Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 11:36   #2071
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Czy powinna mnie martwić zielona koopa mimo, ze nie podałam nic zielonego np szpinaku?

Kajool poobserwuj jeszcze, może zrób morfologię,mocz ? podstawowe badania, aby wiedzieć cokolwiek ? Moja była taka wczoraj w ciągu 6h miała 3 drzemki, tylko że u mnie powód wiadomy zęby i gorączka.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:43   #2072
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Może spróbuj z kubeczka. Ja za radą dziewczyn kupiłam TT i w ostatnią sobotę nastąpiło epokowe wydarzenie - nie wylałam herbatki do zlewu, tylko szybko dorabiałam dokładkę
Filip zaczął pić.

.
Dzięki Spróbuję z tym niekapkiem. W weekend już go będę miała, także obczaję temat...

Cytat:

Żółtko (pół) wg Bobovity co 2 dzień
A moje dziecko ani razu nie dostało żółtka... Zapomniałam o tym

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:47   #2073
Kajool
Zadomowienie

dziewczyny dzieki tylko wiecie ja sie martwie, bo ostatnio tez zwalalam na zeby a on byl chory....
Stary 2012-02-28, 11:55   #2074
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Czy powinna mnie martwić zielona koopa mimo, ze nie podałam nic zielonego np szpinaku?
Jedna nie.
A przy ząbkowaniu niektórym dzieciom zmieniają się. Lekarka to potwierdziła.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 11:55   #2075
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Mi tez sie marzy domek z ogródkiem a nie mieszkanie w betonowym molochu. Na dzien dzisiejszy marzenie nie do spełnienia.
Oj, nie jesteś odosobniona w swoich marzeniach
Cytat:

to kupę trzeba by było usunąć operacyjnie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
cześć pracusiu

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hi.
Nie ogarniam siebie i wszystkiego dookoła.
Spaaaaćć.
Będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Nie mam pomysłu na obiad... co dziś gotujecie?
Dzisiaj gotuje mąż krupnik.
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Dzien doberek

przescieradło zasikane
materac zasikany
wszystko mokre

noi sniadanko
beeeeeeeeee

no to jak? pampek puścił?
Byłaś już u lekarza z niejadkiem?
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Tak więc MAMY PIERWSZEGO ZĘBA

N

U nas w rodzinie jest, że za pierwszego ząbka jest złoty pierścionek, ale to raczej tylko powiedzenie, bo nic nie dostalam do tej pory
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
eveewe jak Marysia?
Jestem na 59 stronie i pisałaś, że ma podejrzenie jelitówki?
skierowanie do szpitala?
no własnie
Cytat:
Mniej problemów z babką
I bądź nadal taką wspaniała matką !

P
niezły rym

Hej dziewuszki.
Mój drugi dzień w pracynie jest tak źle, atmosfera bardzo fajna-jest jak było nic sie nie zmieniło. Dzisiaj Julka spała CAŁĄ noc KOCHAM JĄ
Za godzinkę kończę, bo jadę ubezpieczac pracownika, a na 13:45 szczepienia Julci, więc tym bardziej mi pasuje.
Mąż miło mnie zaskakuje, bo : nakarmi Julkę, wybawi, przewinie, weźmie na spacer, na przejażdżkę autem, wyjdzie jeszcze z nią i psem na spacer i ugotuje obiad to się nazywa wychować sobie faceta żartuje-tak na serio to pewnie raz ugotował i na tym się skończy , na psa będzie psioczył znowu, że musi z nim chodzic na spacerki itd. ale ogólnie nie ma na co narzekać Teściowa mówi wczoraj do mnie(odnośnie gotowania P.) ,,stopniowo, stopniowo, żeby się nie zorientował że gotuje"

Aania

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:05   #2076
wodaqua
Zadomowienie

Dziękujemy wszystkim za gratulacje odnośnie zębola

Telik, powiedziałam mężowi o wódce, odgrażał się że kupi

Jaś Antoś, sto lat kochane chłopaki!!!!

Jeju, Sweet, przyjmij spóźnione życzenia urodzinowe dla siebie i Igorka

Adrji, moja blizna po cc chyba coraz lepiej, miejscami jakby bledsza, bardziej dotykalska, jeszcze czasami swędzi ale już przynajmniej tak okropnie nie ciągnie...

Żaneta, zdrówka dla Emi, biedna przez te zęby, jak i reszta maluszków
Zosia też się cieszy na butlę, ona się cieszy na wszystko co można zjeść Cyca szuka jak już go widzi, leżąc w pozycji do karmienia. A powiedz jak sobie radzisz z cycami w ciągu dnia? Ściągasz czy już się przyzwyczaiły?
Już doczytałam.

Shira, trzeba było helgę wziąć i przegonić dzieciaki z basenu, coby Twój książe mógł się popluskać

Ładnie, zamiast smażyć kotlety, siedzę na W , ale oderwać się nie mogę
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:10   #2077
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałyście to cudo:
http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...121628957.html
A ja myślałam, że zaszaleję, jak kupię FP za 300 zł Nadawało by się do DDTVN
wyglada jak krzesło statku kosmicznego

siedze w pracy i was podczytuje, w miedzyczasie sciagajac mleko laktatorem poza tym mam fajna plame po mleku bo mi przeciekła wkładka...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:20   #2078
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja sie martwie. Nie wiem czy nie jestem przerwazliwiona ale sama nie wiem co mam myslec. Szymek wczoraj byl non stop zmeczony, non stop spal. Na nocne spanie poszedl po 17. I jest taki apatyczny, niby je ladnie, niby sie bawi ale nie jak on. I nie wiem co mam robic. Dzisiaj go jeszcze obserwuje ale myslicie, ze to normalne??
Może zęby - ponoć dzieci są bardziej senne na ząbkowanie, ale ja już wszystko na zęby zrzucam. Obserwuj. Może skok? O ile te skoki istnieją...
Cytat:
waga:9990 g
wzrost: 76 cm

PYTANIE: CZY PRZY WPROWADZANIU ŻÓŁTKA DAJE SIE POŁÓWKE CO DRUGIDZIEŃ CZY CODZIENNIE????
[/SIZE]
Imponująca waga!!!! I wzrost!!!
Ja daję pół żółtka co 2 dzień.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
U nas w rodzinie jest, że za pierwszego ząbka jest złoty pierścionek, ale to raczej tylko powiedzenie, bo nic nie dostalam do tej pory
...
Mój drugi dzień w pracynie jest tak źle, atmosfera bardzo fajna-jest jak było nic sie nie zmieniło. Dzisiaj Julka spała CAŁĄ noc KOCHAM JĄ
Za godzinkę kończę, bo jadę ubezpieczac pracownika, a na 13:45 szczepienia Julci, więc tym bardziej mi pasuje.
Mąż miło mnie zaskakuje, bo : nakarmi Julkę, wybawi, przewinie, weźmie na spacer, na przejażdżkę autem, wyjdzie jeszcze z nią i psem na spacer i ugotuje obiad to się nazywa wychować sobie faceta żartuje-tak na serio to pewnie raz ugotował i na tym się skończy , na psa będzie psioczył znowu, że musi z nim chodzic na spacerki itd. ale ogólnie nie ma na co narzekać Teściowa mówi wczoraj do mnie(odnośnie gotowania P.) ,,stopniowo, stopniowo, żeby się nie zorientował że gotuje"
O to to, podoba mi się Też mężulkowi podpowiem, a Ty się swojemu przypomnij A ja facet wypatrzy zęba to jemu też pierścionek?
Tekst teściowej zajefajny

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
siedze w pracy i was podczytuje, w miedzyczasie sciagajac mleko laktatorem poza tym mam fajna plame po mleku bo mi przeciekła wkładka...
Kurcze, trzeba zapas wkąłdek do pracy spakować, choć już dawno nie używałam. No i jednak nie będzie mi się chciało tam laktatorować, liczę na inteligencję moich piersi.
Masz samodzielny pokój? Ja bym wzbudziła u siebie sensację takim ściąganiem
Stary 2012-02-28, 12:24   #2079
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

no nieźle

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
:13 ----------

A ja facet wypatrzy zęba to jemu też pierścionek?

-
nie z góry założone, że to dla kobiety z resztą facet i tak by nie zauwazył

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-28, 12:26   #2080
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Moja to samo. Ani herbatki, ani wody ani soczku żadnego tylko UU. Nie wiem, czy to jest kwestia tego, że jej nie smakuje czy, że z butli nie chce wypić. Jak jej łyżeczką daję to też raczej wmuszam, a ona się krzywi
Moja sie strasznie krzywi i językiem wypycha a próbowałam już wszystkie kombinacje:
woda/ sok/ herbatka
ciepłe/zimne
butelka/kubek/niekapek
Teraz będę codziennie próbować wodę dawać niekapkiem, może w końcu się łaskawie przekona
Cytat:

PYTANIE: CZY PRZY WPROWADZANIU ŻÓŁTKA DAJE SIE POŁÓWKE CO DRUGIDZIEŃ CZY CODZIENNIE????
pół żółtka co drugi dzień do skończenia 10 m-ca
Cytat:
wyglada jak krzesło statku kosmicznego

no i ja na tę okoliczność planuję wziąć do pracy zapasową bluzkę/sweterek, bo mi się często przecieki zdarzają

No to idę gotować jajo do zupki

A nie pochwaliłam, że Karolcia w końcu troszkę chrupka pociumka, daję jej też skrobane jabłko (wczoraj ćwierć jabłka w ten sposób zjadła) no i banana w kawałku tez jej daję ipo troszku zajada (ale ja trzymam)

K***** no i znowu kuja ściany i obudzili Karolcie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:26   #2081
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Że koniec świata to w dosłownym rozumieniu.
My tam na kontrole kardiologiczne, mamy mały ubytek w przegrodzie, który podobno "najprawdopodobniej się zrośnie"
dacie rade, takie rzeczy do 3 roku zycia potrafia byc. wiem, bo moj syn tez mial dziurke w sercu i w koncu sie zrosla. tylko monitorowalismy u kardiologa i obserwowalismy czy np. nie męczy sie zbytnio,nie sinieje...

Stary 2012-02-28, 12:28   #2082
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ładnie, zamiast smażyć kotlety, siedzę na W , ale oderwać się nie mogę
Oj tam oj tam-siedź z nami-jesteśmy mniej kaloryczne, niż kotlety

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-02-28, 12:32   #2083
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

ja tez po zyrtecu się źle czułam, dostałam go kiedyś na przedłużający się katar
zażywałam na noc i po kilku godzinach, o 4-5 nad ranem, budziłam się z ogromnym bólem w nogach - taki ból kostno mieśniowy, koszmar, do 2godz kręciłam się na łożku nie mogąc znależć wygodnej pozycji, po kilku dniach odstawiłam
syn przyjmowal zyrtec czasami ale wie ze to tzw. lek starej generacji i lepsze są np. amertil czy xyzal

Stary 2012-02-28, 12:41   #2084
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry laski.

Jaśku, Antosiu- sto lat chłopaki!

Natka, współczuję Ci zmagań z alergią i niesłowną projektantką. Macie z nią podpisaną umowę, chyba tylko w taki sposób można wyegzekwować dotrzymanie terminu, albo pieniężną rekompensatę. Musicie się uzbroić w cierpliwość, bo niestety formalności związane z budową kosztują sporo nerwów. Może jakieś relaksacyjne masaże zafunduj tż? Jeśli chodzi o Twoją alergię, to może należałoby zmienić dermatologa/alergologa skoro nie ma w ogóle rezultatu? Jesli chodzi o Domka, to mam nadzieję, że u niego szybko poprawi się stan skóry po Zyrtecu - ja również go brałam jako dziecko i nic mi nie dolegało.

Cytat:
Napiszę wprost. Gdybym wprowadzała samą marchewkę/ziemniaka przez kilka dni zamiast marchewki na zmianę z jabłkiem, to kupę trzeba by było usunąć operacyjnie

Co do serduszka, to na pewno się zrośnie. U dzieci dosyć często się to zdarza.

Cytat:
Tak więc MAMY PIERWSZEGO ZĘBA
Gratulacje!:jupi :

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
mi mąż sprezentował ...butelke wódki(moja mama powiedziałaże jest taki zwyczaj-wiec mam supoer prezent)
Prawdziwy prezent dla matki karmiącej.
Ja mam obiecany piekarnik, ale coś nie mogę się go doczekać.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
.
Świetne wieści. Przespanej nocy zazdroszczę, szczególnie że Hania mi dzisiaj milion pobubek zafundowała, a taki tż to skarb! Rzadko zdarza się taki wielozadaniowy model.

Cytat:
1. A ja facet wypatrzy zęba to jemu też pierścionek?

2. Ja bym wzbudziła u siebie sensację takim ściąganiem
1. Myślę, że to po prostu oczywiste, że kobieta znajdzie go pierwsza.
2. Haha, już to sobie wyobraziłam.

Żanetko, mówisz że Emi ząbkuje na całego, temperatura, osłabienie, więc i taka kupka to dodatkowy tego objaw moim zdaniem. Nic się nie martw tylko wypatruj kolejnego białego potwora.

Nataszka, o ja głupia, przecież Hania pierwszy raz w czwartek do żłobka wędruje.
A właśnie Nataszko, Piwnooka, kino aktualne? Widzimy się jutro? My będziemy w 3 bo jeszcze tż obiecał mi że z nami pójdzie. Chociaż jak powiedziałam jaki repertuar to trochę mniej zainteresowany się wydawał.
Stary 2012-02-28, 12:45   #2085
pieleszka
Wtajemniczenie

witam sieę

Jasiu i Antosiu dla Was na pół roczku!!!!

mamad
a z tymi owockami to Hania też miała problem i słoiczkowych w ogóle nie chciała, więc z mężem zaczęliśmy jej dawać takie świeże - banana i jabłko (oczywiście na początku banan rozgnieciony widelcem, a jabłko na tareczce starte) i pokochała to!! zwłaszcza banana - zjada każdą ilość. może też spróbujcie?? potem przekonała się i do słoiczkowych deserków

brumku moje brewki też niesforne i długaśne i przycinam. i nic mi tam grubszego nie odrasta...jedynie musze je tak raz na 2 tyg podciąć

wodaqua wczoraj chyba Ty pytałaś o pneumokokową szczepionkę na s??? my tym Hanię szczepimy właśnie..po 1 dawce miaął lekką gorączkę, ale nic więcej.. za tydzień druga dawka. i przypominająca po pół roku lub roku bodajże no i wielkie gratki za ząbka!!!!!! Hanka nadal szczerbata

właśnie Hania wróciła ze żłobka. ponoć było nieźle

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 12:50   #2086
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Kurcze, trzeba zapas wkąłdek do pracy spakować, choć już dawno nie używałam. No i jednak nie będzie mi się chciało tam laktatorować, liczę na inteligencję moich piersi.
Masz samodzielny pokój? Ja bym wzbudziła u siebie sensację takim ściąganiem
w sumie teraz jestem sama w pokoju. jak wrocilam do rpacy po arturze to w wc sciagalam bo nie bylo tam odzielnego pomieszczenia. teraz mam ta mozliwosc.

Stary 2012-02-28, 12:52   #2087
zanetaa88
Zakorzenienie

Aniu

Wodauqa uregulowały, nie miałam z tym jakiegoś większego problemu, nawet już nie czuje jak mleko się napełnia w piersiach.

Dziękuje za informacje o zielonej kupie, nawet nie wpadłam że to przez ząbkowanie może być...

Stary 2012-02-28, 12:57   #2088
agadus
Wtajemniczenie

a u mnie samopoczucie do duszy, wczoraj sie pokłuciłam z mężem, tzn. ja tylko wysłuychałam jaka to ja nie jestem, i usłyszałam na czym świat stoi( ja się wolałam nie odzywać, bo znam siebie, i nie chciałam się kłucic miałam wszystko w czarnej doopie) psychicznie jestyem zmęczona i mam dosyć,
wybaczcie,że nie odniosę się do Waszych postów, ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia,
miłego dnia, juz nie smęce, ale musisałam to napisać, troszkę lepiej mi się zrobiło
ogólnie sytuacja beznadziejna

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:05   #2089
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
wodaqua wczoraj chyba Ty pytałaś o pneumokokową szczepionkę na s??? my tym Hanię szczepimy właśnie..po 1 dawce miaął lekką gorączkę, ale nic więcej.. za tydzień druga dawka. i przypominająca po pół roku lub roku bodajże no i wielkie gratki za ząbka!!!!!! Hanka nadal szczerbata

właśnie Hania wróciła ze żłobka. ponoć było nieźle
Brawa dla dzielnej Haneczki!
O widzisz, tak mi się kojarzyło, że mogą być jakieś skutki uboczne po pneumo, chociaż jeszcze nigdy u nas żadnych poza dłuuuugim snem, nie było, ale coś w kościach czuję, że tym razem nie będzie tak łatwo...

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
w sumie teraz jestem sama w pokoju. jak wrocilam do rpacy po arturze to w wc sciagalam bo nie bylo tam odzielnego pomieszczenia. teraz mam ta mozliwosc.
Boże, jaki masz komfort - ja mam jeszcze 2 kobity, siedzę między nimi i tylko głowa mi lata... Ściągać mogłabym tylko w kiblu, a przeraża mnie to, bo są u nas tacy ludzi, którzy rąk nie myją... I czasami klienci wchodzą też, fuj!
Stary 2012-02-28, 13:09   #2090
piwnooka77
Raczkowanie

Witam,
ja ostatnio bardziej zza krzaków obserwuję...

wszystkiego najlepszego dla Jasia i Antosia

gratulację nowych ząbków, umiejętności, udanych pobytów w żłobku

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Moja to samo. Ani herbatki, ani wody ani soczku żadnego tylko UU. Nie wiem, czy to jest kwestia tego, że jej nie smakuje czy, że z butli nie chce wypić. Jak jej łyżeczką daję to też raczej wmuszam, a ona się krzywi
moja też nic nie chce do picia oprócz UU - ani z butelki, ani z łyżeczki, z kubeczka też nie...
próbowałam jej podać dzisiaj kaszkę - zaciskała usta, pluła - i miała przy tym niezły ubaw

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
mam nadzieje juz nigdy więcej nie będe miała cc...
a powiedzcie mi jeszcze jak wyglądają wasze blizny teraz?????
u mnie to taka cienka czerwona linia i raczej nie do dotykania czasami swędzi
tą maść można spoko stosować nie ma przeciwskazan?
blizna powinna byc juz blada niewidoczna? u mnie do tego daleko
moja blizna też jest czerwona, tak czerwono-sinawa, miejscami bledsza; nie boli, nie swędzi.. no może jak mnie Helena tam kopnie - to wtedy boli
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:10   #2091
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a u mnie samopoczucie do duszy, wczoraj sie pokłuciłam z mężem, tzn. ja tylko wysłuychałam jaka to ja nie jestem, i usłyszałam na czym świat stoi( ja się wolałam nie odzywać, bo znam siebie, i nie chciałam się kłucic miałam wszystko w czarnej doopie) psychicznie jestyem zmęczona i mam dosyć,
wybaczcie,że nie odniosę się do Waszych postów, ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia,
miłego dnia, juz nie smęce, ale musisałam to napisać, troszkę lepiej mi się zrobiło
Agadus, nie zamartwiaj się, jesteś taka fajna dziewczyna, wystarczy poczytać, a jaka jesteś na żywo, można się już tylko domyślać (a szkoda). Mąż pójdzie po rozum do głowy jak ochłonie
Stary 2012-02-28, 13:13   #2092
youyou
Zakorzenienie

Jasiu kochany duże buziaki od ciotki-klotki: cmok:

Dzięki za wszystkie pomysły obiadowe

Jednak z racji takiej że żadnych konkretnych składników w lodówce nie mam , leń też mnie ogarnął to dziś na obiad będą naleśniki
nie wiem jak mój chłop to przeżyje, przeciez bez mięsa to nie obiad

ciekawe jak tam aania i Adaś na zabiegu??

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

próbowałam od dwóch tygodni odejść od cycka, bo podobnie zostalo nam tylko to nocne karmienie, i wymuszał bardzo, az wkońcu w ten weekend się zawziełam i od weekendu zabrałam cycusia pierwszy dzien co prawda troche przezyty ale już jest komfort elegancko
piersi wracają na dawne ich miejsce, czas wybrac się na zakupy i zakupić na poprawe humoru nowy stanik no i niby jadłam wszystko, ale jednak niektóre rzeczy troche tam ograniczalam także nadrabiam teraz zaległości smakowe
myślę, że każda kobieta dorasta do takich decyzji w innym odpowiednim dla siebie czasie, mi się Jaś wydał już taki duży i własnie strasznie zacząl wymuszać wieczorami mimo najedzenia mm, gdyby nie to że dwa głowne karmienia rano i na noc wypadly nam juz na mleko, chętnie karmiłabym do roku ale tak to juz była bardziej funkcja ululania.. pewnie jak we wszystkich innych sprawach kobieca intuicja podpowiada gdzieś kobiecie kiedy pora, ja tak własnie to odczułam
Ja mogę powiedzieć że my właśnie zakończyliśmy cyckowanie, dziś w nocy Lilka pociumkała parę razy, wcześniej ze 2 dni temu.
Mleka już nie ma a i Lila też jakoś nie tęskni. Już więc w ogóle nie będę dawać

Cieszę się z tego, no poza tym że piersi znowu takie małe
też myślę że każda kobieta wie kiedy zakończyć karmienie piersią, jedne karmią pół roku, inne rok, inne do 2 czy 3 lat..

Mi pasuje tak jak jest, Lila już taka duża mi się wydaje

Cytat:
Witam się,

Czytam na bieżąco, ale nie odnoszę się do postów - przepraszam.

Emi wczoraj miała gorączkę od rana, raz spadała potem znowu się pojawiła, po południu doszedł katar, pojechałam do doktorka ale tam tyle ludzi, że nie miałam szans na wizytę, poczekałam do 18stej i pojechaliśmy na pogotowie.
Doktora stwierdziła, że ma osłabiony organizm przez ząbkowanie, bo gardełko i uszka czyste, natomiast dziąsła górne tak napuchnięte i czerwone, że powinno się za jakiś czas coś wykluć.Na szczęście gorączki dzisiaj już nie ma i mam nadzieję, że już nie będzie katar o dziwo wczoraj wodnisty, leciał i leciał a dziś tylko go słychać a nic nie leci i nic fridą nie umiem wyciągnąć...apetyt ma,choć nadal na moje obiadki to woli patrzeć a czasem z 2-3 łyżeczki zjeść nic widocznie tak ma, na dniach pewnie podam jej kawałki warzyw bo widzę, że to co jest w całości to chętnie do tego rączki wyciąga,ale Ja jeszcze nie gotowa jestem na te eksperymenty, najpierw się doszkolę co robić przy zadławieni itd.

youyou cieszę się bardzo, że Lili jest taka aktywna taka pełna energii! Przeszliśmy na MM, cyca dostaje tylko nad ranem, bo jeszcze chce aby cyca ciut miała, ale zaczyna go używać jako gryzak, a nie jako papanie, bo mi go cholernie mocno gryzie tymi swoimi dwoma ząbkami,więc pewnie lada dzień i nad ranem dostanie butle, bo chce mieć całe brodawki ona w ogóle UU nie szuka, nawet chyba o nim zapomniała, bo cieszy się na butlę. Myślałam, że będzie miała uczulenie bo jakieś kropki jej wyszły, ale doktora mi powiedziała, że gdyby miała uczulenie na mleko to byłaby cała obsypana a nie tylko kilka kropek, więc pewnie to co innego. I też dłużej śpi choć Ja póki co i tak wstaję i oglądam ją czy oddycha,bo mi dziwnie że nie budzi się co 2h
Zdrówka dla Emi a jak się dziś czuje??

Cytat:
My wprowadziliśmy basen co sobotę i tak jak u Ciebie pełnoooooooo dzieci które się uczą pływania, ale Emilie to pasuje bo uwielbia obserwować.Dzieciaki do niech przypływają bawią się z nią a ona jest szczęśliwa natomiast pierwszy basen to też był taki "gdzie jestem co Ja tu robię" bała się jak ktoś pochlapał, albo skakał obok ale drugi basen to już looz sama sobie chlapał rączką, nóżkami wywijała. Chcę właśnie kupić jakieś piłeczki, zabawki na basen bo po 20min się już nudzi
My mamy wprowadzony basen co niedzielę rano i to już taka tradycja rodzinna. Jak nam coś innego w niedzielę wypadnie, to "odrabiamy" basen w inny dzień

Cytat:

ja dałam do tej pory parę razy żółtko, i jakoś zapominam...
wczoraj jej dałam budyń z żółtkiem

Cytat:
jeśli jedna to nie... u nas też co kupa to inny kolor też bywa zielona czasem mimo nie zjedzenia czegoś zielonego...
no i może też być na ząbki

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-02-28 o 13:16
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:15   #2093
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Nataszka, o ja głupia, przecież Hania pierwszy raz w czwartek do żłobka wędruje.
A właśnie Nataszko, Piwnooka, kino aktualne? Widzimy się jutro? My będziemy w 3 bo jeszcze tż obiecał mi że z nami pójdzie. Chociaż jak powiedziałam jaki repertuar to trochę mniej zainteresowany się wydawał.
Z mojej strony aktualne to moja ostatnia (chociaż mam nadzieję, że może jednak nie i będą inne) okazja. Ja będę tylko z Helenką - jakby co to my - Helena w fioletowym kombinezonie i w czarnym foteliku, wózek teutonia, a na sali - Helena na macie na różowym kocyku - a ja to ta obok niej.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:17   #2094
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

a dla męża jak on tak może gadać
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:32   #2095
pieleszka
Wtajemniczenie

ja wiecznie zapominam napisać - Aaniu wielkie kciuki za zabieg!!!!

agadus męża podrzuć, już ja z nim porozmawiam
a na poważnie to nie smutaj..ochłonie chłop to i przeprosi...

Hania mi nie chciała zejść przez 10 minut z rąk po żłobie

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:33   #2096
83monia
Zakorzenienie

http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news...ywo,nId,387497

wczoraj wchodze do zlobka i mala nic, nawet usmiechu. ale odeszlam tylko by aniesc mleko na nastepny dzien i kinga w ryk

Stary 2012-02-28, 13:46   #2097
Kolina
Zadomowienie

moje dziecko spało ponad 2h to po tym wczesno-rannym wstaniu
no już mi się nudzić zaczęło

agadus smutne to co piszesz, jak Cie pocieszyć?

oglądałyście wczoraj "na wspólnej"? jak się skończył napad na dom Izy i Jerzego? skończyłam oglądać jak się na tego drugiego kijem zamachneła.....
Stary 2012-02-28, 14:10   #2098
zanetaa88
Zakorzenienie

Agadus mam nadzieję, że nie wiedział co mówi mąż i się otrząśnie i przeprosi, że głupio powiedział !!

Miałam się pochwalić, a co !
Dama moja daje mi czasem buzi mówię, daj mamie buzi to otwiera buzie i daje mi w policzek buziaka

Stary 2012-02-28, 14:14   #2099
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
waga:9990 g
wzrost: 76 cm

Mój Szymon też ma 76 cm ' wzrostu ', ale waży 7500 g
Pół żółtka co drugi dzień

Cytat:
Dlaczego?
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dlaczego?

A jak mąż z korzonkami i mama?
Brida, Brumek - od jakiegoś czasu ok. 20.00 - po kąpieli - dawałam Szymonowi UU i budził mi się ok. 22 - 22.30 na jedzonko i dostawał wtedy MM - po MM spał mi do 6 rano bez pobudek. Wczoraj o 22 podałam mu zamiast MM UU i obudził się już o 1 na jedzonko. Ssał bardzo długo i o 4.30 obudził się po raz kolejny... O 6.30 znowu musiałam podać UU.
Sprawdziłam to już kilka razy, że moje dziecko po MM potrafi przespać dłuższy okres czasu niż po UU.

Mąż z korzonkami już dobrze, mama też lepiej, ale będzie ok. 2 m-cy na zwolnieniu lekarskim, bo nie może dźwigać.

Zrobiłam dzisiaj Szymonowi na obiad kaszę jaglaną z marchewką i szpinakiem. I co? Moje dziecko zaczęło mi się mocno krztusić ziarenkami kaszy Nie wiem, czy jeszcze próbować mu podawać, czy sobie narazie odpuścić

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-02-28 o 14:16 Powód: Literówka
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:33   #2100
83monia
Zakorzenienie

habla espaniol czy tam portugalski na bazie piosenki Michel Telo http://www.sadistic.pl/michel-telo-s...u-vt103222.htm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości