|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
dobra idę do sklepu po drożdże. |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
zapewne powie że nie fajny bo nie z Anglii, on ma już tak w pojone że jak są w Polsce on chce tam bo tam lepiej już myślę że jeszcze na bilety wydać lotnicze
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś dokładnie w tej samej sytuacji co ja - musiałam kupić bilety - których nikt nie wliczał, a to było prawie 300 euro, do tego prezent - ale jak już powiedziałam, mnie nie interesowała opinia mojej rodziny, kupiłam to co uważałam za słuszne - chciałam jej kupić srebrny zegarek, prześliczny z 200 euro był przeceniony na 60 - ale niesety ona ma tak chude ręcę, a branzoletka nie dała sie przerobić, więc musiałam zrezygnować
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Tacca mam taki sam szlafrok
W marcu mam zamiar skompletować całą wyprawkę oprócz wózka, wózek w kwietniu kupimy
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze poszukam.Zapisałam się właśnie na drugą SR Mam nadzieję, że się nie pokryją w czasie. Jedna jest bezpłatna, a druga jest w tym szpitalu, w którym chyba będę chciała rodzić. Pani kazała mi przynieść na pierwsze zajęcia coś około 20zł Ciekawe ile kosztuje całość...zapomniałam zapytać |
|
|
|
|
#3546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co jakieś drobne przeróbki też sobie sama robiłam, ale zawsze chciałam się więcej nauczyć, tylko czasu brak To teraz będzie okazja ![]() Wczoraj przed snem wpadł mi do głowy fajny (chyba) pomysł na ochraniacz do łóżeczka Jak go dopracuję i będą widoki na to, że mi wyjdzie to się pochwalę ![]() Super lista, już sobie ukradłam ![]() Cytat:
To się chyba spotkamy, bo ja też chcę na grupę od 13 marca ![]() Po pracy idę do gina, zobaczymy co tam u Młodego słychać No i po zwolnienie :P Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-02-28 o 14:29 |
||
|
|
|
#3547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogóle to dopiero pod trzecim numerem ją znalazłam dopiero. Na szczęście to że mam termin na 8.05 nie przeszkadza w moim uczestnictwie Ja idę jutro, już się nie mogę doczekać. Znowu mi wyszła glukoza w moczu co prawda mniej niż ostatnio, ale jest. Ciekawe czy mi każe powtarzać krzywą cukrową ale chyba nie skoro robi się ją w wyznaczonym terminie...
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co przeczytałam dużo dziewczyn ma wizytę u lekarza 9.marca. Ja też ![]() Zresztą ja teraz mam chodzić do lekarza za 2 tygodnie. Słyszałyście coś może o cofniętej żuchwie u dzieciaczka? Jak lekarz robił mi 3D to powiedział, że moja myszka ma lekko cofnietą żuchwę. Zapytałam co to znaczy, a on że nic, nic, że mam się teraz tym nie przejmować i nic na ten temat nie czytac w necie. Potem dodał, że w 32tc zrobimy jeszcze raz usg i zobaczymy jak to wygląda. Taaaa...on mi kazał o tym nie myśleć, a mi to ciągle chodzi po głowie. To mógł w ogóle nic nie mówić. Macie może zdjęcia Waszych pociech z profilu??? Może jakbym porównała ten wygląd żuchwy... Ach, stresuje mnie to. Wrzuciłam na maila zdjęcie mojej dzidzi. Obejrzałam zwiastun KAc Wawa. O matko, ale to będzie kupa!!! Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-02-28 o 14:52 |
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
u mnie siostra dostala na komunie pare lat temu encyklopedie i 300zl od chrzestnej i wedlug mnie taka kasa wystarczy tyle sie na slub daje 300-400 od pary bez przesady ladowac takiemu dziecku tyle kasy potem sie mu w glowie przewroci
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
macałam dziś Tutka Grandera i jestem zachwycona
teraz myślę nad kolorem bo nie dość że tapicerka to jeszcze kolor ramy chrom, srebrna matowa, czarna czy czerwona
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do komunii, nie wiem czy widziałyście film "Futro" - jeśli nie, polecam
![]() Mi podoba się pomysł książkowy, np była taka seria "polityki", cała Polska czyta dzieciom, kosztowała chyba 200-300zł Co do koszul, faktycznie, macie rację, brzuch zostaje, no ale po paru tygodniach jednak chyba spada i nie ma już tej piłki? Tacca, dzięki za linka, też znalazłam ten komplet i rozważam ![]() Do rodzenia spodobał mi się pomysł sukienki porodowej: http://niekonsekwentna-improwizacja....-porodowa.html Znalazłam też w sklepie fajne http://www.prettypushers.pl/produkty...enki-do-porodu, ale jednak szkoda mi kasy... I wśród moich domowych ciuchów odkryłam fajną bawełnianą kieckę w podobnym fasonie, z dużym (rozpinanym) dekoltem "zakładką", odcinaną pod biustem. Myślę, że w niej będę rodzić. Domyślam się, że ostatnią rzeczą, na jaką będę zwracać uwagę w tym bólu będzie mój wygląd i że i tak będę spocona, potargana, czerwona i generalnie zmasakrowana, ale mimo wszystko dlaczego mam nie założyć czegoś, w czym nie będę wyglądać jak własna, zaniedbana ciotka. Aha, i właśnie dostałam sporo rzeczy od bratowej dla Małego. Mamy już też kołyskę, wylicytowaliśmy fotelik, więc powoli się wyprawka kompletuje
|
|
|
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że myślicie o prezentach komunijnych, tak samo jak ja. Właśnie zdecydowaliśmy z mężem, że zapytamy jego siostrę, co moglibyśmy kupić małemu. Ona jest spoko dziewczyną i nie leci na kasę z komunii, jak niektóre, dobrze że trafiłam do takiej rodziny
Jedyne co mnie pewnie wkurzy...to prezent od chrzestnej ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
ale ciekawa jestem, jak na taką sukienkę na porodówce zareagowałaby położna, albo lekarz
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie mojego synka z wczorajszego badania na poczcie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Was na jakiś czas opuszczam, bo zaraz będzie u nas moja mama
Trzymajcie się cieplutko.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest jeszcze biała rama ![]() Cytat:
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One są zrobione w 4d w 31 tc
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-28 o 15:29 |
|
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
a właśnie, Agata, mogę prosić o hasło na mejla?
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
no ja będę musiała doliczyć bilety dla trzech osób, do tego encyklopedia mu się nie przyda jak nie nauczy go brat czytać po polsku
|
#3564 |
|
Rozeznanie
|
W temacie prezentów komunijnych, to my w minionym roku wykupilismy chrzesniakowi mojego męża, 10-cio dniowe wakacje, nad jeziorem organizowane przez zakon misyjny - wszak I Komunia to uroczystośc przede wszystkim religijna, więc uważam, że prezent powinien właśnie ten wymiar akcentować
Dzieciak szczęśliwy bo miał wakacje, a my zadowoleni bo całośc kosztowala nas ok 600 zł. Także polecam A teraz mam pytanko, podobnie jak Żaaabci szykuja mi sie pod koniec marca dwie uroczystości rodzinne, no i szukam sukienki. Co myslicie o tym: http://allegro.pl/wiosna-ciazowa-suk...160199718.html Niby piszą, że ciązowa, ale mam obawy, że to trochę takie naciągane ![]() Przy czym brzuchol to ja już mam prawie "na styk" do tych wymiarów. |
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
My też czekamy na marcową wypłatę męża i wtedy kupimy wyprawkę dla mnie do szpitala i resztę rzeczy dla dzidzi.
|
|
|
|
#3569 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do komuni - to akurat świetny pomysł, encyklopedie, biblia, czy inne książki w pięknych wydaniach ![]() co do porodu - no cóż można być spoconym i rodzić w bólach ale świadomośc tego że nie masz na sobie babcinej koszuliny na pewno pomaga ![]() no no - wyprawki idą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet jak będę spocona i we krwi
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

jak na wesele

już myślę że jeszcze na bilety wydać lotnicze
Jeszcze poszukam.
Mam nadzieję, że się nie pokryją w czasie.
Ciekawe ile kosztuje całość...zapomniałam zapytać
) i jeszcze mama po kursach krawieckich mnie trochę uczyła, więc z jakimiś drobnymi przeróbkami ubrań daję sobie elegancko radę. Myślę, że i Ty z pościelą sobie poradzisz
co prawda mniej niż ostatnio, ale jest. Ciekawe czy mi każe powtarzać krzywą cukrową
ale chyba nie skoro robi się ją w wyznaczonym terminie...

ale ciekawa jestem, jak na taką sukienkę na porodówce zareagowałaby położna, albo lekarz