w lustro
Ja mam karnację lekko oliwkową, więc nigdy nie świeciłam bladością, ale jednak wolę siebie w wersji lekko opalonej niż takiego trupa. Aż mi normalnie miło dzisiaj.

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
to tak jak u mnie nie znalazla tetna, miala stary sprzet.
sama jestem ciekawa ile ja przytylam

jakie podobne minki

o dobrze wiedziec, ja ostatnio kupilam z Olay, ale nie widze rezultatow a smierdzi niemilosiernie
Ten z Olay smierdzi strasznie to fakt, jak i większość tego typu specyfików. Ten z Daxa nie śmierdzi, ale wg mnie czuć taką nutkę samoopalacza - nie jest drażniąca no i najważniejsze, pościel i ubranie po nim nie śmierdzą, nie brudzi niczego, bo momentalnie się wchłania do matu.
Stary 2012-02-28, 11:48   #289
natee
Zakorzenienie

Cytat:
głodna jestem
jedz chudzinko
Cytat:
Ten z Olay smierdzi strasznie to fakt, jak i większość tego typu specyfików. Ten z Daxa nie śmierdzi, ale wg mnie czuć taką nutkę samoopalacza - nie jest drażniąca no i najważniejsze, pościel i ubranie po nim nie śmierdzą, nie brudzi niczego, bo momentalnie się wchłania do matu.
juz zlozylam zamowienie, bo tesciowa w czwartek przylatuje

Stary 2012-02-28, 11:49   #290
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja jeszcze śniadania nie zjadłam I tak siedzę i myślę na co mam ochotę

Bloguję
Stary 2012-02-28, 11:51   #291
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze śniadania nie zjadłam I tak siedzę i myślę na co mam ochotę
ja juz wsunełam płatki i jogurta, jakoś tak mlecznie mnie naszło

Stary 2012-02-28, 11:53   #292
blueberry88
Zakorzenienie

Jest wku....na do granic możliwości.
Ostatnio wspaniali panowie stolarze, z którym umawia się mój teściu nie przyszli. Ten ŁOŚ - tż - powiedział, że będą dzisiaj o 14... Oczywiście przyszli jak spałam i tż twierdzi, że wcale nie mieli być na 14. Bzdura! Wiem, kiedy mi się coś myli, a kiedy ktoś powinien dostać po ryju Tak, tak, wiem, nie denerwować się, bo mała się denerwuje, ale zaraz ich tu pozabijam!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:56   #293
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ostatnio wspaniali panowie stolarze, z którym umawia się mój teściu nie przyszli. Ten ŁOŚ - tż - powiedział, że będą dzisiaj o 14... Oczywiście przyszli jak spałam i tż twierdzi, że wcale nie mieli być na 14. Bzdura! Wiem, kiedy mi się coś myli, a kiedy ktoś powinien dostać po ryju Tak, tak, wiem, nie denerwować się, bo mała się denerwuje, ale zaraz ich tu pozabijam!
faceci....

oberwie mu sie , oj oberwie

Stary 2012-02-28, 11:57   #294
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
skad ja to znam.....

Amelcia
Stary 2012-02-28, 11:58   #295
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc dziewczyny
Paula, dzięki za podrzucenie pomysłu na wózek, wygląda fajnie i cena super. Przegadam temat z tż i możliwe, że się na niego skusimy
Sas, nie martw się wagą, jedne tyją więcej mimo nieobżerania się, inne mniej mimo spełniania każdej zachcianki. Tego się dowiadujemy dopiero w momencie ciąży, nie ma reguły. Ja spodziewam się najgorszego, czyli tycia ponad normę. Moja mama za to twierdzi, że skoro jeszcze nie przytyłam dużo, to najgorsze już za mną - sama przytyła 40 kg w 1 ciąży, dramat jakiś, ale obżerała się na potęgę Koleżanka moja urodziła w tamtym roku i już w 3 miesiącu nosiła spodnie ciążowe, a nie jadła dużo, raczej normalnie. Także głowa do góry, to tylko 9 miesięcy, potem jeszcze jakieś pół roku i wrócisz do swojego rozmiaru
Olcia, gratuluję synka, ładne masz zdjęcia 3D, zazdroszczę. Mnie lekarz nie chciał zrobić, cham jeden, ale może na nastepnej wizycie pod koniec marca wyproszę do albumu rodzinnego.
Dzieci na 3D wyglądają bardzo podobnie do swojego rzeczywistego wyglądu, ale zdjęcie musi być tak minimum w 8 miesiącu, bo wczesniej to wiadome, chude malutkie stworzonko, niepodobne do niczego Moja mała cały czas ma zarzucone nogi na siebie i ręce przy głowie, jakby się łapała za nią, niewiele widać buźki, za to pupę całą

U mnie znowu pada śnieg, co za pogoda. Pewnie i tak nie wypuszczę się nigdzie, bo zimno i mi się nie chce.
4 dzień z rzędu jem tosty na śniadanie, przemycając w nich czosnek, bleeeh. Wczoraj na kolację bruschetty z wielką ilością cebuli i czosnku. Liczę, że przeziębienie szybko mi minie, bo prócz tego to nic mi nie dolega.
Dziś będę musiała trochę popracować zdalnie, zrobić coś pozytecznego dla firmy hehe.

Miłego dnia robaczki
Nie ma za co Wozek jest super, zwlaszcza te skretne kola. Myslalam, ze beda sie psuly, a nie trzeba naciskac na wozek przy skretach i fajnie, lekko chodzi A przez pompowane kola z tylu mozna jezdzic po lesie, trawie

Jak to mozliwe ze Twoja mama przytyla 40kg
Jeszcze ponad 20, do 30 rozumiem, ale 40 Baaardzo musiala jej sie skora rozciagnac. Duzo miala przez to rozstepow? Jesli nie az tak duzo (patrzac tez na wage), to mozesz sie cieszyc - dobre geny
Ale kazda z nas troche przytyje i wszystkie zrzucimy po ciazy Spacerki z wozkiem, pozniej bieganie za dzieckiem robi swoje.
Sprzatanie domu minimum 3 razy dziennie, w koncu dzieci baaardzo szybko rozrzucaja zabawki po pokoju.
Moj np. rozrzuca wszystko, wyciaga rzeczy z szuflad (pracuje nad tym zeby sie oduczyl, bez zakladania zabezpieczen) i przez to sie nudzi, bo ma balagan. Dopiero jak mama posprzata to mozna znowu sie bawic i rozrzucac zabawki

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-28, 11:59   #296
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
skad ja to znam.....
zmien sobie podpis , pozostalo 2 dni

Stary 2012-02-28, 11:59   #297
muminek82
Wtajemniczenie

Karolina branzoletkadziękuje!
Cytat:
Treść usunięta
ja mam tak bardzo często i żeby zrobić siusiu musze sie tak do przodu troche przechylać,dziwne uczucie wogóle
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:00   #298
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no jem jem i nie umiem sie nasycic....

Amelcia
Stary 2012-02-28, 12:00   #299
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Mi tez sie troche pozmienialo. Wczesniej wlasnie pizza, fastfood i owoce.
Teraz owoce i warzywa, jajka, ewentualnie mieso.
I puree ziemniaczane z cebulka
Moge to jesc caly dzien i mi sie nie znudzi. Jeszcze jak obsypie swiezym szczypiorkiem to juz w ogole.
Mialam ostatnio faze na szczypiorek i tyle wsadzilam, ze teraz pol parapetu mam zawalone, nie jestem w stanie wszystkiego pochlonac, a TZ nie lubi duzo szczypiorku

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-28, 12:01   #300
natee
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tak bardzo często i żeby zrobić siusiu musze sie tak do przodu troche przechylać,dziwne uczucie wogóle
a ja czesto zeby sie wysiusiac musze przec jakbym co innego robila

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości