|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Czy powinna mnie martwić zielona koopa mimo, ze nie podałam nic zielonego np szpinaku?
Kajool poobserwuj jeszcze, może zrób morfologię,mocz ? podstawowe badania, aby wiedzieć cokolwiek ? Moja była taka wczoraj w ciągu 6h miała 3 drzemki, tylko że u mnie powód wiadomy zęby i gorączka. |
|
|
|
#2072 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() A moje dziecko ani razu nie dostało żółtka... Zapomniałam o tym
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dzieki tylko wiecie ja sie martwie, bo ostatnio tez zwalalam na zeby a on byl chory....
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cześć pracusiu Będzie lepiej Dzisiaj gotuje mąż krupnik. Cytat:
Byłaś już u lekarza z niejadkiem? ![]() U nas w rodzinie jest, że za pierwszego ząbka jest złoty pierścionek, ale to raczej tylko powiedzenie, bo nic nie dostalam do tej pory ![]() Cytat:
![]() niezły rym Hej dziewuszki. Mój drugi dzień w pracy nie jest tak źle, atmosfera bardzo fajna-jest jak było nic sie nie zmieniło. Dzisiaj Julka spała CAŁĄ noc KOCHAM JĄ![]() Za godzinkę kończę Mąż miło mnie zaskakuje, bo : nakarmi Julkę, wybawi, przewinie, weźmie na spacer, na przejażdżkę autem, wyjdzie jeszcze z nią i psem na spacer i ugotuje obiad to się nazywa wychować sobie faceta , na psa będzie psioczył znowu, że musi z nim chodzic na spacerki itd. ale ogólnie nie ma na co narzekać Teściowa mówi wczoraj do mnie(odnośnie gotowania P.) ,,stopniowo, stopniowo, żeby się nie zorientował że gotuje"Aania
|
|||
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy wszystkim za gratulacje odnośnie zębola
Telik, powiedziałam mężowi o wódce, odgrażał się że kupi ![]() Jaś Antoś, sto lat kochane chłopaki!!!! Jeju, Sweet, przyjmij spóźnione życzenia urodzinowe dla siebie i Igorka Adrji, moja blizna po cc chyba coraz lepiej, miejscami jakby bledsza, bardziej dotykalska, jeszcze czasami swędzi ale już przynajmniej tak okropnie nie ciągnie... Żaneta, zdrówka dla Emi, biedna przez te zęby, jak i reszta maluszków ![]() Zosia też się cieszy na butlę, ona się cieszy na wszystko co można zjeść Cyca szuka jak już go widzi, leżąc w pozycji do karmienia. A powiedz jak sobie radzisz z cycami w ciągu dnia? Ściągasz czy już się przyzwyczaiły?Już doczytałam. Shira, trzeba było helgę wziąć i przegonić dzieciaki z basenu, coby Twój książe mógł się popluskać ![]() Ładnie, zamiast smażyć kotlety, siedzę na W , ale oderwać się nie mogę
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siedze w pracy i was podczytuje, w miedzyczasie sciagajac mleko laktatorem poza tym mam fajna plame po mleku bo mi przeciekła wkładka...
|
|
|
|
|
#2078 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I wzrost!!! ![]() Ja daję pół żółtka co 2 dzień. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Też mężulkowi podpowiem, a Ty się swojemu przypomnij A ja facet wypatrzy zęba to jemu też pierścionek? ![]() Tekst teściowej zajefajny ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Masz samodzielny pokój? Ja bym wzbudziła u siebie sensację takim ściąganiem
|
||||
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- nie z góry założone, że to dla kobiety z resztą facet i tak by nie zauwazył
|
|
|
|
|
#2080 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a próbowałam już wszystkie kombinacje:woda/ sok/ herbatka ciepłe/zimne butelka/kubek/niekapek Teraz będę codziennie próbować wodę dawać niekapkiem, może w końcu się łaskawie przekona ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to idę gotować jajo do zupki ![]() A nie pochwaliłam, że Karolcia w końcu troszkę chrupka pociumka, daję jej też skrobane jabłko (wczoraj ćwierć jabłka w ten sposób zjadła) no i banana w kawałku tez jej daję ipo troszku zajada (ale ja trzymam) K***** no i znowu kuja ściany i obudzili Karolcie |
|||
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
dacie rade, takie rzeczy do 3 roku zycia potrafia byc. wiem, bo moj syn tez mial dziurke w sercu i w koncu sie zrosla. tylko monitorowalismy u kardiologa i obserwowalismy czy np. nie męczy sie zbytnio,nie sinieje...
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry laski.
Jaśku, Antosiu- sto lat chłopaki! Natka, współczuję Ci zmagań z alergią i niesłowną projektantką. Macie z nią podpisaną umowę, chyba tylko w taki sposób można wyegzekwować dotrzymanie terminu, albo pieniężną rekompensatę. Musicie się uzbroić w cierpliwość, bo niestety formalności związane z budową kosztują sporo nerwów. Może jakieś relaksacyjne masaże zafunduj tż? Jeśli chodzi o Twoją alergię, to może należałoby zmienić dermatologa/alergologa skoro nie ma w ogóle rezultatu? Jesli chodzi o Domka, to mam nadzieję, że u niego szybko poprawi się stan skóry po Zyrtecu Cytat:
Co do serduszka, to na pewno się zrośnie. ![]() Gratulacje! :jupi :Cytat:
Ja mam obiecany piekarnik, ale coś nie mogę się go doczekać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Haha, już to sobie wyobraziłam. Żanetko, mówisz że Emi ząbkuje na całego, temperatura, osłabienie, więc i taka kupka to dodatkowy tego objaw moim zdaniem. Nic się nie martw tylko wypatruj kolejnego białego potwora. Nataszka, o ja głupia, przecież Hania pierwszy raz w czwartek do żłobka wędruje. A właśnie Nataszko, Piwnooka, kino aktualne? Widzimy się jutro? My będziemy w 3 bo jeszcze tż obiecał mi że z nami pójdzie. Chociaż jak powiedziałam jaki repertuar to trochę mniej zainteresowany się wydawał.
|
||||
|
|
|
#2085 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sieę
Jasiu i Antosiu mamad a z tymi owockami to Hania też miała problem i słoiczkowych w ogóle nie chciała, więc z mężem zaczęliśmy jej dawać takie świeże - banana i jabłko (oczywiście na początku banan rozgnieciony widelcem, a jabłko na tareczce starte) i pokochała to!! zwłaszcza banana - zjada każdą ilość. może też spróbujcie?? potem przekonała się i do słoiczkowych deserków brumku moje brewki też niesforne i długaśne i przycinam. i nic mi tam grubszego nie odrasta...jedynie musze je tak raz na 2 tyg podciąć ![]() wodaqua wczoraj chyba Ty pytałaś o pneumokokową szczepionkę na s??? my tym Hanię szczepimy właśnie..po 1 dawce miaął lekką gorączkę, ale nic więcej.. za tydzień druga dawka. i przypominająca po pół roku lub roku bodajże no i wielkie gratki za ząbka!!!!!! Hanka nadal szczerbata ![]() właśnie Hania wróciła ze żłobka. ponoć było nieźle
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie bylo tam odzielnego pomieszczenia. teraz mam ta mozliwosc.
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu
![]() Wodauqa uregulowały, nie miałam z tym jakiegoś większego problemu, nawet już nie czuje jak mleko się napełnia w piersiach. Dziękuje za informacje o zielonej kupie, nawet nie wpadłam że to przez ząbkowanie może być... |
|
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie samopoczucie do duszy,
wczoraj sie pokłuciłam z mężem, tzn. ja tylko wysłuychałam jaka to ja nie jestem , i usłyszałam na czym świat stoi( ja się wolałam nie odzywać, bo znam siebie, i nie chciałam się kłucic miałam wszystko w czarnej doopie) psychicznie jestyem zmęczona i mam dosyć, wybaczcie,że nie odniosę się do Waszych postów, ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia, miłego dnia, juz nie smęce, ale musisałam to napisać, troszkę lepiej mi się zrobiło ![]() ogólnie sytuacja beznadziejna |
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O widzisz, tak mi się kojarzyło, że mogą być jakieś skutki uboczne po pneumo, chociaż jeszcze nigdy u nas żadnych poza dłuuuugim snem, nie było, ale coś w kościach czuję, że tym razem nie będzie tak łatwo... ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Boże, jaki masz komfort - ja mam jeszcze 2 kobity, siedzę między nimi i tylko głowa mi lata... Ściągać mogłabym tylko w kiblu, a przeraża mnie to, bo są u nas tacy ludzi, którzy rąk nie myją... I czasami klienci wchodzą też, fuj! |
|
|
|
|
#2090 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam,
ja ostatnio bardziej zza krzaków obserwuję... wszystkiego najlepszego dla Jasia i Antosia ![]() ![]() gratulację nowych ząbków, umiejętności, udanych pobytów w żłobku ![]() ![]() Cytat:
próbowałam jej podać dzisiaj kaszkę - zaciskała usta, pluła - i miała przy tym niezły ubaw Cytat:
|
||
|
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2092 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jasiu kochany duże buziaki od ciotki-klotki
Dzięki za wszystkie pomysły obiadowe Jednak z racji takiej że żadnych konkretnych składników w lodówce nie mam , leń też mnie ogarnął to dziś na obiad będą naleśniki nie wiem jak mój chłop to przeżyje, przeciez bez mięsa to nie obiad ![]() ciekawe jak tam aania i Adaś na zabiegu?? Cytat:
Mleka już nie ma a i Lila też jakoś nie tęskni. Już więc w ogóle nie będę dawać Cieszę się z tego, no poza tym że piersi znowu takie małe ![]() też myślę że każda kobieta wie kiedy zakończyć karmienie piersią, jedne karmią pół roku, inne rok, inne do 2 czy 3 lat.. Mi pasuje tak jak jest, Lila już taka duża mi się wydaje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj jej dałam budyń z żółtkiem Cytat:
też bywa zielona czasem mimo nie zjedzenia czegoś zielonego...no i może też być na ząbki
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-28 o 13:16 |
|||||
|
|
|
#2093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to moja ostatnia (chociaż mam nadzieję, że może jednak nie i będą inne) okazja. Ja będę tylko z Helenką - jakby co to my - Helena w fioletowym kombinezonie i w czarnym foteliku, wózek teutonia, a na sali - Helena na macie na różowym kocyku - a ja to ta obok niej.
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla męża ![]() jak on tak może gadać
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wiecznie zapominam napisać - Aaniu wielkie kciuki za zabieg!!!!
agadus ![]() a na poważnie to nie smutaj..ochłonie chłop to i przeprosi... Hania mi nie chciała zejść przez 10 minut z rąk po żłobie
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news...ywo,nId,387497
![]() wczoraj wchodze do zlobka i mala nic, nawet usmiechu. ale odeszlam tylko by aniesc mleko na nastepny dzien i kinga w ryk |
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko spało ponad 2h
to po tym wczesno-rannym wstaniuno już mi się nudzić zaczęło agadus oglądałyście wczoraj "na wspólnej"? jak się skończył napad na dom Izy i Jerzego? skończyłam oglądać jak się na tego drugiego kijem zamachneła.....
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus
mam nadzieję, że nie wiedział co mówi mąż i się otrząśnie i przeprosi, że głupio powiedział !!Miałam się pochwalić, a co ! Dama moja daje mi czasem buzi
|
|
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pół żółtka co drugi dzień Brida, Brumek - od jakiegoś czasu ok. 20.00 - po kąpieli - dawałam Szymonowi UU i budził mi się ok. 22 - 22.30 na jedzonko i dostawał wtedy MM - po MM spał mi do 6 rano bez pobudek. Wczoraj o 22 podałam mu zamiast MM UU i obudził się już o 1 na jedzonko. Ssał bardzo długo i o 4.30 obudził się po raz kolejny... O 6.30 znowu musiałam podać UU. Sprawdziłam to już kilka razy, że moje dziecko po MM potrafi przespać dłuższy okres czasu niż po UU. Mąż z korzonkami już dobrze, mama też lepiej, ale będzie ok. 2 m-cy na zwolnieniu lekarskim, bo nie może dźwigać. Zrobiłam dzisiaj Szymonowi na obiad kaszę jaglaną z marchewką i szpinakiem. I co? Moje dziecko zaczęło mi się mocno krztusić ziarenkami kaszy Nie wiem, czy jeszcze próbować mu podawać, czy sobie narazie odpuścić
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-02-28 o 14:16 Powód: Literówka |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
habla espaniol czy tam portugalski
na bazie piosenki Michel Telo http://www.sadistic.pl/michel-telo-s...u-vt103222.htm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

)

, ale oderwać się nie mogę
poza tym mam fajna plame po mleku bo mi przeciekła wkładka...

Macie z nią podpisaną umowę, chyba tylko w taki sposób można wyegzekwować dotrzymanie terminu, albo pieniężną rekompensatę. Musicie się uzbroić w cierpliwość, bo niestety formalności związane z budową kosztują sporo nerwów. Może jakieś relaksacyjne masaże zafunduj tż? Jeśli chodzi o Twoją alergię, to może należałoby zmienić dermatologa/alergologa skoro nie ma w ogóle rezultatu? Jesli chodzi o Domka, to mam nadzieję, że u niego szybko poprawi się stan skóry po Zyrtecu